Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

ΔΕΚΑΤΗ ΤΡΙΤΗ ΛΟΓΟΤΕΧΝΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ κας ΠΑΡΘΕΝΑΣ ΤΣΟΧΤΟΥΡΙΔΟΥ


Από τα χίλια εξακόσια γραπτά που διαγωνίσθηκαν στον ετήσιο διεθνή διαγωνισμό ποίησης 2011 από το λογοτεχνικό περιοδικό λόγου, τέχνης & πολιτισμού «ΚΕΛΑΙΝΩ» του λογοτεχνικού ομίλου «ΖΑΛΩΝΗ»-«’ξάστερον», τα τριακόσια βγήκαν άκυρα και ανάμεσα στην αξιολόγηση των υπόλοιπων για βραβεύσεις διακρίθηκαν και τα γραπτά της κας Παρθένας Τσοκτουρίδου, η οποία κατάφερε να αποσπάσει το Β’ Διεθνές Βραβείο με θέμα: «Ποιήματα σε διάφορες αρχιτεκτονικές του στίχου».
Τα ποιήματα αφορούσαν διαφορετικές ποιητικές φόρμες ποιητικής συλλογής, όπως π.χ. σονέτο, τραγούδι, μαντινάδα, ποιητική πρόζα, ελευθερόστιχο, χαϊκού, ρένγκα, αλφαβητάριο, ακροστιχίδα κλπ.
 Την κριτική επιτροπή αποτέλεσαν οι: κα Ηρώ-Χρυσάνθη Αλεξανδράκη, κος Νίκος Μπατσικανής και κα Παναγιώτα Ζαλώνη.
Η βράβευση της λογοτέχνιδος, η οποία είναι η δέκατη τρίτη κατά σειρά της λογοτεχνικής της πορείας, παρουσία αρκετού πλήθους λογοτεχνικού κόσμου και μη, έγινε στο Πολιτιστικό Κέντρο «ΜΕΛΙΝΑ ΜΕΡΚΟΥΡΗ» του Δήμου Ιλίου Αθηνών στις 27 Νοεμβρίου 2011, ημέρα Κυριακή και ώρα 10.30΄ π.μ.
Από την πρόεδρο του «’ξάστερον» και διευθύντρια του «ΚΕΛΑΙΝΩ» κα Παναγιώτα Ζαλώνη, τέλος, ανακοινώθηκε πως όλα τα βραβευμένα ποιήματα θα εκδοθούν προσεχώς σε βιβλίο για την ποιητική ιστορία του μέλλοντος.
ΠΗΓΗ WWW.PTOLEMAIDA.TV

ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ kailaristas ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΡΟΥΧΩΝ ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ








Εάν η προσμονή των Χριστουγέννων και των εορτών, έχει καταφέρει και φέτος να ''γεννήσει, νέες ελπίδες και να αναζωπυρώσει τα συναισθήματα μας, τότε πάνω από όλα, η μεγαλύτερη χαρά για όλους μας, θα είναι η εμπρακτη αποτύπωση της κοινωνικής αλληλεγγύης στην περιοχή, προς όλους εκείνους που ιδιαιτέρως τώρα έχει 'δοκιμάσει η ζωή και η έντονη οικονομική κρίση.
Απέναντι στα βουρκωμένα μάτια των φτωχών παιδιών που δεν έχουν ούτε καν τα στοιχειώδη γι'αυτές τις γιορτες, αλλα και απεναντι στα θλιμμένα πρόσωπα των γερόντων και τα αγχωμένα και παγωμένα βλέμματα, των οικογενειών που αδυνατούν να ανταποκριθούν στις βασικές τους υποχρεώσεις, οι Kailaristas απευθύνουν έκκληση βοηθείας, ανθρωπιάς και συμμετοχής, για να δώσουμε έστω και μικρή ανάσα  και 'ανακούφιση, σε όλους αυτούς τους συμπολίτες μας.
Είναι οι οικογένειες της διπλανής μας πόρτας στην Πτολεμαΐδα και στην Εορδαία, οι οποίες δεν έχουν γάλα, ρύζι, όσπρια και λάδι.
Και είναι βεβαίως τα παιδιά ιδιαιτέρα που δεν έχουν παιδικές τροφές και ρούχα, αλλά και παιδικά παιχνίδια και παραμύθια, για να ακουμπήσουν αυτά τα παιδικά τους όνειρα!!!
Με την δράση μας αυτή εμείς οι εθελοντές των kailaristas στην Πτολεμαΐδα απευθυνόμαστε σε όλους εκείνους που μπορεί να προσφέρει ο καθένας ότι μπορεί, από αυτά που δεν χρειάζεται.

Aυτά που μαζεύουμε είναι.
ΤΡΟΦΕΣ.
Γάλα(Κουτιά)
Παιδικά γάλατα
Παιδικές τροφές

Όσπρια
Μακαρόνια
Λάδι
Ρύζι
Και γενικός ξηρά τροφή.
ΡΟΥΧΑ.
Για μικρούς και για μεγάλους
ΒΙΒΛΙΑ.
Για μικρούς και μεγάλους
ΠΑΙΔΙΚΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ.



Πληροφορίες στο τηλέφωνο 6944214090 στο email μας kailaristas50200@gmail.com,και στο προφιλ μας Kailaristas Ptolemaida . Επίσης σύντομα θα ανακοινωθούν και οι τόποι παράδοσης τον πραγμάτων.

ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΛΛΗΛΕΓΥΗΣ & ΑΝΘΡΩΠΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ-ΕΟΡΔΑΙΑΣ: ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΡΟΦΙΜΩΝ, ΠΑΙΧΝΙΔΙΩΝ ΚΑΙ ΧΡΗΜΑΤΩΝ, ΕΝΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΦΤΩΧΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΡΕΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ





Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας αποφάσισε την συγκέντρωση τροφίμων, παιχνιδιών και χρημάτων, ενόψει των εορτών για τις φτωχές και άπορες οικογένειες της Πτολεμαΐδας και της Εορδαίας. Καλούμε όλους τους συναδέλφους αλλά και όλους τους κατοίκους της Εορδαίας να συνεισφέρουν ότι μπορούν ώστε να βοηθήσουμε τους συνανθρώπους μας. Οι προσφορές μπορούν να παραδίδονται στα γραφεία του Συλλόγου, απέναντι από το κτήριο της Δ.Ε.Υ.Α.Π. στην  Πτολεμαΐδα, καθημερινά εκτός Σαββατοκύριακου, από τις 10,00 έως τις 12,00 το πρωί. Πιστεύουμε ότι είναι στιγμές που η αλληλεγγύη πρέπει να έχει πρωτεύοντα ρόλο, και πρέπει όλοι μας να το αποδείξουμε.
Καλές Γιορτές


Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ            Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος   Σοφοκλής Ασιανός
                                          
  
EMΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ - ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1923
Γουμεράς 6    50200   Πτολεμαΐδα
Τηλ. 24630 27265   www.espt.gr/
Τηλ.Προέδρου:24630 57077-κιν:6973408006
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ:26/11/11

ΔΡΑΣΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΒ ΒΑΣΙΛΟΠΟΥΛΟΣ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ: 3η Δράση Εθελοντικής Ομάδας Νέων Εμπορίου


ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΩΝ ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΣΥΝΟΧΗΣ

Σύσκεψη αντιπεριφερειάρχη Αθ. Κοσματόπουλου με τους  πολιτιστικούς συλλόγους της Εορδαίας


Ο Αντιπεριφερειάρχης Κοινωνικής Συνοχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, Αθανάσιος Κοσματόπουλος, υπεύθυνος πολιτισμού και τουρισμού, καλεί σήμερα Τετάρτη και ώρα 6μ.μ. σε συνάντηση τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του Δήμου Εορδαίας, τον Περιφερειάρχη και τους αντιπεριφερειάρχες Δυτικής Μακεδονίας, τη δήμαρχο και του αντιδημάρχους Εορδαίας, με θέμα «Προοπτικές και δυνατότητες συνεργασίας των πολιτιστικών συλλόγων του Δήμου Εορδαίας με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας». 

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα «Πέτρος Τόττης» του Εμπορικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πτολεμαΐδας.

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ Α1 ΠΟΛΟ ΑΝΔΡΩΝ





ΤΜΗΜΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ

Θεσσαλονίκη ,29/11/2011



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΑΓΩΝΑ  ΠΟΛΟ

Π.Α.Ο.Κ. – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ


Από τον  ΠΑΟΚ ανακοινώνεται ότι την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011 και ώρα 16.30  στο  κολυμβητήριο Πτολεμαΐδας θα διεξαχθεί ο αγώνας  πόλο  Α1΄ Κατηγορίας Ανδρών   μεταξύ των ομάδων

ΠΑΟΚ – ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Καλούνται οι φίλοι της ομάδας να βοηθήσουν με την παρουσία τους ,  τους παίκτες μας , μέσα σε φίλαθλα πλαίσια για την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα χωρίς προβλήματα , σεβόμενοι την φιλοξενία που μας παρέχει η πόλη της Πτολεμαϊδας και το κολυμβητήριο ως έδρα.



ΠΑΝΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΕΙΟΣ
ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ
ΟΜΙΛΟΣ
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΙΤΩΝ

ΔΩΡΕΑ ΕΙΔΙΚΟΥ ΑΜΑΞΙΔΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΘΛΗΤΙΚΟ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟ ΟΜΙΛΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ




 Ειδικό αμαξίδιο για την καλύτερη πρόσβαση των ατόμων με αναπηρία θα παραδώσει την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου και ώρα 3.30 το μεσημέρι ο Αθλητικός Μοτοσικλετιστικός Όμιλος Εορδαίας στο Δημοτικό Κολυμβητήριο Πτολεμαϊδας.
 Πρόκειται για μια αξιέπαινη πρωτοβουλία του συλλόγου που βρήκε τη θερμή υποστήριξη πολλών ανθρώπων που συνέβαλαν σε αυτή την προσπάθεια.




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο Σύλλογος Ατόμων με Αναπηρία Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας ενόψει της Εθνικής ημέρας 3η Δεκέμβρη διοργανώνει εκδηλώσεις στις 30-11-2011 και 03-12-2011

30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ : ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΚΛΗΡΥΝΣΗ ΚΑΤΑ ΠΛΑΚΑΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΩΡΑ 18:00 

ΕΙΣΗΓΗΤΕΣ: Α) Δρ. ΔΙΟΝΥΣΙΩΤΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ ΦΥΣΙΑΤΡΟΣ  - ΙΑΤΡΟΣ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΣΗΣ ΔΙΔΑΚΤΩΡ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΑΘΗΩΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ Κ.Α.Φ.Κ.Α ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ
Β) Δρ. ΠΑΝΤΑΖΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΝΕΥΡΟΛΟΓΟΣ 

3 ΔΕΚΕΜΒΡIOY : A) ΔΙΑΝΟΜΗ ΦΥΛΛΑΔΙΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΛΗΨΗ ΤΟΡΧΑΙΩΝ ΑΤΥΧΗΜΑΤΩΝ ΣΤΑ ΔΙΟΔΙΑ ΠΟΛΥΜΥΛΟΥ 

Β) ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΜΟΤΟΣΙΚΛΕΤΩΝ ΣΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΙΣ 17:30

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ Α'ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ Ε.Δ.Ο ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ








Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας (Ε.Δ.Ο.Π.), την Τετάρτη 30/11/2011 στις 3.00 το απόγευμα, μετά από πρόσκληση του συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών των φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, στη Φλώρινα, θα πραγματοποιήσει παρουσίαση Α’ Βοηθειών σε φοιτητές όλων των τμημάτων. Η ομάδα των 100 φοιτητών θα εκπαιδευτεί θεωρητικά και πρακτικά στις Βασικές Πρώτες Βοήθειες.


Η Ε.Δ.Ο.Π. πιστή στην κοινωνική της προσφορά και στην ευθύνη εκπαίδευσης όσο το δυνατόν περισσότερων συμπολιτών μας, συνεχίζει τις παρουσιάσεις και τις διοργανώσεις σεμιναρίων Πρώτων Βοηθειών, με τα έμπειρα στελέχη της, παράλληλα με τη συμμετοχή της σε διάφορες εκδηλώσεις συλλόγων, δήμων, φορέων κλπ της Δυτ. Μακεδονίας.

