Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας:Απογοήτευση και Προβληματισμός για τις Περικοπές ( ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ)



Ακόμα και σε άμεση στάση πληρωμών των εργαζόμενων και αδυναμία παροχής υπηρεσιών στους πολίτες θα αναγκαστούν οι δήμοι της Δυτικής Μακεδονίας αν συνεχιστεί η οικονομική ασφυξία λόγω της μείωσης των κρατικών επιχορηγήσεων. Στη σημερινή έκτακτη συνεδρίαση που πραγματοποίησε η Περιφερειακή ένωση Δήμων κυριάρχησε η απαισιοδοξία για το μέλλον της αυτοδιοίκησης. Οι δήμαρχοι μιλούν στην κάμερα του WEST για το θέμα αλλά και για το ποιες υπηρεσίες αναμένεται να αντιμετωπίσουν άμεσα πρόβλημα λειτουργίας.
Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ

Πηγή: www.westtvnews.gr

Πληροφορίες για το δημοσιογράφο





Δυτική Μακεδονία: Έκτακτη συνεδρίαση ΠΕΔ για τα οικονομικά

Η τμηματική περικοπή των πόρων προς τους δήμους από τις αρχές του 2011, με αποκορύφωμα την πρόσφατη απόφαση της Κυβέρνησης για επιπλέον περικοπές στους τακτικούς πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης κατά περίπου 30%, οδηγεί τους δήμους σε οικονομικό αδιέξοδο. Αυτό υποστήριξαν μέλη του διοικητικού συμβουλίου της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων Δυτικής Μακεδονίας, κατά τη χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση τους, χαρακτηρίζοντας τραγική την οικονομική κατάσταση των δήμων.
Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε ενόψει του έκτακτου συνεδρίου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας, που θα γίνει στις 30 Αυγούστου, προκειμένου να συζητηθεί το θέμα των οικονομικών των δήμων και με στόχο να συντονίσουν τη στάση και τη δράση τους, ώστε να βρεθεί λύση. Σύμφωνα με την πρόεδρο της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας Παρασκευή Βρυζίδου, τα χρήματα που μπαίνουν μηνιαίως στα ταμεία των δήμων, μετά και την τελευταία περικοπή πόρων, είναι λιγότερα από όσα χρειάζονται για την πληρωμή των μόνιμων υπαλλήλων. Έτσι, εάν δεν υπάρξει άμεσα λύση, οι δήμοι κινδυνεύουν με κατάρρευση, δεν θα είναι σε θέση να ανταποκριθούν στον κοινωνικό τους ρόλο και δεν θα μπορούν να πληρώσουν μισθούς και υποχρεώσεις προς τρίτους.

ΕΡΑ ΚΟΖΑΝΗΣ – Σύνταξη: Περικλής Καραφυλλίδης