Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Ιανουαρίου 2014

ΕΦΥΓΕ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ Ο ΠΡΩΗΝ ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΝΕΣΤΗΣ ΣΠΑΝΙΔΗΣ



Απεβίωσε ο π. Δήμαρχος Ανέστης Σπανίδης

Απεβίωσε σήμερα στην Πτολεμαΐδα, ο π. Δήμαρχος της πόλης Ανέστης Σπανίδης, συνεπεία παθολογικών αιτίων.
Το τελευταίο διάστημα είχε σοβαρά προβλήματα υγείας, κυρίως με την καρδιά του και είχε υποστεί αγγειοπλαστικές επεμβάσεις.

Χθες το βράδυ εισήχθη εκτάκτως στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε πνευμονικό οίδημα. Τελικά ο καταπονημένος του οργανισμός δεν άντεξε περαιτέρω και υπέκυψε σήμερα το μεσημέρι.

Η κηδεία θα πραγματοποιηθεί αύριο Παρασκευή, ενώ θα συνεδριάσει εκτάκτως το Δημοτικό Συμβούλιο όπου θα εκδώσει ψήφισμα για την απώλεια.

Ο Ανέστης Σπανίδης, σπούδασε φιλολογία μέσα σε δύσκολες συνθήκες και εργάσθηκε πολλά χρόνια ως καθηγητής κυρίως σε φροντιστήρια.

Είχε σημαντική συνεισφορά στον πολιτισμό της Πτολεμαΐδας με τα κοινά της οποίας ασχολήθηκε επί πολλά χρόνια.

Υπηρέτησε το Δήμο ως Δημοτικός Σύμβουλος και ως Δήμαρχος για δύο τετραετίες, ενώ επί των ημερών του αναβαθμίσθηκε η πόλη, οργανώθηκε η ΔΕΥΑΠ, αγοράσθηκε το Δημαρχείο, ιδρύθηκε το ΚΑΠΗ, εκφράσθηκε ενδιαφέρον για την τηλεθέρμανση, κ.λ.π.



Έφυγε από τη ζωή σήμερα το πρωί ο πρώην Δήμαρχος Πτολεμαΐδας καθηγητής Ανέστης Σπανίδης (σε ηλικία 87 ετών). Ο Ανέστης Σπανίδης διετέλεσε επί δύο δημοτικές περιόδους δήμαρχος Πτολεμαΐδας τις περιόδους 1975 μέχρι 1978 και 1983 μέχρι 1986. Διακρίνονταν καθ'όλες τις εκφάνσεις ζωής του, στην εργασιακή του διαδρομή καθώς ήταν φιλόλογος καθηγητής αλλά και κυρίως κατά την περίοδο που διετέλεσε δήμαρχος, ως ένας μετριοπαθής στα λόγια και τις πράξεις με υψηλό αίσθημα ήθους, ένας εξαιρετικός "κύριος" με αξίες τις οποίες και υπηρέτησε χωρίς ποτέ να τις αποπληρώσει παρά τις πολλές ευκαιρίες που του δόθηκαν. Σύμφωνα με το οικογενειακό του περιβάλλον η κηδεία θα γίνει αύριο (Παρασκευή) στις 2 το μεσημέρι με την εξόδιο ακολουθία να πραγματοποιείται στον Ι.Ν. ΑΓΙΑΣ ΣΚΕΠΗΣ .
WWW.EORDAIA.ORG:
Στο Video ο Ανέστης Σπανίδης μιλά  στο δημοτικό συμβούλιο για τις απολύσεις στο δημόσιο (10 Ιουλίου 2013)


WWW.EORDAIA.ORG:

στο Πανεορδαϊκό συλλαλητήριο που έγινε στις 18 Φεβρουαρίου του 2013

Έφυγε σήμερα από τη ζωή ο πρώην δήμαρχος της Πτολεμαΐδας, καθηγητής Αναστάσιος Σπανίδης, ο οποίος διετέλεσε δήμαρχος την περίοδο 1975-1978 και 1983-1986.
Ο θάνατός του βύθισε σε πένθος την πόλη και την τοπική κοινωνία της Πτολεμαΐδας.