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΕ ΗΜΕΡΙΔΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ ΑΠΟ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας προσκαλούμε σε εκδήλωση με θέμα 
ΕΓΚΑΙΡΗ ΔΙΑΓΝΩΣΗ ΤΟΥ ΚΑΡΚΙΝΟΥ

ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011
5.30 το απόγευμα

ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 

Με την υποστήριξη του ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ 
ΚΑΡΚΙΝΟΠΑΘΩΝ 
ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΕΘΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΠΡΟΣΥΜΠΤΩΜΑΤΙΚΟΥ ΕΛΕΓΧΟΥ 
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΡΚΙΝΟ ΤΟΥ ΤΡΑΧΗΛΟΥ ΤΗΣ ΜΗΤΡΑΣ  


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΗΜΕΡΙΔΑΣ

5.30 ΕΝΑΡΞΗ - ΟΜΙΛΙΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ 

5.35 ΟΜΙΛΙΑ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ

5.45 ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΕΠΙΣΗΜΩΝ

6.00 ''Πρόληψη καρκίνου του μαστού"
Ομιλητής : Ανθόπουλος Μιχάλης 
Ογκολόγος Ογκολογικού τμήματος Μποδοσάκειου Νοσοκομείου

6.20 '' Πρόληψη καρκίνου του τραχήλου της μήτρας''
Ομιλητής : Δανιηλίδης Άγγελος 
Λέκτορας Α.Π.Θ., Μαιευτήρας - Γυναικολόγος 
Ιπποκράτειου Νοσοκομείου Θεσσαλονίκης 

6.50 Ερωτήσεις κοινού

7.00 Πέρας Ημερίδας   

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - Η ΤΕΧΝΗ ΤΩΝ ΓΕΥΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΑΝΑΡΡΑΧΗ




Από τα τέλη του Οκτώβρη έως τα μέσα του Δεκέμβρη σε όλη την Ελλάδα  "βράζει" ο τόπος, λέει ο λαός μας. Έτσι, η Κοινότητα Νέων Αναρράχης σε συνεργασία με τις γυναίκες του χωριού, σας προσκαλεί την ΚΥΡΙΑΚΗ 27 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2011 στην κεντρική πλατεία Αναρράχης και ώρα 15:00 για να εντρυφήσετε στα μυστικά της παραδοσιακής απόσταξης του τσίπουρου. Γευτείτε τοπικό τσίπουρο και πλούσια παραδοσιακά εδέσματα φτιαγμένα από τις γυναίκες του χωριού με την συνοδεία τοπικής ορχήστρας.
Σε περίπτωση κακοκαιρίας η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων της κοινότητας.






  





  

ΜΑΘΗΜΑΤΑ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ»


ΜΑΘΗΜΑΤΑ Α΄ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΕ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΙ Η ΑΚΑΔΗΜΙΑ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟΥ «ΗΡΑΚΛΗΣ»

Η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαϊδας την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011 θα παρουσιάσει Α΄ βοήθειες σε εκδήλωση που πραγματοποιεί η Ακαδημία Ποδοσφαίρου «Ηρακλής» στις εγκαταστάσεις τις ακαδημίας με θέμα:
α. Καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση
β. Μικροτραυματισμοί
Η εκδήλωση ξεκινάει στης 10:30 το πρωί .Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011

Η ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΗ 22η ΘΕΣΗ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΣΤΗΝ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ




Με τις αποσκευές τους γεμάτες εμπειρία επέστρεψαν από το Άμπου Ντάμπι οι μαθητές και οι καθηγητές της ομάδα ρομποτικής Πτολεμαϊδας, οι οποίοι αγωνίστηκαν στην 8η Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής. Η ομάδα μπορεί να μην κατάφερε να κατακτήσει ένα μετάλλιο αλλά πλασαρίστηκε στην 22η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανάμεσα σε 58 ομάδες από όλο τον κόσμο.
«Η ομάδα μας την πρώτη μέρα δεν κατάφερε να προκριθεί στους 16 παρότι είχαμε στον πρώτο γύρο την 22η θέση αλλά κάναμε ότι μπορούσαμε.
 Στην κατηγορία μας φιγουράρουν πρώτοι οι Ιάπωνες, ακολουθεί η Μαλαισία, η Σιγκαπούρη και η Ταϊβαν» δήλωσε ο εκπαιδευτικός πληροφορικής του 2ου ΕΠΑΛ Πτολεμαϊδας και μέλος της ομάδας Χαράλαμπος Ζαραφίδης.
 Την 8η Ολυμπιάδα Ρομποτικής διοργάνωσε το Υπουργείο Παιδείας των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων και η φιλοξενία και η αρτιότητα της διοργάνωσης ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικές. Ήταν η Τρίτη φορά που η ομάδα της Πτολεμαϊδας συμμετείχε σε Ολυμπιάδα, μετά τις διοργανώσεις σε Κορέα και Φιλιππίνες.
«Η διαδικασία του να συναρμολογήσεις ένα ρομπότ με Lego σε λίγα λεπτά είναι αρκετά επίπονη και κοπιώδης για τα παιδιά, τα οποία θα πρέπει να έχουν βαθειά γνώση συναρμολόγησης και στοιχεία προγραμματισμού. Ο προγραμματισμός γίνεται με γραφικό περιβάλλον, κάτι που βοηθάει τα παιδιά μικρών ηλικιών να προγραμματίσουν την κατασκευή αλλά όπως και να χει χρειάζεται να αναπτύσσουν ειδικές δεξιότητες» δήλωσε ο Νίκος Φουστέρης καθηγητής πληροφορικής του 5ου Γυμνασίου Πτολεμαϊδας και μέλος της ομάδας ρομποτικής.
Στο πλαίσιο της ολυμπιάδας εκπαιδευτικής ρομποτικής, η ομάδα της Πτολεμαϊδας είχε την ευκαιρία να παρακολουθήσει τη δουλειά, σε θεωρητικό και τεχνικό κομμάτι, ομάδων από όλο τον κόσμο. Στον ίδιο χώρο πραγματοποιήθηκε συνέδριο ρομποτικής και ένα φεστιβάλ τεχνολογιών.
ΠΗΓΗ WWW.PTOLEMAIDA.TV

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟ ΧΡΩΜΑ ΔΙΝΕΙ ΣΤΗΝ ΠΟΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ Ο ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



Χριστουγεννιάτικο χρώμα δίνει στην πόλη και τις τοπικές κοινότητες ο Δήμος Εορδαίας

Άρωμα Χριστουγέννων, επιχειρεί να δώσει στην πόλη της Πτολεμαϊδας και τις τοπικές κοινότητες ο Δήμος Εορδαίας.
«Ξεκίνησε ήδη η τοποθέτηση του εορταστικού διάκοσμου από τα συνεργεία του Δήμου, προκειμένου οι κάτοικοι να μπουν στο εορταστικό κλίμα εν όψει των εορτών», σύμφωνα με τον υπεύθυνο Αντιδήμαρχο Απόστολο Χατζόπουλο, ενώ μετά τον στολισμό της πόλης της Πτολεμαϊδας θ’ ακολουθήσουν και οι άλλες περιοχές της Εορδαίας.
Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στο εμπορικό κέντρο και στις κεντρικές οδούς, όπου υπάρχουν καταστήματα, με στόχο την τόνωση της αγοραστικής κίνησης.
Ο κ. Χατζόπουλος έκανε λόγο για την κατασκευή νέων παραστάσεων από τα συνεργεία του Δήμου, που θα κοσμήσουν την κεντρική πλατεία, όπου θα λάβουν χώρα οι θεσμοθετημένες εορταστικές εκδηλώσεις του Δήμου Εορδαίας.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ


ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR

ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ 52oυ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΟΥ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ






ΠΡΟΒΟΛΗ ΤΑΙΝΙΩΝ 

ΣΑΒΒΑΤΟ  26 - 11 - 2011
ΚΥΡΙΑΚΗ  27 - 11 - 2011


ΧΩΡΟΣ ΠΡΟΒΟΛΗΣ 
ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ( ΕΝΑΝΤΙ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟΥ )

ΣΑΒΒΑΤΟ  26 / 11

19.00 μ.μ  " ΣΟΥΠΕΡ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ " ( 109' ) [ ΠΑΡΩΔΙΑ - ΚΩΜΩΔΙΑ ]

21.15 μ.μ " PRESS " ( 100' ) [ ΠΕΡΙ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ]

ΚΥΡΙΑΚΗ 27/11

19.00 μ.μ  " ΤΟ ΟΝΕΙΡΟ ΤΟΥ ΑΝΤΑΛΜΠΕΡΤ " ( 101') [ ΜΑΥΡΗ ΚΩΜΩΔΙΑ ]

21.15 μ.μ " ΤΟ ΚΟΡΙΤΣΙ ΜΕ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΜΑΤΙΑ " ( 85') [ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΜΕΤΑΦΟΡΑ ΤΟΥ ΟΜΩΝΥΜΟΥ ΠΑΡΑΜΥΘΙΟΥ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΑΣΙΝΟ ΑΚΡΩΤΗΡΙ ( Δ.ΑΦΡΙΚΗ)]

Είσοδος δωρεάν

ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 

ΣΥΓΚΡΟΤΗΣΗ ΟΡΓΑΝΩΝ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ






Σας γνωρίζουμε ότι κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 22 Σεπτεμβρίου 2011, το Διοικητικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Διοικητικό Συμβούλιο Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας

Πρόεδρος: Βρυζίδου Παρασκευή, Δήμαρχος Εορδαίας
Αντιπρόεδρος: Νανοπούλου Άννα, Δημοτική Σύμβουλος Κοζάνης
Γραμματέας: Καραστέργιος Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος Δεσκάτης
Μέλη:
Κουπτσίδης Δημοσθένης, Δήμαρχος Γρεβενών
Μίγκος Νικόλαος, Δήμαρχος Δεσκάτης
Χατζησυμεωνίδης Εμμανουήλ, Δήμαρχος Καστοριάς
Κεπαπτσόγλου Παναγιώτης, Δήμαρχος Ορεστίδος
Γκοσλιόπουλος Χρήστος, Δήμαρχος Νεστορίου
Ορφανίδου – Παπακωνσταντίνου Παναγιώτα, Δήμαρχος Βοΐου
Μαλούτας Λάζαρος, Δήμαρχος Κοζάνης
Κωνσταντόπουλος Βασίλειος, Δήμαρχος Σερβίων - Βελβεντού
Ιωσηφίδης Ιωακείμ, Δήμαρχος Αμυνταίου
Τσέπας Βασίλειος, Δήμαρχος Πρεσπών
Βοσκόπουλος Ιωάννης, Δήμαρχος Φλώρινας
Θεοδωρίδης Κωνσταντίνος, Δημ. Σύμβουλος Αμυνταίου
Λουκάς Δημήτριος, Δημ. Σύμβουλος Φλώρινας
Μακρυγιάννης Μενέλαος, Δημ. Σύμβουλος Σερβίων – Βελβεντού
Μαυροματίδης Δημήτριος, Δημ. Σύμβουλος Κοζάνης
Σταμπολούς Βασίλειος, Δημ. Σύμβουλος Βοΐου
Τερζοπούλου Μαρία, Δημ. Σύμβουλος Ορεστίδος
Φραγκουλίδης Σταύρος, Δημ. Σύμβουλος Εορδαίας

Εκτελεστική Επιτροπή

Πρόεδρος: Βρυζίδου Παρασκευή, Δήμαρχος Εορδαίας
Αντιπρόεδρος: Νανοπούλου Άννα, Δημοτική Σύμβουλος Κοζάνης
Γραμματέας: Καραστέργιος Δημήτριος, Δημοτικός Σύμβουλος Δεσκάτης
Μέλη:
Μακρυγιάννης Μενέλαος, Δημ. Σύμβουλος Σερβίων – Βελβεντού
Τερζοπούλου Μαρία, Δημ. Σύμβουλος Ορεστίδος

Κατά τη συνεδρίαση που πραγματοποιήθηκε στις 27 Σεπτεμβρίου 2011, το Εποπτικό Συμβούλιο της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, συγκροτήθηκε σε σώμα ως εξής:

