Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΑΡΔΑΣΣΑΣ!!!_ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΔΑΣΣΑΣ








Ιστορικές στιγμές για τον Α.Σ. Μέγα Αλέξανδρο Άρδασσας !! 
Άξιος Πρωταθλητής της Α' Κατηγορίας ΕΠΣ ΚΟΖΑΝΗΣ  !!! 
Σε Αγώνες Μπαράζ θα διεκδικήσει μια θέση στην Γ ΕΘΝΙΚΗ  


ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΗΣ Ο ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΑΡΔΑΣΣΑΣ


Κερδίζοντας εκτός έδρας τον Περδίκα με 3-2 ο Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας κατάφερε να κρατήσει την πολύτιμη διαφορά των 2 βαθμών κατακτώντας έτσι το πρωτάθλημα και παράλληλα τη συμμετοχή του στα μπαράζ ανόδου. Έγινε  ένα συγκλονιστικό παιχνίδι με τους γηπεδούχους (χτύπησαν στα ίσα το παιχνίδι διαψεύδοντας έτσι όσους υποστήριζαν το αντίθετο) που έπαιξαν για τους εαυτούς τους να προηγούνται 2 φορές αλλά στο τέλος να μην αντέχουν.
Στην Ασβεστόπετρα η τοπική ομάδα που πλήρωσε τα λάθη του καλοκαιριού έχασε από την Α.Ε.Π. Καραγιαννίων με 1-2 και υποβιβάστηκε ενώ και οι αντίπαλοι της έμειναν μόνο με τη χαρά της νίκης, αφού η αντεπίθεση τους δεν είχε τελικά επιτυχία.
Στην ουρά τέλος Βατερό και Αιανή (γύρισε το παιχνίδι μέσα σε λίγα λεπτά λίγο πριν το τέλος) κέρδισαν και θα παίξουν αγώνα μπαράζ για την 12η θέση, που μπορεί υπό προϋποθέσεις να είναι σωτήρια.

Τα αποτελέσματα:
Αναγέννηση Εράτυρας -Α.Ε. Ελίμειας                                             3-1
Α.Ε. Περδίκα-Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας                               2-3
ΠΑΟ Κοίλων-Απόλλων 2010 Ακρινής                                           3-2
Αλιάκμων Αιανής-Τιτάν Σερβίων                                                    2-1
Α.Σ. Βελβεντό-Μακεδονικός Φούφα                                              3-2
Εθνικός Βατερού-Κοζάνη 2004                                                         2-0
Ερμής Ασβεστόπετρας-Α.Ε.Π. Καραγιαννίων                                1-2
Α.Σ. Εορδαϊκός 2007-Α.Ε. Κοζάνης                                                 3-1
Ρεπό: Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σιάτιστας
Η Βαθμολογία (Τελική)

ΟΜΑΔΕΣ
Ν
Ι
Η
ΤΕΡΜΑΤΑ
Β
1
Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας
24
7
1
93
25
79
2
Α.Ε.Π. Καραγιαννείων
23
8
1
81
23
77
3
Μακεδονικός Φούφα
18
9
5
65
32
63
4
Α.Ε. Ελίμειας
15
9
8
48
36
54
5
Αναγέννηση Εράτυρας
16
6
10
65
58
54
6
Α.Σ. Εορδαϊκός 2007
14
11
7
46
34
53
7
Α.Ε. Περδίκα
15
4
13
51
57
49
8
Α.Σ. Βελβεντό
12
6
14
52
57
42
9
Α.Ε. Κοζάνης
11
8
13
43
41
41
10
Τιτάν Σερβίων
10
9
13
50
54
39
11
Απόλλων 2010 Ακρινής
11
5
16
50
57
38
=========================================================
12
Αλιάκμων Αιανής
8
10
14
33
50
34
13
Εθνικός Βατερού
8
10
14
37
61
34
======================================================
14
Ακαδημία Ποδοσφαίρου Σιάτιστας
8
9
15
53
63
33
15
Ερμής Ασβεστόπετρας
7
12
13
45
61
33
16
ΠΑΟΚ Κοίλων
5
4
23
37
88
19
17
Κοζάνη 2004
0
7
25
25
77
7

ΝΙΚΗ ΔΙΑ ΠΥΡΟΣ ΚΑΙ ΣΙΔΗΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΡΔΑΣΣΑ

Παίζοντας για πρώτη φορά σχεδόν πλήρης η Άρδασσα (έλειπε μόνο ο Κωνσταντινίδης) κατάφερε να πάρει το πολύτιμο διπλό στην έδρα του Περδίκα με 3-2 και παράλληλα την πρώτη θέση που οδηγεί στα μπαράζ.
Μπροστά σε 400 και πλέον θεατές (οι μισοί και παραπάνω από την Άρδασσα) η ομάδα του Γιώργου Δημητριάδη είχε ένα καταιγιστικό πρώτο 25λεπτο χάνοντας απίστευτες ευκαιρίες και έχοντας 2 δοκάρια, αλλά γκολ δεν έβαλε.
Έτσι η μπάλα των τιμώρησε αφού ο Περδίκας (απέδειξε ότι έχει πολύ καλή και νεανική ομάδα με το Νίκο Κατακαλίδη να έχει κάνει πολύ καλή δουλειά) στην πρώτη του φάση προηγήθηκε ενώ λίγο αργότερα φώναξε δίκαια για πέναλτι.
Οι φιλοξενούμενοι μέχρι το ημίχρονο συνέχισαν να πιέζουν αλλά γκολ δεν έβαλαν.
Στην επανάληψη η Άρδασσα μπήκε πολύ αγχωμένη κατάφερε να ισοφαρίσει αλλά πολύ γρήγορα ήταν και πάλι πίσω στο σκορ.
Με τα νέα από την Ασβεστόπετρα να μην είναι ευχάριστα η Άρδασσα έδειξε τεράστια ψυχικά αποθέματα και κατάφερε μέσα σε 2 λεπτά να γυρίσει το παιχνίδι και να πάρει το παιχνίδι, γνωρίζοντας στο τέλος την αποθέωση.
Πολύ καλή η διαιτησία του κ. Τσιγγένη (ελέγχεται μόνο για το πέναλτι που ζήτησε ο Περδίκας) και των βοηθών του Γεωργιάδη και Παπαδόπουλο.

