Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 29 Ιουνίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ : ΤΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 1 ΙΟΥΛΙΟΥ 2013 Η ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΕ ΤΑ ΜΑΘΗΤΙΚΑ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΑΒΛΗΘΗΚΕ ΛΟΓΩ ΚΑΚΩΝ ΚΑΙΡΙΚΩΝ ΣΥΝΘΗΚΩΝ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Η συναυλία με μαθητικά συγκροτήματα που διοργάνωνε ο Σύλλογος Ενάντια στις Εξαρτήσεις την Τετάρτη 26 Ιουνίου με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, η οποία αναβλήθηκε λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών, θα πραγματοποιηθεί τελικά τη
 Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.
Ώρα Έναρξης 20:00

Το Διοικητικό Συμβούλιο
ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ

Ο ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΠΑΙΔΩΝ_ΑΠΟ 4 ΜΕΧΡΙ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ



ΑΠΟ 4 ΜΕΧΡΙ 7 ΙΟΥΛΙΟΥ Η ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ ΧΑΝΤ-ΜΠΟΛ ΠΑΙΔΩΝ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ Από τις 4 έως τις 7 Ιουλίου θα γίνει στην Πτολεμαΐδα η τελική φάση χαντ-μπολ παίδων με την συμμετοχή των Φίλιππου Βέροιας, Ζαφειράκη, ΠΑΟΚ, ΧΑΝΘ, Δούκα και Αρίων. Η προετοιμασία της ομάδας έχει γίνει πιο έντονη τις τελευταίες μέρες μιας και η ομάδα θέλει να πάει όσο καλύτερα γίνεται μπροστά στο κόσμο της. Ο Σωτήρης Αλεξανδρίδης προπονητής της ομάδας δήλωσε «κάνουμε μια μίνι προετοιμασία για να παρουσιαστούμε όσο καλύτεροι γίνεται και πιστεύω όμως ότι στο πρώτο παιχνίδι της τελικής φάσης θα ήμαστε πανέτοιμοι. Όλοι μας θεωρούν φαβορί για την τελευταία θέση αλλά εμείς έχουμε σαν στόχο το πρώτο παιχνίδι όπου αν κερδίσουμε εκεί πολλά μπορούν να γίνουν. Είναι πολύ σημαντικό που το τουρνουά θα γίνει στην έδρα μας αφού ο κόσμος αναμένεται να βοηθήσει στα μέγιστα την ομάδα». Ο αθλητής της ομάδας Δημήτρης Ιωαννίδης δήλωσε «μας αρέσει πολύ αυτό που κάνουμε και με βάση την προετοιμασία που έχουμε κάνει πιστεύω ότι θα πάμε πολύ καλά στη τελική φάση », ενώ ο Δημήτρης Κόλλιας δήλωσε «η ομάδα δούλεψε σκληρά όλη τη χρονιά και τις τελευταίες 2 εβδομάδας δουλέψαμε περισσότερο στη φυσική κατάσταση και τη τακτική και για να πάμε καλά θέλουμε τον κόσμο δίπλα μας». 
ΠΗΓΗ www.eordaia.org

Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

Φίλοι Ποδηλάτου Εορδαίας: Ποδηλατική βόλτα στο Λιμνοχώρι την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Την Κυριακή 30 Ιουνίου 2013 ραντεβού στην κεντρική πλατεία της πόλης μας στις 17:00 για να πάμε μια βόλτα μέχρι το Λιμνοχώρι για ένα απογευματινό καφέ !!
Θα πάμε από Γαλάτεια , Ολυμπιάδα , Ανάργυρους και από εκεί στο Λιμνοχώρι .
Η διαδρομή είναι πάνω κάτω 30 χιλιόμετρα χωρίς ιδιαίτερη δυσκολίας για προχωρημένους ποδηλάτες ( λέμε τώρα ...!!! )
Ο κάθε ποδηλάτης φέρει ΑΤΟΜΙΚΗ ΕΥΘΥΝΗ .
Το κράνος είναι απαραίτητο στους ποδηλάτες .
Οι προγραμματισμένες στάσεις θα είναι 2 . Μια στην Ολυμπιάδα και μια στους Ανάργυρους . Καφεδάκι φυσικά στην παραλία του Λιμνοχωρίου 

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΟΥ ΜΑΡΓΑΡΙΤΗ ΣΤΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΓΗΠΕΔΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ



To Σάββατο 29-6-2013 θα εμφανιστεί για μια και μόνη παράσταση στην Πτολεμαΐδα ο γνωστός λαϊκός τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης σε μια μεγάλη συναυλία (του καλοκαιριού) που θα δοθεί στο δημοτικό γήπεδο Πτολεμαΐδας. Ο δημοφιλής τραγουδιστής Γιώργος Μαργαρίτης με όλο του το επιτελείο θα κάνει αφιερώματα στους Βασίλη Τσιτσάνι - Γιώργο Μιτσάκη - Μάρκο Βαμβακάρη & άλλους μεγάλους Έλληνες καλλιτέχνες του παρελθόντος.
Τιμή εισιτηρίου 15ευρο για τους ενήλικες και 10ευρο για τα μικρά παιδιά
τηλ. για πληροφορίες 6945981811 & 6975527083

ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ Η ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΒΟΛΕΪ


Στην Πτολεμαΐδα βρίσκεται από τις 18 Ιουνίου, η Εθνική ομάδα Κορασίδων που έπιασε αμέσως δουλειά εν όψει των πολλών υποχρεώσεων που έχει το
 επόμενο διάστημα (Βαλκανικό πρωτάθλημα, Olympic Youth Festival και φυσικά το Παγκόσμιο πρωτάθλημα της Ταϋλάνδης).
Οι αθλήτριες της Εθνικής προπονούνται στο κλειστό της πόλης υπό τις οδηγίες του Τάκη Φλώρου και των βοηθών του Μανώλη Πρασανάκη, Αλέξανδρου Ρούσσου.
ΙΚΑΝΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΚΟΡΑΣΙΔΩΝ ΒΟΛΕΪ
Πολύ καλά εξελίσσεται η προετοιμασία της Εθνικής ομάδας Βόλεϊ κορασίδων που εδώ και 10 μέρες προετοιμάζεται στην Πτολεμαΐδα με την βοήθεια του Δήμου και του Αρίωνα.
Όλοι στην ομάδα είναι ενθουσιασμένοι από την φιλοξενία και τις ανέσεις που τους προσφέρονται και θέλουν να κάνουν καλές εμφανίσεις και στα παιχνίδια.
Ο προπονητής της ομάδας Τάκης Φλώρος δήλωσε «Αυτό το  δεκαήμερο δουλέψαμε πολύ  μας περιμένουν σημαντικές υποχρεώσεις όπως είναι το Βαλκανικό πρωτάθλημα στην Τουρκία, το Ολυμπιακό Φεστιβάλ στην Ολλανδία.
Υπάρχει θέληση και συνείδηση για να είμαστε έτοιμοι για το βασικό μας στόχο που είναι το Παγκόσμιο της Ταϋλάνδης. Όλοι εδώ στην Πτολεμαΐδα μας συμπεριφέρονται με το καλύτερο τρόπο και πραγματικά είμαστε απόλυτα ικανοποιημένοι από τη φιλοξενία και τις ευκολίες  που μας προσφέρονται για την προετοιμασία».
Ο πρόεδρος του Αρίων Τάσος Πέτκος ευχαριστήσε τους ανθρώπους του Δήμου (Βρυζίδου, Τραχανά, Κεσκερίδη) καθώς και τους κ. Καραγιαννάκη και Κοντάκα για τις προσφορές τους στην ομάδα όπως και το κ. Καψή για την παραχώρησε του Γυμναστηρίου του.
Η αρχηγός της ομάδας Όλγα Στράντζαλη δήλωσε «αυτό το διάστημα που ήμαστε εδώ κάνουμε μια πολύ καλή προετοιμασία με στόχο να έχουμε πολύ καλή παρουσία στις διοργανώσεις που θα πάρουμε μέρος. Όλοι εδώ στην Πτολεμαΐδα μας συμπεριφέρονται υπέροχα και δεν μας λείπει τίποτα.
Η Ανθή Βασιλαντωνάκη τόνισε και αυτή με τη σειρά της πως η ομάδα προετοιμάστηκε πολύ καλά και είναι αισιόδοξη για την παρουσία της ομάδας στις διοργανώσεις που θα πάρει μέρος.
Στην προετοιμασία της Εθνικής Κορασίδων συμμετέχουν οι:
Κωνσταντινίδου Λαμπρινή, Στράντζαλη Όλγα (ΗΡΑΚΛΗΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ)
Σωτηρίου Μαρία, Βασιλαντωνάκη Ανθή (ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ)
Γκοβεδάρου Ελένη (Γ.Σ. ΚΟΖΑΝΗΣ)
Παπαδοπούλου Χαρά, Χαμπηλομάτη Αλεξάνδρα (ΗΡΑΚΛΗΣ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ)
Ψωμά Αλεξάνδρα (ΘΕΤΙΣ ΒΟΥΛΑΣ)
Γκουντιμένκο Ιωάννα, Κοκκινάκη Ειρήνη (ΔΡΑΠΕΤΣΩΝΑ)
Φακοπουλίδου Αθανασία (ΑΡΧΕΛΑΟΣ ΚΑΤΕΡΙΝΗΣ)
Καλαντάτζε Άννα, Σουπιώνη Ελένη (ΕΛΠΙΔΑ ΑΜΠΕΛΟΚΗΠΩΝ)
Πατεράκη Μαρία Ιφιγένεια (Α.Ε. ΒΥΡΩΝΑ)
Tσαβδάρη Γεωργία (ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ).

Το πρόγραμμα της Εθνικής Κορασίδων στη συνέχεια
28/6-4/7 Βαλκανικό Κορασίδων Tekirdag – Τουρκία
4-13/7 Προπονήσεις στην Πτολεμαΐδα
13-20/7 Olympic Youth Festival – Ουτρέχτη
20-23/7 Προπονήσεις στην Αθήνα
23/7 Αναχώρηση για το Παγκόσμιο στην Ταϋλάνδη
04/8 Επιστροφή στην Αθήνα


ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

ΑΠΟΝΟΜΗ ΑΠΟΛΥΤΗΡΙΩΝ ΤΙΤΛΩΝ 2012 – 2013 ΣΧΟΛΕΙΟ ΔΕΥΤΕΡΗΣ ΕΥΚΑΙΡΙΑΣ ΚΟΖΑΝΗΣ ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ



Την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 έγινε η απονομή των απολυτήριων τίτλων των εκπαιδευόμενων για το έτος 2012 – 2013. Πλήθος κόσμου παρευρέθηκε στην τελετή για να τιμήσει τους εκπαιδευόμενους που μετά από 2 χρόνια εκπαίδευσης κατόρθωσαν να κατακτήσουν
τον πολυπόθητο τίτλο.
Το ΣΔΕ είναι Δημόσιο Σχολείο που παρέχει στους απόφοιτους απολυτήριο τίτλο ισότιμο προς το απολυτήριο του Γυμνασίου και η διάρκεια σπουδών είναι 2 έτη. Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα καλύπτει 21 διδακτικές ώρες και είναι απογευματινό από τις 5.00 μ.μ. – 9.00 μ.μ. Τα μαθήματα είναι καθημερινά και δεν υφίσταται γραπτή εξέταση.
Με το θεσμό αυτό παρέχεται η δυνατότητα σε πολίτες 18 ετών και άνω, που δεν ολοκλήρωσαν την εννεάχρονη υποχρεωτική εκπαίδευση, να αποκτήσουν τίτλο ισότιμο με το απολυτήριο Γυμνασίου και να ενταχθούν στις κοινωνικές, οικονομικές και επαγγελματικές δομές.
Από το Παράρτημα Πτολ/δας, που άρχισε να λειτουργεί το σχολικό έτος 2008- 2009 έχουν αποφοιτήσει μέχρι σήμερα 65 εκπαιδευόμενοι εκ των οποίων οι 39 γυναίκες κα οι 26 άνδρες.
Οι εγγραφές συνεχίζονται για το επόμενο έτος.
Πληροφορίες για εγγραφές:
Στο ΣΔΕ Κοζάνης τηλ 2461041077 κάθε Πέμπτη 5 – 7 μμ.
και στον Δήμο Εορδαίας  καθημερινά.

ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ: ΥΛΗ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ  ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΘΡΗΣΚΕΥΜΑΤΩΝ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ  ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ
Π.Ε & Δ.Ε  ΔΥΤ  ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Δ/ΝΣΗ  Β/ΜΙΑΣ  ΕΚΠ/ΣΗΣ  ΚΟΖΑΝΗΣ
ΜΟΥΣΙΚΟ ΓΥΜΝΑΣΙΟ-ΛΥΚΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ   ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ ΔΕΣΠΟΙΝΑ
Email: mousptol@sch.gr    ΤΗΛ 2463081775 ΦΑΧ 2463055659

Από το Μουσικό Σχολείο Πτολ/δας ανακοινώνεται η εξεταστέα ύλη των κατατακτηρίων εξετάσεων για την Α΄ Λυκείου σχολ. έτους 2013-14. Οι κενές θέσεις θα ανακοινωθούν από τη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης και θα κοινοποιηθούν από το Σχολείο το αργότερο μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους και οι εξετάσεις θα δοθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου σε ημερομηνία που
θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβληθούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στο Σχολείο (ΥΑ Γ2/3850/1998, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από την 60235/Γ7/2011 ΥΑ).

