Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ


ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΟΥ ΧΑΙΡΕΤΙΜΟΥ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ  
ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ
 ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

"Είναι χαρακτηριστική η αυτοθυσία, η οργάνωση και η στήριξη που έδωσαν στους ανθρώπους
οι Τρείς Ιεράρχες,
για να μπορέσουν να ξεπεράσουν δύσκολες καταστάσεις, για να μπορέσουν να στηρίξουν τους ανθρώπους, έτσι ώστε να μπορέσουν να πορευτούν.
Σήμερα, δεν ξέρω κατά πόσο είναι ορατό, αλλά διαβαίνουμε μια δύσκολη διαδρομή και χρειαζόμαστε ιδιαίτερα την εκπαίδευση ,τους δασκάλους οι οποίοι θα σταθούν δίπλα στα παιδιά μας, που δεν μπορούμε, ίσως σε όλους τους τομείς, εμείς να τα βοηθήσουμε και να τα ικανοποιήσουμε. Την ψυχή τους όμως θα την γεμίσουν οι δάσκαλοι με τα γράμματα και με τη σωστή συμπεριφορά και δίπλα όταν θα νιώθουμε κλονισμένοι ο χριστιανισμός, οι εκπρόσωποι της εκκλησίας θα δώσουν και αυτοί την δική τους ελπίδα, το δικό τους στήριγμα, για να μπορέσουμε να πορευτούμε.
Δεν είναι τυχαίο ότι σήμερα των Τριών Ιεραρχών, βασιζόμαστε πάνω στην εκκλησία και στην παιδεία. Δεν είναι τυχαίο που διαχρονικά ακόμη και στα ιστορικά χρόνια, στα μεγάλα γεγονότα που συνέβησαν, αλλά και στα πιο πρόσφατα, το μεγάλο ρόλο έπαιξε η εκκλησία και η παιδεία.
Εμείς από την πλευρά μας σαν Δημοτική Αρχή, κάθε τομέας, κάθε υπηρεσία κάνει την δική του προσπάθεια. Θέλω όμως από αυτό εδώ το βήμα να ευχαριστήσω όλους εσάς, που σήμερα έχετε παίξει και παίζετε αυτό το καθοριστικό ρόλο. Που βοηθάτε τα παιδιά μας, που βοηθάτε όλους εμάς, για να μπορέσουμε να πορευτούμε και να ξεπεράσουμε τα δύσκολα και κυρίως που βοηθάτε στο να διαδοθεί η αλληλεγγύη, η στήριξη του ενός στον άλλο, η κοινωνική συνοχή, είναι αυτά που χρειαζόμαστε
και όταν είμαστε ενωμένοι όλοι μαζί, είναι βέβαιο ότι τίποτα δεν θα είναι δύσκολο.
Θα τα ξεπεράσουμε όπως έγινε ιστορικά τόσα χρόνια και πάλι η Ελλάδα μας
και πάλι ο τόπος μας θα μπορεί να πορευτεί με το κεφάλι ψηλά.
Σας ευχαριστώ για όσα κάνετε και συνεχίζουμε βέβαια την πορεία μας  "


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΕΙΣ ΙΕΡΑΡΧΕΣ 

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ Ε.Ε ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΕΤΟΥΣ 2012 - ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG



Απαραίτητα δικαιολογητικά είναι:
α. Αίτηση δικαιούχου για τη συμμετοχή του στο πρόγραμμα (υπάρχει στον σύλλογο),
β. Υπεύθυνη δήλωση του Ν. 1599/86 για την συμμετοχή του στο πρόγραμμα μέσω ενός και μόνο φορέα υλοποίησης (υπάρχει στον σύλλογο),
γ. Φωτοτυπίες ταυτοτήτων ή διαβατηρίων, ή άλλου νομίμου εγγράφου ταυτοποίησης του τελικού δικαιούχου και συζύγου,
δ. Θεωρημένο αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος Φόρου Εισοδήματος του 2011
ε. Πρόσφατο πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης,
στ. Βεβαίωση σπουδών εφ΄όσον έχουν τέκνο άνω των 18 ετών και σπουδάζει,
ζ. Βεβαίωση από την μονάδα  για τέκνα που υπηρετούν την θητεία τους και είναι κάτω των 25 ετών
Tα προαναφερόμενα δικαιολογητικά να προσκομίζονται:
στο Γραφείο του Συλλόγου Νοσοκομείου 11, κάθε Τετάρτη 9:00-11:30  και Πέμπτη 18:00-20:30.
Τηλέφωνο επικοινωνίας για περισσότερες πληροφορίες  2463023927 & 6978049490 καθημερινά.
                                                                                                       
