Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Μαΐου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΕΑΡΙΝΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ











 Το Δημοτικό Ωδείο Μουρικίου διοργάνωσε με μεγάλη επιτυχία την Κυριακή 29 Μαΐου 2011 την εαρινή του συναυλία στο πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας. Την εκδήλωση παρουσίασε ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Ωδείου κ. Δημήτριος Καραβέλης ενώ οι <<καλλιτέχνες >> απόλαυσαν το ζεστό χειροκρότημα του κόσμου που κατέκλυσε την αίθουσα του Πνευματικού κέντρου Πτολεμαΐδας. 

''Είμαι ιδιαίτερα ικανοποιημένη για την πορεία του Ωδείου και αξίζουν συγχαρητήρια σε όσους συνέβαλαν, ώστε να γίνει πράξη αυτό το όραμα, καθώς τα μεγάλα έργα χρειάζονται ψυχή και ανθρώπους.

Το υψηλό επίπεδο το οποίο κατακτήσαμε είναι απόρροια της δουλειάς όλων και η σημερινή δημοτική αρχή θα στηρίξει το ωδείο και όλα όσα γίνονται στον πρώην δήμο Μουρικίου''  δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου επικροτώντας με τον τρόπο αυτό τις προσπάθειες των υπευθύνων δασκάλων και μαθητών του ωδείου. 








Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

<< ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ >> Ο ΤΙΤΛΟΣ ΤΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΠΟΥ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 28-5-2011 ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

<< ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ : Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ >> Ο τίτλος του ντοκιμαντέρ που προβλήθηκε το Σάββατο 28-5-2011 στο Πνευματικό κέντρο Πτολεμαΐδας σε συνεργασία του Ινστιτούτου Αριστοτέλης και του Δήμου Εορδαίας





“Συγχαίρω τους εμπνευστές αυτού του έργου, το οποίο μας διδάσκει το σύγχρονο πατριωτισμό και στέλνει το μήνυμα ότι έτσι θα πρέπει να είναι ο καθένας από μας και μας προτρέπει να αγωνιστούμε όλοι μαζί για θέματα και διεκδικήσεις που αφορούν στην πατρίδα μας” δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου απερχόμενη από την αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαΐδας μετά την ολοκλήρωση προβολής του ντοκιμαντέρ-έργου κατά τη  διάρκεια του οποίου ο  όμοτιμος καθηγητής ογκολογίας του  Α.Π. Θεσσαλονίκης  Αριστοτέλης Βρίτσιος παρουσίασε και ανέλυσε στο κοινό της Εορδαίας τις απόψεις διακεκριμένων  επιστημόνων σχετικά με την Μακεδονία και τον Ελληνισμό.    

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΑΓΑΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου παραβρέθηκε στην εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης του συλλόγου καρκινοπαθών Εορδαίας.









  Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου παραβρέθηκε στην εκδήλωση αγάπης και αλληλεγγύης  που διοργάνωσε ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας σε συνεργασία με την ποδοσφαιρική ομάδα του Ιδρύματος <<ΦΛΟΓΑ>> και παλαίμαχων ποδοσφαιριστών της Εορδαίας, η οποία πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό στάδιο Πτολεμαΐδας το περασμένο Σάββατο 28 Μαΐου 2011. Η εκδήλωση περιλάμβανε αγώνα ποδοσφαίρου μεταξύ βετεράνων ποδοσφαιριστών της Πτολεμαΐδας και ποδοσφαιριστών του Ιδρύματος <<ΦΛΟΓΑ>> καθώς και συναυλία από τοπικά συγκροτήματα. Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι του Δήμου Εορδαίας, εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου, εκπρόσωποι της περιφέρειας καθώς και πλήθος κόσμου που αγκάλιασε με ιδιαίτερη αγάπη την προσπάθεια αυτή. Ιδιαίτερη αναφορά θα πρέπει να γίνει  στο σύλλογο <<ΦΛΟΓΑ>>  και την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλει προκειμένου να σταθεί δίπλα σε γονείς με μικρά παιδιά που έτυχε να αρρωστήσουν από καρκίνο παρέχοντας  έτσι με αυτό τον τρόπο  στήριξη σε πολλές οικογένειες ανά την Ελλάδα.
Σήμερα περισσότερο από κάθε άλλη φορά έχουμε την ανάγκη να στηριχθούμε ο ένας στον άλλο και είναι πολύ σημαντικό να υπάρχει αλληλεγγύη για την αντιμετώπιση προβλημάτων των ευπαθέστερων κοινωνικών ομάδων” ήταν το κεντρικό μήνυμα της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου κατά τον εναρκτήριο χαιρετισμό της στην εκδήλωση. 

Παρασκευή 27 Μαΐου 2011

ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΕΛΠΙΔΑ ΝΑΙ ΣΤΗ ΖΩΗ - ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Δικαίωμα στην ελπίδα Ναι στην ζωή! Διήμερο εκδηλώσεων Αγάπης και Αλληλεγγύης





ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ο Σύλλογος Καρκινοπαθών Εορδαίας σας προσκαλεί στις εκδηλώσεις που διοργανώνει το Σάββατο 28 Μαΐου 2011 στο Εθνικό Στάδιο Πτολεμαΐδας και Κυριακή 29 Μαϊου 2011 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

Με τιμή
Ο πρόεδρος Καραπίντσιος Βασίλειος         Ο Γεν.Γραμματέας Αράπης Γεώργιος


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

Σάββατο 28 Μαΐου 2011

17:30 Έναρξη - Χαιρετισμός Δημάρχου

18:00 Έναρξη Ποδοσφαιρικού Αγώνα μεταξύ Βετεράνων Ποδοσφαιριστών Θεσ/νίκης Ποδοσφαιρικής Ομάδας Ιδρύματος ''Φλόγα'' και Βετεράνων Ποδαοσφαιριστών Εορδαίας

19:15 Συναυλία μουσικών συγκροτημάτων της περιοχής μας 


Τον αγώνα θα διαιτητεύσουν μέλη του συνδέσμου διαιτητών Κοζάνης 


Συντονιστής η Δημοσιογράφος Κούλα Πουλασουχίδου 

Κυριακή 29 Μαΐου 2012

12:00 Έναρξη - Χαιρετισμός Προέδρου Συλλόγου
12:05 Χαιρετισμοί Επισήμων
12:15 Η Φλόγα των Γονιών - 30 χρόνια δίπλα στο παιδί με καρκίνο
μαρία Τρυφωνίδου Πρόεδρος Συλλόγου Φλόγα
12:25 Μαθήματα απο το σχολείο της Φλόγας
Μιχάλης Πατσούρας - Εκπαιδευτικός με εξειδίκευση στην Ειδική Αγωγή
12:30 Ψυχολογική υποστήριξη γονέων - παιδιών με καρκίνο. Διδάγματα ζωής απο τους νικητές του θανάτου
Αραπίδης Κων/νος - Διδακτωρ Ψυχιατρικής
12:50 Καρκίνος στο παιδί ??
Ελένη Βασιλάτου Κοσμίδη - Δ/τρια Ογκολογικού τμήματος Νοσοκ. Π&Α Κυριακού
13:10 Ερωτήσεις
13:25 Χορωδία Συλλόγου Καρκικονοπαθών
13:35 Μπουφές  


Συντονιστής της ημέρας ο Δημοσιογράφος Αντώνης Μαυρίδης  

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΜΕ ΤΟΝ ΔΙΟΙΚΗΤΗ ΤΗΣ ΔΕΗ Κ. ΑΡΘΟΥΡΟ ΖΕΡΒΟ

Συνάντηση της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου με τον Διοικητή της ΔΕΗ κ. Αρθούρο Ζερβό   




Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου με τον Πρόεδρου του τοπικού συμβουλίου Πτελεώνα και εκπροσώπους της τοπικής  κοινότητας, παρουσία των βουλευτών κ. Αλέκου Αθανασιάδη   και κ. Μιχάλη Παπαδόπουλου  επισκέφθηκαν το διοικητή της ΔΕΗ κ Αρθούρο Ζερβό και το Γενικό Διευθυντή κ. Παναγιώτη Νικολακάκο.
  Τα θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση ήταν καταρχήν  η επιτακτική ανάγκη κατασκευής της  5 αντιρρυπαντικής μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας  και κατά δεύτερο η καθολική άρνηση της κοινωνίας για περαιτέρω μετοχοποίηση της ΔΕΗ. 
  Η περιοχή της Εορδαίας πρoσέφερε και προσφέρει πάρα πολλά στη χώρα και ανέχετε τη ΔΕΗ δεδομένου του Δημοσίου χαρακτήρα της. Αν αυτό αλλάξει τίποτα δεν θα είναι το ίδιο, τίποτα δεν θα είναι δεδομένο και πολύ αμφιβάλλω αν θα ξαναλειτουργήσουν ορυχεία και  ΑΗΣ δήλωσε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.
   Κατά την διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκε και συμφωνήθηκε να προχωρήσει στο Διοικητικό Συμβούλιο άμεσα η αγοροπωλησία των ιδιοκτησιών του Πτελεώνα και να βρεθεί τρόπος αποζημίωσης των κοινόχρηστων εκτάσεων.  Επίσης ετέθη το μέγα ζήτημα της Μαυροπηγής όπου και αναφέρθηκε ότι δεν απαιτείται η εξέταση των εκτάσεων αλλά έμμεσα πρέπει να προχωρήσει η κήρυξη της μετεγκατάστασης του οικισμού. Ο κ. Ζερβός συμφώνησε και ζήτησε από τους 2 βουλευτές και κυρίως από τον κ. Αθανασιάδη βουλευτή του κυβερνώντος κόμματος να πιέσει την Υπουργό ΠΕΚΑ προκειμένου  άμεσα να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ η κήρυξη της μετεγκατάστασης του οικισμού.
  Τέλος συζητήθηκαν και άλλα σημαντικά επιμέρους θέματα για τα οποία θα οριστικοποιηθούν οι αποφάσεις στο προσεχές διάστημα. 

ΟΙ 8 ΕΚΛΕΓΜΕΝΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΣΕ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑ ΤΟΥ ΕΥΡΩΚΟΙΝΟΒΟΥΛΙΟΥ

Οι 8 εκλεγμένες γυναίκες Δήμαρχοι της χώρας   με πρωτοβουλία του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών σε κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων και στην αντιπροσωπεία του Ευρωκοινοβουλίου




Οι 8 εκλεγμένες γυναίκες Δήμαρχοι
Μαρία Ανδρούτσου, Δήμαρχος Αγ. Δημητρίου Αττικής,
Ευτυχία Αποστολάκη, Δήμαρχος Ν. Φιλαδέλφειας/Ν. Χαλκηδόνας,
Παρασκευή Βρυζίδου, Δήμαρχος Εορδαίας,
Ελένη Λαΐτσου, Δήμαρχος Ρήγα Φερραίου,
Σταυρούλα Μπραΐμη-Μπότση, Δήμαρχος Σουλίου,
Παναγιώτα Ορφανίδου, Δήμαρχος Βοΐου,
Χαρίκλεια Ουσουτζόγλου-Γεωργιάδη, Δήμαρχος Βέροιας,
Μαρία Πετρακογιώργη-Ανυφαντάκη, Δήμαρχος Φαιστού,

συμμετείχαν στη συνεδρίαση της
Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ισότητας, Νεολαίας και Δικαιωμάτων του Ανθρώπου, της Βουλής των Ελλήνων, την Τρίτη 24-05-2011,
στην αίθουσα «Προέδρου Δημητρίου Γεωργ. Παπασπύρου» του Κοινοβουλίου,
με θέμα ημερήσιας διάταξης:
«Γυναίκες σε θέσεις ευθύνης στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης και η άσκηση των αρμοδιοτήτων τους»

Μετά το τέλος της συνεδρίασης επισκέφτηκαν
τον Πρόεδρο της Βουλής κ. Φ. Πετσάλνικο και στη συνέχεια

