Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 30 Οκτωβρίου 2011

«ΜΟΝΑΔΙΚΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΕΙΔΙΚΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΑΓΙΟ ΟΡΟΣ» – ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΑ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΖΩΝΗΣ ΣΤΟ Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ – ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΤΗΣ ΔΕΥΤΕΡΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΑ ΑΓΙΑ ΛΕΙΨΑΝΑ











 Με το προσκύνημα των ιερών λειψάνων και τμήματος της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου ολοκληρώθηκαν σήμερα Κυριακή 30 Οκτωβρίου οι τριήμερες θρησκευτικές εκδηλώσεις του πανηγυρίζοντα Ιερού Ναού Αγίας Σκέπης Πτολεμαΐδας. Το πρωί στην πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστάτησε ο μητροπολίτης Θεόκλητος ενώ στο κήρυγμά ο Αρχιμανδρίτης Ελισσαίος καθηγούμενος της Ιεράς μονής Αγίου Όρους Σίμωνος Πέτρας κάλεσε τους πιστούς θα έχουν πίστη και ελπίδα στο θεό και να προσμένουν την επόμενη μέρα της οικονομικής κρίσης που περνά η χώρας μας. Στη διάρκεια της λειτουργίας αλλά και ολόκληρης της ημέρας οι πιστοί είχαν τη μοναδική ευκαιρία να προσκυνήσουν τα λείψανα των αγίων της εκκλησίας μας (Αγίου Νεκταρίου, Αγίου Λουκά Αρχιεπισκόπου Κριμαίας και του Οσίου Δαυίδ του Εν Ευβοία). καθώς και το τμήμα της Αγίας Ζώνης της Υπεραγίας Θεοτόκου, που φυλάσσονται στο Άγιο Όρος. Τα ιερά λείψανα θα παραμείνουν στο Ναό της Αγίας Σκέπης στην Πτολεμαΐδα μέχρι και τον εσπερινό (το απόγευμα της Δευτέρας) καθώς η προσέλευση των πιστών ήταν πέρα από κάθε προσδοκία. Μάλιστα αποτελεί μοναδική (ίσως) ευκαιρία για τις γυναίκες καθώς δεν υπάρχει δυνατότητα να επισκεφτούν το Άγιο Όρος και τα μοναστήρια (όπως την Ι.Μ. Σίμωνος Πέτρας) όπου φυλάσσονται τα λείψανα και η Άγια Ζώνη της Υπεραγίας Θεοτόκου. Το ιερό προσκύνημα το βράδυ της Κυριακής σχημάτισε ουρά πιστών που έφτανε μέχρι έξω από το ναό χωρίς να δείχνει να έχει τελειωμό κάτι που οδήγησε σε παράταση κατά μία μέρα της αναχώρησης από την Πτολεμαΐδα. Το πρωί της Δευτέρας το ναό προκειμένου να προσκυνήσουν θα επισκεφτούν μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης. 


ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

Σάββατο 29 Οκτωβρίου 2011

ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Η ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΗ ΕΚΚΙΝΗΣΗ ΤΟΥ 4ΟΥ ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ 47ου ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΡΑΛΛΥ ΒΟΡΕΙΟΥ ΕΛΛΑΔΟΣ

  


Tον τελευταίο αγώνα του Κυπέλλου Βορείου Ελλάδος για το 2011 διοργανώνει η Αυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας με το 4ο Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας που άνοιξε την αυλαία του πριν από λίγη ώρα (20:00). 33 πληρώματα διεκδικούν τις τρεις πρώτες θέσεις με χρηματικά έπαθλα 500 ευρώ στο πρώτο, 300 ευρώ στο δεύτερο και 200 ευρώ στο τρίτο πλήρωμα κάθε κατηγορίας.



ΠΗΓΗ WWW.KOZAN.GR













ΠΗΓΗ Aυτοκινητιστική Λέσχη Πτολεμαΐδας http://www.alp.com.gr/

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΜΠΕΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΠΟΥ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΔΕΙΑ ΑΠΟΣΤΑΞΗΣ ΣΤΕΜΦΥΛΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ ΤΣΙΠΟΥΡΟΥ



ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΥ
ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Παρακαλούνται όσοι αμπελοκαλλιεργητές χρειάζονται βεβαίωση, ( βάση του άρθρου 7 παρ.3/ε του Ν.2969/2001) για την άδεια απόσταξης στεμφύλων για παραγωγή τσίπουρου, να προσέρχονται στο Τμήμα Αγροτικής Ανάπτυξης του Δήμου Εορδαίας στα ΝΕΑ Γραφεία στο 1ο χλμ Ασβεστόπετρας ( πρώην στρατόπεδο) για να υποβάλλουν τις αιτήσεις τους από τις 1-11-2011 μέχρι 24-12-2011.

Απαραίτητα δικαιολογητικά 
1. Αίτηση ( χορηγείται από την υπηρεσία )
2. Έγγραφα που αποδεικνύουν την εγγραφή των αμπελώνων του στο Αμπελουργικό Μητρώο.
3. Αντίγραφο του ΟΣΔΕ στο οποίο να φαίνεται το αμπέλι. 
4. Οποιοδήποτε άλλο έγγραφο που αποδεικνύει την καλλιέργεια του αμπελιού.

Ο Αντιδήμαρχος


Μπίγγας Στέφανος 

ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΓΡΑΦΕΙΩΝ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ (ΓΕΩΠΟΝΟΙ) ΣΕ ΚΤΙΡΙΟ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ «ΚΑΠΕΤΑΝ ΦΟΥΦΑ»




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΟΣ ΑΓΡΟΤΙΚΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Ανακοινώνεται προς τους Δημότες του Δήμου Εορδαίας ότι μεταφέρθηκαν τα γραφεία του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης ( Γεωπόνοι ) από το κτίριο των αποθηκών σε κτίριο του στρατοπέδου " Καπετάν Φούφα " στο 1ο Χιλ Πτολεμαΐδας - Ασβεστόπετρας δίπλα στις Τεχνικές Υπηρεσίες, όπου θα λειτουργεί & το αντίστοιχο γραφείο του Αντιδημάρχου.
  Παρακαλούνται οι δημότες και ειδικά οι αγρότες και κτηνοτρόφοι που θα ήθελαν να εξυπηρετηθούν να προσέρχονται στα νέα γραφεία.

