Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 13 Ιουνίου 2012

ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΕΠΙΣΚΕΦΘΗΚΑΝ ΟΙ ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ

Ρεπορτάζ - 13/06/2012

Τη Δήμαρχο Εορδαίας επισκέφθηκαν οι «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»



Την Δήμαρχο Εορδαίας επισκέφθηκαν οι «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ»
Στο πλαίσιο της προεκλογικής τους εκστρατείας οι «ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ» πραγματοποίησαν επίσκεψη στην Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, προκειμένου να την ενημερώσουν πάνω στις εναλλακτικές προτάσεις διεξόδου από την κρίση και τη στρατηγική του πολιτικού τους φορέα.
Ιδιαίτερα σημαντική χαρακτήρισε τη συνάντηση με τους Οικολόγους η Δήμαρχος Εορδαίας, καθώς οι προτάσεις και οι ανησυχίες τους αφορούν και τον Ενεργειακό Δήμο Εορδαίας, που πρέπει να είναι βιώσιμος κάνοντας τα επόμενα βήματα.
Η κ. Βρυζίδου επεσήμανε ότι η συζήτηση ήταν εποικοδομητική και επικεντρώθηκε σε θέματα που αφορούν τη διαχείριση των απορριμμάτων, τον έλεγχο της ποιότητας του νερού, την λειτουργία της ΔΕΥΑΠ και της ΔΕΤΗΠ και γενικότερα το περιβάλλον, για την προστασία του οποίου ο Οικολόγοι έχουν αναπτύξει μία πολύ σημαντική δράση όλα αυτά τα χρόνια.
«Το οικολογικό κίνημα αγωνίζεται εδώ και χρόνια, όχι μόνο για την ανάδειξη των προβλημάτων του περιβάλλοντος, αλλά δίνοντας λύσεις και καταθέτοντας βιώσιμες και επεξεργασμένες προτάσεις», τόνισε μεταξύ άλλων το γνωστό στέλεχος των «ΟΙΚΟΛΟΓΩΝ ΠΡΑΣΙΝΩΝ» Λάζαρος Τσικριτζής, προσθέτοντας ότι «εάν οι Έλληνες πολίτες έχουν ένα λόγο να στείλουν στη Βουλή τους Οικολόγους, οι κάτοικοι του λεκανοπεδίου της Π.Ε. Κοζάνης, έχουν χίλιους περισσότερους λόγους να το κάνουν».
Χρήσιμη και εποικοδομητική έκρινε την συζήτηση με την Δήμαρχο Εορδαίας, η εκπρόσωπος τύπου του κόμματος Ελεάνα Ιωαννίδου, υπογραμμίζοντας ότι η περιοχή μπορεί να αποτελέσει ένα χώρο στον οποίο μπορεί να υπάρξει ανάπτυξη, επενδύοντας στην απεξάρτηση από τα ορυκτά καύσιμα και αξιοποιώντας παραδείγματα από την Ευρώπη.
«Δεν μπορούμε να διορθώσουμε τα προβλήματα του μέλλοντος, με όρους του παρελθόντος», κατέληξε η κ. Ιωαννίδου.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR