Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΤΟ ΠΟΔΙ Η ΕΟΡΔΑΙΑ





ΕΜΠΑΙΓΜΟΣ ΛΟΒΕΡΔΟΥ ΣΤΟΥΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Στο πόδι η Εορδαία για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου

Στο πόδι η Εορδαία για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου
Στους δρόμους βγαίνουν από το πρωί της Δευτέρας οι κάτοικοι της Εορδαίας και όχι μόνο, μετά από σχετικό κάλεσμα του δήμου Εορδαίας, διαμαρτυρόμενοι για την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας και τον εμπαιγμό του υπουργού Υγείας απέναντι στους εκπροσώπους της τοπικής κοινωνίας και των φορέων της ευρύτερης περιοχής, καθώς ο υπουργός πήρε πίσω την υπόσχεση που είχε δώσει για επανεξέταση του αρχικού σχεδιασμού του υπουργείου για μείωση των κλινών του και για αποκατάσταση της αδικίας απέναντι στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο.
Η ομόφωνη απόφαση για έναρξη κινητοποιήσεων για το Μποδοσάκειο (υλοποίηση στην ουσία προγενέστερης απόφασης του Δ.Σ.) λήφθηκε το βράδυ της Τετάρτης από το δημοτικό συμβούλιο Εορδαίας, ενώ σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στο γραφείο της δημάρχου με τους επικεφαλής των παρατάξεων της αντιπολίτευσης αποφασίσθηκε ότι οι κινητοποιήσεις ξεκινούν στις 7 το πρωί της Δευτέρας 5 Σεπτεμβρίου με αποκλεισμό της Εγνατίας Οδού στον κόμβο της ΑΕΒΑΛ και συνεχίζονται το πρωί της Τρίτης 6 του μήνα (επίσης στις 7π.μ.), με αποκλεισμό της Εγνατίας στον κόμβο των Κοίλων.
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξε η ενημέρωση της δημάρχου Παρασκευής Βρυζίδου στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου το βράδυ της Τετάρτης, η οποία ενημέρωσε το σώμα ότι δεν έγινε δεκτό το αίτημα για άρση της μείωσης των κλινών του Μποδοσάκειου και της διοικητικής αυτονομίας του. Ανέφερε ότι το υπουργείο της κοινοποίησε (με φαξ και κατόπιν δικής της απαίτησης) την απόφαση του υπουργού αναφορικά με το καθεστώς του Μποδοσάκειου, με τη σημείωση ότι πρόκειται να δημοσιευθεί στο αμέσως προσεχές διάστημα στο ΦΕΚ (Εφημερίδα της Κυβερνήσεως).
Όπως αποκαλύπτει ωστόσο ο «Π» υπήρξε εμπαιγμός του υπουργείου Υγείας ακόμα και σε αυτό, καθώς η απόφαση του Ανδρέα Λοβέρδου για το διοικητικό καθεστώς Μποδοσάκειου- Μαμάτσειου έχει δημοσιευτεί στο ΦΕΚ ήδη από τις 25 Αυγούστου(!). Προβλέπει συγκεκριμένα ότι οι κλίνες του Μποδοσάκειου περικόπτονται σε 200 από τις 250 που προβλέπονται στον οργανισμό του νοσοκομείου, ότι οι κλίνες του Μαμάτσειου νοσοκομείου Κοζάνης αυξάνονται επίσης σε 200 (ώστε να γίνονται ισοδύναμα πλέον) καθώς και ότι τα δύο νοσοκομεία θα έχουν πλέον κοινό διοικητή (τη σημερινή διευθύντρια του Μποδοσάκειου) και κοινό υποδιοικητή.Ειδικότερα στο ΦΕΚ με αριθμ. Φύλλου 1874, αναφέρεται ότι: «Η έδρα των ως άνω 4 (Μαμάτσειου και Μποδοσάκειου) και 6 (των νοσοκομείων Έδεσσας και Γιαννιτσών) αναφερομένων Νοσοκομείων θα ορισθεί με τον ορισμό Διοικητών και Αν. Διοικητών τους».
Σε ό,τι αφορά τις δρομολογούμενες κινητοποιήσεις και την όσο το δυνατόν μεγαλύτερη συμμετοχή των κατοίκων σε αυτές, καλούνταν χθες ανά δίωρο στο δημαρχείο της Πτολεμαΐδας τα προεδρεία των φορέων της περιοχής για να ενημερωθούν για την εξέλιξη αυτή και να κινητοποιήσουν με τη σειρά τους τα μέλη τους, ενώ υπήρχαν και επαφές με δήμους και φορείς γειτονικών περιοχών που έχουν εναντιωθεί δημόσια στην υποβάθμιση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.

Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ - πηγή: "ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ"
Ρεπορτάζ - 03/09/2011