Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 29 Φεβρουαρίου 2012

ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗΝ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ - ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΣ 2463028339



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/


Με στόχο τη δωρεάν εξέταση και την παροχή υπηρεσιών υγείας στους πολίτες του Δήμου Εορδαίας που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και είναι άνεργοι και ανασφάλιστοι, ξεκινά στην Πτολεμαϊδα η λειτουργία του πρώτου κοινωνικού ιατρείου. Πρόκειται για μια κοινή προσπάθεια φορέων, επαγγελματιών της υγείας και αυτοδιοίκησης, που βασίζεται σε μια πρωτοβουλία των γιατρών της ευρύτερης περιοχής και η οποία ξεκινά σε μια  ιδιαίτερα κρίσιμη χρονική στιγμή για την κοινωνία.
Το Κοινωνικό Ιατρείο στην Πτολεμαϊδα θα φιλοξενείται στους χώρους του Β’ ΚΑΠΗ. Όσοι θέλουν να μάθουν περισσότερα για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου στην Πτολεμαϊδα, καθώς και ποιοι μπορούν να τύχουν των υπηρεσιών του μπορούν να καλούν στο Β’ ΚΑΠΗ και στο τηλέφωνο 2463028339.






ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ  WEST CHANNEL


ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΠΡΩΤΩΝ ΒΟΗΘΕΙΩΝ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΘΕΛΟΝΤΕΣ ΔΙΑΣΩΣΤΕΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (ΕΔΟΠ) ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ



ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΣΤΟ ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΜΠΑΣΚΕΤ ΜΕ ΤΟΝ ΑΠΟΛΛΩΝΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Μιλούν οι Αθλήτριες : Παπαβασιλείου Μαρία, Χολοπούλου Στρατονίκη, Λογδανίδου Μαρία, Δεληγιώργη Ευανθία.


Μιλά η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου


Μιλά ο Γ. Γραμματέας του Απόλλωνα Πτολεμαΐδας Τακουλίδης Χρήστος 

Πηγή WEST CHANNEL





ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΛΑΙΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ




Οι επιτυχίες για το παλαιστικό κέντρο Εορδαίας συνεχίζονται. Το Σάββατο 25-2-2012,στο γυμναστήριο βαρέων αθλημάτων Μίκρας - Θεσσαλονίκης, διεξήχθησαν οι διασυλλογικοί αγώνες παμπαίδων Βορείου Ελλάδας, όπου ο αθλητής Γεώργιος Αβραμίδης του παλαιστικού κέντρου Εορδαίας κατέκτησε τη δεύτερη θέση παίρνοντας το αργυρό μετάλλιο στην κατηγορία των 42 κιλών.
Στις φωτογραφίες απο στιγμιότυπα του αγώνα και με τον προπονητή του Αναστάσιο Παπαδόπουλο.




ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG



Τρίτη 28 Φεβρουαρίου 2012

"Ο κάθε άνθρωπος είναι Σπάνιος" - 29 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΣΠΑΝΙΩΝ ΠΑΘΗΣΕΩΝ





Κάθε άνθρωπος είναι Σπάνιος, καθένας για διαφορετικούς λόγους.
Υπάρχουν, όμως, και κάποιοι άνθρωποι που είναι λίγο πιο "σπάνιοι".
Η Ελπίδα, ο Θοδωρής και η Ευτέρπη είναι μόλις 3 από τους περίπου 1.000.000 σπάνιους" Έλληνες ή τους περίπου 30.000.000 "σπάνιους" πολίτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, που πάσχουν από μία από τις 6.000 με 8.000 σπάνιες χρόνιες παθήσεις. Είναι τρία παιδιά που θέλουν καθημερινά να κάνουν πράξη με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα ονόματά τους : να διατηρούν πάντα ζωντανή την «ελπίδα» για ένα καλύτερο αύριο, να αξιοποιούν το «θείο δώρο» της ζωής που τους χαρίστηκε και να επιτυγχάνουν την «τέρψη» τους με μια ενασχόληση που μόνο ευχάριστες και ανεπανάληπτες στιγμές μπορεί να τους προσφέρει.
Κάνουν ποδήλατο μέσα στην πόλη τους, την Πτολεμαΐδα, μαζί με τόσους άλλους συνανθρώπους τους, συμποδηλάτες και φίλους.
Μπορεί το ποδήλατο να μη δίνει τη λύση στις δυσκολίες της ζωής, το βέβαιο είναι, όμως, ότι μεταφέρει όλους αυτούς τους ανθρώπους σε έναν κόσμο όμορφο και ξεχωριστό, απαλλαγμένο από προβλήματα και σπάνιες νόσους. Το πετάλι τούς δίνει την αίσθηση ότι μπορούν να κατορθώσουν τα πάντα, αρκεί να το θελήσουν πραγματικά. Άλλωστε, γι' αυτό υπάρχουν οι ανηφόρες: για να τις ανεβαίνουμε.
Εκτός από "σπάνιους" ανθρώπους, υπάρχουν και "σπάνιες" ημέρες. Η 29η Φεβρουαρίου, μια σπάνια ημέρα που υπάρχει μόνο 1 φορά κάθε 4 χρόνια, είναι αφιερωμένη σε όλους αυτούς τους "σπάνιους" ανθρώπους του κόσμου, ως Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων (Rare Disease Day - http://www.rarediseaseday.org/). Μέχρι το επόμενο δίσεκτο έτος, η Rare Disease Day είθισται να γιορτάζεται την τελευταία ημέρα του μήνα, δηλαδή στις 28 Φεβρουαρίου.
Στις 29 Φεβρουαρίου του 2012 σας προσκαλούμε στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας στις 12:30 το μεσημέρι, να ποδηλατήσετε μαζί μας, για εμάς και για όλους τους "σπάνιους" ανθρώπους της γης. Όχι μόνο γιατί μπορούμε, αλλά και γιατί σας χρειαζόμαστε δίπλα μας. Κάντε μας να πιστέψουμε ότι μπορεί να είμαστε σπάνιοι, μα όχι μόνοι!
Σπάνιοι … αλλά όχι μόνοι - Rare ... but not Alone.
Σπάνιοι … αλλά μαζί δυνατοί - Rare ... but Strong Together.

Υποστηρικτές της εκδήλωσης :




Στις 29 Φεβρουαρίου 2012, σε ολόκληρο τον πλανήτη, σύλλογοι και ενώσεις ασθενών που πάσχουν από σπάνιες παθήσεις θα ενώσουν τις δυνάμεις τους, με σκοπό την ενημέρωση του κόσμου.
Από την πρώτη Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων, η οποία διοργανώθηκε το 2008 από την EURORDIS (την Ευρωπαϊκή Οργάνωση για τις Σπάνιες Παθήσεις) και από το Συμβούλιο των Ενώσεων, χιλιάδες εκδηλώσεις έχουν λάβει χώρα παγκοσμίως, επηρεάζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων και προσελκύοντας την προσοχή των ΜΜΕ. Ως αποτέλεσμα αυτών των συνεχιζόμενων προσπαθειών έχει πυροδοτηθεί μια κίνηση για την προώθηση της Ευρωπαϊκής Πολιτικής σχετικά με τις σπάνιες παθήσεις, καθώς και των Εθνικών Σχεδίων Δράσης σε πολλές χώρες της Ευρώπης.
Ειδικότερα για το 2012, η Παγκόσμια Ημέρα Σπανίων Παθήσεων έχει ως βασικό άξονα την «Αλληλεγγύη», μια αξία που χαρακτηρίζει τους ασθενείς με σπάνιες παθήσεις, ανεξαρτήτως ασθένειας και εθνικότητας. Η «Αλληλεγγύη» τονίζει την αναγκαιότητα και τη σημασία της συνεργασίας και της αλληλοϋποστήριξης σε έναν τομέα, στον οποίο οι ασθενείς είναι σπάνιοι και η εξειδίκευση ανύπαρκτη, ενώ τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι είναι κοινά.
Με τιμή
Τρυψάνης Θεόδωρος
Αντιπρόεδρος
Πανελληνίου Συλλόγου Ασθενών & Φίλων
Πασχόντων από Λυσοσομικά Νοσήματα
«Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ»

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

ΙΤΕΣΚ ΜΕ ΕΔΡΑ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ: ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΤΕΣΚ ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ






Τηλ.: 24610 49829, 26430, 49634 Fax: 24610 41779
e-mail: info@peddm.gov.gr
Πληροφορίες: Λευτέρης Τοπάλογλου      
Κοζάνη 23/2/2012
Αριθμ. Πρωτ.:100

ΠΡΟΣ:             Όπως πίνακας αποδεκτών


            ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΙΝΔΥΝΟ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΙΤΕΣΚ  ΑΠΟ ΤΗ ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ

Σύμφωνα με το νομοσχέδιο για τις συντάξεις και τις περικοπές μισθών που κατατέθηκε στη Βουλή [άρθρο 5, &4.β] προβλέπεται η συγχώνευση του Ινστιτούτου Τεχνολογίας και Εφαρμογών Στερεών Καυσίμων (ΙΤΕΣΚ) με το Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών. To νέο Ινστιτούτο, με την επωνυμία "Ινστιτούτο Τεχνικής Χημικών Διεργασιών και Ενεργειακών Πόρων" προβλέπεται να έχει έδρα τη Θεσσαλία.  Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι η Δυτική Μακεδονία βρίσκεται μπροστά στον κίνδυνο να απολέσει το μοναδικό της ερευνητικό Ινστιτούτο. Είναι προφανές ότι τα επιχειρήματα ότι αυτό γίνεται μόνο για διοικητικούς λόγους δεν πείθουν.
Σε μια Περιφέρεια που παρουσιάζει αναπτυξιακή υστέρηση και υψηλότατη ανεργία δεν μπορούμε να μιλάμε για την αποχώρηση ενός ερευνητικού φορέα που συνδέεται άμεσα με αυτά ακριβώς τα χαρακτηριστικά, όπως είναι τα στερεά καύσιμα, που θα δώσουν αναπτυξιακή ώθηση στην Δυτική Μακεδονία. Στις μέρες της κρίσης που περνάμε είναι αυτονόητη η αναγκαιότητα της ύπαρξης μαζί με το Πανεπιστήμιο και του ΤΕΙ και ενός ερευνητικού ινστιτούτου όπως το ΙΤΕΣΚ με διαπιστωμένη συμβολή στην εφαρμοσμένη έρευνα και στην αναπτυξιακή προοπτική του τόπου μας.
Στο πλαίσιο αυτό, ελάχιστη υποχρέωση της Πολιτείας έναντι της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας είναι ο ορισμός της έδρας του νέου πλέον ερευνητικού φορέα στην περιφέρειά μας αντί της Θεσσαλίας όπως προβλέπει το Σχέδιο Νόμου .




                            Με εκτίμηση
                                          Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας
                                        ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
                                        Δήμαρχος Εορδαίας



Αποδέκτες:


Υπουργείο Οικονομικών
Υπουργείο Παιδείας  Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων 
Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας του ΥΠΕΘ
ΠΕΔ-Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας
ΠΕΔ-Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας
ΠΕΔ-Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας

Κοινοποίηση:
Δήμοι Δυτικής Μακεδονίας 

Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου 2012

ΣΕ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΜΠΑΙΝΕΙ ΤΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ




ΠΗΓΗ VIDEO WWW.KOZAN.GR

Όλα έτοιμα είναι ώστε να λειτουργήσουν σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα τα δύο πρώτα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης, με την συνεργασία  του Ιατρικού, Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου, των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας και της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Η σημαντικότατη αυτή δράση γίνεται πράξη μετά από μια ιδέα που διατύπωσαν πρώτοι η πρώην πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Κοζάνης Τάσα Σιόμου, ο επικεφαλής της Κίνησης «Κοζάνη: Τόπος να Ζεις» Λευτέρης Ιωαννίδης και ο υπεύθυνος της «Άρσις» Δημήτρης Λεούδης.

Που θα λειτουργήσουν – Η συνέντευξη τύπου
Το μεσημέρι, στα γραφεία του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, ο πρόεδρός του, αλλά και οι πρόεδροι του Φαρμακευτικού και Οδοντιατρικού Συλλόγου, ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και ο αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης παραχώρησαν συνέντευξη Τύπου, κατά τη διάρκεια της οποίας αναφέρθηκαν στη σημαντική αυτή πρωτοβουλία κοινωνικής ευαισθησίας. Τα δυο Ιατρεία θα λειτουργούν από την 1η Μαρτίου και πρόκειται να εξυπηρετούν συμπολίτες μας οι οποίοι είναι ανασφάλιστοι και δεν έχουν τη δυνατότητα να εξυπηρετηθούν σε δημόσια νοσοκομεία, ιδιώτες γιατρούς και κλινικές. Τις πρώτες εβδομάδες της λειτουργίας τους θα ξεκινήσουν με ιατρούς παθολόγους και παιδιάτρους, ενώ στη συνέχεια θα υπάρξουν και οι άλλες ειδικότητες. Στην Κοζάνη, το Ιατρείο Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα λειτουργεί στο χώρο όπου γίνονται και τα συσσίτια του Δήμου, στους 40 Μάρτυρες, ενώ στην Πτολεμαϊδα, στο χώρο των ΚΑΠH.

ΠΗΓΗ: WWW.KOZANIMEDIA.GR

 Ανοίγουν τα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Από την 1η Μαρτίου αναμένεται να λειτουργήσουν στην Κοζάνη και στην Πτολεμαϊδας τα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης. Συγκεκριμένα στην Κοζάνη το Ιατρείο θα στηθεί στο Οικοτροφείο 40 Μάρτυρες, απέναντι από το Εργατικό Κέντρο και στην Πτολεμαΐδα στο κτίριο του ΚΑΠΗ.
Σε πρώτη φάση τα Ιατρεία Κοινωνικής Αλληλεγγύης θα λειτουργήσουν με γενικούς γιατρούς παθολόγους – παιδιάτρους, που θα παρέχουν δωρεάν πρωτοβάθμια ιατρική περίθαλψη στους ανασφάλιστους πολίτες.
Τα Ιατρεία θα λειτουργούν υπό την αιγίδα του Ιατρικού Σύλλογο Κοζάνης, ο οποίος προχωρά στην Εθελοντική Ομάδα Υγείας και Κοινωνικής Φροντίδας, σε συνεργασία με το Φαρμακευτικό και Οδοντιατρικό Σύλλογο Κοζάνης και την παράλληλη αρωγή, της Περιφερειακής Ενότητας, των Δήμων Κοζάνης και Εορδαίας, καθώς και με τη συμμετοχή του Περιφερειακού Τμήματος Ερυθρού Σταυρού Κοζάνης, της Δημοτικής Κίνησης: «Κοζάνη, Τόπος να ζεις», της Κοινωνικής Οργάνωσης Υποστήριξης Νέων «ΑΡΣΙΣ» και του Συνδέσμου Συλλόγων Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας. Παράλληλα υπεγράφη σήμερα από τους εμπλεκόμενους και η πράξη ίδρυσης.
«Το κοινωνικό ιατρείο έχει ως σκοπό την δωρεάν εξέταση, την δωρεάν θεραπεία και νοσηλεία των απόρων και ανασφάλιστων, διασφαλίζοντας τη ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών». Αυτό τόνισε ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, Βασίλης Βασιλακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι προχωρούν στο εγχείρημα, καθώς η κατάσταση πρωτοφανούς οικονομικής και ανθρωπιστικής κρίσης που βιώνει η χώρα μας το τελευταίο χρονικό διάστημα, οδηγεί όλο και περισσότερους πολίτες στην ανεργία, στην ανασφάλιστη και χαμηλά αμειβόμενη εργασία, στην αδυναμία   πρόσβασης στο σύστημα ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, στην έλλειψη βασικών αγαθών.
Στην σημαντικότητα της πρωτοβουλίας στάθηκαν από την πλευρά τους, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Γιάννης Σόκουτης, οι Δήμαρχοι Κοζάνης και Εορδαίας Λάζαρος Μαλούτας και Βίκυ Βρυζίδου, τονίζοντας την αναγκαιότητα να κρατηθεί ο κοινωνικός ιστός. Οι εκπρόσωποι του Οδοντιατρικού και Φαρμακευτικού Συλλόγου δήλωσαν από την πλευρά τους ότι θα παρέχονται δωρεάν φάρμακα υπηρεσίες και από μέλη τους.
ΠΗΓΗ: ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ - Σύνταξη: Δέσποινα Αμαραντίδου







ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΚΑΙ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΠΟΥ ΚΛΕΙΝΟΥΝ ΣΥΖΗΤΗΘΗΚΑΝ ΣΤΟ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΔ

Η ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

Ζητάει συναντήσεις με Βενιζέλο και Γιαννίτση

Πετρέλαιο θέρμανσης και υπηρεσίες που κλείνουν τα θέματα συζήτησης

Ζητάει συναντήσεις με Βενιζέλο και Γιαννίτση
Το μπαράζ των λουκέτων δημοσίων υπηρεσιών στη Δυτική Μακεδονία, χωρίς κανέναν σχεδιασμό και πρόγραμμα, γεγονός που οδηγεί σε πλήρη ερήμωση την ακριτική περιοχή», καταγγέλλει η Περιφερειακή Ένωση Δήμων, η οποία συνεδρίασε χτες. Στην ίδια συνεδρίαση η ΠΕΔ απαίτησε φτηνό πετρέλαιο για τους δημότες των δήμων της Δυτικής Μακεδονίας, καθώς ο χειμώνας είναι δριμύς και οι θερμοκρασίες πολικές, με αποτέλεσμα να απαιτείται μεγάλο μέρος του οικογενειακού προϋπολογισμού για να ζεσταθεί ένα νοικοκυριό.
Η πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, Παρασκευή Βρυζίδου, τάχθηκε υπέρ πιο ουσιαστικών παρεμβάσεων, καθώς «οι αποφάσεις μας, οι επιστολές στα υπουργεία και οι όποιες συναντήσεις δεν απέδωσαν», πολύ περισσότερο που αυτές οι συναντήσεις με υπουργούς «γινόταν στο πόδι» ή συναντιόμασταν με υφυπουργούς». Γι’ αυτό πρότεινε να γίνει από κοινού με βουλευτές και φορείς μία συνάντηση για το πετρέλαιο με τον υπουργό Οικονομικών κ. Βενιζέλο και μία συνάντηση για τις υπηρεσίες που κλείνουν με το υπουργείο Εσωτερικών, γιατί αυτό είναι που αποφασίζει για τα λουκέτα στις υπηρεσίες. 
Με την απόφασή της στο οξύτατο θέμα του πετρελαίου, η ΠΕΔ ενώνει τις δυνάμεις της, με τους άλλους φορείς και με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι είχαν χτες ευρεία σύσκεψη. Άλλωστε στη σύσκεψη συμμετείχε και η ΠΕΔ μαζί με πολλούς δημάρχους. «Η τιμή του πετρελαίου μαζί με τους φόρους που καλούμαστε να πληρώσουμε είναι δυσβάσταχτη για τη Δυτική Μακεδονία, όπου ο χειμώνας διαρκεί πολλούς μήνες και είναι βαρύς. Είναι λύση ανάγκης να ληφθούν κάποια μέτρα για την περιοχή μας», σημείωσε η Παρασκευή Βρυζίδου.
«Νομίζουμε ότι πέρα από τις μεμονωμένες προσπάθειες, την έκφραση της αντίδρασης των πολιτών και τις δικές μας επιστολές, νομίζουμε ότι θα πρέπει να γίνει μία συντονισμένη προσπάθεια στη Δυτική Μακεδονία, με τον περιφερειάρχη, με την ΠΕΔ και με τους βουλευτές, όπου σήμερα θα κατατεθούν τα επιχειρήματα και θα συντονίσουμε τις ενέργειες, που θα είναι πέρα από τις συνηθισμένες, μέχρι να γίνει κατανοητό και να έχουμε αυτή την αφομοίωση στους φόρους που απαιτείται, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε σαν περιοχή.
Θα είμαστε κατ’ αρχήν οι βουλευτές, ο περιφερειάρχης, εκπρόσωποι δήμων, εγώ ως πρόεδρος της ΠΕΔ. Θα βρεθούμε με τον κ. Βενιζέλο, διότι οι συναντήσεις ήταν ολιγόλεπτες με τον υπουργό και συνήθως οι συζητήσεις γινόταν με υφυπουργούς. Πρέπει επισήμως να κανονιστεί η συνάντηση και να μας εξηγήσει αν υπάρχει πρόθεση να γίνει. Αν όχι κι’ εμείς στο βαθμό που μπορούμε και την αντίδρασή μας και τη δυσαρέσκειά μας να εκφράσουμε, αλλά και όπου μπορούμε να δημιουργήσουμε θέματα για να προβληματιστούν γύρω από εμάς θα το πράξουμε».
Ακόμη, η πρόεδρος της ΠΕΔ σημείωσε ότι «θέλουμε να καταθέσουμε πια επίσημα στο υπουργείο Εσωτερικών, γιατί από κει ξεκινάει το πρόβλημα, καθώς έχει ληφθεί απόφαση ότι υπηρεσίες κλείνουν και μένει μία στην έδρα του κάθε πρώην νομού. Αυτό το πράγμα όμως οδηγεί σε ερήμωση τις περιοχές μας, οι οποίες ήδη έχουν πρόβλημα κάποιες περιόδους του έτους, με λίγο πληθυσμό με μεγάλες αποστάσεις. Είναι πολύ δύσκολη η λειτουργία σε περιοχές όπως το Βίο, τα Σέρβια, η Εορδαία. Πρέπει να δοθούν κάποιες λύσεις και όχι οριζόντιες αποφάσεις. Έχουμε κάνει συναντήσεις με υπουργούς όλο αυτό το διάστημα, έχουμε στείλει επιστολές, έχουμε πάρει αποφάσεις.
Τελικά πρέπει και εδώ να βρεθούμε με το υπουργείο Εσωτερικών και να βγει ένας κανόνας ο οποίος θα είναι κατά περίπτωση, αναλόγως με τις περιοχές, με μία δίκαιη κατανομή. Σε κάποιες περιοχές να μείνει μία υπηρεσία σε κάποιες άλλες να μείνει κάποια άλλη. Δεν μπορεί σε ορισμένους δήμους να κλείνουν τα πάντα και στο τέλος να οδηγούμαστε σε δυσλειτουργία και σε ερήμωση».
Σε πρόσφατη επιστολή της προέδρου της ΠΕΔ στα αρμόδια υπουργεία αναφέρεται μεταξύ άλλων: «Αντιμετωπίζουμε, ένα μπαράζ «λουκέτων» σε δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, στην Π.Ε. Κοζάνης, κλείσιμο Δ Ο Υ και ΙΚΑ στα Σέρβια, καθώς και κλείσιμο ΔΟΥ Σιάτιστας και λειτουργία της ως παραρτήματος. Στην Π.Ε. Καστοριάς, κλείσιμο Δ Ο Υ και ΙΚΑ στο Άργος Ορεστικό. Στην Π.Ε. Φλώρινας, κλείσιμο Δ Ο Υ στο Αμύνταιο. Στην ΠΕ Γρεβενών, κλείσιμο Δ Ο Υ στη Δεσκάτη.
Εν τω μεταξύ, προηγήθηκε το κλείσιμο σχολείων στους δήμους Εορδαίας, Βοίου, Κοζάνης, Σερβίων, Αμυνταίου, Καστοριάς και Δεσκάτης, η μείωση των κλινών στα νοσοκομεία Φλώρινας, Καστοριάς και Γρεβενών, αλλά και η μείωση κλινών από 250 σε 200 στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής, αυτό της Πτολεμαΐδας.
Μέσα σ’ όλα αυτά, και σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες από τις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών μαθαίνουμε ότι έχουμε δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα για την κατάργηση μέχρι τα τέλη του 2012 όλων των ΔΟΥ που δε λειτουργούν σε επίπεδο πρωτεύουσας νομού. Με μια απλή ανάγνωση αυτών των «σοφών» σχεδιασμών, συμπεραίνουμε ότι η ΔΟΥ Πτολεμαϊδας, της δεύτερης δηλαδή μεγαλύτερης πόλης της Περιφέρειας και της έδρας της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, πρόκειται να καταργηθεί!».
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

ΠΗΓΗ http://www.e-ptolemeos.gr/





 
 
ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας: "Nα μην κλείσει το Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας"
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

Με αφορμή τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 συνάντηση της Προέδρου και του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη, περιφερειακούς συμβούλους και άλλους φορείς, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.

Διαπίστωση όλων ήταν ότι η Δυτική Μακεδονία πλήττεται από "ενεργειακή φτώχεια", καθώς τα τοπικά νοικοκυριά καλούνται να δαπανήσουν περισσότερο από το 10% του εισοδήματός τους για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες.

