Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 13 Μαΐου 2011

ΒΡΑΒΕΙΑ << ΠΥΛΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ >> - ΕΤΗΣΙΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗ





Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος η << Πύλη Ανάπτυξης >> διοργανώνει την καθιερωμένη της εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση τριών ετών απο την κυκλοφορία της. Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο, 14 Μαΐου 2011 στο ξενοδοχείο  <<ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ>> στην Πτολεμαΐδα. Ώρα έναρξης 8:00 μ.μ. Την εκδήλωση θα τιμήσουν με την παρουσία τους οι Βουλευτές, οι Νομάρχες και οι Δήμαρχοι  της Δυτικής Μακεδονίας, τα τοπικά ΜΜΕ, άνθρωποι του πνεύματος και επιχειρηματίες της περιοχής. Για εφέτος τιμώμενος Δήμος είναι ο Δήμος ΕΟΡΔΑΙΑΣ ο οποίος συμμετέχει ενεργά στην πραγματοποίηση της εκδήλωσης.


Στην φετινή εκδήλωση θα βραβευτούν οι:

1. Βραβείο «Συμβολής στη Δημοσιογραφία».
Απονέμεται στον κ. Κορομήλη Γιάννη, Δημοσιογράφο, Εκδότη και Ιδιοκτήτη ΜΜΕ, με καταγωγή από το Σισάνι Βοΐου, ο οποίος υπηρέτησε το λειτούργημα του Δημοσιογράφου για πολλές δεκαετίες αποτυπώνοντας την είδηση με τον πιο αποτελεσματικό τρόπο.

2. Βραβείο «Επιστήμης & Ανθρώπου».
Απονέμεται στον κ. Οικονόμου Θανάση, Kαθηγητή Αστροφυσικής στο Πανεπιστήμιο του Σικάγου και συνεργάτη της ΝΑΣΑ με καταγωγή από το Ζιάκα Γρεβενών και με διεθνή αναγνώριση και τεράστιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

3. Βραβείο «Παιδείας & Εκπαίδευσης».
Απονέμεται στον κ. Ευθυμίου Παύλο, Καθηγητή Δασολογίας στο Α.Π.Θ., και Πρόεδρο της Διοίκησης των Πανεπιστημιακών Δασών του Α.Π.Θ. με καταγωγή από το Καταφύγι, και με διεθνή αναγνώριση και τεράστιο ερευνητικό και συγγραφικό έργο.

4. Βραβείο «Περιφερειακής Ανάπτυξης».
Απονέμεται στον κ. Δακή Γιώργο, Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, ως ο πρώτος αιρετός Περιφερειάρχης ο οποίος καλείται να κάνει πράξη την περιφερειακή ανάπτυξη και με την ευχή να επιτύχει στο δύσκολο έργο του.

5. Βραβείο «Ιστορίας & Παράδοσης».
Απονέμεται στον κ. Ηλιαδέλη Ευστράτιο, Οφθαλμίατρο, πρώην πανεπιστημιακό και δ/ντή του περιοδικού Ελιμειακά», με καταγωγή από την Κοζάνη και με σημαντικό κοινωνικό, εκπαιδευτικό και συγγραφικό έργο όχι μόνο στο αντικείμενο σπουδών του αλλά και στην Ιστορία και Παράδοση.

6. Βραβείο «Πολιτισμού».
Απονέμεται στον κ. Παρχαρίδη Γεώργιο, Καρδιολόγο, Ομότιμο Καθηγητής Ιατρικής Σχολής Α.Π.Θ. και ιδρυτή της Παμποντιακής Ομοσπονδίας Ελλάδος, με καταγωγή από το Πρωτοχώρι Κοζάνης και με σημαντικό κοινωνικό, εκπαιδευτικό, συγγραφικό και πολιτισμικό έργο.

7. Βραβείο «Τέχνης & Λόγου».
Απονέμεται στον κ. Παπούλκα Σώτο, Τενόρο και Καθηγητή στη Volkwang Hochschule Essen της Γερμανίας και στο Πανεπιστήμιο Μακεδονία της Θεσσαλονίκης, με καταγωγή από τη Φλώρινα και τεράστιο μουσικό και καλλιτεχνικό έργο σε παγκόσμια κλίμακα. 

8. Βραβείο «Ευρύτερης Κοινωνικής Προσφοράς».
Απονέμεται στον κ. Μπασδάνη Ιωάννη, Αντιστράτηγο ε.α. και πρώην Διοικητή του Α.Σ.Σ. ως ελάχιστη αναγνώριση της τεράστιας κοινωνικής προσφοράς του ως στρατιωτικός και Διοικητής του Α.Σ.Σ.

9. Βραβείο «Τοπικής Αυτοδιοίκησης».
Απονέμεται στον κ. Παγούνη Γιάννη, πρώην Δήμαρχο Κοζάνης και οραματιστή πολλών έργων τα οποία σηματοδότησαν την ανάπτυξη της ευρύτερης περιοχής.

Μετά τη βράβευση θα ακολουθήσει δεξίωση και μουσικό πρόγραμμα