Στην αίθουσα της αντιπροσωπείας του Ευρωκοινοβουλίου έγινε συζήτηση συνέντευξη των 8 εκλεγμένων γυναικών Δημάρχων,
παρουσία της Υφυπουργού Εσωτερικών Θ. Τζάκρη,
της γ. γ. Ισότητας Φύλων κ. Μαρία Στρατηγάκη,
της προέδρου του Πολιτικού Συνδέσμου Γυναικών κας Έ. Μπέκου,
αντιπροσώπων γυναικείων οργανώσεων,
δημοσιογράφων με συντονίστρια την Δημοσιογράφο,
τ. Βουλευτής κα Σ. Βούλτεψη
  Η  δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου  έθεσε τα προβλήματα και τις δυσκολίες λόγω του Καλλικράτη και των τεράστιων οικονομικών δυσκολιών. Επεσήμανε ότι η αυτοδιοίκηση περνά τις πιο δύσκολες στιγμές και  βρίσκεται κοντά στους πολίτες,  οι οποίοι έχουν τεράστια αδιέξοδα, αλλά τα μέσα δυστυχώς είναι ελάχιστα  και δεν μπορεί να τους βοηθήσει. Παράλληλα στους νέους Καλλικρατικούς Δήμους έχουν παραχωρηθεί πολλές αρμοδιότητες χωρίς όμως τους αντίστοιχους οικονομικούς  πόρους αλλά και ξεκάθαρο νομικό πλαίσιο. 
  

Τετάρτη 25 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΧΕΙΡΗΣΗ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ - ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΚΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ
ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ (Δ.Ω.Μ.)
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ




Πρόσκληση

Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και το Δ.Σ. της Δημοτικής Επιχείρησης Μουρικίου σας προσκαλούν στην Εαρινή Συναυλία του Δημοτικού Ωδείου Μουρικίου (Δ.Ω.Μ.)
την Κυριακή 29 Μαίου 2011 στην αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου Πτολεμαϊδας.
Ώρα έναρξης: 20.00
Η παρουσία σας θα αποτελέσει ξεχωριστή τιμή για εμάς.

Η δήμαρχος Εορδαίας
Παρασκευή Βρυζίδου

Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του Δ.Ω.Μ.
Δημήτριος Καραβέλης

Η πρόεδρος και Δ.Σ. της Δ.Ε.Α.Π.Τ.Α.
Θεοδώρα Κοράφτσα

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ - ΙΝΣΤΙΤΟΥΤΟ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΗΣ ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ






Πρόσκληση
Ο Δήμος Εορδαίας σε συνεργασία με το Ινστιτούτο «Αριστοτέλης» έχουν την τιμή να σας προσκαλέσουν στην προβολή ενός ντοκιμαντέρ, έργο και έμπνευση του σκηνοθέτη, συγγραφέα και επιστήμονα Φώτη Κωνσταντινίδη, διδάκτορα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης, με τίτλο:
«ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Ο ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΑΣΙΑ»
Οι απόψεις εκφράζονται από διάσημους επιστήμονες της Ευρώπης σε επίπεδο καθηγητών Πανεπιστημίου και Ακαδημαϊκών και συγκλίνουν σε ένα αντικειμενικό, αλλά και αδιαφιλονίκητο συμπέρασμα που πρέπει να κατασταλάξει στο συνειδητό αλλά και στο υποσυνείδητο κάθε Έλληνος και κάθε Ελληνόπαιδος.
Την εκδήλωση θα προλογίσει και θα σχολιάσει ο ομότιμος καθηγητής ογκολογία του Α.Π.Θ. Αριστοτέλης Βρίτσιος.
Η παρουσία σας θα είναι τιμή για τους οργανωτές, αλλά και ιδιαίτερη εμπειρία για εσάς. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας, στις 28 Μαΐου, ημέρα Σάββατο και ώρα 7 μ.μ.

Η δήμαρχος Εορδαίας
Παρασκευή Βρυζίδου

Δευτέρα 23 Μαΐου 2011

ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΤΚ ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ

Στην εκδήλωση μνήμης της γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού που πραγματοποιήθηκε το πρωί της Κυριακής 22-5-2011 στην Τοπική Κοινότητα Αναρράχης παραβρέθηκε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.






«Οφείλουμε να τελούμε το μνημόσυνο για τα θύματα της γενοκτονίας και η ελληνική κοινωνία, ενωμένη, πρέπει να παλεύει, ώστε να μην ξανάρθουν ποτέ τέτοιες μέρες για το έθνος» δήλωσε η Δήμαρχος Εορδαίας κατά την ολοκλήρωση της τελετής μνήμης που πραγματοποιήθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου.

ΣΤΙΓΜΙΟΤΥΠΑ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΟΥ ΜΑΚΕΔΟΝΟΜΑΧΟΥ ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΦΑ






















ΠΗΓΗ VIDEO http://www.eordaia.org/

Παρασκευή 20 Μαΐου 2011

ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΠΑΙΔΙΚΟ ΘΕΑΤΡΟ ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΟ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΑΙΣΩΠΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ


Δημοτικό  Παιδικό Θέατρο Εργαστήριο Δήμου Πτολεμαΐδας - Αισωποπαιχνιδίσματα




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το Δημοτικό Παιδικό Θεατρικό Εργαστήριο του Δήμου Πτολεμαΐδας,
με αφορμή τη λήξη της σχολικής χρονιάς,
παρουσιάζει την παιδική θεατρική παράσταση

<< ΑΙΣΩΠΟΠΑΙΧΝΙΔΙΣΜΑΤΑ >>

την Κυριακή 22 Μαΐου
στις 12 το μεσημέρι
στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας 

Πέμπτη 19 Μαΐου 2011

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΤΗΣ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ








Δήλωση της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου για την ημέρα μνήμης της  γενοκτονίας των ποντίων
  «Σήμερα εδώ στην πλατεία της Πτολεμαΐδας τελούμε το χρέος προς τους προγόνους μας, τους  ανθρώπους που εξαναγκάστηκαν σε μια προσφυγιά επώδυνη που δεν τους ξερίζωσε μόνο από την πατρίδα τους, αλλά είχε ως στόχο την εξολόθρευση του ελληνισμού και του χριστιανισμού. Χρέος μας είναι να θυμόμαστε όσα υπέστησαν, να αγωνιζόμαστε για την αναγνώριση της γενοκτονίας και να εργαζόμαστε ως χώρα, ώστε να μην επαναληφθούν παγκοσμίως τέτοια φαινόμενα που στρέφονται εναντίον της ανθρωπότητας. Αγωνιζόμαστε για να μπορεί ο άνθρωπος να ζει ελεύθερα».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΦΑΣ 104 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΘΥΣΙΑ

Δελτίο Τύπου - Πρόσκληση Καπετάν Φούφας 104 χρόνια απο τη θυσία  


 


Καπετάν Φούφας
104 Χρόνια από τη θυσία

Η Δήμαρχος Εορδαίας και η τοπική κοινότητα Φούφα σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την τελετή του μνημοσύνου των υπέρ Πίστεως και Πατρίδας πεσόντων Μακεδονομάχων και του Ζαχαρία Ανδρούτσου ή Παπαδά Καπετάν Φούφα την Κυριακή 22 Μαΐου 2011 στην Τοπική Κοινότητα Φούφα.

Με τιμή

Η Δήμαρχος Εορδαίας
Παρασκευή Βρυζίδου

Ο πρόεδρος τοπικής κοινότητας Φούφα
Νικόλαος Βόρσιας

Πρόγραμμα τέλεσης μνημοσύνου υπέρ του Μακεδονομάχου «Καπετάν Φούφα»
και των συμπολεμιστών του

9.00 Αρχιερατική θεία λειτουργία στον Ιερό Ναό Αγίας Παρασκευής Φούφα. Χοροστατούντος του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη κ.κ. Θεοκλήτου
10.15 Πέρας προσέλευσης επισήμων
10.30 Δοξολογία στον Ιερό Ναό Αγ. Παρασκευής
10.45 Πομπή προς την κεντρική πλατεία και το μνημόσυνο των πεσόντων
11.00 Επιμνημόσυνη δέηση στην προτομή του Μακεδονομάχου «Καπετάν Φούφα», Προσκλητήριο Πεσόντων
11.15 Κατάθεση στεφάνων
11.30 Πανηγυρικός της ημέρας
11.40 Ύμνος στον Καπετάν Φούφα
12.00 Σιγή ενός λεπτού-Εθνικός ύμνος
12.10 Παρέλαση΄

Ακολουθεί δεξίωση

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΩΝ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΑΙ ΒΔΩΠ

Δήμος Εορδαίας ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ δημοτικό ωδείο Πτολεμαΐδας  Σύνδεσμος Φίλων Μουσικής και ΒΔΩΠ


Πρόσκληση
Η Πολυφωνική Χορωδία Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στη συναυλία << Παραδοσιακά αλλιώς ...>>  που διοργανώνει το σάββατο 21 Μαΐου 2011 και ώρα 20:30 στο Πνευτατικό Κέντρο Πτολεμαϊδας με τη συμμετοχή της Μικτής Χορωδίας της ένωσης Ποντίων Ωραιοκάστρου.

                                  
                                       Η Δημαρχος                                                      
                                   Παρασκευή Βρυζίδου                                               


Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής 
   Μίκης Μιχαηλίδης             

 

Τετάρτη 18 Μαΐου 2011

ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΕΥΡΥΤΕΡΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας
την εκδήλωση για την

Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας
των Ελλήνων του Πόντου

Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας
Πέμπτη 19 Μαΐου 2011 ώρα 12:00 π.μ

Με εκτίμηση
Τα Διοικητικά Συμβούλια Των Συλλόγων       

Τρίτη 17 Μαΐου 2011

ΣΤΗΝ ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ ΠΑΡΑΒΡΕΘΗΚΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ

Στην έκτακτη συνέλευση των κατοίκων της τοπικής κοινότητας Μαυροπηγής παραβρέθηκε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου. 






  Η Δήμαρχος Εορδαίας  Παρασκεύη Βρυζίδου βρέθηκε κοντά στους κάτοικους της Μαυροπηγής και συγκεκριμένα στην έκτακτη συνέλευση κατοίκων που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 15 Μαΐου 2011 στην τοπική κοινότητα Μαυροπηγής με δύο θέματα που τέθηκαν προς συζήτηση και  τα οποία ήταν α) οι καθυστερήσεις στις διαδικασίες μετεγκατάστασης του οικισμού Μαυροπηγής και β) ο τόπος υποδοχής του νέου οικισμού.
«Πρώτη φορά βρισκόμαστε στη θέση να έχουν γίνει τα πάντα κι εμείς να μην περιμένουμε την αποζημίωση, αλλά να πιέζουμε να προχωρήσουν ταχύτερα οι διαδικασίες. Υπάρχει μεγάλη ανασφάλεια και μόνο που φθάσαμε στο σημείο να σκεφτόμαστε τι θα γίνει, σημαίνει ότι κάτι δεν πάει καλά. 
Καλώς ή κακώς ίσως και από κάποιους λάθους χειρισμούς, η εκπροσώπηση που είχε η προηγουμένη δημοτική αρχή για την τοπική κοινότητα ίσως να μη χειρίστηκε τα πράγματα με τον καλύτερο τρόπο.
Έχει περάσει πολύς καιρός και είναι λυπηρό που ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου πρέπει  να πηγαίνει κάθε λίγο και λιγάκι για να παρακολουθεί βήμα-βήμα τις διαδικασίες και να ενημερώνει τους κατοίκους.
Όσοι έχουν ισχυρό λόγο να μεταφέρουν το μήνυμα ότι δεν μπορεί να αντέξει άλλο η τοπική κοινωνία. Να μη ξέρουμε δηλαδή ποιο θα είναι το επόμενο βήμα. Υπάρχει ρήγμα που δημιουργεί ανασφάλεια και  δεν μπορούμε να έχουμε  τις συνηθισμένες  καθυστερήσεις. Απαιτείται εντατικοποίηση των διαδικασιών» ήταν μεταξύ άλλων αυτά που τόνισε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.