Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΠΑΡΑΜΕΝΕΙ ΤΟ ΤΜΗΜΑ ΜΑΙΕΥΤΙΚΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΔΗΛΩΣΗ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ_Δέσμευση του Υπουργού Παιδείας στους βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης

Μικρογραφία

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG






Παραμένει το Τμήμα Μαιευτικής του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας στην Πτολεμαϊδα. 

Δέσμευση του Υπουργού Παιδείας στους βουλευτές της ΠΕ Κοζάνης



www.ptolemaida.tv

Πτολεμαίδα: Βρυζίδου- Σαββίδης επιβεβαιώνουν τις θετικές εξελίξεις για το τμήμα ΤΕΙ Μαιευτικής


Τις θετικές εξελίξεις για το τμήμα ΤΕΙ Μαιευτικής Πτολεμαΐδας μετά τη συνάντηση που είχαν βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας με τον υπουργό Παιδείας κ. Αρβανιτόπουλου επιβεβαίωσαν πριν από λίγο η δήμαρχος Εορδαίας Π. Βρυζίδου και ο προϊστάμενος του τμήματος Σεραφείμ Σαββίδης. Η κ. Βρυζίδου απέδωσε τις εξελίξεις αυτές στις συντονισμένες κινήσεις που έγιναν ειδικότερα το τελευταίο διάστημα και στον ρόλο που διαδραμάτισαν οι βουλευτές προσθέτοντας πως η λειτουργία του δεύτερου τμήματος ΤΕΙ – Εργοθεραπείας – θα πρέπει να αναμένεται σε 2 χρόνια. Σύμφωνα με αξιόπιστη πηγή για την παραμονή του τμήματος ΤΕΙ Μαιευτικής ανεξάρτητη πηγή είχε ενημερώσει σχετικά παράγοντες της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης στην περιοχή. 

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη:Μαίρη Κεσκιλίδου


ΟΡΚΩΜΟΣΙΑ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΥ ΚΑΛΑΪΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΝΕΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΠΑΡΑΙΤΗΘΕΝΤΟΣ ΛΑΖΑΡΟΥ ΛΩΤΙΔΗ



www.ert.gr_Εορδαία: Ορκίστηκε ο Παύλος Καλαϊτζόπουλος


Ο Παύλος Καλαϊτζόπουλος είναι ο νέος δημοτικός σύμβουλος στην παράταξη της Μείζονος Αντιπολίτευσης στο δημοτικό συμβούλιο Πτολεμαίδας ο οποίος και ορκίστηκε χθες ενώπιον της δημάρχου Παρασκευής Βρυζίδου. Ο κ. Καλαϊτζόπουλος αντικαθιστά τον παραιτηθέντα αρχηγό της παράταξης Λάζαρο Λωτίδη και είναι ο τρίτος επιλαχών στο συνδυασμό ο οποίος αποδέχθηκε την θέση μετά την απόρριψη του πρώτου επιλαχόντα Χρήστου Κιουρτίδη και του δεύτερου Στέφανου Τσότσου. Το αμέσως επόμενο διάστημα αναμένεται η εκλογή του νέου αρχηγού της Μείζονος Αντιπολίτευσης.
ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ Σύνταξη: Μαίρη Κεσκιλίδου

ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ ΓΙΑ «Κατανομή Διάθεση και καταβολή του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς»

     



" Ώδινεν όρος και έτεκεν μυν"
  • 26 μήνες μετά την εφαρμογή της διοικητικής μεταρρύθμισης του Καλλικράτη και την ανάγκη προσαρμογής της Υπουργικής Απόφασης Δ5/ΗΛ/Β/Φ.5.179/οικ575/9-1-2008(ΦΕΚ Β΄12/11-1-2008) για τον τρόπο κατανομής του τέλους ανάπτυξης βιομηχανικών περιοχών παραγωγής ηλεκτρικού ρεύματος από λιγνιτικούς  σταθμούς.
  • 14 μήνες απ’την λήξη της προηγούμενης προγραμματικής περιόδου του τοπικού πόρου ανάπτυξης .
 Ο Υφυπουργός ΠΕΚ  κ.Ασημάκης Παπαγεωργίου  έχει εκδώσει την νέα Υπουργική Απόφαση Δ5-ΗΛ/Β/Φ.5179/οικ.2284/2013-ΦΕΚ 400/22-2-2013 που ρυθμίζει τα θέματα σχετικά με τις διαδικασίες κατανομής κ.τ.λ
Και ω του θαύματος.
Αναδείχθηκε ξαφνικά η πιο παλαιοκομματική, ρουσφετολογική, τριτοκοσμική εικόνα της Ελληνικής Πολιτείας.
Η εικόνα όπου ένας υφυπουργός –που έχει τις σχετικές αρμοδιότητες-γράφοντας στα παλαιότερα των υποδημάτων του τον Ν. 2446/1996 που ψήφισε η Βουλή των Ελλήνων σχετικά με την επιβολή του τέλους ανάπτυξης και αγνοώντας παντελώς τον θεσμικό ρόλο και τις αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης τις ευθύνες και αρμοδιότητες που της έχουν απονεμηθεί ιδίως μετά τον Καλλικράτη, τις ευθύνες που τις αναλογούν για τις μετεγκαταστάσεις οικισμών, την ισοτιμία δυο αυτοδιοικητικών βαθμών  το  βαρύ τίμημα περιβαλλοντικής υποβάθμισης και αναπτυξιακής απαξίωσης που πληρώνουν οι περιοχές που αναπτύσσεται η λιγνιτική δραστηριότητα προχωρά σε αποφάσεις τύπου αποφασίζομεν και διατάσομεν.
Είναι χαρακτηριστικό ένα και μόνο παράδειγμα .
Στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, η κατανομή ανάμεσα σε ενεργειακούς και μη ενεργειακούς Δήμους γίνεται αμιγώς με πληθυσμιακά κριτήρια. Εάν σ’αυτό συνυπολογιστεί και το 50% που αναλογεί στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας (ποιο άραγε έργο θα εκτελέσει στα διοικητικά όρια ποιων Δήμων;) οδηγούμαστε στο αποτέλεσμα ότι στους δυο ενεργειακούς Δήμους Κοζάνης και Εορδαίας, να αντιστοιχεί μόνο το 35% του τοπικού πόρου ανάπτυξης. Στην περιοχή δηλαδή, όπου επιβάλλεται να κατευθύνεται ο τοπικός πόρος, σύμφωνα με το Ν.2446/1996, αναλογεί σύμφωνα με την απόφαση κ.Παπαγεωργίου μόνο το 1/3.


                                    Δηλώνουμε κατηγορηματικά
  • Προσφεύγουμε άμεσα στο ΣτΕ για ακύρωση της Δ5-ΗΛ/Β/Φ.5179/οικ.2284/2013 απόφαση του κ.Ασημάκη Παπαγεωργίου ως  ευθέως παραβαίνουσα  τον Ν.2446/1996.
  • Δια της διαδικασίας των ασφαλιστικών μέτρων στο ίδιο διακαστήριο διεκδικούμε να παγώσει κάθε διαδικασία εφαρμογής της.
  • Απέχουμε παντελώς από κάθε διαδικασία εφαρμογής Αποφάσεις Δημοτικών Συμβουλίων., συμμετοχής εκπροσώπων μας κ.τ.λ σε οποιαδήποτε φάση ενεργοποίησης της Υπουργικής Απόφασης.
  • Προσφεύγουμε συστηματικά στα αρμόδια Όργανα κατά οποιαδήποτε απόφασης εκδίδεται σε εφαρμογή της εκδοθείσας Υπουργικής Απόφασης κατανομής του πόρου.
  • Αναδεικνύουμε καθημερινά και με κάθε πρόσφορο μέσο τις πολιτικές ευθύνες εκείνων, που απ’ τις υπουργικές και θεσμικές τους καρέκλες διοικούν σαν να πρόκειται για τις εταιρίες τους, στην ευθύνη για την μη προώθηση έργων ,αλλά και για την αποστέρηση απ’ την περιοχή ενός σημαντικού οικονομικού πόρου αυτήν την τόσο δύσκολη οικονομική συγκυρία.
  • Απέχουμε από κάθε κυβερνητική δραστηριότητα στον τομέα της ενέργειας αναδεικνύοντας την εγκληματική κυβερνητική πολιτική στην περιοχή που αναπτύσσεται η λιγνιτική δραστηριότητα.
  • Αναδεικνύουμε και διεκδικούμε με κάθε τρόπο τη δικαίωση των πολιτών του Δήμου μας περιβαλλοντικά-αναπτυξιακά με κάθε τρόπο και σε κάθε όργανο Ευρωπαϊκό ή Εθνικό.
  • Ζητούμε άμεση συνάντηση με τον Πρωθυπουργό κ.Αντώνη Σαμαρά προκειμένου να επιλυθεί το τεράστιο πρόβλημα υποβάθμισης των περιοχών μας.
                          ΠΙΝΑΚΑΣ ΑΠΟΔΕΚΤΩΝ
-Πρωθυπουργό
-Πρόεδρο Βουλης των Ελλήνων
-Αρχηγούς όλων των κομμάτων
-Όλους τους Βουλευτές Κοζάνης-Φλώρινας-Αρκαδίας
-ΔΕΗ Α.Ε
-Ρυθμιστική αρχή ενέργειας
-Υπουργός ΠΕΚΑ
-Όλους τους Δημοτικούς Συμβούλους των Δήμων Φλώρινας, Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης
-Όλους τους προέδρους Δημοτικών Ενοτήτων, Τοπικών Κοινοτήτων και εκπροσώπων των
  Δημων  Φλώρινας, Αμυνταίου, Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης
-ΜΜΕ/Τοπικά –Εθνικά
-Λιγνιτικό Κέντρο Δυτικής Μακεδονίας
-Λιγνιτικό  Κέντρο Μεγαλόπολης
-ΑΗΣ Μελίτης
-ΑΗΣ Αμυνταίου
-ΑΗΣ Πτολεμαΐδας
-ΑΗΣ Καρδιάς
-ΑΗΣ Αγ.Δημητρίου
-ΑΗΣ Μεγαλόπολης
-site Δήμων
-ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ
-Σωματείο ΣΠΑΡΤΑΚΟΣ
-Σωματείο Η ΕΝΩΣΗ
-Εργατικό Κέντρο Αρκαδίας
-Εργατικό Κέντρο Φλώρινας
-Εργατικό κέντρο Κοζάνης
-Εργατικό Κέντρο Πτολεμαΐδας




                                     
ΘΕΜΑ: «Κατανομή Διάθεση και καταβολή του Τέλους Ανάπτυξης Βιομηχανικών Περιοχών παραγωγής Ηλεκτρικού Ρεύματος από Λιγνιτικούς Σταθμούς»
ΣΧΕΤ. : Η από 27/02/2013 επιστολή του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων


Αξιότιμοι Κύριοι,

το Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων μετά από έκτακτη σύγκληση του σήμερα 27 Φεβρουαρίου 2013 αποφάσισε ομόφωνα την αποστολή της επισυναπτόμενης επιστολής σε όλους τους εμπλεκόμενους με την διαχείριση του Ε.Α.Π. φορείς  .

Μετά την έντονη αποδοκιμασία της νέας Υπουργικής απόφασης (αρ. ΦΕΚ 400/22-2-13) από όλους τους φορείς του Α΄βαθμού Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την αποστολή των θέσεων μας επί του περιεχομένου της παντού, αποφασίστηκε η εκ νέου συνεδρίαση για την κλιμάκωση περαιτέρω ενεργειών και δυναμικών κινητοποιήσεων την ερχόμενη Δευτέρα και ώρα 15:00 .

Θα πρέπει όλοι να γνωρίζουν , ότι οι αντοχές των Τοπικών Κοινωνιών στις περιοχές όπου εξορίσετε και καίγεται ο λιγνίτης για την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας έφθασαν στο τέλος τους . Από εδώ και μπρος όλοι εμείς οι κάτοικοι θα σταθούμε απέναντι σε όσους θέλουν να εξαθλιώσουν τον τόπο μας , εμάς και τα παιδιά μας.

Παπάγου 10, 53070 Φιλώτας
Τηλ. 2386350100
Φαξ 2386020021

Με τιμή

 Ο Πρόεδρος του Δ.Σ.
  Ιωακείμ Ιωσηφίδης
Δήμαρχος Αμυνταίου

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΙΜΙΑΣ & ΧΑΡΙΤΟΒΡΥΤΟΥ ΚΑΡΑΣ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΚΑΙ ΙΑΜΑΤΙΚΟΥ ΠΑΝΤΕΛΕΗΜΟΝΟΣ‏, ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΟΥ ΣΤΕΦΑΝΟΥ & ΟΣΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ_23/02/2013



ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO www.eordaia.org



kozan.gr: Aφίχθη η Τίμια Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος από την Άνδρο στην Πτολεμαΐδα (Βίντεο)

Παρουσία πλήθους πιστών, αφίχθη, το απόγευμα του Σαββάτου 23/02, η  Τίμια Κάρα του Αγίου Παντελεήμονος από την Άνδρο στon Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου στην Πτολεμαΐδα. Δείτε το σχετικό βίντεο του kozan.gr…

Καλλιτέχνης ετών 79 στο Καρυοχώρι Εορδαίας!





Καλλιτέχνης ετών 79 στο Καρυοχώρι Εορδαίας!



Καλλιτέχνης ετών 79 στο Καρυοχώρι Εορδαίας!
Παρά τα 79 του χρόνια, ο Ποντιακής Καταγωγής Χρήστος Αδαμίδης κατασκευάζει μουσικά όργανα, σκαλίζει και φιλοτεχνεί γκλίτσες και διάφορα άλλα αντικείμενα τα οποία χαρίζει στους φίλους του ή σε παιδιά, που δείχνουν ενδιαφέρον για την παραδοσιακή μουσική.
Νοσταλγός της παλιάς καλής εποχής ο κ. Αδαμίδης, μόνιμος κάτοικος της Τοπικής Κοινότητας Καρυοχωρίου του Δήμου Εορδαίας όπου εγκαταστάθηκαν οι πρόσφυγες πρόγονοί του, παρέμεινε πιστός στην παράδοση, διατηρώντας πολλά από τα στοιχεία της.
Ο “Π” τον συνάντησε τυχαία σε μία όμορφη και ζεστή γωνιά την Ταβέρνα «Όπως παλιά...» που βρίσκεται στην πλατεία του χωριού.
Παίζοντας την ποντιακή λύρα, την οποία ο ίδιος κατασκεύασε, ενώ μας μίλησε για την τεχνική του, τα υλικά που χρησιμοποιεί, το ξύλο που επιλέγει, για τα διάφορα μουσικά όργανα (κιθάρες, λύρες, βιολιά κ.α), προτρέποντας τους νέους στην εκμάθησή τους για την διατήρηση της παράδοσης.
Αναπολώντας το παρελθόν ο κ. Αδαμίδης αναφέρθηκε στις ηθικές και κοινωνικές αξίες της εποχής εκείνης, προτείνοντας να γυρίσουμε πίσω σε αυτές, ενώ εξέφρασε και την λύπη του για την ερήμωση της υπαίθρου καθώς δεν δίνονται τα ανάλογα κίνητρα στους νέους αγρότες.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ www.e-ptolemeos.gr

ΕΟΡΔΑΪΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ: ΦΩΝΗ ΛΑΟΥ - Παλλαϊκό ΟΧΙ στην υποβάθμιση της Εορδαίας στο συλλαλητήριο της Δευτέρας 18/02/2013




Δίκτυο Ενεργειακών Δήμων: Ολοκληρώθηκε το συνέδριο για την τηλεθέρμανση με βιομάζα, τις ΑΠΕ και την εξοικονόμηση ενέργειας στο Αμύνταιο



Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το συνέδριο με τίτλο «Τηλεθέρμανση με βιομάζα και στοχευμένα χρηματοδοτικά εργαλεία για έργα ανανεώσιμων πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας σε δήμους». Το συνέδριο πραγματοποιήθηκε το διήμερο 22 και 23 Φεβρουαρίου στο Αμύνταιο, με συνδιοργάνωση του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, του Ιδρύματος Friedrich Ebert και του Δήμου Αμυνταίου.

Το συνέδριο ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Γιώργου Δακή και της Διευθύντριας του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Αθήνα, κας Nicole Katsioulis, ενώ την τελευταία στιγμή ματαιώθηκε λογω προσωπικού κωλύματος η συμμετοχή του Γενικού Προξένου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στη Θεσσαλονίκη, κ. Wolfgang Hoeslcher-Obermaier.
Η πρώτη ημέρα του συνεδρίου ήταν αφιερωμένη στη μεταφορά τεχνογνωσίας για τη λειτουργία υφιστάμενων δικτύων τηλεθέρμανσης με βιομάζα, καθώς και στην οικονομική βιωσιμότητα δημοτικών έργων συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού με βιομάζα.
Οι εισηγήσεις Γερμανών Δημάρχων, Καθηγητών Πανεπιστημίου και υπευθύνων συστημάτων από τρεις χώρες αφορούσαν μεταφορά καλών πρακτικών και παρουσίαση του τρόπου λειτουργίας συστημάτων τηλεθέρμανσης με βιομάζα στη Γερμανία, την Αυστρία και την Πολωνία, ενώ Έλληνες επιστήμονες πραγματοποίησαν εισηγήσεις για τα συστήματα τηλεθέρμανσης της Δυτικής Μακεδονίας και τις δυνατότητες οικονομικής βιωσιμότητας των δικτύων, αλλά και δημοτικών έργων συμπαραγωγής θερμότητας και ηλεκτρισμού με βιομάζα.
Η δεύτερη ημέρα ξεκίνησε με τους χαιρετισμούς του Δημάρχου Αμυνταίου κ. Μάκη Ιωσηφίδη, του καθηγητή του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας κ. Βασίλειου Κική, του Προέδρου του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββα Σαπαλίδη και του Προέδρου ΤΕΕ Δυτικής Μακεδονίας κ. Αθανάσιου Κακάλη.
Οι εισηγήσεις που πραγματοποιήθηκαν τη δεύτερη ημέρα είχαν σχέση με την υλοποίηση έργων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και εξοικονόμησης ενέργειας από Δήμους. Αναλύθηκαν τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία, αλλά και οι διεθνείς επιχειρηματικές ευκαιρίες για δικτύωση στον τομέα της ενέργειας. Εκτός αυτών έγινε εκτενής αναφορά στο Σύμφωνο των Δημάρχων ως πλαίσιο συνεργασίας μεταξύ Ελληνικών και Γερμανικών Δήμων. Εξειδικευμένοι επιστήμονες και καθηγητές, στελέχη επιχειρήσεων, η υπεύθυνη συντονισμού των υποστηρικτικών δομών του Συμφώνου των Δημάρχων και ο Διευθυντής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Τράπεζας Πειραιώς φώτισαν τις πτυχές του δύσκολου εγχειρήματος της υλοποίησης έργων ΑΠΕ και εξοικονόμησης ενέργειας από τους Δήμους της χώρας.
Το εύρος των θεμάτων του συνεδρίου, η επιστημονική αρτιότητα των εισηγήσεων και παρεμβάσεων, η υψηλή πολιτική εκπροσώπηση και η μεγάλη συμμετοχή φορέων και επιχειρήσεων συνέβαλαν στην άρτια διοργάνωση του συνεδρίου, που άφησε τις καλύτερες των εντυπώσεων στους συνέδρους, αλλά και μία σημαντική παρακαταθήκη για ανάληψη δράσης από τους φορείς της Τοπικής Αυτοδιοίκησης για την αξιοποίηση των συμπερασμάτων των εργασιών του συνεδρίου.
Στις εργασίες του συνεδρίου, εκτός από τον φιλοξενούντα Δήμαρχο Αμυνταίου, κ. Μάκη Ιωσηφίδη, συμμετείχαν ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας κ. Γιώργος Δακής, οι Αντιπεριφερειάρχες Π.Ε. Φλώρινας κ. Δημήτρης Ηλιάδης και Κοινωνικής Συνοχής κ. Χρήστος Ευαγγέλου, όλοι οι Δήμαρχοι του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων, δηλαδή Εορδαίας, Κοζάνης, Μεγαλόπολης και Φλώρινας, δέκα Δήμαρχοι άλλων πόλεων από όλη την Ελλάδα, Δήμαρχοι και εκπρόσωποι Δήμων από τη Γερμανία, η Διευθύντρια του Ιδρύματος Friedrich Ebert στην Αθήνα κα Nicole Katsioulis, ο Συντονιστής της Ελληνογερμανικής Συνέλευσης κ. Χρήστος Λαζαρίδης, ο Πρόεδρος του ΕΒΕ Φλώρινας κ. Σάββας Σαπαλίδης, ο Διευθυντής Ορυχείου Καρδίας κ. Κωνσταντίνος Μαχτής, ο Διευθυντής Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας της Τράπεζας Πειραιώς κ. Σάββας Ελευθεριάδης, ο Πρόεδρος της ΕΑΣ Αμυνταίου κ. Γιώργος Γιαννιτσόπουλος, Περιφερειακοί και Δημοτικοί Σύμβουλοι, Γενικοί Γραμματείς και στελέχη Δήμων από όλη την Ελλάδα, καθηγητές πανεπιστημίου και ειδικοί επιστήμονες από τέσσερις χώρες, εκπρόσωποι φορέων και επιχειρήσεων, αλλά και ενεργοί πολίτες με ενδιαφέρον για τις εξελίξεις στα ενεργειακά θέματα.
Μέσα από τη συνεργασία των συνδιοργανωτών του συνεδρίου έχουν προκύψει πολλές και εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις για τα θέματα της ενέργειας, μία πορεία που φαίνεται πως θα έχει συνέχεια και περαιτέρω συμβολή στην τοπική αναπτυξιακή διαδικασία.
Γραφείο Τύπου
Δικτύου Ενεργειακών Δήμων


kozan.gr: Φωτογραφικό Ρεπορτάζ από το Συνέδριο στο Αμύνταιο για την τηλεθέρμανση με βιομάζα

http://www.kozan.gr/?p=92098#more-92098

Φωτογραφικό Ρεπορτάζ από το Συνέδριο στο Αμύνταιο γιια τη τηλεθέρμανση με βιομάζα, που ξεκίνησε σήμερα (Παρασκευή) το απόγευμα και θα συνεχιστεί και αύριο Σάββατο.












