Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Σεπτεμβρίου 2012

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-9-2012




ΚΥΡΙΑΚΗ
30/9/12
10:30
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΔΡΟΜΕΩΝ ΟΔΟΙΠΟΡΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ(ΣΔΟΕ)
Τ.Κ. ΦΟΥΦΑ ΕΝΑΡΞΗ ΑΓΩΝΑ & ΤΕΡΜΑΤΙΣΜΟΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
1ος ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΔΡΟΜΟΣ(21.1 ΧΛΜ,ΛΑΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ 8 ΧΛΜ,ΣΧΟΛΙΚΟΣ ΔΡΟΜΟΣ 2 ΧΛΜ)
ΚΥΡΙΑΚΗ
30/9/12
17:00
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Δ.Α.Κ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ
ΚΥΡΙΑΚΗ
30/9/12
19:30
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Δ.Α.Κ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ-ΠΑΡΑΟΛΥΜΠΙΟΝΙΚΩΝ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ,ΤΕΛΕΤΗ ΛΗΞΗΣ ΤΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ

1ος ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ


                                                           


Ο Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας και άλλους τοπικούς φορείς και κοινωνικές ομάδες έχει τη χαρά να σας ανακοινώσει τη διοργάνωση του 1ου ΕΟΡΔΑΪΚΟΥ ΗΜΙΜΑΡΑΘΩΝΙΟΥ ΔΡΟΜΟΥ 21,1Km, του 1ου ΛΑΪΚΟΥ ΑΓΩΝΑ ΔΡΟΜΟΥ 8Km καθώς και του ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΑΓΩΝΑ 2Κm. Η πρώτη προσπάθεια υλοποίησης του αγώνα συμπίπτει με τα εκατό χρόνια από την απελευθέρωση της περιοχής και εντάσσεται στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί
 ο δήμος για τα απελευθέρια της πόλης. Ο βασικός σκοπός δημιουργίας αυτού του αγώνα είναι να αναπτύξουμε και να μεταδώσουμε το αθλητικό ιδεώδες, την ευγενή άμιλλα, το φίλαθλο πνεύμα και τη χαρά της συμμετοχής. Επιδίωξή μας επίσης είναι η ανάδειξη της περιοχής αφού η διαδρομή του αγώνα καλύπτει ένα μεγάλο μέρος του Δ. Εορδαίας, περνώντας από έξι τοπικές κοινότητες και την πόλη της Πτολεμαΐδας, στην κεντρική πλατεία της οποίας θα γίνει και ο τερματισμός. Ο αγώνας των 21,1Km ξεκινάει από την Τ.Κ. Φούφα και διασχίζει με τη σειρά τις Τ.Κ. Μηλοχωρίου, Εμπορίου, Αναρράχης, Κρυόβρυσης και Άρδασσας, από όπου και ξεκινάει ο αγώνας των 8Km.
Η αφετηρία των 2Km θα γίνει από τη γέφυρα της Α.Ε.Β.Α.Λ.
Και οι τρεις αγώνες θα έχουν έναρξη στις 10:30π.μ. Θα υπάρχει κάλυψη των αγώνων από την Τροχαία με περιπολικό στην αρχή και το τέλος της πομπής των αθλητών. Παρούσα θα είναι και η Δημοτική Αστυνομία το προσωπικό της οποίας θα ελέγχει τους δρόμους και τις διασταυρώσεις. Η ακούραστη Ε.Δ.Ο.Π (Εθελοντική διασωστική ομάδα Πτολεμαίδας) θα παρέχει τις Α'βοήθειες εάν χρειαστεί, καθώς μέλη της θα είναι διασκορπισμένα σε όλο το μήκος και στο τέλος της διαδρομής. Θα υπάρχει επίσης επανδρωμένο ασθενοφόρο  από τον ΑΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ με γιατρό για ότι περαιτέρω χρειαστεί. Οι Καϊλαρίστας, εθελοντές από τις Τ.Κ από όπου θα περνάει ο αγώνας καθώς και πολιτιστικοί σύλλογοι θα βοηθήσουν στην κάλυψη των διασταυρώσεων και στους σταθμούς ανεφοδιασμού των αθλητών όπου θα έχει από έναν σε κάθε Τ.Κ, άλλους δύο σταθμούς θα έχει από την Αρδασσα μέχρι την Πτολεμαΐδα, στο σύνολο θα είναι 7.Στο 15 με 16Κm θα υπάρχουν ισοτονικά μόνο για τους αγωνιζόμενους του ημιμαραθώνιου. Επίσης θα υπάρχει σήμανση ανά χιλιόμετρο γραμμένο στην άσφαλτο στο δεξί ρεύμα το οποίο και θα είναι κλείστο. Παρακαλούνται  οι αθλητές να κινούνται αποκλειστικά σε αυτό για την δική τους ασφάλεια. Ο συνολικός χρόνος του αγώνα θα είναι στις 3 ώρες για τον ημιμαραθώνιο, πέραν αυτού του χρονικού ορίου οι αθλητές θα τρέχουν χωρίς την κάλυψη της διοργάνωσης. Θα υπάρξει ηλεκτρονική χρονομέτρηση για έγκυρη και άμεση ανακοίνωση των αποτελεσμάτων. Θα υπάρχουν κάποια δώρα για τους νικητές και αναμνηστικά μπλουζάκια και μικρογεύματα για όλους τους συμμετέχοντες στα 21.100 και τα 8.000km. Στον αγώνα των 2000Κm θα δοθούν διπλώματα συμμετοχής. Ολα αυτά τα οφείλουμε στους χορηγούς που μας στηρίζουν και τους ευχαριστούμε βαθύτατα.
Σας  ευχόμαστε από την συμμετοχή σας στην διοργάνωση αυτή με οποιοδήποτε τρόπο να αντλήσετε χαρά και ικανοποίηση. Από την πλευρά μας ελπίζουμε να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις που επιβάλλει μια επιτυχημένη τέτοια εκδήλωση.
Να ζητήσουμε προκαταβολικά την κατανόηση για τυχόν δυσκολίες που ίσως παρουσιαστούν στην μετακίνηση των πολιτών του δήμου κατά την διεξαγωγή των αγώνων.

