Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 6 Σεπτεμβρίου 2011

"ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ" ΦΩΝΑΞΕ Η ΕΟΡΔΑΙΑ ΓΙΑ 2Η ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΜΒΟ ΤΗΣ ΕΓΝΑΤΙΑΣ ΟΔΟΥ ΣΤΑ ΚΟΙΛΑ


ΠΗΓΗ VIDEO http://www.eordaia.org/

 

 

 

Κοζάνη: Συμβολικός αποκλεισμός της Εγνατίας για το «Μποδοσάκειο»

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού, στα Κοίλα της Κοζάνης, προχώρησαν το πρωί οι δημοτικές αρχές, φορείς και πολίτες της Πτολεμαΐδας, που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη, στην περιοχή.
Όπως υποστηρίζουν, η επικείμενη μείωση κλινών στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο που είναι και το μεγαλύτερο της περιοχής, σύμφωνα με τον νέο σχεδιασμό, είναι «αναντίστοιχη προς τις ανάγκες» και «υποβαθμίζει το νοσοκομείο», έναντι άλλων νοσοκομείων της περιοχής, που διατηρούν, ή μειώνουν στο ελάχιστο τις κλίνες τους.

«Κόβεται το 30% των κλινών σε ένα πολύ σημαντικό για την περιοχή νοσοκομείο. Τουλάχιστον ας υπήρχε μια αναλογικότητα στην κατανομή. Δεν μπορεί να γίνεται σχεδιασμός χωρίς δικαιοσύνη, επιχειρηματολογία, λογική» δήλωσε στο ΑΠΕ - ΜΠΕ η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.
Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ 



ΑΠΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟ ΣΤΑ ΚΟΙΛΑ ΚΟΖΑΝΗΣ ΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
mpodegnatiaΠάνω απο 600 άνθρωποι συγκεντρώθηκαν νωρίς το πρωϊ στον κόμβο της εγνατίας οδού στα κοίλα Κοζάνης διαμαρτυρόμενοι για τον εμπαιγμό του Α. Λοβέρδου με τις κλίνες του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαίδας. Παρών στην κινητοποίηση έδωσαν η δήμαρχος Παρασκευή Βρυζίδου,  δημοτικοί σύμβουλοι, φορείς της πόλης, ο εμπορικός κόσμος, ο πρόεδρος του
περιφερειακού συμβουλίου Π. Πλακεντάς. Ο κόσμος εμφανώς λιγότερος απο την κινητοποίηση της Πτολεμαϊδας αλλα με το ίδιο πάθος για την αδικία οπως λένε που συνέβη στην περιοχή τους.
''Το Μποδοσάκειο, σύμφωνα με στοιχεία που παρέθεσε η κ. Βρυζίδου, εξυπηρετεί το μεγαλύτερο αριθμό περιστατικών σε ετήσια βάση με μεγάλη διαφορά mpopdoegant2από τις υπόλοιπες νοσηλευτικές μοναδες της περιοχής. Έχουν ήδη δρομολογηθεί οι επεκτάσεις και η συμπλήρωση των κτιριακών του υποδομών και έχει εξασφαλισθεί η χρηματοδότησή τους. Ειναι η μεγαλύτερη νοσηλευτική μονάδα σε κλινικές, γιατρούς και προσωπικό. Αλλά απο το υπουργείο υγείας εχει υποστεί τη μεγαλύτερη ποσοστιαία μείωση κλινών, με βάση την απόφαση του Υπουργείου Υγείας''. ''Αυτό δεν το αποδεχόμαστε σημείωσε η δήμαρχος της περιοχής κα ιζητάμε απο τονυπουργό να διορθώσει την αδικία''.



Διαμαρτύρονται οι κάτοικοι της Πτολεμαΐδας

Σε συμβολικό αποκλεισμό της Εγνατίας οδού, στα Κοίλα της Κοζάνης, από τις 08:00 έως τις 10:15 το πρωί, προχώρησαν οι δημοτικές αρχές, φορείς και πολίτες της Πτολεμαΐδας, που διαμαρτύρονται για τις αλλαγές στον υγειονομικό χάρτη της περιοχής.

Θεωρούν ότι η επικείμενη μείωση κλινών στο «Μποδοσάκειο» νοσοκομείο, που είναι και το μεγαλύτερο της περιοχής, είναι αναντίστοιχη προς τις ανάγκες και οδηγεί σε υποβάθμισή του.

Ο δήμος, οι φορείς και οι κάτοικοι, που είχαν κλείσει χθες για ένα δίωρο και την εθνική οδό Πτολεμαΐδας – Φλώρινας στη γέφυρα της ΑΕΒΑΛ, δηλώνουν ότι θα βρίσκονται σε εγρήγορση, για να αποφασίσουν την περαιτέρω δράση τους.

Επιμέλεια: Άννα Μορφούλη
ΠΗΓΗ http://www.zougla.gr/