               Η Πρόεδρος                                Το Διοικητικό Συμβούλιο

Ο Σύλλογος γνωστοποιεί στους γονείς με τρία τέκνα και μέλη του ότι σύμφωνα με νέα εγκύκλιο (ΚΥΑ 228302011 ΦΕΚ 660Β/20-4-2011) που αφορά το πρόγραμμα «Δωρεάν διανομή τροφίμων σε άπορες οικογένειες απο Ε.Ε» οι αιτήσεις και η προσκόμιση των αναγκαίων δικαιολογητικών για το έτος 2012 θα γίνεται στα γραφεία του συλλόγου έως 31 Μαρτίου 2012.

ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 3ου ΛΥΚΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΝΕΕΣ ΙΔΕΕΣ ΣΤΗΝ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΗ





ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG




Δρώντας μέσω της πρωτοβουλίας «Νέες Ιδέες για την Ευρώπη», το 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας, εργάζεται για την ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών για την κάλυψη των μελλοντικών ενεργειακών αναγκών της Ευρώπης. Εκκινώντας την Δευτέρα 23/01/2012, οι μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας θα περάσουν 5 ημέρες συζητώντας το θέμα των πηγών ενέργειας του αύριο.
Ποια ενέργεια θα καταναλώνουμε όταν όλα τα πυρηνικά εργοστάσια θα έχουν κλείσει και όταν όλοι οι ορυκτοί πόροι θα έχουν εξαντληθεί; Ποιες πηγές ενέργειας μπορούν να καλύψουν καλύτερα τις ανάγκες της κοινωνίας, προστατεύοντας ταυτόχρονα το περιβάλλον; Ποιες θα είναι οι ενεργειακές απαιτήσεις των μελλοντικών καταναλωτών από τους παρόχους ενέργειας; Πώς οι αλλαγές στην αγορά ενέργειας επηρεάζουν την κοινωνία – και το αντίστροφο; Οι μαθητές του 3ουΓενικού Λυκείου θα αντιμετωπίσουν αυτά και άλλα ερωτήματα, συμμετέχοντας στην Πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία Νέες Ιδέες για την Ευρώπη. Η εκδήλωση τελεί υπό την αιγίδα της Σχολικής Επιτροπής Β’ θμιας Εκπαίδευσης του Δήμου Εορδαίας.
Δημοσιογραφική πληροφόρηση
Την Παρασκευή, 27 Ιανουαρίου 2012 στις 10:30 π.μ., μαθητές της Β’ τάξης του 3ου Γενικού Λυκείου στην ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ, θα παρουσιάσουν τα ερευνητικά αποτελέσματά και τις ιδέες τους για το μέλλον της ενέργειας στην Ευρώπη. Η παρουσίαση αυτή αποτελεί το αποκορύφωμα των πέντε συναρπαστικών ημερών συζήτησης και διαβούλευσης με τους μαθητές, και θα παρακολουθηθεί από  πολιτικούς εκπροσώπους, μέλη των μέσων μαζικής ενημέρωσης, προσκεκλημένους, γονείς και τους καθηγητές του σχολείου. Θα υπάρξει δυνατότητα για ερωτήσεις προς τους μαθητές και τους διάφορους συμμετέχοντες μετά την παρουσίαση.
