Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου 2014

Επιστημονική εκδήλωση «Καρδιαγγειακός Κίνδυνος και άθληση-αιφνίδιος θάνατος» του Δήμου Εορδαίας υπό την αιγίδα της εταιρείας παθολογίας Βορείου Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18.00-19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας

WWW.EORDAIA.ORG

www.eordaialive.gr














Την Παρασκευή 28 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 18.00-19.00 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας θα πραγματοποιηθεί επιστημονική εκδήλωση  με τίτλο «Καρδιαγγειακός Κίνδυνος και άθληση-αιφνίδιος θάνατος» υπό την αιγίδα της εταιρείας παθολογίας Βορείου Ελλάδας και του Ιατρικού Συλλόγου Κοζάνης, σε συνεργασία με το Δήμο Εορδαίας.
Δείτε το πρόγραμμα στο συνημμένο pdf αρχείο.


2ος ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΡΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΚΡΗΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Το διοικητικό συμβούλιο του Συλλόγου Κρητών και Φίλων Κρήτης Πτολεμαΐδας σας προσκαλεί στον 2ο ετήσιο χορό του συλλόγου μας που θα γίνει στο
 Αμφιθέατρο του ξενοδοχείου “Παντελίδης” το Σάββατο 1 Μαρτίου 2014 και ώρα  09.00 μ.μ..
Ελάτε να γλεντήσουμε όλοι μαζί με το παραδοσιακό Κρητικό συγκρότημα του καταξιωμένου Κρητικού λυράρη Διονύση Κορνιλάκη.
“Όπου κι αν ζούνε Κρητικοί
μοσχοβολά ο τόπος
στους ξένους γίνονται σκοπός
και μάθημα και τρόπος”.

Με τιμή για το Δ. Σ.
Ο πρόεδρος                                                  Η γραμματέας
Μακρυμαλλάκης Γιάννης                                      Βορεινάκη Δώρα

Σύλλογος Δρομέων Οδοιπόρων Εορδαίας: Ξεκίνησαν οι εγγραφές για συμμετοχή των μελών του Συλλόγου μας στον 9ο Μαραθώνιο Θεσσαλονίκης και στους παράλληλους αγώνες 10 και 5 χλμ




ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ξεκίνησαν οι εγγραφές για συμμετοχή των μελών του Συλλόγου μας στον 9ο Μαραθώνιο 
Θεσσαλονίκης και στους παράλληλους αγώνες 10 και 5 χλμ.
Για το Μαραθώνιο το κόστος είναι 15 ευρώ για το βασικό και 35 ευρώ για το πλήρες πακέτο.
Για τους αγώνες 10 και 5 χλμ το κόστος είναι 7 ευρώ για το βασικό και 27 ευρώ για το πλήρες πακέτο αντίστοιχα.
Να σημειώσουμε τι περιλαμβάνει το Πλήρες Πακέτο
Μαραθώνιος δρόμος

Αθλητικό σακίδιο ώμου, αδιάβροχο – αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, αναμνηστικό μπλουζάκι, αθλητικό παγούρι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, μεταφορά στο χώρο εκκίνησης (Πέλλα), παροχή νερού, ισοτονικών ποτών, ενεργειακών μπαρών και τροφών αποκατάστασης, χυμών, αναψυκτικών, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας)

Δρόμος 10.000μ. ,5.000μ.

Αθλητικό σακίδιο ώμου, αδιάβροχο – αντιανεμικό μπουφάν, καπέλο, αναμνηστικό μπλουζάκι, αριθμός συμμετοχής, ηλεκτρονική χρονομέτρηση, αναμνηστικό μετάλλιο, παροχή νερού, παροχή ιατρικών υπηρεσιών, πιστοποιητικό συμμετοχής (μέσω επίσημης ιστοσελίδας)

Αιτήσεις συμμετοχής θα υπάρχουν από αύριο 18/02/2014 έξω από τα Γραφεία του Συλλόγου στον κισέ κάτω από τον πίνακα ανακοινώσεων. Τα μέλη θα μπορούν να συμπληρώνουν την αίτηση τους (με λατινικούς χαρακτήρες) και να την αφήνουν στο σημείο.......Για τις πληρωμές των συμμετοχών τους θα ενημερωθούν με μήνυμα άμεσα.Οι εγγραφές των μελών για τον αγώνα μπορούνα να γίνουνε και μέσω της φόρμας επικοινωνίας του blog μας http://sdoeordeas.blogspot.gr/ αναφέροντας ονοματεπωνυμο , αγώνισμα , πακέτο (βασικό ή ενισχυμένο) και νούμερο μπλούζας
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απυθύνεστε στον Πρόεδρο του Συλλόγου ΣΤΟΓΙΑΝΝΗ Αθανάσιο τηλ. 6977500531 ή στον Γραμματέα ΜΠΑΛΤΖΗ Πέτρο τηλ. 6970819935
ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΕΓΓΡΑΦΩΝ ΕΩΣ 05/03/2014 
ΔΕΝ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ

Ο ΜΟΠ (Μοτοσυκλετιστικός Όμιλος Πτολεμαϊδας)ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 9.00μμ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ,ΣΤΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ






Ο ΜΟΠ ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ THN ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 28 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΚΑΙ ΩΡΑ 9.00μμ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ,ΣΤΗ ΕΔΡΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ.
ΣΑΣ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ, ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΝΟΣΤΙΜΟΤΑΤΗ ( ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ) ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑ ΚΑΙ ΠΛΟΥΣΙΑ ΔΩΡΑ!!

ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ Α.Π.Σ. ΑΡΙΩΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ - ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2013 ΚΑΙ ΩΡΑ 9.00μ.μ.



ΕΤΗΣΙΟΣ ΧΟΡΟΣ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΥ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ - ΣΑΒΒΑΤΟ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 KAI ΩΡΑ 21.00



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Ο ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΝΤΑΒΡΥΣΟΥ " Ο ΔΙΓΕΝΗΣ " ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΕΙ ΣΤΟΝ ΕΤΗΣΙΟ ΧΟΡΟ ΤΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΤΙΣ 1 ΜΑΡΤΙΟΥ 2014 ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΙΩΑΝΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ CRISTAL KAI ΩΡΑ 21.00

ΜΕ ΤΙΜΗ ΤΟ Δ.Σ.

Αναχώρησε η Ανθρωπιστική βοήθεια απο την Πτολεμαΐδα για τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς


  Αναχωρεί   η  Ανθρωπιστική βοήθεια  απο την Πτολεμαΐδα για τους σεισμοπαθείς της  Κεφαλονιάς




Η μεγαλειώδης ποσότητα που συγκεντρώθηκε σήμερα , την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου , το απόγευμα στις 16:00 , θα φορτωθεί σε φορτηγό του Δήμου Εορδαίας και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου με την συνοδεία δύο οχημάτων της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαϊδας με 7 μέλη της και εκπρόσωπο του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Εορδαίας , θα αναχωρήσουν για το Ληξούρι της Κεφαλονιάς !! 

“Απόσταγμα ψυχής’’ το βιβλίο “ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ ΠΑΡΕΛΕΙΠΟΜΕΝΑ’’ του Αρχιμανδρίτου π. Νικηφόρου Μανάδη

nikif19 (12)
«Ιερή πανδαισία και μυσταγωγία» χαρακτήρισε την σημαντική στιγμή της παρουσίασης του βιβλίου με τίτλο «ΜΙΚΡΟΒΑΛΤΟΥ ΠΑΡΕΛΕΙΠΟΜΕΝΑ», του Αρχιερατικού Επιτρόπου Εορδαίας πατρός Νικηφόρου Μανάδη, ο σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης Παύλος, που πραγματοποιήθηκε στον κατάμεστο από κόσμο Ιερό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης της Κοζάνης.
Υποδεχόμενος τους προσκεκλημένους ο Αρχιερατικός Επίτροπος Κοζάνης π. Δημήτριος Χαρισίου έδωσε το λόγο στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο, στον Δήμαρχο Σερβίων – Βελβεντού Βασίλη Κωνσταντόπουλο και στον Αντιδήμαρχο Κοζάνης Ιωάννη Παπαγεωργίου, οι οποίοι στον χαιρετισμό τους εξήραν το συγγραφικό έργο του Πατρός Νικηφόρου και το νέο του πόνημα.
Στην παρουσίαση του βιβλίου την θεολογική προσέγγιση έκανε ο Αρχιμανδρίτης π. Αυγουστίνος Μύρου, ενώ η φαρμακοποιός Έλλη Λαμπρέτσα συγκίνησε τους παρισταμένους με την παραστατικότητα και γλαφυρότητά της, στην προσπάθεια της ν’ αναδείξει το γλωσσικό ιδίωμα και τα λαογραφικά στοιχεία και έθιμα που πραγματεύεται το βιβλίο.
Με εμβόλιμες παρεμβάσεις και αναφορές στα σημαντικότερα κεφάλαια του έργου ο Δικηγόρος Ιωάννης Κούσης, έδωσε έναν άλλο χαρακτήρα στον συντονισμό της παρουσίασης.
Εμφανώς συγκινημένος ο Συγγραφέας παίρνοντας το λόγο, ευχαρίστησε όλους, όσους συνέβαλλαν στην υλοποίηση του έργο και ιδιαίτερα την μητέρα του πρεσβυτέρα κυρία Αφροδίτη η οποία ήταν το βασικό πρόσωπο που του έδωσε την έμπνευση και βοήθησε με τις αυθεντικές αφηγήσεις της στην ολοκλήρωση του βιβλίου και δικαίως θεωρείται συν-συγγραφέας του πονήματος.
«Αυτό το βιβλίο είναι Ιστορία, είναι ταυτότητα, είναι ιδιοπροσωπεία όχι μόνο της μικρής περιοχής, που πραγματεύεται αλλά όλη της Ελλάδας καθώς μας δίνει το μεγαλείο του Έλληνα και τη γενναιότητα της ψυχής του» τόνισε σε δήλωσή του στον ‘’Π’’ ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Σερβίων και Κοζάνης κ.κ.Παύλος.
Τα θερμά του συγχαρητήρια προς τον συγγραφέα και προς όλους όσους συνέβαλαν στην έκδοση του πνευματικού αυτού έργου, εξέφρασε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητος, ενώ δεν έκρυψε την υπερηφάνεια του για τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας που υπηρετεί με τον καλύτερο τρόπο και επί πολλά χρόνια την περιοχή επιτελώντας θεάρεστο έργο.
Στο τέλος της εκδήλωσης η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, που ήταν παρούσα, συνεχάρη τον π. Νικηφόρο, ευχόμενη να συνεχίσει το θεάρεστο πνευματικό του έργο.
Να σημειωθεί ότι στην εκδήλωση έδωσαν το παρών ο Θεοφυλέστατος Επίσκοπος Αμαθούντος Λεμεσού Κύπρου κ.κ. Νικόλαος, σύσσωμος ο Ιερός Κλήρος, Αυτοδιοικητικοί, εκπρόσωποι άλλων φορέων και πλήθος κόσμου από την ευρύτερη περιοχή.
Καλοσυνάτος, ακούραστος και πολυγραφότατος ο αγαπητός σε όλους μας πατήρ Νικηφόρος είτε ως Αρχιερατικός Επίτροπος Εορδαίας, είτε ως Ηγούμενος της Ιεράς Μονής Αγίου Κοσμά του Αιτωλού, είναι πάντα ‘’παρών’’ διακονώντας το ποίμνιό του με υπομονή και δικαιοσύνη, ενώ με το πλούσιο συγγραφικό του έργο άφησε πολλές παρακαταθήκες στις νεώτερες γενιές της Εορδαίας «σώζοντας» την ιστορία της και την παράδοση.
Τον ευχαριστούμε από τα βάθη της καρδιάς μας για όσα μας προσέφερε και συνεχίζει…
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
nikif19 (17) nikif19 (15) nikif19 (9) nikif19 (6)



H αποτίμηση της Αποκριάς, από την Θρακική εστία Εορδαίας







www.eordaialive.gr


H αποτίμηση της Αποκριάς, από την Θρακική εστία Εορδαίας

Η Θρακική Εστία Εορδαίας (Θ.Ε.Ε.), όπως κάθε χρόνο, πραγματοποίησε το αποκριάτικο καθιερωμένο γλέντι, μπροστά στα γραφεία, του συλλόγου, στην Πλατεία «Σαράντης Αρχιγένης» την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου 2014.
Μια εκδήλωση, με ποικίλο πρόγραμμα,  χορό, τραγούδι, παιχνίδι, αποκριάτικα δρώμενα, διαγωνισμό τσουβαλοδρομίας, σουβλάκια, κρασί και πολύ κέφι!
Η γειτονιά μοσχοβόλησε από νωρίς το απόγευμα, όπου οι ψήστες  του συλλόγου, έψηναν το παραδοσιακό σουβλάκι και πρόσφεραν δωρεάν κρασί.
Για δεύτερη χρονιά, διοργανώθηκε ο διαγωνισμός τσουβαλοδρομίας, με μεγάλη επιτυχία και πολλές συμμετοχές. Ένα παιχνίδι, που νοσταλγούν οι παλιοί και με ενθουσιασμό  μαθαίνουν οι νέοι. Διαγωνίστηκαν δύο ομάδες των δέκα παιδιών και οι νικητές μεταξύ τους. Χοροπηδώντας  μέσα στα τσουβάλια, προσπάθησαν για τη νίκη και το μεγάλο έπαθλο. Η τριμελής επιτροπή απένειμε σε όλους το αναμνηστικό συμμετοχής, ενώ ο Πρόεδρος της Θρακικής Εστίας Εορδαίας, επέδωσε τα έπαθλα. Αναβιώνοντας το έθιμο, που έπαιζαν οι παλαιότεροι, τα έπαθλα ήταν ένα σακί αλεύρι, ένα σακί σιτάρι και ένα σακί πίτουρα.   Χρήσιμα δώρα μεν, με τα δεδομένα όμως της  νέας τεχνολογίας δε, ο πρώτος νικητής έλαβε ένα σκληρό δίσκο 500 GB.
Στη συνέχεια τα παιδιά των χορευτικών της Θ.Ε.Ε., αναβίωσαν το γαϊτανάκι με τα αλογάκια.
Παρά το βροχερό καιρό, μέλη και φίλοι  της Θ.Ε.Ε. έφαγαν ,ήπιαν και διασκέδασαν με την Λεχοβίτικη Κομπανία  ως αργά το βράδυ, ευχόμενοι Καλή Αποκριά.

                                      Το Δ.Σ. της Θρακικής Εστίας Εορδαίας

Η Πτολεμαΐδα έκανε την διαφορά - Στα πλαίσια του Προκριματικού Ομίλου Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2014

skaki2

ΠΡΟΚΡΙΜΑΤΙΚΟΣ ΟΜΙΛΟΣ ΣΚΑΚΙ Α΄ ΕΘΝΙΚΗΣ Κ.Δ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ 2014