Φάσεις- γκολ
Στο 7ο κόρνερ από το Σερσέμη, πρώτο σουτ του Μαυροματίδη απέκρουσε ασθενώς ο Αποστόλου, νέο σουτ Θεοδουλίδη έδιωξαν στη γραμμή οι αμυντικοί και στη συνέχεια δεν μπόρεσε ο Δημητριάδης να σκοράρει από κοντά.
Αμέσως μετά το σουτ του Μαυροματίδη έφυγε άουτ και στο 16ο απίστευτη ευκαιρία για την Άρδασσα όταν ο Δημητριάδης έκανε παράλληλη σέντρα και ο Θεοδουλίδης σε κενή εστία σούταρε διαγώνια άουτ.!!!!!!!!!!!!!
Η Άρδασσα αύξανε συνεχώς τη πίεση και στο 19ο σέντρα Θεοδουλίδη ο Καζαντζίδης προσπάθησε να διώξει και έστειλε τη μπάλα στο αριστερό κάθετο δοκάρι ενώ στη συνέχεια της φάσης το σουτ του Δημητριάδη απέκρουσε δύσκολα ο Αποστόλου.
Στο 23ο νέο σουτ από το Δημητριάδη βρήκε το δεξί κάθετο δοκάρι αυτή τη φορά και στην επαναφορά ο Θεοδουλίδης σε κενή εστία σούταρε ψηλά άουτ. Αμέσως μετά ατομική προσπάθεια και σουτ του Μαυροματίδη μπλόκαρε ο Αποστόλου.
Η Άρδασσα είχε κυριαρχήσει πλήρως αλλά γκολ δεν έβαλε και η μπάλα την τιμώρησε αφού στο 25ο ο Κωνσταντινίδης μπήκε από δεξιά σούταρε δυνατά και η μπάλα πέρασε από το Μπερμπερίδη και 3 αμυντικούς (άμα θέλει να μπει η μπάλα) για να κάνει το 1-0 μέσα σε πανηγύρια.
Οι φιλοξενούμενοι βγήκαν αμέσως μπροστά και στο 29ο σέντρα Θεοδουλίδη ο Σερσέμης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση στη περιοχή αλλά αντί να σουτάρει προσπάθησε να κάνει και άλλη ντρίπλα και κόπηκε.
Το άγχος άρχισε να καταβάλει τους φιλοξενούμενους με αποκορύφωμα τη φάση του 31 όταν ο Πισκιλίδης γύρισε τη μπάλα στο Μπερμπερδίδη που έπιασε αέρα και ευτυχώς για αυτόν ο συμπαίκτης του ακολούθησε τη φάση και έδιωξε προ του Κωνσταντινίδη.
Στο 33ο σέντρα Σερσέμη ο Μαυροματίδης έκανε το πλασέ αλλά πάνω στη γραμμή έδιωξε ο Παρτάλης και στο 40ο ο Κωνσταντινίδης έφυγε ολομόναχος, μπήκε στη περιοχή, έκανε την ντρίπλα πάνω στο Σιδηρόπουλο που φάνηκε να τον ανατρέπει αλλά ο διαιτητής έδειξε κίτρινη στο πρώτο για θέατρο.
Στην επανάληψη οι φιλοξενούμενοι δεν μπήκαν καθόλου καλά κάνοντας πολλά λάθη αλλά στο 49ο ο Κουτσομήτρος σέντραρε και ο Δημητριάδης με πλασέ ισοφάρισε.
Πριν προλάβουν όμως να κοπάσουν οι πανηγυρισμοί ο Παπαδόπουλος μπήκε από δεξιά, έσπασε στον Κωνσταντινίδη που σούταρε για να αποκρούσει με τα χέρια ο Πισκιλίδης. Το καθαρό πέναλτι εκτέλεσε εύστοχα ο Βλάχος για το 2-1.
Το παιχνίδι πλέον κρέμονταν σε μια κλωστή και αφού στο 71ο το σουτ του Βλάχου πέρασε ελάχιστα άουτ στο 73ο ο Σερσέμης μπήκε από δεξιά, σέντραρε και ο Δημητριάδης με πλασέ ισοφάρισε.
Αμέσως μετά ο Χαλυβόπουλος μπήκε από αριστερά σούταρε ο Αποστόλου απέκρουσε για να φτάσει η μπάλα στο Μαυροματίδη που με άπιαστο σουτ έκανε το τελικό 2-3.

Περδίκας: Αποστόλου, Λιάπτσης, Κωστικίδης (73ο Γεωργιάδης), Φολτόπουλος, Σιώκλης (63ο Λόφτσαλης Β.), Τσιντός, Καζαντζίδης, Παρτάλης, Βλάχος, Κωνσταντινίδης, Παπαδόπουλος (66ο Νικολαΐδης).
Μέγας Αλέξανδρος Άρδασσας: Μπερμπερίδης, Πισκιλίδης (69ο Χαλυβόπουλος), Τσακαλίδης, Σερέτης, Σιδηρόπουλος, Κουτσομήτρος, Θεοδουλίδης (90ο Ηλιάδης), Σερσέμης, Δημητριάδης (92ο Ηοnha), Αμαραντίδης, Μαυροματίδης.

www.eordaia.org

ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΑΪΚΕΣ ΑΓΟΡΕΣ‏ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ_25/04/2013