Οι «Νέες Ιδέες για την Ευρώπη» είναι μία πρωτοβουλία του ιδρύματος Robert Bosch σχεδιασμένη για μαθητές ηλικίας 15 έως 18. Η πρωτοβουλία αυτή δημιουργεί ένα Πανευρωπαϊκό δίκτυο το οποίο δίνει την δυνατότητα, σε νέους χωρών-μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, να συμμετάσχουν ενεργά στο διάλογο για το μέλλον της Ευρώπης. Μέσα από ένα project πέντε-ημερών, οι μαθητές αναπτύσσουν ιδέες για έναν βιώσιμο ενεργειακό σχεδιασμό για την κάλυψη των μελλοντικών αναγκών της Ευρώπης. Οι καλύτερες από αυτές τις ιδέες από όλη την Ευρώπη, θα ενσωματωθούν σε ένα κοινό σχέδιο δράσης – «Νέα Ενέργεια για την Ευρώπη» – το οποίο θα παρουσιαστεί στις προεδρίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στους φορείς λήψης αποφάσεων στις Βρυξέλλες. 
Η εργασία των μαθητών κατά την διάρκεια αυτού του 5-ήμερου project υποστηρίζεται από πολιτικούς εκπροσώπους και ειδικούς από την ακαδημαϊκή και επιχειρηματική κοινότητα. Οι μαθητές δημιουργούν «εικονικά» πολιτικά κόμματα, αναπτύσσουν πολιτικές πλατφόρμες και συζητούν διαλογικά τα ζητήματα με τις υπόλοιπες ομάδες των μαθητών κατά την διάρκεια αυτού του έργου. Οι εβδομαδιαίες αυτές δράσεις θα πραγματοποιηθούν και στις 27 χώρες-μέλη της Ε.Ε., με ανά-δύο χώρες να πραγματοποιείται ταυτόχρονα, μέσω ζωντανών συνδέσεων και επικοινωνώντας καθ’ όλη την διάρκεια της εβδομάδας.  Μια κοινοβουλευτικού τύπου συζήτηση σηματοδοτεί το αποκορύφωμα της εβδομάδας. Εδώ οι μαθητές παρουσιάζουν και συζητούν τα μανιφέστα των «κομμάτων» τους, γεγονός που θα τους συνδέσει άμεσα με την πολιτική πραγματικότητα. Μια «ζωντανή» σύνδεση με το συνεργαζόμενο σχολείο από την Γερμανία κατά τη διάρκεια της παρουσίασης, ενισχύει περαιτέρω τις εργασίες των νέων σε ένα διαπολιτισμικό πλαίσιο.
_______________________________________________________
Οι «Νέες Ιδέες για την Ευρώπη» είναι ένα έργο του Robert Bosch. Ο στόχος είναι απλός: να δημιουργήσει ενθουσιασμό μεταξύ των Ευρωπαίων νέων για το Ευρωπαϊκό σχέδιο, να τους συμπεριλάβει στην διαδικασία ενός ουσιαστικού διαλόγου και να τους δώσει την ευκαιρία να δημιουργήσουν τα δικά τους οράματα για την Ευρώπη. Από την εκκίνησή του το 2008, περισσότεροι από 1.500 νέοι-μαθητές από 18 Χώρες-Μέλη της Ε.Ε. συμμετείχαν στα εβδομαδιαία αυτά προγράμματα ως τμήματα των «Νέων Ιδεών για την Ευρώπη». Ξεκινώντας με 26 εβδομάδες έργου σε 6 χώρες κατά την πρώτη φάση, οι «Νέες Ιδέες για την Ευρώπη» σήμερα διατρέχουν την Τρίτη φάση και υλοποιούνται και στα 27 κράτη– μέλη της Ε.Ε. Τα συνολικά 40 εβδομαδιαία project προσφέρουν στους νέους μια φωνή για το μέλλον της Ευρώπης.
Αναζητήστε περισσότερες πληροφορίες στο  
Πληροφορίες – Σχολείο:
3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας
Τσολακίδου Αναστασία
Μπενέτος Ιωάννης
Τηλ: +302463021177
Fax: +302463023880 

 HYPERLINK "mailto:mail@3lyk-ptolem.koz.sch.gr


Νέες Ιδέες για την Ευρώπη:
Lena Kampe
Tel: +49 (0) 62 51/84 16-28
Fax: +49 (0) 62 51/84 16-901
lena.kampe@ifok.de


Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

ΚΥΡΙΑ ΣΗΜΕΙΑ ΤΗΣ ΟΜΙΛΙΑΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Π. ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ



Στο συνέδριο της αυτοδιοίκησης που διοργανώθηκε στην Κομοτηνή, συμμετείχε η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου και μέλη του διοικητικού συμβουλίου του οργάνου.
Κατά τη διάρκεια του συνεδρίου τέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η αυτοδιοίκηση, ενώ  συζητήθηκαν τα τεράστια αδιέξοδα του «Καλλικράτη» σε όλους τους δήμους. Συγκεκριμένα από πλευράς των αυτοδιοικητικών επισημάνθηκαν τα οικονομικά προβλήματα, καθώς και τα θεσμικά ζητήματα και ζητήθηκε παρέμβαση προς τα υπουργεία για άμεση και γρήγορη ανταπόκριση στις εξελίξεις.
Η πρόεδρος της ΠΕΔ αναφέρθηκε στις δυσκολίες, αλλά και τις ιδιαιτερότητες που χαρακτηρίζουν την περιφέρεια της Δυτικής Μακεδονίας και ζήτησε τη στήριξη της ΚΕΔΕ στο θέμα των αλλεπάλληλων καταργήσεων των υπηρεσιών (ΔΟΥ, ΙΚΑ, σχολεία) σε όλους τους δήμους της Δυτικής Μακεδονίας, χωρίς να λαμβάνονται υπόψη οι μεγάλες αποστάσεις από την έδρα του δήμου και η αναστάτωση που δημιουργείται στους πολίτες.
Η κ. Βρυζίδου επισήμανε, επίσης, το πρόβλημα με την υψηλή τιμή του πετρελαίου στη Δυτική Μακεδονία που αντιμετωπίζει ένα βαρύ χειμώνα με ιδιαίτερα χαμηλές θερμοκρασίες και δεν μπορεί να συγκριθεί με άλλες περιοχές της χώρας. Επιπλέον, αναφέρθηκε στις δυσλειτουργίες που αντιμετωπίζει το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο, το οποίο υποβαθμίστηκε αναιτιολόγητα με μείωση κλινών, δημιουργώντας πρόσθετη κρίση στη δημόσια υγεία.
Τέλος, η κ. Βρυζίδου ανέφερε ότι άνεργοι και εξαθλιωμένοι πολίτες δεν μπορούν να φέρουν ανάπτυξη και χωρίς ανάπτυξη δεν ξεπερνώνται τα χρέη που δυστυχώς αυξάνονται μέρα με τη μέρα, δημιουργώντας μεγάλα αδιέξοδα, καταλήγοντας ότι «δεν επιτρέπονται άλλες μειώσεις μισθών και συντάξεων και απαιτείται πραγματική στήριξη των ανέργων». 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ            Πτολεμαΐδα : 
25-1-2012
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ        Αριθμ. Πρωτ. :  2904
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                
……………………………….                                        
Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ.                                                      
Τηλέφωνο : 24633 50111

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


  ΠΡΟΣ
1.     Τη Δήμαρχο
2.     Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
3.   Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας.
4.    Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

                                 ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την  31  Ιανουαρίου   2012 ημέρα  Τρίτη  και ώρα  7 : 00 μ. .μ.  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

1.      Αίτημα απαλλαγής από το Ν 4021/11 των ακινήτων της ΤΚ Μαυροπηγής.
Εισηγητής : Η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου.

2.      Σύσταση συμβουλίου ένταξης μεταναστών
Εισηγητής : Η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου

3.      Κατάρτιση ετήσιου προγράμματος τουριστικής προβολής Δήμου Εορδαίας.
Εισηγητής : Η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου

4.      Καθορισμός του αριθμού και ειδικοτήτων  των συμβάσεων μίσθωσης έργου.
Εισηγητής : Η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου



5.      Έγκριση ΑΠΕ διαφόρων έργων
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

6.      Παράταση  προθεσμίας περάτωσης εργασιών διαφόρων ‘έργων.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

7.      Καθιέρωση 12ωρης και 24ωρης  λειτουργίας οργανικών μονάδων του Δήμου Εορδαίας.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

8.      Αίτημα της κ. Στασίδου Ελένης για μεταβίβαση της αδείας εκμετάλλευσης περιπτέρου της μητέρας της λόγω θανάτου.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

9.      Χωροθέτηση έκτασης για  τοποθέτηση περιπτέρου .
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

10.    Mεταφορά δύο περιπτέρων στην πόλη της Πτολεμαΐδας.
  Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

11.  Καθορισμός αριθμού αδειών  υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

12.   Έκδοση – μεταβίβαση αδειών παραγωγού πωλητή  λαϊκών αγορών..
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

13.  Αίτηση Δημότη για χορήγηση προσωρινής άδειας πώλησης καπνοβιομηχανικών προϊόντων.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

14.  Εκμίσθωση Αγρών τοπικής κοινότητας  Πενταβρύσου
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

15.   Έγκριση  πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής για προμήθειες « μέσων ατομικής προστασίας για τους δικαιούχους  εργατοϋπαλλήλους του Δήμου.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

16.  Γνωμοδότηση για την εκμίσθωση με δημοπρασία κοινόχρηστων εκτάσεων ( ΡΕΜΑ ΤΡΙΓΩΝΑΣ ) 
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Μπίγγας.

17.   Έκτακτη οικονομική ενίσχυση στην Α/θμία και Β/θμια εκπαίδευση για την προμήθεια πετρελαίου Θέρμανσης και συντήρηση Καυστήρων
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ασπράγκαθος.

18.  Έγκριση απόφασης Δημοτικής επιτροπής παιδείας σχετικά με την μείωση μισθωμάτων κυλικείων σχολικών μονάδων.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ασπράγκαθος.

19.  Αντικατάσταση μέλους σχολικής επιτροπής Β/θμίας εκπαίδευσης.
  Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ασπράγκαθος.

20.  Έγκριση αποφάσεων Τ.Κ. Αγίου Χριστοφόρου
Εισηγητής :  Ο Αντιδήμαρχος Γεώργι ος Καραισκος

21.   Έγκριση κανονισμού λειτουργίας Κοινωνικού Ιατρείου.
 Εισηγητής : Η Δ.Σ. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου .

22.   Ορισμός εκπροσώπου στην συντονιστική επιτροπή του κοινωνικού Ιατρείου. 
     Εισηγητής : Η Δ.Σ. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου .

23.  Έγκριση αποφάσεων ΚΕΔΕ.
Εισηγητής : Ο Πρόεδρος του Δ.Σ. της ΚΕΔΕ  Χρήστος Κεσκερίδης.

24.  Έγκριση πρακτικού επιτροπής φορολογικών διαφορών του Δήμου μας.
Ο Πρόεδρος της επιτροπής κ. Δημήτριος Τραχανάς.

                                                                        
Μέχρι και την ημέρα της Συνεδρίασης μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερωθείτε σχετικά.

                                        O πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου

                                              Γεώργιος Καμπούρης

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ


Ο δήμος Εορδαίας, ο σύλλογος εκπαιδευτικών Α/θμιας Εορδαίας, η ΕΛΜΕ Εορδαίας και ο Σύλλογος Ιεροψαλτών Πτολεμαϊδας, σας προσκαλούμε στο πλαίσιο του εορτασμού των Τριών Ιεραρχών στην εκδήλωση με θέμα:
«Ο Άνθρωπος και το Περιβάλλον στη σκέψη των Τριών Ιεραρχών».
Ομιλητής: Πλωμαρίτης Δημήτριος, σχολικός σύμβουλος Δ.Ε. Πτυχιούχος Θεολογίας με master.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012, ώρα έναρξης 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας.
Και στις 19.15 ομιλία από τον ιερομόναχο π. Ιγνάτιο Καλαϊτζόπουλο με θέμα: «Ο γέροντας Παϊσιος Αγιορείτης: Ο μιμητής των Τριών Ιεραρχών».


Η Δήμαρχος Εορδαίας
Παρασκευή Βρυζίδου

Τα Δ.Σ. των συλλόγων

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

ΕΟΡΤΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ - ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΙΕΡΑΡΧΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την εκδήλωση προς τιμή των Τριών Ιεραρχών, την Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012.

Ώρα 11.30 π.μ. 
Ομιλία στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας από τον κ. Αθανάσιο Καμπούρη, προϊστάμενο Ιερού Ναού Αγίου Στεφάνου Πτολεμαΐδας.
Θέμα: '' Η κρίση της εποχής μας υπό το πρίσμα των Τριών Ιεραρχών".

Συνδιοργάνωση: 
ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ "ΣΤΡΑΤΗΓΟΣ ΜΑΚΡΥΓΙΑΝΝΗΣ"
 ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 
 ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΑΣΚΑΛΩΝ & ΝΗΠΙΑΓΩΓΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 

Με τιμή 
Οι Διοργανωτές 

Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ WEST CHANNEL ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 21.00


Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου απόψε στις 21.00 στον τοπικό τηλεοπτικό σταθμό WEST CHANNEL και στην εκπομπή FORUM επικαιρότητας, με θέμα την Τηλεθέρμανση.

Δείτε την εκπομπή ζωντανά ΕΔΩ

Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΟΝ ΤΟΠΙΚΟ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ FLASH TV ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 21.00





Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου απόψε στις 21.00 στον τοπικό 
Τηλεοπτικό Σταθμό FLASH TV 


Δείτε το δελτίο ειδήσεων του FLASH στις 21.00 ΕΔΩ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ






Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012, και ώρα 14.00 στην αίθουσα του Κοβεντάρειου Ιδρύματος, Οδός Χ. Μούκα (κέντρο-πεζόδρομος) στην Κοζάνη, με θέματα: 
1.    Ζητήματα κατάργησης και υποβάθμισης υπηρεσιών ΔΟΥ, ΙΚΑ, τελωνείων και άλλων δημοσίων υπηρεσιών.
2.    Εκπροσωπήσεις της ΠΕΔ σε Συμβούλια και Επιτροπές
3.    Εταιρεία Τουρισμού Δυτικής Μακεδονίας
4.    Συζήτηση επί της εισήγησης του Δήμου Αμυνταίου για το ενδεχόμενο δημιουργίας περιφερειακού φορέα για την προστασία δεσποζόμενων και αδέσποτων ζώων.
5.    Ανάθεση Παγίας Προκαταβολής έτους 2012 και ανάθεση πάγιας εντολής για προμήθεια πετρελαίου στην π. ΤΕΔΚ Γρεβενών.
6.    Ψηφίσεις πιστώσεων-Εγκρίσεις μεταβάσεων 
7.    Ενημερώσεις-Διάφορα


Με εκτίμηση
Η  Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Δήμαρχος Εορδαίας    



                        
Τηλ.: 24610 49829, 49634, 26430 Fax: 24610 41779    
Πληροφορίες: Τάσα Βαρδάκα - Μισαηλίδη         
Κοζάνη 24-1-2012            
Αριθμ. Πρωτ.: 45



ΠΡΟΣ:    Μέλη Δ.Σ. ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
ΚΟΙΝ.:   Δήμους Δυτικής Μακεδονίας
      Μέλη Ε.Σ. ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας
      Τοπικό Τύπο                
      ΑΝ.ΚΟ ΑΕ        


Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Διακοπές τροφοδοσίας 422 ημερών από το 1994! ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ. Η ΔΕΤΗΠ καταγράφει συνολικά από την έναρξη της Τηλεθέρμανσης μέχρι σήμερα 422 ημερών διακοπές τροφοδοσίας από την μονάδα βάσης (ΑΗΣ Πτολεμαΐδας Μον.3), δηλαδή ΔΥΟ πλήρων χειμερινών περιόδων, 17+ ημέρες εκ των οποίων σε πολικές συνθήκες κατά την τρέχουσα περίοδο.



