Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2013

ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΟ ΕΜΠΟΡΙΚΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΟΑΕΕ (ΠΡΩΗΝ ΤΕΒΕ) ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ_ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ ΥΠΟΒΑΘΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ! ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ EMΠΟΡΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Από πληροφορίες του γραφείου ΟΑΕΕ της Πτολεμαΐδας μας έγινε γνωστό ότι εντός των επόμενων ημερών θα υποβαθμιστεί αποχωρώντας δύο υπάλληλοι, ενώ το αμέσως επόμενο διάστημα το
γραφείο θα οδηγηθεί σε κλείσιμο και θα είμαστε υποχρεωμένοι για οποιαδήποτε συναλλαγή μας να μεταβαίνουμε στην Κοζάνη. Ηδη για οποιαδήποτε αίτηση ιατροφαρμακευτικής παροχής, πρέπει να απευθυνόμαστε
στον ΕΟΠΥΥ Κοζάνης. Ο σύλλογος έστειλε επιστολή στην διοικήτρια του ΟΑΕΕ κυρία Κοτίδου, ζήτησε την παρέμβαση της ΕΣΕΕ, ενώ ζήτησε και από βουλευτές του Νομού να παρέμβουν για την αποτροπή του κλεισίματος των γραφείων του ΟΑΕΕ στην Πτολεμαΐδα.
Παρ’ όλα αυτά πιστεύουμε πως πρέπει να κινητοποιηθούμε κι εμείς ώστε να γίνει γνωστή η εντονότατη αντίδραση μας.
Γι αυτό σε καλούμε σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα γραφείων του ΟΑΕΕ την Παρασκευή στις 8.30 το πρωί και για μία ώρα, για να δώσουμε το μήνυμα ότι η υποβάθμιση της Πόλης μας και των υπηρεσιών της, δεν μπορεί να γίνει δεκτή.
ΣΕ ΚΑΛΟΥΜΕ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙΣ ΔΥΝΑΜΙΚΑ
ΣΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
ΤΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ – ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ - ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ THΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ  1 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΙΣ 8.30 ΤΟ ΠΡΩΙ.
ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΟΑΕΕ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ
ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ, ΤΟΝ ΟΑΕΕ, ΤΟ ΤΕΛΩΝΕΙΟ, ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΤΩΝ ΤΕΙ, ΤΗΝ Δ.Ο.Υ,
ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ!

ΔΕΝ ΔΕΧΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗ  ΥΠΟΒΑΘΜΗΣΗ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ!
ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ!!

ΜΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                                           Ο ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Ματθαίος Καλαϊτζόπουλος                                             Χαρίλαος Τοσκίδης

29/01/13
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ-ΚΑΛΕΣΜΑ :
EMΠΟΡΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ - ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΕΤΟΣ  ΙΔΡΥΣΗΣ  1923
Γουμεράς 6    50200   Πτολεμαΐδα
Τηλ. 24630 27265   www.espt.gr/
Τηλ.Προέδρου:24630 57077-κιν:  6973408006 / e-mail:   kalaitzopoulos@gmail.com
e-mail Συλλόγου  emporikos.sullogos.eordaias@gmail.com
ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO



ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

ΣΥΛΛΗΠΗΤΗΡΙΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΤΟΥ ΕΚΛΙΠΟΝΤΑ ΚΑΘΗΓΗΤΗ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΗΣ ΧΡΗΣΤΟΥ ΑΝΤΩΝΙΑΔΗ






ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/

   

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ


Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου  και σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο εκφράζουν τα θερμά τους συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος καθηγητού νευροχειρουργικής Χρήστου Αντωνιάδη, που κηδεύτηκε στη γενέτειρά του Ξηρολίμνη με τη συνοδεία πλήθους κόσμου.

  Με την απουσία του επιφανούς αυτού επιστήμονα δεν γίνεται φτωχότερη μόνον η Ιατρική αλλά και το ποντιακό στοιχειό, το οποίο ύμνησε και υπηρέτησε πιστά όλα τα χρόνια του σύντομου βίου του.       


