Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ META TO ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΑΜΕΣΑ ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΥΣ ΧΡΗΜΑΤΑ ΩΣΤΕ ΝΑ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΤΟΥΝ ΟΙ ΤΡΕΧΟΥΣΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΟΤΑ ΔΗΛΩΣE Ο ΕΥΡΙΠΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΙΔΗΣ ΣΤΟ ΕΚΤΑΚΤΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΤΗΣ ΚΕΔΕ – ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΔΗΛΩΣΕ Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ






Σε κινητοποιήσεις προχωρούν οι Δήμοι όλης της χώρας, ενώ κλειστά θα παραμείνουν τα δημαρχεία πανελλαδικά το διήμερο 12 και 13 Σεπτεμβρίου, ως ένδειξη αντίδρασης προς την κυβέρνηση για τα δραματικά οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν. Αυτή την απόφαση έλαβε μόλις πριν από λίγο το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ στην Αθήνα, ενώ πρώτα στο τραπέζι έπεσαν πολλές προτάσεις προς συζήτηση.
Αποφασίστηκε η αναστολή λειτουργίας των Δήμων στις 12 και 13 Σεπετεμβρίου, ως ένδειξη διαμαρτυρίας για τις νέες περικοπές στους ΚΑΠ, ενώ είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο και νέου συνεδρίου. Όπως τόνισε η δήμαρχος Εορδαίας και πρόεδρος της ΠΕΔ Παρασκευή Βρυζίδου (από την Αθήνα όπου βρίσκεται), μιλώντας στο kozanimedia, οι Δήμοι είναι “εν αναμονή της υλοποίησης των δεσμεύσεων του υπουργού Εσωτερικών, για να δοθούν ακόμη 35 εκατομμύρια ευρώ από τους παρακρατηθέντες πόρους, δηλαδή, συνολικά, να δοθούν 135 εκατομμύρια μέχρι το τέλος του 2012. Έτσι θα πάρουμε μια τετράμηνη παράταση ως Δήμοι, αλλά, από εκεί και πέρα, δεν ξέρουμε τι θα συμβεί».
kozanimedia

ΔΗΜΟΙ: ΔΙΗΜΕΡΟ ΛΟΥΚΕΤΟ ΜΕΤΑ ΤΟΝ «ΑΓΙΑΣΜΟ»





Tελικά, ούτε η συνάντηση με τον Αντώνη Σαμαρά, ούτε τα 35 εκατ. ευρώ Σταϊκούρα από τα ΠΟΕ, αλλά ούτε και η παρουσία Στυλιανίδη στη σύναξη των «γαλάζιων» δημάρχων κατάφεραν να σταματήσουν «τη βραδυφλεγή βόμβα» που μπήκε στη Τοπική Αυτοδιοίκηση με τη μείωση των ΚΑΠ κατά 30%. Οι δήμαρχοι, μετά τη νέα «κόκκινη γραμμή» των 2,7 δισ. ευρώ που έβαλαν (2,4 δισ. ευρώ του Προϋπολογισμού συν τα περίφημα, με εγγεγραμμένα «από λάθος» 300 εκατ. ευρώ Σαχινίδη) και το γεγονός ότι κατά την ομιλία του στο Έκτακτο Συνέδριο της ΚΕΔΕ ο υπουργός Εσωτερικών απέφυγε να δεσμευθεί για τα «300», αποφάσισαν να κλιμακώσουντις κινητοποιήσεις τους, κλείνονταςτους δήμους για 48ώρες, αμέσως μετά την έναρξη της σχολικής χρονιάς και τον αγιασμό στα σχολεία, και περαιτέρω κλιμάκωση αν δεν δοθεί λύση.
Το ψήφισμα του Εκτάκτου Συνεδρίου ΚΕΔΕ
Σύμφωνα με το ψήφισμα του Έκτακτου Συνεδρίου της ΚΕΔΕ, οι ημερομηνίες αναστολής λειτουργίας των δήμων θα επιδιωχθεί να είναι η 12η και 13η Σεπτεμβρίου, ημερομηνίες κατά τις οποίες θα επιδιώκεται συνάντηση των δημάρχων με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα (η μία ημέρα) και με τονπροεδρείο της Βουλής (την άλλη). Κατά τη δεύτερη συνάντηση, θα ζητηθεί να πραγματοποιηθεί κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Οικονομικών και Εσωτερικών της Βουλής για τα προβλήματα της Αυτοδιοίκησης με την παρουσία εκπροσώπων της ΚΕΔΕ. Να σημειωθεί, δε, πως στο καταληκτικό σημείο 8 του ψηφίσματος, το οποίο ενεκρίθη κατά πλειοψηφία, γίνεται λόγος για αξιόλογηση της όλης κατάστασης και εντέλει λήψη απόφασης που μπορούν να φτάσουν σε ακραίες καταστάσεις (κλείσιμο δήμων και παραιτήσεις).
Οι διαφωνίες
Στο σημείο των παραιτήσεων, ο επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο δ.σ.της ΚΕΔΕ Κώστας Τζανακούλης και οι«γαλάζιοι» δήμαρχοι εξέφρασαν τη διαφωνία τους με το ζήτημα των παραιτήσεων, λέγοντας «πως μπορούμε να το δεχθούμε θεωρητικά, πρακτικά όμως δε θα τοκάνουμε».
Στην απόφαση του διοικητικού συμβουλίου της ΚΕΔΕ καταγράφηκε η κατηγορηματική διαφωνία των δημάρχων Αθηναίων Γιώργου Καμίνη (σ.σ.: στο 48ωρο λουκέτο της ΠΕΔΑ έκλεισετο δήμο μόνον μία ημέρα) και Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, οι οποίοι τόνισαν «ότι με αυτό τον τρόπο τιμωρούμε τους δημότες μας».
Σύγκλιση ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ
Στην απόφαση για διήμερο κλείσιμο, έπαιξε σημαντικό ρόλο ησύγκλιση των δύο παρατάξεων της Αριστεράς: ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ στο δ.σ. της ΚΕΔΕ, πρώην δήμαρχος και νυν δημοτικόςσύμβουλος Καισαριανής Σπύρος Τσόκας και ο επικεφαλής της ΔΗΜΑΡ, δήμαρχος Νίκαια-Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης, με κοινό κειμενό τους,  πρότειναν να υπάρξει τριήμερο λουκέτο στους δήμους και μάλιστα με προκαθορισμένες ημερομηνίες, από τώρα, με τη λήξη του Συνεδρίου.

ΨΗΦΙΣΜΑ ΕΚΤΑΚΤΟΥ ΣΥΝΕΔΡΙΟΥ ΚΕΔΕ
Το έκτακτο συνέδριο της ΚΕΔΕ, που συγκλήθηκε σήμερα στην Αθήνα με μοναδικό θέμα συζήτησης την αντιμετώπιση της τραγικής οικονομικής κατάστασης στην οποία έχουν περιέλθει οι Δήμοι της χώρας μετά την απόφαση της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε νέες περικοπές των Κεντρικών Αυτοτελών της Πόρων της τάξης του 30%, αποτέλεσε την κορύφωση μιας ενημερωτικής και διεκδικητικής πορείας της Αυτοδιοίκησης, κατά τη διάρκεια της οποίας πραγματοποιήθηκαν 13 περιφερειακές γενικές συνελεύσεις των ΠΕΔ, συναντήσεις με τους αρχηγούς των πολιτικών κομμάτων και με τον Πρωθυπουργό της χώρας.
Το Συνέδριό μας εκτιμά ότι η απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους πόρους μας επιβεβαιώνει με τον πλέον δραματικό τρόπο αυτό για το οποίο εγκαίρως είχαμε προειδοποιήσει, δηλαδή την κατάρρευση της λειτουργίας των Δήμων και κατ΄ επέκταση την κατάλυση του κοινωνικού ρόλου του θεσμού και την αδυναμία πληρωμής μισθών και άλλων υποχρεώσεων.
Εμείς οι άνθρωποι της Αυτοδιοίκησης έχουμε πλήρη συνείδηση της πρωτοφανούς οικονομικής κρίσης που διέρχεται η πατρίδα μας και έχουμε συνεισφέρει τα μέγιστα στην δημοσιονομική προσαρμογή της χώρας.
Ήδη την τελευταία τριετία αντιμετωπίζουμε μείωση των πόρων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για λειτουργικές δαπάνες (ΚΑΠ) κατά 60% και της επιχορήγησης για επενδύσεις (ΣΑΤΑ) κατά 55%.
Θεωρούμε ότι, αν οι μειώσεις που εφαρμόστηκαν στην Τοπική Αυτοδιοίκηση εφαρμόζονταν στο σύνολο της Κεντρικής Κυβέρνησης, η χώρα θα παρουσίαζε ήδη πρωτογενή πλεονάσματα και δεν θα υπήρχε ανάγκη για την εφαρμογή πρόσθετων επώδυνων μέτρων.
Αυτή είναι η αλήθεια και τα πραγματικά δεδομένα.
ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΝΤΕΞΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΑΙΤΕΡΩ ΜΕΙΩΣΗ.
Μετά και την τοποθέτηση του Υπουργού Εσωτερικών Ευριπίδη Στυλιανίδη και χωρίς να αμφισβητούμε τις καλές προθέσεις του για την αντιμετώπιση των οικονομικών μας προβλημάτων, δυστυχώς, βρισκόμαστε στο ίδιο ακριβώς σημείο δηλαδή ΕΝΑ ΒΗΜΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ.
Ως εκ τούτου η Τοπική Αυτοδιοίκηση της χώρας εξακολουθεί να διεκδικεί την καταβολή θεσμοθετημένων πόρων, θέτοντας ως κόκκινη γραμμή:
την απόδοση των 2,7 δις ευρώ, σύμφωνα με τον κρατικό προϋπολογισμό και τις δεσμεύσεις του Υπουργείου Οικονομικών και του πρώην Πρωθυπουργού,
την απόδοση των 380 εκ. Ευρώ για επενδύσεις (ΣΑΤΑ), όπως προβλέπεται στον κρατικό προϋπολογισμό.
Την απόδοση της 4ης δόσης των παρακρατηθέντων για το 2012, ύψους 214 εκ. Ευρώ.
Την απόδοση των κονδυλίων από το Φόρο Ζύθου, ΤΑΠ και τα τέλη διαφήμισης.
Μετά από τα παραπάνω αποφασίζουμε:
1. Το Συνέδριο να παραμείνει ανοιχτό.
2. Συνέχιση και γενίκευση της ενημέρωσης των πολιτών με όλα τα πρόσφορα μέσα.
3. Συγκέντρωση - πορεία και συνάντηση με τον Υπουργό Οικονομικών κ. Γ. Στουρνάρα για τις περικοπές του 2013-2014 και άλλα θέματα αρμοδιότητάς του.
4. Συνάντηση με το Προεδρείο της Βουλής και υποβολή αιτήματος για κοινή συνεδρίαση των Επιτροπών Δημόσιας Διοίκησης και Οικονομικών.
5. Αναστολή της λειτουργίας των Δήμων τις δύο (2) ημέρες κατά τις οποίες θα πραγματοποιηθούν οι παραπάνω συναντήσεις. Επιδίωξή μας είναι να πραγματοποιηθούν την μεθεπόμενη εβδομάδα, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2012.
6. Συνάντηση με κλιμάκιο της Τρόικας για ενημέρωση σχετικά με τα θέματά μας.
7. Εξουσιοδότηση του Διοικητικού Συμβουλίου για λήψη απόφασης για οποιαδήποτε άλλα μέτρα κριθούν απαραίτητα.
8. Αξιολόγηση της όλης κατάστασης και εν τέλει λήψη απόφασης για κινητοποιήσεις οι οποίες μπορεί να φθάσουν σε ακραίες μορφές (κλείσιμο Δήμων και παραιτήσεις των αιρετών).



Διαβεβαιώσεις Ευ. Στυλιανίδη προς τους δημάρχους

Δεσμεύσεις έναντι των δημάρχων για αντιμετώπιση σειράς προβλημάτων που έχουν ανακύψει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση, λόγω της υποχρηματοδότησης των δήμων, ανέλαβε ο υπουργός Εσωτερικών Ευριπίδης Στυλιανίδης, κατά το έκτακτο συνέδριο της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας.
Ευ. Στυλιανίδης: Πολιτεία και Τοπική Αυτοδιοίκηση θα τα καταφέρουμε
Εσπευσε μάλιστα να υπεραμυνθεί των χειρισμών της κυβέρνησης στο ζήτημα, τονίζοντας ότι γίνεται προσπάθεια να καλυφθούν αρρυθμίες και οικονομικά προβλήματα που συσσωρεύτηκαν «από τη μακρά προεκλογική περίοδο και κυρίως από τη λογική ισορροπιών της προηγούμενης περιόδου».
Μέσα σε λίγες εβδομάδες, απ’ την ημέρα που ανέλαβε τα καθήκοντά της η νέα κυβέρνηση, πρόσθεσε ο κ. Στυλιανίδης, το υπουργείο Εσωτερικών κλήθηκε να καλύψει κενά και να αντιμετωπίσει στρεβλώσεις που έπρεπε επειγόντως να αντιμετωπισθούν, για να μπορέσουν οι δήμοι να μείνουν όρθιοι και οι κοινωνικές πολιτικές ενεργές.
Ο υπουργός Εσωτερικών παραδέχθηκε ότι τα τελευταία χρόνια η αυτοδιοίκηση προσφέρει πολλά, παρά την περικοπή των πόρων της κατά 60% και επανέλαβε ότι «προνοιακά επιδόματα, βρεφονηπιακοί σταθμοί, πολιτική για αστέγους και αναξιοπαθούντες, κοινωνικά παντοπωλεία, ιατρεία, Βοήθεια στο Σπίτι, συντήρηση σχολείων, μεταφορά μαθητών κ.λπ., είναι δράσεις που κρατούν την κοινωνία όρθια και δεν πρέπει επουδενί να σταματήσουν».
Αναφερόμενος στα οικονομικά προβλήματα των δήμων, ο κ. Στυλιανίδης, είπε ότι στη χθεσινή συνάντηση του Πρωθυπουργού με το προεδρείο της ΚΕΔΕ διασφαλίστηκε η εκταμίευση των παρακρατηθέντων, και με εντολή του κ. Σαμαρά προς το υπουργείο Οικονομικών, θα διατεθεί το πρώτο ποσό των 35 εκατ. ευρώ στις αρχές Σεπτεμβρίου, ώστε να αντιμετωπιστούν, όπως ζήτησε η ΚΕΔΕ, οι τρέχουσες μισθολογικές και λειτουργικές ανάγκες των δήμων.
Επιπλέον, για την οικονομική δυσπραγία των δήμων ανέφερε ότι «η τακτική επιχορήγηση προς τους δήμους δινόταν με δεδομένο ότι ο προϋπολογισμός θα ενισχυόταν κατά 300 εκατ. ευρώ και θα φτάσει τα 2,7 δισ. και ήταν κατά μέσο όρο 135 εκατ. ευρώ το μήνα, παρά το γεγονός ότι οι μηνιαίες αποδόσεις από το Γενικό Λογιστήριο Κράτους ήταν στη βάση του 2,4 δισ.».
«Από την πρώτη στιγμή ενεργήσαμε προς το υπουργείο Οικονομικών για να διασφαλιστεί η εκταμίευση της δόσης των οφειλών του Ελληνικού Δημοσίου προς τους δήμους, συνολικού ύψους 213.8 εκ ευρώ», υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι «αυτό είχε σαν αποτέλεσμα να δημιουργούνται οφειλές σε άλλες δράσεις τωνΚΑΠ (μεταφορά μαθητών, ΒσΣ, Λειτουργικά Σχολείων) οπότε να είμαστε αναγκασμένοι να μειώσουμε την τακτική επιχορήγηση των Δήμων στα 97 δισ. τον Ιούλιο, για να μπορέσουμε να ανταποκριθούμε ως το τέλος του έτους».
Ο κ. Στυλιανίδης έκανε εκτεταμένη αναφορά και στις κοινωνικές δομές των δήμων. Μεταξύ άλλων, ανάφερε ότι το υπουργείο Εσωτερικών προχώρησε άμεσα στον προγραμματισμό προσλήψεων για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς, αλλά και την επιπλέον χρηματοδότηση προκειμένου να ικανοποιηθούν περίπου 20.000 αιτήσεις οικογενειών για τους βρεφονηπιακούς σταθμούς.
Για τη λειτουργία των σχολείων, σημείωσε ότι από τα 80 εκατ. ευρώ, που είχαν προϋπολογιστεί από τους ΚΑΠ για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων μέχρι τον Ιούλιο του 2012 δόθηκαν μόνο 20 εκατ. με αποτέλεσμα να υπάρχουν τεράστιες δυσκολίες για τη χρονιά που ξεκινά, ιδιαίτερα λόγω της εξίσωσης της τιμής πετρελαίου θέρμανσης και κίνησης. «Για το λόγο αυτό», συμπλήρωσε, «προχωράμε άμεσα στην καταβολή 20 εκατ. ευρώ από τους ΚΑΠ του Σεπτεμβρίου για τις λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, προσπαθώντας παράλληλα να εξοικονομήσουμε χρήματα ώστε να αποδοθεί το ποσό που έχει προϋπολογιστεί στο ακέραιο».
Ακόμη, υπογράμμισε τις προσπάθειες που κατέβαλε το υπουργείο Εσωτερικών για την επίλυση του προβλήματος της μεταφοράς μαθητών, για φέτος αλλά και για το μέλλον, καθώς η αρμοδιότητα θα επανέλθει στις περιφέρειες από το σχολικό έτος 2013-14.
Για τα προνοιακά επιδόματα δήλωσε ότι διαπιστώθηκε τεράστια καθυστέρηση στην καταβολή τους, και υποσχέθηκε ότι με τα μέχρι στιγμής οικονομικά δεδομένα η καταβολή του επιδόματος για το δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου θα είναι εφικτή στις αρχές Οκτωβρίου.
Σχετικά με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», ο κ. Στυλιανίδης είπε ότι καταβάλλονται προσπάθειες για να επιλυθεί το πρόβλημα μισθοδοσίας των εργαζομένων σε αυτό και παράλληλα σε συνεννόηση με το υπουργείο Εργασίας να βρεθούν οι πόροι και οι διαδικασίες για να συνεχιστεί και το επόμενο εξάμηνο, μέχρι τις 30 Μαρτίου 2013.
Τέλος, άσκησε κριτική στον «Καλλικράτη», καθώς, όπως είπε, μετέφερε πολλές αρμοδιότητες στους ΟΤΑ χωρίς την παράλληλη μεταφορά πόρων, δημιουργώντας σε πολλές περιπτώσεις γραφειοκρατία, αλληλοεπικάλυψη αρμοδιοτήτων και αναποτελεσματικότητα. «Στόχος μας δεν είναι να αποψιλώσουμε τον “Καλλικράτη”, αλλά να παρέμβουμε προκειμένου να σας διευκολύνουμε αξιοποιώντας τη δική σας πρακτική εμπειρία στο πλαίσιο πάντοτε ενός Εθνικού Σχεδιασμού Αποκέντρωσης», κατέληξε ο υπουργός Εσωτερικών.
Κ. Ασκούνης: «Κόκκινη γραμμή» τα 2,7 δισ. ευρώ προς τους δήμους από τους ΚΑΠ
Κ. Ασκούνης: Πολλοί δήμοι θα κλείσουν αν συνεχιστεί η ίδια χρηματοδότηση
Από την πλευρά του, μιλώντας στο συνέδριο ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Κ. Ασκούνης χαρακτήρισε «κόκκινη γραμμή» την απόδοση στους δήμους των 2,7 δισεκατομμυρίων ευρώ από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ).
Ο κ. Ασκούνης τόνισε ότι το αυτό «είναι το ποσό για να καλύψουμε τον σκληρό πυρήνα των ανελαστικών δαπανών», καθώς και ότι «η οποιαδήποτε παρέκκλιση από το ποσό αυτό οδηγεί τους δήμους σε στάση πληρωμών, σε αναστολή υπηρεσιών σε κατάρρευση».
Εκανε παράλληλα λόγο για «ιστορικό συνέδριο», οι αποφάσεις του οποίου θα κρίνουν το θεσμό και την επιβίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης, ενώ προειδοποίησε ότι η «κατάρρευση της τοπικής αυτοδιοίκησης θα έχει μεγαλύτερες και πιο επώδυνες συνέπειες στην κοινωνία, από τη μέχρι τούδε κατάρρευση του κεντρικού κράτους».
«Διάλυση των δήμων σημαίνει πλήρης αποδιάρθρωση του όποιου κοινωνικού ιστού έχει απομείνει ακόμη όρθιος», πρόσθεσε.
Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και η τοποθέτηση του επικεφαλής της αντιπολίτευσης στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ, της Αδέσμευτης Δημοκρατικής Αυτοδιοικητικής Κίνησης (πρόσκειται στη ΝΔ), δημάρχου Λάρισας Κώστα Τζανακούλη, ο οποίος ότι τα χρήματα που τους δίνει η κυβέρνηση δεν φτάνουν με τίποτε και πρόσθεσε ότι πρέπει να επιμείνουν στα 2,7 δισ. ευρώ. «Είναι κόκκινη γραμμή, δεν πάει παρακάτω. Παρακάτω κλείνουν οι δήμοι», επισήμανε.

