Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη, 17 Μαρτίου 2016

Παρασκευή Βρυζίδου: «Ως εκπρόσωποι των εξαπατημένων πολιτών στα θέματα υγείας καταγγέλλουμε…»


Είμαστε εκπρόσωποι των εξαπατημένων πολιτών, οι οποίοι περίμεναν μια διαφορετική υγεία και έχουμε χρέος σήμερα εδώ πρωτίστως, να καταγγείλουμε το προφανές αυτό που διαπιστώσαμε όλο αυτό το διάστημα.
Θα προτείνουμε, θα αντιδράσουμε, θα διεκδικήσουμε, θα διαφωνήσουμε, αλλά ας παραδεχθούμε που βρισκόμαστε.

Καταγγέλλουμε και διαμαρτυρόμαστε εντονότατα, γιατί οι πολίτες ήξεραν ότι περνάμε δύσκολες μέρες-δύσκολα χρόνια, ότι υπάρχει κρίση, μνημόνια. Περίμενε όμως σε δύο τρεις τομείς, και ένας από αυτούς είναι και η δημόσια υγεία, κοινωνικότερο κράτος, μια ευαισθησία και μια στήριξη, την οποία όχι μόνο δε βλέπουμε αλλά παρατηρούμε έτσι από μακριά, σιγά-σιγά να φθίνει.
Αυτό πρέπει πρωτίστως να καταγγείλουμε.
Δημόσια υγεία που την έχει ανάγκη ο κόσμος που διέρχεται κρίση, που την έχει ανάγκη η χώρα μας, με όλα αυτά τα προβλήματα που έχει.

Το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο που στηρίζει την υγεία και τους πολίτες σε όλη τη Δυτική Μακεδονία είναι καταγεγραμμένο στα περιστατικά που έχει δεχθεί, είναι καταγεγραμμένο στην ιστορία του.
Επιτέλους, δεν μπορεί να δοθεί μια στοιχειώδης στήριξη καταρχήν, πριν πάμε στην αποκατάσταση της αδικίας στις κλίνες και τη διοίκηση; 
Δεν μπορεί να εξασφαλισθεί το προφανές, η στελέχωση, έτσι ώστε να λειτουργούν τα τμήματά του και δεν ντρεπόμαστε τη σημερινή εποχή, όχι να λείπουν γιατροί, αλλά να κλείνουν κλινικές, με την κορυφαία κλινική την Παθολογική που είναι η καρδιά της λειτουργίας του;

Ε! λοιπόν να πιεσθούν και να κατανοήσουν ότι η δημόσια υγεία είναι το κορυφαίο ζητούμενο από τους πολίτες και να κατατεθούν οι ιδιαιτερότητες από τη δική μας πλευρά έτσι ώστε να δούμε κάποια αποτελέσματα. 


Παρασκευή Βρυζίδου
14/03/2016

ΕΚΤΑΚΤΟ ΔΙΕΥΡΥΜΕΝΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣhttps://www.youtube.com/watch?v=hjjIr-FyfIc

http://eordaia.org/index.php?option=com_content&view=article&id=36451:2016-03-15-07-29-43&catid=2078:15