Στα πλαίσια του Προκριματικού Ομίλου Σκάκι Κεντροδυτικής Μακεδονίας 2014, διεξήχθη την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου, η τελευταία αγωνιστική.
Στον 5ο και τελευταίο γύρο ο Πτολεμαίος αντιμετώπισε εκτός έδρας την Σ.Λ.Φλώρινας και επιβλήθηκε με σκορ 9-1. Με σοβαρότητα (ενώ χρειαζόταν 7,5 πόντους) και συνέπεια δεν άφησε κανένα περιθώριο στην ομάδα της Φλώρινας. Η νίκη έφερε τον Πτολεμαίο στην 1η θέση παίρνοντας την πρόκριση για το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα σκάκι Α΄ Εθνικής(για τέταρτη χρονιά) που θα διεξαχθεί αρχές Ιουλίου με τη συμμετοχή 34 ομάδων από όλη την Ελλάδα.
Σ.Λ.Φλώρινας Σ.Ο. Πτολεμαΐδας «ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ» 1-9
1. ΜΗΣΣΙΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ – ΓΚΕΚΑΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ ½-½
2. ΤΑΛΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΛΑΓΟΠΑΤΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 0-1
3. ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΚΡΖΙΖ ΜΑΡΤΙΝ ½-½
4. ΝΟΤΑΡΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ – ΚΟΣΜΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 0-1
5. ΚΑΡΑΜΗΤΑΝΗ ΑΓΓΕΛΑ – ΑΛΕΞΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ 0-1
6. ΤΣΟΥΛΗ ΡΑΦΑΗΛΙΑ – ΓΚΛΙΑΓΙΑ ΣΤΕΡΓΙΑΝΗ 0-1
7. ΓΚΩΓΚΟΥ ΜΑΡΙΑ – ΣΑΜΑΡΑ ΦΑΝΗ 0-1
8. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ – ΣΑΜΑΡΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0-1
9. ΓΚΩΓΚΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΧΑΡΙΖΟΠΟΥΛΟΣ ΙΩΑΝΝΗΣ 0-1
10. ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΥ ΜΑΡΙΛΕΝΑ – ΚΑΤΣΙΔΗΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ 0-1
Για άλλη μια φορά πολύ καλή η παρουσία του Σκακιστάκου που στην τελευταία αγωνιστική κέρδισε με σκορ 6,5-3,5 επί της ομάδας του Ο.Σ.Γιαννιτσών. Η αναμέτρηση ξεκίνησε βρίσκοντας τον Σκακιστάκο την 1η ώρα με προβάδισμα 3-0, στη συνέχεια τα πράγματα ήταν αναμενόμενα με την ομάδα της πόλης μας να κερδίζει με άνεση.
Η νίκη έφερε τον Σκακιστάκο στην 3η θέση της τελικής κατάταξης από τις 11 ομάδες που συμμετείχαν των 9 νομών της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντροδυτικής Μακεδονίας.
Σ.Α.Πτολεμαΐδας «Σκακιστάκος» Ο.Σ.Γιαννιτσών 6,5-3,5
1. ΚΑΠΕΤΑΝΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ – ΣΟΥΓΚΑΚΗΣ ΑΝΘΙΜΟΣ 0-1
2. ΛΕΖΓΙΔΗΣ ΦΩΤΙΟΣ – ΡΟΜΠΑΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ 1-0
3. ΜΠΑΜΠΑΛΙΚΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΓΚΟΥΔΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ½-½
4. ΠΟΚΙΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ – ΠΑΤΣΑΒΟΥΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1-0
5. ΓΚΟΓΚΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ – ΒΑΚΙΡΤΖΗ ΑΦΡΟΔΙΤΗ 0-1
6. ΤΣΕΜΠΕΡΛΙΔΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ – ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΙΟΥΛΙΑΝΗ 1-0
7. ΛΙΟΥΡΗ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ – ΖΟΡΜΠΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ 1-0
8. ΕΜΜΑΝΟΥΗΛΙΔΗΣ ΕΙΡΗΝΑΙΟΣ – ΤΟΨΗΣ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ 1-0
9. ΓΚΟΓΚΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΟΥΡΤΙΔΗΣ ΑΝΔΡΕΑΣ 1-0
10. ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ – ΑΝΔΡΟΝΙΚΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 0-1
Με νίκη, πέραν των προσδοκιών, ο Δούρειος Ίππος αγωνίστηκε εκτός έδρας στην Κατερίνη επί του Σ.Ο.Π.Κ.Δ.Κατερίνης με σκορ 6-4, κατακτώντας για πρώτη φορά την 4η θέση της γενικής κατάταξης.
Σ.Ο.Π.Κ.Δ.Κατερίνης Σ.Ο.Πτολεμαΐδας «ΔΟΥΡΕΙΟΣ ΙΠΠΟΣ» 4-6
1. ΜΑΤΣΑΡΙΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΧΑΤΖΗΣΑΒΒΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ½-½
2. ΣΙΔΗΡΟΠΟΥΛΟΣ ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ – ΠΑΝΙΔΗΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ 0-1
3. ΘΩΜΑΪΔΗΣ ΚΩΝ/ΝΟΣ – ΠΑΜΠΟΡΗΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ ½-½
4. RIEGLER KARL – ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0-1
5. ΙΟΡΑΝΙΔΟΥ ΣΟΦΙΑ – ΛΙΟΥΡΗ ΜΑΡΙΑ 1-0
6. ΚΙΛ ΟΛΥΜΠΙΑ – ΛΙΟΥΡΗ ΣΤΥΛΙΑΝΗ 0-1
7. ΚΕΛΕΜΕΝΗ ΜΑΡΙΑ – ΤΣΙΡΑΝΙΔΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗ 0-1
8. ΔΙΔΑΣΚΑΛΟΥ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ 0-1
9. ΙΟΡΑΝΙΔΗΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ – ΚΟΤΖΑΪΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ 1-0
10. ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΔΗΣ ΧΑΡΗΣ – ΑΜΑΝΑΤΙΔΗΣ ΝΙΚΟΛΑΟΣ 1-0



Το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών 2014 παρουσιάστηκε στην Πτολεμαΐδα

ΗΜΕΡΙΔΑ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ


www.eordaia.org

Το πρόγραμμα εγκατάστασης νέων γεωργών 2014 παρουσιάστηκε στην Πτολεμαΐδα


DSC07368

Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσα και ενημερωτική ήταν η εκδήλωση με θέμα: «Πρόγραμμα Εγκατάστασης Νέων Γεωργών 2014», που διοργάνωσαν στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας η Αντιδημαρχία Αγροτικής Ανάπτυξης, η Διεύθυνση Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης Δήμου Εορδαίας, με τη Διεύθυνση Αγροτικών Υποθέσεων Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου – Δυτικής Μακεδονίας και την Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π.Ε. Κοζάνης.
«Ο Αγροτικός Τομέας είναι ιδιαίτερα σημαντικός και για το Δήμο μας αποτελεί ένα μεγάλο κεφάλαιο, που οφείλουμε να αξιοποιήσουμε σωστά, ώστε οι νέοι Αγρότες με την ένταξή τους στα νέα προγράμματα να μπορούν να κάνουν βήματα μπροστά» επεσήμανε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.
Από την πλευρά του ο Αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Στέφανος Μπίγγας, τόνισε την αναγκαιότητα αυτών των ενημερωτικών εκδηλώσεων για τους νέους Αγρότες, προσθέτοντας ότι ανάλογες πρωτοβουλίες θα πραγματοποιηθούν και στο μέλλον.
Ομιλητές της εκδήλωσης ήταν ο Γεωπόνος Αντώνης Μούντζιας Προϊστάμενος Διεύθυνσης Αγροτικών Υποθέσεων και η Τεχνολόγος Γεωπονίας Ιωάννα Σαββίδου της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας Κοζάνης και υπεύθυνη του προγράμματος.
Αναλύοντας τους όρους και τις προϋποθέσεις του μέτρου, ο κ. Μούντζιας υπογράμμισε ότι: «Απευθύνεται σε άτομα ηλικίας από 18 έως 40 ετών που είναι μόνιμοι κάτοικοι περιοχής εφαρμογής του μέτρου και έχουν εγκατασταθεί στη Γεωργία το τελευταίο 14μηνο. Η επιδότηση που θα λάβουν είναι από 15 έως 20 χιλιάδες ευρώ, ανάλογα με το είδος της εκμετάλλευσης που θα δημιουργήσουν, ενώ μαζί με την αίτηση την οποία θα υποβάλλουν πρέπει να έχουν και ένα σχέδιο – πλάνο της πρώτης πενταετίας στη διάρκεια της οποίας θα κληθούν να πετύχουν τους στρατηγικούς τους στόχους. Το πρόγραμμα έχει 10ετή διάρκεια και θα ελέγχονται οι δικαιούχοι κάθε χρόνο για την επίτευξη των στόχων τους, πρέπει να παραμείνουν στην Γεωργία, να έχουν στα 5 χρόνια 50% γεωργικό εισόδημα, ενώ ο Νομοθέτης δεν αποκλείει την ενασχόληση με άλλες δραστηριότητες».
Ο ομιλητής αναφέρθηκε και στα πλεονεκτήματα της εγκατάστασης στο εν λόγω πρόγραμμα, δεδομένου ότι θα τους δώσει τη δυνατότητα να ενταχθούν σε Σχέδια Βελτίωσης με αυξημένη ενίσχυση και να έχουν προτεραιότητα σε όλα τα Προγράμματα Αγροτικής Ανάπτυξης.
Να σημειωθεί ότι η περίοδος υποβολής αιτήσεων ξεκινά από τις 18 Μαρτίου και θα διαρκέσει έως τις 16 Μαΐου του 2014.
Οι αιτήσεις ενίσχυσης υποβάλλονται, συμπληρωμένες από Γεωτεχνικό ή Τεχνολόγο Γεωπόνο, στην αρμόδια Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής του τόπου μόνιμης κατοικίας των ενδιαφερομένων.
Ήταν μία χρήσιμη εκδήλωση, που θα λειτουργήσει ως “εργαλείο” στο Μέτρο Εγκατάστασης νέων Αγροτών.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC07370 DSC07366


 http://e-ptolemeos.gr/?p=67545#ixzz2uXmrpGVv

Κοπή πίτας Αρίωνα Πτολεμαΐδας

IMG_1380 IMG_1378
Σε μια πολύ όμορφη εκδήλωση που έγινε για πρώτη φορά στο κλειστό γυμναστήριο ο Αρίων Πτολεμαΐδας έκοψε τη πίτα του για τη νέα χρονιά.
Ο Αρίων όπως είναι γνωστό αυτή τη στιγμή διατηρεί μόνος του και χωρίς συγχωνεύσεις τα τμήματα χαντ-μπολ και βόλεϊ.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε σχεδόν σύσσωμο το Δ.Σ. της ομάδας και πάρα πολλοί αθλητές από όλα τα αθλήματα.
Οι τυχεροί στο βόλει ήταν η Κούση Ελπίδα και στο χαντ-μπολ ο Χαλκίδης Κώστας .

IMG_1387 IMG_1384 IMG_1377



ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΟ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ (ΓΙΑ ΤΟΥΣ 36 ΝΕΚΡΟΥΣ)


www.eordaia.org

www.eordaia.org

ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟ ΣΤΑ ΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΚΟΙΜΗΤΗΡΙΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΟΣ

Ψυχοσάββατο στα Στρατιωτική Κοιμητήρια 22 Φεβρουάριος 2014. 004
Δύο λουλούδια , ένα λευκό αναμμένο κεράκι πάνω στους τάφους των ηρωικών παιδιών της νεότερης Ελλάδος και η ψαλμωδός της Χριστιανικής μας Πίστης «ΑΙΩΝΙΑ Η ΜΝΗΜΗ ΑΥΤΩΝ» ήταν ο ελάχιστος φόρος τιμής που, Στρατιωτική Ηγεσία και ο λαός απότισαν στη μνήμη όλων αυτών που έπεσαν μαχόμενοι για την τιμή, τη δόξα, το Μεγαλείο και την Ελευθερία της Πατρίδας μας.
Η σεμνή και απέριττη τελετή, στο χώρο των στρατιωτικών νεκροταφείων, με την ευκαιρία του « ΨΥΧΟΣΑΒΒΑΤΟΥ «, άρχισε με επιμνημόσυνη δέηση από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Πτολεμαϊδος, πατέρα, Νικηφόρο Μανάδη.
Ακολούθησε προσκλητήριο νεκρών, από υπαξιωματικό του Στρατού, ενώ τιμητικό άγημα του στρατού απέδωσε τις κεκανονισμένες τιμές..
Και η σεμνή αυτή τελετή έληξε με σιγή ενός λεπτού και του Εθνικού ύμνου από τους παριστάμενους..
Στην τελετή παραβρέθηκαν, η Δήμαρχος, Βρυζίδου Βίκη, οι εκπρόσωποι της Μεραρχίας με Αξιωματικούς και της Αστυνομίας, οι Αντιδήμαρχοι, Παναγιωτίδης Χαράλαμπος και Μπίγγας Στέφανος, οι Δημοτικοί σύμβουλοι, Ασπράγκαθος Γιάννης και Ιωάννα Ανδρονικίδου, ο εκπρόσωπος, του Γραφείου Εφέδρων Αξιωματικών, ο Πρόεδρος του συλλόγου αποστράτων Αξιωματικών Αστυνομίας, Κοσμάς Τσισμαλίδης και πλήθος συμπολιτών μας.
Πτολεμαϊδα 22 Φεβρουαρίου. 2014.
Γιώργος Καζαντζής
Ψυχοσάββατο στα Στρατιωτική Κοιμητήρια 22 Φεβρουάριος 2014 Ψυχοσάββατο στα Στρατιωτική Κοιμητήρια 22 Φεβρουάριος 2014. 014


http://e-ptolemeos.gr/?p=67052#ixzz2uM3ADQUW

Εκδήλωση μνήμης και τιμής των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών στην Πτολεμαΐδα

ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΕΣΟΝΤΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ


www.eordaia.org

Εκδήλωση μνήμης και τιμής των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας αστυνομικών στην Πτολεμαΐδα

FDSC07390
Το πρώτο ψυχοσάββατο κάθε έτους έχει καθιερωθεί ως ημέρα μνήμης και τιμής των θανόντων εν ώρα υπηρεσίας Αστυνομικών.
Η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ε Κοζάνης τιμώντας τους πεσόντες κατά την εκτέλεση του καθήκοντος Αστυνομικούς της Εορδαίας τέλεσε δια του προϊσταμένου Ιερέως του Ι.Ν. Αγίας Τριάδος Πατρός Ιωάννου Εσπερίδη, επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο Πεσόντων Αστυνομικών έμπροσθεν της Αστυνομικής Υποδιεύθυνσης Πτολεμαΐδας, όπου έδωσαν το παρών σύσσωμη η ηγεσία της Αστυνομίας σε περιφερειακό επίπεδο, οι τοπικοί φορείς, αστυνομικοί και πολίτες.
Της εκδήλωσης προϊστατο ο Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας Υποστράτηγος Ηλίας Στεφανής, ο οποίος αναφερόμενος στην σημασία της, επεσήμανε ότι: «Είναι μέρα φόρου τιμής και περισυλλογής και έχουμε χρέος να μην ξεχνάμε αυτούς τους συναδέλφους, που έδωσαν τη ζωή τους μαχόμενοι την ώρα της εκτέλεσης του καθήκοντος.
Η Αστυνομία στο Δημοκρατικό μας αυτό πολίτευμα έχει την θεσμική της θέση και είναι υπεύθυνη για την διασφάλιση του αγαθού της Δημόσιας Τάξης και ασφάλειας των πολιτών, που ιδιαίτερα στις δύσκολες αυτές μέρες τις οποίες βιώνει ο τόπος, το έχει ανάγκη η κοινωνία μας.
Ως Γενικός Αστυνομικός Διευθυντής σας δηλώνω τόσο εγώ, όσο και όλοι οι συνάδελφοί μας, ότι θα συνεχίσουμε να προσφέρουμε στην πολιτεία και στους πολίτες τα αγαθά που δικαιούνται ώστε να αισθάνονται ήρεμοι και ασφαλείς».
Από την πλευρά του ο Αστυνομικός Διευθυντής Π.Ε. Κοζάνης Ταξίαρχος Γεώργιος Καραϊτσης χαρακτήρισε πολύ σημαντική τη στιγμή απόδοσης φόρου τιμής στους θυσιασθέντες Αστυνομικούς τονίζοντας μεταξύ άλλων: «Το να τιμούμε τη μνήμη των συναδέλφων μας, που έδωσαν τη ζωή τους για την πίστη και τα ιδανικά τους, είναι μνημόσυνο για αυτούς, οι οποίοι αποτελούν φωτεινά παραδείγματα για όλους εμάς τους νεώτερους να συνεχίσουμε με ζήλο και αφοσίωση το καθήκον μας, προσφέροντας καλύτερες υπηρεσίες στους πολίτες».
«Η σημερινή μέρα, είναι μέρα μνήμης και οι αρχές του τόπου, οι φορείς και οι πολίτες βρίσκονται εδώ συμμετέχοντας στη σεμνή αυτή τελετή απόδοσης τιμής στους πεσόντες Αστυνομικούς, που θυσιάστηκαν εν ώρα υπηρεσίας. Οφείλουμε να τους θυμόμαστε με σεβασμό» υπογράμμισε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, που ήταν παρούσα στην τελετή.
«Ως Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Π.Ε. Κοζάνης έχουμε χρέος να τελέσουμε εδώ στην Πτολεμαΐδα την επιμνημόσυνη δέηση για τους θανόντες εν ώρα καθήκοντος συναδέλφους μας» διευκρίνισε η πρόεδρος Σταυρούλα Θεμελή προσθέτοντας ότι «η ημέρα αυτή στέλνει το μήνυμα της ενότητας για να μην θρηνήσουμε άλλα θύματα τους δύσκολους καιρούς που διανύουμε».
Η λιτή δεξίωση που ακολούθησε στην ειδική αίθουσα της Α.Υ. Πτολεμαΐδας, ήταν το επισφράγισμα της καθ’ όλα άψογης εκδήλωσης.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ


 http://e-ptolemeos.gr/?p=67034#ixzz2uM3WmJ82

Κοσμοσυρροή Στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαιδας.Γέλασαν Και Διασκέδασαν Με Την Ψυχή Τους Όσοι παραβρέθηκανΣτην πιο πρωτότυπη ποντιακή παράσταση των τελευταίων ετών «Ο Αχιλλέας και το Μνημόνιον…» στο Κιλκίς…(βίντεο9΄΄) [VIDEO]



www.eordaia.org

Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2014

Τον επικήδειο λόγο για το Δημοτικό Σύμβουλο Θωμά Τζιούμαρη εκφώνησε η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου



Πολυαγαπημένε μας Συνάδελφε και Φίλε Θωμά,
σήμερα σε αποχαιρετά το Δημοτικό Συμβούλιο,
η πόλη της Πτολεμαΐδας, ο Δήμος της Εορδαίας και
η αγαπημένη σου Βλάστη με οδύνη και βαθύτατη θλίψη.
Χάσαμε έναν φίλο, έναν αληθινό εργάτη του τόπου, που δεν κουραζόταν να προσφέρει ανιδιοτελώς, να βοηθά και να συμπαραστέκεται.
Κανείς δεν έχει να θυμηθεί μια αρνητική στιγμή από σένα, μόνο υπομονή και διάθεση συμπαράστασης.
Αγαπούσες και χαιρόσουν τη ζωή όσο κανένας άλλος, αλλά η μοίρα σου την στέρησε πολύ νωρίς, κάνοντας όλους μας να αναρωτιόμαστε γιατί;
Η καλοσύνη σου, η μεγάλη σου καρδιά, η αληθινή σου φιλία προς όλους έκλεισε μ’ ένα τρίμηνο Γολγοθά.
Εσύ, με αξιοπρέπεια και απίστευτη δύναμη,  μας ανακοίνωσες την ασθένειά σου, το ενδεχόμενο μιας αρνητικής εξέλιξης και τη διάθεσή σου να αγωνιστείς για τη ζωή, την οικογένειά σου και όλους εμάς.
Έδωσες έναν απίστευτα παλικαρίσιο αγώνα χωρίς να διαμαρτυρηθείς, χωρίς να βαρυγκωμήσεις, φροντίζοντας να δίνεις κάθε τόσο σε όλους μας κουράγιο γιατί ακόμα και στον Γολγοθά σου, δεν ήθελες να μας στενοχωρήσεις και να μας πικράνεις.
Όλοι μας, ανήμποροι να σε βοηθήσουμε, προσπαθούσαμε μάταια και ελπίζαμε γιατί λυπόμασταν τους εαυτούς μας χωρίς εσένα.
Ζεις στο μυαλό μας, στην καρδιά μας και κάθε μέρα που θα περνά θα μας λείπεις και περισσότερο.
Συλλυπητήρια στην οικογένεια σου.
Θα σ’ αγαπάμε μέσα από την καρδιά της γυναίκας σου, που κατοικείς και θα σ’ αντικρίζουμε μέσα από τα μάτια των παιδιών σου.
Καλό Παράδεισο Θωμά.
Αιωνία σου η Μνήμη.

Πτολεμαΐδα 26/02/2014

Η ΠΟΛΥΑΓΑΠΗΜΕΝΗ ΒΛΑΣΤΗ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΤΖΙΟΥΜΑΡΗ ΟΠΩΣ ΑΠΟΤΥΠΩΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΤΟΥ ΣΕΛΙΔΑ!!!




15 Φεβρουαρίου 2013 
"Εάν θέλετε να αποδράσετε από την καθημερινή ζωή στην πόλη, 
ελάτε στην χιονισμένη ΒΛΑΣΤΗ να απολαύσετε την όμορφη φύση!!!"

Τρίτη 25 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΤΖΙΟΥΜΑΡΗ - Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΣΥΛΛΥΠΗΤΗΡΙΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ ΤΟΥ ΘΩΜΑ ΤΖΙΟΥΜΑΡΗ

Η Δήμαρχος Εορδαίας και τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου εκφράζουν τη βαθιά τους οδύνη για την απώλεια του δημοτικού συμβούλου Θωμά Τζιούμαρη, ο οποίος μετά από ένα δύσκολο αγώνα έφυγε από τη ζωή.
Ο αδόκητος χαμός του σκορπά θλίψη σε όλους όσοι τον γνώριζαν και είχαν την τύχη να συνεργαστούν μαζί του.
Ευχόμαστε δύναμη και κουράγιο στους δικούς του ανθρώπους.
Η κηδεία του θα γίνει την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου και ώρα 11 π.μ. από τον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδας.


 Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α 
ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

Το Δημοτικό Συμβούλιο  Εορδαίας  σήμερα στις 25-2-2014 συνήλθε εκτάκτως  για να συνεδριάσει προκειμένου να εκδόσει το παρακάτω Ψήφισμα για την απώλεια του Δημοτικού Συμβούλου Τζιούμαρη Θωμά   ως ακολούθως:
1. Να  παραστεί  σύσσωμο το Δημοτικό Συμβούλιο  κατά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας του.
2. Να εκφράσει τη βαθιά θλίψη  και τα ειλικρινή συλλυπητήρια της Δημάρχου και των μελών του Δημοτικού Συμβουλίου  στους οικείους του Εκλιπόντος .
4. Να  κατατεθεί στεφάνι κατά την τελετή ενταφιασμού εκ μέρους της Δημάρχου και  των Δημοτικών Συμβούλων
5. Η παρούσα απόφαση να αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δήμου Εορδαίας.

 Ο Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου

Γεώργιος Καμπούρης

Δευτέρα 24 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΙΔΑ ΜΕ ΘΕΜΑ «Το Νέο ΕΣΠΑ 2014 -- 2020 - Οι προτεραιότητες για τους Δήμους» ΣΤΙΣ 24-02-2014 ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΣΕ Η ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ, Η ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΚΑΙ Η Ε.Ε.Τ.Α.Α





“Η κρίση είναι εντονότατη, οι δυσκολίες πάρα πολλές και μεγάλες, οι ευθύνες στις πλάτες μας τεράστιες. Νομίζω ότι το αποτέλεσμα θα γίνει σωστό και καλύτερο με την ενημέρωση. Πρέπει αυτή η πρωτοβουλία να θεωρηθεί το ξεκίνημα, να επαναληφθούν κι άλλες όσες απαιτούνται, έτσι ώστε όταν θα είμαστε έτοιμοι  να μην χάσουμε την ευκαιρία από κακό συντονισμό ή από έλλειψη ενημέρωσης”

"Όσο μακριά και να πάει ο νους ποτέ δεν φθάνει εκεί που μπορεί να φθάσει η καρδιά - Βίκτωρ Ουγκώ" ΚΑΡΑΒΑΝΙ ΑΓΑΠΗΣ ΑΠΟ ΕΟΡΔΑΙΟΥΣ ΠΡΟΣ ΚΕΦΑΛΟΝΙΤΕΣ