Ο κ. Τζανακούλης διατύπωσε ξεκάθαρα και τη θέση του ως προς τη στάση που πρέπει να ακολουθήσουν οι αιρετοί άρχοντες λέγοντας: «Πρέπει να αγωνιστούμε. Εγώ το λέω ξεκάθαρα. Χωρίς αγώνες δεν γίνεται τίποτα. Ας κατέβουμε και στο πεζοδρόμιο, ας φτάσουμε αν χρειαστεί να κλείσουμε και τους Δήμους και άλλες μορφές, γιατί πρέπει να κάνουμε την παρουσία μας αισθητή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τη συνέχιση των κινητοποιήσεων πρότεινε και ο επικεφαλής της παράταξης «Δημοκρατική Αυτοδιοίκηση» στην ΚΕΔΕ Γιώργος Ιωακειμίδης, δήμαρχος Νίκαιας-Ρέντη, εκτιμώντας ότι «οι δήμαρχοι δεν έχουν άλλο δρόμο».
Όπως επεσήμανε, «πρέπει σε αυτή την κατεύθυνση να κινηθούμε, πριν φτάσουμε ο καθένας μόνος του να παραιτείται και να φεύγει, γιατί αυτό δεν αποτελεί λύση, αλλά ήδη κάποιοι συνάδελφοι είναι τόσο πολύ απελπισμένοι που αυτό βλέπουν ως μοναδική λύση».
Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΕΔΕ θα συνεδριάσει εκ νέου για να οριστικοποιήσει τις προτάσεις του για τη στάση που θα τηρήσουν οι αιρετοί, ενώ η Ένωση απευθύνει έκκληση για ενότητα.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ


100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ: "…ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΥΓΟΥΣΤΙΑΤΙΚΗ ΠΑΝΣΕΛΗΝΟ: ΑΠΟ ΤΟΝ BACH ΣΤΟΝ GERSHWIN"



Σε μια βραδιά, λουσμένη από το φως της δεύτερης Αυγουστιάτικης Πανσελήνου, οι δημιουργίες του 1ουΣυμποσίου Γλυπτικής Πτολεμαΐδας, έρχονται «εις φως».
Την Παρασκευή 31 Αυγούστου, στις 9 το βράδυ ολοκληρώνονται οι δράσεις και οι εκδηλώσεις του 1ου Συμποσίου Γλυπτικής Πτολεμαΐδας που οργανώνει ο Δήμος Εορδαίας και το Νομικό πρόσωπο ΚΟΙ. Π. ΠΑ. Π, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Εορδαίας.
Βασικός άξονας της εκδήλωσης είναι συναυλία, με την συμμετοχή των
Καθηγητών του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας:

ΞΕΝΙΑ ΤΣΑΒΚΟΠΟΥΛΟΥ: Σοπράνο
ΠΕΤΡΟΣ ΠΛΩΜΑΡΙΤΗΣ: Φλάουτο
ΛΑΖΑΡΟΣ ΤΣΑΒΔΑΡΙΔΗΣ: Πιάνο
Θα αποδοθούν έργα των

·         Claude DebussySyrinx για σόλο φλάουτο
·         J.S.Bach Σονάτα για φλάουτο σε σολ ελάσσονα
I.                   Allegro
II.                Adagio
·         Λάζαρος Τσαβδαρίδης: Vocalise για φλάουτο (Α’ Εκτέλεση)
·          Jacques Offenbach: Barcarolle
·          Giacomo Puccini: I mio bambino caro
·          Παραδοσιακό Ουκρανίας:  Ηuctocka
·          Antonin DvorakΤο τραγούδι του φεγγαριού (από την όπερα Rusalka)
·         Giuseppe Verdi:  Adio, o del passato (από την όπερα La Traviata)
·         Μάνος Χατζιδάκις: Ιονική Σουίτα σολο πιάνο
I.                   Εισαγωγή
II.                Σαραμπάντα
IV.         Τραγούδι
·         George Gershwin: The man I love
·         George Gershwin:  But not for me
Στην εκδήλωση, θα παρουσιασθούν ολοκληρωμένα τα έργα των γλυπτών και θα αποκτήσουν και τους τίτλους τους, από τους ίδιους τους καλλιτέχνες.
Έτσι οι πολίτες της Εορδαίας θα έχουν την δυνατότητα να παρακολουθήσουν για μια ακόμη φορά την εξέλιξη της εργασίας των καλλιτεχνών, όπως αυτή διαμορφώθηκε με επίπονη, συστηματική και εμπνευσμένη προσπάθεια ενός και πλέον μήνα.
Με την ευκαιρία θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους εκατοντάδες πολίτες που συμμετείχαν στις εκδηλώσεις, επισκέπτονταν καθημερινά τους χώρους δημιουργίας στη Σχολή Δημοτικής Αστυνομίας Πτολεμαΐδας και στήριξαν με κάθε τρόπο την προσπάθεια αυτή.
Στους επόμενους μήνες και αφού προηγηθεί συστηματική μελέτη και καταγραφή απόψεων, τα γλυπτά θα τοποθετηθούν σε αντίστοιχα σημεία της πόλης μας, ώστε να αποτελέσουν για πάντα μέρος της εικόνας και της προσωπικότητας της περιοχής μας.



100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ: ΑΠΟΧΑΙΡΕΤΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ - SUMMER END




Αποχαιρετούμε το καλοκαίρι, με το καλύτερο τρόπο!
Ο Δήμος Εορδαίας και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού, Παιδείας, Κοιν. Πολιτικής & Δημ. Σχέσεων, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Εορδαίας, ετοιμάζουν μια μεγάλη γιορτή, με ήχο, χρώμα και διάθεση νεανική.
Το summer end party, που φιλοδοξεί να γίνει θεσμός της πόλης, προγραμματίζεται για το διήμερο Σάββατο και Κυριακή 1 & 2 Σεπτεμβρίου 2012.
Θέλουμε να αποχαιρετίσουμε όλοι μαζί το καλοκαίρι και να μεταφέρουμε την θετική ενέργεια της πόλης, παντού.
Πρόκειται για ολοήμερο πάρτυ που ξεκινάει το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου με live hip hop, skating, graffiti από τις 10 το πρωί εως και τις 12 τα μεσάνυχτα στο Πάρκο Έκτακτων Αναγκών, ενώ παράλληλα, στο κέντρο της πόλης, στον Πεζόδρομο Βας. Σοφίας, ένα δυναμικό street party από τις 11 το πρωί εώς και τις 2 το μεσημερι με τον ΡΟΥΣ και το συγκρότημα Φυγόκεντρος.
Η γιορτή της νεολαίας συννεχίζεται και την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαϊδας με συναυλία με τους Vassilikos, Παρρησία και Μέλυδρον από τις 7 το απόγευμα μέχρι και τις 12 τα μεσάνυχτα.
Η είσοδος σε όλες τις εκδηλώσεις είναι ελεύθερη για όλους.



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ "Ο ΔΙΓΕΝΗΣ"


 
31 Αυγούστου: Χορευτικά συγκροτήματα από τη γύρω περιοχή και ποντιακή βραδιά με του Ι. Θεοδωρίδη (τραγούδι), Σιαμίδη Γιώργο (αγγείο-φλογέρα), Ι. Κελγιαννίδη (λύρα-τραγούδι), Στ. Μωυσιάδη (κρουστά), Π. Τσενεβεζίδη (αρμόνιο).
1 Σεπτεμβρίου: Χορωδία του Ποντιακού ΣυλλόγουΠτολεμαίδας, χορευτικά συγκροτήματα από τη γύρω περιοχή και ποντιακή βραδιά με τον Ι. Κελγιαννίδη (λύρα-τραγούδι), Στ. Μωυσιάδη (κρουστά), Δ. Ιωαννίδη (αρμόνιο).
Είσοδος ελεύθερη ώρα έναρξης 9.00 μ.μ.

Συνδιοργανωτές Δήμος Εορδαίας, Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας. 

ΔΕΤΗ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ : ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΟΔΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ



ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG





ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 30-08-2012
 ΑΡ. ΠΡΩΤ. 4457

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΘΕΜΑ : ΚΛΕΙΣΤΗ Η ΟΔΟΣ 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ ΛΟΓΩ ΕΡΓΩΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ

Πληροφορούμε τους Δημότες ότι λόγω των έργων επεκτάσεων της Τηλεθέρμανσης, η οδός 25ης ΜΑΡΤΙΟΥ μεταξύ των οδών ΓΟΥΜΕΡΑΣ και ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ (κόμβος Δημοτικής Αστυνομίας), θα παραμένει κλειστή καθημερινά από ώρα 8:00 έως 21:00 και μέχρι 30 Σεπτεμβρίου 2012.

Παρακαλούμε τους οδηγούς να είναι προσεκτικοί κατά τις ώρες ελεύθερης διέλευσης των οχημάτων και ζητούμε την κατανόησή τους.


Σ Α Σ    Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε

ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Δ.Σ.


ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ




Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ






ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG





Παρακολουθήστε μερικά χαρακτηριστικά στιγμιότυπα από το Μέγα Πανηγυρικό Εσπερινό στον ιερό ναό Αγίου Ιωάννου Προδρόμου Πτολεμαΐδος και τη λιτάνευση εικόνας, στοβίντεο του kozan.gr…






ΠΗΓΗ WWW.KOZAN.GR


Πανηγυρικός ήταν ο εορτασμός του ΑγίουΙωάννη Προδρόμου, πολιούχου της πόλης της Πτολεμαΐδας. Χθες το απόγευμα τελέστηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Ιωάννη Προδρόμου Πτολεμαΐδας ο πανηγυρικός Εσπερινός, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητου, παρουσία εκατοντάδων πιστών.
Ακολούθησε η λιτάνευση της ιερήςεικόνας γύρω από τον ιερό ναό. Στις εκδηλώσεις παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και ο Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γιώργος Δακής.
Φωτογραφίες: Χρήστος Μπλέτσος και Δημήτρης Στραβού
ΠΗΓΗ WWW.KOZANIMEDIA.GR

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

ΜΕ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΔΙΔΑΚΤΡΑ ΚΑΙ ΝΕΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΞΕΚΙΝΑ ΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΤΟ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Ρεπορτάζ - 28/08/2012

Σημαντικές πρωτοβουλίες του Βαρβούτειου Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας
Με μειωμένα δίδακτρα και νέα τμήματα το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαϊδας, θα ξεκινήσει τη λειτουργία του για το νέο ωδειακό έτος (2012 – 2013).
Εκτός από τη σημαντική του προσφορά στη μουσική εκπαίδευση και την συνεχή παρουσία του στα “δρώμενα” της περιοχής, το Δημοτικό Ωδείο της Πτολεμαϊδας δείχνει και το κοινωνικό του πρόσωπο με την απόφαση της διοίκησης να μειώσει τις τιμές των διδάκτρων για τους σπουδαστές του, κατανοώντας τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διέρχεται ο τόπος.
Από την καινούρια λοιπόν χρονιά, σύμφωνα με την πρόεδρό του Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, θα υπάρξουν νέες χαμηλότερες τιμές στα δίδακτρα αλλά και στα εξέταστρα όλων των τμημάτων για νέους και παλιούς σπουδαστές καθώς και ειδικά τιμολόγια για μακροχρόνια ανέργους, ΑΜΕΑ και πολυτέκνους.
Παράλληλα στα πλαίσια της συνεχούς αναβάθμισης της σημαντικής αυτής δομής για τον τόπο, στο Ωδείο θα λειτουργήσουν, όπως δήλωσε στον «Π» ο καλλιτεχνικός διευθυντής Λάζαρος Τσαβδαρίδης, νέα τμήματα: φλάουτου, φλογέρας (για παιδιά 8 – 13 ετών), κλαρινέτου, σαξόφωνου, τρομπέτας και κοντραμπάσου.
Καινοτομώντας από εφέτος το Ωδείο, εγκαινιάζει μία νέα εποχή συνεργασίας με την Φιλαρμονική του Δήμου Εορδαίας, καθώς πρόκειται για μία συνύπαρξη των δύο σημαντικών μουσικών φορέων της Πτολεμαϊδας.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR
Share on blogger

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

ΣΤΟΝ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟ ΣΤΑΘΜΟ WEST CHANNEL ΑΠΟΨΕ ΣΤΙΣ 23.00 Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ & ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΔ/ΠΔΜ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ




Η Δήμαρχος Εορδαίας και Πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων 

Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου 

απόψε στις 23.00 στον τοπικό 

τηλεοπτικό σταθμό WEST CHANNEL στο δελτίο ειδήσεων.

Δείτε την εκπομπή ζωντανά:

http://www.streamingthe.net/West-Channel-TV/p/1737&player=1

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΟΙ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΓΕΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Κοζάνη,  27 Αυγούστου 2012


Στις 24 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη έκτακτη Γενική Συνέλευση της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας με αποκλειστικό θέμα την δραματική οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι Δήμοι.Στη συνέλευση παρευρέθηκε και τοποθετήθηκε ο Πρόεδρος της ΚΕΔΕ κ. Κώστας Ασκούνης και κλιμάκιο του Διοικητικού της Συμβουλίου. Μετά από εκτενή συζήτηση, η Γενική Συνέλευση επιβεβαίωσε και υπερψήφισε την απόφαση του ΔΣ της ΠΕΔ της 8ης Αυγούστου 2012 που εισηγήθηκε η Πρόεδρος της ΠΕΔ Παρασκευή Βρυζίδου. Πιο αναλυτικά, η ΓΣ διαπίστωσε και αποφάσισε τα
 ακόλουθα:
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η πρωτοφανής κρίση που βιώνει η χώρα μας δεν μπορεί να αφήσει κανέναν φορέα άσκησης δημόσιας πολιτικής ανεπηρέαστο. Πόσο μάλλον όταν μεγάλο μέρος των πολιτών και ιδιαίτερα τα αδύναμα στρώματα της κοινωνίας δίνουν μάχη για να καλύψουν τις στοιχειώδεις ανάγκες της καθημερινότητας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση στην προσπάθεια αυτή με τις περικοπές που της έχουν επιβληθεί, έχει συμβάλει όσο κανένας άλλος θεσμός στην τιτάνια αυτή προσπάθεια δημοσιονομικής εξυγίανσης.
Επισημάνθηκε ότι οι επιχορηγήσεις των Δήμων από τους ΚΑΠ μειώθηκαν μόνο την τελευταία τριετία κατά 59% ενώ τα έσοδα από τη ΣΑΤΑ κατά 55%. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι από τη ΣΑΤΑ του 2012 δεν έχει δοθεί μέχρι σήμερα ούτε ένα ευρώ. Παράλληλα τα ίδια έσοδα των Δήμων έχουν μειωθεί δραματικά λόγω της οικονομικής κρίσης, ενώ η διαρκής μεταφορά αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους, κόντρα στη  σαφή συνταγματική πρόβλεψη, οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σ’ ένα σπιράλ αδιεξόδου και παραλυσίας.
Το δίλημμα που τίθεται από την πλευρά της πολιτείας «περαιτέρω μείωση πόρων ή κατάργηση των προνοιακών δομών» θεωρούμε ότι είναι παραπλανητικό και επικίνδυνο. Στη σημερινή κρίση η διαφύλαξη των θεσμών του κοινωνικού κράτους και των υπηρεσιών υποστήριξης των πολιτών που έχουν αναπτύξει οι Δήμοι αποτελούν το αντίβαρο στον εφιάλτη διάρρηξης του κοινωνικού ιστού. Με την έννοια αυτή το δίλημμα αυτό δεν πρέπει καν να τίθεται στο τραπέζι των συζητήσεων.
Μέσα στο παραπάνω περίγραμμα είναι θέμα λίγων μηνών πλέον όλοι σχεδόν οι Δήμοι να έχουν πρόβλημα κάλυψης ακόμη και των στοιχειωδών λειτουργικών δαπανών όπως είναι η μισθοδοσία του προσωπικού τους. Ταυτόχρονα, αν δεν ληφθούν έγκαιρα συγκεκριμένες πρωτοβουλίες, οι Δήμοι θα οδηγηθούν αναγκαστικά στο κλείσιμο των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών, των ΚΔΑΠ, των ΚΔΑΠ-ΜΕΑ και όλων των άλλων δομών κοινωνικής φροντίδας καθώς και δράσεις που αναπτύσσουν στους τομείς πολιτισμού και αθλητισμού.

