Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

ΑΝΤΙΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΣΧΑΡΩΝ ΤΩΝ ΦΡΕΑΤΙΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΑΠΟ ΤΗ ΔΕΥΑΠ




Μια νέα επιχείρηση, αυτή τη φορά στο δίκτυο των φρεατίων όμβριων υδάτων στο κέντρο της πόλης, ξεκίνησε η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πτολεμαΐδας, πολλές από τις οποίες βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο από το οδόστρωμα, με συνέπεια τη σοβαρή καταπόνηση των διερχόμενων οχημάτων που χοροπηδούν όταν τις διέρχονται, αλλά και την απειλή ατυχημάτων από το να σκοντάφτουν σ’ αυτές οι πεζοί στο διάβα τους. Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα αυτό απασχόλησε κατά καιρούς και το δημοτικό συμβούλιο του πρώην δήμου Πτολεμαΐδας κατόπιν σχετικών ερωτήσεων πρώην δημοτικών συμβούλων και ήρθε επιτέλους η ώρα να υλοποιηθεί ο σχετικός προγραμματισμός της επιχείρησης. Ήδη το πρωί της Τρίτης συνεργεία της επιχείρησης ξεκίνησαν το ξήλωμα των μεγάλων σχαρών που υπάρχουν στη συμβολή της κεντρικής οδού 25ης Μαρτίου με την Βασ. Κωνσταντίνου, για να αντικατασταθούν από νέες και ανθεκτικότερες σχάρες που δεν θα υποχωρούν εύκολα υπό το βάρος των οχημάτων. Παράλληλα, σύμφωνα με τα λεγόμενα του προέδρου της επιχείρησης Δημήτρη Τσαγκαλίδη, ο προγραμματισμός της επιχείρησης προβλέπει την αντικατάσταση και των υπολοίπων σχαρών των φρεατίων στο κέντρο της πόλης, αφού γίνουν προηγουμένως οι απαραίτητες παρεμβάσεις για την ανύψωση όσων σχαρών βρίσκονται σε χαμηλότερο επίπεδο από το οδόστρωμα ώστε να βρίσκονται πλέον στο ίδιο επίπεδο με το οδόστρωμα.

                                                             ΡεπορτάζΡόη Βασβατέκη 

ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ»

 ΠΗΓΗ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΡΕΠΟΡΤΑΖ WWW.EORDAIA.ORG






ΟΛΟΚΛΗΡΩΝΕΤΑΙ Η ΠΙΣΤΑ ΜΟΤΟ ΚΡΟΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ




ΠΗΓΗ VIDEO WWW.PTOLEMAIDA.TV

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΜΑΘΗΤΡΙΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



  Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου συγχαίρει θερμά όλα τα παιδιά μας, τους μαθητές και τις μαθήτριες από τα σχολεία της περιοχής που συμμετείχαν στις πανελλήνιες εξετάσεις για τον καλό αγώνα που έδωσαν και τους εύχεται καλή σταδιοδρομία όποιο δρόμο κι αν ακολουθήσουν.
  Επίσης, εκφράζει τη μεγάλη ικανοποίησή της για την υψηλή βάση και τη μεγάλη ζήτηση που σημειώνει κάθε χρονιά το τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας με έδρα την Πτολεμαϊδα και συγχαίρει θερμά τους επιτυχόντες.
 Οι νέοι φοιτητές θα δώσουν προοπτική πρωτοπορίας και καινοτομίας στον τόπο, αποτελώντας το σημαντικότερο κεφάλαιο για την έξοδο από την αρνητική συγκυρία.

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΙΣΜΟΥ: ΟΛΟΚΛΗΡΩΣΗ ΕΡΓΑΣΙΩΝ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΚΑΙ ΕΥΠΡΕΠΙΣΜΟΥ ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΠΟ ΟΜΑΔΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ




Ομάδα εθελοντών, με πρωτοβουλία και στήριξη του Δήμου Εορδαίας, το απόγευμα του Σαββάτου 27-08-2011 πραγματοποίησαν εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου του Δήμου Εορδαίας (πρώην οικοτροφείο), που φέρει το όνομα των τοπικών Ολυμπιονικών, των Παραολυμπιακών «Δεληγιώργη Αθανάσιου και Φωστηρά Ζαχαρία.
Η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Εορδαίας (Κ.Ε.Δ.Ε), με τον  πρόεδρο της Χρήστο Κεσκερίδη, σε συνεργασία με τους εθελοντές συλλόγους «Αίολο Μακεδονίας», «το Σύλλογο Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας» και την «ΕΛΠΑ Πτολεμαΐδας» πραγματοποίησαν σειρά εργασιών προκειμένου να βελτιώσουν την αισθητική αλλά και την λειτουργικότητα του αθλητικού κέντρου, αφού στόχος του Δήμου Εορδαίας είναι να δημιουργήσει χώρους άθλησης και αναψυχής, προκειμένου να εξυπηρετούνται οι ανάγκες του πολίτη. Στόχος της δημοτικής αρχής είναι ο χώρος να αλλάξει όψη και να καταστεί επισκέψιμος αποτελώντας μάλιστα διέξοδο προς τα σχολεία της βόρειας πλευράς της πόλης, που θα μπορούν στο εξής να πραγματοποιούν εκεί σχολικούς περιπάτους, αλλά  και να είναι διαθέσιμος ο χώρος του παλιού οικοτροφείου για χρήση από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και ομάδες πολιτών.








































Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ 
ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ 
Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ 
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ 


Ιερά Πανήγυρις  









Αποτομής 
Τιμίας Κεφαλής 
Ιωάννου Προδρόμου  



ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ 

Σας προσκαλούμεν 
είς την Ιεράν Πανήγυριν 
της Ενορίας μας 
Αγίου Ιωάννου Προδρόμου 
Πτολεμαΐδος 

της 29ης Αυγούστου 2011

Μετά τιμής 
Το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον




ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Κυριακή 28η Αυγούστου 

7.00 μ.μ 
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός 
Λιτάνευσις της Ιεράς Εικόνος 

Δευτέρα 29η Αυγούστου 

7.30 π.μ
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία 

8.00μ.μ
Εσπερινός Αποδόσεως 

Εις τας ακολουθίας θα χοροστατήση 
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας 
κ. Θεόκλητος 

2o ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ


ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
Ο Δήμος Εορδαίας και η Φιλαρμονική του Δήμου σας προσκαλούν  
την Κυριακή 28 Αυγούστου 2011 και ώρα 20:30 
στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας  
στο 2ο Φεστιβάλ Φιλαρμονικών.

                                          Συμμετέχουν οι Φιλαρμονικές:

1. Δημοτικής Ενότητας Αρκαδίων Ζακύνθου "Άγιος Κήρυκας"
2. Δήμου Δοξάτου Δράμας
3. Δημοτικού Ωδείου Κατερίνης

4. Δήμου Εορδαίας "Αριστοτέλης"
 
Η είσοδος είναι ελεύθερη.

 Η Δήμαρχος Εορδαίας                     Η Πρόεδρος 
 Παρασκευή Βρυζίδου                      Θεοπίστη Κρυσταλλίδου





Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΟΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Το Διοικητικό Συμβούλιο της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Εορδαίας (Κ.Ε.Δ.Ε.) στην προσπάθειά του να ολοκληρώσει τις εργασίες συντήρησης και ευπρεπισμού του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου Δήμου Εορδαίας (που φέρει το όνομα των τοπικών Ολυμπιονικών των Παραολυμπιακών «Δεληγιώργη Αθανάσιου και Φωστηρά Ζαχαρία), καλεί το Σάββατο 27 Αυγούστου, στις 4 μ.μ., δίπλα στο Κλειστό Γυμναστήριο, όσους εθελοντές δημότες θα ήθελαν να συμβάλλουν σ’ αυτή την πρωτοβουλία ώστε το συγκεκριμένο Κέντρο να είναι έτοιμο για χρήση από όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς και ιδιαίτερα τα Σχολεία.

ΣΤΙΣ 5 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΗΣ ΚΟΛΥΜΒΗΤΙΚΗΣ ΧΡΟΝΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


                   ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
           ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
                        ΔΗΜΟΣ  ΕΟΡΔΑΙΑΣ
                     ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ   .                                         
      ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                    
             Π. Μελά 4 – 50 200 – Πτολεμαΐδα                           
         Τηλ. 2463 081 232 - Φαξ 2463 055 276                          
               Ε-mail : kede@otenet.gr
                                                                                               


Πτολεμαϊδα, 25 Αυγούστου 2011


ΔΕΛΤΙΟ  ΤΥΠΟΥ

Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας ανακοινώνει ότι η έναρξη της κολυμβητικής χρονιάς 2011-2012 θα γίνει τη Δευτέρα 5 Σεπτεμβρίου 2011. Οι εγγραφές θα γίνονται καθημερινά από τις 10 π.μ. έως τις 10 μ.μ. και το Σάββατο από τις 10 π.μ. έως τις 4.μ.μ.

