Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 15 Νοεμβρίου 2010

ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ_16/11/2010_Μεγαλειώδης νίκη της Παρασκευής Βρυζίδου



Η Παρασκευή Βρυζίδου εκλέχθηκε δήμαρχος στο διευρυμένο Καλλικρατικό δήμο Εορδαίας στις επαναληπτικές δημοτικές εκλογές της Κυριακής, καθώς ο συνδυασμός της κέρδισε με ποσοστό 60,60%, έναντι 39,40% που έλαβε ο συνδυασμός του Λάζαρου Λωτίδη.
Συγκεκριμένα, στο δεύτερο γύρο των εκλογών ψήφισαν στο δήμο Εορδαίας 25.597 από τους 42.943 εγγεγραμμένους στους εκλογικούς καταλόγους, καθώς σημειώθηκε αύξηση του ποσοστού αποχής που έφθασε στο 40,39% (από 28,58% στον πρώτο γύρο), ενώ το ποσοστό των λευκών- άκυρων ψηφοδελτίων που βρέθηκαν στην κάλπη ανήλθε στο 6,65%.
Ο συνδυασμός «Δημιουργική Ενότητα» της Π. Βρυζίδου έλαβε 14.494 ψήφους και ποσοστό 60,60% και κερδίζει συνολικά 20 έδρες στο δημοτικό συμβούλιο.
Ο συνδυασμός «Για την Εορδαία» του Λάζαρου Λωτίδη έλαβε 9.425 ψήφους και ποσοστό 39,40% και κερδίζει 8 έδρες συνολικά.
Σημειωτέον ότι στον πρώτο γύρο των εκλογών ο συνδυασμός του νυν δημάρχου Πτολεμαΐδας Γρηγόρη Τσιούμαρη κέρδισε 4 έδρες και ο συνδυασμός της «Λαϊκής Συσπείρωσης» με επικεφαλής την Βασιλική Στεργίου κέρδισε μία έδρα.
Η εκλογή της Π. Βρυζίδου φάνηκε από νωρίς, καθώς τα αποτελέσματα που έφθαναν από τα εκλογικά κέντρα του νέου δήμου μιλούσαν για μια μεγάλη νίκη του συνδυασμού της και λίγο πριν τις 9 το βράδυ ευχαρίστησε τον κόσμο που είχε κατακλύσει το εκλογικό της κέντρο και τους συνεργάτες της, λέγοντας ότι «η Εορδαία μίλησε, η Εορδαία νίκησε».
Σε δήλωσή της λίγο αργότερα ευχαρίστησε όλους τους πολίτες του δήμου Εορδαίας που σε ένα πολιτισμένο προεκλογικό κλίμα ανέδειξε το συνδυασμό της νέα δημοτική αρχή του δήμου Εορδαίας: «Για μας το σύνθημά μας ήταν η ενότητα, ένας ισχυρός δήμος και μια ισχυρή δημοτική αρχή, που αυτό μπορεί να επιτευχθεί με συνένωση όλων των δυνάμεων και καλή συνεργασία. Ανοίγουμε την αγκαλιά μας για όλους τους πολίτες, για όλους τους συνεργάτες του συνδυασμού και συνεχίζοντας το έργο της προηγούμενης δημοτικής αρχής, αλλά με πολλή δουλειά και προσπάθεια, ευελπιστούμε να λύσουμε προβλήματα, να ξεπεράσουμε τα σύνορα του νομού και να δώσουμε μία προοπτική και ελπίδα στην περιοχή μας».
Σημείωσε ότι η νίκη αυτή επιφορτίζει με «μεγάλη ευθύνη το συνδυασμό μας, γιατί ο κόσμος μας εμπιστεύτηκε με όλες του τις δυνάμεις» και υποσχέθηκε ότι «βήμα βήμα μαζί με τους πολίτες, μαζί με τα άξια στελέχη της περιοχής θα οργανώσουμε μια ισχυρή δημοτική αρχή η οποία θα μπορέσει να προγραμματίσει, να υλοποιήσει και να διεκδικήσει αυτά που δικαιούται ο τόπος μας. Τόσο εγώ όσο και όλος ο συνδυασμός χρωστάμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους πολίτες που από την πιο απομακρυσμένη γωνιά της Εορδαίας έδωσαν το δικό τους αγώνα». Συμπλήρωσε ότι «δεν θα διαψεύσουμε τις προσδοκίες, θα δουλέψουμε σκληρά, με ταπεινότητα για να ανταποκριθούμε σε όσα οι πολίτες περιμένουν από εμάς». Ταυτόχρονα εξέφρασε τις ευχαριστίες της και τα συγχαρητήριά της προς τους συνυποψηφίους της που κράτησαν ένα υψηλό επίπεδο προεκλογικού αγώνα, χωρίς αντιπαλότητες.

Συνεχάρη τη νικήτρια
Λίγη ώρα αργότερα εμφανίστηκε στο εκλογικό του κέντρο και ο Λάζαρος Λωτίδης, ο οποίος ευχαρίστησε όλους όσους στήριξαν με την καθημερινή τους μάχη τον αγώνα του συνδυασμού του, λέγοντας: «Το αποτέλεσμα δεν ήταν το καλύτερο δυνατό. Δώσαμε μια μάχη ιδιαίτερα δύσκολη, κάτω από τις χειρότερες δυνατές συνθήκες και από άποψη γενικότερων συνθηκών αλλά και από άποψη τοπικών ιδιαιτεροτήτων και συνθηκών τις οποίες όλοι γνωρίζετε, και στο αποτέλεσμα αυτό συνετέλεσαν πολλοί παράγοντες. Δεν είναι η ώρα για να αναλύσουμε τους λόγους για τους οποίους οδηγηθήκαμε εδώ, σε κάθε περίπτωση βέβαια την πρώτη ευθύνη την έχω εγώ. Από εκεί και πέρα όλα τα άλλα, οι ξεχωριστές ιδιαιτερότητες της περιοχής που την ταλαιπωρούν εδώ και πολλά χρόνια είναι κάτι που θα αναλύσουμε στη συνέχεια. Καταφέραμε όμως όλο αυτό το διάστημα να αναδείξουμε τα πραγματικά προβλήματα της Εορδαίας και τις προοπτικές της»
Ευχήθηκε «από καρδιάς η νέα δήμαρχος Εορδαίας να έχει επιτυχία στο δύσκολο έργο το οποίο αναλαμβάνει», τονίζοντας ότι «Εμείς θα σταθούμε όπου πρέπει, όπως πρέπει δίπλα της για την αντιμετώπιση των μεγάλων προβλημάτων της Εορδαίας, γιατί οι συνθήκες, όπως εξηγήσαμε σε όλη την προεκλογική περίοδο, δεν είναι οι καλύτερες για την περιοχή».
Αμέσως μετά, πλαισιωμένος από τους συνεργάτες του, επισκέφθηκε το εκλογικό κέντρο της κ. Βρυζίδου και συνεχάρη τη νικήτρια των εκλογών, ευχόμενος καλή δύναμη στο δύσκολο έργο της.
Η κ. Βρυζίδου ευχαρίστησε τον Λ. Λωτίδη «που βρέθηκε δίπλα μας, ανταποκρινόμενος στο μήνυμα της περιοχής ότι μας θέλουν ενωμένες όλες τις ικανές και άξιες δυνάμεις για να τραβήξουμε μπροστά τον τόπο» και πρόσθεσε: «Ξεκινούμε με το μήνυμα του Λάζαρου Λωτίδη για την Εορδαία και συνεχίζουμε το έργο του Γρηγόρη Τσιούμαρη και κάθε τι καλό που έχει γίνει, συνθέτοντας δυνάμεις και πηγαίνοντας προς το καλύτερο. Οι πολίτες μάς θέλουν οργανωμένους και ενωμένους και έτσι θα βαδίσουμε και θα κάνουμε όσες προσπάθειες απαιτούνται για να πετύχουμε το καλύτερο για τον τόπο μας».

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