Όλοι οι παρευρισκόμενοι συνέκλιναν στο αίτημα να δοθεί στη Δυτική Μακεδονία πετρέλαιο θέρμανσης ανάλογης τιμολόγησης με το ναυτιλιακό πετρέλαιο, που παραχωρείται στο ένα τρίτο της τιμής. Παράλληλα, όλοι συμφώνησαν να αναληφθούν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο απαιτούμενο κόστος μέσα στις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που βιώνουμε ως Περιφέρεια μέσα στην οικονομική κρίση.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ που ακολούθησε σε συνέχεια της παραπάνω σύσκεψης, τέθηκε και πάλι μετʼ επιτάσεως το ζήτημα της συρρίκνωσης Δημόσιων υπηρεσιών στη Δυτική Μακεδονία όπως είναι το ΙΚΑ, οι Δ Ο Υ, τα Τελωνεία και άλλοι φορείς. Αποφασίστηκε να δρομολογηθούν άμεσα συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και με την ΚΕΔΕ προκειμένου η διεκδίκηση παραμονής των υπηρεσιών αυτών στην περιοχή μας να λάβει πιο συστηματικό χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα τονίστηκε επίσης ότι η πρόθεση να κλείσει το Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, θα αποτελέσει, αν τελικά πραγματοποιηθεί, ένα καίριο πλήγμα στην παρακολούθηση της ποιότητας του περιβάλλοντος που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας που πλήττεται από συχνά επεισόδια περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του αέρα, του νερού και των εδαφών. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας επιβεβαίωσε και πάλι την αποφασιστικότητά της να αγωνιστεί για την αποτροπή αυτών των σχεδίων που λειτουργούν σε βάρος της Περιφέρειάς μας. Πηγή: |www.kozan.gr




 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ 

vryzidoy-kadroΜε αφορμή τις αυξημένες τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012 συνάντηση της Προέδρου και του Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας με τον Περιφερειάρχη, περιφερειακούς συμβούλους και άλλους φορείς, στο πλαίσιο ευρείας σύσκεψης που έλαβε χώρα στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας.
Διαπίστωση όλων ήταν ότι η Δυτική Μακεδονία πλήττεται από "ενεργειακή φτώχεια", καθώς τα τοπικά νοικοκυριά καλούνται να δαπανήσουν περισσότερο από το 10% του εισοδήματός τους για να καλύψουν ενεργειακές ανάγκες. Όλοι οι παρευρισκόμενοι συνέκλιναν στο αίτημα να δοθεί στη Δυτική Μακεδονία πετρέλαιο θέρμανσης ανάλογης τιμολόγησης με το ναυτιλιακό πετρέλαιο, που παραχωρείται στο ένα τρίτο της τιμής. Παράλληλα, όλοι συμφώνησαν να αναληφθούν κοινές δράσεις και πρωτοβουλίες για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο απαιτούμενο κόστος μέσα στις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που βιώνουμε ως Περιφέρεια μέσα στην οικονομική κρίση.

Στη συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΠΕΔ που ακολούθησε σε συνέχεια της παραπάνω σύσκεψης, τέθηκε και πάλι μετ' επιτάσεως το ζήτημα της συρρίκνωσης Δημόσιων υπηρεσιών στη Δυτική Μακεδονία όπως είναι το ΙΚΑ, οι Δ Ο Υ, τα Τελωνεία και άλλοι φορείς. Αποφασίστηκε να δρομολογηθούν άμεσα συναντήσεις με τους αρμόδιους υπουργούς, αλλά και με την ΚΕΔΕ προκειμένου η διεκδίκηση παραμονής των υπηρεσιών αυτών στην περιοχή μας να λάβει πιο συστηματικό χαρακτήρα.

Ιδιαίτερα τονίστηκε επίσης ότι η πρόθεση να κλείσει το Κέντρο Περιβάλλοντος Δυτικής Μακεδονίας, θα αποτελέσει, αν τελικά πραγματοποιηθεί, ένα καίριο πλήγμα στην παρακολούθηση της ποιότητας του περιβάλλοντος που τόσο έχει ανάγκη η περιοχή μας που πλήττεται από συχνά επεισόδια περιβαλλοντικής επιβάρυνσης του αέρα, του νερού και των εδαφών. Στο πλαίσιο αυτό η ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας επιβεβαίωσε και πάλι την αποφασιστικότητά της να αγωνιστεί για την αποτροπή αυτών των σχεδίων που λειτουργούν σε βάρος της Περιφέρειάς μας.
Πηγή: http://www.vetonews.gr/

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ ΑΠΟ ΤΟ ΩΔΕΙΟ ΤΩΝ ΑΔΕΡΦΩΝ ΜΑΤΘΑΙΟΥ








Το ΩΔΕΙΟ ΑΦΩΝ ΜΑΤΘΑΙΟΥ παρουσιάζει, για πρώτη φορά στην πόλη μας, την ΑΡΕΤΗ ΚΕΤΙΜΕ και το συγκρότημα της Melodikoi Anergoi. Η νεαρή δεξιοτέχνης στο σαντούρι με την εκπληκτική φωνή, σε μια μοναδική συναυλία την Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου στο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Εορδαίας. Συμμετέχουν η χορωδία και τα μουσικά σύνολα του Ωδείου. 


Ώρα έναρξης 8.30 και είσοδος ΕΛΕΥΘΕΡΗ 



Χορηγοί επικοινωνίας : Ελεύθερο Ραδιόφωνο Πτολεμαΐδας και FlashTV

ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΩΝ ΤΡΙΩΝ ΡΩΣΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΠΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ VIDEO WEST CHANNEL
Σε ένα άλλο επίπεδο περνούν πλέον οι σχέσεις του τοπικής κοινότητας Μεσοβούνου του δήμου Εορδαίας με το Ρωσικό προξενείο και τη Ρωσία έχοντας όμως ως βάση τους κοινούς αγώνες την περίοδο του Β’ Παγκοσμίου πολέμου κατά των ΝΑΖΙ και της κατά την περίοδο της γερμανικής κατοχής. Σήμερα το πρωί ο Γενικός  Ρώσος πρόξενος, στη Θεσσαλονίκη, Αντρέι Ποπόφ επισκέφθηκε (για μια ακόμη φορά) τη μαρτυρική κοινότητα και τέλεσε τρισάγιο στους τρεις Σοβιετικούς στρατιώτες που μαζί με τα θύματα των Ελλήνων του Μεσοβούνου, σκοτώθηκαν το 1944 από τους Γερμανούς Ναζί στις πλαγιές του Βερμίου.
Ο Αλεξέι Ποπόφ στις δηλώσεις του τόνισε μεταξύ των άλλων «χαίρομαι που ξανά βρίσκομαι εδώ στο όμορφο Μεσόβουνο. Εδώ όπως ξέρετε βρίσκεται ο τάφος των 3 Σοβιετικών που πολέμησαν μαζί με τους Έλληνες αντάρτες στις γραμμές της εθνικής αντίστασης και έπεσαν ηρωικά πολεμώντας  απέναντι στους Γερμανούς κατακτητές το Φλεβάρη του 1944. Τα μηνύματα της σημερινής μέρας είναι πάρα πολλά. Καταρχάς φόρος τιμής σε όλους πολέμησαν απέναντι στους κατακτητές και χάρη στην θυσία των οποίων εμείς σήμερα ήμαστε ελεύθεροι. Ένα άλλο είναι ότι δεν πρέπει να ξεχνάμε ποτέ αυτά τα χρόνια έτσι ώστε να μην επαναληφθούν ποτέ. Τέλος ένα ακόμα μήνυμα είναι να μάθουν οι νεότεροι και να μην επαναλάβουν ποτέ αυτά τα λάθη». Ο Αλεξέι Ποπόφ σημείωσε ότι το τρισάγιο στη μνήμη των τριών Σοβιετικών στρατιωτών – Αλεξέι, Αντρέι, Ρουμπέν (ένας εκ των τριών ήταν Αρμένιος και οι δύο Ρώσοι) εντάσσεται στο πλαίσιο της Εθνικής εορτής της Ρωσικής Δημοκρατίας (που είναι η 23η Φεβρουαρίου).
ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG




Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012

ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΠΙΧΟΡΗΓΗΣΗ 81.500 ΕΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗ ΘΕΡΜΑΝΣΗ ΤΩΝ ΣΧΟΛΙΚΩΝ ΜΟΝΑΔΩΝ







ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΗΛΕΦΩΝΟ – Fax : +302463350112

E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr

Website: http://www.ptolemaida.gr/


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Την έκτακτη οικονομική επιχορήγηση στις  Σχολικές Επιτροπές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης για την προμήθεια πετρελαίου και τη συντήρηση των καυστήρων των σχολείων, αποφάσισε ο δήμος Εορδαίας, καθώς λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών το διάστημα που πέρασε.
Ο δήμος Εορδαίας προχώρησε στην έκτακτη αυτή δαπάνη για όλα τα σχολεία της α/βαθμιας και β/βαθμιας, έχοντας ως προτεραιότητα την καλή λειτουργία των σχολείων και την υγεία των μαθητών.
Το ποσό για την προμήθεια πετρελαίου για τα γυμνάσια και λύκεια της περιοχής  ανήλθε σε 24.500 ευρώ και για τη συντήρηση των καυστήρων τους σε 1.211,49,  ενώ για τα δημοτικά και τα νηπιαγωγεία σε 53.500 και για τη συντήρηση καυστήρων σε 2.288, 54.




ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ KAILARISTAS ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΚΑΜΠΑΝΙΑ ''Lets Do It''



Oι Kailaristas θα συμμετέχουν φέτος στην διεθνή εθελοντική καμπανιά "Let's Do It" η οποία έχει εξαπλωθεί παγκοσμίως, και πλέον μία φορά κάθε χρόνο πολίτες από όλο τον κόσμο καθαρίζουν τις πόλεις τους περνώντας ένα μήνυμα αισιοδοξίας και αλτρουισμού για το περιβάλλον αλλά και την ελπίδα για ένα καλύτερο μέλλον. Ημέρα κοινής δράσης είναι η Κυριακή 29η Απριλίου 2012. 



Καλούμε επίσης να συμμετέχουν και οι υπόλοιπες εθελοντικές οργανώσεις της περιοχής μας, συλλόγους, τον δήμο, υπηρεσίες, επιχειρήσεις, σχολεία και άλλους φορείς και όλοι μαζί να καταφέρουμε να πετύχουμε ένα καλό αποτέλεσμα!!!




Τρίτη 21 Φεβρουαρίου 2012

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 22-2-2012


Τηλ.: 24610 49829, 49634, 26430 Fax: 24610 41779
Πληροφορίες: Τάσα Βαρδάκα - Μισαηλίδη                    
Κοζάνη 17-2-2012                            
Αριθμ. Πρωτ.: 90

ΠΡΟΣ: Μέλη Δ.Σ. ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
            Μέλη Ε.Σ. ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας
              

ΚΟΙΝ.:   Δήμους Δυτικής Μακεδονίας
              Τοπικό Τύπο                                    
              ΑΝ.ΚΟ ΑΕ                                                   



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την Τετάρτη 22 Φεβρουαρίου 2012, και ώρα 12.00 στην αίθουσα του Κοβεντάρειου Ιδρύματος, Οδός Χ. Μούκα (κέντρο-πεζόδρομος) στην Κοζάνη, με θέματα:
Αντιμετώπιση προβλήματος υψηλής τιμής πετρελαίου θέρμανσης.
Αντιμετώπιση προβλήματος κατάργησης και συρρίκνωσης υπηρεσιών.
Στρατηγική της αυτοδιοίκησης ενόψει του νέου οικονομικού περιβάλλοντος.
Υποβολή Τριμηνιαίας Έκθεσης Οικονομικού Ελέγχου από το Εποπτικό Συμβούλιο.
Έγκριση Απολογισμού ΠΕΔ ΔΜ οικονομικού έτους 2011.
Έγκριση Προϋπολογισμού ΠΕΔ ΔΜ οικονομικού έτους 2012.
Ορισμός εκπροσώπων ΠΕΔ σε Επιτροπές. 
Ψηφίσεις πιστώσεων-Εγκρίσεις μεταβάσεων.
Ενημερώσεις-Διάφορα.


Με εκτίμηση
Η  Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ
Δήμαρχος Εορδαίας

ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ



ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
(Δ.Ε.ΤΗ.Π.)
Εθνικής Αντίστασης 11, Πτολεμαΐδα, 50200
Τηλ. 24630 54420-21-22 , Fax. 24630 54423
Ε-mail : dhptol@otenet.gr, www.tpt.gr

Πτολεμαΐδα 21-2-2012
Αρ. Πρωτ. 809

Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
ΣΥΝΑΨΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ
ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΔΕΤΗΠ υπ΄αριθμ.: 27/2012

Α. ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΓΚΑΤΕΣΤΗΜΕΝΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ (ΖΩΝΗ Τ/Θ Α΄, Β΄, Γ΄)
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ: απο1/3/2012 ως 30/4/2012
Οι πολίτες που ενδιαφέρονται να συνδεθούν με την Τηλεθέρμανση στις περιοχές που λειτουργεί το δίκτυο (Ζώνες Τ/Θ Α΄, Β΄, Γ΄) καλούνται να συνάψουν συμβόλαια από 1η Μαρτίου 2012 ως την 30η Απριλίου 2012.
 Παρακαλούνται οι ενδιαφερόμενοι να τηρήσουν πιστά τις παραπάνω προθεσμίες, ώστε να εξυπηρετηθούν έγκαιρα, χωρίς να επιβαρύνουν τον προγραμματισμό της επιχείρησης.

Β. ΝΕΕΣ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΕΠΕΚΤΑΣΕΩΝ (ΖΩΝΗ Τ/Θ Δ΄)
ΕΝΑΡΞΗ ΣΥΜΒΟΛΑΙΩΝ ΝΕΩΝ ΣΥΝΔΕΣΕΩΝ : ΑΠΟ 1/3/2012
Προκειμένου να εξυπηρετήσουμε τον μεγαλύτερο δυνατό αριθμό νέων συνδέσεων ,καλούμε σε πρώτη φάση τους ενδιαφερόμενους κατοίκους των περιοχών όπου ολοκληρώθηκαν οι επεκτάσεις δικτύου, να συνάψουν Συμβόλαιο σύνδεσης, ώστε να προβούμε στις τροποποιήσεις των λεβητοστασίων τους και στη συνέχεια στην εγκατάσταση θερμικού υποσταθμού.

Οι περιοχές όπου ολοκληρώθηκαν οι εργασίες δικτύου και μπορούν να συμβληθούν με την ΔΕΤΗΠ από την 1/3/2012 και εξής είναι:

1. ΠΕΡΙΟΧΗ ΔΙΟΙΚΗΤΗΡΙΟΥ – ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΣΧΟΛΩΝ, που περικλείεται από τις παρακάτω οδούς:
Διοικητηρίου (από το 2ο Δημοτικό Σχολείο έως την οδό Γράμμου), Βλάστης, Αργυροκάστρου,Κορυτσάς, Κλεισούρας, Μπουμπουλίνας, Θερμοπυλών, Γράμμου, Ολυμπιάδος, Αθηνάς,Περιστερίου, Συβροπούλου, Λαρίσης, Βασ. Όλγας, Φλέμινγκ, Βιθυνίας, Πασσαλή, 28ης Οκτωβρίου,Ε’ Τομέας και Δ’ Τομέας (περιοχή αθλητικών εγκαταστάσεων και από σύλλογο Μικρασιατών έως και
την περιοχή πίσω από τις Τεχνικές σχολές).

2. ΠΕΡΙΟΧΗ ΣΙΔ/ΚΟΥ ΣΤΑΘΜΟΥ-ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ που περικλείεται από τις παρακάτω οδούς:
Αλεξ.Παναγούλη, Παπάγου, Αργυρουπόλεως, Σμύρνης, Σολωμού, Ρήγα Φεραίου, Ελευθερίας (από Κοραή έως Ίωνος Δραγούμη), Γ. Καραϊσκάκη (από Κοραή έως Αν. Νικολαίδη), Κοραή, Λόρδου Βύρωνος, Κίου, Κων/νου Παλαιολόγου, Δοϊράνης, Σκρά, Αν. Νικολαίδη, Ανδριανουπόλεως (από Αν.Νικολαίδη έως Επιβατών),Κουντουριώτη (από Αν.Νικολαίδη έως Ι.Δραγούμη).

ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ ΣΥΝΔΕΣΗΣ
Για να γίνει η σύνδεση της οικοδομής με το δίκτυο της Τηλεθέρμανσης και η σύναψη συμβολαίου ο/οι ιδιοκτήτες ή ο κατασκευαστής πρέπει να προσκομίσουν στη Δ.Ε.ΤΗ.Π. τα παρακάτω δικαιολογητικά:

1. Αντίγραφο οικοδομικής Αδείας

2. Πίνακα ποσοστών ιδιοκτησιών και Πίνακα Κατανομής Δαπανών Θέρμανσης

3. Στοιχεία πιστοποίησης της επιφάνειας και του ιδιοκτησιακού καθεστώτος της οικοδομής
π.χ. αντίγραφο συμβολαίου ή υπεύθυνη δήλωση Μηχανικού (εάν δεν διατίθενται τα στοιχεία 1 και 2)
4. Υπεύθυνη δήλωση ότι "τα στοιχεία που δηλώνονται είναι ακριβή και ο φάκελος της οικοδομής θα ενημερωθεί σε κάθε περίπτωση τροποποίησής τους ".

ΚΟΣΤΟΣ ΤΕΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ

Τα Τέλη Σύνδεσης υπολογίζονται με τιμολόγηση ανά τετραγωνικό μέτρο μικτής επιφάνειας και είναι ενιαία σε όλες τις ζώνες της τηλεθέρμανσης.

- Το τέλος Σύνδεσης είναι σε 12,55 ευρώ πλέον ΦΠΑ 23%, δηλαδή με ΦΠΑ 15,44 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο μικτής επιφάνειας.
- Ελάχιστη καταβολή ανεξαρτήτως εμβαδού 1544 ευρώ, που αντιστοιχεί σε διαμερίσματα- καταστήματα μικτού εμβαδού έως 100 τ.μ.
- Η εξόφληση των Τελών Σύνδεσης γίνεται εναλλακτικά ως εξής :

1. Εφάπαξ καταβολή του συνολικού ποσού των Τελών Σύνδεσης και έκπτωση 10%. Ομοίως έκπτωση 10% επί του υπολοίπου ποσού , όταν εξοφλούνται 4 δόσεις και άνω.
2. Προκαταβολή 20% επί των Τελών Σύνδεσης και ποσού Εγγύησης εκατό (100) ευρώ με την υπογραφή του Συμβολαίου, και δέκα (10) ισόποσες, μηνιαίες δόσεις.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες σύνδεσης δίνονται από το Γραφείο Κοινού της Δ.Ε.ΤΗ.Π. τηλ.: 24630 55743 και 24630 54420, 21, 22.


ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.
ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ

Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου 2012

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΗ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ - "ΔΕΝ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΓΙΑ ΜΑΣ ΟΤΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΚΑΙ Ο ΑΓΩΝΑΣ": ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ


 ΠΗΓΗ VIDEO http://www.eordaia.org


ΠΗΓΗ VIDEO WEST CHANNEL



Ρεπορτάζ - 21/02/2012

ΜΕΤΑ ΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΚΑΤΑΚΡΑΥΓΗ

Παίρνουν πίσω το λουκέτο της Παθολογικής του Μποδοσάκειου

Με το σχέδιο νόμου που εισάγει ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή θα κλείσει δια μιας 50 Νοσοκομεία στη χώρα, καταγγέλλει ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας

Παίρνουν πίσω το λουκέτο της Παθολογικής του Μποδοσάκειου
Οι έντονες αντιδράσεις που εκφράστηκαν από την Ένωση Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ), τη δήμαρχο Εορδαίας, τον Εμπορικό Σύλλογο, το Εργατικό Κέντρο Εορδαίας και την Ομοσπονδία Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών για το 10ήμερο λουκέτο στην παθολογική κλινική του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, ανάγκασαν την κοινή διοίκηση των διασυνδεομένων πλέον νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης να πάρει πίσω την απόφασή της για κλείσιμο της παθολογικής, καθώς μετά από επαφές της δημάρχου με διοικήσεις και γιατρούς όμορων νοσοκομείων, βρέθηκαν δανεικοί γιατροί για να βγουν οι εφημερίες του μήνα.Σύμφωνα με όσα αναφέρονταν στην απόφαση που ανακοινώθηκε την περασμένη Παρασκευή «από Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου θα εφημερεύει για τα επείγοντα παθολογικά περιστατικά το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης», με τη σημείωση ότι η απόφαση αυτή αφορά τα εσωτερικά περιστατικά (νοσηλευόμενους), καθώς τα τακτικά και έκτακτα περιστατικά θα εξυπηρετούνταν από τα Παθολογικά Ιατρεία που θα λειτουργούσαν κανονικά στο νοσοκομείο της Πτολεμαΐδας.
Όπως αποκάλυψε το περασμένο Σάββατο ο «Π», το κλείσιμο της παθολογικής του Μποδοσάκειου οφείλεται στην έλλειψη γιατρών, καθώς καλείται να λειτουργήσει με δύο μονάχα γιατρούς (ο τρίτος λείπει με άδεια), οι οποίοι έχουν εξαντλήσει το πλαφόν των εφημεριών τους και ως εκ τούτου δεν μπορούν να καλυφθούν εφημερίες της κλινικής για όλο τον μήνα, σύμφωνα με όσα δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας (ΕΙΝΔΥΜ) Χρήστος Κατσίνας.
Υπενθύμισε ότι το πρόβλημα με την παθολογική του Μποδοσάκειου δεν είναι σημερινό, καθώς αντίστοιχο πρόβλημα προέκυψε και τον περασμένο Δεκέμβριο, που πάλι δεν μπορούσαν να βγουν οι εφημερίες για να λειτουργήσει κανονικά η παθολογική στις γιορτές των Χριστουγέννων και η διοίκηση είχε προχωρήσει τότε στην απόσπαση των δύο ογκολόγων του νοσοκομείου στην παθολογική, ενώ το ίδιο διάστημα το επιστημονικό συμβούλιο του Μποδοσάκειου χτυπούσε κώδωνα κινδύνου, λέγοντας ότι είναι επικίνδυνη η αποσπασματική λειτουργία της κλινικής και καλούσε τη διοίκηση να κλείσει την παθολογική για λόγους ασφαλείας.
Μετά την άμεση αντίδραση του αντιπροέδρου της ΕΙΝΔΥΜ ακολούθησε παρέμβαση για το θέμα από τη δήμαρχο Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία με ανακοίνωσή της απηύθυνε έκκληση στις διοικήσεις και σε γιατρούς γειτονικών νοσοκομείων να συνδράμουν στην κάλυψη των εφημεριών της παθολογικής του Μποδοσάκειου. Μέσα στο Σαββατοκύριακο μάλιστα η δήμαρχος είχε επαφές με τους διοικητές και γιατρούς των όμορων νοσοκομείων, επαφές οι οποίες έφεραν αποτέλεσμα, όπως δήλωσε χθες σε συνέντευξή της, καθώς το νοσοκομείο Φλώρινας διαθέτει γιατρούς για να βγουν οι εφημερίες της παθολογικής του Μποδοσάκειου, ενώ στις εφημερίες θα συνδράμουν και γιατροί άλλων κλινικών του Μποδοσάκειου.
Η κ. Βρυζίδου ευχαρίστησε τον διοικητή και τους γιατρούς του νοσοκομείου Φλώρινας που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμά της, σημειώνοντας ότι: «Αυτό όμως δεν σημαίνει για μας ότι τελείωσε η προσπάθεια και ο αγώνας», τονίζοντας ότι θα έχει σήμερα επαφή με το υπουργείο Υγείας με αίτημα την άμεση πρόσληψη επικουρικών γιατρών για τις ανάγκες της παθολογικής του Μποδοσάκειου, «για να μπορεί να λειτουργεί ο κυρίαρχος πυρήνας του νοσοκομείου που είναι η παθολογική κλινική με τα περισσότερα περιστατικά, και βέβαια κι όλες οι άλλες κλινικές. Διότι το νοσοκομείο μας είναι το αποκούμπι της περιοχής μας, το έχουμε όλοι ανάγκη και δεν υπάρχει ούτε μια μέρα που να μην είμαστε δίπλα, να μην αγωνιζόμαστε και να μην προσπαθούμε για τη διατήρηση και τη σωστή λειτουργία του, γιατί αυτό σημαίνει στήριξη των πολιτών μας, στήριξη της δημόσιας υγείας που την έχουμε ανάγκη περισσότερο από κάθε άλλη φορά».
Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα οργίλη ανακοίνωση εξέδωσε ο Εμπορικός Σύλλογος Εορδαίας, στην οποία χαρακτηρίζει «απαράδεκτο γεγονός το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου», καθώς «μετά το “κούρεμα” στα χαρτιά, των κλινών του νοσοκομείου, μετά την κοινή διοίκηση “ανέκδοτο” των δύο νοσοκομείων (Πτολεμαΐδας- Κοζάνης), μετά την πλήρη απουσία μελών από την Εορδαία στο νέο ενιαίο Δ.Σ., έρχεται τώρα η ουσιαστική παύση της παθολογικής κλινικής, η οποία αποτελεί και τον πνεύμονα κάθε νοσοκομείου». Ο Εμπορικός Σύλλογος τονίζει μάλιστα την ανάγκη να δοθεί μια οριστική λύση στην χρονίζουσα υποστελέχωση του Μποδοσάκειου, καθώς «το θέμα του νοσοκομείου και η παροχή υγείας προς τους συναδέλφους μας και τις οικογένειές τους αποτελεί τη ναυαρχίδα των διεκδικήσεων και απαιτήσεών μας».
Στο μεταξύ, νέα παρέμβαση για το θέμα έκανε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών Ελλάδας Δημήτρης Βαρνάβας, ο οποίος σε δήλωσή του υπενθυμίζει ότι επισκέφτηκε πριν τα Χριστούγεννα το νοσοκομείο Πτολεμαΐδας και από κοινού με την Ένωση Γιατρών Δυτικής Μακεδονίας παραχώρησαν συνέντευξη τύπου επισημαίνοντας «την μεγάλη ανησυχίας μας για το επικείμενο κλείσιμο της Παθολογικής Κλινικής, πράγμα που θα οδηγήσει σε κατάρρευση όλο το Νοσοκομείο». Ο κ. Βαρνάβας τονίζει ότι «η Διοίκηση της ΥΠΕ και το υπουργείο Υγείας αντιμετώπισαν με τη γνωστή απάθεια το ζήτημα, μέχρι που προχτεσινή ανακοίνωση της Διοίκησης των διασυνδεόμενων Νοσοκομείων Κοζάνης και Πτολεμαΐδας ομολογεί το έγκλημα που συντελέστηκε: από τη Δευτέρα 20 Φεβρουαρίου έως και 29 Φεβρουαρίου θα εφημερεύει για τα επείγοντα παθολογικά περιστατικά μόνον το Γενικό Νοσοκομείο Κοζάνης, ενώ το Νοσοκομείο Πτολεμαΐδας βάζει λουκέτο».
Πρόκειται, σημειώνει- «για ένα μόνον από τα δεκάδες κραυγαλέα δείγματα της καταστροφικής πολιτικής που η κυβέρνηση ασκεί στην υγεία κατ’ εντολή της τρόικας, με τον κ. Λοβέρδο να επιχαίρει κάθε φορά που κλείνει μια Κλινική ή ένα Νοσοκομείο.
Ο πρόεδρος της ομοσπονδίας των γιατρών κατήγγειλε επίσης ότι: «Είναι προφανές πως οδηγούν τον ελληνικό λαό σε γενοκτονία. Μάλιστα με το σχέδιο νόμου που εισάγει ο κ. Λοβέρδος στη Βουλή θα κλείσει δια μιας 50 Νοσοκομεία στη χώρα!”. Και για μια ακόμα φορά ο κ. Βαρνάβας κάνει έκκληση να πάρουμε την υπόθεση της υγείας μας στα χέρια μας λέγοντας: «Πολίτες, συνδικάτα και κοινωνικοί φορείς οφείλουν άμεσα να πάρουν την υπόθεση της υγείας στα χέρια τους, ώστε να περισώσουν από το οριστικό κλείσιμο Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας, δομές από τις οποίες εξαρτάται ευθέως η επιβίωση του ελληνικού πληθυσμού».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ                                                                                           ΠΗΓΗ: e-ptolemeos.gr

Προσωρινή λύση για την Παθολογική του Μποδοσάκειου βρέθηκε με τη συμμετοχή γιατρών των γειτονικών νοσοκομείων

Προσωρινή λύση βρέθηκε μέσα στο σαββατοκύριακο που πέρασε για να μην κλείσει για δέκα ημέρες, όπως είχε ανακοινωθεί απο την κοινή διοίκηση των δύο διασυνδεόμενων νοσοκομείων (Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου), η Παθολογική Κλινική του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.
Η ανακοίνωση προκάλεσε αναστάτωση στους πολίτες και έντονη δυσαρέσκεια στη δημοτική αρχή που προχώρησε στην αναζήτηση λύσεων μέσα απο επαφές με τους διοικητές των γειτονικών νοσοκομείων και τους παθολόγους γιατρούς που μπορούν να εξυπηρετήσουν την κατάσταση. Την αντίδρασή τους εξέφρασαν και οι φορείς της περιοχής, όπως ο Εμπορικός Σύλλογος.
Μέσα στο σαββατοκύριακο, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου ήρθε σε επαφή με τους διοικητές των νοσοκομείων και τους γιατρούς που μπορούν να καλύψουν τα κενά, ώστε να αποφευχθεί η αναστολή λειτουργίας. Έτσι τη Δευτέρα την εφημερία κάλυψε παθολόγος απο τη Φλώρινα και εκ περιτροπής σε συνεργασία με τους γιατρούς των γειτονικών νοσοκομείων θα δοθεί λύση για τις εφημερίες το επίμαχο χρονικό διάστημα.
Η κ. Βρυζίδου ευχαρίστησε τις διοικήσεις όλων των νοσοκομείων της περιοχής, τους δημάρχους και τους γιατρούς για τη συνεργασία τους, ενώ τόνισε ότι ο αγώνας για να λειτουργεί απρόσκοπτα ο πυρήνας του Μποδοσάκειου που είναι η Παθολογική του Κλινική δεν τελείωσε. Όπως η ίδια ανακοίνωσε την Τρίτη πρόκειται να έχει επικοινωνία με τον υπουργό υγείας κ. Λοβέρδο, ώστε να προχωρήσει άμεσα η προκήρυξη των θέσεων για δύο επικουρικούς γιατρούς και να δοθεί οριστική λύση στο θέμα. «Αγωνιζόμαστε και είμαστε δίπλα στο Μποδοσάκειο, στηρίζουμε τη δημόσια υγεία και τους πολίτες» τόνισε χαρακτηριστικά η κ. Βρυζίδου.


ΠΗΓΗ: http://www.kozanimedia.gr/ 

ΟΛΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΓΙΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΠΗΓΗ VIDEO WEST CHANNEL

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG



ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ Η ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ & ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ





ΠΡΟΣ
ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
Υπουργείο Οικονομικών, Αναπληρωτή Υπουργό κ. Παντελή Οικονόμου
Υπουργείο Εργασία, Υπουργό κ. Γιώργο Κουτρουμάνη
Υπουργείο Εσωτερικών, Υφυπουργό κ. Πάρι Κουκουλόπουλο
Διοικητή ΙΚΑ κ. Ροβέρτο Σπυρόπουλο
Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, Περιφερειάρχη κ. Γιώργο Δακή
Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
ΟΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
Διοικητικό Συμβούλιο ΠΕΔ

Αξιότιμοι κύριοι,

Με αφορμή τις αλλεπάλληλες αποφάσεις για κλείσιμο υπηρεσιών σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας, καταγγέλλουμε την πρακτική που ακολουθείται χωρίς κανένα πρόγραμμα και σχεδιασμό και οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια στην πλήρη ερήμωση της Δυτικής Μακεδονίας.
Αντιμετωπίζουμε, λοιπόν, ένα μπαράζ «λουκέτων» σε δημόσιες υπηρεσίες σε όλη την περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. Ειδικότερα, στην Π.Ε. Κοζάνης, κλείσιμο Δ Ο Υ και ΙΚΑ στα Σέρβια, καθώς και κλείσιμο ΔΟΥ Σιάτιστας και λειτουργία της ως παραρτήματος. Στην Π.Ε. Καστοριάς, κλείσιμο Δ Ο Υ και ΙΚΑ στο Άργος Ορεστικό. Στην Π.Ε. Φλώρινας, κλείσιμο Δ Ο Υ στο Αμύνταιο. Στην ΠΕ Γρεβενών, κλείσιμο Δ Ο Υ στη Δεσκάτη.
Εντωμεταξύ, προηγήθηκε το κλείσιμο σχολείων στους δήμους Εορδαίας, Βοίου, Κοζάνης, Σερβίων, Αμυνταίου, Καστοριάς και Δεσκάτης, η  μείωση των κλινών στα νοσοκομεία Φλώρινας, Καστοριάς και  Γρεβενών, αλλά και η μείωση κλινών από 250 σε 200 στο μεγαλύτερο νοσοκομείο της περιοχής, αυτό της Πτολεμαΐδας.
Μέσα σ’ όλα αυτά, και σύμφωνα με βάσιμες πληροφορίες από τις υπηρεσίες του υπουργείου οικονομικών μαθαίνουμε ότι έχουμε δεσμευθεί απέναντι στην τρόικα για την κατάργηση μέχρι τα τέλη του 2012 όλων των ΔΟΥ που δε λειτουργούν σε επίπεδο πρωτεύουσας νομού. Με μια απλή ανάγνωση αυτών των «σοφών» σχεδιασμών, συμπεραίνουμε ότι η ΔΟΥ  Πτολεμαϊδας, της δεύτερης δηλαδή μεγαλύτερης πόλης της Περιφέρειας και της έδρας της ηλεκτροπαραγωγής της χώρας, πρόκειται να καταργηθεί!
Ο κατάλογος της κατάρρευσης της Δυτικής Μακεδονίας φαίνεται να μην έχει τέλος. Μετά από όλα αυτά διερωτόμαστε ποιος σχεδιάζει τελικά και ποιος είναι αυτός που αποφασίζει;  Η τρόικα μας επέβαλε τη μείωση μισθών και συντάξεων, αλλά ο σχεδιασμός και οι  αποφάσεις για το κλείσιμο των υπηρεσιών είναι δικός μας, της  κυβέρνησης δηλαδή  και των αρμόδιων υπουργείων.  Η τρόικα ζητά οικονομία με μείωση κλινών και συρρίκνωση των νοσοκομείων. Το υπουργείο υγείας, όμως, αποφασίζει που θα γίνει μικρότερη ή μεγαλύτερη συρρίκνωση.
Μέχρι σήμερα, η επίσκεψη στα υπουργεία των εκπροσώπων των τοπικών κοινωνιών φαίνεται να αφήνει παγερά αδιάφορους τους υπουργούς και τους άλλους αρμόδιους.
Σε καμία περίπτωση, όμως, δεν πρέπει να θεωρήσουν ότι εμείς θα υποστείλουμε τον αγώνα μας, διεκδικώντας το αυτονόητο, δηλαδή την ισόρροπη ανάπτυξη, την ισομοιρασμένη μείωση υπηρεσιών, τη δίκαιη και ισότιμη παροχή υπηρεσιών.  Θα συνεχίσουμε να διεκδικούμε το δικαίωμα των συμπολιτών μας να εξακολουθούν να ζουν, να δημιουργούν και να οραματίζονται γι΄ αυτούς και τα παιδιά τους σε ένα περιβάλλον με προοπτική και ελπίδα.

Με εκτίμηση

Η  Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ

Δήμαρχος Εορδαίας 

Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ


 Η ΕΥΡΩΠΗ ΧΩΡΙΣ ΤΟ ΦΩΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΚΟΤΕΙΝΗ

Στην μακρόχρονη ιστορία της Ελλάδας υπήρξαν πολλές δύσκολες στιγμές.
400 και πλέον χρόνια σκλαβιάς, συχνής επιβούλευσης της ελευθερίας της από τους ισχυρούς γνωστούς - άγνωστους της Ευρώπης.
Άνισοι αγώνες, αλλά πάντα νίκες, που εξασφάλιζαν στην Ελλάδα την λευτεριά και την ανεξαρτησία της, καθώς επίσης την περηφάνια και την αξιοπρέπεια στους Έλληνες.
Είναι πολύ γελασμένοι οι ανιστόρητοι εταίροι μας αν νομίζουν ότι η Ελλάδα τους έχει ανάγκη.
Είναι πολύ γελασμένοι αν ξαφνικά ένιωσαν πιο έξυπνοι και πιο αποτελεσματικοί και πετυχημένοι από τους Έλληνες και στρώθηκαν στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων ζητώντας εκβιαστικά να χαμηλώσουμε για να μας φτάσουν.
- Οι απόγονοι του Αριστοτέλη και του Σωκράτη έχουν το γονίδιο της σκέψης και της φιλοσοφίας τους,
της εφευρετικότητας από τον Αρχιμήδη και τον Ηράκλειτο,
της εξάπλωσης του πολιτισμού από τον Μέγα Αλέξανδρο,
της αποτίναξης του ζυγού από τον Κολοκοτρώνη και
των παλικαριών της πρόσφατης ιστορίας του ΄40 τα γονίδια της νίκης κατά του ισχυρού κατακτητή.
- Έχουμε όμως και ανοιχτούς λογαριασμούς, ποιός θα πληρώσει και πότε τις αποζημιώσεις του ολοκαυτώματος και των γερμανικών θηριωδιών;
- Οι συμφωνίες και οι λογαριασμοί δεν ξεκινούν από τότε που αρχίσαμε να δανειζόμαστε, αλλά από τότε που μας ανάγκασαν να το κάνουμε, γιατί μας εξαθλίωσαν με τους αλαζονικούς και κατακτητικούς πολέμους τους.
- Και βέβαια δεν δυνάμωσαν ξαφνικά από την εξυπνάδα τους , αλλά από την πονηριά τους και την συνενοχή μας να μας πουλάνε ακριβά τα παραγόμενα προϊόντα τους, κυρίως όπλα, δανείζοντας μας ασυστόλως και διαρκώς για να τα αγοράζουμε και για να θυμώσουν ξαφνικά και να αποφασίσουν να τα ζητήσουν πίσω διπλά και τριπλά.
- Και ξεχάστηκαν οι βαθιές φιλίες, η Ενωμένη Ευρώπη, η συνεργασία!
Κάποτε είμασταν ένα!! Τώρα… «άνθισε η κολοκυθιά στράβωσε και ο λαιμός της» η Γερμανία θέτει όρους, η Φιλανδία είναι ανυποχώρητη. Οι πλούσιοι βόρειοι καραδοκούν και οι φτωχοί νότιοι τρέμουν μην έρθει η ώρα τους.
Όχι, χίλιες φορές Όχι.
Η αξιοπρέπεια της Ελλάδας είναι στα χέρια των Ελλήνων, δεν θα αφήσουμε τους συμπατριώτες μας να πεινάσουν, θα μοιράσουμε ό,τι μπορούμε, τρόφιμα και ρούχα.   
Δεν θα αφήσουμε τους Έλληνες αβοήθητους, χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Γιατροί προς τιμή τους εξετάζουν δωρεάν τους μη έχοντες και οι φαρμακοποιοί συμβάλουν με παροχή δωρεάν φαρμάκων.
Καλώ τους πολίτες ο καθένας από την πλευρά του να βοηθήσει, όπως μπορεί.
Οι δημόσιοι υπάλληλοι έχουν υποστεί στους μισθούς τους τεράστια μείωση, ωστόσο η πατρίδα τους έχει ανάγκη.
Βρισκόμαστε σε μια άτυπη ηθική επιστράτευση.
Δεν γίνονται νέες προσλήψεις αλλά η δημόσια παροχή υπηρεσιών, κυρίως  της δημόσιας υγείας, είναι ανάγκη για τους πολίτες.
Όποιος νοιάζεται λίγο αυτόν τον τόπο, ας συστρατευτεί.
Πρέπει να στηρίζουμε τα μαγαζιά μας, την τοπική αγορά, τα «Ελληνικά Προϊόντα» και γρήγορα να οργανωθούμε και να αυτονομηθούμε στην παραγωγή ενέργειας με τον λιγνίτη, τα φωτοβολταϊκά, τις ανεμογεννήτριες και να μην επιτρέψουμε να αγορασθούν σε μεγάλα ποσοστά από ξένες εταιρείες.
Να παράγουμε στον αγροτικό και κτηνοτροφικό τομέα επαρκώς για τις ανάγκες μας, να ετοιμασθούμε σιγά - σιγά στην μεταποίηση όλο και περισσότερων προϊόντων.     Αν νομίζουν ότι η Ευρώπη είναι μόνο ευρώ είναι γελασμένοι.
Η Ευρώπη χωρίς το Φως της Ελλάδας είναι σκοτεινή.
Ας το σκεφτούν πριν το σκοτάδι εξαπλωθεί στο μυαλό και στις ψυχές τους.
Γιατί εμείς θα αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας, θα ξεχυθούμε στον αγώνα και τελικά θα νικήσουμε.
Αλίμονο στους απέναντι… και στους εφιάλτες.        

Πτολεμαΐδα 19/02/2012


Η Δήμαρχος Εορδαίας
Παρασκευή Βρυζίδου