Ο πρόεδρος της Κ.Ε.Δ.Ε.

Χρήστος Κεσκερίδης

Πέμπτη 25 Αυγούστου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ " Ο ΔΙΓΕΝΗΣ " - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ - ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ 
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ ''Ο ΔΙΓΕΝΗΣ" ΣΑΣ
 ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΙΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 
ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΕΙ ΣΤΙΣ 26 ΚΑΙ 27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011 
ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΚΑΤΟΙΚΙΩΝ 
ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟ 
ΩΡΑ ΕΝΑΡΞΗΣ 21:00 μ.μ

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ

πρόγραμμα 

26 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΛΑΪΚΟ ΚΑΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

ΚΕΛΓΙΑΝΝΙΔΗ ΙΟΡΔΑΝΗ (ΛΥΡΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

ΜΙΜΙΛΙΔΗ ΠΕΤΡΟ (ΜΠΟΥΖΟΥΚΙ- ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

ΜΩΥΣΙΑΔΗ ΣΤΕΛΙΟ (ΚΡΟΥΣΤΑ)

ΤΣΕΒΕΝΕΖΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΑΡΜΟΝΙΟ)

27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011: ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΓΥΡΩ ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΑΣ ΚΑΙ ΘΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕΙ ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΑΞΙΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

ΚΕΛΓΙΑΝΝΙΔΗ ΙΟΡΔΑΝΗ (ΛΥΡΑ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ)

ΖΑΡΕΙΦΕ ΛΕΥΤΕΡΗ (ΚΡΟΥΣΤΑ)

ΤΣΕΒΕΝΕΖΙΔΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ (ΑΡΜΟΝΙΟ)

Τετάρτη 24 Αυγούστου 2011

ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΗ ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ - ΙΕΡΑ ΜΟΝΗ ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ ΑΡΔΑΣΣΑΣ-ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO (ΑΡΧΕΙΟ 17-09-2005)
ΘΕΜΕΛΙΩΣΗ Ι.Μ. ΚΟΣΜΑ ΑΙΤΩΛΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ



  Το μοναστήρι γεννήθηκε πριν από 6 χρόνια όταν στις 5.55΄μ.μ. του Σαββάτου 17 Σεπτεμβρίου 2005 ο Παναγιότατος Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος συνοδευόμενος από την Μακαριστό σήμερα πρώην Αρχιεπίσκοπο Χριστόδουλο θεμελίωσε την ιερά Μονή Αγίου Κοσμά του Αιτωλού στην τοπική κοινότητα Άρδασσας (του τότε δήμου Μουρικίου) σημερινού δήμου Εορδαίας. Ο κ.κ. Βαρθολομαίος υπογράμμισε τους δεσμούς που συνδέουν το γένος με την Ορθοδοξία και το Οικουμενικό Πατριαρχείο. Υπενθύμισε την προσφορά των ιεραρχών του θρόνου στη διατήρηση της εθνικής μας κληρονομιάς λέγοντας ''θυμόμαστε τους αγώνες των πρόγονων μας για την ελληνική Μακεδονία. Ο λίθος είπε αυτός συμβολίζει το θεμέλιο στο οποίο πάνω του στηρίζεται ο ίδιος ο Χριστός. Η μονή είναι αφιερωμένη στο Άγιο Κοσμά το Αιτωλό ο οποίος όπως είπε ο Οικουμενικός Πατριάρχης προσέφερε τα μέγιστα στο γένος. Στην τελετή θεμελίωσης παραβρέθηκε πλήθος πιστών που καταχειροκρότησε τον Οικουμενικό Πατριάρχη και τη συνοδεία του. Ο κ. Βαρθολομαίος και ο τότε Αρχιεπίσκοπος Αθηνών Χριστόδουλος φύτεψαν συμβολικά δυο κυπαρίσσια στο παρεκκλήσι του μοναστηριού.



