Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΔΙΕΞΗΧΘΗ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ ΠΑΛΗΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ



ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112

Website: http://www.ptolemaida.gr/

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ



Μια ακόμα μεγάλη αθλητική διοργάνωση πανελλαδικής εμβέλειας φιλοξένησε το Σάββατο η Πτολεμαίδα σε μια γιορτή του αθλητισμού, που παρακολούθησε πολύς κόσμος.
Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης Παίδων-Κορασίδων συνδιοργάνωσαν η Εθνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης και η ΔΕΗ Α.Ε. υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας, το οποίο διεξήχθη στο κατάμεστο Κλειστό Γυμναστήριο Πτολεμαϊδας «Γεώργιος Χαλκίδης».
Κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων, η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου επισήμανε ότι ο δήμος δίνει μεγάλη σημασία στη φιλοξενία αθλητικών διοργανώσεων που αναδεικνύουν και τιμούν τον τόπο, αξιοποιώντας τις υπάρχουσες υποδομές και δημιουργώντας νέες, ώστε να υπάρξουν διέξοδοι για όσους αγαπούν τον αθλητισμό.
Ο πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης και Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Θάνος ευχαρίστησε τη ΔΕΗ, την Περιφέρεια και ιδιαιτέρως το Δήμο Εορδαίας  και τη δήμαρχο Παρασκευή Βρυζίδου για την αμέριστη συμπαράσταση και υλοποίηση του πρωταθλήματος.
Για ένα μεγάλο αθλητικό γεγονός που τιμά την περιοχή έκανε λόγο ο Αντιπεριφερειάρχης ΠΕ Κοζάνης Γιάννης Σόκουτης, συγχαίροντας τους διοργανωτές και τους συμμετέχοντες αθλητές.
Αναφερόμενος στο όλο εγχείρημα και τη συνεργασία που υπήρξε μεταξύ των εμπλεκόμενων φορέων, ο διευθυντής της ΔΕΗ Α.Ε.  Κίμων Στεριώτης υπογράμμισε ότι θα υπάρξει και συνέχεια.
Η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης απένειμε τιμητικές πλακέτες σε όλους τους συνδιοργανωτές, καθώς και στους τοπικούς μεγάλους Ολυμπιονίκες της πάλης Γιώργο Ποζίδη και Ιορδάνη Κωνσταντινίδη.
Η όλη εκδήλωση διανθίστηκε από θεατρικά δρώμενα του Δημοτικού Θεατρικού Εργαστηρίου και από παραδοσιακούς χορούς , που παρουσίασαν οι ίδιοι  οι   αθλητές.








WWW.EORDAIA.ORG

eordaialive.gr--Άκρως εντυπωσιακή η έναρξη Του Πανελληνιου Πρωταθλήματος Πάλης Παίδων – Κορασίδων- Που πραγματοποιήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Εορδαίας!!(βίντεο 18')
WWW.EORDAIALIVE.GR



parapatsigr



Μεγάλη επιτυχία σημειώνει το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης Παίδων-Κορασίδων

IMG_1538 IMG_1536 IMG_1528
Η  Πόλη της Πτολεμαΐδας φιλοξενεί σήμερα στο Κλειστό Γυμναστήριο του Δήμου Εορδαίας «Γεώργιος  Χαλκίδης » το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ολυμπιακής Πάλης Παίδων-Κορασίδων, που συνδιοργανώνουν η Εθνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης και η ΔΕΗ  Α.Ε. υπό  την αιγίδα της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας .
Μια διοργάνωση που ακόμα φορά πήρε άριστα από όλους και προσέλκυσε πάρα πολλούς φιλάθλους που γέμισαν το κλειστό τόσο το πρωί όσο και το απόγευμα του Σαββάτου.
Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Φιλάθλων Πάλης και Ολυμπιονίκης Κωνσταντίνος Θάνος  ευχαρίστησε τους συνδιοργανωτές  , τονίζοντας ότι « πρόκειται για ένα από τα σημαντικότερα πρωταθλήματα με τη συμμετοχή  200 Αθλητών και πλέον , που πραγματοποιείται στις άρτια οργανωμένες αθλητικές εγκαταστάσεις του Δήμου Εορδαίας ». Ιδιαίτερα ευχαρίστησε τη Δήμαρχο Εορδαίας για τη θερμή φιλοξενία και την ενεργή συμμετοχή της στην όλη διοργάνωση, όσο και τη Περιφέρεια αλλά και τη ΔΕΗ. Επίσης μίλησε με  πολύ κολακευτικά λόγια για τον Ολυμπιονίκη Γιώργο Ποζίδη που τον είχε και προπονητή όπως επίσης για τον Ιορδάνη Κωνσταντινίδη αλλά και το Τάσο Παπαδόπουλο.
Εκ μέρους της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας σύντομο χαιρετισμό απεύθυνε ο αντιπεριφερειάρχης  Ιωάννης Σόκουτης καθώς ο περιφερειάρχης λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων  δεν ήταν δυνατόν να παρευρεθεί .
Από την πλευρά του ο Διευθυντής της ΔΕΗ Α.Ε. Κ. Στεριώτης, αναφερόμενος στη συνεργασία αυτή, υπογράμμισε ότι θα συνεχιστεί και στο μέλλον με την διοργάνωση νέων αθλητικών δραστηριοτήτων, ευχαριστώντας ιδιαίτερα τον Πρόεδρο της Ε.Ο.Φ.Π. Κωνσταντίνο Θάνο για την πρωτοβουλία του να πραγματοποιηθεί στην Πτολεμαΐδα και στο ενεργειακό κέντρο της χώρας μια τόσο μεγάλη αθλητική διοργάνωση. Επι πλέον ευχαρίστησε τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τη Δήμαρχο Εορδαίας για την άριστη συνεργασία τους.
«Ένα  ακόμα μεγάλο αθλητικό γεγονός θα λάβει χώρα στο Δήμο  μας, μετά από την καλή συνεργασία πολλών φορέων και προσώπων , που θα δώσει άλλη διάσταση στην περιοχή μας » επεσήμανε η Δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, τονίζοντας ότι οι διοργανώσεις αυτής της εμβέλειας έχουν πολύ μεγάλη σημασία, καθώς δίνεται η ευκαιρία στη νεολαία να παρακολουθήσει το πανάρχαιο αυτό άθλημα της ελληνορωμαϊκής πάλης, ώστε όσοι  επιθυμούν να το ακολουθήσουν. Στη συνέχεια η κ. Βρυζίδου κήρυξε την έναρξη των αγώνων.
Πρέπει να σημειωθεί πως η ΕΟΦΠ τίμησε τους Κίμωνα Στεριώτη, Αρθούρο Ζερβό, Γιώργο Δακή, Γιώργο Ποζίδη, Ιορδάνη Κωνσταντινίδη, Τάσο Παπαδόπουλο, Χρήστο Κεσκερίδη και Παρασκευή Βρυζίδου.
Αυτή τη στιγμή γίνονται οι τελικοί και τα αποτελέσματα θα αναρτηθούν αργά το βράδυ.
IMG_1568 IMG_1566 IMG_1562 IMG_1559 IMG_1556 IMG_1554 IMG_1546 IMG_1544 IMG_1542 IMG_1541 IMG_1533 IMG_1532 IMG_1529 IMG_1524 IMG_1523
Θεόφιλος Ηλιάδης

 http://e-ptolemeos.gr/?p=74576#ixzz2xZ45xVAr 



WWW.EORDAIA.ORG

WWW.EORDAIA.ORG

WWW.EORDAIA.ORG

WWW.EORDAIA.ORG


WWW.EORDAIA.ORG

Ολυμπιακή Φλόγα, Ευκαρπία και ΠΑΟ Βόλου πρώτευσαν στο πανελλήνιο πρωτάθλημα πάλης Παίδων- Κορασίδων – Δύο χάλκινα για το ΠΚ Εορδαίας

IMG_1559 IMG_1556 IMG_1554
Με μεγάλη οργανωτική επιτυχία, διεξήχθη στην Πτολεμαΐδα η τελική φάση του πανελλήνιου πρωταθλήματος παίδων (ελληνορωμαϊκής-ελευθέρας) και κορασίδων.
Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης στην ελληνορωμαϊκή, ΠΣ Ευκαρπίας στην ελευθέρα και ΠΑΟ Βόλου στα κορίτσια, βρέθηκαν στην κορυφή των αντίστοιχων κατηγοριών με τον σύλλογο της Θεσσαλονίκης να είναι και ο μοναδικός που διατήρησε τα σκήπτρα από την αντίστοιχη περσινή διοργάνωση.
Στην ελληνορωμαϊκή, η Ολυμπιακή Φλόγα Ξάνθης συγκέντρωσε 39 βαθμούς, ενώ σε απόσταση αναπνοής (38,5β.) βρέθηκε ο σύλλογος Ευπυρίδαι Άνω Λιοσίων. Την Τρίτη θέση κατέλαβε ο Παντζιτζιφιακός με 26,6β.
Στην ελευθέρα, όπως πέρυσι έτσι και εφέτος, πρώτευσε ο ΠΣ Ευκαρπίας και μάλιστα με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο Δία Αχαρνών (67,5 έναντι 36,5β.). Τρίτος ήταν ο Ζυγός Καβάλας με 17β.
Στα κορίτσια, ο ΠΑΟ Βόλου κατέκτησε την πρώτη θέση με 8 βαθμούς, αφήνοντας στην δεύτερη θέση τον ΠΣ Ευκαρπίας (8β.) και στην τρίτη τον Άτλαντα Καλλιθέας (6β.).