Οι φωτογραφίες είναι του Χρήστου Μπλέτσου

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

ΤΙ ΜΕΤΕΔΩΣΕ Η ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΤΗΣ ΕΤ3 ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΝΕΟΡΔΑΪΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ_180213

Μικρογραφία

ΕΤ3: Πάνω από 6.000 χιλιάδες διαδήλωσαν κατά της υποβάθμισης της Εορδαίας

3.300.000 € για την «Ανάπλαση βόρειας εισόδου πόλεως Πτολεμαΐδας»_Περίληψη διακήρυξης διαγωνισμού_07/03/2013



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΑΔΑ: ΒΕΤΠΩΡ6-4ΚΣ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣΠτολεμαϊδα  18-2-2013
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣΑριθμ.πρωτ.       6352

ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΔΙΑΚΗΡΥΞΗΣ


1.             Ο Δήμος Εορδαίας, προκηρύσσει ανοιχτό διαγωνισμό για την ανάθεση του έργου «Ανάπλαση βόρειας εισόδου πόλεως Πτολεμαΐδας». Το έργο συντίθεται από τις κατηγορίεςΟΙΚΟΔΟΜΙΚΑ, με προϋπολογισμό 859.515,62 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ, απρόβλεπτα και απολογιστικά), ΟΔΟΠΟΙΙΑ, με προϋπολογισμό 567.703,56 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ, απρόβλεπτα και απολογιστικά) και ΗΛΕΚΤΡΟΜΗΧΑΝΟΛΟΓΙΚΑ, με προϋπολογισμό 1.061.668,23 € (δαπάνη εργασιών, ΓΕ και ΟΕ, απρόβλεπτα και απολογιστικά) και συνολικό προϋπολογισμό 2.682.926,83 € πλέον ΦΠΑ 23%, ήτοι αθροιστικά 3.300.000,00 €.
2.             Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραλάβουν τα συμβατικά τεύχη του διαγωνισμού (Διακήρυξη, Συγγραφή Υποχρεώσεων κλπ) από την έδρα της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Εορδαίας, οδός 25ης Μαρτίου 15, στην Πτολεμαΐδα, μέχρι 7-3-2013. Η διακήρυξη του έργου έχει συνταχθεί κατά το εγκεκριμένο από τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ υπόδειγμα τύπου Β.
Πληροφορίες στο τηλέφωνο 24633 50110, FAX επικοινωνίας 24633 50110, υπάλληλος για επικοινωνία κ. Αικατερίνη Κυδώνα. Για τεχνικές διευκρινήσεις αρμόδιος υπάλληλος κος Σάββας Νικολιάς, Πολιτικός Μηχανικός, τηλ.  2463027066.
3.             Ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί στις 12-3-2013 ημέρα Τρίτη και ώρα 10:00 πμ, και το σύστημα υποβολής προσφορών είναι με επί μέρους ποσοστά έκπτωσης του άρθρου 6 του Ν 3669/2008.
4.             Στο διαγωνισμό γίνονται δεκτοί α) ημεδαποί διαγωνιζόμενοι, μεμονωμένοι ή σε κοινοπραξία, εγγεγραμμένοι στο ΜΕΕΠ, που καλύπτουν την 2η τάξη για έργα κατηγορίας ΟΙΚ [έως 3η τάξη (εκτός νομού) ή έως 4η τάξη (εντός νομού)], την 1η τάξη για έργα κατηγορίας ΟΔΟ  [έως 3η τάξη (εκτός - εντός νομού)] και την 2η τάξη για έργα κατηγορίας ΗΛΜ [έως 3η τάξη (εκτός νομού) ή έως 4η τάξη (εντός νομού)], β) αλλοδαποί διαγωνιζόμενοι που αποδεικνύουν ότι κατά την τελευταία πενταετία, έχουν εκτελέσει έργα παρόμοια (ποιοτικά και ποσοτικά) με το δημοπρατούμενο. γ) Κοινοπραξίες εργοληπτικών επιχειρήσεων εγγεγραμμένων στην τάξη 1η του Μ.Ε.Ε.Π. για έργα κατηγορίας ΟΙΚ, με τις προϋποθέσεις της παρ. 10 του άρθρου 16 του Ν. 3669/08 (ΚΔΕ) (αναβάθμιση ορίου λόγω κοινοπραξίας)
5.             Για τη συμμετοχή στο διαγωνισμό απαιτείται η κατάθεση εγγυητικής επιστολής ύψους 49.777,75  ΕΥΡΩ και ισχύος τουλάχιστον 210 ημερών, μετά την ημέρα διεξαγωγής του διαγωνισμού. Ο χρόνος ισχύος των προσφορών είναι 180 ημέρες.
6.             Το έργο είναι ενταγμένο στο Π.Ε.Π. Μακεδονίας – Θράκης 2007-2013 και συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (Ε.Τ.Π.Α.)  και από Εθνικούς πόρους (αριθ. ενάρ. έργου 2012ΕΠ00580054). Προβλέπεται η χορήγηση προκαταβολής.
7.             Για την παραλαβή των τευχών, οι ενδιαφερόμενοι καταβάλλουν τη δαπάνη αναπαραγωγής τους, που ανέρχεται σε 20 ΕΥΡΩ, εκτός αν αναλάβουν την αναπαραγωγή των τευχών με δική τους δαπάνη και επιμέλεια.   
8.             Τα έξοδα των εκ του νόμου απαραίτητων δημοσιεύσεων της διακήρυξης της δημοπρασίας θα ανέλθουν το πολύ στο ποσό των 2.000 ΕΥΡΩ, βαρύνουν τον Ανάδοχο και εισπράττονται με τον πρώτο λογαριασμό πληρωμής του έργου.
Το αποτέλεσμα της δημοπρασίας θα εγκριθεί από τον Δήμο Εορδαίας (Οικονομική Επιτροπή).


Η Δήμαρχος

Παρασκευή 
Βρυζίδου 

Παράταση μέχρι τις 20 Μαρτίου 2013 για το πρόγραμμα LEADER

leader
Η ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ – 
Αναπτυξιακή ανώνυμη εταιρεία ΟΤΑ – ΑΝΚΟ Α.Ε., 
η οποία αποτελεί την Ομάδα Τοπικής Δράσης (Ο.Τ.Δ.) στα πλαίσια του Άξονα 4: «Εφαρμογή προσέγγισης LEADER» του Προγράμματος 
«Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007-2013» (ΠΑΑ), 
ανακοινώνει ότι με την υπ΄αριθμ 10/19-02-2013 απόφαση της Επιτροπής Διαχείρισης Προγράμματος LEADER (Ε.Δ.Π. LEADER) της ANKO ΑΕ 
παρατείνεται η υποβολή Φακέλων Υποψηφιότητας των ενδιαφερομένων τελικών δικαιούχων (υποψήφιων επενδυτών – φυσικά & νομικά πρόσωπα, ΟΤΑ, Φορείς), 
στα πλαίσια της 2ης Πρόσκλησης Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος 
του Τοπικού Προγράμματος LEADER 
μέχρι τις 20 Μαρτίου 2013, ημέρα Τετάρτη και ώρα 14:30 μμ.

Η ιστορία της Εορδαίας μετά το 1912 μέσα από τον τοπικό Τύπο_ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΠΟΥΓΑΡΙΔΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΥΠΟ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ_24/02/2013



ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO www.eordaia.org


ΚΟΣΜΟΣΥΡΡΟΗ ΣΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ ΤΟΥ ΚΟΣΜΑ ΠΟΥΓΑΡΙΔΗ