   

  

ΕΛΛΗΝΙΚΗ   ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
  ΠΕ ΚΟΖΑΝΗΣ
  ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ   
  ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ       
    
   







Πτολεμαΐδα, 20/01/2012    
Αριθμ. πρωτ.:  2270

                                                                                                    
ΠΡΟΣ:     Δ Ε Η ΑΕ
ΥΠΟΨΗ: ΠΡΟΕΔΡΟΥ    κ.ΖΕΡΒΟΥ Α.
       
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:
1.      κ. ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ Φ.
Διευθυντή ΔΜΚΘ
2.      ΔΙΕΥΘΥΝΤΗ ΑΗΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
κ. Παπαβραμίδη Δ.

ΘΕΜΑ : Συνεχείς βλάβες και ανεπαρκής τροφοδοσία θερμότητας στην Πτολεμαΐδα

Από την 29η Δεκεμβρίου μέχρι σήμερα  και σε συνθήκες πολικού ψύχους η πόλη της Πτολεμαΐδας ταλαιπωρείται με αλλεπάλληλες βλάβες της 3ης Μονάδας του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας, που αποτελεί την Μονάδα βάσης τροφοδοσίας θερμότητας στην πόλη μας.
Από την συχνότητα επανάληψης των βλαβών, αλλά και από την γενικότερη υπολειτουργία της Μονάδας 3 κατά την τελευταία τριετία, καθίσταται προφανές ότι η υπόψη μονάδα δεν συντηρείται επαρκώς από πλευράς σας για την ομαλή παροχή θερμότητας, μάλλον λόγω της προαναγγελθείσας απόσυρσής της, χωρίς όμως ταυτόχρονα να επισπεύδετε τις διαδικασίες ολοκλήρωσης του έργου σύνδεσης της Τηλεθέρμανσης με τον ΑΗΣ Καρδιάς.
Αποτέλεσμα των παραπάνω είναι:
η τραγική κατάσταση υποτυπώδους λειτουργίας της Τηλεθέρμανσης και αδυναμίας θέρμανσης των 12.900 νοικοκυριών , δηλαδή των 37.000 κατοίκων που εξυπηρετεί η Τηλεθέρμανση, υπό συνθήκες πολικού ψύχους,
η εκτόξευση του λειτουργικού κόστους της Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης, λόγω της εκτεταμένης χρήσης πετρελαίου κίνησης,
η υποθήκευση του μέλλοντος της δημοτικής επιχείρησης και του συστήματος Τηλεθέρμανσης, λόγω αναξιοπιστίας της παροχής θερμότητας.
Επειδή:
Η υλοποίηση του συστήματος τηλεθέρμανσης αποτελεί κοπιώδη , κοστοβόρα και πολλαπλώς αποδοτική κατάκτηση των Δήμων, επωφελεία των πολιτών και του περιβάλλοντος,
Η συντήρηση των μονάδων συμπαραγωγής αποτελεί συμβατική υποχρέωση της ΔΕΗ, η οποία προβλέπεται στην σχετική τιμολόγηση και για την οποία καταβάλλονται  από την ΔΕΤΗΠ ποσά παγίων ύψους  300.000 ευρώ ετησίως,