Στιγμιότυπα από την Ιερά Μονή  - Τρίτη  23 Αυγούστου 2011


ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG


Τρίτη 23 Αυγούστου 2011

Ακατάλληλα τα 62 από τα 265 κτίσματα της Μαυροπηγής



Τις σοβαρές ζημίες (ρωγμώσεις) που έχουν υποστεί τα κτίσματα της Μαυροπηγής, τοπική κοινότητα του δήμου Εορδαίας, από τη δραστηριότητα του ομώνυμου ορυχείου της ΔΕΗ, έρχεται να επιβεβαιώσει η ολοκλήρωση του ελέγχου των κτισμάτων της Μαυροπηγής από συνεργεία μηχανικών της περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Τομέα Αποκατάστασης Σεισμοπλήκτων (ΤΑΣ), που με εντολή της περιφέρειας πραγματοποίησαν νέα αυτοψία στα κτίσματα του οικισμού.
Ο απολογισμός των ελέγχων αναφέρει ότι ως μη κατοικήσιμο χαρακτηρίζεται το 23,4% των κτισμάτων του οικισμού, καθώς σε 62 ανέρχονται τα κτίσματα που κρίνονται ακατάλληλα προς κατοίκηση από το σύνολο των 265 κτισμάτων του οικισμού της Μαυροπηγής, όπως ανέφερε στον «Π» ο αντιπεριφερειάρχης της περιφερειακής ενότητας Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης.
Ερωτηθείς σχετικά ο κ. Σόκουτης ανέφερε ότι εκτός από το σεβαστό αριθμό κτισμάτων της Μαυροπηγής που κρίνονται «ακατάλληλα για χρήση», ακατάλληλο κρίνεται επίσης το κτίριο στο οποίο στεγάζεται το Δημοτικό Σχολείο Μαυροπηγής, γι’ αυτό και απέστειλε σχετική επιστολή προς τον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων (ΟΣΚ) και στο δήμο Εορδαίας, με την οποία ενημερώνει για την ανάγκη λήψης μέτρων για την μεταστέγαση του σχολείου από τη νέα σχολική χρονιά, για λόγους ασφάλειας των μαθητών. Σοβαρές ζημίες όμως διαπιστώνονται και στο ναό του οικισμού, οπότε ο αντιπεριφερειάρχης αποστέλλει εντός των ημερών αντίστοιχη επιστολή και προς τη μητρόπολη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας για να ενημερώσει για τις σοβαρές ζημίες που έχει υποστεί η εκκλησία του οικισμού και απειλούν την ασφάλεια των πιστών.
Ο αντιπεριφερειάρχης ανέφερε ακόμη ότι σε νέα σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο γραφείο του, παρουσία του γενικού διευθυντή Ορυχείων της ΔΕΗ Παναγιώτη Νικολακάκου, της διευθύντριας του Λιγνιτικού Κέντρου Δυτικής Μακεδονίας Όλγας Κουρίδου και της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, ενημέρωσε για τα παραπάνω αποτελέσματα των ελέγχων στο σύνολο των κτισμάτων του οικισμού.
Ταυτόχρονα ενημέρωσε και επίσημα- εγγράφως, τη διοίκηση της ΔΕΗ γα τα αποτελέσματα των ελέγχων, με την οποία ζήτησε να ενημερωθεί για τις ενέργειες στις οποίες πρόκειται να προβεί η ΔΕΗ για την ασφάλεια των κατοίκων των κτισμάτων που έχουν χαρακτηριστεί ακατάλληλα προς κατοίκηση.Ο κ. Σόκουτης σημείωσε ότι η ΔΕΗ απάντησε ήδη ότι ισχύουν όσα έχουν συμφωνηθεί, ότι δηλαδή η επιχείρηση θα καταβάλλει στους ιδιοκτήτες των κτισμάτων που έχουν κριθεί ακατάλληλα το 50% της εκτιμώμενης αξίας τους και το υπόλοιπο θα καταβληθεί με την ολοκλήρωση της απαλλοτρίωσης του οικισμού της Μαυροπηγής. Μάλιστα η συμφωνία αυτή θα επιβεβαιώνεται και με ιδιωτικό προσύμφωνο, ενώ σε περίπτωση που καθυστερήσει η καταβολή του 50% της αξίας των κτισμάτων θα καταβάλλει το κόστος του ενοικίου σε όσους εγκαταλείψουν τα σπίτια τους. Σημείωσε δε ότι η ΔΕΗ διαμηνύει ότι αντίστοιχη διαδικασία θα τηρηθεί και για όσα κτίσματα χαρακτηριστούν ακατάλληλα στο αμέσως προσεχές διάστημα, αφού πρόκειται για δυναμικό φαινόμενο (σε εξέλιξη), με βάση τα λεγόμενα των επιστημονικών φορέων που παρακολουθούν τα ρήγματα που εντοπίζονται πλησίον του ορυχείου και ευθύνονται για τις ρωγμώσεις των κτισμάτων του οικισμού.Συγκεκριμένη απόφαση ωστόσο πρόκειται να ληφθεί στη συνεδρίαση που θα πραγματοποιήσει το διοικητικό συμβούλιο της ΔΕΗ στην περιοχή μας στις 8 Σεπτεμβρίου.
Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Αυγούστου τα κτίσματα της Μαυροπηγής που είχαν κριθεί μη κατοικήσιμα ανέρχονταν σε 44 ωστόσο τότε είχαν ελεγχθεί 218 από το σύνολο των 265 κτισμάτων του οικισμού.
Ρόη Βασβατέκη, εφημερίδα ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ

ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΤΟΥ ΑΙΤΩΛΟΥ ΓΙΟΡΤΑΖΕΙ ΤΟΝ "ΠΑΤΡΟΚΟΣΜΑ". ΤΟ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΠΟΔΕΣ ΤΟΥ ΣΙΝΙΑΣΤΙΚΟΥ ΜΕΤΑΞΥ ΑΡΔΑΣΣΑΣ & ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

ΤΡΙΤΗ 23 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
20:00 Αγιασμός
20:30 Εσπερινός  
21:30 Αγρυπνία

ΤΕΤΑΡΤΗ 24 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2011
19:00 Ευχέλαιο - Παρουσία του  Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας
 κ.κ Θεόκλητου


(Το μοναστήρι του Κοσμά του Αιτωλού βρίσκεται στην Άρδασσα Εορδαίας, στον επαρχιακό δρόμο μεταξύ Άρδασσας και οικισμού Κρυόβρυσης σε απόσταση 8 χιλιομέτρων απο την Πτολεμαΐδα).


Δευτέρα 22 Αυγούστου 2011

"ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΑΡΑΛΟΓΟΥ ΜΕ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ" ΤΟΥ ΠΑΣΧΟΥ ΜΑΝΔΡΑΒΕΛΗ ΣΤΗΝ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"

mandravelisΗ Δυτική Μακεδονία έχει 300.000 κατοίκους και πέντε νοσοκομεία: Γρεβενών, Καστοριάς, Κοζάνης Πτολεμαΐδας και Φλώρινας. Το κεντρικό της νοσοκομείο είναι κάπου στην Θεσσαλονίκη ή στην Αθήνα. Εκεί διακομίζονται όλα τα βαριά περιστατικά, κάτι που ξέρουν όλοι οι μεγαλόσχημοι της περιοχής από τον πρώην υφυπουργό Εθνικής Αμυνας κ. Λάζαρο Λωττίδη μέχρι τον πρόεδρο της Βουλής κ. Φίλιππο Πετσάλνικο για τους οποίους επιστρατεύτηκαν C-130 για να μεταφερθούν όταν απειλήθηκε σοβαρά η υγεία τους. Αυτό είναι ένα προνόμιο που δεν το έχουν οι απλοί κάτοικοι της περιοχής, κάποιοι από τους οποίους πέθαναν στον δρόμο, αναζητώντας κλίνη σε ένα από τα νοσοκομεία της περιοχής. Στον χώρο της Υγείας επικρατούν τα του ελληνικού Δημοσίου. Το ένα νοσοκομείο έχει γιατρούς, αλλά δεν έχει μηχανήματα, το άλλο έχει μηχανήματα, αλλά δεν έχει νοσοκόμες, κι όλα μαζί φτιάχνουν τις ελλείψεις που διαβάζουμε κατά καιρούς στον Τύπο.

Παιχνίδια επιδειξιομανίας
Για να μην έχει νοσοκομείο η Δυτική Μακεδονία, επενδύθηκαν απίστευτα ποσά και προγραμματίζονται να επενδυθούν άλλα τόσα. Οι τοπικισμοί της περιοχής, επιδοτούμενοι από τους πολιτικούς της παράγοντες, έχουν δημιουργήσει ένα δαπανηρό παιχνίδι επιδειξιομανίας. Αγοράζεται ένα μηχάνημα στο α΄ νοσοκομείο; Ξεσηκώνονται οι παράγοντες της άλλης περιοχής που θέλουν και στο χωριό τους ένα αντίστοιχο. Συντάσσονται ψηφίσματα, γίνονται παραστάσεις διαμαρτυρίας κ.λπ. μέχρι να ενταχθεί η «επένδυση» σε ένα πρόγραμμα. Κανείς δεν νοιάζεται ότι οι άνθρωποι πεθαίνουν στον δρόμο· όλοι καίγονται να έχουν αξονικό τομογράφο δίπλα τους.
Η ύπαρξη πέντε νοσοκομείων είχε κάποιο νόημα προ Εγνατίας. Οι δρόμοι ήταν κακοί και απαιτούνταν πολύς χρόνος να πάει ένα ασθενοφόρο από τη μία πόλη στην άλλη. Με τους νέους οδικούς άξονες, όμως, ένας κάτοικος της Κοζάνης έχει πιο γρήγορη πρόσβαση στο Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, απ' ό,τι ένας κάτοικος της Κυψέλης στο «Λαϊκό» της Αθήνας.
Αλλά, κανείς δεν ασχολείται με το γεγονός ότι υπάρχουν πέντε κτίρια στην περιοχή, αλλά δεν υπάρχει κατ' ουσία νοσοκομείο. Ολοι παλεύουν για το δικό τους κτίριο. Οι Κοζανίτες διότι έχουν την μεγαλύτερη πληθυσμιακή συγκέντρωση (και προφανώς τη θέλουν μεγαλύτερη), οι Πτολεμαϊδιώτες, διότι το «Μποδοσάκειο» έχει τις καλύτερες και πιο σύγχρονες υποδομές, οι Καστοριανοί, διότι έχουν τον Πετσάλνικο και πάει λέγοντας.
Η απάντηση του κ. Λοβέρδου σ' αυτό το κουβάρι ήταν πολιτικάντικη. Αντί να προωθήσει τη λύση ενός μεγάλου νοσοκομείου στην περιοχή, το οποίο εκ των πραγμάτων θα βρισκόταν στην Πτολεμαΐδα, με μετατροπή των υπόλοιπων νοσοκομείων σε μονάδες πρωτοβάθμιας περίθαλψης, έκανε ένα περίπλοκο διοικητικό σχήμα που χάνει ο γιατρός τον διοικητή και η νοσοκόμα τον προϊστάμενο. Κουτσούρεψε στα χαρτιά το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, αύξησε πλασματικά τις κλίνες του Νοσοκομείου Κοζάνης (αυτές οι κλίνες όχι μόνο δεν υπάρχουν, αλλά δεν υπάρχει και χώρος να αναπτυχθούν), έκανε «ισοδύναμα» τα δύο νοσοκομεία κι έστειλε τη διοίκηση στην Κοζάνη, στην οποία δεν υπάρχει χώρος ούτε τα γραφεία να στεγάσει.
Φυσικά ξεσηκώθηκαν οι Πτολεμαϊδιώτες -κάποιες φορές με ανόητες αντιδράσεις- και έτσι είχαμε το γελοίο φαινόμενο κοτζάμ υπουργός του πιο σπάταλου τομέα της οικονομίας να τρώει τον χρόνο του σε πολύωρες συσκέψεις με τοπικούς παράγοντες της περιοχής για να διευθετηθεί το ακανθώδες και τεράστιο ζήτημα της χώρας «πού θα βρίσκεται η διοίκηση του ενιαίου Νοσοκομείο Κοζάνης-Πτολεμαΐδας;»
«Σολομώντεια» λύση
Η εικόνα ενός υπουργού να τσακώνεται με τους δημάρχους σε ένα τεράστιο τραπέζι (Θεσσαλονίκη 9/8/2011) για τη διοίκηση ενός νοσοκομείου θα ήταν για γέλια, αν η κατάσταση της οικονομίας δεν την έκανε για κλάματα. Τελικώς στη σύσκεψη της Θεσσαλονίκης εφευρέθηκε μια ακόμη περισσότερο πολιτικάντικη λύση, που ο τοπικός Τύπος την ονόμασε «σολομώντεια». Αυξήθηκαν οι κλίνες του «Μποδοσάκειου» Πτολεμαΐδας (νοσοκομείο ακορντεόν) και αποφασίστηκε η έδρα... να βρίσκεται και στα δύο νοσοκομεία. Προφανώς θα μοιράσουν και τους υπαλλήλους: το θυρωρείο θα είναι στην Κοζάνη και το πρωτόκολλο στην Πτολεμαΐδα. Για το λογιστήριο δεν έχει αποφασιστεί τίποτε ακόμη, αλλά μάλλον είναι θέμα αγώνα των δύο πόλεων· ξέρετε: θα εκδοθούν ψηφίσματα, θα γίνουν παραστάσεις διαμαρτυρίας και μπορεί ο κ. Λοβέρδος να κάνει και μια σύσκεψη ακόμη. Ποιος είπε ότι των υπουργών το μεγαλείο έχει βασίλεμα;
Κάποια στιγμή οφείλουμε να σοβαρευτούμε όλοι. Και οι τοπικές κοινωνίες, και οι τοπικοί παράγοντες και κυρίως ο κ. Λοβέρδος. Από τις υπάρχουσες υποδομές και λόγω του κληροδοτήματος Μποδοσάκη, στην Πτολεμαΐδα μπορεί να υπάρξει ένα μεγάλο σύγχρονο περιφερειακό νοσοκομείο που να εξυπηρετεί τις ανάγκες ολόκληρης της Δυτικής Μακεδονίας. Οσο για τις σκέψεις να χτιστεί ένα νέο (το έκτο στην περιοχή!) νοσοκομείο έξω από την Κοζάνη, που θα απέχει 20 χλμ. από το «Μποδοσάκειο», είναι καλαμπούρια. «Κασμέρια» στην τοπική διάλεκτο της περιοχής.
ΠΗΓΗ εφημερίδα "Καθημερινή"

Κυριακή 21 Αυγούστου 2011

ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ «ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΗ ΖΑΧΑΡΙΑ ΦΩΣΤΗΡΑ» - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ




ΔΕΥΤΕΡΑ 22 /8

19.00 Πανυγηρικός Εσπερινός  και Περιφορά Εικόνας 

20.00 Χορευτική Παρέλαση 25 Συλλόγων απ'όλη την Ελλάδα 

21.00 Συγκέντρωση Χορευτικών τμημάτων στο Προαύλιο Χώρο του Συλλόγου 




Τρίτη 23/8

21.00 Τιμητική Πλακέτα στους Ιδρυτές του Συλλόγου 

21.30 Χορευτικό Τμήμα Π.Σ Γαλάτειας  
          Σύλλογος Ελληνικών Χορών 
          Εθνογραφικών Ερευνών 
          «Ο ΘΥΡΕΑΤΗΣ» 
           Π.Σ Γαλάτειας 

22.00 Συναυλία με τον Γνωστό Καλλιτέχνη Θύμιο Γκογκίδη

Παρασκευή 19 Αυγούστου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ - ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ




ΣΤΟ ΕΞΩΚΛΗΣΙ ΚΟΙΜΗΣΕΩΣ ΤΗΣ ΘΕΟΤΟΚΟΥ ΤΗΣ ΠΑΝΑΓΙΑΣ ( ΠΕΡΙΟΧΗ ΜΕΛΙΟΥΝΕΟΣ ΔΡΟΜΟΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ) ΘΑ ΠΑΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΙΗΜΕΡΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

ΣΑΒΒΑΤΟ 20 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:
ΓΛΕΝΤΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΞΗΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ

ΤΣΙΤΙΡΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ -ΛΥΡΑ ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΚΕΜΑΝΕΤΖΙΔΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ- ΚΛΑΡΙΝΟ, ΛΥΡΑ
ΚΑΡΑΠΑΝΑΓΙΩΤΙΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ- ΤΡΑΓΟΥΔΙ. ΠΛΗΚΤΡΑ
ΤΣΑΡΣΙΤΑΛΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ-ΛΥΡΑ
ΡΑΜΠΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ- ΛΥΡΑ
ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΕΙ ΤΟ ΧΟΡΕΥΤΙΚΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ.

ΔΕΥΤΕΡΑ 22 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ:

8:00μ.μ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΙΕΡΟ ΚΛΗΡΟ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

9:00μ.μ. ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΟΥΣ ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΕΣ:

ΠΟΥΛΑΝΤΣΑΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΕΓΧΟΡΔΑ
ΠΑΡΧΑΡΙΔΗΣ ΑΛΕΞΗΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΣΙΑΜΛΙΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΞΕΝΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΜΟΥΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΤΡΑΓΟΥΔΙ
ΑΚΡΙΤΙΔΗΣ ΔΑΜΙΑΝΟΣ-ΛΥΡΑ
ΤΥΡΕΚΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΛΥΡΑ
ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΓΑΒΡΙΗΛ-ΛΥΡΑ
ΙΑΤΡΟΥΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ-ΤΣΕΛΟ
ΚΑΡΑΚΑΣΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ-ΦΛΟΓΕΡΑ
ΠΟΡΦΥΡΙΔΗΣ ΧΑΡΗΣ-ΛΑΟΥΤΟ
ΜΑΛΙΤΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ-ΚΛΑΡΙΝΟ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΟΣ-ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ
ΤΣΑΪΡΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ-ΚΡΟΥΣΤΑ
ΚΑΤΙΣ ΣΤΑΘΗΣ-ΚΡΟΥΣΤΑ
ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΧΟΡΕΥΤΙΚΩΝ ΟΜΑΔΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ.
ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ-ΕΝΟΡΧΗΣΤΡΩΣΗ ΠΟΥΛΑΝΤΣΑΚΛΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΣΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΧΟΡΟΥ ΘΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΟΥΝ ΠΟΝΤΙΑΚΟΙ ΧΟΡΟΙ ΟΜΑΔΙΚΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ:
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΟΚΩΜΗΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΒΑΤΕΡΟΥ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΥΡΟΔΕΝΔΡΙΟΥ
ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΆΡΔΑΣΣΑΣ «Η ΆΡΔΑΣΣΑ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ ΒΕΡΜΙΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟΥ «ΚΡΕΜΙΤΣΑ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ & ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ
«Ο ΔΙΓΕΝΗΣ»
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΛΕΙΤΟΥ
ΙΣΤΟΡΙΚΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ «ΔΙΓΕΝΗΣ ΑΚΡΙΤΑΣ» ΛΕΥΚΟΒΡΥΣΗΣ
ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΚΗΤΗΣ «ΕΥΞΕΙΝΟΣ»
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΜΟΡΦΩΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΕΠΑΝΟΥ
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ

Πέμπτη 18 Αυγούστου 2011

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ '' Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ " - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ «ΙΩΝΕΙΑ 2011»

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
'' Η ΜΙΚΡΑ ΑΣΙΑ "

30 ΧΡΟΝΙΑ




Ιώνεια 2011


89 Χρόνια Μνήμης

19-20-21 Αυγούστου  2011

Στο χώρο της Μικρασιατικής Στέγης





Πρόσκληση - Πρόγραμμα


ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19/8/2011
21:00  Ομιλία Προέδρου -
Χαιρετισμοί Επισήμων
21:30 Αφιέρωμα στον Νομπελίστα ποιητή 
Οδυσσέα Ελύτη απο τη χορωδία του 
Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας
22:00 « Τα παιδιά γνωρίζουν ... 
τον Οδυσσέα Ελύτη» Παράσταση απο 
τα παιδικά χορευτικά σύνολα του 
Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας 
«Καισάρεια» και «Προύσα».
22:30 «Σύλλογος Ηπειρώτων Εορδαίας»
 ( Χοροί Ηπείρου )










ΣΑΒΒΑΤΟ 20/8/2011
21:00 «Όλες του χρόνου οι στιγμές 
τις θύμησες γυρεύουν»
Στιγμιότυπα απο τον κύκλο του χρόνου, 
όπως μας τα διηγήθηκαν οι παππούδες μας. 
Λαϊκά δρώμενα χοροί και τραγούδια από τα χορευτικά σύνολα του 
Συλλόγου Μικρασιατών Πτολεμαΐδας: 
Μικτό ενηλίκων, Φάρασα, Κύζικος.





















ΚΥΡΙΑΚΗ 21/8/2011
21:00   «Αφιέρωμα στις μουσικές παραδόσεις της Μικράς Ασίας»
με την Παπαδοπούλου Κατερίνα στο Τραγούδι
τον Σινόπουλο Σωκράτη στις λύρες,
τον Ταπάκη Κυριάκο στο ούτι και στο λαούτο
και τον Μερτάκη Κώστα στα κρουστά













Το τριήμερο των Ιωνείων, στο χώρο της Μικρασιατικής Στέγης, θα λειτουργεί έκθεση αγιογραφίας της αγιογράφου Άννας Κυπραίου και έκθεση φωτογραφιών προσφύγων Α' γενιάς.