Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΘΛΗΤΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ


ΝΕΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΡΕΚΟΡ Η ΗΛΙΑΝΑ ΚΟΡΟΣΙΔΟΥ ΣΤΑ «ΧΕΙΜΩΝΙΔΕΙΑ»


Για μεγάλες επιδόσεις έδειξε πως είναι η Ηλιάνα Κοροσίδου, η οποία δεν δυσκολεύτηκε να βελτιώσει το πανελλήνιο ρεκόρ , ακόμη και με βροχή. Η αθλήτρια του Αίολου Μακεδονίας, έστειλε τη σφύρα στα 60,76 μ. και βελτίωσε το προηγούμενο ρεκόρ κορασίδων, το οποίο ανήκε στην ίδια από το φετινό Πανελλήνιο σχολικό Πρωτάθλημα και ήταν 60,12 μέτρα. Η Κοροσίδου αποτελεί μία από τις ελπίδες για διάκριση στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Εφήβων - Νεανίδων, που θα γίνει στη Βαρκελώνη.


ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΤΟΥ Σ.Ε.Γ.Α.Σ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΟΜΝΗΝΩΝ







ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

  Σας προσκαλούμε στις ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις μας που θα πραγματοποιηθούν στις 1,2,3 και 4 Ιουνίου 2012 ( 4ήμερο Αγίου Πνεύματος ) στο προαύλιο του Δημοτικού Σχολείου Κομνηνών. 

Ελπίζουμε να μας τιμήσετε με την παρουσία σας.

έναρξη εκδηλώσεων ώρα 9.00 μ.μ. καθημερινά.


Πρόγραμμα εκδηλώσεων



Παρασκευή 1 Ιουνίου 2012
Στις 21:00, ποντιακή και λαϊκή βραδιά με τους: Χρήστο Αραματανίδη (τραγούδι-αγγείο-φλογέρα), Γιάννη Κατωτοικίδη (λύρα-τραγούδι), Αλέξανδρο Μπατίκη (τραγούδι-μπουζούκι), Γιώργο Νικηφορίδη (νταούλι), Δημήτρη Ιωαννίδη (αρμόνιο).

Σάββατο 2 Ιουνίου 2012
Στις 21:00, χορευτικά συγκροτήματα: Μωμόγεροι (μικρό χορευτικό του Συλλόγου Κομνηνών), Πολιτιστικός Σύλλογος Άρδασσας "Η Άρδασσα", Πολιτιστικός Σύλλογος Πεντάβρυσου "Ο Διγενής". Ακολουθεί ποντιακή βραδιά με τους: Δημήτρη Κοτσογλανίδη (τραγούδι), Νίκο Κοταρίδη (λύρα), Γιάννη Κατωτοικίδη (λύρα-τραγούδι), Χρήστο Αραματανίδη (τραγούδι-αγγείο-φλογέρα), Νικηφορίδη (νταούλι), Δημήτρη Ιωαννίδη (αρμόνιο).

Κυριακή 3 Ιουνίου 2012
Στις 21:00, χορευτικά συγκροτήματα: Πολιτιστικός Σύλλογος "Θρακική Εστία", Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Αναρράχης, Πολιτιστικός Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Φιλώτα "Εύξεινος Λέσχη". Ακολουθεί ποντιακή βραδιά με τους: Κώστα Θεοδοσιάδη (λύρα-τραγούδι), Γιάννη Κατωτοικίδη (λύρα-τραγούδι), Χρήστο Αραματανίδη (τραγούδι-αγγείο-φλογέρα), Παναγιώτη Ταρατσίδη (αρμόνιο), Πόλυ Σταματίδη (νταούλι).

Δευτέρα 4 Ιουνίου 2012 το πρωί, στο προαύλιο του Ιερού Ναού της Αγίας Τριάδας προσφορά παραδοσιακών εδεσμάτων.
Στις 21:00, χορευτικά συγκροτήματα: Ποντιακός Πολιτιστικός Σύλλογος Κομνηνών Εορδαίας, Πολιτιστικός Σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαΐδας, Πολιτιστικός Σύλλογος Καρδίτσας, Μωμόγεροι Κομνηνών. Ακολουθεί ποντιακή βραδιά με τους: Γιώργο Σοφιανίδη (τραγούδι), Γιάννη Κατωτοικίδη (λύρα-τραγούδι), Χρήστο Αραματανίδη (τραγούδι-αγγείο-φλογέρα), Παναγιώτη Ταρατσίδη (αρμόνιο), Άγγελο Λαφαζανίδη (νταούλι).

ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ Αλλαγή ημερομηνιών εξέτασης




ΕΠΙΛΟΓΗ ΜΑΘΗΤΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
Αλλαγή ημερομηνιών εξέτασης

Στο Μουσικό Σχολείο Πτολ/δας ολοκληρώνεται σήμερα 31 Μαΐου η υποβολή αιτήσεων για την επιλογή των μαθητών που επιθυμούν να φοιτήσουν στην Α΄ τάξη του Μουσικού Γυμνασίου για το σχολικό έτος 2012-13.
Στους υποψηφίους θα δοθεί η δυνατότητα να ενημερωθούν και να προετοιμαστούν για τη διαδικασία της εξέτασης την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012 στις 9:30 στο Αμφιθέατρο του Μουσικού Σχολείου.
Λόγω των εθνικών εκλογών οι εξετάσεις επιλογής θα γίνουν στο Σχολείο τη  Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012 (σύμφωνα με την εγκύκλιο Γ7 /59183/ 28-5-2012).
Το Μουσικό Σχολείο Πτολ/δας είναι το καμάρι της πόλης μας και λειτουργεί από το 2001 προάγοντας το πολιτιστικό παρόν και μέλλον του τόπου.

Η Δ/ντρια
Δρ Δέσποινα Παπαδοπούλου

ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΒΡΕΦΩΝ ΚΑΙ ΝΗΠΙΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012 - 2013 ΣΤΟΥΣ Δ.Π.Σ & Δ.Β.Σ. ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ





ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Δ.Π.Σ & Δ.Β.Σ

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

            Οι εγγραφές βρεφών και νηπίων για το Σχολ. Έτος 2012 – 2013 στους Δ.Π.Σ & Δ.Β.Σ. του Δήμου Εορδαίας θα γίνουν από 1-06-2012 έως 30-06- 2012.
Απαιτούνται τα εξής δικαιολογητικά :   
Αίτηση (παραλαμβάνεται από την υπηρεσία)
Ληξιαρχική πράξη γεννήσεως του παιδιού.
Βεβαίωση γιατρού για την καλή σωματική και πνευματική υγεία του παιδιού καθώς και πρωτότυπο του βιβλιαρίου υγείας του, με τα εμβόλια που προβλέπονται κάθε φορά ανάλογα με την ηλικία του παιδιού.
Αντίγραφο της Δήλωσης Φορολογίας Εισοδήματος του τρέχοντος οικονομικού έτους και αντίγραφο εκκαθαριστικού σημειώματος.
Υπεύθυνη Δήλωση για την οικογενειακή κατάσταση των γονέων του παιδιού (συμπληρώνεται στην υπηρεσία) .
Για την εγγραφή των παιδιών αλλοδαπών γονέων στον σταθμό, εκτός των προηγουμένων δικαιολογητικών απαραίτητη προϋπόθεση είναι και η άδεια νόμιμης παραμονής στη χώρα μας, όπως αυτή αποδεικνύεται από τις ισχύουσες κάθε φορά διατάξεις.


Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι, μπορούν να απευθύνονται στον Β΄ Παιδικό Σταθμό  Καραζάνου 1 (πίσω από την Αγία Σκέπη), κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες ή και στο τηλέφωνο : 24630 24638.

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΤΗΝ 31η ΜΑΪΟΥ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΚΑΠΝΙΣΜΑΤΟΣ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Νοσοκομείου 7  Πτολεμαϊδα 50200
1ος όροφος κάθε Τετάρτη 21:00
Τηλ: 2463082231
sites.google.com/site/anadrasi1
www.facebook.com/pages/ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΕΝΑΝΤΙΑ-ΣΤΙΣ-ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Η Παγκόσμια Ημέρα κατά του καπνίσματος γιορτάζεται κάθε χρόνο στις 31 Μαΐου με απόφαση που πήρε ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, για να μας θυμίσει τις βλαβερές συνέπειες του καπνίσματος. Με την αφορμή αυτή, ο Σύλλογος Ενάντια στις Εξαρτήσεις μαζί με τους Φίλους Ποδηλάτου Εορδαίας διοργανώνει την Πέμπτη 31 Μαΐου μια "ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ" στους δρόμους της πόλης.
Η διαδρομή θα ξεκινήσει και θα καταλήξει στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας. Ώρα έναρξης: 18:00. Την εκδήλωση υποστηρίζουν: ο Δήμος Εορδαίας, η Δημοτική Αστυνομία, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας. Ελάτε να στείλουμε το μήνυμα για μια ζωή χωρίς τσιγάρο!


Με εκτίμηση
Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΣΥΛΛΟΓΟΣ-ΕΝΑΝΤΙΑ-ΣΤΙΣ-ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ


Εάν διαβάζοντας βρήκατε έναν δικό σας λόγο για να πάρετε την μεγάλη απόφαση διακοπής της εξάρτησης από τον καπνό,
ΤΟΤΕ
Εμψυχώστε τον εαυτό σας
Προσδιορίστε την ημερομηνία διακοπής
Ζητήστε βοήθεια από τους δικούς σας
Ζητήστε βοήθεια από τους ειδικούς
Διδαχθείτε από τα λάθη του παρελθόντος
Αλλάξτε τα πράγματα γύρω από σας
ΜΗ ΔΙΣΤΑΣΕΤΕ ΝΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΕΞΑΡΤΗΣΗΣ
Καπνός & εξάρτηση
Στον καπνό του τσιγάρου περιλαμβάνονται περίπου 4000 χημικές ενώσεις, μεταξύ των οποίων 40 περίπου καρκινογόνες ουσίες, όπως η φορμαλδεύδη, το ολικά οξειδωμένο άζωτο, το υδροκυάνιο, το κάδμιο και άλλα βαριά μέταλλα, η νικοτίνη, η πίσσα, το μονοξείδιο του άνθρακα Μερικές έχουν τοξική δράση, ενώ οι περίπου 40 ενώσεις ασκούν αποδεδειγμένα καρκινογόνο δράση.H νικοτίνη δρα ως ουσιοεξαρτητική ουσία και προκαλεί εθισμό στον ανθρώπινο οργανισμό..
Γιατί να κόψω το κάπνισμα;
Σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, το ζήτημα του περιορισμού του καπνίσματος αποτελεί ζωτικό αίτημα για τη Δημόσια Υγεία.Καθολικά αποδεκτό είναι το γεγονός ότι όσο νωρίτερα εγκαταλείψει κάποιος τη συνήθεια του καπνίσματος, τόσο μειώνονται οι πιθανότητες να προσβληθεί από κάποιο νόσημα και να επιμηκύνει έτσι σημαντικά τη διάρκεια ζωής του. Ακόμα και η καθυστερημένη  διακοπή  του καπνίσματος,  μετά την ηλικία των 65 ετών, αυξάνει το προσδόκιμο επιβίωσης κατά 1,4 χρόνια για τους άνδρες και κατά 2,7 για τις γυναίκες.
Τα οφέλη για την υγεία από την διακοπή καπνίσματος
ü  Σε 6 ώρες η παροδική αύξηση της καρδιακής συχνότητας και της αρτηριακής πίεσης αρχίζουν να επανέρχονται στις αρχικές τιμές.
ü  Σε 8 ώρες από τη διακοπή του καπνίσματος τα επίπεδα νικοτίνης και μονοξειδίου του άνθρακα μειώνονται κατά το ήμισυ και τα επίπεδα οξυγόνου επιστρέφουν σε φυσιολογικά επίπεδα.
ü  Στις 24 ώρες το μονοξείδιο του άνθρακα αποβάλλεται από το σώμα.
ü  Στις 48 ώρες δεν υπάρχει πλέον νικοτίνη στο σώμα.
ü  Σε 3-9 μήνες βελτιώνεται ο βήχας, η δύσπνοια και τα αναπνευστικά προβλήματα, καθώς η πνευμονική λειτουργία αυξάνεται έως και 10%.
ü  Στα 5 χρόνια ο κίνδυνος καρδιακής προσβολής ή εμφάνισης καρκίνου μειώνεται στο μισό του κινδύνου που διέτρεχε ένας καπνιστής.
ü  Στα 10 χρόνια ο κίνδυνος αυτός μειώνεται στα ίδια επίπεδα με αυτόν ενός μη καπνιστή.
ü  Μετά 10 - 15 χρόνια διακοπής είναι μόνο 5 φορές μεγαλύτερος και μετά από 15 - 20 χρόνια ελάχιστα μεγαλύτερος από τους μη καπνιστές. Αντίστοιχα είναι και τα ποσοστά μείωσης του κινδύνου για τις άλλες συνέπειες του καπνίσματος.
9 & 1 λόγοι για να διακόψετε το κάπνισμα
ü  θα ανακτήσετε τη γεύση και την όσφρηση μέσα σε λίγες μέρες.
ü             θα ανακτήσετε μια ομαλή και φυσική και δροσερή αναπνοή.
ü             θα ανακτήσετε έναν σταθερότερο ρυθμό ζωής, έναν πραγματικά αναζωογονητικό ύπνο.
ü             θα ανακτήσετε γαλήνη και μια ξεχασμένη όρεξη για ζωή: το άγχος, η ανησυχία και η αψιθυμία που προκαλούνται από το κόψιμο του καπνίσματος θα ατονήσουν ταχύτατα (θεραπευτικές μέθοδοι μπορούν να βοηθήσουν) και τα σχετικά πλεονεκτήματα θα πάρουν σύντομα το πάνω χέρι, ξεπερνώντας τη δυσφορία.
ü             θα ξοδεύετε λιγότερα χρήματα και επιπλέον, θα αποταμιεύσετε κάποια χρήματα. Η "αποταμίευση" των χρημάτων που ξοδεύατε αρχικά για τσιγάρα, για ένα σχέδιο το οποίο το επιθυμείτε πολύ να πραγματοποιήσετε είτε για εσάς ή την οικογένειά σας, είναι καλό κίνητρο.
ü             Η αύξηση βάρους που έχει παρατηρηθεί κατά την περίοδο απεξάρτησης, σταθεροποιείται κατά μέσον όρο μέσα σε 3 μήνες.
ü             Το δέρμα σας και τα μαλλιά σας θα αποκτήσουν μια πιο υγιή όψη, όπως τα δάχτυλα, τα δόντια και η αναπνοή σας, τα οποία δεν θα προδίδουν πια τις συνήθειές σας.
ü             Θα ανακτήσετε τη θέση σας στην κοινωνία και θα αποδεσμευτείτε από τους περιορισμούς, που μπορεί να σας επιβάλει αυτή η συνήθεια. Η εμφάνιση πολυάριθμων χώρων για μη καπνιστές σας επιτρέπει να ζήσετε μια υγιεινή και κανονική ζωή, αποφεύγοντας ταυτόχρονα τους μόνιμους πειρασμούς του καπνίσματος.

ΕΙΚΑΣΤΙΚΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ - ΕΚΘΕΣΗ 10 ΚΑΘΗΓΗΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΚΑΛΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΤΟΥ ΑΠΘ ΣΤΗΝ GALLERY 512 ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ




Δέκα καθηγητές του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών, της Σχολής Καλών Τεχνών  του Αριστοτελείου Θεσσαλονίκης διανύοντας 140 χιλιόμετρα από την πόλη της Θεσσαλονίκης, συνεκθέτουν στην γκαλερί  512, με την ευρύτητα της καλλιτεχνικής πρακτικής τους, το απόσταγμα της πολυετούς ερευνάς τους.
Ο καθένας καταθέτει ποικιλότροπα και θελκτικά, μέσω της συσσωρευμένης εμπειρίας του και της προσωπικής του διαδρομής, με την διττή του υπόσταση: ως δάσκαλος και ως καλλιτέχνης, τον Λόγο που έχει συγκροτήσει μέσα από την καλλιτεχνική του πορεία, συμπυκνωμένο και περιεκτικό.
Με τα εικαστικά τους εργαλεία παραθέτουν την δική τους πρόταση για την κρίση και την απορρύθμιση των ημερών μας, τις αγωνίες, τις ανησυχίες και τους φόβους μας.
Μέσω των έργων τους προσπαθούν να επιφέρουν μετατοπίσεις, μεταφορές και καταμερισμούς, νέες κατευθύνσεις σε ιδέες, πληροφορίες, κώδικες, εικόνες και έννοιες, ώστε να δώσουν αφορμή στο θεατή και εργαλεία που θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε ένα νέο τρόπο θέασης, σύλληψης και αντίληψης των πραγμάτων. Προτείνουν παράθυρα διαφυγής από τους εφιάλτες του χθες και του σήμερα, σε μία εποχή αδιεξόδων, με επιμονή στην ελπίδα και όχι στον φόβο.
Προτρέποντας στη γνώση και την πράξη, καθιστούν ευκρινή την αναγκαιότητα για ουσιαστική και βαθιά, πολυεπίπεδη παιδεία, μέσω της καλλιτεχνικής εκπαίδευσης σαν στοιχείο ολοκλήρωσης της μορφωτικής διαδικασίας του ατόμου, μέσα στις εντάσεις και ανασφάλειες των καιρών.
Τόσο σε προσωπικό επίπεδο αναζήτησης όσο και σε συλλογικό ως εκπρόσωποι του Πανεπιστημιακού φορέα που δρουν και δημιουργούν, διατυπώνουν  σύμφωνα με τις καλλιτεχνικές εκκινήσεις και καταγωγές τους, τις κοινωνικές ανησυχίες και σκέψεις τους. Μας θέτουν κοινωνούς του πνευματικού τους οράματος ενεργοποιώντας και εκπαιδεύοντας την αντιληπτική μας ικανότητα, μειώνοντας ταυτόχρονα τις αποστάσεις ανάμεσα στην τέχνη και τη ζωή μας..
Εγκαίνια έκθεσης έγιναν την Παρασκευή 18 Μαΐου και η διάρκειά της θα είναι μέχρι τις 22 Ιουνίου 2012.
ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ KAI ΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ και ΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Με συμμετοχές και επιτυχίες σε ποικίλες δραστηριότητες συνεχίστηκε η παρουσία των μελών του Σ.Δ.Ο. Εορδαίας. Αρχικά την Κυριακή 13 Μαΐου πήραν μέρος στον 5ο Πανελλαδικό ποδηλατικό γύρο πόλεων, που είχε συνδιοργανωτές τους Φίλους Ποδηλάτου Εορδαίας, την Ε.Δ.Ο.Π., το δήμο, την τροχαία και την πυροσβεστική και πολλά μέλη του συλλόγου.
ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ και ΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ Η  έκβαση του οποίου εκπλήρωσε τον σκοπό για τον οποίο διοργανώθηκε με τη συμμετοχή των πολιτών να είναι ικανοποιητική, στέλνοντας  το ελπιδοφόρο μήνυμα ότι το ποδήλατο μπορεί να καθιερωθεί ως μέσο μετακίνησης στις Ελληνικές πόλεις, καθώς και οι οδηγοί των αυτοκινήτων έδειξαν την ανάλογη υπομονή και σεβασμό προς την ποδηλατοπομπή.

Την ίδια ημέρα σε αγώνα βουνού 62χιλ. που πραγματοποιήθηκε στο Πήλιο ο Μωυσής Φωλτόπουλος κατέλαβε την 1η θέση και ο Θεοδωρής Ιωαννίδης την 4η στη γενική κατάταξη του αγώνα.
Στη συνέχεια την Κυριακή 20 Μαΐου διεξήχθηκαν με επιτυχία στην Καστοριά δύο πολύ όμορφοι αγώνες, ο γύρος της λίμνης συνολικής διαδρομής 30χιλ με συμμετοχή 110 αθλητών και το ο Σ.ΔΟΕ να δίνει το παρών με 8 αθλητές και ο παραλίμνιος δρόμος Μαυριώτισσας απόστασης 10χιλ, με συμμετοχή 150 αθλητών και ο Σ.Δ.Ο. Εορδαίας να συμμετέχει με 12 αθλητές. Οι επιδόσεις των αθλητών του Σ.Δ.Ο.Ε. ήταν πολύ καλές και κάποιοι από αυτούς κατέλαβαν σημαντικές διακρίσεις.
Ο Κώστας Μανώλας , στα 10χιλ βγήκε 5ος στη γενική κατάταξη και 1ος στην κατηγορία του, οι Ιωάννης Δέλλιος και Ιωάννης Παπαδόπουλος 3οι στην κατηγορία τους.
Μεγάλες διακρίσεις είχαμε και στα 30χιλ  όπου ο Θωμάς Μπογιατζής τερμάτισε 9ος στη γενική και 3ος στην κατηγορία του και ο Σάββας Σιδηρόπουλος, ήταν 11ος στη γενική και 1ος στην κατηγορία του.
Το ίδιο Σαββατοκύριακο ο σύλλογος εκπροσωπήθηκε και σε έναν αγώνα ιδιαίτερης δυσκολίας και ατελείωτων χιλιομέτρων. Οπλισμένος με περίσσια δύναμη, υπομονή και θάρρος αφού διήνυσε 180χιλ, μεταξύ Αρχαίας Νεμέας-Αρχαίας Ολυμπίας, τερμάτισε τον αγώνα σε χρόνο 25 ώρες και 12 λεπτά καταλαμβάνοντας την 20η θέση σε σύνολο 70 αθλητών που ξεκίνησαν, χωρίς να καταφέρουν να ολοκληρώσουν όλοι. Ο λόγος για τον Γιώργο Ζαχαριάδη που συμμετέχει σε τέτοιους αγώνες, μέσα στα πλαίσια προετοιμασίας του για να λάβει μέρος στον παγκοσμίου φήμης υπερμαραθώνιο «Σπάρταθλον», συνολικής διαδρομής  256χιλ. Ο αθλητής του συλλόγου έχει εξασφαλίσει τη συμμετοχή χάρη στην επιτυχία του σε έναν παλαιότερο αγώνα πρόκρισης 110χιλ.

Τα αναλυτικά αποτελέσματα:

Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012
Ζαχαριάδης Γιώργος 25:12:24
5  ΜΑΝΩΛΑΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  00:39:52  00:39:51
9  ΔΕΛΛΙΟΣ  ΙΩΑΝΝΗΣ  00:41:15  00:41:12
43  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΓΙΑΝΝΗΣ  00:47:32  00:47:28
53  ΜΕΛΑΝΟΦΡΥΔΗΣ  ΓΕΩΡΓΙΟΣ  00:50:21  00:50:07
54  ΜΠΙΓΓΑΣ  ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ  00:50:49  00:50:26
55  ΠΟΛΑΤΙΔΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  00:50:50  00:50:36
67  ΤΣΙΟΜΠΑΝΑΚΗΣ  ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ  00:52:11  00:51:58
79  ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ  00:54:19  00:54:13
93  ΒΑΣΒΑΤΕΚΗΣ  ΣΩΤΗΡΙΟΣ  00:56:14  00:55:55
97  ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΛΕΑΝΘΗΣ  00:56:41  00:56:20
100 ΚΡΙΤΣΑΝΗΣ  ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ  00:56:57  00:56:48
103 ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ  ΗΛΙΑΣ  00:57:53  00:57:28
112 ΛΑΜΠΡΟΠΟΥΛΟΣ  ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ  01:01:43  01:01:21
143 ΚΑΡΑΣΙΟΥΝΑ  ΒΑΣΙΛΙΚΗ  01:22:15  01:22:02
10  ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΣΘΩΜΑΣ00:45:2201:30:0602:16:0102:15:53
11  ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣΣΑΒΒΑΣ00:41:5201:27:5002:16:5102:16:50
17  ΚΟΥΤΣΟΥΜΠΙΔΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ00:46:3001:34:4002:24:2502:24:17
18  ΓΡΗΓΟΡΙΑΔΗΣΑΝΤΩΝΗΣ00:46:4601:35:2502:25:4202:25:37
32  ΠΟΥΤΑΛΗΣΙΩΑΝΝΗΣ00:50:3301:42:3702:36:3202:36:20
49  ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣΔΗΜΗΤΡΙΟΣ00:51:1001:44:1602:42:5302:42:35
64  ΚΡΙΤΣΑΝΗΣΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ00:51:0001:45:4102:50:0802:50:02
99  ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ01:00:3202:04:0703:32:5503:32:31


Το Σάββατο 19 Μαΐου 2012 πραγματοποιήθηκε στο "Καφέ Ένταση" η συγκέντρωση των μελών του Συλλόγου, όπου έγινε οικονομικός και διοικητικός έλεγχος. Λόγω  του ότι δεν υπήρχε η απαραίτητη πλειοψηφία δεν πραγματοποιήθηκε η εκλογή του νέου διοικητικού συμβουλίου και για τον λόγω αυτό αποφασίσθηκε να πραγματοποιηθεί εκ νέου την 9η Ιουνίου ημέρα Σάββατο στο γραφείο του συλλόγου, το οποίο βρίσκεται στο Ε.Α.Κ Πτολεμαΐδας κάτω από τις νέες κερκίδες, από τις 16:00 έως και τις 20:00.
Τα μέλη που επιθυμούν να θέσουν υποψηφιότητα να επικοινωνήσουν με τα μέλη της Εφορευτικής Επιτροπής : Κόλια Αναστάσιο τηλ.:6937957333, Πατσίκα Κώστα τηλ.:6947441535 και Χατζησάββα Ηλία.
Παρακαλούμε για την συμμετοχή σας η παρουσία σας κρίνεται απαραίτητη.

ΕΠΙΤΥΧΙΕΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΔΡΟΜΕΩΝ και ΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG


Σάββατο 26 Μαΐου 2012

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ ΣΤΟ ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ Η ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ ΜΑΥΡΟΠΗΓΗΣ - ΣΕ ΕΞΙ ΜΗΝΕΣ Η ΑΠΟΦΑΣΗ, ΣΕ 18 ΜΗΝΕΣ Η ΔΕΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ


ΜΟΝΟΜΕΛΕΣ ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΚΟΖΑΝΗΣ



Ολοκληρώθηκε η δίκη για τις απαλλοτριώσεις Μαυροπηγής



Σε έξι μήνες η απόφαση, σε 18 μήνες η ΔΕΗ θα πρέπει να καταθέσει τα χρήματα



Ολοκληρώθηκε η δίκη για τις απαλλοτριώσεις Μαυροπηγής

Ολοκληρώθηκε χτες στο μονομελές πρωτοδικείο Κοζάνης, σε μια αίθουσα που γέμισε ασφυκτικά από εκατοντάδες κατοίκους, η εκδίκαση των απαλλοτριώσεων των ακινήτων της Μαυροπηγής, μετά την αναγκαστική απαλλοτρίωση του οικισμού από τη ΔΕΗ, η οποία είχε αρχίσει προχτές.
Η ακροαματική διαδικασία ήταν απρόσμενα σύντομη, καθώς αρχικά υπήρχε η εκτίμηση ότι η δίκη θα διαρκούσε αρκετές ημέρες, δεδομένου ότι η υπόθεση αφορά εκατοντάδες κατοίκους και εμπεριέχει συνολικά 720 κτηματολογικούς πίνακες. Τελικώς η δίκη τελείωσε μέσα σε δύο ημέρες, επειδή εξετάστηκαν μόνο τρεις μάρτυρες, αν και οι μάρτυρες ήταν αρκετές δεκάδες. Κι’ αυτό γιατί η ΔΕΗ πρότεινε έναν μάρτυρα από την πλευρά της, γι’ αυτό οι συνήγοροί της ζήτησαν από το δικαστήριο να εξετάσει επίσης έναν μάρτυρα από την πλευρά των κατοίκων. Με την παρέμβαση των δικηγόρων των κατοίκων βρέθηκε συμβιβαστική λύση και εξετάστηκαν δύο μάρτυρες. Ειδικότερα κατέθεσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία μίλησε για τις κοινόχρηστες υποδομές και ένας μηχανικός, ελεύθερος επαγγελματίας.
Η δήμαρχος Εορδαίας υπογράμμισε ότι «είναι καταστροφικό να αφανίζεται ένα ολόκληρο χωριό», γι’ αυτό πρόσθεσε ότι «πρέπει να ξανακτιστεί η καινούρια Μαυροπηγή, αλλά για να γίνει αυτό είναι απαραίτητο οι αποζημιώσεις για τις παλιές υποδομές να επαρκούν για την αντικατάσταση των νέων υποδομών στη νέα τοποθεσία». Μάλιστα η Π. Βρυζίδου με την ιδιότητα της μηχανικού, παρέθεσε μελέτες που δείχνουν ότι το κόστος των νέων υποδομών ανέρχεται περίπου στα 40 εκ. ευρώ και ενδεχομένως με κάποια έκπτωση που θα επιτευχθεί να μειωθεί στα 30 εκ. ευρώ, ποσό το οποίο πρέπει να καλυφθεί από τη ΔΕΗ. Να σημειωθεί ότι η ΔΕΗ με τον τρόπο που εκτιμά τις παλιές υποδομές, υπολογίζοντας μόνο τα υλικά, προσφέρει αποζημίωση για τις υποδομές της τάξης μόλις των 3-4 εκ. ευρώ!
Ο έτερος μάρτυρας των κατοίκων Νίκος Αραηλόπουλος, ο οποίος είναι μελετητής μηχανικός, υπογράμμισε ότι οι εκτιμήσεις της ΔΕΗ για τα ακίνητα είναι υποτιμημένες, καθώς ίδια ακίνητα με ίδιας ποιότητας υλικά, εντάσσονται σε διαφορετικές κατηγορίες. Στην υποτίμηση της αξίας των ακινήτων εκ μέρους της ΔΕΗ, συνηγορεί και το γεγονός ότι οι εκτιμήσεις της επιχείρησης δεν έλαβαν υπόψη τη βασική αρχή της «ικανότητας της αντικατάστασης», πράγμα που παραδέχτηκε ο μοναδικός μάρτυρας της ΔΕΗ, όταν δέχτηκε «βροχή ερωτήσεων» από τους συνηγόρους των κατοίκων. Με άλλα λόγια η ΔΕΗ εκτιμά την αξία του ακινήτου που απαλλοτριώνει, με τους δικά της βεβαίως κριτήρια, χωρίς να υπολογίζει ότι αυτό το σπίτι πρέπει να αντικατασταθεί. Έτσι για μία οικία πρώτης κατηγορίας, η ΔΕΗ πρότεινε μέγιστη αποζημίωση 306 ευρώ ανά κυβικό μέτρο, ενώ οι δικηγόροι των κατοίκων αντιπρότειναν τιμή μονάδας 580 ευρώ ανά κυβικό μέτρο.
 
Την έντονη δυσφορία των δημοτών της Μαυροπηγής, προκάλεσε με την έναρξη της διαδικασίας, η προσπάθεια ενός εκ των συνηγόρων της ΔΕΗ να μειώσει ακόμη περισσότερο τις ήδη χαμηλές τιμές που ήδη πρότεινε η επιχείρηση, ο οποίος ζήτησε από το δικαστήριο «να μην κριθούν αποζημιώσιμα» σπίτια και κτίσματα που ενδεχομένως δεν διαθέτουν άδειες. Σε περίπτωση που τελικώς κριθούν «αποζημιώσιμα» από το δικαστήριο, τότε ζήτησε να χαρακτηριστούν ως «μειωμένης αξίας».
Τον ισχυρισμό του νομικού εκπροσώπου της ΔΕΗ αντέκρουσαν οι δικηγόροι των κατοίκων της Μαυροπηγής. Παίρνοντας το λόγο ο Βασίλης Τσιώτσιας, σημείωσε ότι «το κρίσιμο ζήτημα που τίθεται από τη ΔΕΗ είναι να μην αποζημιωθούν οικίες άριστης κατασκευής. Οι ιδιοκτήτες πρέπει να αποζημιωθούν με «πλήρη αποζημίωση» με βάση την αρχή της αντικατάστασης που ισχύει από τη νομολογία».
Ο πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Μαυροπηγής Τάσος Εμμανουήλ, δήλωσε στον «Π» ότι «αντιλαμβανόμαστε ότι βούληση της ΔΕΗ είναι να κατεβάσει το δυνατόν το κόστος απαλλοτρίωσης. Ζητά να μην αποζημιωθούν κτίσματα που δεν έχουν άδειες, παρά το ότι είναι ξεκάθαρος ο νόμος για τις αποζημιώσεις που προβλέπει ότι το τίμημα θα είναι ικανό για να αντικαταστήσει ο ιδιοκτήτης το κτίσμα που χάνει. Σε καμιά περίπτωση δεν θέλω να πιστέψω ότι η επιχείρηση προτείνει σήμερα στις περιπτώσεις που υπάρχουν αυθαίρετα κτίσματα να πάνε οι κάτοικοι και να τα αντικαταστήσουνε με καινούργια αυθαίρετα. Επειδή τα κτίσματα που απαλλοτριώνει η ΔΕΗ θα πρέπει να αντικατασταθούν με νόμιμα κτίσματα, θα πρέπει να ληφθεί υπόψη το κόστος αυτής της νόμιμης διαδικασίας, προκειμένου να είναι δίκαιο σύμφωνα με το νόμο. Ζητούμενο για μας είναι το τίμημα να είναι ικανό για να αντικαταστήσουνε οι κάτοικοι, αυτό που σήμερα αναγκαστικά χάνουν για δημόσιο όφελος».
Επίσης, το δικαστήριο αποφάσισε να αυτοψία στον οικισμό της Μαυροπηγής για να διαμορφώσει ιδία άποψη. Η απόφαση του δικαστηρίου αναμένεται περίπου σε έξι μήνες. Μετά την έκδοση της απόφασης η ΔΕΗ θα πρέπει εντός 18 μηνών να καταθέσει το τίμημα στο Ταμείο Παρακαταθηκών και να πάρει γραμμάτιο παρακατάθεσης, ώστε να γίνει η «συντέλεση απαλλοτρίωσης». Εντός έξι μηνών μπορεί να ασκηθεί έφεση στην απόφαση του μονομελούς πρωτοδικείου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ

ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ «ΑΡΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΔΗΣ» ΣΕ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ
ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
«ΑΡΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΔΗΣ»
ΓΑΛΙΑΝΗΣ 13 - ΤΚ 50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΙΛΩΝ ΕΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΤΕΧΝΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ«ΑΡΗΣ ΓΑΡΟΥΦΑΛΙΔΗΣ», ανακοινώνει ότι την Κυριακή 27 Μαϊου 2012 και από ώρα 11:00, θα διοργανώσει το καθιερωμένο φεστιβάλ παιδικής ζωγραφικής, στον χώρο του παλιού πάρκου της πόλης. Μπορούν να συμμετέχουν όλοι οι μαθητές, ηλικίας 8-12 ετών.


Από το ΔΣ

Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου στις 22.20΄ στο TOP CHANNEL





Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου

θα εμφανισθεί απόψε στις 22.20΄

στο TOP CHANNEL

στην ενημερωτική εκπομπή

"ΕΚΤΑΚΤΗ ΕΚΔΟΣΗ" 

του δημοσιογράφου Ζήση Πιτσιάβα


ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΖΩΝΤΑΝΑ ΜΕΣΩ INTERNET ΣΤΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ:


ΘΕΤΙΚΑ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΗΣ 4ης ΕΜΠΟΡΙΚΗΣ ΕΚΘΕΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΕΟΡΔΑΙΑ 2012


Περισσότεροι από 10.000 επισκέπτες προσήλθαν στο χώρο της 4ης Εμπορικής – Ενεργειακής – Ανθοκομικής έκθεσης « Εορδαία 2012» η οποία έκλεισε τις πύλες της το βράδυ της 21ης Μαίου με τους εκθέτες και τον Εμπορικό σύλλογο Πτολεμαϊδας να δίνουν ραντεβού για την επόμενη χρονιά.

Σύντομα με την παρουσία όλων των συντελεστών θα γίνει ο απολογισμός των πεπραγμένων της έκθεσης ενώ και με δεδομένο ότι το 2013 ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαϊδας – Εορδαίας εορτάζει τα 90 χρόνια από την ίδρυση του μελετάται η προσθήκη νέων στοιχείων.
                                                      ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη Μαίρη Κεσκιλίδου



ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


ΆΝΟΙΞΕ ΤΙΣ ΠΥΛΕΣ ΤΗΣ Η 14Η ΑΝΘΟΚΟΜΙΚΗ ΈΚΘΕΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 28 ΜΑΪΟΥ



ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Πανδαισία χρωμάτων και αρωμάτων στη 14η Ανθοκομική Έκθεση του Δήμου Εορδαίας οι πύλες της οποίας άνοιξαν την Πέμπτη το απόγευμα στο χώρο της λαϊκής αγοράς με τη συμμετοχή πλήθους επισκεπτών.
Στη φετινή διοργάνωση συμμετέχουν 30 παραγωγοί-μέλη του Ανθοκομικού Συνεταιρισμού Βορείου Ελλάδας με μια μεγάλη ποικιλία φυτών εσωτερικού και εξωτερικού χώρου, σε προσιτές τιμές.
Εγκαινιάζοντας την έκθεση η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου εξέφρασε την ικανοποίησή της για τη μέχρι τώρα πορεία του θεσμού που ενισχύει την οικολογική συνείδηση, ενώ τόνισε ότι οι δημότες της Εορδαίας αγαπούν το πράσινο και επιθυμούν ακόμα περισσότερο να δώσουν χρώμα στους κήπους και στα μπαλκόνια τους. «Κάθε χρόνο διοργανώνουμε την Ανθοκομική που είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακή και τη στηρίζουν οι πολίτες, αναβαθμίζοντας το χώρο στον οποίο ζουν» είπε η κ. Βρυζίδου και ευχαρίστησε τη Αντιδημαρχία Πρασίνου και τον αρμόδιο αντιδήμαρχο Απόστολο Χατζόπουλο, τους γεωπόνους και όλους τους εργαζόμενους που συνέβαλαν στη διοργάνωση.
Από την πλευρά του ο εκπρόσωπος του διοικητικού συμβουλίου του Ανθοκομικού συνεταιρισμού Κωνσταντίνος Κεχαγιάς επισήμανε ότι η έκθεση αποτελεί θεσμό για την περιοχή, στον οποίο με χαρά ανταποκρίνονται οι παραγωγοί σε τιμές χονδρικής.
Τέλος, ο αντιδήμαρχος Απόστολος Χατζόπουλος επισήμανε ότι ο κόσμος έχει αγαπήσει την έκθεση και ο δήμος θα συνεχίσει να τη στηρίζει με την άριστη πάντα συνεργασία που έχει με τον Συνεταιρισμό.
Όσο για τους επισκέπτες μικροί και μεγάλοι απόλαυσαν το υπέροχο θέαμα των πολύχρωμων λουλουδιών, κατακλύζοντας όλους τους χώρους.
Η έκθεση θα λειτουργεί καθημερινά μέχρι τη Δευτέρα 28 Μαΐου.

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΟΥ 2ου ΓΕΛ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΙΑΣΕΙΣ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΦΥΣΙΚΗΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΟ


Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και το δημοτικό συμβούλιο συγχαίρουν θερμά τους μαθητές της β’ τάξης του 2ου ΓΕΛ Πτολεμαΐδας Ηλιάνα Κοροσίδου για την κατάκτηση της 1ης θέσης στο πανελλήνιο  πρωτάθλημα σχολικών αγώνων στο άθλημα της σφύρας, καθώς και τον Γιώργο Κουδούνα για την κατάκτηση της 1ης θέσης στον Πανελλήνιο Διαγωνισμό Φυσικής.


Πέμπτη 24 Μαΐου 2012

ΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΩΝ ΔΗΜΩΝ & ΟΙ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΣΤΗΝ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 18/05/2012


Τα Οικονομικά Των Δήμων & Οι Προσλήψεις Στην Συνεδρίαση Της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας

ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ










Τα οικονομικά των Δήμων και οι Προσλήψεις Εποχικού Προσωπικού βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Περιφερειακής  Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας.


Πηγή: www.westtvnews.gr 








ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 25-5-2012




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Πτολεμαΐδα :  18-5-2012
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                             Αριθμ. Πρωτ. : 21228
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                
……………………………….                                        
Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ.                                                      
Τηλέφωνο : 24633 50111
                                                                           ΠΡΟΣ
Τη Δήμαρχο
Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας.
Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου


                                      ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
  Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , 
που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος 
Πτολεμαΐδας την    25 Μαΐου   2012 ημέρα  Παρασκευή και ώρα  7 : 00 μ. .μ. 
  για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Έγκριση έκθεσης απολογιστικών στοιχείων Δ τριμήνου του  πρ/σμού 
οικ. Έτους 2011 & A τριμήνου 2012
Εισηγητής : Η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου.

Εξέταση ένστασης της  ΙΚΤΙΝΟΣ ΑΤΕ  κατά του πρωτοκόλλου οριστικής παραλαβής 
εργασιών του έργου Ανάπλαση Κεντρικών οδών ΤΔ Αγίου Χριστοφόρου. – Σπηλιάς
Εισηγητής : O  Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης

Έγκριση πρωτόσκολου παραλαβής διαφόρων έργων
Εισηγητής : O  Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης

Αναμόρφωση τοπικού πόρου Ανάπτυξης.
Εισηγητής : O  Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης

Λήψη απόφασης για απόσυρση μελέτης του μέτρου 3.2.2 με τίτλο έργου Αισθητική 
αναβάθμιση Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής ενέργειας και υποβολή  στο ΕΣΠΑ .
Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Άδεια για τοποθέτηση μεταλλικού κιγκλιδώματος προ του καταστήματος της Εθνικής  
& Εμπορικής Τράπεζας της Ελλάδας.
Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Γνωμοδότηση ή μη επί της  Περιβαλλοντικής έκθεσης του έργου « Εγκατάσταση 
και λειτουργία σταθμού βάσης κινητής τηλεφωνίας.
Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Λήψη απόφασης για κοπή δένδρων σε διάφορα σημεία της πόλης.
Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Αίτημα του Πολυχρονίδη Κω/νου για κατασκευή πέργολας στο χώρο που 
εκμισθώνει στο εμπορικό πολύκεντρο.
Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Παράταση προθεσμίας εκτέλεσης διαφόρων έργων.
Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Έγκριση πρακτικού επιτροπής παρακολούθησης κυκλοφοριακής μελέτης.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος  Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

Λήψη απόφασης σχετικά με τις κάρτες ελεγχόμενης στάθμευσης .
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος  Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

Αποδοχή ποσού από τον ΤΠΑ για συγχρηματοδότηση ΟΡΙΖΩΝ για την 
κατασκευή του έργου μονάδα διημέρευσης και αυτόνομης διαβίωσης ΑΜΕΑ.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος  Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

   Ανάδειξη δικαιούχων αδειών υπαίθριου πλανόδιου εμπορίου Δ Εορδαίας έτους 2012.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος  Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

 Αίτημα Ξενοδοχειακών τουριστικών επιχειρήσεων ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ ΑΕ για 
απαλλαγή ανταποδοτικών τελών.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος  Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

Διακοπή σύμβασης μίσθωσης ακινήτου
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος  Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

Έγκριση πρωτοκόλλου οριστικής και ποιοτικής παραλαβής που αφορά την 
προμήθεια Εξοπλισμού καθαριότητας Δ Μουρικίου Υποέργο προμήθεια 
κάδων μηχανικής αποκομιδής απορριμμάτων.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος  Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

 Επιστροφή ποσού ως αχρεωστήτως καταβληθέντα.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος  Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

Συμψηφισμός οφειλών .
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος  Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

 Συγκρότηση επιτροπής ονοματοδοσία οδών
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος  Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

 Επαναψήφιση πιστώσεων .
Εισηγητής :  Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ασπράγκαθος.

Έγκριση αποφάσεων Σχολικής επιτροπής Α/θμίας Εκπαίδευσης.
Εισηγητής :  Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ασπράγκαθος.

Οικονομική ενίσχυση συλλόγου.
Εισηγητής :  Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ασπράγκαθος.

 Έγκριση αποφάσεων Τ.Κ. Κομνηνών.
Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος Καραισκος Γεώργιος.

Έγκριση αποφάσεων ΔΕΤΗΠ
Εισηγητής Ο Πρόεδρος ΔΣ ΔΕΤΗΠ Νικόλαος Κουσίδης.

 Έγκριση απόφασης ΚΕΔΕ    
Εισηγητής : Ο Πρόεδρος ΔΣ Κεσκερίδης Χρήστος
  
  Καθορισμός  χρόνου εγκατάστασης ΕΚΑΒ στο χώρο του κλειστού 
γυμναστηρίου.
  Εισηγητής : Ο Πρόεδρος ΔΣ Κεσκερίδης Χρήστος

 Συζήτηση  επί του νομοσχεδίου για τη νομιμοποίηση των ναρκωτικών
  Εισηγητής :  Η Δ.Σ.  Στεργίου Βασιλική.
                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                   
Μέχρι και την ημέρα της Συνεδρίασης μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο 
της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερωθείτε σχετικά.



                                                  O Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου


                                                         Γεώργιος Καμπούρης

Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

"ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΕΧΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΟΥΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ" ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Τρίτη 22 Μαΐου 2012
ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ
 


Η Παθολογική του Μποδοσάκειου τέθηκε σε λειτουργία ξανά από το βράδυ της Δευτέρας, με μετακινήσεις γιατρών από άλλα νοσοκομεία της 3ης Υγειονομικής περιφέρειας και με ιδιώτες γιατρούς που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Ιατρικού Συλλόγου Ν. Κοζάνης και της δημάρχου Εορδαίας, όπως παραδέχθηκε και η διοικητής των διασυνδεομένων νοσοκομείων Πτολεμαΐδας και Κοζάνης Αναστασία Μπούρτσου, 
«Δεν θα ανεχθούμε και δεν θα επιτρέψουμε να κλείσει καμία κλινική του Μποδοσάκειου ούτε για μία μέρα», δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου. Επισήμανε ότι το αίτημα προς τον διοικητή της 3ης ΥΠΕ είναι να βρεθεί τρόπος να υπογραφεί άμεσα η σύμβαση της επικουρικής γιατρού, ενώ το αίτημα προς το υπουργείο θα είναι να βρεθεί τρόπος να αρθεί η απαγόρευση για μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού ιατρικού κα νοσηλευτικού προσωπικού γιατί με ημίμετρα δεν λύνεται το πρόβλημα». 
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR



                                                                      Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ  ΚΑΙ ΠΑΛΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ &ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ

Προώθηση δελτίου Τύπου 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας σχετικά με το Γ.Ν. Πτολεμαΐδας

Μετά από δημοσιεύματα και αναφορές τοπικών και άλλων ΜΜΕ, σχετικά με το κλείσιμο της Παθολογικής κλινικής του Νοσοκομείου Πτολεμαϊδας, σας γνωρίζουμε ότι: Στο πρόγραμμα εφημεριών της Παθολογικής κλινικής προέκυψε για τον μήνα Μάιο, κενό για μερικές ημέρες, το οποίο οφείλεται στην απουσία ειδικού ιατρού με μακροχρόνια αναρρωτική άδεια.                   Για να καλυφθεί το κενό η διοίκηση του Νοσοκομείου, η 3η Υ.Πε. Μακεδονίας και το Υπουργείο Υγείας προώθησαν έγκαιρα την πρόσληψη επικουρικού ιατρού, η οποία όμως δεν μπορεί να υλοποιηθεί λόγω αναστολής των προσλήψεων που ισχύει κατά την προεκλογική περίοδο. Για να αντιμετωπιστούν οι ανάγκες, με αποφάσεις της 3ης Υ.Πε. Μακεδονίας και της κοινής διοίκησης των Νοσοκομείων Κοζάνης – Πτολεμαϊδας μετακινήθηκαν ειδικοί ιατροί από όμορες υγειονομικές μονάδες και το πρόγραμμα εφημεριών θα εκτελεστεί κανονικά. Για τον ίδιο σκοπό και σε συνεργασία με τον Ιατρικό Σύλλογο της Κοζάνης, εξασφαλίστηκε η συνεργασία ιατρών παθολόγων, αξιοποιώντας το Ν.4058/2012 και την εγκύκλιο του Υπουργείου Υγείας. Το πρόβλημα θα επιλυθεί οριστικά με την πρόσληψη του επικουρικού ιατρού, με την άρση της απαγόρευσης των προσλήψεων μετά τις εκλογές. 

Ο Διοικητής 1ης και 3ης Υγειονομικής Περιφέρειας 

Εκπρόσωπος Τύπου ΥΥΚΑ Αρης Μουσιώνης
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΕΔΩ




                                                                                Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

 ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Image 


EΙΣΗΓΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 21/05/2012 ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ (ηχητικό)










Image 

Πρώτη το λόγο πήρε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου η οποία έκανε μια αναφορά σε όσα έγιναν μέχρι στιγμής στο θέμα του νοσοκομείου λέγοντας «το θέμα προέκυψε με την έλλειψη γιατρών και έτσι οδηγηθήκαμε στο κλείσιμο της παθολογικής κλινικής.
Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο είναι ο φάρος και το καταφύγιο των ασθενών σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.
Το βασικό στο Μποδοσάκειο είναι να έχει επάρκεια γιατρών που να εξυπηρετούν τους πολίτες και όχι οριακό αριθμό και να τίθεται συνέχεια σε κίνδυνο η λειτουργία του.
Προκηρύχτηκαν 2 θέσεις επικουρικών γιατρών αλλά θέλουμε και μόνιμες θέσεις για να εξασφαλιστεί η απρόσκοπτη λειτουργία του. Πρέπει οπωσδήποτε να τροποποιηθεί το οργανόγραμμα για να πάρουμε και άλλους.
Τώρα λόγω προεκλογικής περιόδου δεν έχει υπογραφτεί η σύμβαση της επικουρικής γιατρού και έτσι έχει απομείνει μόνο μια γιατρός. Ζητάμε από το υπουργείο να επιτρέψει την υπογραφή της σύμβασης αφού λόγω έκτακτης ανάγκης μπορεί να παρακαμφθεί η προεκλογική περίοδος.
Σαν δήμος δεν θέλουμε να επιτρέψουμε να κλείσει ούτε μια ώρα η παθολογική κλινική.
Προς αυτή τη κατέυθυνση ψάξαμε παντού για διαθέσιμους γιατρούς αλλά αυτοί που είχαν καλύψει στο παρελθόν τις θέσεις δεν μπορούσαν να έρθουν. Στις 7 Μαΐου υπήρχε έγγραφο από το υπουργείο ότι σε ορεινές περιοχές σε καταστάσεις έκτακτης ανάγκης μπορούν να προσληφθούν γιατροί και σε αυτό θα στηριχτούμε για να δώσουμε μια προσωρινή λύση ψάχνοντας για τη μόνιμη.
Έκανα έκκληση σε ιδιώτες γιατρούς που ανταποκρίθηκαν θετικά ενώ παράλληλα βρέθηκαν γιατροί από Θεσσαλονίκη, Κοζάνη και Αμύνταιο και έτσι καλύφθηκε το διάστημα μέχρι το τέλος του μήνα. Φυσικά χρειάστηκε να ξεπεραστούν και κάποια νομικά προβλήματα για να μην έχουν πρόβλημα και οι ειδικευόμενοι γιατροί.
Προσπαθούμε να βρούμε λύσεις για να αποκαταστήσουμε τα θέματα υγείας των κατοίκων και αρχίζουμε αγώνα για επικουρικούς και μόνιμους γιατρούς και να έχουν όλοι οι κάτοικοι αξιοπρεπείς συνθήκες στις παροχές υγείας».ΠΗΓΗ WWW.DIAFANIAPTOL.GR


                                                                                Δευτέρα 21 Μαΐου 2012

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 

ΓΙΑ ΤΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ

                                                    ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


Δευτέρα 21 Μαΐου 2012
ΞΕΣΠΑΣΜΑ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ ΜΠΙΓΓΑ - Ο ΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΑΣΚΕΙ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ

                                                   ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG




                                                                  Δευτέρα 21 Μαΐου 2012                 
ΞΕΣΠΑΣΜΑ-ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΥ

                                                   ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG





 Σάββατο 19 Μαΐου 2012
ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ ΧΤΥΠΗΜΑ ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ- 

ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΛΟΓΩ ΕΛΛΕΙΨΙΕΣ ΓΙΑΤΡΩΝ- 

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ


Πηγή: www.kozan.gr

.Η αντίδραση της δημάρχου ήταν άμεση που προσπάθησε να έρθει σε επικοινωνία με ιδιώτες παθολόγους για να καλύψουν τις εφημερίες μέχρι το τέλος του μήνα, αλλά δυστυχώς κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από το νόμο και έτσι το θέμα παραμένει στον αέρα.
Πιο συγκεκριμένα η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου δήλωσε «ο δήμος της Εορδαίας και η δημοτική αρχή δεν μπορεί να δεχτεί σε καμιά περίπτωση το κλείσιμο της παθολογικής κλινικής του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου από την οποία εξαρτάται όλη η λειτουργία του. Από το βράδυ της Παρασκευής και τη μεταφορά των 4 ασθενών στο Νοσοκομείο Γρεβενών υπήρξε κινητοποίηση από τη δημοτική αρχή, τους φορείς και γενικά από όλους που έχουν σχέση με το νοσοκομείο. Κάναμε έκκληση και επικοινωνία με ιδιώτες γιατρούς οι οποίοι προσφέρθηκαν να καλύψουν μέρος των εφημεριών έτσι ώστε να μη κλείσει η κλινική. Και αυτό να γίνει ως ότου αρθεί η απαγόρευση της πρόσληψης -λόγω της προεκλογικής περιόδου- της επικουρικής γιατρού που έχει επιλεγεί για να καλυφθούν έτσι οι εφημερίες για όλο το μήνα. Έχουμε βέβαια κάποια προβλήματα διαδικαστικά και νομικά που πρέπει να ξεπεραστούν όσο αναφορά τους ειδικευόμενους γιατρούς οι οποίοι δεν δέχονται να εφημερεύουν με ιδιώτες γιατρούς. Αυτό πρέπει να επιλυθεί από υψηλότερα και στη συνέχεια να συνεχιστούν οι συζητήσεις και οι διαβουλεύσεις προκείμενου να καλυφθούν νομικά και οι ειδικευόμενοι γιατροί για να ξαναλειτουργήσει η κλινική για το υπόλοιπο δεκαήμερο. Ζητούμε επίσης από την ΥΠΕ την άμεση απόσπαση γιατρού για 3 μήνες αν δεν ευοδώσουν  οι άλλες μας προσπάθειες αφού δεν μπορούμε να δεχτούμε ούτε για 10 μέρες να κλείσει η κλινική.  Θα συνεχίζουμε να παλεύουμε προς όλες τις κατευθύνσεις για να έρθει το νοσοκομείο στην πρότερη του κατάσταση, αφού είναι ένα κορυφαίο ζήτημα γιατί μια πόλη που δεν λειτουργεί το νοσοκομείο της και η παθολογική κλινική υπολειτουργεί.
Θα επιδιώξουμε να δούμε το κ. Νάννο για να συζητήσουμε τα εναλλακτικά σενάρια που ανέφερα καθ΄ ότι υπάρχουν οι ιδιώτες γιατροί που προσφέρονται να βοηθήσουν κα θέλω να ευχαριστήσω τους γιατρούς που είναι στο νοσοκομείο και τις προσπάθειες που καταβάλουν για να λειτουργεί καθώς και τους ιδιώτες παθολόγους γιατρούς οι οποίοι προσφέρθηκαν να βοηθήσουν. Στην πρωινή σύσκεψη που είχαμε διαπιστώθηκε δυστυχώς ότι το Νοσοκομείο έχει πολλές διαδικασίες και δεν είναι απλά τα πράγματα αλλά όταν υπάρχει θέληση όλα ξεπερνιούνται αλλά δεν μπορούμε σε κανένα να αναλάβει και τεράστιες ευθύνες όταν μιλάμε για ανθρώπινες ζωές». ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


 Σάββατο 19 Μαΐου 2012
 ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ 
ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΡΑΔΙΟΦΩΝΙΑ - ΣΤΑΘΜΟΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 
ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΗΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗΣ ΚΛΙΝΙΚΗΣ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ



          Παρασκευή 18 Μαΐου 2012

ΜΕ ΙΔΙΩΤΕΣ ΓΙΑΤΡΟΥΣ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ Η ΠΑΘΟΛΟΓΙΚΗ ΚΛΙΝΙΚΗ ΤΟΥ  «ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ» ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                                                             
ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG