Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Η ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ "ΡΥΤΙΔΑ" - ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ




ΡΥΤΙΔΑ
Ποιητική Συλλογή 
Κωνσταντίνου Ν. Μπαμπίλα

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ 
Δημήτρης Πορφύρης - Ιορδάνης Κουμασίδης 

ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΟΣ 
Νίτσα Χριστοφόρου 

ΑΠΑΓΓΕΛΙΑ 
Αλίκη Θεοδωρίδου - Σωφρόνης Ευθυμιάδης

ΠΙΑΝΟ 
Ρόη Μήτκα

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ 
Λένα Τζιούφα 

Πέμπτη 1 Νοεμβρίου 2012
Πνευματικό Κέντρο Εορδαίας 
8.00 μ.μ.



Δείτε όλη τη συνέντευξη της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου στο TOP_channel στις 22/10/2012 για την Τηλεθέρμανση, το Συμβούλιο της Ευρώπης και τα 100 Χρόνια Εορδαία





Δείτε βίντεο


Συνέντευξη της Δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου
που έδωσε σήμερα στις 22/10/2012,
στο TOP_channel:
για τη διάρκεια της νέας σύμβασης με τη ΔΕΗ και την τιμή της Τηλεθέρμανσης
για την παρουσία της στο Κογκρέσσο των τοπικών και περιφερειακών αρχών
του Συμβουλίου της Ευρώπης στο Στρασβούργο και
για τα 100 Χρόνια Εορδαία

Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Πτολεμαΐδα η επέτειος του «ΟΧΙ»



ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


ΠΗΓΗ VIDEO WWW.KOZAN.GR




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Με λαμπρότητα εορτάστηκε στην Πτολεμαϊδα η επέτειος του «ΟΧΙ»

Με λαμπρότητα, παρά την καταρρακτώδη βροχή, που ήταν η αιτία να μην πραγματοποιηθεί η παρέλαση, γιορτάστηκε στην Πτολεμαϊδα η εθνική επέτειος της 28ης Οκτωβρίου του 1940, με κεντρικό μήνυμα «ότι οι αγώνες και οι θυσίες των προγόνων μας αποτελούν την πολυτιμότερη παρακαταθήκη του ελληνικού γένους».
Οι εορταστικές εκδηλώσεις ξεκίνησαν νωρίς το πρωί με την επίσημη δοξολογία στον εορτάζονται Ιερό Ναό της Αγίας Σκέπης από το Μητροπολίτη Ιόππης Δαμασκηνό και τον ιερό κλήρο της περιοχής.
Τον πανηγυρικό της ημέρας εκφώνησε ο ταξίαρχος ε.α. Πολυχρόνης Ρουσάκης που με μια ξεχωριστή ομιλία εντυπωσίασε το κοινό, τονίζοντας τις θυσίες και τους αγώνες των ηρώων μας για το υπέρτατο αγαθό, την ελευθερία.
Ακολούθησε τρισάγιο προς τιμή των χιλιάδων στρατιωτών που έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδας στο αλβανικό μέτωπο και η κατάθεση στεφάνων.
Στέλνοντας το μήνυμα της ημέρας η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου τόνισε ότι «είναι έντονη η συγκίνηση και ο εθνικός παλμός και ιδιαίτερα σήμερα που τον χρειαζόμαστε καθώς αναπτερώνεται το ηθικό με την ιστορία της πατρίδας μας και τους αγώνες των προγόνων μας», ενώ εξέφρασε την αισιοδοξία της ότι η Ελλάδα θα βγει από το αδιέξοδο.




ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΧΑΜΗΛΟΤΕΡΗ ΤΙΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ ΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ





ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το πετρέλαιο θέρμανσης


Ψήφισμα διαμαρτυρίας για το πετρέλαιο θέρμανσης
Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την εξίσωση του φόρου του πετρελαίου θέρμανσης με το πετρέλαιο κίνησης, ενέκρινε ομόφωνα το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του το βράδυ της Δευτέρας, με το οποίο εκφράζει ταυτόχρονα τη συμπαράστασή του στις κινητοποιήσεις των κατοίκων και των φορέων της Δυτικής Μακεδονίας. 
Ο δήμος Εορδαίας ζητά συγκεκριμένα τηδιάθεση πετρελαίου θέρμανσης στην τιμή του ναυτιλιακού, ενώ παράλληλα ζητά την επαναλειτουργία του μπρικετάδικου του ΛΚΔΜ για να μπορεί ο κόσμος της περιοχής να προμηθευτεί καύσιμο (κάρβουνο) σε προσιτή τιμή, καθώς έχει πληγεί ιδιαίτερα από τις συνεχείς περικοπές στους μισθούς και τις συντάξεις. 
Στην εισήγησή της η δήμαρχος και πρόεδρος της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, Παρασκευή Βρυζίδου, αναφέρθηκε στην πρωτοβουλία της ΠΕΔ για την υποβολή αιτήματος για διάθεση πετρελαίου θέρμανσης στη Δυτική Μακεδονία στην τιμή του ναυτιλιακού, καθώς πρόκειται για μια περιφέρεια στην οποία ο χειμώνας είναι μακρύς και πλήττεται ιδιαίτερα από το δριμύ ψύχος.
Σημείωσε ότι μπορεί να υπάρχει τηλεθέρμανση στις πόλεις της Πτολεμαΐδας, Κοζάνης και Αμυνταίου, υπάρχουν όμως πόλεις και πολλά χωριά στην περιφέρειά μας που δεν απολαμβάνουν το αγαθό της τηλεθέρμανσης και επιβαρύνονται υπέρογκα από τα έξοδα θέρμανσης. 
Τονίστηκε δε ότι αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και συγκεκριμένα ο Δήμος Εορδαίας πλήττονται καίρια, καθώς τα νοικοκυριά καλούνται να δαπανήσουν πάνω από το 10% του εισοδήματός τους για να καλύψουν τις ανάγκεςθέρμανσης. Ταυτόχρονα υπογραμμίστηκε η ανάγκη ανάληψης κοινών δράσεων για τη στήριξη των επιχειρήσεων και των νοικοκυριών που αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στο απαιτούμενο κόστος θέρμανσης, μέσα στις εξαιρετικά δυσμενείς καιρικές συνθήκες που βιώνουν συνολικά οι πολίτες του δήμου Εορδαίας, ιδιαίτερα μέσα στη δίνη της κρίσης.
Αξιοσημείωτο ότι είναι ότι όπως καταγγέλθηκε κάτοικοι της περιοχής αναγκάσθηκαν να κόψουν μέχρι και οπωροφόρα δένδρα προκειμένου να μπορέσουν να θερμανθούν, αλλά και ότι γίνεται χαμός με την μετατροπή καυστήρων πετρελαίου σε ξύλα.
«Να προχωρήσουμε και εμείς σε κινητοποιήσεις», ζήτησε ο αντιδήμαρχος Στέφανος Μπίγγας, επισημαίνοντας ότι οι κάτοικοι στα χωριά του δήμου αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα θέρμανσης λόγω της συνεχούς μείωσης του προϋπολογισμού τους.
Τον κίνδυνο να πεθάνει κόσμος από το κρύο, όπως το ’41 επέστησε ο πρόεδρος του Αναπηρικού Συλλόγου Π.Ε. Κοζάνης Μιχάλης Μήγγος, καθώς, όπως ανέφερε, εκατοντάδες (1200) ανάπηροι δεν λαμβάνουν καν το αναπηρικό τους επίδομα και κάλεσε τους φορείς και τους βουλευτές της περιοχής να διεκδικήσουν από κοινού επίδομα θέρμανσης για την περιοχή. «Δεν μπορεί το κράτος να επιδοτεί- και καλά κάνει- το βαπόρι για άγονα νησιά και να μην καθιερώνει επίδομα θέρμανσης για τους κατοίκους περιοχών όπως η δική μας», είπε χαρακτηριστικά και ζήτησε ταυτόχρονα μείωση της τιμής της τηλεθέρμανσης για τις ευπαθείς ομάδες, με βάση οικονομικά- εισοδηματικά κριτήρια. 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ                                      www.e-prolemeos.gr

ΔΕΙΤΕ ΤΙ ΚΑΤΕΓΡΑΨΕ Η ΔΙΑΠΑΡΑΤΑΞΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΙΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΕΒΑΛ (ΠΡΩΗΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ)





ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


ΠΡΟΛΗΠΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΘΕΝΕΙΑ ΤΗΣ ΛΥΣΣΑΣ


ΔΙΚΤΥΟ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ : ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ Σχετικά με την καθυστέρηση της κατανομής του Τοπικού Πόρου




Φιλώτας, 30 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Σχετικά με την καθυστέρηση της κατανομής του Τοπικού Πόρου

Με έκπληξη διαβάσαμε την απάντηση του Προέδρου και Διευθύνοντα Συμβούλου της ΔΕΗ, κ. Αρθούρου Ζερβού, στην ερώτηση της Βουλευτή Κοζάνης, κας Ραχήλ Μακρή, σχετικά με τις καθυστερήσεις της καταβολής των ποσών του Τοπικού Πόρου. Ο κ. Ζερβός, σύμφωνα με το δελτίο τύπου της Βουλευτού, απήντησε ότι η καθυστέρηση «οφείλεται στην καθυστέρηση και την ανεπάρκεια από πλευράς των Δήμων της κατάθεσης των τιμολογίων  για τις δαπάνες τους που θα εξυπηρετηθούν από τον Τοπικό Πόρο».
Πρόκειται για μία αχαρακτήριστη προσπάθεια μετάθεσης των αποκλειστικών ευθυνών που έχουν η διοίκηση της ΔΕΗ και οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, από την έναρξη της παρούσας θητείας έως και σήμερα, που δεν καταβάλλεται ο Τοπικός Πόρος στις τοπικές κοινωνίες. Είναι ντροπή για τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΔΕΗ να προσπαθεί με τέτοιο τρόπο να αποποιηθεί των ευθυνών του. Επιβεβαιώνει για μια ακόμη φορά πως θεωρεί ότι απευθύνεται σε ιθαγενείς, τη στιγμή που όλοι μας γνωρίζουμε ότι δεν υπάρχει διαμορφωμένο θεσμικό πλαίσιο για την κατανομή του Τοπικού Πόρου μετά την εφαρμογή του Προγράμματος «Καλλικράτης».
Υπενθυμίζουμε ότι μετά την εφαρμογή του «Καλλικράτη» είναι απαραίτητη η έκδοση νέας Υπουργικής Απόφασης για τον τρόπο κατανομής του Τοπικού Πόρου. Από την 1η Ιανουαρίου 2011 άλλαξαν Υπουργοί και Υφυπουργοί και όλοι τους έδιναν απλόχερα δεσμεύσεις για την «άμεση επίλυση» του προβλήματος. Μάλιστα, επί των ημερών των κ. Παπακωνσταντίνου και Μανιάτη έγινε και δημόσια διαβούλευση για το θέμα, που όπως αποδείχτηκε ήταν άλλη μία προσπάθεια εξαπάτησης των τοπικών κοινωνιών, διότι ένα και πλέον χρόνο μετά τη λήξη της δημόσιας διαβούλευσης η Υπουργική Απόφαση δεν έχει ληφθεί!
Ακόμη και ο νυν Υφυπουργός αρμόδιος για θέματα ενέργειας, κ. Παπαγεωργίου, αθέτησε την υπόσχεσή τους στο Προεδρείο του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων για επίλυση του προβλήματος κατανομής του Τοπικού Πόρου μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2012. Υπενθυμίζουμε στον κ. Υφυπουργό ότι ο Σεπτέμβρης πέρασε και αυτός δεν έλαβε ακόμη την σχετική Υπουργική Απόφαση…
Η στάση αυτή έχει δημιουργήσει την πεποίθηση στο Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων ότι δεν έχει βρει αξιόπιστους συνομιλητές στην ηγεσία του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής. Κανείς δεν έχει τηρήσει τις υποσχέσεις του και κανείς δεν αναγνώρισε το ρόλο των τοπικών κοινωνιών του λιγνιτικού άξονα της Δυτικής Μακεδονίας, που ανέχονται τη συνεχή υποβάθμιση των όρων ζωής τους, ενώ σε άλλες περιοχές της χώρας δεν δέχονται ούτε να συζητήσουν για δημιουργία εργοστασίων παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη.
Μετά από τις εξαγγελίες και τις δεσμεύσεις που δεν τηρήθηκαν, τη δημόσια διαβούλευση που αυτοαναιρέθηκε διότι τα αποτελέσματα δεν βόλευαν την ηγεσία του Υπουργείου, την αποστέρηση από την τοπική κοινωνία των ελάχιστων ανταποδοτικών για τη μεγάλη ζημιά που κάνει η ΔΕΗ στον τόπο και τον εμπαιγμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της τοπικής κοινωνίας, έρχεται ο κ. Ζερβός να ρίξει τα βάρη στους Δήμους και να τους κατηγορήσει ως «ανεπαρκείς».
Από την πλευρά μας δεν θα κατηγορήσουμε για ανεπάρκεια τις μέχρι τώρα ηγεσίες του Υπουργείου και της ΔΕΗ, καθώς είναι γνωστό σε όλους ότι υπάρχουν σκοπιμότητες πίσω από την «ανεπάρκεια» να εκδοθεί μία Υπουργική Απόφαση εδώ και 22 μήνες. Αντιθέτως, τους κατηγορούμε για αναξιοπιστία και εγκληματική αδιαφορία.
Όταν αυτοί που μας ποτίζουν καρκίνο καθημερινά είναι αναξιόπιστοι και αδιάφοροι για τις τοπικές κοινωνίες, είμαστε αναγκασμένοι να αλλάξουμε στάση και να εγκαταλείψουμε το τραπέζι του διαλόγου, αφού η άλλη πλευρά λέει συνεχώς ψέματα και δίνει υποσχέσεις που ποτέ δεν τηρούνται.

Γραφείο Τύπου

Δικτύου Ενεργειακών Δήμων

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

100 ΧΡΟΝΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑ: Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων «Εικαστικές Πινελιές»






Πτολεμαϊδα, 29.10.2012


Συνεχίζονται οι εκδηλώσεις για τα 100 χρόνια Ελεύθερης Εορδαίας με τον κύκλο «Εικαστικές Πινελιές» που θα διαρκέσει από την 1η μέχρι την 11η Νοεμβρίου.
Το πρόγραμμα έχει ως εξής:
Τετάρτη 31 Οκτωβρίου
18.00–21.00 Διάλεξη: «Το παιδί στη ζωγραφική του Πικάσο», Εργαστήριο προσέγγισης της Μοντέρνας Τέχνης. Ομιλήτρια: Μαριάννα Παυλίδου, Ζωγράφος Ειδική Καθηγήτρια για τα Εικαστικά του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΔΠΘ. Συμμετοχή Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Τηλ. επικοινωνίας: Στάθης Θεοφυλακτίδης, 6976622454. Χώρος: Δημοτική Αστυνομία
Πέμπτη 1 Νοεμβρίου
18:30 Εγκαίνια έκθεσης: «31 Φοιτητές και Εικαστικοί του Δήμου Εορδαίας»
Χώρος Δημοτικής Αστυνομίας Ώρες λειτουργίας 18:00 – 20:00
Παρασκευή 2 Νοεμβρίου
12.00 – 15.00 Τρίωρο σεμινάριο «Μέθοδος βιωματικής προσέγγισης του έργου τέχνης», Ομιλήτρια: Μαριάννα Παυλίδου, Ζωγράφος Ειδική Καθηγήτρια για τα εικαστικά του Παιδαγωγικού Τμήματος Δημοτικής Εκπαίδευσης ΔΠΘ Συμμετοχή Καθηγητών Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Τηλ. επικοινωνίας: Ν. Πολυχρονιάδης: 6972818130. Το σεμινάριο θα πραγματοποιηθεί στο εργαστήριο του 2ου Λυκείου
20.15 Εγκαίνια έκθεσης: «Αναδρομική παρουσίαση του έργου της Μαριάννας Παυλίδου».Παντελής Παυλίδης: Μουσικοσυνθέτης αρχαία ελληνική και ποντιακή λύρα “Ήχους Αιώνων” 512 Gallery (Σάββα Βουνοτρυπίδη) Ώρες λειτουργίας 18:00 – 20:00
Σάββατο 3 Νοεμβρίου
20.00 Εγκαίνια έκθεσης: «Χρωστήρων Εορδαίας δρώμενα» Μέλη Καλλιτεχνικών Συλλόγων & μη. Πνευματικό Κέντρο Ώρες λειτουργίας 18:00 – 20:00
Κυριακή 4 Νοεμβρίου
18.00 – 21.00 Εγκαίνια έκθεσης: «Μέρα με τη μέρα η προσωπογραφία μου».Διάλεξη: «Ο ρόλος του πορτρέτου στην ιστορία των εικαστικών τεχνών» Εργαστήριο πορτρέτου. Ομιλήτρια: Μαριάννα Παυλίδου, Συμμετοχή Εκπαιδευτικών και μαθητών
Τηλ. επικοινωνίας: Θ. Ζυρπιάδης: 6973803678. Χώρος Δημοτικής Αστυνομίας
12:00 & 19:00 Δύο κουκλοθεατρικές παραστάσεις «Η αλεπού η κατεργάρα». Κουκλοθεατρικό εργαστήρι Πτολεμαΐδας. Πνευματικό Κέντρο, Δευτέρα 5, Τρίτη 6, Τετάρτη 7 Νοεμβρίου
10.00 – 13.30 Εργαστήρια από τους εικαστικούς:
• Ξυλογλυπτική: Κρίτων Μαλακόζης • Ζωγραφική: Γιώργος Παπαδόπουλος
• Ψηφιδωτό: Γιάννης Παπαδόπουλος • Αγιογραφία: Δήμος Τριανταφυλλίδης
• Βιτρώ: Καίτη Μπαλτζοπούλου • Πυρογραφία: Ανδρέας Κασπαρίδης
• Κατασκευή χρηστικών αντικειμένων από ανακυκλώσιμα υλικά: Γιώτα Καρβουνιάρη. Συμμετοχή σχολείων αλλά και άλλων ενδιαφερόμενων. Πνευματικό Κέντρο.
Πέμπτη 8 Νοεμβρίου
10.00 Graffiti: Τάσος Λεπτοκαρόπουλος, Ζωγράφος (ομάδα graffiti). Συναυλία με ηλεκτρονική μουσική από δημιουργούς της πόλης μας (pete kuriakou, MACOSX, ins, spl team, pdc, dee jay jordi, markoy trifon) Συμμετοχή γυμνασίων και λυκείων Χώρος: Γήπεδο Εορδαϊκού
Παρασκευή 9 Νοεμβρίου
10.00 Graffiti: Τάσος Λεπτοκαρόπουλος, Ζωγράφος (ομάδα graffiti)
Συναυλία με μουσική hip hop από δημιουργούς της πόλης μας (INS, ΔΙΟΚΩ)
Video art στους χώρους των εκθέσεων Συμμετοχή γυμνασίων και λυκείων
Χώρος: 1ο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας (Τεχνικές Σχολές). Τα σχολεία μπορεί να προγραμματίσουν τις εκπαιδευτικές τους επισκέψεις στο τριήμερο των εικαστικών εργαστηρίων 5-6-7/11/2012 καθώς επίσης και τις εκπαιδευτικές εκδρομές τους στις 8 9/11/2012 Τηλ. επικοινωνίας 2463054444.
Σάββατο 10 Νοεμβρίου
18.30 «Εκδήλωση αφιερωμένη στην καταγωγή του ονόματος της Πτολεμαΐδας»
Συμμετέχουν:
• Dr Hisham Darwish, Μορφωτικός Ακόλουθος της Πρεσβείας της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου στην Ελλάδα Χαιρετισμός του Dr Darwish – κατά τη διάρκεια του οποίου θα επισημανθούν οι στενές σχέσεις που διέπουν τις δύο φίλες χώρες εδώ και αιώνες
• Ηassan Βadawy, Αραβολόγος, Βυζαντινολόγος Επίκουρος Καθηγητής ΑΠΘ: «Πτολεμαίος ο Λάγου: Από την Εορδαία της Μακεδονίας στην Οικουμενική Αλεξάνδρεια»
• Ahmed Mansour, Head of Ancient Egyptian Language Unit Calligraphy Center Bibliotheca Alexandrina: «Η βιβλιοθήκη της Αλεξάνδρειας χθες και σήμερα»
• Ανδρέας Ζαΐμης, Πρόεδρος του Συλλόγου «Φίλοι της Βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας»: «Οι δραστηριότητες του Συλλόγου Φίλοι της βιβλιοθήκης Αλεξάνδρειας»
• Χρήστος Μασσαλάς, Πρώην Πρύτανης Πανεπιστημίου Ιωαννίνων: «Ιχνηλατώντας την πολιτική και τη δημοκρατία»
Συντονιστής Άρης Νικολάκης, Δημοσιογράφος. Πνευματικό Κέντρο
Κυριακή 11 Νοεμβρίου
19.00 «Βραδιά προς τιμήν των εικαστικών της Εορδαίας» - Video art
Τιμώμενοι Καλλιτέχνες: Θέμης Κουτρούτσος, Αρκάδιος Κατικάκης, Βασίλης Κωνσταντινίδης, Χάρης Κωτσίδης
Μικρή συναυλία κλασσικής μουσικής: «Τρεις υψίφωνοι με συνοδεία πιάνου» Χρύσα Δελαβερίδου, Μαρία Μαργαρίτα Κεβρεκίδου, Κατερίνα Μήτκα Πιάνο: Καλλιρρόη Μήτκα. Πνευματικό Κέντρο.

ΠΡΟΒΟΛΗ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΑΙΝΙΩΝ ΜΙΚΡΟΥ ΜΗΚΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΙΝΗΜΑΤΟΓΡΑΦΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ






Τεταρτη 31-10-12

Ντοκιμαντέρ και ταινίες μικρού μήκους 
από το 2o Φεστιβάλ Ψηφιακού Κινηματογράφου Αθήνας
σας Περιμένουμε όλους στο Πνευματικο Κεντρο Πτολεμαιδας.
Προσέλευση 20:30 - Έναρξη 21:00
Εισοδος Ελευθερη!

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΔΕΥΤΕΡΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Δ. ΕΟΡΔΑΙΑΣ






Η Δημοτική Αστυνομία του Δήμου Εορδαίας στo πλαίσιo των αρμοδιοτήτων της, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, ξεκινάει πρόγραμμα ενημέρωσης των μαθητών της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης σε  θέματα Πολιτικής Προστασίας, τρόπους πρόληψης και αντιμετώπισης των συνεπειών των φυσικών και τεχνολογικών καταστροφών.
Η χρονική περίοδος του προγράμματος ορίζεται από τις 01/11/2012 έως και τις 31/05/2013 και αφορά τις τάξεις όλων των γυμνασίων, αρχικά της πόλης της Πτολεμαΐδας και κατόπιν του διευρυμένου Δήμου Εορδαίας.


Η ενημέρωση θα ξεκινήσει από το Γυμνάσιο Αναρράχης – Εμπορίου.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΩΔΕΙΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ




ΩΔΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ
                   ΕΝΟΤΗΤΑΣ  ΜΟΥΡΙΚΙΟΥ

      Τηλ. 24633 50527  


ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΡΙΟ      

Ο Πρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Εορδαίας (Κ.Ε.Δ.Ε),
 το Διοικητικό Συμβούλιο, καθώς και ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Ωδείου τις Δημοτικής  Ενότητας Μουρικίου, ευχαριστούνε θερμά τον κ. Μεντεκίδη  Σάββα και την εταιρίαΣΕΛΙ Φυσικό Μεταλλικό Νερό για την ευγενική χορηγία ενός ψύκτη νερού και 90 λίτρων μηνιαίως για τις ανάγκες κάλυψης του Δημοτικού Ωδείου για την σχολική Χρονιά.
 Ο Πρόεδρος τις Κ.Ε.Δ.Ε
 Κεσκερίδης Χρήστος

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

ΕΠΙΛΕΚΤΟΙ ΔΙΑΣΥΛΛΟΓΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ THAI BOXING MMA ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ




Σας προσκαλούμε στους Επίλεκτους Διασυλλογικούς Αγώνες 

THAI BOXING MMA 

ΚΥΡΙΑΚΗ 28-10-2012 και ώρα 18:30 στο κλειστό γυμναστήριο Πτολεμαΐδας 

Η παρουσία σας θα είναι ιδιαίτερη τιμή για εμάς 

ΕΟΡΤΑΣΤΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ - ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΟΣ ΕΡΥΘΡΟΣ ΣΤΑΥΡΟΣ
ΤΜΗΜΑ  ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΑΠΟΝΟΜΗ
ΠΤΥΧΙΩΝ - ΔΙΑΚΡΙΣΕΩΝ - ΠΡΟΑΓΩΓΩΝ
ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΗΣ

ΣΑΒΒΑΤΟ 27 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Σας καλούμε στην εορταστική εκδήλωση, απονομής πτυχίων, προαγωγών, διακρίσεων των Εθελοντών Νοσηλευτικής, που διοργανώνει το Τμήμα του ΕΡΥΘΡΟΥ ΣΤΑΥΡΟΥ Πτολεμαΐδας το Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 7μ.μ.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δ.Σ. της Δημαρχίας Εορδαίας.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΤΕΛΕΤΗΣ ΑΠΟΝΟΜΗΣ 

1. Έναρξη τελετής με προσευχή 

2. Χαιρετισμός από την Πρόεδρο περιφερειακού τμήματος Ε.Ε.Σ. κα Μοσχίδου - Ευαγγέλου Ιωάννα

3. Χαιρετισμός Τομεάρχη Νοσηλευτικής Ε.Ε.Σ

4. Χαιρετισμός Προέδρου Ε.Ε.Σ

5. Απονομή πτυχίων Εθελοντριών Νοσηλευτικής 

6. Υπόσχεση Εθελόντριας

7. Απονομή προαγωγών και διακρίσεων σε Εθελόντριες Αδερφές 

8. Ομιλία Εθελόντριας 

9. Τραγούδια από την χορωδία των  Τροβαδούρων Πτολ/δος

10. Εθνικός Ύμνος



" ΟΣΟ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΝΘΡΩΠΟΙ " 

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ομιλία με θέμα: "Η αναζήτηση των ηρώων στον Πόντο" από τον Θ. Μαλκίδη στο Ανατολικό του Δήμου Εορδαίας_ Σάββατο 27/10/2012 19.00΄

26 Οκτωβρίου_Άγιος Δημήτριος_Θρησκευτικές εκδηλώσεις για τον εορτασμό του Αγίου Δημητρίου στο Καρυοχώρι και το Προάστιο του δήμου Εορδαίας



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Παρασκευή 26 Οκτωβρίου, εορτή του Αγίου Δημητρίου του Μυροβλήτου, 
πανηγυρίζουν οι Ιεροί Ναοί των τοπικών κοινοτήτων 
Καρυοχωρίου και Προαστίου του Δήμου Εορδαίας 
με θρησκευτικές εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν 
την παραμονή το απόγευμα με λιτάνευση της Ιεράς Εικόνας και 
ανήμερα του εορτασμού με πανηγυρική Θεία Λειτουργία.

Μέγαν εὕρατο ἐv τοῖς κιvδύvοις, 
σὲ ὑπέρμαχοv, ἡ οἰκουμένη, 
Ἀθλοφόρε τὰ ἔθνη τροπούμενον. 
Ὡς οὖν Λυαίου καθεῖλες τὴν ἔπαρσιν, 
ἐν τῷ σταδίῳ θαῤῥύvας τὸν Νέστορα, 
οὕτως Ἅγιε, Μεγαλομάρτυς Δημήτριε, 
Χριστὸν τὸν Θεὸν ἱκέτευε, 
δωρήσασθαι ἡμῖν τὸ μέγα ἔλεος.




Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

ΔΕΛΦΙΝΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΜΟΥ ΜΕ ΤΟ WATER POLO - TOY ΛΟΥΚΑ ΝΙΤΣΑ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΗΣ ΑΚΑΔΗΜΙΑΣ ΔΕΛΦΙΝΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ





Η Υδατοσφαίριση (Water Polo) είναι ένα από τα πιο θεαματικά και διαδεδομένα αθλήματα στον κόσμο, καθώς και από τα πιο δημοφιλή στους Ολυμπιακούς αγώνες.
Στην Ελλάδα η ιστορία του αθλήματος είναι μακρόχρονη. Σήμερα, ομάδες πόλο έχουν συγκροτηθεί σχεδόν σε κάθε κολυμβητήριο της χώρας. Η Εθνική Ανδρών και Γυναικών συμμετέχει σε όλες τις μεγάλες διοργανώσεις πετυχαίνοντας κορυφαίες διακρίσεις, όπως αυτή της κατάκτησης του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος Γυναικών το 2011 και της 4ης θέσης στους Άνδρες στην Ολυμπιάδα του 2004.
Στο σύλλογό μας λειτουργούν τμήματα υποδομών Water Polo αγοριών και κοριτσιών από το 2009. Φέτος, οι προπονήσεις πραγματοποιούνται από Δευτέρα έως Σάββατο. Με στόχο την προσέλκυση νέων αθλητών που θα αναδειχθούν ως οι μελλοντικοί πολίστες και πολίστριες του συλλόγου προσθέσαμε, κάθε Τρίτη και Πέμπτη, ένα νέο τμήμα, τις «Ακαδημίες Υδατοσφαίρισης», το οποίο αφορά αγόρια και κορίτσια ηλικίας 9 έως 13 ετών.
Για να συμμετέχει κάποιο παιδί στις Ακαδημίες των Δελφινιών θα πρέπει πρώτα απ’ όλα να είναι θετικό στην ιδέα να ασχοληθεί με το άθλημα του πόλο και προαιρετικά να κατέχει κάποιες βασικές δεξιότητες κολύμβησης.
Γιατί, όμως, ένα παιδί (το δικό μου)
να ασχοληθεί με το WATER POLO;
Ποια τα ΘΕΤΙΚΑ που συγκεντρώνει το άθλημα και ποια τα ΟΦΕΛΗ που αποκομίζει ένας αθλητής;
Το πόλο είναι η καλύτερη μορφή άσκησης!
√             Στο κολύμπι το σώμα γυμνάζεται ομοιόμορφα.
√             Με τις ασκήσεις να εκτελούνται εντός του νερού αποφεύγονται οι κακώσεις και οι τραυματισμοί του μυοσκελετικού συστήματος και των αρθρώσεων, που συχνά παρατηρούνται σε αθλήματα με μπάλα στο έδαφος.
√             Το παιδί αποκτά ιδιαίτερες δεξιότητες στην κολύμβηση και στον χειρισμό της μπάλας στο νερό.
√             Το παιδί μαθαίνει σε έναν υγιεινό τρόπο ζωής.
√             Οι πολίστες/στριες εξασκούνται και αποκτούν αυξημένες αθλητικές ικανότητες, όπως αντοχή, μέγιστη δύναμη, έκρηξη, αντίληψη, οξυδέρκεια, γρήγορα αντανακλαστικά και ψυχραιμία.
√             Οι αθλητές και οι αθλήτριες του πόλο αποκτούν τα πιο καλοσχηματισμένα σώματα.

Το πόλο βοηθάει σε μια ισορροπημένη ψυχική υγεία!
√             Είναι ένα άθλημα δυναμικό και το παιδί αποκτά αυτοπεποίθηση.
√             Αναπτύσσεται η νοημοσύνη και το αίσθημα ευθύνης.
√             Το παιδί μαθαίνει να θέτει στόχους για τον εαυτό του και προσπαθεί να τους πραγματοποιήσει.

Όλα τα οφέλη, σωματικά και πνευματικά, αποκομίζονται μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και της διασκέδασης!
√             Οι προπονήσεις αποτελούν για τα παιδιά μια ευχάριστη ώρα στην οποία ξεδίνουν από τον φόρτο της μέρας τους.
Το πόλο είναι άθλημα ομαδικό και βοηθάει στην ασφαλή κοινωνικοποίηση ενός ατόμου!
√             Η ομάδα είναι στην ουσία μια μεγάλη οικογένεια όπου όλοι προσπαθούν για το κοινό καλό.
√             Το παιδί εντάσσεται γρήγορα σε ένα νέο και ασφαλές κοινωνικό σύνολο.
√             Η συνεργασία και η κοινωνικοποίηση προάγεται μέσα από τη διαδικασία του παιχνιδιού και της διασκέδασης.
√             Ο αθλητής μαθαίνει να λειτουργεί και να δημιουργεί εντός μιας ομάδας ατόμων όπου επικρατεί ιεραρχία.
√             Μαθαίνει να πειθαρχεί στις εντολές των προπονητών, να σέβεται τους μεγαλύτερους και πιο έμπειρους συναθλητές του, καθώς και να βοηθάει τους πιο μικρούς από αυτόν.
√             Ένα παιδί μαθαίνει να ανταγωνίζεται τα παιδιά των άλλων ομάδων, δείχνοντας ευγενή άμιλλα και σεβασμό προς τον αντίπαλό του, στα όρια που του επιτρέπουν οι κανονισμοί του αθλήματος.
√             Μαθαίνει να μοιράζεται τις επιτυχίες, αλλά και τις αποτυχίες με όλη την ομάδα.
√             Σε μια ομάδα πόλο δημιουργούνται φιλίες που στηρίζονται σε γερά θεμέλια, οι οποίες ενισχύονται μέσα από την κοινή και σκληρή προσπάθεια καθώς και την αγάπη για το άθλημα.
Ο πρωταθλητισμός στο πόλο δεν έχει όριο ηλικίας, δεν έχει ημερομηνία λήξης!
√             Στο πόλο μετράνε τόσο η φυσική κατάσταση, όσο και η εμπειρία. Οι αθλητές με την πάροδο των χρόνων γίνονται ολοένα και καλύτεροι!
Με λίγα λόγια…το WATER POLO
είναι ένα από τα ιδανικότερα αθλήματα για την ομαλή σωματική και πνευματική ανάπτυξη του παιδιού.

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ




ΓΡΑΦΕΙΟ ΔΗΜΑΡΧΟΥ
Δημοτικό Κατάστημα, 25ης Μαρτίου 15, 
Τ.Κ. 50 200 Πτολεμαΐδα, τηλ 24633 50100, 
FAX 24633 50150                                                                         
 Πτολεμαΐδα 22-10-2012                                                                    
Αριθμ. Πρωτ. 51521

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 
ΕΟΡΤΑΣΜΟΥ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ 28ης ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 1940
                                  
        Η Εθνική Επέτειος της 28ης  Οκτωβρίου πόλης μας θα εορτασθεί με παλλαϊκή συμμετοχή και θα λάβουν χώρα και εκδηλώσεις στο πλαίσιο του Εορτασμού των 100 χρόνων από την Απελευθέρωση της Εορδαία.   

        Από της 8ης  πρωϊνής  ώρας της 26ης  Οκτωβρίου  μέχρι και τη δύση του ήλιου της 28ης Οκτωβρίου, θα σημαιοστολιστούν όλα τα Δημόσια, Δημοτικά, ιδιωτικά καταστήματα, Ν.Π.Δ.Δ. Τράπεζες και οικίες.

        Θα φωταγωγηθούν όλα τα δημόσια ,τα Δημοτικά Καταστήματα και τα Καταστήματα των Ν.Π.Δ.Δ  και Τραπεζών , κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης Οκτωβρίου.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 26 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012
Θα αναπτυχθεί η ιστορική σημασία της επετείου από κατάλληλους ομιλητές σε ειδικές συγκεντρώσεις στα Σχολεία ,τις Δημόσιες Υπηρεσίες, Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και Οργανισμούς.
        Ώρα  12.00.  Θα τελεστεί επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση  στεφάνων από τα Σχολεία της πόλης μας με την παρακάτω σειρά.

1.  Στο μνημείο των Εφέδρων Αξιωματικών στην Κεντρική Πλατεία
  Τα Δημοτικά Σχολεία 1ο, 3ο  7ο  και 11ο, το 1ο Γενικό Λύκειο και το ΤΕΕ Μαθητείας.

2.   Στο Μνημείο Πεσόντων της Αγίας Σκέπης         
Τα  Δημοτικά Σχολεία 4ο,  9ο  και 10ο ,  το 2ο και 4ο Γυμνάσιο,  και το 3ο Γενικό Λύκειο.

3.   Στο Μνημείο του Μακεδονομάχου Μπομπορά
Τα Δημοτικά Σχολεία 5ο και 6ο, το 1ο και 5ο Γυμνάσιο, το 2ο Γενικό Λύκειο, το 1ο ΕΠΑ.Λ. πρόσκοποι.

4.    Στο Μνημείο της Αστυνομίας    
Τα Δημοτικά Σχολεία 2ο, 8ο, το 3ο Γυμνάσιο, το Μουσικό Γυμνάσιο- Λύκειο  και το 2ο και   3ο ΕΠΑ.Λ.  

 5.    Στο Ηρώο του Οικισμού Καρδιάς
       Το 12ο Δημοτικό Σχολείο. 
                                                                                                    
ΚΥΡΙΑΚΗ  28 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2012

Στις 07:30  το πρωί θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες των Εκκλησιών και η Φιλαρμονική θα παιανίσει τον Εωθινό.

Στις 8:30 το πρωί θα γίνει έπαρση της Σημαίας  στην κεντρική Πλατεία της  Πτολ/δας.

Στις 10:30 το πρωί θα γίνει επίσημη Δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίας Σκέπης   από τον Αρχιερατικό Επίτροπο που θα βοηθείται  από όλο τον Κλήρο. Στην Θεία Λειτουργία επίσης καλούνται να παρευρεθούν. Οι  Βουλευτές της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, ο  Περιφερειάρχης  Δυτ. Μακεδονίας, ο Διοικητής του Α΄ Σώματος Στρατού, ο πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου, οι Ειρηνοδίκες Εορδαίας, το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας,  πρώην Βουλευτές, οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι, οι προϊστάμενοι δημοσίων υπηρεσιών, οι προϊστάμενοι ΤΕΙ, Δ/ντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης, οι προϊστάμενοι Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου, Οργανισμών, Τραπεζών, Ν.Π.Ι.Δ., αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων, των σωμάτων ασφαλείας και του   Πυροσβεστικού σώματος. Οι εν ενεργεία και κατά ιεραρχική τάξη, οι έφοροι προσκόπων και οδηγών με στολή,  οι πρόεδροι  αναπηρικών και εφεδροπολεμιστικών οργανώσεων, εκπρόσωποι αγωνιστών Εθνικής Αντίστασης, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου, πρόεδροι επαγγελματικών οργανώσεων, ο πρόεδρος του εργατικού κέντρου, πρόεδροι εργατικών οργανώσεων, ο πρόεδρος της  ένωσης γεωργικών συνεταιρισμών, οι πρόεδροι άλλων σωματείων και συλλόγων και λοιπών φορέων και όλος ο λαός της πόλης μας. Μετά την δοξολογία θα γίνει επιμνημόσυνη δέηση στο Μνημείο Πεσόντων της Αγίας Σκέπης. 

 Θα ακολουθήσει κατάθεση στεφάνων από τους :

1.   Δήμαρχο Εορδαίας  

2.   Περιφερειάρχη Δυτ. Μακεδονίας

3.   Βουλευτές  του νομού

4.   Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

5.     Εκπρόσωπο Α΄ Σώματος Στρατού

6.  Διευθυντή Υποδιεύθυνσης Αστυνομίας Πτολεμαίδας

7.  Διοικητή Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαίδας

8.     Πρόεδρο Δημοτικής Ενότητας Πτολεμαίδας

           9.     Κοσμήτορα Τμήματος Μαιευτικής ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας  
      
         10.     Διευθυντή  Β/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

         11.   Διευθυντή  Α/θμιας Εκπαίδευσης Κοζάνης

         12.  Πρόεδρο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού

         13.   Πρόεδρο Αναπήρων και Θυμάτων Πολέμου

         14.   Πρόεδρο Εφέδρων Αξιωματικών

         15.  Πρόεδρο Συνδέσμου Αποστράτων  Σωμάτων Ασφαλείας Εορδαίας

         16.   Πρόεδρο Παραρτήματος Π.Ο.Α.Ε.Α.

         17.  Πρόεδρο παραρτήματος  Π.Ε.Α.Ε.Α

         18.   Πρόεδρο Εμπορικού Συλλόγου

         19.   Πρόεδρο Εργατικού Κέντρου

         20.   Πρόεδρο Τοπικής Εφορίας Προσκόπων

         21.   Ένωση Παλαιών Προσκόπων Τοπικής Εφορίας

Αμέσως μετά θα εκφωνηθεί ο πανηγυρικός της
 ημέρας από τον κ.Πολυχρόνη  Ρουσάκη  Ταξίαρχο εν αποστρατεία.

 Σιγή ενός λεπτού, Εθνικός Ύμνος.

   Στις 12.00   έναρξη της παρέλασης προ των επισήμων, όπου και θα παρελάσουν:
Δημοτικά Σχολεία, Γυμνάσια, Γενικά Λύκεια, ΕΠΑ.Λ., Σύλλογος Μακεδονομάχων, Σύλλογος Κρητών Πτολεμαΐδας, σύλλογος Βλατσιωτών Πτολεμαϊδας, σύλλογος  Ηπειρωτών Εορδαίας, Θρακική Εστία Εορδαίας, εκπολιτιστικός λαογραφικός σύλλογος Καρδιάς, σύλλογος Μικρασιατών Πτολεμαϊδας, Ποντιακός σύλλογος Πτολεμαϊδας, Πρόσκοποι, Στρατιωτικό Άγημα, Ο Ερυθρός Σταυρός, η εθελοντική Διασωστική ομάδα, λοιποί πολιτιστικοί και κοινωνικοί φορείς.

