Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 31 Αυγούστου 2014

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ: "Με μεθοδικό καθημερινό αγώνα και συνετή διαχείριση, πετύχαμε την αποπληρωμή των χρεών και απαλλάξαμε πραγματικά τον Δήμο μας από τρομακτικά βάρη, που τον καθιστούσαν δεσμευμένο και υποχρεωμένο σε δανειοδοτήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε δεσμεύσεις, συμφωνίες και μνημόνια"

Παρασκευή Βρυζίδου Δήμαρχος Εορδαίας

"Ο απολογισμός του έργου μας - Παρακαταθήκη για το μέλλον του τόπου μας

Αλλάζει ριζικά η εικόνα της Πτολεμαΐδας & όλης της Εορδαίας

3,5 χρόνια σκληρής δουλειάς σε συνθήκες κρίσης!!!"



1)      Εξυγιάναμε τα οικονομικά του Δήμου που παραλάβαμε με πρωτοφανές αποτέλεσμα αποπληρωμής του 95% των χρεών


2)      Μειώσαμε όλα τα Δημοτικά Τέλη


3)      Κρατήσαμε το Δήμο όρθιο και διατηρήσαμε όλες τις δομές του χωρίς συρρικνώσεις   και καταργήσεις
      ( Κολυμβητήριο – Ωδείο – Μουσείο – Βιβλιοθήκη – ΚΑΠΗ – Βρεφονηπιακοί)


4)      Καταστήσαμε το Δήμο ισχυρό και πραγματικά ανεξάρτητο από οικονομικές δεσμεύσεις


5)      Πραγματοποιήσαμε τεράστιο κοινωνικό έργο


 6)      Στα 3 χρόνια συντάξαμε, εντάξαμε και δημοπρατούμε  μελέτες έργων        προϋπολογισμού 100.000.000,00 ευρώ που αφορούν:
Υδρεύσεις – Αποχετεύσεις – Τηλεθέρμανση
Αναπλάσεις – Σχολεία – Κτιριακές Εγκαταστάσεις


u Αναλάβαμε να κρατήσουμε όρθιο το Δήμο μας, σε μια τρομακτικά δύσκολη συγκυρία, που οι οικονομικοί πόροι μειώθηκαν βίαια και δραματικά, τόσο για την τοπική αυτοδιοίκηση όσο και για τους πολίτες. Παλέψαμε σε ένα θεσμικό και οικονομικό περιβάλλον, που μέρα με τη μέρα γινόταν πιο επαχθές και εφιαλτικό για ολόκληρη την κοινωνία. Δώσαμε μια καθημερινή μάχη για να διατηρήσουμε ζωντανές τις κοινωνικές, πολιτιστικές και αθλητικές δομές του Δήμου, για την ίδια τη βιωσιμότητα του Δήμου μας. Γιατί σε μια περίοδο που η κρίση έχει συνθλίψει την ελληνική κοινωνία, η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι για εμάς ο τελευταίος προμαχώνας κάθε τοπικής κοινωνίας. Το τελευταίο ΚΑΤΑΦΥΓΙΟ ΕΛΠΙΔΑΣ για τον πολίτη.
u     Χωρίς να λειτουργεί κανένα χρηματοδοτικό πρόγραμμα, καταφέραμε να αποπληρώσουμε
σε 3 χρόνια ΟΦΕΙΛΕΣ 9.000.000 €. Να διατηρήσουμε, να ενισχύσουμε και να βελτιώσουμε τη λειτουργία του ΩΔΕΙΟΥ, του ΜΟΥΣΕΙΟΥ, της ΒΙΒΛΙΟΘΗΚΗΣ, των ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, των ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ, των Κ.Α.Π.Η, του ΜΠΑΛΕΤΟΥ, του ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟΥ και να μπορούμε να ΒΕΒΑΙΩΣΟΥΜΕ τους συμπολίτες μας, ότι όλες οι δομές θα συνεχίσουν να λειτουργούν χωρίς συρρικνώσεις και δυσλειτουργίες.
u  Συντάξαμε μελέτες, διεκδικήσαμε και πετύχαμε την ένταξη και απορρόφηση ευρωπαϊκών πόρων από το ΕΣΠΑ, με αποτέλεσμα να έχουμε δημοπρατήσει και να υλοποιούμε έργα υποδομών συνολικού προϋπολογισμού άνω των 100.000.000 €. Δεν έχουν ιστορικό προηγούμενο τα έργα ύδρευσης-αποχέτευσης, δικτύων μεταφοράς λυμάτων & σύνδεσης με τη Μονάδα επεξεργασίας (Βιολογικό Καθαρισμό), που έχουν υλοποιηθεί την τελευταία διετία και θα ολοκληρωθούν στα δύο επόμενα χρόνια, καλύπτοντας το σύνολο των Δημοτικών Διαμερισμάτων του Δήμου.
u  Δεν χρειάζεται να βαφτίσουμε τους εαυτούς μας αντιμνημονιακούς, γιατί είμαστε οι μόνοι που κάνουμε στην πράξη ουσιαστικό αντιμνημονιακό αγώνα, όταν άλλοι εξαντλούνται σε κραυγές και επαναστατική γυμναστική, για λόγους καθαρά επικοινωνιακούς. Με μεθοδικό καθημερινό αγώνα και συνετή διαχείριση, πετύχαμε την αποπληρωμή των χρεών και απαλλάξαμε πραγματικά τον Δήμο μας από τρομακτικά βάρη, που τον καθιστούσαν δεσμευμένο και υποχρεωμένο σε δανειοδοτήσεις με ό,τι αυτό συνεπάγεται σε δεσμεύσεις, συμφωνίες και μνημόνια.
Απελευθερώσαμε τον Δήμο μας από χρέη πολλών ετών και ταυτόχρονα ανακουφίσαμε τους συμπολίτες μας καταστηματάρχες και τις οικογένειες τους, αποδίδοντας τους  όλες τις παλιές οφειλές του Δήμου.
Στις δύσκολες αυτές στιγμές της οικονομικής κρίσης απαλλάξαμε ΟΛΟΥΣ τους Δημότες μας από κάθε οικονομική επιβάρυνση που μπορούσαμε. ΜΕΙΩΣΑΜΕ τα τέλη ύδρευσης καταργώντας από αρχές του 2012 το 80% επί της αξίας του νερού (ο μοναδικός Δήμος πανελλαδικά), τα κοινόχρηστα τέλη φωτισμού, τα τέλη για τα τραπεζοκαθίσματα και ΚΑΤΑΡΓΗΣΑΜΕ τα τέλη στάθμευσης.
Ενισχύσαμε την αξιοπιστία του Δήμου μας.

Βάλαμε γερά θεμέλια για τα επόμενα βήματα.

Δημιουργήσαμε σχέσεις διαφάνειας και εμπιστοσύνης