Προσωρινό τηλέφωνο επικοινωνίας  2463081585

Ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης 


Μπίγγας Στέφανος 

Παρασκευή 28 Οκτωβρίου 2011

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ




 «Ημέρα Εθνικής Περηφάνιας για τους προγόνους μας που πολέμησαν και τους γονείς μας που έζησαν αυτό τον αγώνα για να μπορούμε να ζούμε στην πατρίδα μας ελεύθεροι.  Ο Θεός σέβεται την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων αλλά δυστυχώς σήμερα οι «φίλοι μας» Ευρωπαίοι δεν σέβονται την ελεύθερη βούληση του Έλληνα. Παρ΄ ότι ήμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για αυτό το τόπο, νιώθουμε πολύ θλιμμένοι γιατί δεν σέβονται τουλάχιστον την ελεύθερη γνώμη και την περηφάνια μας σε αυτόν εδώ το τόπο. Δεν μπορούμε όμως να νιώσουμε ούτε θλίψη ούτε ηττοπάθεια παρά αγωνιστική διάθεση για να παλέψουμε για αυτό το τόπο, για να μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα να αποφασίζουμε για τον εαυτό μας και για τα παιδιά μας και βέβαια θα μπούμε μπροστά σε αυτό τον αγώνα προκειμένου πολύ γρήγορα να μπορέσουμε να πατήσουμε στα πόδια μας, να σηκώσουμε τη φωνή μας και να πούμε το δικό μας OXI που είναι και επίκαιρο για να μπορούμε ελεύθεροι έστω και με δυσκολίες γιατί το δυνατό ελληνικό πνεύμα, τα μεγάλα ελληνικά μυαλά αλλά και οι έλληνες που μπορούν να είναι συντονισμένοι και εργατικοί  μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτό το αδιέξοδο».

ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2011 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ



ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG
ΠΗΓΗ WWW.PTOLEMAIDA.TV



Τιμή και Δόξα στους «Αθάνατους» ήρωες του Έπους του 1940 απέτιναν οι όπου της γης Έλληνες 71 χρόνια μετά τον ένδοξο αγώνα του 1940 του Ελληνοϊταλικού πολέμου που σύμφωνα με τους ιστορικούς έμελε να γραφτεί με χρυσά γράμματα καθώς καθυστέρησε το άξονα του Ναζισμού και Φασισμού να επεκταθεί στη νότια Ευρώπη. Στην Πτολεμαΐδα η επέτειος του «ΟΧΙ» γιορτάστηκε με κάθε επισημότητα και λαμπρότητα, όπως αρμόζει στον Ελληνικό άθλο των μαχητών του Αλβανικού μετώπου. Την παραμονή της εορτής, τελέσθηκε  Μέγας πανηγυρικός εσπερινός και λιτάνευση της Ιεράς εικόνας της Αγίας Σκέπης της Θεοτόκου, χοροστατούντος του Σεβ. Μητροπολίτου  κ. κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ. Στη συνέχεια  εψάλη παρακλητικός κανών εις την ΥΠΕΡΑΓΙΑΝ ΘΕΟΤΟΚΟΝ. Ο Μητροπολίτης στο λόγο του ήταν λάβρος προς αυτούς που επιβουλεύονται την εθνική μας κυριαρχία, λέγοντας πως τότε ερχόντουσαν με τα τανκ ενώ τώρα με άλλο τρόπο και ζήτησε από τους πιστούς να προσεύχονται και να είναι κοντά στο θεό. Επίσης ήταν λάβρος προς όλους αυτούς που κατηγορούν την εκκλησία ότι δεν κάνει τίποτα τώρα στη κρίση για να βοηθήσει, λέγοντας πως είναι έτοιμη να πουλήσει ακόμα και τα «καντήλια» αλλά τα λεφτά θα τα διαθέσει η ίδια σε αυτούς που πρέπει. Το πρωί της επομένης στον εορτάζοντα Ιερό Ναό Αγίας Σκέπης τελέσθηκε Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, χοροστατούντος  του Σεβασµιώτατου Αρχιεπισκόπου Ἰόππης Ιεροσολύμων κ. κ. Δαµασκηνου ο οποίος κατάγεται από την Βλάστη και μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας εψάλη ΔΟΞΟΛΟΓΙΑ για την εθνική επέτειο της  28ης  Οκτωβρίου 1940 και προς τιμή των 14 χιλιάδων στρατιωτών που έπεσαν υπέρ πατρίδος υπερασπιζόμενοι τα ιδανικά του έθνους και την εδαφική ακεραιότητα της Ελλάδας. Οι εκδηλώσεις τιμής και δόξας για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου του 1940 στην πόλη της Πτολεμαΐδας ολοκληρώθηκαν με την παρέλαση προ των επισήμων, από τους μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης μέλη πολιτιστικών συλλόγων και ομάδων προσκόπων. Την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις δεν την εκπροσώπησε κανείς, κάτι που έκανε ιδιαίτερη αίσθηση σε ορισμένους, αλλά οι πιο πολλοί ίσως το περίμεναν μετά τα τελευταία γεγονότα ενώ τη βουλή ο βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης.
Κατά την διάρκεια της παρέλασης υπήρξαν χλιαρές αποδοκιμασίες από μεμονωμένα άτομα χωρίς όμως να συμβεί τίποτα άλλο.
Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου δήλωσε «Ημέρα Εθνικής Περηφάνιας για τους προγόνους μας που πολέμησαν και τους γονείς μας που έζησαν αυτό τον αγώνα για να μπορούμε να ζούμε στην πατρίδα μας ελεύθεροι.  Ο Θεός σέβεται την ελεύθερη βούληση των ανθρώπων αλλά δυστυχώς σήμερα οι «φίλοι μας» Ευρωπαίοι δεν σέβονται την ελεύθερη βούληση του Έλληνα. Παρ΄ ότι ήμαστε περήφανοι για τους προγόνους μας που θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν για αυτό το τόπο, νιώθουμε πολύ θλιμμένοι γιατί δεν σέβονται τουλάχιστον την ελεύθερη γνώμη και την περηφάνια μας σε αυτόν εδώ το τόπο. Δεν μπορούμε όμως να νιώσουμε ούτε θλίψη ούτε ηττοπάθεια παρά αγωνιστική διάθεση για να παλέψουμε για αυτό το τόπο, για να μπορούμε να μιλάμε ελεύθερα να αποφασίζουμε για τον εαυτό μας και για τα παιδιά μας και βέβαια θα μπούμε μπροστά σε αυτό τον αγώνα προκειμένου πολύ γρήγορα να μπορέσουμε να πατήσουμε στα πόδια μας, να σηκώσουμε τη φωνή μας και να πούμε το δικό μας OXI που είναι και επίκαιρο για να μπορούμε ελεύθεροι έστω και με δυσκολίες γιατί το δυνατό ελληνικό πνεύμα, τα μεγάλα ελληνικά μυαλά αλλά και οι έλληνες που μπορούν να είναι συντονισμένοι και εργατικοί  μπορούν να φέρουν αποτέλεσμα και όλοι μαζί να ξεπεράσουμε αυτό το αδιέξοδο».
Ο πρόεδρος του περιφερειακού συμβουλίου Παναγιώτης Πλακεντάς με την σειρά του δήλωσε «ένας πόλεμος που κερδήθηκε το 1940 με ένα μεγάλο ΟΧΙ, από πλευράς ηγεσίας και λαού δείχνει να χάνεται 70 χρόνια μετά από το ναι ανθρώπων και πολιτικών ηγεσιών οι οποίοι δεν συνάδουν με την λογική και το ήθος του ελληνικού λαού. Εύχομαι και πιστεύω η αντίσταση που δείξαμε το 1940-44 να είναι η ίδια και τις δύσκολες στιγμές που περνάμε και τώρα για να επιβιώσουμε ως έθνος, ως πολιτεία, ως κράτος και ως δημοκρατία».
Τέλος ο εκπρόσωπος του κοινοβουλίου, βουλευτής της ΝΔ Γιώργος Κασαπίδης  δήλωσε «Πριν από 70 χρόνια οι Έλληνες με πίστη στο Θεό και την Πατρίδα επιδεικνύοντας απαράμιλλο ηρωισμό βροντοφώναξαν ΟΧΙ στους φασίστες που θέλανε να υποδουλώσουν την χώρα μας. Σήμερα εμπνεόμενοι από την θυσία των προγόνων μας οφείλουμε πάλι με πίστη στις αξίες και τις αρχές του ελληνισμού και της ορθοδοξίας να βροντοφωνάξουμε όχι σε όσους επιβουλεύονται την πνευματική δουλεία του έθνους μας, να τους απομονώσουμε και να τους απομακρύνουμε είτε προέρχονται από το εσωτερικό, είτε από το εξωτερικό. Ως μνημόσυνο στους πεσόντες των αγώνων για την ελευθερία της πατρίδας μας και του έπους του 1940 εμείς οι νεότεροι πρέπει να δώσουμε άριστη παιδεία στα νέα παιδιά, να τους εκπαιδεύσουμε για αγάπη στην αρετή και στον άνθρωπο για να μπορέσουν αυτοί, αφού εμείς προηγουμένως προετοιμάσει το έδαφος, να ξαναπιάσουν την Ελλάδα, να την μεγαλώσουν και την φτάσουν εκεί που της αξίζει, αναβαπτιζόμενοι όλοι μας ενωμένοι μέσα στις αρχές και τις αξίες του ελληνισμού και της ορθοδοξίας για να μπορέσουμε να αναγεννηθούμε πνευματικά, ώστε να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε τις δυσκολίες που προκύπτουν από την πνευματική μας κρίση».     
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στο «έπος του 40» συνολικά σκοτώθηκαν 14 χιλιάδες Έλληνες στρατιώτες ενώ οι 7936 από αυτούς είτε παραμένουν άταφοι είτε έχουν προσωρινά έχουν ταφεί στα πεδία των μαχών. Τον Οκτώβριο του 2008 ο τότε Α΄ Αντιπρόεδρος της Βουλής (κυβέρνησης Κώστα Καραμανλή) και συγγραφέας του βιβλίου «Οι ήρωες του 1940 περιμένουν» τόνισε από την Πτολεμαΐδα: «την  περηφάνια που αισθάνεται κανείς για τους μαχητές εκείνους που έγραψαν τις πιο λαμπρές σελίδες της σύγχρονης ιστορίας και άλλαξαν το ρου της παγκόσμιας ιστορίας». «Πρόκειται για 7.936 πεσόντες μαχητές που παραμένουν άταφοι ή προσωρινά θαμμένοι. Αυτήν την εκκρεμότητα θα πρέπει να την τακτοποιήσουμε, γιατί δεν μας τιμά να γιορτάζουμε εμείς τις λαμπρότερες σελίδες της ελληνικής ιστορίας, όπου αυτοί οι αγώνες έτυχαν του θαυμασμού της παγκόσμιας κοινότητας τότε και οι ήρωες μας να παραμένουν.
ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

4ο ΡΑΛΛΥ ΣΠΡΙΝΤ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ_29-30/10-2011






ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΙΣΤΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΡΓΑΤΙΚΩΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟΥ
Τηλ :2463502087 -  fax2463502178
e-mail: alptolemaidas@hotmail.com
wedsite: www.alp.gr




Η προβολή του μηχανοκίνητου αθλητισμού στην Ελλάδα μας αφορά όλους. Στις 29 & 30 Οκτωβρίου θα διεξαχθεί το 4ο Ράλλυ Σπριντ Πτολεμαΐδας που προσμετρά στο Κύπελλο Βορείου Ελλάδος και στο 47ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ιστορικών.

Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2011

ΚΙ ΟΜΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ... Ο ΧΡΗΣΤΟΣ ΧΡΗΣΤΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΗΡΩΑΣ ΤΗΣ ΔΙΠΛΑΝΗΣ ΠΟΡΤΑΣ







Του Λευτέρη Χ. Θεοδωρακόπουλου

Στη σκιά των πολιτικών εξελίξεων και της κατοχής Τσολάκογλου που μας έβαλε η παρούσα Κυβέρνηση αλλά και οι πράξεις των προηγούμενων, η νεολαία ασφυκτιά.
Γράψαμε προχθές πως όνειρα πλέον δεν υπάρχουν και αυτό επειδή βιάστηκαν βάναυσα από τους «σωτήρες» που μας οδήγησαν με μαθηματική ακρίβεια στην εξαθλίωση.
Ωστόσο είναι κουραστικό στα κανάλια και στις εφημερίδες, αλλά και στα site’s και στα blog’s να αναπαράγεται η ίδια μιζέρια, δεν μπορεί κάτι καλό θα υπάρχει.
Έτσι θα διαφοροποιηθούμε από όλα αυτά σήμερα και σε αντίσταση όλων θα σας παρουσιάσουμε την Εορδαϊκή Δύναμη.
Θα αναρωτιέστε όλοι ποια είναι η Εορδαϊκή Δύναμη; Θα μου δώσετε τρεις σειρές (ίσως και περισσότερες) και θα σας απαντήσω αμέσως. Καλοκαίρι του 2006, δούλευα στην traffic και η θεματολογία αν εξαιρέσεις την υπόθεση Άλεξ δεν είχε τίποτα άλλο. Σε ένα σερφ σε τοπικά Μέσα, έπεσα πάνω σε αυτό του Πτολεμαίου και είδα μια 14χρονη κοπέλα αθλήτρια του Tae kwon do που είχε κερδίσει το πρωτάθλημα Ελλάδος.


Δεν μου έκανε εντύπωση μόνο αυτό, αλλά διαβάζοντας το άρθρο, προπονητής ήταν ο πατέρας της. Κάτι μέσα μου με τσίγκλησε, βρήκα και την κοπέλα και τον προπονητή και τους έκανα αφιέρωμα. Ενώ η συνέντευξη είχε τελειώσει και λίγα δευτερόλεπτα πριν κλείσω το τηλέφωνο στον προπονητή και πατέρα Χρήστο Χρηστίδη, του είπα αυθόρμητα ανεβαίνω συχνά Καστοριά θα θέλατε να βρεθούμε; Και εκείνος μου απάντησε καταφατικά.
Πέρασε σχεδόν ένας μήνας και με το Χρήστο ανταμώσαμε στην Καστοριά, είχε έρθει με τη μεγάλη του την κόρη (που της είχα κάνει την συνέντευξη) την Τούλα. Μιλώντας διαπίστωσα πως αυτός ο άνθρωπος είχε κάνει απίστευτη δουλειά στην Πτολεμαϊδα σε ότι αφορά το αθλητικό κομμάτι. Κατάφερε και έκανε μόδα σε μια πόλη το Tae kwon do, την κόρη του την είχε κάνει πρωταθλήτρια Ελλάδος και στην συνέχεια (τριταθλήτρια κόσμου), ενώ το γυμναστήριο του είναι εργοστάσιο πρωταθλητών.

Με τον Χρήστο είμαστε φίλοι από το 06’ και μάλιστα πλέον οικογενειακοί.
Χθες το βράδυ, όταν γύρισα από την εφημερίδα και είχε περάσει με…συνοπτικές διαδικασίες το πολυνομοσχέδιο και με επίσης δημοκρατικές διαδικασίες διέγραψαν τη βουλευτή και πρώην υπουργού Λούκα Κατσέλη που τόλμησε να πει όχι στο 37 άρθρο που σηματοδοτεί εξόντωση। Ήμουν χάλια γιατί αυτό το πολυνομοσχέδιο μεταφράζεται ότι η Ελλάδα μπαίνει σε καθεστώς κατοχής.

Κι όμως ο Χρήστος χωρίς να το καταλάβει που μιλήσαμε λίγο στο fb μου έφτιαξε τη διάθεση. Ο λόγος; Ότι και η κόρη του η μικρή η Βάσω, θα συμμετάσχει στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα Tae kwon do στο Βελιγράδι.
Δεν είναι ότι διακρίνεται και το άλλο του παιδί, δεν είναι ότι τα παιδιά στην Πτολεμαϊδα τον έχουν σα δεύτερο πατέρα, δεν είναι ότι έκανε μόδα ένα άθλημα που τώρα εμείς από τις Ολυμπιακές επιτυχίες το ανα-γνωρίσαμε. Είναι γιατί στέκει ακόμη και πολεμά ενάντια σε όλες τις συνθήκες που επιβάλει ο Γιώργος, η τρόικα, οι τράπεζες. Ο Χρήστος Χρηστίδης λειτουργεί με γνώμονα τα όνειρα του και κάνει τα παιδιά μιας παραμεθόριας πόλης της Ελλάδας μας να παλεύουν με την καρδιά τους για τα δικά τους όνειρα. Όταν η Τούλα διακρίθηκε –παρότι που έπαιξε και τραυματισμένη- Τρίτη στον κόσμο, κανείς σε Αθηναϊκό Μέσο δεν το ανέφερε.

Δεν πουλάει σήμερα η ψυχή…Δεν πουλάνε τα όνειρα…Πουλάνε οι ξεβράκωτες και οι γκέι που έχουν κατακλίσει τις τηλεοράσεις μας και έχουν αποχαυνώσει τις ζωές μας. Και εμείς δουλικά τα δεχόμαστε όλα. Η απάντηση κόντρα στις πολιτικές των τραπεζών, της τρόικας, της Κυβέρνησης, της ΕΕ είναι οι ψυχές και τα όνειρα των απλών ανθρώπων και μαχητών ακόμη και αν απέχουν 600 χλμ μακριά από το Μαξίμου. Καλημέρα κιόλας στου Μαξίμου και στη Βουλή σας στέλνω το κείμενο στα mail σας… Γιατί ότι και να κάνετε η ψυχή του Έλληνα δεν μπορείτε να τη χαρακώσετε.











ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΗΝ ΣΤΡΑΤΟΠΕΔΟ ΤΩΝ ΣΥΝΕΡΓΕΙΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΟΦΟΡΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΩΝ ΚΤΕΛ ΑΣΤΙΚΩΝ ΣΤΗΝ ΑΕΒΑΛ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG
Μεταφέρεται στο χώρο του πρώην στρατοπέδου η υπηρεσία Καθαριότητας
Μεταφέρεται στο χώρο του πρώην στρατοπέδου η υπηρεσία Καθαριότητας
Στο χώρο του πρώην στρατοπέδου Πτολεμαΐδας (στο δρόμο για Ασβεστόπετρα) μεταφέρεται η υπηρεσία Καθαριότητας του δήμου Εορδαίας, σύμφωνα με σχετική απόφαση που έλαβε το δημοτικό συμβούλιο στη συνεδρίασή του το βράδυ της Τρίτης. 
Εισηγούμενος το θέμα ο αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος δήλωσε ότι η μεταφορά της υπηρεσίας Καθαριότητας θα γίνει σε ένα μήνα, αλλά και ότι ο δήμος οφείλει μια συγνώμη στους κατοίκους της Κάτω Πτολεμαΐδας που πλήττονται από τη στέγαση και λειτουργία της υπηρεσίας καθαριότητας σε κατοικημένη περιοχή (δίπλα στην Πυροσβεστική Υπηρεσία Πτολεμαΐδας), καθώς όπως επισήμανε, η μεταφορά της υπηρεσίας αυτής έπρεπε να έχει γίνει πολύ νωρίτερα. 
Η αναγκαιότητα μεταφοράς της υπηρεσίας Καθαριότητας γίνεται, είπε, λόγω ότι αυτή τη στιγμή τα μηχανήματα και τα απορριμματοφόρα της υπηρεσίας στεγάζονται σε ιδιόκτητο χώρο και έχουν υποβληθεί αγωγές εναντίον του δήμου λόγω αργοπορίας υλοποίησης απόφασης του δήμου για απελευθέρωση του συγκεκριμένου χώρου, αλλά και λόγω των έντονων διαμαρτυριών των περιοίκων για την όχλησης που προξενούν τα οχήματα της υπηρεσίας, λέγοντας: «τους κρατούμε αυτή τη στιγμή σε μία αναμονή εξαντλώντας την υπομονή και ανοχή τους». 
Ο κ. Σιδηρόπουλος δήλωσε εξάλλου ότι η μεταφορά της υπηρεσίας καθαριότητας στο στρατόπεδο είναι προσωρινή, καθώς στόχος της δημοτικής αρχής είναι να στεγαστεί στο προσεχές μέλλον στο χώρο της ΑΕΒΑΛ. Σημείωσε ωστόσο ότι χρειάζεται προηγουμένως να ολοκληρωθεί η σχετική πρόταση αλλά και να δημιουργηθούν οι εγκαταστάσεις που απαιτούνται τόσο για τη στέγαση της υπηρεσίας καθαριότητας στην ΑΕΒΑΛ, όπως άλλωστε και για τη δημιουργία χώρου στάθμευσης για τα αστικά λεωφορεία, ώστε να πάψουν να σταθμεύουν στο χώρο της Λαϊκής Αγοράς. 

Ρ.Β.

ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR

ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ







Κοζάνη 24/10/2011                                                                                                  
Αρ. Πρωτ. :  33                                                                                        

Προς :
Όπως πίνακας  Αποδεκτών
                                                                                                       



ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Το Δ.Σ. της Περιφερειακής  Ένωσης  Δυτικής  Μακεδονίας σε συνεδρίασή του στις 18 Οκτωβρίου 2011 αναφορικά με τη δραματική αύξηση του πετρελαίου θέρμανσης, αποφάσισε ομόφωνα τα εξής:
1.      Ζητούμε να ληφθούν σοβαρά υπόψη οι ιδιαιτερότητες  και οι κλιματολογικές συνθήκες της κάθε περιοχής. Στη πλαίσιο αυτό η Δυτική Μακεδονία δε μπορεί να αντιμετωπίζεται με τον ίδιο τρόπο όπως για παράδειγμα με την  Κρήτη  τη στιγμή που ο χειμώνας στην Βόρεια Ελλάδα διαρκεί τουλάχιστον 7 μήνες με θερμοκρασίες συχνά πολύ χαμηλές και κάτω του μηδενός.
2.      Τονίζουμε ότι μία νέα αύξηση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης θα έχει ως αποτέλεσμα να επιβαρύνει αφάνταστα τα νοικοκυριά και να οδηγήσει λόγω της δεινής οικονομικής κατάστασης της χώρας, χιλιάδες πολίτες σε εξαθλίωση.
3.      Υπογραμμίζουμε επίσης ότι υπάρχει ορατός ο κίνδυνος να εκτιναχθεί το κόστος θέρμανσης τόσο στις σχολικές μονάδες όσο και στα δημοτικά και δημόσια κτίρια με αποτέλεσμα μια περαιτέρω μείωση των εσόδων της αυτοδιοίκησης.
4.      Απαιτούμε να ληφθεί επιτέλους υπόψη στις αποφάσεις του Υπουργείου ότι στην περιφέρεια  με τoν υψηλότερο δείκτη ανεργίας της χώρας, μια επιπλέον επιβάρυνση στο κόστος θέρμανσης θα οδηγήσει στην εξαθλίωση μια σημαντική μερίδα των συμπολιτών μας.


ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ

1.      Αντιπρόεδρο Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο
2.      Υπουργό Εσωτερικών κ. Χάρη Καστανίδη
3.      Υφυπουργό Εσωτερικών κ. Παρασκευά Κουκουλόπουλο
4.      Γενική Γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας κα Δήμητρα Γεωργακοπούλου-Μπάστα
5.      Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας κ. Γεώργιο Δακή
6.      Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

1.    Πρωθυπουργό κ. Γεώργιο Παπανδρέου
2.    Πολιτικά κόμματα
3.    ΚΕΔΕ
4.    ΜΜΕ

    ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΕΚΑΒ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΣΤΙΣ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ


    Ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ Χρήστος Κεσκερίδης

    ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG


    Στο κλειστό Γυμναστήριο μετακομίζει το ΕΚΑΒ Πτολεμαΐδας
    Στο κλειστό Γυμναστήριο μετακομίζει το ΕΚΑΒ Πτολεμαΐδας
    Στο κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαΐδας πρόκειται να μεταφερθεί εντός του Νοεμβρίου η έδρα του τομέα ΕΚΑΒ (Εθνικό Κέντρο Άμεσης Βοήθειας) Πτολεμαΐδας που στεγάζεται αυτή τη στιγμή σε χώρο της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης- Αποχέτευσης (ΔΕΥΑ) Πτολεμαΐδας, προκειμένου να αρθούν τα προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή του Υδραγωγείου από η στάθμευση των ασθενοφόρων. 
    Η μετεγκατάσταση του τομέα του ΕΚΑΒ στο χώρο του κλειστού γυμναστηρίου γίνεται μετά από σχετική συγκατάθεση που έδωσε το δημοτικό συμβούλιου Εορδαίας, για να αποσυμφορηθεί η κυκλοφορία από τη στάθμευση των ασθενοφόρων στο Υδραγωγείο. Παράλληλα όμως η μεταφορά της υπηρεσία από το συγκεκριμένο σημείο γίνεται και για την προστασία των ίδιων των ασθενοφόρων που παρκάρουν στο δρόμο σε δύσκολες καιρικές συνθήκες (μεγάλο ψύχος) και δεν μπορούσαν να είναι σε ετοιμότητα ανά πάσα στιγμή, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης δήμου Εορδαίας (ΚΕΔΕ) Χρήστος Κεσκερίδης. 
    Σημείωσε ότι το ΕΚΑΒ θα στεγαστεί στο χώρο κάτω από τις κερκίδες του σταδίου και ότι η διευθέτηση αυτή παρέχει πολλά πλεονεκτήματα, αφού εκτός από τη στέγαση του ίδιου του τομέα του ΕΚΑΒ, θα βρίσκεται πλέον ένα εξοπλισμένο πλήρωμα δίπλα σε χώρους μαζικής άθλησης για κάθε ενδεχόμενο, αφού στο σημείο αυτό βρίσκονται γήπεδα μπάσκετ, χάντμπολ, πάλης, καθώς και το κλειστό κολυμβητήριο, ενώ το στάδιο χρησιμοποιεί πολύς κόσμος για τον περίπατό του, ενώ ταυτόχρονα, με την εγκατάσταση του ΕΚΑΒ στο χώρο αυτό διασφαλίζεται και η φύλαξη του χώρου καθ’ όλο το 24ωρο. 

    Ρ.Β.

    ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR

    ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣ


    ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΗΣ ΑΓΩΓΗΣΜε μεγάλο ενδιαφέρον παρακολούθησαν το μάθημα Κυκλοφοριακής Αγωγής τα παιδιά της Β΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου  Πτολεμαΐδας. Οι εκπαιδεύτριες του Πάρκου Κυκλοφοριακής Αγωγής Δ. Εορδαίας ανταποκρίθηκαν πρόθυμα στην πρόσκληση της δασκάλας κ. Εφραιμίδου Δήμητρας.
    Την Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011 οι κυρίες, Βασιλική Μπαντέλα και Βασιλική Παγούνη παίζοντας και τραγουδώντας με τα παιδιά γνώρισαν σε αυτά σήματα και κανόνες Κυκλοφοριακής Αγωγής. Οι μαθητές έπαιξαν με τον «ΣΤΑΜΑΤΗ» και τον «ΓΡΗΓΟΡΗ», μείωσαν ταχύτητα στις επικίνδυνες στροφές, ακολούθησαν την υποχρεωτική πορεία στα μπλε σήματα και «πάγωσαν» στο πολύγωνο σήμα που έγραφε STOP.
    Στη συνέχεια ζωγράφισαν τα σήματα και έδωσαν την υπόσχεση  στις Εκπαιδεύτριες ότι θα υπενθυμίζουν στους γονείς τους τον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.
    Οι μικροί μαθητές αποχαιρέτησαν τις κ. Βασιλική Μπαντέλα και Βασιλική Παγούνη  τραγουδώντας το σύνθημα
    Αριστερά-Δεξιά-Αριστερά
    Κοιτάω
    Το δρόμο από τη διάβαση
    Πάντα τον περνάω
    Ευχαριστούμε τις κ. Βασιλική Μπαντέλα και Βασιλική Παγούνη για τα όμορφα παιχνίδια που έπαιξαν με τους μαθητές του σχολείου μας αλλά και τις πολύτιμες γνώσεις Κυκλοφοριακής Αγωγής που μας έδωσαν!!!

    Μάγκου Νατάσα
     γυμνάστρια στο 5ο
     Δημοτικό Σχολείο Πτολεμαΐδας
    και Δημοτικό Σχολείο Ασβεστόπετρας  

    ΠΗΓΗ  WWW.EORDAIA.ORG 

    Τετάρτη 26 Οκτωβρίου 2011

    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


                                                                                                              

    ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ   

    ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 

    Δημοτικό Κατάστημα 25ης Μαρτίου 15, τκ 50200 Πτολεμαΐδα, 
    τηλ 2463350100 - fax 2463350150


    Πτολεμαϊδα 18-10-2011                     Αριθμ. Πρωτ.: 46903

                                                                                           


    ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

    ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940


            Η Εθνική Επέτειος της 28ης Οκτωβρίου 1940 θα εορτασθεί στην πόλη μας με παλλαϊκή συμμετοχή και θα λάβουν χώρα εορταστικές εκδηλώσεις.
            Από της 8ης πρωινής ώρας της  26ης Οκτωβρίου και μέχρι της δύσης του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά, Ιδιωτικά καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ., Τράπεζες και οικίες.
            Θα φωταγωγηθούν όλα τα Δημόσια, τα Δημοτικά Καταστήματα και τα Καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ. και Τραπεζών κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.
            Πέμπτη 27  Οκτωβρίου 2011
            Θα αναπτυχθεί η ιστορική σημασία της επετείου από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία, στις Δημόσιες Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμούς.
            Ώρα 12:00 θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων από τα σχολεία της πόλης μας, με την παρακάτω σειρά:

    1.Στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην Κεντρική Πλατεία
    Τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 3ο , 7ο   και 11ο, το 1ο Γενικό Λύκειο και το ΤΕΕ Μαθητείας.

    2.   Στο Μνημείο Πεσόντων της Αγίας Σκέπης
    Τα Δημοτικά Σχολεία  4ο,  9ο, και 10ο, το 2ο και το 4ο   Γυμνάσιο και το 3ο Γενικό Λύκειο.

    3.  Στο Μνημείο του Μακεδονομάχου Μπομπορά.
    Τα Δημοτικά Σχολεία 5ο και 6ο, το 1ο και 5ο Γυμνάσιο, το 2ο Γενικό Λύκειο, το  1ο ΕΠΑ.Λ. Πρόσκοποι και το Σώμα Ελληνίδων Οδηγών.

    4.Στο Μνημείο της Αστυνομίας
    Τα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 8ο, , το 3ο Γυμνάσιo, το Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο και το 2ο κα 3ο     ΕΠΑ.Λ.

    5.Στο Ηρώο του Οικισμού Καρδιάς
    Το 12ο Δημοτικό Σχολείο

              Παρασκευή   28η Οκτωβρίου 2011
              
      Στις 07:30 το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα παιανίσει τον Εωθινό.
       Στις 8:30 το πρωί θα γίνει έπαρση της Σημαίας  στην κεντρική πλατεία.
      Στις 10:30 το πρωί θα γίνει επίσημη δοξολογία στον Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης από τον Αρχιερατικό Επίτροπο που θα βοηθείται από όλο τον Κλήρο, στην οποία καλούνται να παρευρεθούν:
              Βουλευτές του Περιφερειακής Κοινότητας Κοζάνης, ο εκπρόσωπος Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου Δυτ. Μακεδονίας,  ο στρατιωτικός εκπρόσωπος του Α΄ Σώματος Στρατού,  ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, οι ειρηνοδίκες Εορδαίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Πτολεμαϊδας, πρώην Βουλευτές, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι Προϊστάμενοι Δημοσίων Υπηρεσιών, ο Κοσμήτορας ΤΕΙ Πτολεμαϊδας, Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, οι Προϊστάμενοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου – Οργανισμών – Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ., αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων Ασφαλείας και του Πυροσβεστικού σώματος εν ενεργεία κατά ιεραρχική τάξη,   οι έφοροι προσκόπων με στολή, οι πρόεδροι αναπηρικών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι αγωνιστών της Εθνικής Αντίστασης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, πρόεδροι εργατικών οργανώσεων, ο πρόεδρος ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών,  πρόεδροι άλλων σωματείων και συλλόγων, καθώς και όλος ο λαός της πόλης μας.
      Μετά την δοξολογία θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο μνημείο Πεσόντων της Αγίας Σκέπης. 
              
    Στις 11:00 θα επακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους:

    Δήμαρχο Εορδαίας
    Εκπρόσωπο της Κυβέρνησης 
    Βουλευτές
    Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας
    Εκπρόσωπο  1ου Σώματος Στρατού
    Πρόεδρο Δημοτικού Συμβουλίου
    Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαϊδας
    Κοσμήτορα Τμήματος Μαιευτικής ΤΕΙ  Δυτ. Μακεδονίας
    Διευθυντή Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
    Διευθυντή  Α/ θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης
    Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Πτολεμαϊδας
     Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαϊδας
    Πρόεδρο Συλλόγου Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου
    Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών
    Πρόεδρο Παραρτήματος Π.Ε.Α.Ε.Α.
    Πρόεδρο Παραρτήματος Π.Ο.Α.Ε.Α
    Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου .
    Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου
     Πρόεδρο Τοπικής Εφορίας Προσκόπων
    Πρόεδρο Παλαιών Προσκόπων Τοπικής Εφορίας

      Αμέσως μετά θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της ημέρας από την κ. Αναστασία Λάτσιου εκπαιδευτικό.

      Σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος.

    Στις 12:00 Ακολουθεί η έναρξη της παρέλασης προ των επισήμων, όπου και θα παρελάσουν: δημοτικά σχολεία, γυμνάσια, γενικά και επαγγελματικά λύκεια, σύλλογος Βλατσιωτών, σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας, Θρακική Εστία Εορδαίας, Εκπολιτιστικός Λαογραφικός σύλλογος Καρδιάς, σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαίδας, Ποντιακός σύλλογος Πτολεμαϊδας, σώματα Οδηγών και Προσκόπων, η εθελοντική Διασωστική ομάδα.
    Θα ακολουθήσει λιτή δεξίωση στον χώρο της ΔΕΥΑΠ.

    Στις 17:30 θα γίνει υποστολή της Σημαίας.

    Καλούνται οι συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.
    Παρακαλούμε τον Αρχιερατικό Επίτροπο να καθορίσει τα της Ιεροτελεστίας και τον Διευθυντή Αστυνομικής Υπ/νσης Πτολεμαϊδας τα της τάξεως.
    Τελετάρχες ορίζουμε τους Δημοτικούς Αστυνόμους, Δημήτρη Κοπατσάρη  και Πολυχρόνη Κουσίδη.
    Το γενικό πρόσταγμα για την παρέλαση των πολιτικών τμημάτων θα έχουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής κα Δέσποινα Ιωαννίδου και ο κος Γιάννης Βακαδάρης.
                                                                      

    Η Δήμαρχος Εορδαίας

    Παρασκευή Βρυζίδου




    Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης.
    Σημείωση : Η εξέδρα των επισήμων θα βρίσκεται στην οδό 25ης Μαρτίου 85, ανεβαίνοντας αριστερά στην συμβολή με την οδό Ακρίτα και τα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεκινούν από την Αγία Σκέπη  και θα κατευθύνονται προς το κέντρο της πόλης.   

    ΡΥΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΟΔΙΚΗΣ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΣ ΚΑΤΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΤΗΣ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940




    ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                    Πτολεμαϊδα 25-10-2011
    ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ                                 Αριθμ. Πρωτ. 47694  
    ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
    ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
    Αριθμ. αποφ. : 616

        Α  Π  Ο  Φ  Α  Σ   Η 

    Θέμα: Ρύθμιση της οδικής κυκλοφορίας κατά τον εορτασμό της Επετείου της
    28ης Οκτωβρίου 1940.
               
    Η δήμαρχος Εορδαίας
               
    Έχοντας υπόψη :
    Τις διατάξεις του άρθρου 52 του Ν. 2696/99 παρ. 2 « περί κύρωσης του Κ.Ο.Κ , όπως τροποποιήθηκε με Ν. 3542/2007»
    2.Την υπ΄αριθμ. Α.Δ.Α.45011-Λ55 ανάρτηση στο διαδίκτυο προσωρινή απόφαση της Α.Δ. Κοζάνης  και αποβλέποντες στην ομαλή και ασφαλή διεξαγωγή της οδικής κυκλοφορίας, την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων, την εξυπηρέτηση και ασφάλεια του κοινού  κατά την παρέλαση μαθητικών τμημάτων στην Πτολεμαϊδα την 28-10-2011.

    Α  Π  Ο  Φ  Α  Σ  Ι  Ζ  Ο  Υ  Μ  Ε

    Α ) Απαγορεύεται  η  στάση και η στάθμευση παντός οδικού οχήματος την 28-10-2011 και από ώρα 08: 00 μέχρι πέρατος της παρέλασης και της αποχώρησης των επισήμων στο τμήμα της οδού 25ης Μαρτίου από την συμβολή των οδών Βας. Κωνσταντίνου –Παυλίδη Αδαμοπούλου και 25ης Μαρτίου, μέχρι την διασταύρωση της οδού 19ης Οκτωβρίου με την οδό 25ης Μαρτίου.
     β) Απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων :
    -         Στην οδό 25ης Μαρτίου, από την οδό Ι. Χρηστίδη έως την οδό Ελ. Βενιζέλου.
    -         Στην οδό Παυλίδη Αδαμοπούλου από το Πέτρινο Σχολείο έως την οδό 25ης Μαρτίου.
    -         Στην οδό Κοροξένης από την οδό Καυκάσου έως την 25η Μαρτίου.
    -         Στην οδό Ιασωνίδου, από την οδό Νικομηδείας έως την 25η Μαρτίου.
    -         Στην οδό Ακρίτα, από την οδό Καυκάσου έως την 25η Μαρτίου .
    -         Στην οδό Κανάρη, από την οδό Καυκάσου έως την οδό 25ης Μαρτίου.
    -         Στην οδό Γουμεράς, από την οδό Καυκάσου έως την οδίο Νικομηδείας.
    -         Στην οδό 19ης Οκτωβρίου από την οδό Καυκάσου έως την οδό 25ης Μαρτίου.     
     Η ισχύς της αρχίζει από την 08:00 ώρα της 28-10-11 και μέχρι πέρατος της παρέλασης και της αποχώρησης των επισήμων  αφού πρώτα δημοσιευθεί σύμφωνα με τα ισχύοντα και τοποθετηθεί η σχετική σήμανση.
    Οι παραβάτες αυτής της  απόφασης διώκονται και τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν. 2696/99 όπως τροποποιήθηκε με τον Ν. 3542/2007 αφού τοποθετηθεί η κατάλληλη σήμανση.

    Κοινοποιείται:
    1.      Αστυνομική Υποδιεύθυνση Πτολ/δας                            
    2.      Τμήμα Τροχαίας Πτολεμαϊδας
    3.      Τοπικό Τύπο                                                       

    Η Δήμαρχος

         Παρασκευή Βρυζίδου