Στις 17:30 θα γίνει υποστολή της Σημαίας.
Στο πλαίσιο του των εκδηλώσεων για την 28η Οκτωβρίου του  2012 θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εκδηλώσεις.
Σάββατο  27-10-2012.
Ώρα 19.00 ορκωμοσία Εθελοντών Νοσηλευτών του Ελληνικού Ερυθρού  Σταυρού, τμήματος Πτολ/δας. Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Καλούνται οι συμπολίτες μας να παρακολουθήσουν τις εορταστικές εκδηλώσεις.      Παρακαλούμε τον Αρχιερατικό  επίτροπο να καθορίσει τα της Ιεροτελεστίας και τον Διευθυντή της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαϊδας, τα της  Τάξεως.       Τελετάρχες ορίζουμε τους Δημοτικούς Αστυνόμους, Δημήτρη Κοπατσάρη και Πολυχρόνη Κουσίδη. Το γενικό πρόσταγμα της παρέλασης των πολιτικών τμημάτων θα έχουν οι καθηγητές Φυσικής Αγωγής  κα.   Παρθένα Αγγελίδου   και  κος. Νικόλαος  Κιβρακίδης.
                                                                       
Η Δήμαρχος Εορδαίας 

Παρασκευή Βρυζίδου

    
 Το πρόγραμμα αυτό έχει θέση επίσημης πρόσκλησης. Σημείωση : Η εξέδρα των επισήμων θα βρίσκεται στην οδό 25ης  Μαρτίου 85 ανεβαίνοντας αριστερά στη συμβολή με την οδό Ακρίτα.  Tα τμήματα που θα παρελάσουν θα ξεκινούν από την Αγία Σκέπη και θα κατευθύνονται προς το κέντρο της Πόλης.

ΠΡΟΚΛΗΣΗ ΔΣ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ










ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Πτολεμαΐδα :  24-10-2012
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                              Αριθμ. Πρωτ. :  51945
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                
……………………………….                                        
Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ.                                                      
Τηλέφωνο : 24633 50111

                                                                         ΠΡΟΣ
Τη Δήμαρχο
Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας.
Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου , 
που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος
 Πτολεμαΐδας την 29  Οκτωβρίου   2012  ημέρα   Δευτέρα  και ώρα  6 : 00 μ. .μ.  
για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :

Ενημέρωση – λήψη απόφασης  σχετικά με την επανεξέταση του θέματος  «ΑΕΒΑΛ. »
Εισηγητής : Ο Πρόεδρος της επιτροπής Κουσίδης  Νικόλαος.

Ψήφισμα διαμαρτυρίας για την υψηλή τιμή πετρελαίου θέρμανσης.
Εισηγητής : Η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου

Λήψη απόφασης για διεκδίκηση  υλοποίησης του έργου για « Κατασκευή  Σήραγγα
 της Κλεισούρας »
 Εισηγητής : Η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου

Αίτημα προς το Δασαρχείο για άρση της απόφασή του για εκτέλεση έργου 
του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου.
Εισηγητής : Η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου

Αίτημα  σωματείου ανέργων & προστασία περιβάλλοντος
Εισηγητής : Η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου

Πρόσληψη προσωπικού με δίμηνες συμβάσεις
Εισηγητής : Η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου.

Έγκριση πρωτοκόλλου   παραλαβής διαφόρων έργων.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Έγκριση ΑΠΕ διαφόρων έργων
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Έγκριση παρατάσεων εκτέλεσης διαφόρων έργων
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Σύναψη προγραμματικής σύμβασης με ΠΔΜ, ΑΝΚΟ και Δήμου για την 
προετοιμασία   και υποστήριξη των φακέλων για προσέλκυση κεφαλαίων 
επένδυσης στη Δυτ. Μακεδονία.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Αποδοχή απόφασης ένταξης της πράξης « Τεχνική Βοήθεια Δήμου Εορδαίας »  
και  Αποδοχή ποσού.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Μεταφορά πιστώσεων Τ.Π.Α.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης.

Λήψη απόφασης σχετικά με την μελέτη « Ανάπλαση κοινόχρηστων χώρων 
στην Τ.Κ.  Βλάστης του Δήμου Εορδαίας .
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης

Αποδοχή ποσού  από τον Τ.Π.Α. για το έργο Ασφαλτοστρώσεις 2010.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης

Προσωρινές κυκλοφοριακές ρυθμίσεις .
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης

Επικαιροποίηση της υπ’αριθ. 93/2010 ΑΔΣ τ. Δήμου Μουρικίου.
Εισηγητής : ο Αντιδήμαρχος Στέφανος Μπίγγας.

 Συγκρότηση επιτροπής ελέγχου κέντρων διασκεδάσεως, θεάτρων και 
Κινηματογράφων.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

 Τροποποίηση της 387 ΑΔΣ Δήμου Εορδαίας σχετικά με τον καθορισμό 
δικαιώματος Βοσκής.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

 Χορήγηση νέων επαγγελματικών αδειών πολιτών λαϊκών αγορών.
Εισηγητής Ο Αντιδήμαρχος  Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

Διαγραφή ποσού από χρηματικό κατάλογο του Δήμου  σύμφωνα με απόφαση του 
ελεγκτικού συνεδρίου και απόφασης του μονομελές πρωτοδικείου Κοζάνης.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

 Διαγραφές οφειλών από βεβαιωτικούς καταλόγους του Δήμου
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

 Εκμίσθωση χώρου για στάθμευση όλων των οχημάτων του Δήμου.
 Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

Απόδοση πάγιας προκαταβολής προέδρων Τ.Κ.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

Έγκριση πρακτικού επιτροπής παρακολούθησης κυκλοφοριακής μελέτης.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

 Απ’  ευθείας ανάθεση προμήθειας υγρών Καυσίμων.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

 Έγκριση απόφασης τοπικής κοινότητας Ολυμπιάδος.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.

 Έγκριση αποφάσεων ΔΕΤΗΠ
Εισηγητής : Ο Πρόεδρος ΔΣ Κουσίδης Νικόλαος.

 Έγκριση αποφάσεων ΚΕΔΕ
Εισηγητής : Ο Πρόεδρος ΔΣ Κεσκερίδης Χρήστος.

 Έγκριση  δαπανών  για τις εκδηλώσεις 15ης και 28ης Οκτωβρίου.
Εισηγητής : Ο Αντιδήμαρχος Ιωάννης Ασπράγκαθος.

 Έγκριση αποφάσεων Α/θμίας & Β/θμιας εκπαίδευσης
Εισηγητής : Ο Πρόεδρος του ΔΣ  Ιωάννης Ασπράγκαθος.

 Μεταβολές σχολικών μονάδων σχολικού έτους 2013 -2014.
Εισηγητής : Ο Πρόεδρος του ΔΣ  Ιωάννης Ασπράγκαθος.


      Μέχρι και την ημέρα της Συνεδρίασης μπορείτε να επισκεφθείτε το 
Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερωθείτε σχετικά.


                                                  O Πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου


                                                         Γεώργιος Καμπούρης