Να θυμίσουμε ότι το τρίτο κατά σειρά πανελλήνιο πρωτάθλημα του 2014 που φιλοξενήθηκε στο κλειστό Γυμναστήριο Δήμου Εορδαίας «Γεώργιος Χαλκίδης», συνδιοργάνωσαν η Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Πάλης (ΕΟΦΠ) με την Δημόσια Επιχείρηση Ηλεκτρισμού Α.Ε (ΔΕΗ), με την υποστήριξη της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας και του Δήμου Εορδαίας.
Το παλαιστικό κέντρο Εορδαίας κατέκτησε 2 χάλκινα μετάλλια με τους Χρήστο Πολιτίδη και Θεόδωρο Τσαρδά στα 58 και 85 κιλά αντίστοιχα.

Οι τρεις πρώτοι/ες ανά κατηγορία:
ΚΟΡΑΣΙΔΕΣ
43 κιλά
1. Νίκη Δισακιά (Ηρακλής Ζεφυρίου)
49 κιλά
1. Ευαγγελία Θεοδώρου (Ηρακλής Περιστερίου)
2. Ευαγγελία Παππά (Άτλας Καλλιθέας)
52 κιλά
1. Ιορδανία Καραθάνου (Ήφαιστος Βαθυλάκκου)
2. Ελένη Παπαμιχαήλ (Αριστοτέλης Καλαμαριάς)
56 κιλά
1. Μαρία Νικολαίδου (ΠΣ Ευκαρπίας)
2. Ιωάννα Μαρία Κωτσίου (Άτλας Καλλιθέας)
3. Φανή Χειλετζάρη (Ευπυρίδαι)
60 κιλά
1. Μαρκέλα Τζουμπουσλή (ΠΑΟ Βόλου)
2. Αγγελική Αλεξάκη (Καλλέργειος ΑΟ)
3. Ελένη Παρασκευή Καρατζά (ΠΟ Πρωταθλητών)
65 κιλά
1. Μαρία Κριαρίδου (ΠΣ Ευκαρπίας)
2. Αϊντα Αχμέτ (Ευπυρίδαι)
70 κιλά
1. Λυγερή Αθανασία Βούλγαρη (ΠΑΟ Βόλου)
2. Μελίνα Ευθυμία Κουβαρά (Δίας Αχαρνών)
3. Ραφαέλα Μαρίνα Γενειτάκη (Αλμυρός Κρήτης)

ΕΛΛΗΝΟΡΩΜΑΪΚΗ ΠΑΙΔΩΝ
46 κιλά
1. Δημήτρης Αλεξάνδρου (ΠΟ Πρωταθλητών)
2. Παναγιώτης Μαυρόπουλος (Ευπυρίδαι)
3. Ευάγγελος Χρήστος Κυρέζος (Φλόγα Ξάνθης)
50 κιλά
1. Αθανάσιος Ράικος (Μιλτιάδη Μαραθώνα)
2. Νικόλαος Σαχπαζίδης (Παντζιτζιφιακός)
3. Χρυσοβαλάντης Καμπούρης (Ευπυρίδαι)
54 κιλά
1. Αρμένη Μπαμπαχανιάν (Φλόγα Ξάνθης)
2. Γιώργος Παναγιώτης Γεωργιάδης (ΓΑΣ Οι Ολύμπιοι)
3. Μιχάλης Κουτσουρίδης (Ηρακλής Περιστερίου)
3. Νίκος Δογάνης (ΠΑΟΚ)
58 κιλά
1. Χρήστς Μπαφραλής (Αρχέλαος Κατερίνης)
2. Αλέξανδρος Γεωργιάδης (Φλόγα Ξάνθης)
3. Χρήστος Πολιτίδης (ΠΚ Εορδαίας)
3. Κωνσταντίνος Καλαϊτζίδης (Παντζιτζιφιακός)
63 κιλά
1. Νίκος Δαμιανάκης (Μίνωας)
2. Θεόδωρος Γρηγοριάδης (ΒΑΟ)
3. Γιώργος Μαυρίδης (ΔΑΣ Ζεφυρίου)
3. Εμμανουήλ Νικήτας (Αριστοτέλης Καλαμαριάς)
69 κιλά
1. Χρήστος Χειλετζάρης (Ευπυρίδαι)
2. Κωνσταντίνος Βάχλας (ΠΟ Πρωταθλητών)
3. Χρήστος Μετζήκωφ (Ηρακλής Περιστερίου)
3. Ηρακλής Σακοράφας (ΑΠΣ Τρικάλων)
76 κιλά
1. Ευστράτιος Νικήτας (Αριστοτέλης Καλαμαριάς)
2. Ιωάννης Ξηντάρας (Άθλεση Ιλίου)
3. Αθανάσιος Χαραλαμπίδης (Φλόγα Ξάνθης)
3. Αναστάσιος Ζαλώνης (Θησέας Περιστερίου)
85 κιλά
1. Ματέο Ντούντα (Πλαστήρας Καρδίτσας)
2. Μιχάλης Ιωσηφίδης (Ευπυρίδαι)
3. Σταμάτος Κατέβας (ΠΟ Πρωταθλητών)
3. Θεόδωρος Τσαρδάς (ΠΚ Εορδαίας)

100 κιλά
1. Ιωάννης Σιδηρόπουλος (Παντζιτζιφιακός)
2. Ιωάννης Χαλκιαδάκης (Μίνωας)
3. Νικόλαος Γκαραβέας (ΑΠΣ Τρικάλων)
3. Γιώργος Παπαγεωργίου (Ηρακλής Περιστερίου)

ΕΛΕΥΘΕΡΑ ΠΑΙΔΩΝ

46 κιλά
1. Νάρεκ Γκριγκοριάν (Δημοκρίτειο Κομοτηνής)
2. Δημήτριος Μαρτίδης Ζυγός Καβάλας)
3. Ραφαήλ Δρομπουλιανούδης (ΠΣ Ημαθίων)
50 κιλά
1. Ιβάν Βίννικ (Δημοκρίτειο Κομοτηνής)
2. Ευάγγελος Πουρσανίδης (Δίας Αχαρνών)
3. Δημήτριος Ασπρογιαννίδης (Ζυγός Καβάλας)
54 κιλά
1. Νίκος Αλέξανδρος Δραγατσίκης (Παλαίστρα Ελασσόνας)
2. Ηλίας Μαραντίδης (ΠΣ Ευκαρπίας)
3. Θεόδωρος Φανούριος Τσατσάκης (Καλλέργειος ΑΟ)
58 κιλά
1. Γεννάδιος Καρυπίδης (ΠΣ Ευκαρπίας)
2. Παναγιώτης Λαζαρίδης (Δίας Αχαρνών)
3. Παύλο Καρακοζίδης (Μιλτιάδη Μαραθώνα)
3. Δημήτριος Ποτουρίδης (Άτλας Καλλιθέας)
63 κιλά
1. Παύλος Τσοπουζίδης (ΠΣ Ευκαρπίας)
2. Σταύρος Λοϊζίδης (Τιτάνες Μενιδίου)
3. Δημήτριος Πουρουζίδης (Μ. Αλέξανδρος Ασπροπύργου)
3. Κοσμάς Γαβρανίδης (Αγ. Νέστωρας Γουμένισσας)
69 κιλά
1. Θεόδωρος Ιωσηφίδης (ΠΣ Ευκαρπίας)
2. Κωνσταντίνος Ντίτσιας (Μπόρας Θέρμης)
3. Ιωάννης Μαραγκόπουλος (ΠΣ Ευκαρπίας)
3. Κυριάκος Παπαδόπουλος (Δίας Αχαρνών)
76 κιλά
1. Θεόδωρος Κυριακίδης (ΠΣ Ευκαρπίας)
2. Κωνσταντίνος Τριανταφυλλίδης (Δίας Αχαρνών)
3. Κωνσταντίνος Θεοφανάκης (Σπάρτακος Αχαρνών)
3. Αντώνιος Δελαπόρτας (Άρη Θεσσαλονίκης)
85 κιλά
1. Αλέξανδρος Τσαντικίδης (ΠΣ Ευκαρπίας)
2. Γεώργιος Κυριακόπουλος (ΕΑΛ Πήγασος)
3. Δημήτρης Ακριτίδης (ΠΣ Ευκαρπίας)
3. Χρήστος Πετρίδης (ΓΟ Ευόσμου Μακεδόνες)
100 κιλά
1. Γεώργιος Γεωργιάδης (ΠΣ Ευκαρπίας)
2. Γεώργιος Νιζάμης (Διογένη Σερρών)
3. Δημοσθένης Γκουγκούδης (ΠΣ Ημαθίων)
3. Γεώγιος Κοντοπός (Μπόρας Θέρμης)


Τελετή έναρξης του Πανελληνίου Πρωταθλήματος ¨Ολυμπιακής Πάλης Παίδων - Κορασίδων ( ΦΩΤΟ )