Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Ιανουαρίου 2014

Ο Αγιασμός των υδάτων στην Πτολεμαΐδα

Image


Τροπάριον Ήχος α' Εν Ιορδάνη βαπτιζομένου σου Κύριε, η τής Τριάδος εφανερώθη προσκύνησις, τού γάρ Γεννήτορος η φωνή προσεμαρτύρει σοι, αγαπητόν σε Υιόν ονομάζουσα, καί τό Πνεύμα εν είδει περιστεράς, εβεβαίου τού λόγου τό ασφαλές. Ο επιφανείς Χριστέ ο Θεός, καί τόν κόσμον φωτίσας δόξα σοι.
Η μικρή Λένα Μητσάλη η τυχερή του 2014



Image

Image 

Image
Και φέτος οπως και κάθε χρόνο στις 6 Ιανουαρίου γιορτάστηκαν με λαμπρή επισημότητα τα Αγια Θεοφάνεια, αλλως Αγιασμός των Υδάτων, εν αρχή σε ολες τις Εκκλησίες της Χώρας και ακολούθως στα κατα τόπους υδάτινα μέρη με αποκορύφωμα στην Πόλη της Πτολεμαΐδας το Κλειστό κολυμβητήριο στο οποίο απο νωρίς δημιουργήθηκε το αδιαχώρητο και στις δυο κερκίδες...μιας και ο χώρος είναι ενα κόσμημα και προδιαθέτει να τον επισκεφτείς και να χαρείς την ανεση την ομορφιά την ζεστασιά και την φιλοξενία που σου παρέχει.
Image

Image
Image 
Εως τις 12:00 που ηταν προγραμματισμένη η ρήψη του Σταυρού ο κόσμος γέμισε ασφυκτικά τον χώρο ενω συγχρόνως προσερχόντουσαν και οι επίσημοι...........(τοπικές Δημοτικές αρχές-Αστυνομικές αρχές, κ.λ.π) για να ξεκινήσει η διαδικασία του Αγιασμού των Υδάτων με την ρήψη του Σταυρού στην θερμενόμενη ολυμπιακών διαστάσεων πισίνα του κολυμβητηρίου της πόλης.

Image

Image

Image
Τυχερή που έπιασε τον Σταυρό υπήρξε η μικρή Λένα Μητσάλη (κολυμβήτρια των "Δελφινιών") η οποία απέσπασε το θερμό χειροκρότημα των παρευρισκομένων οπως και οι αλλοι συναθλητές της - κολυμβητές των "Δελφινιών" που συμμετείχαν στην διαδικασία.
Image

Image

Image

Image 
Κοντάκιον Ήχος δ' Επεφάνης σήμερον τή οικουμένη, καί τό φώς σου Κύριε, εσημειώθη εφ' ημάς, έν επιγνώσει υμνούντάς σε. Ήλθες εφάνης τό Φώς τό απρόσιτον.