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΕΔ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ
To ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην τελευταία του συνεδρίαση στις 25/4/2013, είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτεταμένα το ζήτημα της προτεινόμενης ρύθμισης του υπό Ψήφιση Νομοσχεδίου (άρθρο 42) περί Λαϊκών Αγορών. Διαπιστώθηκε ότι οι προτεινόμενες διατάξεις συνιστούν το αποκορύφωμα του συγκεντρωτισμού καθώς αφαιρεί από τους Δήμους τη σχετική αρμοδιότητα. Επιπλέον, μέσα στις δύσκολες εποχές που βιώνει η τοπική αυτοδιοίκηση της αφαιρούνται επιπλέον θεσμοθετημένοι πόροι που έχουν καθαρά ανταποδοτικό χαρακτήρα έναντι των υπηρεσιών που προσφέρουν οι Δήμοι προκειμένου να λειτουργήσουν οι λαϊκές αγορές.
Κατ΄ επανάληψη τόσο η ΚΕΔΕ όσο και όλες οι ΠΕΔ της χώρας έχουν διατυπώσει την απλή και ξεκάθαρη θέση να περάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων που αφορά στις λαϊκές αγορές στην πρωτοβάθμια αυτοδιοίκηση. Παρόλα αυτά διαπιστώνουμε ότι οι θέσεις μας αγνοούνται συστηματικά από την Πολιτεία και το Αρμόδιο Υπουργείο. Τη συμπεριφορά αυτή τη θεωρούμε εμπαιγμό καθώς όχι μόνο οι σχετικές αρμοδιότητες αφαιρούνται αλλά και οι θεσμοθετημένοι πόροι μεταφέρονται στις Περιφέρειες οι οποίες ως γνωστόν δε διαθέτουν καν μηχανισμούς είσπραξης των σχετικών τελών.
Κατόπιν τούτου ζητάμε την άμεση απόσυρση του σχετικού άρθρου και την αντικατάστασή του με διατάξεις που διασφαλίζουν την πλήρη μεταφορά των σχετικών αρμοδιοτήτων στην Πρωτοβάθμια Αυτοδιοίκηση.
Προσβλέποντας στη θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
Παρασκευή Βρυζίδου 
Δήμαρχος Εορδαίας

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΤΟΥ "ΚΕΝΤΡΟΥ ΔΙΑΣΩΣΗΣ ΚΑΙ ΑΝΑΔΕΙΞΗΣ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΗΣ ΑΝΑΤΟΛΗΣ"_Κυριακή 28/04/2013 ώρα 12:00_ Δίπλα στο Ε.Β.Ε_Πτολεμαΐδα



ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                  ΠΟΝΤΙΑΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ


Η Δήμαρχος και το Δ.Σ. του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας σας προσκαλούν στον αγιασμό του "Κέντρου Διάσωσης και Ανάδειξης του Πολιτισμού Των Ελλήνων της Ανατολής " 
που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 28/04/2013 ώρα 12:00. Δίπλα στο Ε.Β.Ε


Με τιμή 

Ο Πρόεδρος του Δ.Σ                                              Η Δήμαρχος Εορδαίας

                     Γιώργος Ελευθεριάδης                                             Παρασκευή Βρυζίδου



«Καταγραφή της ιστορικής μνήμης μέσα από συλλογές»_ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ_Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαΐδας_28/04/2013


ΗΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ ΝΠΔΔ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

«Καταγραφή της ιστορικής μνήμης  μέσα από συλλογές»

Η ιστορική μνήμη είναι ο γεωμετρικός τόπος που συναντάει το παρελθόν το παρόν. Σε μια περίοδο που η Ελλάδα, η Ευρώπη, σχεδόν όλος ο σύγχρονος κόσμος κλυδωνίζεται από κρίση αξιών και επαναπροσδιορίζεται ο τρόπος που ζουν οι πολίτες, η γνώση του παρελθόντος είναι ικανή να αποτελέσει εργαλείο για την αντιμετώπιση των σημερινών δυσκολιών Η ιστορική μνήμη των γεγονότων που διαμόρφωσαν τον πλανήτη τους τελευταίους αιώνες μπορεί να δώσει λύσεις στα αενάως επαναλαμβανόμενα προβλήματα που καταδυναστεύουν καθʼ όλη τη διάρκεια του 20ου αιώνα τους ευρωπαίους πολίτες και όχι μόνον.
Την ιστορική μνήμη τρέφουν οι πηγές, διαμορφώνουν τα τεκμήρια, τα κειμήλια, οι προφορικές μαρτυρίες, τα εφήμερα της καθημερινότητας και περιγράφουν οι κοινότητες των συλλογών, ιδιωτικών και κρατικών. Μια μαρτυρία, ένα κείμενο, μια φωτογραφία είναι ικανά να αλλάξουν το ιστορικό ορίζοντα δεκάδων χρόνων.
Ο Δήμος Εορδαίας, η Δήμαρχος κ. Παρασκεύη Βρυζίδου, το ΝΠΔΔ ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π., η πρόεδρος κ. Θεοπίστη Κρυσταλλίδου  με τη λήξη της ιστορικής έκθεσης «Το ʼ12 και η εποχή του», που πραγματοποιήθηκε στο Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο Πτολεμαϊδας από τις 13 Οκτωβρίου 2012 έως τις 28 Απριλίου 2013 με τεράστια επιτυχία και εκατοντάδες  επισκέψεις, διοργανώνουν  ημερίδα με θέμα «Καταγραφή της Ιστορικής μνήμης μέσα από συλλογές» την Κυριακή 28 Απριλίου 2013.
Η ημερίδα θα διοργανωθεί σε δύο συνεδρίες, το πρωί 11:00 π.μ.- 2:00 μ.μ με ομιλητές τους Βαγγέλη Ιωαννίδη, Γεώργιο Παπαθανασίου, Χρήστο Κεβρεκίδη, Αντώνη Δ. Σκιαθά,  και το απόγευμα 5:30 μ.μ. έως 21:00 μ.μ που θα πραγματοποιηθεί το βιωματικό εργαστήριο για την ιστορική μνήμη με παρουσιάσεις από τους συλλέκτες μέρος των συλλογών τους.
Στο τέλος της ημερίδας θα δοθεί πιστοποιητικό παρακολούθησης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την γραμματεία του Παλαιοντολογικού Ιστορικού Μουσείου Πτολεμαΐδας στο 24630-54444.





ΝΕΟ ΚΤΙΡΙΟ ΣΤΟ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΝΤΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΞΕΚΙΝΗΣΑΝ ΟΙ ΕΡΓΑΣΙΕΣ (ΣΕ 22 ΜΗΝΕΣ ΘΑ ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΕΙ Η ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ)_ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟ ΤΟ ΥΔΡΑΓΩΓΕΙΟ ΤΗΣ ΔΕΥΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



Δείτε βίντεο:

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG
Ξεκίνησε η ανέγερση της στέγης των Ποντίων Πτολεμαΐδας
Ξεκίνησε η ανέγερση της στέγης των Ποντίων Πτολεμαΐδας
Ξεκίνησε η ανέγερση της στέγης του κτηρίου Προσφυγικού Ελληνισμού στην Πτολεμαΐδα, η οποία προορίζεται να στεγάσει τον Ποντιακό Σύλλογο Πτολεμαΐδας, καθώς έπεσε την περασμένη εβδομάδα το μπετό για τη θεμελίωση του κτηρίου. 
Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων του Δήμου Εορδαίας, Χαράλαμπο Παναγιωτίδη, πρόκειται για το έργο «Κέντρο Διάσωσης, Ανάδειξης και Διάδοσης του Πολιτισμού των Ελλήνων της Ανατολής», το οποίο ανεγείρεται στην οδό Αδύσσης, απέναντι από το Υδραγωγείο (δίπλα στο κτήριο του ΕΒΕ), σε οικόπεδο που παραχωρήθηκε για το σκοπό αυτό από τον πρώην δήμο Πτολεμαΐδας και ο προϋπολογισμός του ανέρχεται σε 2,2 εκατομμύρια ευρώ.
Το έργο, έχει ενταχθεί στο ΕΣΠΑ και ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών, με βάση τη σύμβαση που υπογράφτηκε τον περασμένο Οκτώβριο, ορίζεται σε 22 μήνες. Ο κ. Παναγιωτίδης εξέφρασε την πεποίθηση ότι το έργο θα ολοκληρωθεί εντός του προβλεπόμενου από τη σύμβαση χρόνο, με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα κυλήσει ομαλά η εκταμίευση των κονδυλίων της χρηματοδότησής του. Σημείωσε μάλιστα ότι η καθυστέρηση έναρξης των εργασιών ανέγερσης του κτηρίου οφείλονται σε εργασίες μεταφοράς αγωγού ύδρευσης προς το κλιμακοστάσιο της τηλεθέρμανσης που υπάρχει εντός του συγκεκριμένου οικοπέδου. 
Το κτήριο αυτό, που σύμφωνα με την μελέτη του έργου θα αποτελέσει ένα αρχιτεκτονικό κόσμημα για την πόλη της Πτολεμαΐδας, πρόκειται να στεγάσει ουσιαστικά τις δραστηριότητες του Ποντιακού Συλλόγου Πτολεμαΐδας. 
Το κτήριο θα έχει συνολικό εμβαδό 1.200 τ.μ. και θα διαθέτει υπόγειο, ισόγειο χώρο στον οποίο θα υπάρχει αμφιθέατρο με καμαρίνια για τη φιλοξενία μικρών παραστάσεων, ημιώροφο με βεστιάριο, γραφεία και αίθουσες αθλοπαιδειών, ενώ ο δεύτερος όροφος θα στεγάσει τη βιβλιοθήκη και την αίθουσα μνήμης που προγραμματίζει να δημιουργήσει ο Ποντιακός Σύλλογος Πτολεμαΐδα. 