Όσο μακριά και να πάει ο νους ποτέ δεν φθάνει εκεί που μπορεί να φθάσει η καρδιά Βίκτωρ Ουγκώ


Η αγάπη είναι σαν το πυρωμένο σίδηρο και αν το ακουμπήσεις θα καείς, ο πόνος θα φύγει, αλλά το σημάδι θα μείνει εκεί για πάντα …….αυτό απόδειξαν για ακόμα μια φορά όλοι οι Εορδαίοι … Εκκλησίες ….Τοπικές Κοινότητες… Σχολεία… δημότες τους Δήμου Εορδαίας …πολίτες και μαθητές του Αμυνταίου ….απλοί άνθρωποι που δεν αφήνουν την οικονομική κρίση να τσακίσει ..το φιλότιμο του Έλληνα !!
Μπορεί να βιώνουμε πλείστα όσα προβλήματα ως έθνος από την οικονομική κρίση και να δοκιμάζονται οι αντοχές όλων μας , όμως πάντα θα ακούμε τον πόνο των διπλανών μας ..
Τώρα η Κεφαλονιά ..αύριο κάπου αλλού …όμως εμείς ως άνθρωποι.. ως ΕΘΝΟΣ θα είμαστε πάντα δίπλα !!!
Από το υστέρημα όλων μας ..συγκεντρώθηκε μια τόσο μεγάλη προσφορά αγάπης σε αυτούς που δοκιμάζονται από τα στοιχεία της φύσης και την μοίρα της σεισμόπληκτης Ελλάδας μας 
Από νωρίς το πρωί σήμερα ( Δευτέρα 24-2-2014 ) 17 συνολικά μέλη της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαϊδας μαζί με εθελοντές τους Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Εορδαίας και τρία οχήματα ( δύο της Εθελοντικής Ομάδας και ένα του Δήμου Εορδαίας ) συγκέντρωσαν , και συσκεύασαν σε κούτες την μεγάλη ανθρωπιστική βοήθεια προς τους σεισμοπαθείς της Κεφαλονιάς 
Η μεγαλειώδης ποσότητα που συγκεντρώθηκε σήμερα , την Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου , το απόγευμα στις 16:00 , θα φορτωθεί σε φορτηγό του Δήμου Εορδαίας και την Πέμπτη 27 Φεβρουαρίου με την συνοδεία δύο οχημάτων της Εθελοντικής Διασωστικής Ομάδας Πτολεμαϊδας με 7 μέλη της και εκπρόσωπο του Γραφείου Εθελοντισμού του Δήμου Εορδαίας , θα αναχωρήσουν για το Ληξούρι της Κεφαλονιάς !! 
Ευχαριστούμε από καρδίας όσους βοήθησαν στην πραγματοποίηση αυτής της αποστολής !!!






ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ 

ΕΟΡΔΑΪΚΗ ΔΥΝΑΜΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ : ΜΕ 6 ΑΘΛΗΤΕΣ ΚΑΤΑΚΤΩΝΤΑΣ ΔΥΟ ΜΕΤΑΛΛΙΑ (ΕΝΑ ΑΡΓΥΡΟ ΚΑΙ ΕΝΑ ΧΑΛΚΙΝΟ) ΕΠΕΣΤΡΕΨΕ ΑΠΟ ΤΟ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΤΑΕΚΒΟΝΤΟ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ (ΔΕΙΤΕ VIDEO ΑΠΟ ΑΓΩΝΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ)








www.eordaia.org

ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΟΣ ΧΟΡΟΣ ΤΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΦΡΟΝΤΙΔΑΣ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΜΕΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ


alt

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε ο Αποκριάτικος Χορός του Κέντρου Φροντίδας παιδιών ΑμεΑ του Συλλόγου Γονέων Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στο χώρο του Κέντρο Φροντίδας παιδιών ΑμεΑ επί της Παυλίδη Αδαμοπούλου 27, στις 20 Φεβρουαρίου 2014 και ώρα 17:30 μ.μ, με την συμμετοχή των παιδιών του Κέντρου, των Γονέων και των Εθελοντών μας.
Το Δ.Σ του Συλλόγου ευχαριστεί όλους όσους παρευρέθηκαν στην εκδήλωσή μας, και ιδιαίτερα τα κρεοπωλεία του κ. ΣΑΡΑΝΤΙΝΕΛΗ, του κ. ΚΑΛΑΒΡΙΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟΥ, της κα. ΜΗΤΑΤΣΕΛΗ ΔΕΣΠΟΙΝΑΣ και του κ. ΚΟΝΤΑΚΑ ΛΟΥΚΑ για την προσφορά κρεάτων καθώς επίσης και τους τραγουδιστές κα. ΑΒΡΑΜΙΔΟΥ ΑΝΝΗ, τον κ. ΦΟΛΤΟΠΟΥΛΟ ΠΕΡΙΚΛΗ, τον κλαριντζή κ. ΠΑΥΛΙΔΗ ΔΙΟΝΥΣΗ και την ορχήστρα τους, που πλαισίωσαν μουσικά την εκδήλωση και συνέβαλλαν στο μέγιστο στην επιτυχία της.

Για το Δ.Σ
Η Γραμματέας                                                        Ο Πρόεδρος
ΧΑΤΖΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ                                        ΑΝΤΩΝΑΡΙΔΗΣ ΣΤΥΛΙΑΝΟΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ, ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΚΑΙ ΦΙΛΩΝ ΑΤΟΜΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΑΡΙΘ. ΑΠΟΦ. ΙΔΡΥΣ. 895/1989
ΤΗΛ : 2463500809 ΤΗΛ ΚΑΙ ΦΑΞ : 2463022611
ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ 7
Τ.Κ 50200  Τ.Θ 51
Site:www.goneis-amea.gr