Ένα νοσταλγικό ταξίδι στην Πτολεμαΐδα, από την ίδρυσή της μέχρι σήμερα, ένα λεύκωμα «ζωντανή ιστορία» της περιοχής
Η ιστορία της Εορδαίας μέσα από τον τοπικό Τύπο
Σημαντικές πτυχές της ιστορίας της Εορδαίας ξεδιπλώθηκαν προχτές το πρωί της Κυριακής, στο κατάμεστο από κόσμο αμφιθέατρο του μουσικού σχολείου Πτολεμαΐδας, μέσα από τον τοπικό Τύπο της περιοχής, κατά την παρουσίαση του βιβλίου του Κοσμά Πουγαρίδη «Τοπικός Τύπος – Εκδόσεις στην Εορδαία μετά την απελευθέρωση του 1912».
Πρόκειται για ένα λεύκωμα το οποίο περιλαμβάνει συνολικά 105 εφημερίδες και έντυπα, που εκδόθηκαν τον τελευταίο αιώνα στην Εορδαία, η έκδοση του οποίου έγινε με αφορμή τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Πτολεμαΐδας. Την παρουσίαση έκαναν ο δημοσιογράφος Πάσχος Μανδραβέλης, ο δημοσιογράφος – συγγραφέας Μιχάλης Πιτένης και ο ίδιος ο εκδότης του εκδοτικού συγκροτήματος «Πτολεμαίος και Εορδαϊκός Παλμός» Κοσμάς Πουγαρίδης, ενώ την εκδήλωση συντόνισε ο νέος εκδότης των εφημερίδων Αντώνης Πουγαρίδης. Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυναν ο μητροπολίτης Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας Θεόκλητος, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, ο περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γιώργος Δακής και ο βουλευτής Κοζάνης της Νέας Δημοκρατίας Μιχάλης Παπαδόπουλος, οι οποίοι έκαναν λόγο για «ένα σημαντικό πόνημα - ζωντανή ιστορία της Εορδαίας», ενώ αναφερόμενοι στο συγγραφέα, μίλησαν για «υπόδειγμα δημοσιογράφου και εκδότη». Δεν παρέλειψαν να μιλήσουν για «τη στάση ζωής» του Κοσμά Πουγαρίδη στον εκδοτικό χώρο και για «τη μεγάλη του προσφορά στην περιοχή», καθώς διακονεί τη δημοσιογραφία και την εκδοτική δραστηριότητα επί 35 χρόνια.
Ο ίδιος ο συγγραφέας υπογράμμισε ότι χρειάστηκε μία έρευνα ετών, για τη συγκέντρωση όλων των εντύπων της περιοχής, που περιέχονται στο λεύκωμα και ανέρχονται συνολικά στα 105. Κυρίως όμως η συγγραφή του λευκώματος στηρίχτηκε στο πλούσιο αρχειακό υλικό που διαθέτει το εκδοτικό του συγκρότημα με περίπου 70 τίτλους εφημερίδων και εντύπων της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας, 200 μεγάλους τόμους και περί τις 10.000 φωτογραφίες. Αυτό το ανεκτίμητης αξίας αρχείο, όπως ανακοίνωσε ο Κ. Πουγαρίδης, πρόκειται να το δωρίσει σε ένα νομικό πρόσωπο καταγραφής της ιστορίας που πρέπει να δημιουργηθεί, ώστε να διαφυλαχτεί και να εμπλουτισθεί. 
Μιλώντας στην εκδήλωση ο Κ. Πουγαρίδης, σημείωσε ότι «παραδίδω σήμερα τον καρπό μιας επίπονης έρευνας για τον Τύπο της Εορδαίας από την απελευθέρωσή της και εντεύθεν», διευκρινίζοντας ότι η ιδέα της έρευνας για τον τοπικό Τύπο, ήρθε μετά από πρόταση που του έγινε από τη δημοτική αρχή, προκειμένου να πραγματοποιήσει μία σχετική ομιλία, σε εκδήλωση για τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Πτολεμαΐδας. Είπε πως ανταποκρίθηκε θετικά στην πρόσκληση – πρόκληση, καθώς «θεωρώ ότι επιτέλους πρέπει να γίνει καταγραφή και τεκμηρίωση σε έναν τομέα που συνετέλεσε στη διαδρομή της πόλης και της επαρχίας μετά την απελευθέρωση». Η έρευνα του συγγραφέα έδειξε ότι στη διαδρομή αυτή υπήρξε πανσπερμία εντύπων, που ίσως πολύ δεν γνωρίζουν και ήταν ευκαιρία να συγκεντρωθούν, να καταγραφούν και να εκτεθούν στο ευρύ κοινό.
Στη συνέχεια της παρουσίασης ο συγγραφέας, τόνισε: «Θα χαρακτήριζα τον εαυτό μου αναδιφητή, αφού από την πρώτη στιγμή της ενασχόλησής μου με τον Τύπο, αρχειοθετούσα δικές μου εκδόσεις και εκδόσεις άλλων, διασώζοντας πολλά έντυπα, τα οποία βρίσκονται στη διάθεση κάθε ερευνητή. Πιστεύω ότι η ενασχόληση με τον Τύπο δεν έχει απλά βιοποριστικά χαρακτηριστικά. Ο λειτουργός του Τύπου, οφείλει να γράφει, να καταγράφει, να διασώζει.
Έτσι με τη διερεύνηση του πλούσιου αρχείου μου και τη βοήθεια ορισμένων ‘εραστών’ του τοπικού Τύπου υπάρχουν κι’ αυτοί – κατέστη δυνατόν να δημιουργήσω ένα πόνημα, χρήσιμο πιστεύω σε κάθε ερευνητή. Παράλληλα συμπληρώνω έναν τομέα, στην ιστορική καταγραφή που προβαίνει ο δήμος Εορδαίας, καταγράφοντας την ιστορία του τόπου μας». Ολοκληρώνοντας την ομιλία του μέσα σε κλίμα έντονης συγκινησιακής φόρτισης, ο Κ. Πουγαρίδης, υπογράμμισε:
«Με την πεποίθηση ότι ως εκδότης και αναδιφητής έπραξα το καθήκον μου στην προσπάθεια του δήμου για την καταγραφή της τοπικής ιστορίας παραδίδω το πόνημα, σε κάθε ενδιαφερόμενο που θέλει να κάνει ένα νοσταλγικό ταξίδι, από την ίδρυση της Πτολεμαΐδας μέχρι σήμερα, μέσα από τις στήλες του τοπικού μας Τύπου».
Επίσης, να σημειωθεί ότι ο Κ. Πουγαρίδης σημείωσε ότι θα ακολουθήσει νέα συμπληρωμένη επανέκδοση του λευκώματος. Ακόμη ανακοίνωσε: Ετοιμάζει το νέο του βιβλίο «Περπατώντας στην Πτολεμαΐδα», το οποίο είναι ένας χρηστικός οδηγός, που ολοκληρώνεται και θα παρουσιαστεί το προσεχές φθινόπωρο. 
Το ήθος και τη δημοσιογραφική – εκδοτική προσφορά του Κ. Πουγαρίδη εξήραν οι παρουσιαστές του βιβλίου, Πάσχος Μανδραβέλης και Μιχάλης Πιτένης. «Ποτέ δεν φαναζόμουν ότι στην Εορδαία εκδόθηκαν πάνω από 100 φύλλα εφημερίδων και εντύπων», υπογράμμισε ο πρώτος, σημειώνοντας ότι «απ’ αυτή την άποψη η συγκέντρωση όλου αυτού του υλικού είναι μία πολύ σημαντική προσπάθεια. Η έκδοση του λευκώματος είναι η ζωντανή ιστορία του τόπου, είναι οι λεπτομέρειες της εξέλιξης της περιοχής». Για το αρχείο του εκδοτικού συγκροτήματος, είπε ότι «είναι πόλος έλξης των ερευνητών».
Ο Π. Μανδραβέλης επέλεξε να αναφερθεί ενδεικτικά σε δύο εφημερίδες» του λευκώματος, τον «Αγροτικό Κήρυκα» του 1933 και την «Μαθητική Ηχώ» του 1948. Η πρώτη αναφερόταν στο πρόβλημα της πώλησης του καπνού εκείνης της εποχής. Η εφημερίδα σημείωνε ότι «οι καπνέμποροι κάνουν τη δουλειά τους, το θέμα είναι τι κάνουμε εμείς, τι κάνουν οι συνεταιρισμοί». Από την πλευρά της η μαθητική εφημερίδα σε μια περίοδο της κατεστραμμένης από τον πόλεμο Ελλάδας, αναφερόμενη στους σκοπούς ίδρυσης της εφημερίδας, σημείωνε: «Να εμφυσήσουμε μέσα μας το πνεύμα της δημιουργίας». Ο δημοσιογράφος σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «ακριβώς αυτή η εμφύσηση της δημιουργίας, αλλά και η λογική ότι πρέπει να δούμε τι κάνουμε ο καθένας μας προσωπικά για τη χώρα, αντί να βλέπουμε μόνο τι κάνουν οι άλλοι ή τι κάνει το κράτος για μας, είναι κάτι που πρέπει όλοι μας να προσέξουμε στη σημερινή κρίση».
Ο Μιχάλης Πιτένης αναφέρθηκε στον «εργάτη του Τύπου, τον Κ. Πουγαρίδη, που τον έχουμε δει να γράφει, να μοιράζει την εφημερίδα, να μαζεύει συνδρομές», χαρακτηρίζοντας στη συνέχεια «σημαντική τη συγκέντρωση του υλικού του αρχείου, στο οποίο οι ερευνητές θα βρουν χρήσιμα στοιχεία». Είπε ακόμη πως «αν θέλουμε να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα στην περιοχή, θα πρέπει να βουτήξουμε μέσα στην ιστορία της. Σ’ αυτό βοηθά το λεύκωμα του Κ. Πουγαρίδη, με την προσπάθεια καταγραφής του Τύπου. Πρέπει όμως να προχωρήσουμε σε παρόμοιες δραστηριότητες και καταγραφές σε άλλους τομείς της οικονομικής, κοινωνικής και πολιτικής ζωής, ώστε να έχουμε μία ολοκληρωμένη εικόνα για την περιοχή. Διαφορετικά, μπορεί να λέμε ότι το λεύκωμα του Κοσμά αποτελεί το «πρώτο βήμα», αλλά δυστυχώς σ’ αυτό τον τόπο, γίνονται πολλά «πρώτα βήματα», αλλά απουσιάζουν τα «δεύτερα και τα τρίτα βήματα, λείπει η συνέχεια και το αποτέλεσμα».
Χαιρετισμό στη εκδήλωση έστειλε ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, Σίμος Κεδίκογλου, ο οποίος προλογίζει το βιβλίο.
Να σημειωθεί ότι η έναρξη της εκδήλωσης συνοδεύτηκε με μουσικές νότες που πλημμύρισαν το αμφιθέατρο, με τον ταλαντούχο μαθητή του μουσικού σχολείου Πτολεμαΐδας Αλέξανδρου Πουρλουκάκη, να παίζει στο πιάνο συνθέσεις των Μάνου Χατζηδάκη και Μίκη Θεοδωράκη, μαγεύοντας το κοινό και αποδεικνύοντας τη σοβαρή δουλειά που γίνεται στο μουσικό σχολείο Πτολεμαΐδας.
Στο ασφυκτικά γεμάτο αμφιθέατρο παραβρέθηκαν μεταξύ άλλων ο αρχιερατικός επίτροπος Εορδαίας π. Νικηφόρος Μανάδης, οι πρώην βουλευτές Νίκος Παπαφιλίππου και Λάζαρος Λωτίδης, οι πολιτευτές Γιώργος Τοπαλίδης και Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Επιθεωρητής Αστυνομίας Δυτικής Μακεδονίας Βάιος Χονδρός, οι πρώην Νομάρχες Κοζάνης Πασχάλης Μητλιάγκας και Ιορδάνης Ανδρεάδης, ο πρώην Νομάρχης Φλώρινας Γιάννης Στρατάκης, η Διοικήτρια του Μποδοσάκειου κ. Μπούρτσου Αναστασία, ο Πρόεδρος της ΕΙΝΔΥΜ Χρήστος Κατσίνας, ο Πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Γιώργος Παπαδόπουλος, οι Αντιδήμαρχοι Εορδαίας κύριοι Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, Ισαάκ Τσολακίδης, Μπάμπης Παναγιωτίδης, Απόστολος Καλαϊτζόπουλος,
 Μπίγγας Στέφανος, Βασιλειάδης Γεώργιος, οι πρώην Δήμαρχοι Πτολεμαΐδας, Κώστας Μαυρομάτης, και Γρηγόρης Τσιούμαρης, περιφερειακοί και δημοτικοί σύμβουλοι και πλήθος εκπροσώπων σωματείων, συλλόγων και φορέων της περιοχής.
Συγχαρητήριο μήνυμα για την προσπάθεια του Κοσμά Πουγαρίδη απέστειλαν ο Αντιπεριφερειάρχης Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης και ο Πολιτευτής Φλώρινας Σωτήρης Βόσδου.
ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΗΤΤΑΣ                               
ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR







  
   


Kozanimedia: Η παρουσίαση του βιβλίου-λευκώματος του Κοσμά Πουγαρίδη «Τοπικός τύπος-Εκδόσεις στην Εορδαία μετά την απελευθέρωση του 1912″-Δείτε τα video με τους χαιρετισμούς


biblio pougaridi (2)
pougaridisΗ παρουσίαση του βιβλίου λευκώματος του Κοσμα Πουγαρίδη «Τοπικός τύπος-Εκδόσεις στην Εορδαία μετά την απελευθέρωση του 1912», πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία, σήμερα το πρωί στην Πτολεμαΐδα.
Για το βιβλίο μίλησαν οι: Πάσχος Μανδραβέλης, Μιχάλης Πιτένης και ο Κοσμάς Πουγαρίδης. Δείτε 
biblio pougaridi (1)video – αποσπάσματα από τοποθετήσεις φορέων και αυτοδιοικητικών της περιοχής:


Έναρξης παρουσίασης βιβλίου από μαθητή του Μουσικού Σχολείου Πτολεμαΐδας


Ο Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος:



Παρασκευή Βρυζίδου, δήμαρχος Εορδαίας


O Περιφερειάρχης Δ. Μακεδονίας Γ. Δακής:

Μιχάλης Παπαδόπουλος, βουλευτής Ν.Δ. Κοζάνης
(photos: Χρήστος Μπλέτσος)

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Η ΟΛΓΑ ΝΤΕΛΛΑ απαγγέλλει το ποιητικό της παραμύθι: "ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ"...μας ταξιδεύει και μας δίνει την Ελπίδα της ΑΓΑΠΗΣ!!!

""Η διαιώνιση της Ελπίδας!
Ένα ταξίδι προς την "ενδοχώρα"!
Για να ανταμώσεις τον άλλο...
πρέπει πρώτα να ανταμώσεις τον εαυτό σου!!!""
Όλγα Ντέλλα









ΤΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΤΗΣ ΙΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΠΟΤΑΜΟΥ... ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΛΓΑ ΝΤΕΛΛΑ  www.eordaia.org


ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

kozan.gr: Παρουσιάστηκε το βιβλίο της Όλγας Ντέλλα: «Το παραμύθι της Ιτιάς και του Ποταμού» σε Κοζάνη και Πτολεμαΐδα – Δείτε (Βίντεο) και από τις δύο εκδηλώσεις


Το βιβλίο της Όλγας Ντέλλα: «Το παραμύθι της Ιτιάς και του Ποταμού», παρουσιάστηκε το βράδυ της Κυριακής 24 Φεβρουαρίου, στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό & Λαογραφικό Μουσείο Πτολεμαΐδας  Αντίστοιχη παρουσίαση, προηγήθηκε την Παρασκευή 22/02 στο Αρχοντικό Λασσάνη στην Κοζάνη. Δείτε χαρακτηριστικά στιγμιότυπα και από τις δύο εκδηλώσεις, στα βίντεο που ακολουθούν.

Παρουσίαση Πτολεμαϊδα- www.kozan.gr

Παρουσίαση Κοζάνη
Το βίντεο από την παρουσίαση στην Κοζάνη είναι του Γιώργου Μαστρογιανόπουλου – Μikrovalto.gr