Όλα τα παραπάνω δείχνουν μια μεθοδευμένη προσπάθεια μετακύλισης όχι μόνο του οικονομικού, αλλά και του πολιτικού προβλήματος από το κεντρικό κράτος στους Δήμους, καθώς η Αυτοδιοίκηση καλείται να επωμιστεί και να διαχειριστεί ένα πρόβλημα που δεν το δημιούργησε αυτή. Άλλωστε αν οι μειώσεις που επιβλήθηκαν στην Αυτοδιοίκηση εφαρμόζονταν στο σύνολο της κεντρικής και γενικής κυβέρνησης, η χώρα θα παρουσίαζε ήδη πρωτογενή πλεονάσματα και δε θα αναζητούσαμε σήμερα πρόσθετα επώδυνα μέτρα εις βάρος των πολιτών.
Αυτό που ζητούμε είναι:

Να αποκατασταθεί άμεσα ο προκλητικά ανισομερής και άδικος επιμερισμός των βαρών της σκληρής δημοσιονομικής προσαρμογής ανά υπουργείο και δημόσιες δομές με αναλογικό και δίκαιο τρόπο. Δε μπορεί τη στιγμή που η Αυτοδιοίκηση δίνει μάχη να σταθεί όρθια, κάποια πεδία δημόσιων πολιτικών να παραμένουν σχεδόν άθικτα.
Η συνεχόμενη ανάθεση νέων αρμοδιοτήτων στην Αυτοδιοίκηση χωρίς τους αντίστοιχους πόρους πρέπει να λάβει ένα τέλος. Από την πλευρά μας είμαστε αποφασισμένοι να αρνηθούμε από τώρα και στο εξής να ασκούμε αρμοδιότητες που στερούνται οικονομικής στήριξης.
Ζητούμε να υπάρξουν πρωτοβουλίες και ρυθμίσεις που θα απαλλάσσουν τους Δημάρχους από την ποινική και αστική ευθύνη που έχουν έναντι ασφαλιστικών οργανισμών και άλλων φορέων, τη στιγμή που η πολιτεία δε διασφαλίζει τη δυνατότητα στους δημάρχους να ανταποκρίνονται στοιχειωδώς στις θεσμικές τους υποχρεώσεις έναντι τρίτων.
Να θεσμοθετηθεί ο συμψηφισμός των οφειλών των Δήμων προς το Ελληνικό Δημόσιο με τις απαιτήσεις των Δήμων από θεσμοθετημένους και μη αποδοθέντες πόρους.
Να τηρηθούν οι κυβερνητικές δεσμεύσεις για διατήρηση των ΚΑΠ  τουλάχιστον στο ύψος των 2,7 δις για το 2012 έτσι ώστε να διασφαλιστούν οι στοιχειώδεις λειτουργικές δαπάνες της αυτοδιοίκησης και να μην οδηγηθούν οι Δήμοι σε κλείσιμο. Παράλληλα, διεκδικούμε αταλάντευτα να αποδοθούν επιτέλους οι παρακρατηθέντες πόροι της Αυτοδιοίκησης.
Οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας να προχωρήσουν σε εκστρατεία ενημέρωσης των πολιτών για την επικίνδυνη κατάσταση που διαμορφώνεται πλέον, ζητώντας την ενεργητική συμπαράσταση τους. Στόχος είναι να γίνει κατανοητό ότι το κόστος από την αδυναμία λειτουργίας των Δήμων στην οποία οδηγούμαστε με αποκλειστική ευθύνη της κυβέρνησης θα το πληρώσουν τελικά οι πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας, οι οποίοι θα στερηθούν λειτουργίες κοινωνικής υποστήριξης και υπηρεσίες που έχουν να κάνουν με την ποιότητα της ζωής τους.
Ενόψει του Έκτακτου συνεδρίου της ΚΕΔΕ είμαστε αποφασισμένοι σε συνεργασία με την ΚΕΔΕ και τους άλλους Δήμους της χώρας να κλείσουμε τους Δήμους για όσο διάστημα χρειαστεί. Παράλληλα, εάν στο διάστημα που θα ακολουθήσει δεν υπάρξουν αποφασιστικές πρωτοβουλίες από την πλευρά της κυβέρνησης,  οι παραιτήσεις των αιρετών Δυτικής Μακεδονίας θα είναι στη διάθεσή του Υπουργού.




ΤΟ ΠΑΝΗΓΗΡΙ ΤΟΥ ΑΪ ΓΙΑΝΝΗ ΣΤΗΝ ΑΝΩ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ





ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ
ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ 
Ι. Ν. ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ

Ιερά Πανήγυρις 



Αποτομής
Τιμίας Κεφαλής 
Ιωάννου Προδρόμου

ΠΡΟΣΚΛΗΣΙΣ 

Σας προσκαλούμεν 
εις την Ιεράν Πανήγυριν
της Ενορίας  μας 
Αγίου Ιωάννου Προδρόμου 
Πτολεμαΐδος

της 29ης Αυγούστου 2012

Μετά τιμής 
Το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον


ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΤΡΙΤΗ 28η Αυγούστου

7.00 μ.μ. 
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός 
Λιτάνευσις της Εικόνος του Αγίου


ΤΕΤΑΡΤΗ 29η Αυγούστου 

7.30 π.μ.
Αρχιερατική Θεία Λειτουργεία

8.00 μ.μ.
Εσπερινός Αποδόσεως

Εις τας ακολουθίας θα χοροστατήση 
ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας
κ.κ. Θεόκλητος 



ΚΛΕΙΣΤΑ ΤΑ ΕΜΠΟΡΙΚΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΕΟΡΤΗΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΙΩΑΝΝΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΔΡΟΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Ο ΕΜΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ – ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΟΤΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 29/08/12 ΤΑ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΟΥΝ ΚΛΕΙΣΤΑ
EMΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ - ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1923
Γουμεράς 6    50200   Πτολεμαΐδα
Τηλ. 24630 27265   www.espt.gr/
Τηλ.Προέδρου:24630 57077-κιν:6973408006
e-mail Συλλόγου: emporikos.sullogos.eordaias@gmail.com
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ:26/08/12



Ο Εμπορικός Σύλλογος Πτολεμαΐδας – Εορδαίας ενημερώνει τους συναδέλφους και τους καταναλωτές ότι την Τετάρτη 29/08/12 τα καταστήματα της Πτολεμαΐδας θα είναι κλειστά, λόγω της Εορτής και της Ιεράς Πανήγυρης του Αγίου Ιωάννου του Προδρόμου, ημέρα κατά την οποία γιορτάζει η Πόλη μας. Ενημερώνουμε επίσης ότι για τον ίδιο λόγο, η λαϊκή αγορά θα πραγματοποιηθεί την Τρίτη 28/08/12.


Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                                   Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος                                               Σοφοκλής Ασιανός
  

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ : ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΕΤΕΙΟ ΤΩΝ 100 ΧΡΟΝΩΝ ΤΗΣ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ(ΚΕΔΕ)


     
 Π. Μελά 4 - 50 200 – Πτολεμαϊδα
 ΑΦΜ : 998054545 ΔΟΥ Πτολ/δας
  Τηλ. 2463081232 Φαξ 2463055276
  E-mail : kede11@otenet.gr                                     

 Πτολεμαϊδα 27-08-2012
                                                                                                

                                                                                           Προς : ΜΜΕ                     



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η Κοινωφελής Επιχείρηση Δήμου Εορδαίας συμμετέχοντας στο ευρύτερο πρόγραμμα εκδηλώσεων για την επέτειο των 100 χρόνων της απελευθέρωσης της Εορδαίας, καλεί τους Αθλητικούς συλλόγους και σωματεία συμπεριλαμβανομένων και των Ιδιωτικών γυμναστηρίων του Δήμου να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα αυτό, το οποίο θα οριστικοποιηθεί μετά την διαβούλευση με τους σχετικούς φορείς.

Ειδικότερα το πρόγραμμα περιλαμβάνει :

-Τετραήμερο γνωριμίας ( 27-28-29-30 Σεπτεμβρίου 2012 ) των Αθλητικών φορέων   στην Κεντρική Πλατεία του Δήμου, με έκθεση – προβολή των δραστηριοτήτων και υλικού τους σε ειδικά διαμορφωμένα περίπτερα. Οι  ενδιαφερόμενοι φορείς παρακαλούνται να δηλώσουν εγγράφως τη συμμετοχή τους μέχρι τις 08-09-2012 στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε.
-Προκειμένου να τιμηθούν οι Αθλητικοί φορείς που διακρίθηκαν από την ίδρυση τους μέχρι και σήμερα, σε Πανελλήνιες και Διεθνείς διοργανώσεις, να  το γνωστοποιήσουν εγγράφως μέχρι της 08-09-2012 στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε.
-Με πρωτοβουλία της Κ.Ε.Δ.Ε. θα δημιουργηθεί το «Εορδαϊκό Άλσος» στο χώρο του Γηπέδου Ρίψεων και του Δημοτικού Αθλητικού Κέντρου, με φύτευση αιωνόβιων δέντρων στις 28-09-2012 και ώρα 10:00 π.μ.-13:00, στην οποία θα συμμετάσχουν ομάδες εθελοντών μαθητών των Δημοτικών σχολείων της Εορδαίας, που θα συγκροτηθούν έπειτα από ενημέρωση – προτροπή των Διευθυντών των σχολείων. Να σημειωθεί ότι το άλσος αυτό, συμπληρωματικά με το ήδη υπάρχον πράσινο στους χώρους , μεταξύ των άλλων προορίζεται να εξελιχθεί σε τόπο εκδρομών και αναψυχής όλων των σχολείων του Δήμου. Οι συμμετοχές των ενδιαφερόμενων σχολείων θα δηλωθούν στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. μέχρι τις 14-09-2012.
-Τα κάθε είδους ιδιωτικά  γυμναστήρια του Δήμου που επιθυμούν να παρουσιάσουν ένα σύντομο πρόγραμμα αντιπροσωπευτικό των δραστηριοτήτων τους στα Δ.Α.Κ  παρακαλούνται να το γνωστοποιήσουν εγγράφως στα γραφεία της Κ.Ε.Δ.Ε. μέχρι τις 08-09-2012.                                                    

Τέλος, και όπως αναφέρθηκε ήδη, η Κ.Ε.Δ.Ε. προσκαλεί όλους τους ενδιαφερόμενους φορείς να συμμετάσχουν και με την κατάθεση νέων προτάσεων για την οριστικοποίηση  του προγράμματος αυτού μέχρι τις 03-09-2012 στα γραφεία της Επιχείρησης.