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΠΟΛΥΦΩΝΙΚΗΣ ΧΟΡΩΔΙΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ





Αν σας ενδιαφέρει το χορωδιακό τραγούδι και επιθυμείτε να συμμετέχετε στο συναρπαστικό ταξίδι της μουσικής, από τις 28/9 μέχρι και τις 12/10 κάθε Τετάρτη στις 7.30 και κάθε
 Παρασκευή στις 8.30 το βράδυ, σας περιμένουμε να σας συναντήσουμε στη Βιβλιοθήκη του Δημοτικού Ωδείου Πτολεμαΐδας!

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΝΤΙΑΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΟΜΗΡΟΥ  5 – 50200 ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
ΤΗΛ. & FAX : 2463027067

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ ανακοινώνει ότι για την περίοδο 2012 – 2013 ξεκίνησαν τα τμήματα εκμάθησης χορού, χορωδίας και λύρας. Οι εγγραφές γίνονται
καθημερινά από τις 7 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ στα γραφεία του συλλόγου.
Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα έχει ως εξής:
ΔΕΥΤΕΡΑ
Χορευτικό ενηλίκων 1ο τμήμα ώρα 8:00-9:00 μ.μ.
Χορευτικό ενηλίκων 2ο τμήμα ώρα 9:00-10:00 μ.μ.
ΤΡΙΤΗ
Χορευτικό εφήβων 1ο τμήμα ώρα 8:00-9:00 μ.μ.
Χορευτικό εφήβων 2ο τμήμα ώρα 9:00-10:00 μ.μ.
ΤΕΤΑΡΤΗ
Χορευτικό τμήμα παιδιών ηλικίας 5 έως 7 ετών ώρα 7:00-8:00 μ.μ.
Χορευτικό ενηλίκων 1ο τμήμα ώρα 8:00-9:00 μ.μ.
Χορευτικό ενηλίκων 2ο τμήμα ώρα 9:00-10:00 μ.μ.
ΠΕΜΠΤΗ
Μικτή χορωδία ώρα 8:30-10:00 μ.μ.
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Παιδικό χορευτικό 1ο τμήμα ώρα 7:00-8:00 μ.μ.
Παιδικό χορευτικό 2ο τμήμα ώρα 8:00-9:00 μ.μ.
Χορευτικό τμήμα Κοτσιαμάνια ώρα 9:00-10:00 μ.μ.

Από Δευτέρα έως Παρασκευή ώρα 3:00 έως 7:00 μ.μ. και Σάββατο ώρα 10:00 έως 13:00 μ.μ. λειτουργούν τμήματα εκμάθησης Ποντιακής Λύρας.

Ο ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΑΓΙΑΣΜΟ ΠΟΥ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ 30-09-2012 ΚΑΙ ΩΡΑ 06:00 μ.μ.
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ   28-09-2012

Παρασκευή 28 Σεπτεμβρίου 2012

ΔΕΝ ΘΑ ΔΙΑΚΟΠΤΕΤΑΙ Η ΣΥΝΔΕΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΔΟΜΕΣ - ΔΕΙΤΕ ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΔΕΙΤΕ ΣΤΟ VIDEO ΤΗ ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ 
ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ

ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ: ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΩΝ ΑΘΛΗΤΙΚΩΝ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΣΑΒΒΑΤΟ 29-09-2012




ΣΑΒΒΑΤΟ
29/9/12
10:00
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
 ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ
ΑΓΩΝΕΣ ΚΟΛΥΜΒΗΣΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ
29/9/12
16:00
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Δ.Α.Κ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΙΒΟΥ
ΣΑΒΒΑΤΟ
29/9/12
18:00
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Δ.Α.Κ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΑΓΩΝΕΣ ΠΑΛΗΣ
ΣΑΒΒΑΤΟ
29/9/12
19:00
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Δ.Α.Κ ΠΤΟΛ/ΔΑΣ
ΑΓΩΝΕΣ ΜΠΑΣΚΕΤ

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ: ΟΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΓΙΟΡΤΑΖΟΥΝ ΤΑ 100ΧΡΟΝΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ



ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ : Η παρουσίαση του προγράμματος των 100 χρόνων Απελευθέρωσης της Εορδαίας




ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG
























Πτολεμαίδα, 28.9.2012


Η παρουσίαση του προγράμματος των 100 χρόνων
Απελευθέρωσης της Εορδαίας


Η παρουσίαση του προγράμματος εκδηλώσεων για τον εορτασμό των 100 χρόνων ελεύθερης Εορδαίας έγινε το πρωί της Παρασκευής από τη δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και τα μέλη της οργανωτικής επιτροπής.
«100 χρόνια ελεύθερα γιορτάζει ο δήμος Εορδαίας, η περιοχή της Πτολεμαΐδας στην οποία η προσφυγική γενιά πάλεψε, αγωνίστηκε, ξεπέρασε προβλήματα κατάφερε να ριζώσει και να δημιουργήσει πολιτισμό. Χρέος μας είναι σε αυτό το πέρασμα με αναφορά σε ανθρώπους και γεγονότα, να αναδείξουμε προσπάθειες και  αποτελέσματα και να τονίσουμε με κάθε τρόπο ότι αυτός ο τόπος αξίζει  περισσότερα» δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας. Η κ. Βρυζίδου τόνισε ότι μέσα από τη συνεργασία έγινε πολύ σοβαρή δουλειά και μεγάλη προσπάθεια για συγκέντρωση σημαντικού υλικού, ενώ κάλεσε τους πολίτες να συμμετέχουν.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ασπράγκαθος αναφέρθηκε στην κυρίαρχη δράση της αντιδημαρχίας παιδείας που είναι τα σχολεία πολιτισμού σε συνεργασία με την α/βαθμια και β/θμια εκπαίδευση και αποτελεί μια καινοτόμα δράση που θα «τρέξει» καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.
Στις δράσεις του νομικού προσώπου Κοινωνικής Πολιτικής και Πολιτιστικής Ανάπτυξης αναφέρθηκε η πρόεδρός του Θεοπίστη Κρυσταλλίδου και συγκεκριμένα στην επιτυχία του συμποσίου γλυπτικής τον Αύγουστο που αγκάλιασαν οι πολίτες της Εορδαίας. Επίσης, η κ. Κρυσταλλίδου μίλησε για την έκθεση μνήμης και τιμής που θα ξεκινήσει στις 13 Οκτωβρίου στο Παλαιοντολογικό και Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαϊδας και έχει ως βασικό άξονα τα γεγονότα και τους πρωταγωνιστές του 1912. Η έκθεση περιλαμβάνει αυθεντικά αντικείμενα, πρωτότυπες αποφάσεις, γκραβούρες,  διατάγματα, ενώ ένα σημαντικό κομμάτι αποτελεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα, στο οποίο θα δοθεί η δυνατότητα ολοκληρωμένης διαδικασίας εκπαίδευσης.
Με τη σειρά του ο πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Χρήστος Κεσκερίδης παρουσίασε το πρόγραμμα των αθλητικών δραστηριοτήτων που ολοκληρώνεται στις 30 Σεπτεμβρίου και περιλαμβάνει αγώνες ποδοσφαίρου, κολύμβησης, πάλης, στίβου και τον ημιμαραθώνιο.
Το πλήρες πρόγραμμα των εκδηλώσεων παρουσίασε η δημοτική σύμβουλος Σοφία Απαζίδου που έχει και  τη συνολική του επιμέλεια. Όπως τόνισε η κ. Απαζίδου «μέσα σε μικρό χρονικό διάστημα συνεργαστήκαμε με την κοινωνία, θέλοντας να δώσουμε μηνύματα αισιοδοξίας και ενότητας, όπως απαιτούν οι καιροί».  Η υπεύθυνη του προγράμματος αναφέρθηκε στον τρόπο που καταρτίστηκε το πρόγραμμα, μέσα από την αξιοποίηση των δυνάμεων του δήμου και της κοινωνίας, την αξιοποίηση των γνώσεων και των ενδιαφερόντων, με στόχο να υπάρξει μια παρακαταθήκη για τις επόμενες γενιές. «Προσπαθήσαμε να αναδείξουμε την κοινωνική δυναμική,  εστιάσαμε σε πρόσωπα της Εορδαϊκής κοινωνίας, αφουγκραστήκαμε τους νέους και προσπαθήσαμε να φωτίσουμε τις διαφορετικές πλευρές της Εορδαίας και για το λόγο αυτό δώσαμε κεντρικό τίτλο στις εκδηλώσεις μας  «Εορδαϊκές όψεις ενός αιώνα» είπε χαρακτηριστικά  η κ. Απαζίδου.
Αναλυτικά,  η κ. Απαζίδου παρουσίασε τον πρόγραμμα του Αθλητικού Σεπτέμβρη, του Ιστορικού Οκτώβρη, του Καλλιτεχνικού Νοέμβρη και του Δεκέμβρη, κατά τα διάρκεια του οποίου θα υπάρξουν μουσικά και θεατρικά δρώμενα, αλλά και αφιερώματα στους ευεργέτες της πόλης.
Σημαντικοί άνθρωποι της τέχνης, των γραμμάτων και του πολιτισμού, πολλοί εκ των οποίων με καταγωγή από την Εορδαία, θα βρεθούν στην Πτολεμαϊδα, συμμετέχοντας με το δικό τους τρόπο στις εκδηλώσεις για τα 100χρονα της Εορδαίας. 



ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΑ "100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ" : Κ.Ε.Δ.Ε ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
















Δηλώσεις της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου
κατά τη διεξαγωγή της δενδροφύτευσης
για τα "100 Χρόνια Εορδαία" στις 28/09/2012
  «Οι εκδηλώσεις για τα 100 Χρόνια της Εορδαίας συνεχίζονται και μέσα αυτές, πολλά μηνύματα οφείλουμε να δώσουμε στη νέα γενιά και ευρύτερα στην περιοχή μας.
Ένα από αυτά είναι η αγάπη στη φύση στο περιβάλλον
και αυτό μπορεί να γίνει με την προστασία του και ενδεικτικά με την δενδροφύτευση.
Σήμερα εδώ, σε αυτό το πάρκο, σε ένα χώρο του οποίου ιδιαίτερα έχει προσέξει η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου της Εορδαίας και οι αρμόδιοι,
φυτεύτηκαν 100 δένδρα, με στόχο κάθε χρόνο να φυτεύεται ένα ακόμη, έτσι ώστε μετά από 100 χρόνια να έχουμε 200 επιπλέον δένδρα εδώ.
Η κίνηση είναι συμβολική και όπως είπα και πριν αναφέρεται στο περιβάλλον.
Επίσης πρέπει να ενεργοποιηθεί η νέα γενιά και τα σχολεία.
Ευχαριστούμε τους δασκάλους που έχουν εδώ το σύνολο των παιδιών για να δώσουν το μήνυμα. Αυτό θα επαναληφθεί και τις υπόλοιπες μέρες». 

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG



























Πτολεμαίδα, 28.9.2012

Δεντροφύτευση από τους μαθητές της Πτολεμαΐδας


Πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής η έναρξη των αθλητικών εκδηλώσεων της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Εορδαίας, στο πλαίσιο του εορτασμού των 100 χρόνων ελεύθερης Εορδαίας. Το πρόγραμμα περιλάμβανε δεντροφύτευση στο γήπεδο ρίψεων «Ζαχαρίας Φωστηράς-Αθανάσιος Δεληγιώργης», ενώ θα λήξει την Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου με την τελετή λήξης και τη βράβευση των ολυμπιονικών-παραολυμπιονικών και αθλητικών σωματείων της Εορδαίας.
Δεκάδες παιδιά τεσσάρων σχολείων της πόλης βρέθηκαν στο γήπεδο ρίψεων και φύτεψαν δέντρα σε μια συμβολική κίνηση προστασίας του περιβάλλοντος. Τα παιδιά δήλωσαν κατενθουσιασμένα από την ενέργεια αυτή, που έγινε στο πλαίσιο της ημερήσιας εκδρομής τους.
Όπως δήλωσε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου «η σημερινή δεντροφύτευση στέλνει το μήνυμα για προστασία του περιβάλλοντος». Η κ. Βρυζίδου ευχαρίστησε θερμά όλους όσοι συμμετείχαν στην προσπάθεια αυτή.
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βάθμιας Στάθης Θεοφυλακτίδης δήλωσε πως στόχος είναι η ευαισθητοποίηση των παιδιών στην προστασία του περιβάλλοντος.
Στο μεταξύ συνέντευξη τύπου έδωσαν το μεσημέρι της Παρασκευής οι διοργανωτές του εορδαϊκού ημιμαραθώνιου  λαϊκού δρόμου που θα γίνει την Κυριακή, Αθανάσιος Στογιάννης και Σωτήρης Μπηλιούσης μαζί με τον αντιδήμαρχο Παιδείας Γιάννη Ασπράγκαθο και τον πρόεδρο της ΚΕΔΕ Χρήστο Κεσκερίδη. Όπως τόνισαν  όλοι πρόκειται για μια μεγάλη διοργάνωση, στην οποία ο αριθμός των συμμετοχών είναι ιδιαίτερα ικανοποιητικός.

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΠΕΝΤΕ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ - Ι.Ν ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ 
ΦΛΩΡΙΝΗΣ ΠΡΕΣΠΩΝ ΚΑΙ ΕΟΡΔΑΙΑΣ 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ 
ΑΓΙΩΝ ΠΕΝΤΕ ΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

Πρόσκληση 
Η παρουσία σας στις θρησκευτικές εκδηλώσεις 
επί τη μνήμη των Αγίων Πέντε Νεομαρτύρων
Σαμοθράκης 
σύμφωνα με το πρόγραμμα που ακολουθεί,
θα μας τιμήσει 
και θα μας δώσει μεγάλη χαρά.
Πιστεύοντας ότι θα βρείτε κοντά μας 
συμπροσευχόμενοι και συμπανηγυρίζοντες 
σας ασπαζώμεθα με αγάπη Χριστού.

Με τιμή το 
Εκκλησιαστικό Συμβούλιο 
του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου 
Καρυοχωρίου

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΗΣ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ 
ΑΓΙΩΝ ΠΕΝΤΕ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ 
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ 
29ης & 30ης Σεπτεμβρίου 2012 

ΣΑΒΒΑΤΟ 29 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ
ΩΡΑ 7.30 μ.μ. 
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός 
Αρτοκλασία και Λιτανεία με περιφορά της 
Εικόνας και των Ιερών Λειψάνων των Αγίων
Πέντε Νεομαρτύρων Σαμοθράκης.
Θα ακολουθήσει δεξίωση.

ΚΥΡΙΑΚΗ 30 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2012
ΩΡΑ 7.30 π.μ. 
Πανηγυρικός Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία
Ιερουργούντος του Σεβασμιωτάτου 
Μητροπολίτου μας κ.κ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας 
θα ακολουθήσει Κτιτορικό Μνημόσυνο

Πέμπτη 27 Σεπτεμβρίου 2012

Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η ποδηλατο-λαμπαδηδρομία στην πόλη της Πτολεμαϊδας






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με μεγάλη συμμετοχή πολιτών πραγματοποιήθηκε η ποδηλατο-λαμπαδηδρομία
στην πόλη της Πτολεμαϊδας


Διπλή εκδήλωση, μια ποδηλατο-λαμπαδηδρομία, διοργάνωσαν υπό την αιγίδα της αντιδημαρχίας Πολιτισμού, Κοινωνικής Πολιτικής και Παιδείας, η δημοτική αστυνομία Πτολεμαΐδας και ο σύνδεσμος Εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας, στο πλαίσιο της ευρωπαϊκής εβδομάδας μετακίνησης και της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Εθελοντών Αιμοδοτών.
Δεκάδες ποδηλάτες όλων των ηλικιών και μοτοσικλετιστές υπό την επίβλεψη του τμήματος Τροχαίας Πτολεμαϊδας και τη δημοτική αστυνομίας, ξεκινώντας από το πάρκο κυκλοφοριακής αγωγής διέσχισαν την 25ης Μαρτίου και τερμάτισαν στην κεντρική πλατεία της πόλης.
Στο στόχο της διοργάνωσης που ήταν η ευαισθητοποίηση των πολιτών στον εθελοντισμό και στη χρήση του ποδηλάτου, αναφέρθηκε ο αντιδήμαρχος Γιάννης Ασπράγκαθος, ευχαριστώντας του συνδιοργανωτές και όλους τους συμμετέχοντες.
Στην όλη διοργάνωση συμμετείχαν οι φίλοι ποδηλάτου Εορδαίας, ο μοτοσικλετιστικός όμιλος Πτολεμαϊδας, ο σύλλογος δρομέων οδοιπόρων  Εορδαίας, η Εθελοντική Διασωστική Ομάδα Πτολεμαΐδας, καθώς και πολλοί πολίτες, ενώ για μια ακόμη χρονιά ήταν άψογη η συνεργασία της Δημοτικής Αστυνομίας και του Συλλόγου Εκπαιδευτικών Α/βαθμιας Εκπαίδευσης Εορδαίας.
Την ικανοποίησή της για την αθρόα συμμετοχή των ποδηλατιστών εξέφρασε η εκπρόσωπος της δημοτικής αστυνομίας Βασιλική Παγούνη, καθώς και για την ανταπόκριση στο μήνυμα της πρόσκλησης «Μην ξεχάσατε τα κράνη σας!!!».
Από την πλευρά του ο πρόεδρος του συνδέσμου εθελοντών Αιμοδοτών Δυτικής Μακεδονίας Θεόδωρος Τσαουσίδης αναφέρθηκε στο στόχο της Πανελλήνιας Λαμπαδηδρομίας Αιμοδοτών που είναι η διάδοση της εθελοντικής αιμοδοσίας.



100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ : ΗΧΟΓΡΑΦΗΣΗ ΗΧΗΤΙΚΩΝ ΔΙΑΦΗΜΙΣΤΙΚΩΝ ΜΗΝΥΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗ ΦΙΛΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΙΕΡΟΚΛΗ ΜΙΧΑΗΛΙΔΗ





Ν.Π.Δ.Δ. ΚΟΙ.Π.Π.Α.Π.

Πτολεμαίδα, 27.9.2012

Πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012, η ηχογράφηση του ηχητικού μέρους, των διαφημιστικών μηνυμάτων για την προβολή της πόλης, με την συμμετοχή και την επιμέλεια του Ιεροκλή Μιχαηλίδη.

Ο σημαντικός Έλληνας καλλιτέχνης, ανταποκρίθηκε με μεγάλη προθυμία στην πρόσκληση του Δήμου Εορδαίας να αποτελέσει την «φωνή» για τα διαφημιστικά μηνύματα και έδωσε τον καλύτερο εαυτό του, συμβάλλοντας και στην δημιουργική διαδικασία τους.

«Υπάρχουν ρίζες στην περιοχή, υπάρχουν αναμνήσεις, πολύ καλοί φίλοι, αλλά και δεσμοί δυνατοί. Δεν θα μπορούσα, παρά να συμβάλλω και εγώ, όσο μπορώ στην μεγάλη προσπάθεια της Πτολεμαΐδας» τόνισε ο Ιεροκλής Μιχαηλίδης στην συνάντηση που είχε με την Πρόεδρο του Νομικού Προσώπου κα Θεοπίστη Κρυσταλλίδου, που έχει και την επιμέλεια της συγκεκριμένης δράσης και τον Αντιδήμαρχο Γιάννη Ασπράγκαθο, που έχει την ευθύνη των Δημοσίων Σχέσεων του Δήμου Εορδαίας.

Η ενέργεια αυτή εντάσσεται στην προσπάθεια προβολής των εκδηλώσεων, σε όλη την Ελλάδα, τόσο μέσω των χορηγών επικοινωνίας, όσο και μέσω του διαδικτύου.

Η σημαντική και αφιλοκερδής προσφορά του  κ. Ιεροκλή Μιχαηλίδη, αποτελεί όχι μόνο θετικό παράδειγμα, αλλά και σημαντικό βήμα ενθάρρυνσης για όλους μας.

Τις επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθεί και το τεχνικό μέρος των μηνυμάτων, ώστε να αρχίσουν να μεταδίδονται από τους χορηγούς επικοινωνίας των εκδηλώσεων.

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ : ΑΙΜΟΔΟΣΙΑ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΙΚΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

Με τον καθιερωμένο αγιασμό η έναρξη των συσσιτίων από τον «ΚΑΛΟ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ»

Ρεπορτάζ - 27/09/2012


Με τον καθιερωμένο αγιασμό η έναρξη των συσσιτίων από τον «ΚΑΛΟ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ»
Με τις ευλογίες της εκκλησίας και τον Αγιασμό από τον πατέρα Ανάργυρο ξεκίνησε η νέα περίοδος 2012-2013 των συσσιτίων για τον Χριστιανικό – Φιλανθρωπικό Σύλλογο «ΚΑΛΟ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ» Πτολεμαϊδας.
Ο θεσμός των δωρεάν συσσιτίων απλώνεται παντού, αγκαλιάζοντας τους έχοντες ανάγκη συνανθρώπους, με την βοήθεια του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θεοκλήτου, των πολιτών και την συμβολή των εθελοντριών μαγειρισσών, καθώς σε καθημερινή βάση παρασκευάζονται 160 μερίδες φαγητό που διανέμονται σε απόρους όλης της Εορδαίας.
«Με τη βοήθεια του Θεού θα συνεχίσουμε με την ίδια ζέση το Θεάρεστο έργο των προηγούμενων Διοικήσεων, το οποίο έχει ενστερνιστεί όλος ο λαός της Εορδαίας» επεσήμανε στον χαιρετισμό του ο νέος πρόεδρος του «ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ» Γιώργος Παπουλίδης.
Ο κ. Παπουλίδης δεδομένης της ευκαιρίας αναφέρθηκε και στη συνέχιση των τμημάτων εκμάθησης ηλεκτρονικών υπολογιστών, την δωρεάν εκμάθηση κοπτικής ραπτικής από την κ. Κιοσκερίδου και την λειτουργία των κύκλων κατηχητικών μαθημάτων, ενώ ευχαρίστησε την Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας για την ανταπόκριση στο αίτημα αποπεράτωσης του έργου επισκευής της στέγης.
Στον ‘’Π’’ μίλησε και η Κυριακή Κιοσκερίδου από τους στυλοβάτες του Συλλόγου, που επί 12 ολόκληρα χρόνια προσφέρει ανελλιπώς ως καλή Σαμαρείτισα, η οποία μίλησε με συγκίνηση για το σημαντικό έργο, που έχει επιτελέσει όλα αυτά τα χρόνια ως πρόεδρος του ‘’ΚΑΛΟΥ ΣΑΜΑΡΕΙΤΗ’’ ο Κυριάκος Καραχισαρλής.
Όλοι βρίσκονται επί ποδός στον Σύλλογο, Διοίκηση και εθελόντριες, ενώ το επόμενο διάστημα ξεκινούν και τα κατηχητικά τμήματα.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ-ΠΡΟΚΗΡΥΞΕΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ 8ΜΗΝΩΝ ΤΗΣ ΔΕΗ Α.Ε.



Όλες οι ανακοινώσεις της ΔΕΗ Α.Ε. για προσλήψεις στην περιοχή:

http://www.dei.gr/Default.aspx?id=42609&nt=105&lang=1



Αναλυτικά:


Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στο Λιγνιτικό Κέντρο
Δυτ. Μακεδονίας του Ν. Κοζάνης
Ανακοίνωση ΣΟΧ 3/2012

http://www.dei.gr/Documents2/PROSLIPSIS%208%20M/%CE%A3%CE%9F%CE%
A7%203%20-2012%20%20%CE%9B%CE%9A%CE%94%CE%9C%20%CE%9D.%
20%CE%9A%CE%BF%CE%B6%CE%B1%CE%BD%CE%B7%CF%82%20.pdf




Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στον ΑΗΣ Αγ. Δημητρίου
Ανακοίνωση ΣΟΧ 2/2012





Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στο Λιγνιτικό Κέντρο
Δυτ. Μακεδονίας του Ν. Φλώρινας
Ανακοίνωση  ΣΟΧ 4/2012



Πρόσληψη εκτάκτου προσωπικού στη Δ/νση Πληροφορικής
Ανακοίνωση  ΣΟΧ 1/2012


Αίτηση

Παράρτημα


Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

«ΜΠΡΑΒΟ» ΣΤΟΥΣ ΕΜΠΝΕΥΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΑΝ - ΕΚΔΡΟΜΗ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΣΤΟΝ ΑΝΑΝΕΩΜΕΝΟ ΧΩΡΟ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΠΑΙΔΙΚΗΣ ΜΕΡΙΜΝΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟ ΑΡΡΕΝΩΝ)



Πηγή;www.eordaia.org

ΠΡΑΞΕΙΣ ΑΓΑΠΗΣ: ΟΙ KAILARISTAS ΠΑΡΕΔΩΣΑΝ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΚΑ ΕΙΔΗ ΠΟΥ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΑΝ

Οι Kailaristas παρέδωσαν στα παιδιά τα σχολικά είδη που συγκεντρωσαν,και όπως λένε η καλύτερη ανταμοιβή είναι η χαρά και το χαμόγελο των παιδιών. Οι δράσεις τους συνεχίζονται.

ΕΟΡΔΑΙΑ ΚΑΙΛΑΡΙΣΤΑΣ

ΟΜΑΔΙΚΗ ΕΚΘΕΣΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ "Συνευρέσεις ΙΙΙ"_ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 26/09/2012




Η gallery512, 25ης Μαρτίου 56 στην Πτολεμαϊδα εγκαινιάζει την Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012 στις 20:00 την ομαδική έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "Συνευρέσεις ΙΙΙ". Συμμετέχουν: Luka Klikovac (Σερβία), Sevgi Urum (Τουρκία), Καίτη Παπαναούμ, Αλέξανδρος Βρεττάκος, Βασίλης Καρκατσέλης, Habib Bolat (Τουρκία), Avela Admon (Βουλγαρία).
«Η «gallery 512» είναι η πρώτη γκαλερί σύγχρονης τέχνης που τόλμησε να κάνει το ξεκίνημα σε μία πόλη 512 χιλιόμετρα από το κέντρο της μητροπολιτικής Αθήνας. Από το κέντρο της Πτολεμαΐδας δύναται πια να προσφέρει ένα δίαυλο επικοινωνίας στον δημότη, που μπαίνοντας σε μία διαδικασία επαφής με τον πολιτισμό, παύει να είναι παγιδευμένος στην πολιτιστική μοναξιά του, εξελίσσοντας το σύστημα επικοινωνίας, κωδικοποίησης, αποκωδικοποίησης και μετάδοσης πολιτιστικών πληροφοριών» 
Το Φωτογραφικό Κέντρο Θεσσαλονίκης περιπλέκει προβοκατόρικα το διάλογο Ελλήνων και Βαλκάνιων φωτογράφων, με μια έκθεση εκτός Θεσσαλονίκης, στην 
gallery512 στην Πτολεμαϊδα.


Το ταξίδι που ξεκίνησε στις αρχές του μήνα στη Νεάπολη της Θεσσαλονίκης, με μια σύνθετη ομαδική έκθεση, την "Συνευρέσεις I", και την εγκατάσταση "Συνευρέσεις II", συνεχίζεται στην gallery512 στην Πτολεμαΐδα με την 
"Συνευρέσεις III", και πάλι με μια μίξη καλλιτεχνών από τα Βαλκάνια, καλλιτεχνών που αντιμετωπίζουν τη φωτογραφία με διαφορετικό μυαλό, θέτουν για αυτήν διαφορετικούς στόχους και ως εκ τούτου την αντιμετωπίζουν διαφορετικά και χρησιμοποιούν διαφορετικές μορφές και φόρμες έκφρασης. 
Πρόκειται για μια εκδρομή, ένα ταξίδι με αλλόκοτες -αλλά και τόσο κοντινές- "Συνευρέσεις", φωτογράφων, που παλεύουν ο καθένας με το δικό του εσωτερικό δαίμονα, που γαληνεύουν με τη γειτνίαση των λοιπών συναδέλφων, με την αλληλεπίδραση, με την συγκατοίκηση με το "άλλο". 
Ώρες λειτουργίας έκθεσης: 10:00 - 14:00, 18:00 - 21:00 (Δευτέρα, Τρίτη, Παρασκευή)- 10:00 - 14:00 (Τετάρτη, Πέμπτη, Σάββατο), μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου 2012. 


Επιμέλεια έκθεσης: Θανάσης Ράπτης και Βασίλης Καρκατσέλης




Λίγα λόγια για τα έργα που παρουσιάζονται στην έκθεση.