Εποπτικό Συμβούλιο
Πρόεδρος: Σιδηρόπουλος Σοφοκλής, Δημοτικός Σύμβουλος Εορδαίας
Αντιπρόεδρος: Παρχαρίδης Χρήστος, Δημοτικός Σύμβουλος Καστοριάς
Μέλος: Μούσιου – Μυλωνά Όλγα, Δημοτική Σύμβουλος Φλώρινας

Εκπρόσωποι της Π.Ε.Δ. Δυτικής Μακεδονίας στη Γενική Συνέλευση της Κ.Ε.Δ.Ε. είναι όλοι οι Δήμαρχοι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, καθώς και πέντε Δημοτικοί Σύμβουλοι που εξελέγησαν από τη Γενική Συνέλευση της 19ης Σεπτεμβρίου 2011, οι εξής:
Ασπρίδης Αιμίλιος, Δημοτικός Σύμβουλος Φλώρινας
Κυτίδης Κωνσταντίνος, Δημοτικός Σύμβουλος Κοζάνης
Λιάντσης Κωνσταντίνος, Δημοτικός Σύμβουλος Καστοριάς
Νανοπούλου Άννα, Δημοτική Σύμβουλος Κοζάνης
Ρίζου Ζαχαρούλα, Δημοτική Σύμβουλος Φλώρινας

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στη διεύθυνσηhttp://www.peddm.gov.gr/ ή να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση:  info@peddm.gov.gr




Η πρόεδρος
της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας

Παρασκευή Βρυζίδου

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 





ΑΑ
Μέλη Δ.ΣΠ.Ε.Δ.
Αξίωμα στην ΠΕΔ
Αυτοδιοίκηση



1
ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Πρόεδρος
Δήμαρχος Εορδαίας



2
ΒΟΣΚΟΠΟΥΛΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ
Δήμαρχος Φλώρινας
3
ΓΚΟΣΛΙΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ
Δήμαρχος Νεστορίου
4
ΘΕΟΔΩΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ
Δημ. Σύμβ. Αμυνταίου
5
ΙΩΣΗΦΙΔΗΣ ΙΩΑΚΕΙΜ
Δήμαρχος Αμυνταίου
6
ΚΑΡΑΣΤΕΡΓΙΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Γραμματέας
Δημ. Σύμβ. Δεσκάτης
7
ΚΕΠΑΠΤΣΟΓΛΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
Δήμαρχος Ορεστίδος
8
ΚΟΥΠΤΣΙΔΗΣ ΔΗΜΟΣΘΕΝΗΣ
Δήμαρχος Γρεβενών
9
ΚΩΝΣΤΑΝΤΟΠΟΥΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού
10
ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δημ. Σύμβ. Φλώρινας
11
ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕΝΕΛΑΟΣ
Μέλος Εκτ. Επιτρ.
Δημ. Σύμβ. Σερβίων-Βελβεντού
12
ΜΑΛΟΥΤΑΣ ΛΑΖΑΡΟΣ
Δήμαρχος Κοζάνης
13
ΜΑΥΡΟΜΑΤΙΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ
Δημ. Σύμβ. Κοζάνης
14
ΜΙΓΚΟΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ
Δήμαρχoς Δεσκάτης
15
ΝΑΝΟΠΟΥΛΟΥ  ΑΝΝΑ
Αντιπρόεδρος
Δημ. Σύμβ. Κοζάνης
16
ΟΡΦΑΝΙΔΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΑ
Δήμαρχος Βοϊου
17
ΣΤΑΜΠΟΛΟΥΣ  ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δημ. Σύμβ. Βοϊου
18
ΤΕΡΖΟΠΟΥΛΟΥ  ΜΑΡΙΑ
Μέλος Εκτ. Επιτρ.
Δημ. Σύμβ. Ορεστίδος
19
ΤΣΕΠΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ
Δήμαρχος Πρεσπών
20
ΦΡΑΓΚΟΥΛΙΔΗΣ  ΣΤΑΥΡΟΣ
Δημ. Σύμβ. Εορδαίας
21
ΧΑΤΖΗΣΥΜΕΩΝΙΔΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Δήμαρχος Καστοριάς