Η συμβατική ποσότητα ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ανά ώρα των 50 MW θερμικών και 25 MW θερμικών από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και ΛΚΔΜ αντίστοιχα, όπως κατ’επανάληψη επισημάναμε στις υπηρεσίες σας, δεν παρέχεται από την ΔΕΗ τα δύο τελευταία χρόνια, ενώ αντίθετα ,το μέσο φορτίο λειτουργίας δεν υπερβαίνει τα  35 MWth και 20 MWth από τον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και ΛΚΔΜ αντίστοιχα, ενώ οι σχετικές υποδομές χρηματοδοτήθηκαν στο σύνολό τους από τον Δήμο και την ΔΕΤΗΠ για την παροχή συνολικού φορτίου 75 MWth,
Η ΔΕΤΗΠ καταγράφει συνολικά από την έναρξη της Τηλεθέρμανσης μέχρι σήμερα διακοπές τροφοδοσίας από την μονάδα βάσης (ΑΗΣ Πτολεμαΐδας Μον.3) 422 ημερών, δηλαδή ΔΥΟ πλήρων χειμερινών περιόδων, 17+ ημέρες εκ των οποίων σε πολικές συνθήκες κατά την τρέχουσα περίοδο,
Η συνολική απώλεια εσόδων της Δημοτικής επιχείρησης, λόγω των παραπάνω διακοπών, ανέρχεται σε 8.500.000 ευρώ, ενώ το συνολικό κόστος πετρελαίου για την αντιμετώπιση των διακοπών τροφοδοσίας ανέρχεται σε 6.000.000 ευρώ,
Είναι αυτονόητο ότι υπό συνθήκες οικονομικής κρίσης και ανεργίας στην περιοχή μας, δεν είναι δυνατό να μετακυληθούν τα αυξημένα λειτουργικά κόστη της τρέχουσας περιόδου στους καταναλωτές μας, οι οποίοι ήδη επιβαρύνθηκαν με την χρήση ιδιωτικών εφεδρειών (πετρέλαιο, ηλεκτρισμός κλπ.),
σε περίπτωση συνέχισης των προβλημάτων τροφοδοσίας, είναι αδύνατο να εξυπηρετηθεί η πόλη μόνον από την δημοτική επιχείρηση και από τον ΑΗΣ ΛΚΔΜ και  η Τηλεθέρμανση θα εξαναγκαστεί σε πλήρη διακοπή της λειτουργίας της.
Για όλους τους παραπάνω λόγους παρακαλούμε για τις δικές σας άμεσες αποφάσεις για τα εξής:
Άμεση πληροφόρηση της ΔΕΤΗΠ του Δήμου και των πολιτών της Πτολεμαΐδας για τα πραγματικά γεγονότα σχετικά με τις αλλεπάλληλες βλάβες του ΑΗΣ Πτολεμαΐδας και για την δυνατότητα συνέχισης ή μη της λειτουργίας της Μονάδας 3 κατά την τρέχουσα περίοδο,
Μηδενική τιμολόγηση από την ΔΕΗ των ημερών διακοπής τροφοδοσίας και ειδικότερα για την τρέχουσα περίοδο των ημερών από 29/12/2011 μέχρι την πλήρη αποκατάσταση της λειτουργίας των μονάδων,
Άμεση εξασφάλιση όλων των ενεργειών για την παροχή του συμβατικού φορτίου 50 + 25 MWth, από την Μονάδα 3 και τον ΑΗΣ ΛΚΔΜ,
Πλήρη συντήρηση και παράταση πέραν του έτους 2012 της παροχής θερμότητας από τις Μονάδες συμπαραγωγής AHΣ Πτολεμαΐδας και ΑΗΣ ΛΚΔΜ, για την ομαλή λειτουργία τους  όχι μόνο κατά την θερινή περίοδο , αλλά και κατά την διάρκεια όλης της χειμερινής περιόδου,
ΑΜΕΣΗ αποπεράτωση των έργων και άμεση τροφοδότηση της Πτολεμαΐδας από μία τουλάχιστον μονάδα του ΑΗΣ Καρδιάς.

Είμαστε στη διάθεσή σας για την τεκμηρίωση των παραπάνω αναφερομένων και παρακαλούμε για την άμεση δική σας παρέμβαση, ώστε να απαντηθούν τα παραπάνω κρίσιμα για την Τηλεθέρμανση ζητήματα.

       

Με εκτίμηση 
Η Δήμαρχος Εορδαίας 


Παρασκευή Βρυζίδου