Ο Luka Klikovac, συνεχίζοντας πεισματικά με την έγχρωμη αναλογική φωτογραφία και δουλεύοντας ιδιαίτερα με τους φωτισμούς, δημιουργεί ιονικά "ανεξήγητα" κοσμικά περιβάλλοντα. Πιστός στις αρχές της καθαρής φωτογραφίας, δημιουργεί και μας παρουσιάζει το δικό του σύμπαν, όσο απειροελάχιστα και αν αυτό διαρκεί. Ο μικρός/ μέγας φωτογραφημένος κόσμος του δημιουργού είναι ένα σύμπαν ονειρικό, αλλά υπαρκτό. Μας το αποδεικνύουν οι φωτογραφίες που μας παρέχονται. Σε αυτές τις φωτογραφίες τίποτε δεν είναι ψεύτικο, όλα υπήρξαν μπροστά στο φακό, όπως μας παρουσιάζονται, αποδεικνύοντας ότι η φωτογραφία δεν έχει ανάγκη τους υπολογιστές ή το Photoshop για να παρουσιάσει την μη υπαρκτή πραγματικότητα.

Στην ίδια θέση για την αλήθεια της φωτογραφίας , αλλά με άλλη άποψη στο προς τα που στρέφουμε την κάμερα, γεγονός που δίνει πολύ διαφορετικά αποτελέσματα κινείται ο Αλέξανδρος Βρεττάκος. Συμμετέχει με μια ενότητα του έργου του η οποία τοποθετείται υπερβατικά πέραν του ρεαλισμού. Οι ασπρόμαυρες φωτογραφίες του, αφού αρνήθηκαν με την αποπομπή του χρώματος την σχέση τους με τη χρωματιστή γύρω μας πραγματικότητα, προχώρησαν περεταίρω, με τη βοήθεια ενός υψηλού βαθμού αντίθεσης, μιας ιδιαίτερης γωνιάς λήψης και ενός ξεχωριστού τρόπου προσέγγισης. Μονό με φωτογραφικά εργαλεία η πραγματικότητα γίνεται υπερπραγματική.

Η Καίτη Παπαναούμ ενδιαφέρεται για τον άνθρωπο που ψάχνεται να δραπετεύσει από τη μιζέρια, αυτόν που θα ήθελε να ξεκολλήσει από τη γη και να υψωθεί στα ουρανιά, σαν καπνός που ανεβαίνει. Σε περιβάλλον μυσταγωγικό οι άνθρωποι που φωτογραφίζει θα τα καταφέρουν. Το χρώμα της φωτιάς, του πάθους, της εσωτερικής φλόγας, εντός του οποίου δρουν, δεν αφήνει καμιά πιθανότητα να το αμφισβητήσουμε, να σκεφτούμε την πιθανή πτώση, την πιθανή αποτυχία. Οι άνθρωποι της με τις δικές τους τελετουργίες τα κατάφεραν.

Η Sevgi Urum, μη μπορώντας να κρύψει την εικαστική καταγωγή της, παρουσιάζει επαναλαμβανόμενες φωτογραφίες, που είναι το αποτέλεσμα της εικαστικής της παρέμβασης. Το θέμα που την απασχολεί είναι η διαύγεια στις σχέσεις των πολιτών και η σχέση τους με τον λόγο της πολιτικής. Φωτογραφίζει μικρές ομάδες διαμαρτυρόμενων πολιτών, κόσμο στο δρόμο που βρίσκεται σε διάλογο για κάτι, και την διάφανη εικόνα τους αποθέτει, με όποιον τρόπο μπορούμε να φανταστούμε, επάνω σε άλλες αποθέσεις, επάνω σε προηγούμενες συν – ζητήσεις.

Ο Βασίλης Καρκατσέλης εκθέτει ένα επιτοίχιο χειροποίητο έργο, ένα έργο καμωμένο με τη μέθοδο της καλαθοπλεκτικής και γλυπτά του, όλα από φωτογραφίες. Τα έργα του αγωνίζονται για το πέρασμα της φωτογραφίας από τις δυο διαστάσεις στις τρεις, για την επέκταση ή κατάργηση των ορίων του φωτογραφικού έργου, την απελευθέρωση του από την φυλακή της κορνιζάς, για την ποιητική του χρώματος. 

O Habib Bolat με μια ομάδα φοιτητών χρησιμοποιούν σαν "πρώτη ύλη" την ταινία "Θωρηκτό Ποτέμκιν" του Αϊζενστάιν, που λόγω παλαιότητας είναι ελεύθερη δικαιωμάτων, την επεξεργάζονται με λογισμικό που διατίθεται δωρεάν στο διαδίκτυο και διαθέτουν ελεύθερο το έργο τους στο διαδίκτυο σε όποιον θα ήθελε να το δει, να το διανείμει, να το προβάλει ή να το επεξεργαστεί περαιτέρω και μάλιστα με την άδεια copyleft που εγγυάται τις ίδιες ελευθερίες!

Τέλος, η Avela Admon ενδιαφέρεται για τη σκηνοθετημένη φωτογραφία. Με χιούμορ αλλά και πίκρα, στήνει τα δικά της παραμυθένια, ονειρικά περιβάλλοντα, όπου μπλέκει το σουρεαλιστικό με το γκροτέσκο και το ακραίο κιτς.