  

Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΚΟΠΗΣ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ ΑΠΟ ΤΟ Β ΚΑΠΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

  Η Δήμαρχος Εορδαίας κ. Παρασκευή Βρυζίδου και η Πρόεδρος του ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΑΠ κ. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου σας προσκαλούν στο Β’ Κ.Α.Π.Η. Πτολεμαΐδας όπου θα πραγματοποιήθει η ετήσια κοπή της βασιλόπιτας των μελών , την Πέμπτη 31 Ιανουαρίου και ώρα 17:00 στον χώρο στέγασής του Π.Αδαμοπούλου 34.

ΔΕΤΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΔΣ





Πτολεμαΐδα : 25-01-2013
                                                             Αρ. Πρωτ.       : 420

1η/2013
ΤΑΚΤΙΚΗ  ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ Δ.Σ. Δ.Ε.ΤΗ.Π.
ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ
31-01-2013 ΗΜΕΡΑ ΠΕΜΠΤΗ
ΩΡΑ
  19:00
ΤΟΠΟΣ
ΓΡΑΦΕΙΑ Δ.Ε.ΤΗ.Π.
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

           
ΠΡΟΣ
    
Τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας

Προσκαλείστε στην 1η Τακτική Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του 2013, για την συζήτηση των παρακάτω θεμάτων ημερήσιας διάταξης.

ΘΕΜΑ 1ον
Θέματα Έργων & Προμηθειών
ΘΕΜΑ 2ον
Θέματα Φορέων
ΘΕΜΑ 3ον
Έγκριση Αποφάσεων Προέδρου Δ.Σ. Δ.Ε.ΤΗ.Π.
ΘΕΜΑ 4ον
Έγκριση Δαπανών, Μικροδαπανών και Ταμειακού Προγράμματος



Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.ΤΗ.Π.



           ΚΟΥΣΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ



Κοινοποίηση :
ΧΑ
ΔΗΜΑΡΧΟ
Δ/ΝΣΗ
Γ.Γ.
ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ΤΜΗΜΑΤΩΝ
ΣΩΜΑΤΕΙΟ
Μ.Μ.Ε.           
ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ

Τρίτη 29 Ιανουαρίου 2013

Espressonews : Η Δήμαρχος Εορδαίας για την τηλεθέρμανση - «Εξυπνες» πόλεις που ζεσταίνονται με τηλεθέρμανση


«Εξυπνες» πόλεις που ζεσταίνονται με τηλεθέρμανση
26.1.2013




Την ώρα που οι Ελληνες καίνε μέχρι και δέντρα από αστικά άλση για να ζεσταθούν αναζητώντας εναλλακτική πηγή θέρμανσης κόντρα στο πανάκριβο πετρέλαιο, ένας τεράστιος ενεργειακός θησαυρός, η τηλεθέρμανση, παραμένει εδώ και χρόνια αναξιοποίητος. Οι δυνατότητές της είναι τεράστιες, αφού ήδη εφαρμόζεται σε πολλές «έξυπνες» πόλεις του εξωτερικού διευκολύνοντας τη ζωή των κατοίκων, αφού το σύστημα προσφέρει φθηνή θέρμανση και ζεστό νερό σε χιλιάδες σπίτια, προσφέροντας οικονομική λύση και καθαρότερο περιβάλλον, χωρίς καμινάδες και λέβητες πετρελαίου.


Παρά το γεγονός ότι η εφαρμογή της τηλεθέρμανσης ξεκίνησε πιλοτικά πριν από περίπου δεκαπέντε χρόνια, οι εγκαταστάσεις δεν έχουν ακόμη ολοκληρωθεί, παρά μόνο σε ελάχιστες περιπτώσεις, ενώ σε κάποιες πόλεις μόλις τώρα ξεκινούν τα έργα μετά την ενεργοποίηση μέρος του συνολικού ποσού από το ΕΣΠΑ. Το πρώτο σύστημα-πιλότος ξεκίνησε στην Πτολεμαΐδα και πέτυχε σε μεγάλο ποσοστό. Την εγκατάσταση του συστήματος τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας ακολούθησαν οι Σέρρες και η Κοζάνη. Το σύστημα λειτουργεί από το 1993 θερμαίνοντας περίπου 25.000 διαμερίσματα σε σύνολο 4.900 κτιρίων. Πολύ μικρότερο είναι το ποσοστό στη Μεγαλόπολη Αρκαδίας όπου ζεσταίνονται με τηλεθέρμανση μόνο 500 σπίτια, αν και το έργο έχει ξεκινήσει από το 2000, ενώ στη Φλώρινα μόλις πριν από λίγες εβδομάδες έφτασαν τα χρήματα της προκαταβολής για την υλοποίηση του έργου της κατασκευής υποδομών τηλεθέρμανσης.



Η διοίκηση του δήμου Φλώρινας έλαβε προκαταβολή ύψους 28 εκατομμυρίων ευρώ και το έργο αναμένεται να ξεκινήσει χωρίς καθυστερήσεις, όπως τονίζει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Βοσκόπουλος, που επισημαίνει στην «Espresso»: «Το έργο κοστίζει συνολικά 86 εκατομμύρια ευρώ. Περιμένουμε την προέγκριση από το (Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α.) Επιχειρησιακό Πρόγραμμα “Περιβάλλον και Αειφόρο
ος Ανάπτυξη” (διαχειριστική αρχή τευχών δημοπράτησης) και μόλις έρθει, το έργο 
θα δημοπρατηθεί. Είναι διεθνής διαγωνισμός διάρκειας 52 ημερών και μετά τον διαγωνισμό και αφού προκύψει ανάδοχος, ξεκινάει η υλοποίηση του έργου».



Σύμφωνα με το σχέδιο, η τηλεθέρμανση καλύπτει όλη την πόλη του δήμου Φλώρινας και ξεκαθάρισε ότι στη δαπάνη αυτή συμπεριλαμβάνονται και οι εναλλάκτες που θα μπουν στα κτίρια: «Προσφέρεται μια εξοικονόμηση 60% και παραπάνω. Δηλαδή, ένα σπίτι στη Φλώρινα για να ζεσταθείσήμερα θέλει 7.000 ευρώ. Δηλαδή, με αυτό τον τρόπο γλιτώνει 4.200 και τη βγάζει με 2.800 ευρώ. Πέρα από αυτό, ελαφρύνουμε και το περιβάλλον από τους ρύπους».


Οι επεκτάσεις 


Η τηλεθέρμανση στην Πτολεμαΐδα ήταν έργο που είχε κατασκευαστεί πριν από δεκαπέντε χρόνια, ενώ την τελευταία διετία άρχισε και η υλοποίηση των επεκτάσεων, όπως τονίζει στην «Espresso» η δήμαρχος Εορδαίας Πτολεμαΐδας Παρασκευή Βρυζίδου. «Στόχος ήταν να καλύψουμε άλλο ένα 30% της πόλης, με σκοπό να καλυφθεί τελικά το σύνολο της Πτολεμαΐδας. Το κόστος των επεκτάσεων μαζί με τον αγωγό μεταφοράς στοίχισε 32 εκατομμύρια» εξηγεί η ίδια και συνεχίζει: «Σήμερα το έργο έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και σχεδόν όλη η πόλη έχει τηλεθέρμανση, υπάρχει οικονομία στα νοικοκυριά και ένα σημαντικό έργο τελικά ολοκληρώθηκε και λειτουργεί χωρίς προβλήματα».


Η περίπτωση της Μεγαλόπολης, ωστόσο, είναι τελείως διαφορετική. Σύμφωνα με τον δήμαρχο Μεγαλόπολης Παναγιώτη Μπούρα, «η τηλεθέρμανση ξεκίνησε το 2000-2001 χωρίς πόρους, με αποτέλεσμα η τότε δημοτική αρχή να κάνει υπερμεγέθη δανεισμό και να πληρώνουμε μέχρι προχθές τοκοχρεολύσια ύψους 700.000 ευρώ τον χρόνο. Το έργο δεν καταφέραμε να το ολοκληρώσουμε, έχουμε όμως υποβάλει πρόταση για την ολοκλήρωσή του, ώστε να καλύψουμε όλο το φάσμα το
υ πολεοδομικού ιστού της Μεγαλόπολης. Η διεύθυνση που διαχειρίζεται το Ε.Π.ΠΕΡ.Α.Α. έχει στείλει την κοινοποίηση στην Επιτροπή Ανταγωνισμού της Ε.Ε. για την έγκριση και στη συνέχεια θα κάνουμε δημοπράτηση του υπόλοιπου έργου. Θα είναι ευχής έργον γιατί αυτή τη στιγμή δίνουμε ενέργεια στα σπίτια που έχουν συνδεθεί με τιμή κατά 57,1% μικρότερη από αυτή του πετρελαίου. Αυτή τη στιγμή έχουν συνδεθεί τουλάχιστον 500 σπίτια (1.100 καταναλωτές) και στην ουσία θα βάλουμε άλλους 2.000 για να πάρουν όλα τα σπίτια».



Ενδεδειγμένη λύση για χώρες με πολύ κρύο

Η τηλεθέρμανση χρησιμοποιείται σε πολλές «έξυπνες» πόλεις της Ευρώπης -και όχι μόνο- με οργανωμένη επέκταση των συστημάτων. Είναι χαρακτηριστικό ότι την τηλεθέρμανση επιλέγουν ως λύση χώρες που γνωρίζουν από βαρύ χειμώνα και έχουν παραδοσιακά πολύ χαμηλές θερμοκρασίες και συχνές χιονοπτώσεις. Ετσι, η ανάπτυξη συστημάτων τηλεθέρμανσης αντιπροσωπεύει το 94% των εθνικών υποδομών στην Ισλανδία, το 63% στη Ρωσία, το 60% στη Δανία και το 55% στη Σουηδία, ενώ χώρες όπως η Φινλανδία, η Λιθουανία, η Πολωνία και η Ρουμανία έχουν επίσης εκτεταμένο δίκτυο. Ολο και μεγαλύτερο ενδιαφέρον εκδηλώνουν η Γερμανία και η Βρετανία προκειμένου επεκτείνουν τα δίκτυά τους.

ΕΥΑ ΠΑΠΑΔΑΤΟΥ


ΠΗΓΗ WWW.ESRESSONEWS.GR ΕΔΩ

Δευτέρα 28 Ιανουαρίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : Πρόσκληση «Γιορτή των Γραμμάτων και της Παιδείας-Τριών Ιεραρχών»



 

Η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου σας προσκαλεί 
την Τετάρτη 30 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας 
στην εκδήλωση των Τριών Ιεραρχών με θέμα: 
«Θεράποντες και θεραπεία της ανθρωπιστικής παιδείας». 
Ομιλητής: Αρχιμανδρίτης Ειρηναίος Ι. Χατζηεφραιμίδης.

Συνδιοργάνωση: Δήμος Εορδαίας, Σύλλογος Δασκάλων Εορδαίας, ΕΛΜΕ Εορδαίας.

Είσοδος ελεύθερη.

Παρασκευή 25 Ιανουαρίου 2013

Η ΔΕΥΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΥΛΟΠΟΙΕΙ ΕΡΓΑ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΣΤΙΣ ΤΟΠΙΚΕΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΕΣ ΠΕΡΔΙΚΚΑ, ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ, ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ, ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ, ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ, ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ, ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΣΠΑ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Δημοτική Επιχείρηση Ύδρευσης Αποχέτευσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.Υ.Α.Π.) είναι μια από τις πρώτες επιχειρήσεις, που συστήθηκαν σε εφαρμογή του Νόμου 1069/80, με διάρκεια ζωής τριάντα (30) χρόνων. Είναι Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, με κοινωφελή - μη κερδοσκοπικό - χαρακτήρα, που σκοπό έχει: «τη μελέτη, κατασκευή, συντήρηση, εκμετάλλευση, διοίκηση και λειτουργία των δικτύων ύδρευσης και αποχέτευσης, ακαθάρτων και ομβρίων, καθώς και μονάδων επεξεργασίας υγρών αποβλήτων ».
Στρατηγικό όραμα της ΔΕΥΑΠ αποτελεί η λειτουργία της να βασίζεται σε ένα ευέλικτο οργανωτικό σύστημα με εξειδικευμένο ανθρώπινο δυναμικό και σύγχρονη υλικοτεχνική υποδομή, ώστε να μπορεί, είτε εσωτερικά είτε σε συνεργασία με άλλους φορείς, να παρέχει υπηρεσίες οι οποίες να ανταποκρίνονται στις ανάγκες ύδρευσης & αποχέτευσης της περιοχής λειτουργίας της και να είναι ικανή να εκπληρώνει την αποστολή της, σύμφωνα με τις προσδοκίες και απαιτήσεις των πολιτών/καταναλωτών. Βασική προϋπόθεση αποτελεί ο σεβασμός και η προστασία του περιβάλλοντος..
Η Δ.Ε.Υ.Α.Π. θεωρεί ότι η παροχή υπηρεσιών στον τομέα της ύδρευσης-αποχέτευσης, θα πρέπει να πληροί τα παρακάτω κριτήρια :

• να προστατεύει τη δημόσια υγεία
• να σέβεται το περιβάλλον
• να στηρίζει και να συμβάλει στην οικονομική ανάπτυξη
• να εξασφαλίζει την κοινωνική αποδοχή
------------------------------------
Η ΔΕΥΑΠ με στόχο την όσο το δυνατόν καλύτερη εξυπηρέτηση των καταναλωτών της, προχώρησε συντονισμένα στον εκσυγχρονισμό του μηχανογραφικού της συστήματος.
Το πληροφοριακό της σύστημα είναι πλήρως αυτοματοποιημένο και τεχνολογικά σύγχρονο, ικανό να διαχειριστεί αποτελεσματικά τις τρέχουσες, αλλά και τις μελλοντικές ανάγκες της επιχείρησης. Οι λογαριασμοί ύδρευσης – αποχέτευσης τυπώνονται σε ένα πιο ευανάγνωστο και καλαίσθητο έντυπο, στο οποίο ο καταναλωτής έχει τη δυνατότητα να γνωρίζει όλα τα στοιχεία του λογαριασμού, όπως περίοδος κατανάλωσης, ενδείξεις υδρομέτρου, ανάλυση λογαριασμού, ημερομηνία λήξης κ.λ.π.
Με τον εκσυγχρονισμό του πληροφοριακού συστήματος, επιτυγχάνεται μείωση κόστους και χρόνου εκτέλεσης παρεχομένων υπηρεσιών, αλλά κυρίως βελτίωση της ποιότητας και της ταχύτητας εξυπηρέτησης των καταναλωτών.
------------------------------------
Όσον αφορά sτην τιμολογιακή πολιτική της επιχείρησης, η σημερινή διοίκηση της φρόντισε και θα συνεχίσει να φροντίζει ώστε να διατηρηθεί η τιμή χρέωσης του κυβικού στα περσινά επίπεδα, διαβεβαιώνοντας τους πολίτες του δήμου Εορδαίας ότι δεν θα υπάρξει περαιτέρω αύξηση.
------------------------------------
Υψηλοί είναι οι στόχοι της ΔΕΥΑΠ στον τομέα των έργων για το 2013, καθώς εκτός από την ολοκλήρωση ή την συνέχιση των έργων που ξεκίνησαν την περασμένη χρονιά, η επιχείρηση προγραμματίζει και την υλοποίηση μιας σειράς από νέα – μικρά και μεγάλα – έργα.
ΕΡΓΑ ΔΕΥΑΠ ΕΝΤΑΓΜΕΝΑ ΣΤΟ ΕΣΠΑ
 ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ
1)«ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΡΔΙΚΚΑ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (Β’ ΦΑΣΗ)-ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΔ ΠΕΡΔΙΚΚΑ» και δημόσια δαπάνη 1.420.256 ευρώ.
2)«ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» και δημόσια δαπάνη 203.853 ευρώ.
3)«ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΑΣΒΕΣΤΟΠΕΤΡΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» και δημόσια δαπάνη 437.926 ευρώ.

ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
4)«ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΓΑΛΑΤΕΙΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» και δημόσια δαπάνη 354.240 ευρώ.

ΘΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΣΥΜΒΑΣΗ ΤΕΛΟΣ ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ
5)«ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑΣ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» και δημόσια δαπάνη 492.986 ευρώ.
6)«ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΠΡΟΑΣΤΙΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» και δημόσια δαπάνη 302.528 ευρώ.
7)«ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ ΔΙΚΤΥΟ ΥΔΡΕΥΣΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΔΙΑΜΕΡΙΣΜΑΤΟΣ ΔΡΟΣΕΡΟΥ ΔΗΜΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» και δημόσια δαπάνη 218.997 ευρώ.

ΕΡΓΑ ΑΠΟ ΙΔΙΟΥΣ ΠΟΡΟΥΣ

ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΗΔΗ
1) ΣΥΝΤΗΡΗΣΗ ΑΝΤΛΙΟΣΤΑΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΕΥΡΥΤΕΡΗ ΠΕΡΙΟΧΗ ΤΟΥ ΔΔ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ

                      Συνολικό συμβατικό ποσό 33.710,92 €
------------------------------------
Ως νέος πρόεδρος της Δ.Ε.Υ.Α.Π. θα ήθελα εκ βαθέων να ευχαριστήσω εκ των προτέρων τους συνεργάτες μου: το Διοικητικό Συμβούλιο της Επιχείρησης, την Διεύθυνση, αλλά και το Προσωπικό,  που πραγματικά καταβάλει  υπεράνθρωπες προσπάθειες για να μπορέσει να καλύψει την καθημερινότητα και τις έκτακτες ανάγκες.  
                                                                    Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                             ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Δ.Ε.Υ.Α.Π.

                                                             ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ε. ΚΑΡΑΪΣΚΟΣ



















ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΩΝ ΕΡΓΩΝ ΣΤΟ ΕΣΠΑ ΣΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ_25/01/2013


ΒΙΝΤΕΟ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Συνάντηση εφ’ όλης της ύλης με θέμα την πορεία των έργων που κατατέθηκαν στο ΕΣΠΑ πραγματοποιήθηκε το πρωί της Παρασκευής στο δημαρχείο Εορδαίας, με τη συμμετοχή της δημάρχου Εορδαίας Παρασκευής Βρυζίδου, του αντιδημάρχου τεχνικών υπηρεσιών Χαράλαμπου Παναγιωτίδη, του προέδρου της ΔΕΥΑΠ Γιώργου Καραΐσκου, του προϊσταμένου της ενδιάμεσης διαχειριστικής αρχής της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Χαράλαμπου Κιουρτσίδη και στελεχών.
Όπως τόνισε μετά τη σύσκεψη η κ. Βρυζίδου «φάνηκε η ετοιμότητα του δήμου και η ωριμότητα των μελετών. Προτεραιότητά μας είναι οι αποχετεύσεις και οι βιολογικοί καθαρισμοί που ξεπερνούν τα 20 εκ. ευρώ, ενώ στόχος μας είναι να εκμεταλλευτούμε τα χρηματοδοτικά εργαλεία του ΕΣΠΑ».
Από την πλευρά της διαχειριστικής αρχής ο κ. Κιουρτσίδης δήλωσε ότι «συζητήσαμε την πορεία των ενταγμένων έργων, αλλά και το γενικότερο προγραμματισμό μέχρι το 2015. Είμαστε σε πολύ καλό δρόμο και αυτό που ζητάμε από όλους τους δικαιούχους είναι να εντείνουν τις προσπάθειες για να μη χάνουμε χρόνο».
Ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Χαράλαμπος Παναγιωτίδης ανέφερε ότι πολλά έργα βρίσκονται στη διαδικασία δημοπράτησης που αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι τέλος Φεβρουαρίου.
Τέλος, από την πλευρά της ΔΕΥΑΠ που έχει αρκετά έργα που έχουν ενταχθεί στο ΕΣΠΑ, ο πρόεδρος Γιώργος Καραϊσκος τόνισε ότι είναι μια σημαντική χρονιά για την επιχείρηση και ιδιαίτερα για τις τοπικές κοινότητες που θα επωφεληθούν από τα έργα ύδρευσης και έργων αποχέτευσης.


Οι επόμενες προβολές της Κινηματογραφικής Ομάδας Πτολεμαίδας

www.neaptolemaidas.gr

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ
ΚΡΗΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΜΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΚΡΗΤΙΚΩΝ
ΣΥΛΛΟΓΩΝ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΛΑΜΠΡΑΚΗ 2 ΚΑΙ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ
502 00  ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ
Κιν. Προέδρου 6945262721

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Η Διοίκηση του Συλλόγου Κρητών και Φίλων Κρήτης Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στην κοπή της βασιλόπιτας του συλλόγου την Κυριακή 27 Ιανουαρίου 2013 και ώρα 6.30 το απόγευμα στην καφετερία splendor.


Με τιμή για το Δ. Σ.
 Ο Πρόεδρος                    Η γραμματέας
Μακρυμαλλάκης Γιάννης      Βορεινάκη Δώρα


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ_26/01/2013





ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 
3ο ΧΛΜ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΦΛΩΡΙΝΑΣ 
ΤΗΛ. 24630 - 23854
ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ 22 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2013 


ΠΡΟΣ 
Την κ. Δήμαρχο Εορδαίας 
ΕΝΤΑΥΘΑ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας προσκαλούμε να παρευρεθείτε στην κοπή της Βασιλόπιτας που θα πραγματοποιήσει ο Σύλλογος μας το Σάββατο 26-01-2013 και ώρα 17.30 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας. 

Με τιμή 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                   Ο ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ Φ.Σ. ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ( HANDBALL)



ΦΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΧΑΝΤ-ΜΠΩΛ


Αξιότιμε κ. Πρόεδρε
Σας προσκαλούμε στην κοπή της βασιλόπιτας του Τμήματος Χαντ-Μπωλ του ΦΣ ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ που θα πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα την Κυριακή 27 ιανουαρίου 2013 και ώρα 17.30 μ.μ. στην καφετέρια "Γι' άλλα".
Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδαίτερα.


Με εκτίμηση 
Για την επιτροπή 


Σαπαλίδης Σταύρος         Νικολαΐδης Στυλιανός        Κόλλιας Βασίλειος 

Δ/νση διεξαγωγής της εκδήλωσης :
Π. Αδαμοπούλου και Κωνσταντινουπόλεως γωνία

«Ποντιακός Ελληνισμός» ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ 3ο ΓΕΝΙΚΟ ΛΥΚΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ




Ποντιακός Ελληνισμός

Στα πλαίσια του νέου μαθήματος  “Διερευνητικές εργασίες”  του νέου Λυκείου, έγινε στο 3ο Γενικό Λύκειο Πτολεμαΐδας παρουσίαση του θέματος «Ποντιακός Ελληνισμός»  στο αμφιθέατρο του σχολείου την Δευτέρα 21-01-2013.
Το project επιμελήθηκαν οι μαθητές της Β’ τάξης  των τμημάτων Β1,2,4 με υπεύθυνους καθηγητές τον κo Κυριάκου Νικόλαο ΠΕ-20 και τον κo Μαυρόπουλο Σάββα  ΠΕ-12.
Tα θέματα που επιμεληθήκαν οι μαθητές είναι:
Η ιστορία του Πόντου.
Γενοκτονία των Ποντίων .
Πόντος και Χριστιανοσύνη.
Η Γεωγραφία του Πόντου.
Μουσική Παράδοση (Τραγούδι ,Χορός, Μουσικά όργανα).
Παραδόσεις και έθιμα του Πόντου.
Ποντιακή Κουζίνα.
Ποντιακή Γλώσσα – Διάλεκτος .
Ποντιακά ανέκδοτα .     
Οι Πόντιοι στον ευρύτερο χώρο της Εορδαίας.
Στο τέλος της παρουσίασης έγινε παρουσίαση Ποντιακών Χορών από 15 μαθητές, που επιμελήθηκε ο μαθητής της Β’ τάξης  Γεωργιάδης Ευστάθιος.  

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗΣ Δ.Σ. ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ_29/01/2013









ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                              Πτολεμαΐδα :  24-1-2013
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                              Αριθμ. Πρωτ. :   3147                                                                                                                                                                     
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                
……………………………….                                       
Γραφείο Προέδρου  Δ.Σ.                                                      
Τηλέφωνο : 24633 50111
                                                                         ΠΡΟΣ

Τη Δήμαρχο
Τακτικά Μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου
Πρόεδρο Δημοτικής Κοινότητας Πτολεμαΐδας.
Προέδρους Τοπικών Κοινοτήτων του Δήμου

                                        ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

     Καλείστε να προσέλθετε στη δημόσια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που θα διεξαχθεί στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού καταστήματος Πτολεμαΐδας την 29 Ιανουαρίου 2013  ημέρα Τρίτη και ώρα 7:00 μ.μ. για τη συζήτηση και λήψη αποφάσεων στα συνημμένα θέματα της ημερήσιας διάταξης :


 Έγκριση προϋπολογισμού οικ. Έτους 2013.
 Εισηγητής :  Η Δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου

Μέχρι και την ημέρα της Συνεδρίασης μπορείτε να επισκεφθείτε το Γραφείο της Γραμματείας Δημοτικού Συμβουλίου για να ενημερωθείτε σχετικά.

      

                                 O πρόεδρος Δημοτικού συμβουλίου

                                              Γεώργιος Καμπούρης