Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Φεβρουαρίου 2013

ΧΟΡΟΣ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


ΣΤΟ ΧΟΡΟ ΤΩΝ ΗΠΕΙΡΩΤΩΝ ΕΟΡΔΑΙΑΣ



Κάλεσμα για ισχυροποίηση της συνεργασίας των πολιτιστικών συλλόγων



Και παραδοσιακό γλέντι μέχρι πρωίας



Κάλεσμα για ισχυροποίηση της συνεργασίας των πολιτιστικών συλλόγων
Ένα ζεστό παραδοσιακό γλέντι με υψηλής ποιότητας μουσική και κυκλωτικούς χορούς, διοργάνωσε ο Σύλλογος Ηπειρωτών Εορδαίας, παρά το χτύπημα της οικονομικής κρίσης, αφού οι μερακλήδες ηπειρώτες με το κλαρίνο στο αυτί γλέντησαν μέχρι τις 4 τα ξημερώματα, ενώ θερμό χειροκρότημα απέσπασε το χορευτικό τμήμα του συλλόγου που τραγούδησε, απήγγειλε και χόρεψε υπό τους ήχους της εξαιρετικής Ηπειρωτικής ζυγιάς «Τακίμι». 
Τον κόσμο και τους εκπροσώπους των φορέων που τίμησαν την εκδήλωση καλωσόρισε η πρόεδρος του συλλόγου, Χριστίνα Κόνιαρη, κάνοντας αναφορά στη σοβαρή και μακρόχρονη παρουσία του στα πολιτιστικά δρώμενα της Εορδαίας, λέγοντας ότι βάζει τη σφραγίδα του σε κάθε σημαντική εκδήλωση. Αναφέρθηκε μάλιστα στα θετικά σχόλια που απέσπασε η ουσιαστική συμμετοχή του στην εκδήλωση του Δήμου Εορδαίας για τα 100 χρόνια απελευθέρωσης από τον Τουρκικό Ζυγό και για την προβολή της Ηπείρου, καθώς, στόχος του συλλόγου είναι η συμμετοχή στην ομορφιά του πολιτισμού και η ανάδειξη και προβολή της βαριάς ηπειρώτικης παράδοσης, που απαιτεί στράτευση όλων των Ηπειρωτών που αγαπούν τον τόπο τους. 
Κάνοντας μνεία στις καλές σχέσεις με τους άλλους συλλόγους της περιοχής, είπε ότι χρειάζεται παραπέρα ισχυροποίηση της συνεργασίας αυτής αλλά και η χάραξη μιας ευρύτερης πολιτιστικής στρατηγικής, με στόχο τη διατήρηση του πολιτισμού μας, αλλά και την παραπέρα ανάδειξη του, ειδικότερα σ’ αυτή την συγκυρία που δεχόμαστε ολομέτωπη επίθεση τόσο οικονομικά και κοινωνικά αλλά και στον πολιτισμικό τομέα: «με αλληλοσεβασμό και συνεργασία μπορούμε όλοι μαζί να φτιάξουμε μια άμυνα στο φαινόμενο της ξενομανίας που προβάλλεται και αναπτύσσεται όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια με στόχο κύρια τα νιάτα της πατρίδας μας». 
Ευχαρίστησε τους χορηγούς του συλλόγου και τους εμπόρους της πόλης για την υποστήριξη τους στο έργο του συλλόγου και ενημέρωσε ότι ο σύλλογος στηρίζει το έργο του «κοινωνικού παντοπωλείου», καθώς 100 περίπου οικογένειες στην Εορδαία έχουν ανάγκη από βασικά ειδή διατροφής και ρουχισμό. Κάλεσε τα μέλη του να το ενισχύσουν, λέγοντας πως κάθε πέμπτη μετά τις 7 τα γραφεία του συλλόγου του συλλόγου θα είναι ανοιχτά για όποιον έχει την διάθεση και μπορεί να βοηθήσει για το σκοπό αυτό.
Ο φετινός χορός συμπίπτει με τα 100 χρόνια από την απελευθέρωση της Ηπείρου από τους τούρκους, ανέφερε ο Παύλος Κοσίνας, ένα από τα παλαιότερα μέλη της διοίκησης του συλλόγου των Ηπειρωτών, επισημαίνοντας ότι το φετινό ημερολόγιο του συλλόγου είναι αφιερωμένο σ’ αυτή την επέτειο ως φόρος τιμής σ αυτούς που πολέμησαν και έδωσαν και την ζωή τους, στον αγώνα για λευτεριά και ιδιαίτερα στους εθελοντές του πατριωτικού αγώνα. Κάλεσε μάλιστα του Ηπειρώτες να φανούν αντάξιοι της κληρονομίας που παρέλαβαν και «όλοι μαζί να προχωρήσουμε μπροστά παραδίδοντας όλον αυτόν τον πλούτο στους νεότερους».
Τη συνεισφορά του συλλόγου των Ηπειρωτών στον πολιτισμό της Εορδαίας εξήρε στον χαιρετισμό του ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος στον πολιτισμό και την παιδεία Γιάννης Ασπράγκαθος, ο οποίος μαζί με την πρόεδρο του νομικού προσώπου ΚΟΙΠΑΠ Θεοπίστη Κρυσταλλίδου εκπροσώπησαν το δήμο Εορδαίας, ενώ παρών έδωσαν εκπρόσωποι πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. 

Ρ.Β.


ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR