Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 10 Δεκεμβρίου 2013

ΣΥΛ. ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Παραδοσιακή μουσική και γευστική πανδαισία


1341_ 102
Για μια ακόμα φορά γέμισε η αίθουσα του Συλλόγου Ηπειρωτών Εορδαίας, από τα μέλη και τους φίλους του συλλόγου σε μια πανδαισία μουσικής και γευστικής απόλαυσης.
Οι χρυσοχέρες ηπειρώτισσες αλλά και οι φίλες του συλλόγου, γέμισαν τα τραπέζια με παραδοσιακά εδέσματα και τις Ξακουστές Ηπειρώτικες Πίτες. Τα ψητά άφθονα, ήταν πειρασμός για όλους μας. Δεν ήξερες τι να πρωτοδιαλέξεις.
Το γλέντι στήθηκε γρήγορα, με τους ήχους Παραδοσιακής ζυγιάς, υπό τον Νίκο Ματθαίου και κάλυψε όλη την Ελλάδα. Από την Ήπειρο ως την Μικρά Ασία και από τον Πόντο ως την Κρήτη Όλοι μια αγκαλιά σε μοναδικούς κυκλικούς χορούς μέχρι τις μικρές ώρες
Σ αυτό το χαρούμενο παραδοσιακό αντάμωμα παρευρέθηκαν η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος για θέματα πολιτισμού και παιδείας Γιάννης Ασπράγκαθος, ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΕ Γιώργος Καραϊσκος, καθώς και αντιπροσωπίες από τους Πολιτιστικούς συλλόγους της Πόλης, Μικρασιατών, Ποντίων, Κλεισουριαίων, Τραβαδούρων και Κρητών.
«Μια ακόμα νότα αισιοδοξίας. Έτσι! για να Φωτίσουν τα Πρόσωπα μας, να γλυκαθεί το αυτί τους κόντρα σ’ αυτούς που θέλουν την Ζωή μας Μαύρη σαν τα υποκατάστατα πολιτισμού που μας υποβάλουν από τα μέσα τους.
Και να ξέρουν. Δεν θα τους Περάσει!», δήλωναν μέλη της διοίκησης του συλλόγου των Ηπειρωτών.