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ 
Ρεπορτάζ - 18/04/2013 www.e-ptolemeos.gr

Επιστολή σε τρία Υπουργεία: Ανάπτυξης ..., Ενέργειας... & Εσωτερικών από την ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ για την αλλαγή του Θεσμικού Πλαισίου περί απαλλοτριώσεων της ΔΕΗ_25/04/2013





Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΕΔ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

Τηλ.: 24610 49829, 26430, 49634 Fax24610 41779
e-mail: info@peddm.gov.gr
Πληροφορίες: Λευτέρης Τοπάλογλου
Αριθμ. Πρωτ.: 106
Κοζάνη 26 Απριλίου 2013

ΘΕΜΑ: Αλλαγή του Θεσμικού Πλαισίου περί απαλλοτριώσεων της ΔΕΗ
ΠΡΟΣ:
Υπουργείο Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας , Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων
Υπουργείο Ενέργειας, Περιβάλλοντος και Κλιματικής Αλλαγής
Υπουργείο Εσωτερικών
Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας
Γενικό Γραμματέα Αποκεντρωμένη Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας

ΚΟΙΝ.:
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
ΟΤΑ Δυτικής Μακεδονίας
ΔΕΗ

To ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην τελευταία του συνεδρίαση στις 25/4/2013, είχε την ευκαιρία να συζητήσει εκτεταμένα το ζήτημα της αλλαγής του Θεσμικού Πλαισίου περί απαλλοτριώσεων της ΔΕΗ σύμφωνα με το άρθρο 76 σχετικού πρόσφατου νόμου που ψηφίστηκε από τη Βουλή στις 10 Απριλίου 2013.
Εκτιμούμε ότι η τροπολογία που ψηφίσθηκε, δημιουργεί ανεπανόρθωτες οικονομικές επιπτώσεις και καθιστά ουσιαστικά άπορους τους κατοίκους ιδιοκτήτες, των οποίων οι περιουσίες αναγκαστικά απαλλοτριώνονται για Δημόσιο όφελος, κατά παρέκκλιση των Συνταγματικών επιταγών (άρθρο 17 του Συντάγματος).
Πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι οι παραπάνω κοινωνίες προσφέρουν για περισσότερο από 50 χρόνια στο βωμό της ανάπτυξης της Εθνικής οικονομίας και υφίστανται όλες τις αρνητικές συνέπειες (περιβαλλοντική επιβάρυνση, έλλειψη ζωτικού χώρου, αδυναμία εναλλακτικών επιλογών απασχόλησης με την στέρηση πάνω από 200.000 στρεμμάτων αγροτκτηνοτροφικών εκτάσεων, ξεκληρισμό από τις προγονικές εστίες, αναγκαστική και βίαιη μετεξέλιξη των αγροτοκτηνοτρόφων σε άνεργους άκληρους αστούς).
Τις ρυθμίσεις αυτές τις θεωρούμε κατάφορη αδικία και ζητούμε η Ελληνική Πολιτεία, να αντιμετωπίσει δίκαια το αίτημα χιλιάδων κατοίκων της περιοχής. Πιο συγκεκριμένα ζητούμε να υπάρξει μέριμνα έτσι ώστε να παραμείνει σε ισχύ το υφιστάμενο νομικό καθεστώς ως προς την διαδικασία των αναγκαστικών απαλλοτριώσεων.
Σε κάθε περίπτωση δηλώνουμε ότι δεν είμαστε διατεθειμένοι να αποδεχθούμε οποιαδήποτε αρνητική μεταβολή που θίγει καίρια αυτή την ίδια την υπόσταση των συγκεκριμένων περιοχών.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ 
Δήμαρχος Εορδαίας

4η ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ 2013_Σάββατο 27 Απριλίου 2013 και ώρα 15:00΄



4Η ΠΟΔΗΛΑΤΟΒΟΛΤΑ  2013

Σάββατο 27 Απριλίου 2013 και ώρα 15:00 είναι η ώρα για την 4η ποδηλατοβόλτα !!!
Η διαδρομή είναι 35 χιλιόμετρα και είναι αναλυτικά
Πτολεμαΐδα – Γαλάτεια – Ολυμπιάδα – Ανάργυροι – Περδίκας – Πτολεμαΐδα
Η υψομετρικές διαφορές είναι στον χάρτη που είναι παρακάτω .
Εάν το Σάββατο δεν φυσάει …δεν βρέχει τότε …ετοιμαστείτε για μια ωραία βόλτα !!!
 Η διαδρομή είναι σχετικά εύκολη και μπορούν να την ακολουθήσουν όλοι (άντρες - γυναίκες) εννοείτε ότι θα υπάρξουν οι απαραίτητες στάσεις για ξεκούραση , και καφές στους Ανάργυρους !!!!
Φορέστε την καλή σας διάθεση και ελάτε να περάσουμε όλοι μαζί ένα όμορφο απόγευμα ποδηλατώντας !
Ο κάθε ποδηλάτης φέρει ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ , οι ανήλικοι πρέπει να συνοδεύονται από τον κηδεμόνα τους .
Παρακαλούμε να είστε συνεπείς στο ραντεβού .

http://filoipodilates.blogspot.gr/

Μουσική βραδιά από το Σύλλογο Ενάντια στις Εξαρτήσεις‏ Εορδαίας_27/04/2013

 Πρόσκληση

Το Δ.Σ. του Συλλόγου Ενάντια στις Εξαρτήσεις Εορδαίας, 
προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους του Συλλόγου
 στη Μουσική βραδιά που διοργανώνει
το Σάββατο 27 Απριλίου 2013 21.00΄
στο Café–Bar Ωράισμα, Κονδύλη 6, Πτολεμαΐδα.

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ Η ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ 1ου ΓΥΜΝΑΣΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΟΥ ΑΝΑΠΤΥΧΘΗΚΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΕΤΟΣ 2012-2013_25/04/2013_ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΣΤΟΥΣ ΜΑΘΗΤΕΣ & ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ!!!




«Τον Θεόν αεί γεωμετρείν»

Βίντεο



- " Τα παιδιά του Ευκλείδη " θεατρικό.
- " Αρχαίοι Έλληνες Μαθηματικοί ".
- " Πόντος, Μικρά Ασία. Μαρτυρίες, Μνήμες Ελπίδα"


Γιάννης Γκλαβάκης π. ευρωβουλευτής
"Οι Αλησμόνητες Πατρίδες η Μικρά Ασία, η Θράκη, ο Πόντος
χάθηκαν και θα χαθούν οριστικά, αν τις ξεχάσουμε!!!"

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: Υπογραφή σύμβασης για την αντικατάσταση εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Γαλάτειας_25/04/2013




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η υπογραφή της σύμβασης για την αντικατάσταση του εσωτερικού δικτύου ύδρευσης Γαλάτειας πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη στα γραφεία της ΔΕΥΑΕ από τον πρόεδρο της επιχείρησης Γιώργο Καραΐσκο και τον ανάδοχο του έργου Παναγιώτη Τελιγιωρίδη.
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της επιχείρησης πρόκειται για ένα πολύ σημαντικό έργο προϋπολογισμού 354.240 ευρώ (έκπτωση 51%) που θα χρηματοδοτηθεί από το ΕΣΠΑ, προκειμένου να αντικατασταθεί το υπάρχον πεπαλαιωμένο δίκτυο που αποτελείται από αμιαντοτσιμεντοσωλήνες.
Όπως δήλωσε ο κ. Καραϊσκος «είναι μια σημαντική χρονιά για την επιχείρησή μας, καθώς τα έργα θα αναβαθμίσουν την ποιότητα του νερού και θα ενισχύσουν την αξιοπιστία του δικτύου ύδρευσης», ενώ ανάλογα έργα εκτελούνται στις τοπικές κοινότητες Πενταβρύσου, Περδίκκα και Ασβεστόπετρας και μέσα στο Μάϊο επίκεινται συμβάσεις για το Προάστιο, την Ολυμπιάδα και το Δροσερό. Το σύνολο των έργων αντικατάστασης δικτύων είναι 3,5 εκ. ευρώ. Επιπλέον σημείωσε ότι σε ότι αφορά στην ποιότητα του νερού πραγματοποιούνται καθημερινοί έλεγχοι για τις γεωτρήσεις και τη χλωρίωση του πόσιμου νερού που είναι εξαιρετικής ποιότητας, ενώ στον άμεσο σχεδιασμό περιλαμβάνονται αναβαθμίσεις που αφορούν στις υπάρχουσες γεωτρήσεις.
Από την πλευρά του ο ανάδοχος του έργου ανέφερε ότι οι εργασίες αναμένεται να ξεκινήσουν αμέσως μετά το Πάσχα και να ολοκληρωθούν σε 3-4 μήνες, ενώ για τις σωληνώσεις, μήκους 10 χλμ., θα χρησιμοποιηθεί πολυαιθυλένιο τρίτης γενιάς που είναι ότι καλύτερο υπάρχει ποιοτικά.

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΟΝ κ. ΑΡΒΑΝΙΤΟΠΟΥΛΟ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΠΕΣΤΕΙΛΕ Η ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΑΘΗΝΑ_26/04/2013


Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ (ΠΕΔ) ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΛΛΟΤΡΙΩΣΕΙΣ

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
To ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην τελευταία του συνεδρίαση στις 25/4/2013, προέβει σε μια εκτεταμένη αποτίμηση της κατάστασης που αφορούν στα Τριτοβάθμια Ιδρύματα της Δυτικής Μακεδονίας μετά και τις τελευταίες εξελίξεις.
Καταρχάς, το γεγονός ότι το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας παραμένει στην Περιφέρειά μας, μόνο ως θετική εξέλιξη μπορεί να εκληφθεί στο γενικό επίπεδο αξιολόγησης. Τα επιμέρους εκπαιδευτικής και νομικής φύσεως ζητήματα ελπίζουμε οι αρμόδιοι και οι ειδικοί να τα διασαφηνίσουν με τρόπο δίκαιο και κατάλληλο.
Διαπιστώνουμε ωστόσο ότι η κατάργηση του Τμήματος Βαλκανικών Σπουδών στη Φλώρινα και της Αρχιτεκτονικής Σχολής στην Καστοριά, αποτελεί καίριο πλήγμα για την ακριτική περιοχή μας, που έχει προσφέρει τόσα πολλά σ’ αυτόν τον τόπο. 
Καλούμε το υπουργείο, έστω και τώρα, να επαναξιολογήσει την απόφασή του και να προβεί στις ανάλογες διορθωτικές κινήσεις.
Κύριε Υπουργέ, προσβλέποντας στη θετική σας ανταπόκριση, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ 
Δήμαρχος Εορδαίας



ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Τηλ.: 24610 49829, 26430, 49634 Fax24610 41779
e-mailinfo@peddm.gov.gr
Πληροφορίες: Ελευθέριος Τοπάλογλου
Κοζάνη 26 Απριλίου 2013
Αριθμ. Πρωτ.: 105

ΠΡΟΣ
Υπουργό Παιδείας
κ. Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο
Ανδρέα Παπανδρέου 37,
ΤΚ 15180 Μαρούσι
ΚΟΙΝ.:
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Βουλευτές Δυτικής Μακεδονίας
Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας
ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας
ΤΕΕ Παράρτημα Δυτικής Μακεδονίας
ΕΒΕ Δυτικής Μακεδονίας
Οικονομικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας
Γεωτεχνικό Επιμελητήριο Δυτικής Μακεδονίας
ΜΜΕ