Η Δ/ντρια
Δρ Δέσποινα Παπαδοπούλου


Από το Μουσικό Σχολείο Πτολ/δας ανακοινώνεται η εξεταστέα ύλη των κατατακτηρίων εξετάσεων για την Α΄ Λυκείου σχολ. έτους 2013-14. Οι κενές θέσεις θα ανακοινωθούν από τη Δ/νση Β΄/θμιας Εκπ/σης Κοζάνης και θα κοινοποιηθούν από το Σχολείο το αργότερο μέχρι την έναρξη του νέου σχολικού έτους και οι εξετάσεις θα δοθούν το δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου σε ημερομηνία που θα ανακοινωθεί εγκαίρως. Οι αιτήσεις των ενδιαφερομένων μπορούν να υποβληθούν το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου στο Σχολείο (ΥΑ Γ2/3850/1998, όπως τροποποιήθηκε και συμπληρώθηκε από την 60235/Γ7/2011 ΥΑ).


ΥΛΗ ΚΑΤΑΤΑΚΤΗΡΙΩΝ ΕΞΕΤΑΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΕΞΕΤΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΦΟΙΤΗΣΟΥΝ ΣΤΗ Α΄ ΤΑΞΗ ΤΟΥ ΜΟΥΣΙΚΟΥ ΓΕΝΙΚΟΥ ΛΥΚΕΙΟΥ

Θεωρία Ευρωπαϊκής Μουσικής
Μείζονες και Ελάσσονες κλίμακες με διέσεις και υφέσεις
Διαστήματα, είδη διαστημάτων, απλά και σύνθετα διαστήματα, σύμφωνα και διάφωνα
Σχηματισμός σε δοσμένο φθόγγο όλων των ειδών διαστημάτων
Λύσεις διαφώνων διαστημάτων
Αναστροφή διαστήματος, εναρμόνια διαστήματα
Ελάσσονα κλίμακα (φυσική, αρμονική, μελωδική)
Σχετικές κλίμακες (ομώνυμες κλίμακες)
Συγχορδίες (Είδη – αναστροφές, μετατροπές σε όλα τα είδη ή αναστροφές)
Θεωρία Βυζαντινής και Παραδοσιακής Μουσικής

Συνθέσεις χαρακτήρων ποσότητας
Τα γένη της βυζαντινής μουσικής
Χαρακτηριστικά των ήχων (απήχημα, διαστήματα, κλίμακα, δεσπόζοντες φθόγγοι, καταλήξεις, μελωδικές έλξεις, μαρτυρίες)
Είδη του μέλους
Ήχος πλ. δ’ (μαρτυρίες, κλίμακα, δεσπόζοντες φθόγγοι, έλξεις, καταλήξεις)
Ήχος α’ (μαρτυρίες, κλίμακα, δεσπόζοντες φθόγγοι, έλξεις, καταλήξεις)
Ήχος δ’ (μαρτυρίες, κλίμακα, δεσπόζοντες φθόγγοι, έλξεις, καταλήξεις)
Ήχος πλ. α’ (μαρτυρίες, κλίμακα, δεσπόζοντες φθόγγοι, έλξεις, καταλήξεις)

Ύμνοι και τραγούδια
«Κύριε εκέκραξα», «Κατευθυνθήτω η προσευχή μου» (α’ ήχος, σύντομο ειρμολογικό)
«Κύριε εκέκραξα», «Κατευθυνθήτω η προσευχή μου» (δ’ ήχος, σύντομο ειρμολογικό)
«Κύριε εκέκραξα», «Κατευθυνθήτω η προσευχή μου» (πλ. α’ ήχος, σύντομο ειρμολογικό)
«Σήμερα γάμος γίνεται»
Πιάνο υποχρεωτικό

Μία μείζονα κλίμακα με διέσεις ή υφέσεις σε 2 οκτάβες επιλογή του υποψηφίου (προτείνεται το βιβλίο Κλίμακες και Αρπίσματα για Πιάνο του Donald Gray, σελ. 2-9, μόνο μείζονες).
Μία σπουδή από το βιβλίο Czerny Op. 599 (“Czerny 100”) ή σπουδή αντίστοιχης δυσκολίας επιλογή του υποψηφίου.
Ένα κομμάτι από το βιβλίο Oesten ή κομμάτι αντίστοιχης δυσκολίας επιλογή του υποψηφίου.

Ταμπουράς
Απεικόνιση του οργάνου – Μέρη - Κούρδισμα
Κλίμακα Πλ. Δ΄ Ήχου Διατονικό γένος
Κλίμακα Α΄   Ήχου Διατονικό γένος
Κλίμακα  Γ’   Ήχου Εναρμόνιο γένος
Κλίμακα ΠΛ Β΄ Χρωματικού γένους
Ποδαράκι ( Α΄ ¨Ηχος )
Τούτο το μήνα (Πεντάφθογγος Εναρμόνιος Α΄Ηχου με συνοδεία Ισοκρατήματα)
Των Μαχαιριών Καππαδοκίας (ΠΛ Α΄Ηχου)
Ιστορία Μουσικής

ΜΕΣΑΙΩΝΑΣ
Ars Antiqua, Ars Nova, Ars Subtilior
Μοτέτο - Κανόνας
ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ
Γενικά χαρακτηριστικά της μουσικής του 15ου – 16ου αι.
Είδη φωνητικής μουσικής στην Αναγέννηση
Πρώτη Γαλλοφλαμανδική Σχολή – Εκπρόσωποι
Δέυτερη  Γαλλοφλαμανδική Σχολή – Εκπρόσωποι
Η Γαλλοφλαμανδική Σχολή του 16ου αι.– Εκπρόσωποι
Σχολή της Ρώμης – Palestrina
Χορικό (choral) – Chanson – Μαδριγάλι
ΜΠΑΡΟΚ

Γενικά χαρακτηριστικά
Η όπερα στο Μπαρόκ
Το Ορατόριο στο Μπαρόκ
Trio Sonata – Concerto – Σουϊτα
J. S. Bach – Η ζωή και το έργο του (Αναφέρεται 10 έργα του)
ΟΡΓΑΝΟ ΕΠΙΛΟΓΗΣ [δίνεται ύλη για 3 βασικά όργανα. Σε περίπτωση που ο υποψήφιος επιθυμεί να εξεταστεί σε κάποιο άλλο όργανο επιλογής, παρακαλείται να επικοινωνήσει με το Σχολείο τις ημέρες της θερινής υπηρεσίας (κάθε Τετάρτη)]

Κλασσική κιθάρα
Μία σπουδή από τους παρακάτω συνθέτες: Carulli, Carcassi, Coste. Sor,  Brouwer, Villa-Lobos.
Ένα έργο ελεύθερης επιλογής ( κατώτερο επίπεδο δυσκολίας: Κιθαρόκοσμος 3 από το κομμάτι 100 και μετά, Ρεσιτάλ 3, Το βιβλίο της κιθάρας Νο 2 του Ασημακόπουλου )

Βιολί
Μία κλίμακα μείζονα ή σε ελάσσονα σε 2 ή 3 οκτάβες
Μία σπουδή – επιλογή από τα εξής βιβλία: Seybold 1ο ή 2ο τεύχος, H. Sitt, Wohlfahrt 60 σπουδές, Kayser 36 σπουδές
Ένα μέρος από Κοντσέρτο – επιλογή από τα εξής: Seitz Schuler-Konzert No.2 ή Νο.5, Rieding Concert op.34 ή op.35 ή op.21, Accolay Concert, Vivaldi Concert - Λα μείζονα, Vivaldi Concert - Σολ μείζονα,  Bach Concerto Λα ελάσσονα
Πιάνο επιλογής



Μία κλίμακα μείζονα ή ελάσσονα με διέσεις ή υφέσεις σε 2 οκτάβες επιλογή του υποψηφίου (προτείνεται το βιβλίο Κλίμακες και Αρπίσματα για Πιάνο του Donald Gray, σελ. 2-9).
Μία σπουδή από το βιβλίο Czerny Op. 849 (“Czerny 30”) ή σπουδή αντίστοιχης δυσκολίας επιλογή του υποψηφίου.
Ένα μέρος από το βιβλίο Clementi Sonatinas επιλογή του υποψηφίου.
Ένα κομμάτι από το βιβλίο Anna Magdalena Bach (ή Πρώτο Bach) επιλογή του υποψηφίου.
ΣΗΜΕΙΩΣΗ: Ο υποψήφιος που δίνει πιάνο επιλογής δε χρειάζεται να εξεταστεί επιπλέον στο υποχρεωτικό πιάνο, γιατί το επίπεδο του επιλογής υπερκαλύπτει το υποχρεωτικό.

Η Δ/ντρια
Δρ Δέσποινα Παπαδοπούλου

Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ: ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΥΜΒΑΣΗΣ ΤΟΥ ΕΡΓΟΥ «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ»



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Υπογράφεται τη Δευτέρα 1 Ιουλίου στις 11 πμ. στο δημοτικό κατάστημα η σύμβαση του έργου «ΑΝΑΠΛΑΣΗ ΟΔΩΝ ΒΟΡΕΙΟΥ ΗΠΕΙΡΟΥ, ΕΠΙΒΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΙΩΑΝΝΟΥ ΧΡΗΣΤΙΔΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΩΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» μεταξύ της δημάρχου Εορδαίας και του αναδόχου εργολάβου.
Ποσό Σύμβασης: 2.232.832,07 Ευρώ (με  23% ΦΠΑ)
Ποσό Σύμβασης:1.815.310,63 Ευρώ (χωρίς ΦΠΑ) 
Χρηματοδότηση                      : Π.Ε.Π  Μακεδονίας-Θράκης 2007-2013ʼʼ
ΚΠ-ΟΠΣ Εργόραμα                : 365504
ΣΑΕΠ                                       :0058 με Κ.Α 2012ΕΠ00580055
Φορέας Υλοποίησης               : Δήμος Εορδαίας
Κωδικός Π/Υ  2013                : 3073230074
Προϋπολογισμός έργου          :2.300.000,00
Προϋπολογισμός μελέτης      : 2.300.000,00
Συμβατ. αντικ. υποέργου         : 2.232.832,07

ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: Eπιστολή του ΔΣ για το ενδεχόμενο κλείσιμο στρατοπέδων στις ΠΕ Καστοριάς και Φλώρινας



ΠΡΟΣ
Πρωθυπουργό κ. Σαμαρά Α.
Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Βενιζέλο Ε.
Υπουργό Εθνικής Άμυνας κ. Αβραμόπουλο Δ.
KOIN
Αρχηγό ΓΕΕΘΑ Στρατηγό κ. Κωσταράκο Μ.
Αρχηγό ΓΕΣ  Αντιστράτηγο κ. Τσέλιο Α.
Διοικητή 1ης Στρατιάς Αντιστράτηγο κ. Μανωλά Χ.
Διοικητή A’ Σώματος Στρατού Υποστράτηγο κ. Ντζιμάνη Γ.
Διοικητή 15ης Ταξιαρχίας Πεζικού κ. Γρηγοριάδη Γ.

Το τελευταίο διάστημα πολλές πληροφορίες συγκλίνουν στο ενδεχόμενο κλείσιμο στρατοπέδων που αφορούν στις ακριτικές περιοχές της Καστοριάς και Φλώρινας και στο Α΄ Σώμα Στρατού.
Σε περίπτωση που τα σενάρια αυτά επιβεβαιωθούν, θέλουμε να σας καταστήσουμε σαφές ότι οι επιπτώσεις θα είναι εξαιρετικά αρνητικές στο ζήτημα της ασφάλειας της περιοχής που υποφέρει από την αθρόα είσοδο λαθρομεταναστών και την αυξημένη εγκληματικότητα κατά μήκος των συνόρων.
Επιπλέον, με μαθηματική ακρίβεια μια τέτοια εξέλιξη θα επιτείνει τον αναπτυξιακό μαρασμό στον οποίο ήδη βρίσκονται οι περιοχές μας λόγω μιας συστηματικής αποψίλωσης από το κεντρικό κράτος μιας σειράς ζωτικών υπηρεσιών εξυπηρέτησης του πολίτη που επέλεξε να ζει σε ακριτική περιοχή.
Το Δ.Σ. της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας, ομόφωνα υποστηρίζει ότι αυτό που έχει ανάγκη ο τόπος μας είναι ακριβώς το αντίθετο. Η ενίσχυση δηλαδή των στρατοπέδων με αξιόμαχο στρατό, με σύγχρονα μέσα και επανδρωμένα φυλάκια που να σφυρηλατούν το αίσθημα της προστασίας και της ασφάλειας στον απλό πολίτη στο σύνολο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.
Επιπλέον, κρίνουμε καθόλα χρήσιμη την αξιοποίηση των εγκαταλειμμένων στρατοπέδων είτε με την μετατροπή τους σε κέντρα εκπαίδευσης είτε με την αξιοποίησή τους με χρήσεις που συμβάλλουν στην τοπική ανάπτυξη και στην τόνωση της τοπικής οικονομίας.
Ευελπιστώντας ότι οι προτάσεις μας αυτές θα τύχουν της αποδοχής σας, ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

   Με εκτίμηση
                                                Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας
                                                       ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
                                                        Δήμαρχος Εορδαίας

ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΣΤΟ 2ΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ 28&29 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013


ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΑΝΤΙΔΗΜΑΡΧΙΑ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
ΤΚ 50200
ΠΛΗΡ: ΜΠΙΓΓΑΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
ΤΗΛ: 2463022857
FAX: 2463028628
KIN : 6977078994


Πρόσκληση  

Σας προσκαλούμε στο 2ήμερο εκδηλώσεων που διοργανώνει 
το Γραφείο Κοινωνικής Υπηρεσίας του Δήμου Εορδαίας 
οι οποίες θα πραγματοποιηθούν στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας 
την Παρασκευή 28/6 & Σάββατο 29/6 στις 8μμ.


Η Δήμαρχος 

Παρασκευή Βρυζίδου 


Ο Αντιδήμαρχος 

Στέφανος Μπίγγας 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ " Η ΑΝΑΤΟΛΗ " 29 & 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2013



ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ 
" Η ΑΝΑΤΟΛΗ " 



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας τις Πολιτιστικές Εκδηλώσεις μας που θα πραγματοποιηθούν με αφορμή τον εορτασμό του εξωκλησιού των 12 Αποστόλων και του παρεκκλησίου των Αγίων Αναργύρων στο Ανατολικό.


Συνδιοργανωτές

1. Δήμος Εορδαίας
2. Τοπικό Συμβούλιο Ανατολικού


Σάββατο 29/06/2013

19.30 Εσπερινός με Αρτοκλασία στο Εξωκλήσι των 12 Αποστόλων ( Περιοχή Πατάτες).
21.00 Παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών με το Μικρό και Μεσαίο τμήμα του Συλλόγου.

22.00 Ποντιακή Βραδιά με τους εξής καλλιτέχνες:
Κελγιαννίδης Ιορδάνης Λύρα - Τραγούδι
Κοσκερίδης Ιωάννης - Λύρα
Παναγιωτίδης Κώστας - Τραγούδι
Τούνης Βαγγέλης - Κλαρίνο
Σιδερίδης Αριστείδης - Λύρα
Κυριακίδης Κώστας - Λύρα
Μωϋσιάδης Στέλιος - Νταούλι
Ηλιάδης Φώτης - Νταούλι
Μασμανίδης Άκης - Πλήκτρα
Προαύλιο Δημοτικού Σχολείου Ανατολικού

Κυριακή 30/06/2013
07.30 Θεία Λειτουργία στο Εξωκλήσι των 12 Αποστόλων ( Περιοχή Πατάτες )

10.30 Προσφορά εδεσμάτων στους παρευρισκόμενους από τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου ( Περιοχή Πατάτες ).

19.30 Εσπερινός και Παράκληση των Αγίων Αναργύρων στον Ιερό Ναό Υψώσεως Τιμίου Σταυρού Ανατολικού.

21.00 Παρουσίαση Παραδοσιακών Χορών από
1. Πολιτιστικό Σύλλογο Γαλάτειας " Παραολυμπιονίκης Ζαχαρίας Φωστηράς "
2. Ποντιακό και Μικρασιατικό Σύλλογο Καρυοχωρίου " Ο Πρόσφυγας "
3. Πολιτιστικό Σύλλογο Ερμακιάς  " Το Φρούριο"
4.Σύλλογο Κρητών και Φίλων Πτολεμαΐδας Κρήτης Πτολεμαΐδας
5. Σύλλογο Μικρασιατών Πτολεμαΐδας " Η Μικρά Ασία "
6. Χορωδία από το τμήμα εκμάθησης ποντιακής λύρας του Συλλόγου μας
7. Χορωδία απο το Σύλλογο Ποντίων Πτολεμαΐδας
8. Μεγάλο Χορευτικό του Συλλόγου

Με τιμή 
Το Δ.Σ.

ΠΡΟΒΟΛΗ (ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ) ΤΟΥ ΒΡΑΒΕΥΜΕΜΟΥ ΝΤΟΚΙΜΑΝΤΕΡ "ΤΟ ΜΩΡΟ ΜΟΥ ΦΤΑΝΕΙ" ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΩΣ ΘΕΜΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΤΟΚΕΤΟΥ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ


Η Ομάδα Υποστήριξης Θηλασμού και Μητρότητας σας προσκαλεί στην προβολή του βραβευμέμου ντοκιμαντέρ "Το μωρό μου φτάνει" που έχει ώς θέμα τις συνθήκες τοκετού στην Ελλάδα. Αφορμή είναι η ολοένα και αυξανόμενη ιατρικοποίηση αυτής της απόλυτα φυσικής κατάστασης: της εγκυμοσύνης, του τοκετού και του μητρικού θηλασμού, και η ανάγκη για ενημέρωση των μητέρων για τα πραγματικά δεδομένα. Θα ακολουθήσει ομιλία/συζήτηση από επαγγελματίες υγείας του τόπου μας σχετικά με τον τοκετό και τον μητρικό θηλασμό. Είσοδος ελεύθερη, 29 Ιουνίου 6μμ στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαϊδας. Σας περιμένουμε!!

Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ, ΕΠΙΤΥΧΩΣ, ΤΟ SUMMER CAMP 2013 ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΕΝΑ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΕΔΩΣΑΝ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΓΙΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ

                                                        





              26 Ιουνίου 2013
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


«Πλουσιότερα» σε εντυπώσεις, ενθουσιασμό και εμπειρίες, τα παιδιά που συμμετείχαν στο Summer Sports Camp Ptolemaidas 2013 είπαν το αντίο για φέτος και ανανέωσαν το ραντεβού τους για την επόμενη χρονιά με την υπόσχεση ότι μέχρι τότε, ο αθλητισμός και οι δραστηριότητες θα συνεχιστούν με κάθε τρόπο.
Τα παιδιά (αγόρια και κορίτσια από 6 ως 14ων ετών) που συμμετείχαν στο καλοκαιρινό πρόγραμμα αθλητικών, δημιουργικών και εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων που διοργάνωσε η αθλητική κολυμβητική Ακαδημία ΔΕΛΦΙΝΙΑ Πτολεμαΐδας, βίωσαν μία εξαιρετική, πρωτόγνωρη και εποικοδομητική περίοδο συνδυάζοντας με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την  ψυχαγωγία και την μάθηση σε ένα ιδανικό περιβάλλον. Ένα περιβάλλον διαμορφωμένο με τον πιο κατάλληλο, λειτουργικό και αποδοτικό τρόπο, έτσι ώστε να μπορούν να αναπτύσσου, παράλληλα, πολλές δραστηριότητες χωρίς λειτουργικά προβλήματα και εμπόδια. Για αυτόν ακριβώς το σκοπό, χρησιμοποιήθηκαν τόσο οι χώροι του Δημοτικού Κολυμβητηρίου Πτολεμαΐδας όσο και όλες τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου που είναι υψηλών προδιαγραφών και δυνατοτήτων (Δημοτικό Αθλητικό Κέντρο, Αθλητικό Κέντρο Ρίψεων).
Έχοντας ολοκληρώσει, επιτυχώς, τη φετινή διοργάνωση, τόσο τα παιδιά όσο και οι διοργανωτές εκτιμούν ότι το Summer Camp είναι μία από τις καλύτερες ευκαιρίες που μπορεί να υπάρξουν έτσι ώστε τα παιδιά της ευρύτερης περιοχής -με την σωστή καθοδήγηση γυμναστών-προπονητών και του ειδικού προσωπικού) να μπορούν, καταρχάς να χαρούν και να ζήσουν ξένοιαστες και δημιουργικές, στιγμές αποκτώντας πολλές εμπειρίες και εφόδια για τη ζωή τους και έχοντας φυσικά την ευκαιρία να κάνουν καινούριους φίλους.
Με τις αποκτηθείσες εμπειρίες να γίνονται εφόδιο για μελλοντικές διοργανώσεις και με τον ενθουσιασμό να υπάρχει είδη έντονος για την επόμενη περίοδο, οι συμμετέχοντες έδωσαν ραντεβού το Summer Camp 2014 με τον στόχο –η επόμενη- να είναι μία ακόμα καλύτερη περίοδος , με ακόμα περισσότερα οφέλη για τα παιδιά και φυσικά, με τα άμεσα και θετικά αποτελέσματα που είχε στη φυσική κατάσταση  και ψυχική διάθεση των παιδιών, η φετινή διοργάνωση.  

Επισκεφθείτε την ιστοσελίδα μας με όλο το αρχείο για την Α.Κ.Α ΔΕΛΦΙΝΙΑ
Γραφείο Τύπου


4η ΘΕΣΗ ΣΤΟ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ "F1 IN SCHOOLS" ΚΑΤΕΚΤΗΣΕ ΤΟ ΜΟΥΣΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΦΑΣΗ 5ου ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΜΑΘΗΤΙΚΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ WORLD ROBOT OLYMPIAD 2013 Η ΟΜΑΔΑ "ΠΙΚΟ ΑΠΙΚΟ" ΜΑΘΗΤΡΙΩΝ ΤΟΥ 9ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Αθήνα, 22 Ιουνίου 2013. Στις εγκαταστάσεις της Ελληνογερμανικής Αγωγής διεξήχθη η τελική φάση 5ου Πανελλήνιου Μαθητικού Διαγωνισμού Εκπαιδευτικής Ρομποτικής World Robot Olympiad 2013. Η ομάδα "Πίκο Απίκο" μαθητριών του 9ου Δημοτικού Σχολείο Πτολεμαΐδας με την τεχνική στήριξη
 του Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας κατέκτησε την 3η θέση στην τεχνική κατηγορία του διαγωνισμού. Τη φετινή χρονιά υπήρξαν 21 συμμετοχές στην κατηγορία του Δημοτικού και περισσότερες από 85 συνολικά συμμετοχές που αποτελεί ιστορικό ρεκόρ για τα πέντε χρόνια του διαγωνισμού. Από τη Δυτική Μακεδονία στον διαγωνισμό συμμετείχαν οι μαθητικές ομάδες "Πίκος Απίκος" από την Πτολεμαΐδα και ο "Αμύντας" από την πόλη του Αμυνταίου.
Η φετινή πρόκληση έρχεται από τη μακρινή Ινδονησία και φέρει τον τίτλο μπατίκ, του ξεχωριστού πολύχρωμου υφάσματος που αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής και του πολιτισμού της Ινδονησίας. Οι μαθήτριες χωρίς τη βοήθεια των προπονητών τους έπρεπε να συναρμολογήσουν το ρομπότ τους από μνήμης και να το παραμετροποιήσουν πάνω στις ιδιαιτερότητες της αγωνιστικής πίστας. Στη συνέχεια το πλήρως αυτόνομο ρομπότ έπρεπε να τοποθετηθεί τον χώρο εκκίνησης και να ολοκληρώσει την αποστολή του μέσα σε δύο λεπτά. Η αποστολή είχε τρία σκέλη. Στο πρώτο σκέλος το ρομπότ να διακρίνει, να μεταφέρει και να τοποθετήσει πέντε τυχαία επιλεγμένους χρωματιστούς κύβους στους αντίστοιχα τρεις χρωματιστούς κάδους. Στο δεύτερο σκέλος το ρομπότ πρέπει να μετακινήσει ένα κυλινδρικό αντικείμενο σε μία προκαθορισμένη περιοχή αποθήκευσης και στο τελευταίο σκέλος το ρομπότ έπρεπε να μεταβεί σε μια προκαθορισμένη θέση τερματισμού περνώντας πάνω από εμπόδια. Ο χρόνος που χρειάστηκε το ρομπότ της ομάδας μας για να τερματίσει ήταν μόλις 19 δευτερόλεπτα. Ήταν κατά 6" γρηγορότερο από τις άλλες ομάδες αλλά αντιμετωπίσαμε ένα τεχνικό πρόβλημα με αποτέλεσμα να συγκεντρώσουμε 90 βαθμούς και να καταταγούμε τρίτοι στη γενική κατάταξη.
Tα σχολεία που θα εκπροσωπήσουν τη χώρα μας στην Ινδονησία το Νοέμβριο του 2013 είναι το 44ο Δημοτικό Σχολείο Πατρών, το Ράλλειο Γυμνασίο Θηλέων Πειραιά, το Π. Π. ΓΕ.Λ. Ιωνιδείου Σχολής Πειραιά στην τεχνική κατηγορία (regular) και Μαθητές από την Εκπαιδευτική Αναγέννηση στη δημιουργική κατηγορία (open). Η επόμενη ολυμπιάδα WRO 2014 θα φιλοξενηθεί στη Μόσχα.

Η ομάδα Πίκο Απίκο
Ηλιάνα Ζαραφίδου
Θεοδώρα Παυλίδου
Κατερίνα Τζιαφέττα

Προπονητές - Συνοδοί
Χαράλαμπος Ζαραφίδης Εκπ. Πληροφορικής ΠΕ.20, Τεχνικός Υπεύθυνος Κε.Πλη.Νε.Τ. Πτολεμαΐδας
Σοφία Παπαγεωργιάδου Εκπ. Πληροφορικής ΠΕ.20, 2ο Γυμνάσιο Πτολεμαΐδας

Το μεγαλύτερο μέρος των εξόδων καλύφθηκε με προσωπική δαπάνη των προπονητών. Ευχαριστούμε τους φορείς που στήριξαν ηθικά και οικονομικά την προσπάθειά μας:
Ένωση Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (Ε.Λ.Μ.Ε.) Εορδαία
Σύλλογο Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας  Εκπαίδευσης Εορδαίας
Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων 9ου Δημοτικού Σχολείου Πτολεμαΐδας

ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΪΚΗΣ ΔΥΝΑΜΗΣ TAEKWONDO AΠΟ ΤΟ 4ο ΓΥΜΝΑΣΙΟ

altalt
alt
alt



alt
Ευχαριστούμε τον Διευθυντή και τους καθηγητές του 4ου Γυμνάσιου για την τιμητική βράβευση που έγινε την Παρασκευή 21/06/2013 όλων των αθλητών του σχολείου και τις αθλήτριες της Εορδαϊκής Δύναμης TAEKWONDO. Για άλλη μια φορά το 4ο Γυμνάσιο στάθηκε διπλά στους αθλητές μας. ¨Βασιλική Χριστίδου-Δήμητρα Αλεξανδρίδου-Σοφία Παρασκευοπούλου και Σάκκου Φιλιώ τιμήθηκαν
 για τις διακρίσεις που αποκόμισαν  στα πανελλήνια και πρωταθλήματα βορείου Ελλάδος και κατάφεραν να πάρουν την 1η θέση χρυσό μετάλλιο και το εισιτήριο ¨ ώστε να αγωνιστούν με την επίλεκτη ομάδα taekwon do στη ΣΕΡΒΙΑ – ΚΡΟΑΤΙΑ – ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ. Οι αθλητές και ο προπονητής του συλλόγου μας Χρήστος Χριστίδης εύχονται «Καλό Καλοκαίρι»....

Παράλληλα ο σύλλογος μας επισκέφθηκε την ετήσια έκθεση ζωγραφικής ¨Περι Τέχνης¨ καθώς αποδέχθηκε την πρόσκληση της υπεύθυνης  κ. Ντανιέλας Νικόλοβα-Σιδηροπούλου που πραγματοποιήθηκε στον Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, και θαύμασε τα έργα των μικρών μαθητών

ΑΝΑΒΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΛΗΔΟΝΑ (2013) ΑΠΟ ΤΗ ΘΡΑΚΙΚΗ ΕΣΤΙΑ ΕΟΡΔΑΙΑΣ






 





www.eordaia.org


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΚΟΜΝΗΝΩΝ «4ΗΜΕΡΟ ΑΓΙΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ»


  
ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG


Τα παιδιά των Κομνηνών Εορδαίας στέλνουν τα μηνύματα τους μέσω του Καραγκιοζοπαίχτη κ. Θωμά Αγραφιώτη (της Παρθένας Τσοκτουρίδου)


ΘΩΜΑΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ 007ΘΩΜΑΣ ΑΓΡΑΦΙΩΤΗΣ 012 
Στιγμές, που θα μείνουν αλησμόνητες, πέρασε όλος ο κόσμος με την φανταστική παρουσίαση του Καραγκιόζη, από τον βραβευμένο δάσκαλο – ανά το Πανελλήνιο – κ. Θωμά Αγραφιώτη, στο προαύλιο του Δημοτικού σχολείου Κομνηνών Εορδαίας, το βράδυ της Παρασκευής της 21ης Ιουνίου’ 13.
Το πανέμορφο κόκκινο σκηνικό, με τον σωστό εναλλασσόμενο φωτισμό, σε συνδυασμό με τα πολυποίκιλα μουσικά ακούσματα και την εντυπωσιακή παρουσίαση του Καραγκιοζοπαίχτη, έδωσαν μια ξεχωριστή και υπέροχη αίσθηση νότας στις πολιτιστικές εκδηλώσεις των «Κομνηνών 2013».
Μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον του κοινού και η συμμετοχή των παιδιών, τα οποία αντιδρούσαν λεκτικά και σωματικά, είτε θετικά είτε αρνητικά, σε κάθε πρόταση του καλλιτέχνη δημιουργού.
Ιδιαίτερα εντυπωσιακό ήταν το γεγονός πως όταν ο Καραγκιοζοπαίχτης αναφέρθηκε στα λόγια του Πασά, ότι «οι Έλληνες ποτέ δεν πρέπει να ξέρουν την αλήθεια και πρέπει να ζουν στο ψέμα», τα παιδιά όλα απάντησαν με μια φωνή στον Πασά: «Εσύ να ζεις στο ψέμα». 

ΠΗΓΗ WWW.KOZAN.GR

Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ: ΜΑΘΗΤΙΚΗ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ



ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΕΞΑΡΤΗΣΕΙΣ 
ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Με αφορμή την παγκόσμια ημέρα κατά των ναρκωτικών, ο Σύλλογος Ενάντια στις Εξαρτήσεις διοργανώνει την Τετάρτη 26 Ιουνίου 2013, για τέταρτη χρονιά, την καθιερωμένη Μαθητική Συναυλία στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας. Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα διανεμηθεί ενημερωτικό υλικό.Ώρα Έναρξης 20:00


ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ Ι.Ν ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΧΕΙΡΟΤΟΝΙΑ ΠΡΩΤΟΠΡΕΣΒΥΤΕΡΟΥ (ΙΕΡΕΑ) ΣΙΔΕΡΗ ΝΕΤΣΙΟΥ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ



 

Ανήμερα του Αγίου Πνεύματος στον πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας τη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων ο Μητροπολίτης Θεόκλητος πραγματοποίησε τη χειροτονία του Διακόνου σε πρωτοπρεσβύτερο Σιδέρη Νέτσιου (υπαλλήλου της ΔΕΗ) ο οποίος και θα είναι ένας ακόμα εθελοντής κληρικός (μετά και τον πάτερ Χρήστο που δουλεύει ως κουρέας στην Πτολεμαΐδα) και θα τοποθετηθεί, έχοντας την ευθύνη, ως εφημέριος στο χωρίο του την ΤΚ Δροσερού του δήμου Εορδαίας.



ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

Το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας γιόρτασε την Παγκόσμια Hμέρα Μουσικής …στην αυλή του (Βίντεο)

Mια διαφορετική συναυλία, με ήχους πιάνου, κιθάρας, φλάουτου και φωνής, κάτω από ένα ολόγιομο καλοκαιρινό φεγγάρι, διοργάνωσε, στην αυλή του, το βράδυ της Παρασκευής 21/06, το Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας. Ερμηνεύτηκαν έργα των Chopin, Poulenc,Debussy, Bolling, Χατζιδάκι και άλλων συνθετών, γιορτάζοντας την Ημέρα της Μουσικής. Δείτε το βίντεο του kozan.gr

  
ΠΗΓΗ WWW.KOZAN.GR

Κυριακή 23 Ιουνίου 2013

ΕΟΡΤΑΖΕΙ ΚΑΙ ΠΑΝΗΓΥΡΙΖΕΙ Ο ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΤΗΣ ΑΓΙΑΣ ΤΡΙΑΔΑΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΟΡΤΑΣΜΟ ΤΟΥ 2012)

Εορτάζει και πανηγυρίζει σήμερα και αύριο 23 & 24 Ιουνίου ο Μητροπολιτικός Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας. Σήμερα Κυριακή θα πραγματοποιθεί Μέγας πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία και περιφορά της ιερής εικόνας με λιτανεία στην οποία και θα
 χοροστατήσει, του κλήρου, ο Μητροπολίτης κ.κ. Θεόκλητος (Φλωρίνης – Πρεσπών και Εορδαίας). Αύριο Δευτέρα ενήμερα της Μεγάλης Γιορτής θα γίνει πανηγυρική θεία λειτουργία χοροστατούντος επίσης του Μητροπολίτη κ.κ. Θεόκλητου. Ο Ιερός Ναός Αγίας Τριάδας Πτολεμαΐδας χτίστηκε για πρώτη φορά το 1912 (στη θέση ενός Τζαμιού που υπήρχε στην περιοχή) ενώ στη διάρκεια του 20ου Αιώνα χτίστηκε άλλες δυο φορές με τελευταία το 1967 που κατασκευάστηκε η σημερινή εκκλησία (η κατασκευή άρχισε το 1961) η οποία και εγκαινιάστηκε από τον τότε Μητροπολίτη (Μακαριστό σήμερα) Αυγουστίνο Καντιώτη.
Στη διάρκεια των εορταστικών εκδηλώσεων ο Μητροπολίτης Θεόκλητος θα πραγματοποιήσει τη χειροτονία του (υπαλλήλου της ΔΕΗ) Σιδέρη Νέτσιου ο οποίος και θα είναι ένας ακόμα εθελοντής κληρικός (μετά και τον πάτερ Χρήστο που δουλεύει ως κουρέας στην Πτολεμαΐδα) και θα τοποθετηθεί έχοντας την ευθύνη των εκκλησιών στο χωρίο του την ΤΚ Δροσερού του δήμου Εορδαίας.

ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

Σάββατο 22 Ιουνίου 2013

Παγκόσμια Ημέρα Εθελοντή Αιμοδότη στην Κεντρική Πλατεία Πτολεμαΐδας ( Παρασκευή 14 Ιουνίου 2013 )

ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ: ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ


Τηλ.: 24610 49829, 49634, 26430 Fax: 24610 41779        
Πληροφορίες:    Λευτέρης Τοπάλογλου
Κοζάνη 21-6-2013                                
Αριθμ. Πρωτ.: 162

ΠΡΟΣ: Μέλη Δ.Σ. ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
            Μέλη Ε.Σ. ΠΕΔ Δυτ. Μακεδονίας
                

ΚΟΙΝ.:   Δήμους Δυτικής Μακεδονίας
            Τοπικό Τύπο                                        
            ΑΝ.ΚΟ ΑΕ                                                     


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ

Σας καλούμε σε συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας, την  Τρίτη 25 Ιουνίου 2013 και ώρα 14:00 το μεσημέρι στα γραφεία της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας στην οδό Φον Καραγιάννη 1-3 (3ος Όροφος ΑΝΚΟ Α.Ε.) στην Κοζάνη, με θέματα:


Ορισμοί Εκπροσώπων
Έγκριση Τροποποίησης Προγραμματικής Σύμβασης του έργου: «Μελέτη εγκατάστασης λυμάτων και ενοποίηση αποχετευτικών δικτύων των Δ.Δ. Αγ. Γερμανού – Λαιμού –Πλατέος – Λευκώνος – Καλλιθέας – Καρυών – Μικρολίμνης».
Έγκριση του από 21-6-2013 Πρωτοκόλλου Προσωρινής-Ενδιάμεσης Παραλαβής των Παραδοτέων της 1ης Περιόδου του έργου: «Τεχνική Στήριξη στα πλαίσια του έργου SIVA»
Ενημερωτικές Εκδηλώσεις ΤΟΠΣΑ Π.Ε. Κοζάνης
Γνωμοδότηση επί των θερινών δρομολογίων υπεραστικού ΚΤΕΛ Ν. Καστοριάς Α.Ε.
Ψηφίσεις Πιστώσεων
Ενημερώσεις-Διάφορα






            Με εκτίμηση
   Η  Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας


                                                                                     ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
                                                                            Δήμαρχος Εορδαίας 


ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ : πιλοτικό πρόγραμμα ξεκίνησε ο δήμος Εορδαίας και η υπηρεσία καθαριότητας που προβλέπει τοποθέτηση ειδικού κάδων για την αποκομιδή των απορριμμάτων από (γυαλί) μπουκάλια κάθε είδους

http://img5.fotos-hochladen.net/uploads/hdm578vtgy.jpg 

Πρόκειται για πιλοτικό πρόγραμμα το οποίο ξεκίνησε ο δήμος Εορδαίας και η υπηρεσία καθαριότητας που προβλέπει τοποθέτηση ειδικού κάδων για την αποκομιδή των απορριμμάτων από (γυαλί) μπουκάλια κάθε είδους.  Είδη (όπως φαίνεται στη φωτογραφία) τοποθετήθηκε ένας από τους μεγάλους κάδους στη συμβολή των οδών Β. Κωνσταντίνου και Εθνικής Αντίστασης ενώ θα μπουν και άλλοι σε διάφορα σημεία (κυρίως όπου υπάρχουν καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντας) προκειμένου να συλλέγονται τα γυάλινα απορρίμματα.
 ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

" COPA EORDAIA '' KAI ΠΟΝΤΙΑΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Ολοκληρώνεται το COPA EORDAIA σήμερα στην Κρυόβερυση του Δήμου Εορδαίας ενώ αύριο ακοκουθει Ποντιακό Γλέντι με τον γνωστό Πόντιο Καλλιτέχνη Θεόφιλο Πουταχίδη και το επιτελείο του. ( Κυριακή 23_06_2013_ΩΡΑ 22.00_ΓΗΠΕΔΟ ΚΡΥΟΒΡΥΣΗΣ )


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΟΝΤΙΩΝ ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ : ΠΟΝΤΙΑΚΟ ΓΛΕΝΤΙ ΣΤΗΝ ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΝΑΡΡΑΧΗΣ ΣΑΒΒΑΤΟ_22_06_2013


Παρασκευή 21 Ιουνίου 2013

ΤΟΠ.Σ.Α. (Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση) «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης», που αφορά νέους ανέργους, αγρότες και επιστήμονες



Π Ρ Ο Σ Κ Λ Η Σ Η 

Στα πλαίσια υλοποίησης του προγράμματος ΤΟΠ.Σ.Α. (Τοπικά Σχέδια για την Απασχόληση) σας προσκαλούμε σε σειρά ενημερωτικών εκδηλώσεων, με θέμα: «Ενθάρρυνση και υποστήριξη της απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης», που αφορά νέους ανέργους, αγρότες και επιστήμονες.
Οι ενημερωτικές εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν ως ακολούθως:
Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Βοΐου (Σιάτιστα)
Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Σερβίων – Βελβεντού (Σέρβια)
Δευτέρα 1 Ιουλίου 2013 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας (Πτολεμαΐδα)
Τρίτη 2 Ιουλίου 2013 και ώρα 19.00, στην Αίθουσα  Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Κοζάνης «Κοβεντάρειο» (Κοζάνη).


                      Ο                                                Η
   Πρόεδρος της Αναπτυξιακής                                          Πρόεδρος της ΠΕΔ Δ. Μακεδονίας         Σύμπραξης «Προ-Εργασία»                                                        
                                     
          Γιάννης Σόκουτης                                                             Παρασκευή Βρυζίδου
Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης                                                     Δήμαρχος Εορδαίας     

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΗΣ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ

19.00 – 19.15
Προσέλευση
19.15 – 19.30
Χαιρετισμός Δημάρχου
19.30 – 19.45
Χαιρετισμός Προέδρου  ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
19.45 – 20.00
Χαιρετισμοί
20.00 – 20.30
Παρουσίαση του έργου της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Προ - Εργασία» - Προκηρύξεις 
Εισηγητής: Τάσος Σιδηρόπουλος – Διαχειριστής της Αναπτυξιακής Σύμπραξης «Προ - Εργασία» και Διευθυντής Προγραμμάτων της ΑΝΚΟ.
20.30 – 21.15
Τοποθετήσεις – Συζήτηση