Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 28 Ιουλίου 2011

ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ


ΕΚΤΑΚΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥΜε αφορμή τις πρόσφατες αρνητικές εξελίξεις για το Μποδοσάκειο Νοσοκομείο που ολοκληρωθήκαν σήμερα με τον ορισμό του Μαμάτσειου ως έδρας της ενιαίας διοίκησης των δύο νοσοκομείων το σωματείο εργαζομένων στο Μποδοσάκειο Νοσοκομείο πραγματοποοίησε έκτακτη γενική συνέλευση και εξέδωσε ανακοίνωση καταγγελία. Το κλίμα είναι τεταμένο στο Μποδοσάκειο και αυτό φάνηκε από τις δηλώσεις που έγιναν.
Ο Γιάννης Παπαδόπουλος πρόεδρος των εργαζομένων δήλωσε «μετά τις τελευταίες εξελίξεις και τη δημοσίευση του νομοσχεδίου που μειώνει τα κρεβάτια στο Μποδοσάκειο από 250 σε 200 και αυξάνει τα αντίστοιχα του Μαμάτσειου σε 200 εξισώνοντας έτσι τα 2 νοσοκομεία, αποφασίσαμε να καλέσουμε αυτή την έκτακτη γενική συνέλευση και να πάρουμε αποφάσεις για κινητοποιήσεις και να ευαισθητοποιήσουμε τους πάντες. Με τη μείωση των κλινών υποβαθμίζουν το νοσοκομείο και του στερούν την δυνατότητα ανάπτυξης και θα οδηγήσει έτσι τον κόσμο της Εορδαίας σε ιδιωτικά νοσοκομεία αφού δεν θα υπάρχουν γιατροί και νοσηλευτικό προσωπικό. Η λογιστική λογική που έχει στόχο μόνο το κέρδος υποβαθμίζει την προσφορά υγείας.
Η απόφαση έχει σκοπιμότητες, ήμαστε σίγουροι για αυτό και καταγγέλουμε το υπουργείο, τον υπουργό αλλά και όλους τους φορείς που έκαναν παρεμβάσεις εις βάρος του Μποδοσάκειου. Αυτοί έχουν και ονόματα και διευθύνσεις.
Έχουμε σκοπό να προβούμε σε 4ωρες στάσεις και να ενημερώσουμε τον κόσμο για να μπορέσει και αυτός να καταλάβει τι γίνεται και να «μπει στο παιχνίδι». Γιατί εμείς μόνοι μας δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι αλλά όλοι μαζί μόνο θα πετύχουμε. Σήμερα ανακοινώθηκε από τον υπουργό ότι η έδρα θα είναι στη Κοζάνη αλλά δεν είναι μόνο αυτό το ζητούμενο αλλά και ποιες κλινικές θα μείνουν και ποιες θα φύγουν».
Ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Παπαδόπουλος έκανε και αυτός μια σύντομη τοποθέτηση για την κατάσταση « φαίνεται πως ο πολιτικός αμοραλισμός κατισχύει σε οποιοδήποτε τεχνολογικό ορθολογισμό. Φαίνεται πλέον ότι οι πολιτικές παρεμβάσεις δεν σέβονται τίποτα και ενώ έχουμε ένα νοσοκομείο που αποτελεί κόσμημα για τη Δυτική Μακεδονία κάποιοι έβαλαν σκοπό να το κατεδαφίσουν».
Ο διευθυντής της ΩΡΛ Κλινικής που σύμφωνα με τις πληροφορίες θα πάει στην Κοζάνη Ονούφριος Μαυρίδης δήλωσε με τη σειρά του «η ανακοίνωση του υπουργού για έδρα στην Κοζάνη ήταν κάτι που δεν το περιμέναμε και ήταν μάλλον αποτέλεσμα διαπραγματεύσεων σε πολιτικό επίπεδο».
Τέλος ο Ιορδάνης Ανδρεάδης εμφανώς εκνευρισμένος για τις εξελίξεις τόνισε « το θέμα δεν είναι που είναι η έδρα. Εγώ περίμενα ένα ολοκληρωμένο σύστημα υγείας για όλη τη Δυτική Μακεδονία. Δυστυχώς κάναμε το κούκο μπούφο.
Με ποια λογική το νοσοκομείο Γρεβενών με 5 αρρώστους θα έχει δική του διοίκηση και ένα σύγχρονο νοσοκομείο σαν το δικό μας δεν μπορεί να έχει. Αυτά είναι πασαλείματα, δεν ξέρω ποιοι ήταν οι αλχημιστές και οι μάγειροι που έκαναν όλα αυτά και αφήνουν τα προβληματικά νοσοκομεία με δικές τους διοικήσεις και πειράζουν μόνο το δικό μας. Γιατί πολύ καλά ξέρουμε πως γίνονται οι παρεμβάσεις και ποια πολιτικά μέσα ασκούνται. Αυτό που χρειαζόταν η Δυτική Μακεδονία και αυτό περίμενα εγώ ήταν άλλο. Είμαστε μια μικρή υγειονομική περιφέρεια και έχουμε 5 νοσοκομεία που είναι πολλά και διαχειρίζονται τη μιζέρια στο σύστημα υγείας. Αυτό που περίμενα και αυτό πρότεινα στο περιφερειακό συμβούλιο ήταν ένα ενιαίο αποκεντρωμένο περιφερειακό σύστημα υγείας για όλη τη Δυτική Μακεδονία. Με υψηλή παροχή υπηρεσιών γιατί κάποιοι αρέσκονται στις αριθμολαγνίες  που όμως δεν δείχνουν τίποτα αν δεν συνδυαστούν με ποιοτικούς δείκτες. Γιατί η υγεία πλέον είναι θέμα ποιότητας και όχι αριθμών».
 Εδώ πρέπει να τονιστεί ότι ο πρόεδρος των εργαζομένων τόνισε ότι με τη διοίκηση στην Κοζάνη τίθεται σε κίνδυνο και η  επέκταση του νοσοκομείου αφού τίποτα δεν έχει υπογραφεί ακόμα.!!!!!


Δείτε και το σχετικό video : http://www.youtube.com/watch?v=txXFt0bvEu4&feature=channel_video_title

ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG