Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

"Πρέπει εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να φροντίσουμε και να προστατεύσουμε ότι μας έχει απομείνει, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για μας και για τον τόπο μας": Αντιδήμαρχος Α. Χατζόπουλος


«ΖΗΤΕΙΤΑΙ ΕΛΠΙΣ»…
Εικόνες ντροπής στο Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας... Δυστυχώς δεν είναι η πρώτη φορά αλλά ελπίζουμε να είναι η τελευταία που το Πάρκο Εκτάκτων Αναγκών Πτολεμαΐδας παρουσιάζει μια εικόνα που δεν τιμά κανέναν άνθρωπο που ζει σ’ αυτήν την πόλη και δεν μιλούμε για φορείς, αλλά για τους ίδιους τους πολίτες, που οφείλουν να σέβονται και να προστατεύουν τη δική τους περιουσία, έναν χώρο που αποτελεί μια πραγματική όαση μέσα στο γκρίζο τοπίο που κυριαρχεί γύρω μας.
Σπασμένα και καμένα παγκάκια, κατεστραμμένοι και πεταμένοι κάδοι απορριμμάτων, ρημαγμένα σκέπαστρα και φωτιστικά σώματα, συμπληρώνουν το σκηνικό σε μια περιοχή που θα έπρεπε να είναι το στολίδι της πόλης, μια τεράστια έκταση που θα μπορούσε να είναι το σήμα κατατεθέν της Πτολεμαΐδας και να προσελκύει τον επισκέπτη από την πρώτη στιγμή της εισόδου του στην πόλη.
Οι βανδαλισμοί και οι φθορές είναι συχνό φαινόμενο και η αποκατάσταση των ζημιών δαπανηρή. Κι όμως η κατάσταση συνεχίζεται χωρίς να υπολογίσει κανείς τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες και το γεγονός ότι είναι δύσκολο πλέον πληρώνει για την αποκατάσταση των ζημιών.
Η νέα επιδρομή αυτή τη φορά πιθανολογείται να έγινε αργά το βράδυ της Κυριακής προς τις πρωινές ώρες της Δευτέρας, όπως μας ενημέρωσε ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Εορδαίας κ. Απόστολος Χατζόπουλος, που έσπευσε στο χώρο μαζί με προσωπικό από τα συνεργεία του Δήμου προκειμένου να γίνουν όλες οι απαραίτητες εργασίες για να αποφευχθεί η πρόκληση ατυχήματος, με τη συγκέντρωση και μεταφορά αρχικά των επικίνδυνων υλικών (σπασμένα ξύλα, γυαλιά, καρφιά κ..ά.).
Σε δηλώσεις του εξέφρασε την απογοήτευσή του για το φαινόμενο αυτό που επαναλαμβάνεται για πολλά χρόνια και που αποτελεί την αιτία να μην έχει παραδοθεί ακόμη το πάρκο στο Δήμο από τον ανάδοχο του έργου, λέγοντας ότι η ιστορία συνεχίζεται εδώ και εφτά περίπου χρόνια, οι Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου δεν παραλαμβάνουν το έργο λόγω των υπαρχουσών φθορών και ο εργολάβος είναι αναγκασμένος να αποκαθιστά τις ζημιές προκειμένου να παραδώσει το έργο.
«Απορώ πώς αντέχει», είπε μάλιστα ο κ.Χατζόπουλος, ο οποίος κρίνοντας από το γεγονός ότι η κατάσταση αυτή δεν έχει τελειωμό, εξέφρασε την άποψη πως το συγκεκριμένο έργο δεν πρόκειται να παραδοθεί ποτέ.
«Η μόνη λύση είναι να βρούμε τα χρήματα, να το περιφράξουμε και μετά να γίνουν οι απαιτούμενες εργασίες. Είναι απαραίτητος για την πόλη μας αυτός ο πνεύμονας πρασίνου, αλλά όπως διαπιστώνει κανείς, οι καταστροφές είναι πολλές καθημερινά. Έμειναν πια πολύ λίγα παγκάκια, ελάχιστα καλαθάκια σκουπιδιών, τα περισσότερα  βρίσκονται πεσμένα κάτω και σπασμένα…Ειλικρινά ντρέπομαι ως δημότης αυτής της πόλης για την εικόνα της. Ως αντιδήμαρχος, θεωρώ πως δεν είναι εφικτό με την οικονομική κρίση να γίνει η αποκατάσταση των ζημιών. Δεν ξέρω τι να υποθέσω…Γίνονται και σε άλλες πόλεις τέτοιες καταστροφές; Απελπιστήκαμε πάλι με όσο αντικρίσαμε σήμερα και το μόνο που μπορούμε να κάνουμε αυτή τη στιγμή είναι να τα μαζέψουμε, να τα πάμε στα συνεργεία και να καθαρίσουμε το χώρο», δήλωσε ο κ. Χατζόπουλος, για να συμπληρώσει πως για τα συμβάντα είναι ενημερωμένη και η Αστυνομική Διεύθυνση Πτολεμαΐδας και όπως διαπίστωσε ο ίδιος προσωπικά γίνονται συχνά περιπολίες από αστυνομικούς της ομάδας ΔΙΑΣ, όμως δεν είναι δυνατόν, όπως είπε ο αντιδήμαρχος, ο χώρος να ελέγχεται επί 24ώρου βάσεως καθημερινά και φυσικά ούτε καν ως σκέψη μπορεί να περνάει από το μυαλό κάποιου η ανάθεση φύλαξης του χώρου σε ιδιωτική εταιρεία, αφού δεν υπάρχει οικονομική δυνατότητα.
«Πρέπει εμείς οι ίδιοι οι πολίτες να φροντίσουμε και να προστατεύσουμε ότι μας έχει απομείνει, να κάνουμε ότι καλύτερο μπορούμε για μας και για τον τόπο μας. Ως Δημοτική Αρχή, προσπαθούμε με τις όποιες δυνάμεις διαθέτουμε να συντηρήσουμε τα υπάρχοντά μας και μάλιστα αυτό το διάστημα προχωρά με σε προμήθεια δέντρων, με σκοπό να φυτευτούν πολλά και στο συγκεκριμένο πάρκο. Όμως με λύπη μου διαπιστώνω ότι πολλά από αυτά που ήταν εδώ έχουν καταστραφεί, έχουν σπάσει, έχουν ξεριζωθεί, άλλα έχουν εξαφανιστεί και άλλα τα μαζέψαμε. Αναρωτιόμαστε αν αξίζει τον κόπο να ξαναρίξουμε χρήματα εδώ μέσα είτε για δέντρα, είτε για πράσινο, είτε για παγκάκια και οτιδήποτε άλλο…», δήλωσε με φανερή πίκρα ο κ. Χατζόπουλος.
ΠΗΓΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ «ΓΡΑΜΜΗ»

ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΝΕΩΝ ΕΜΠΟΡΙΟΥ Νο2




ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

ΣΤΟ ΚΑΡΥΟΧΩΡΙ ΤΟ ΠΑΝΗΓΥΡΙ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΕΝΤΕ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ 
ΦΛΩΡΙΝΗΣ, ΠΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ 
ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ 
ΑΓΙΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ 
ΚΑΡΥΟΧΩΡΙΟΥ


ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 
ΑΓΙΩΝ ΠΕΝΤΕ ΝΕΟΜΑΡΤΥΡΩΝ 
ΣΑΜΟΘΡΑΚΗΣ
-------------------
1&2 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

Σας προσκαλούμε 
εις την Ιεράν Πανήγυριν
των Αγιών Πέντε Νεομαρτύρων 
Σαμοθράκης 
την 1ην και 2αν Οκτωβρίου 2011

Με τιμή 
Το Εκκλησιαστικόν Συμβούλιον 

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

Σάββατο 1 Οκτωβρίου ώρα 7 μ.μ.
Μέγας Πανηγυρικός Εσπερινός Αρτοκλασία 
και Λιτανεία με περιφορά της Εικόνας και
των Ιερών Λειψάνων των Αγίων Πέντε 
Νεομαρτύρων της Σαμοθράκης.

Κυριακή 2 Οκτωβρίου ώρα 7.30' π.μ.
Αρχιερατική Θεία Λειτουργία ιερουργούντος 
του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

Κτιτορικόν Μνημόσυνο

Πέμπτη 29 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΜΕ ΤΗ ΔΗΜΑΡΧΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΣΥΜΒΟΛΙΚΑ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ Δ.Σ. ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΡΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ







«ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΩΝ 12 ΞΑΝΑΧΤΥΠΗΣΕ» ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΚΑΤΕΛΑΒΑΝ ΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΟΥ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΖΗΤΗΣΑΝ ΝΑ ΜΗΝ ΕΓΚΡΙΘΕΙ Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗΣ
Τη συνεδρίαση του διοικητικού συμβούλιου του Μποδοσακειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας διέκοψαν το πρωί (σήμερα)της Πέμπτης περιφερειακοί σύμβουλοι της Δυτικής Μακεδονίας από την Πτολεμαΐδα και τη Φλώρινα, διαμαρτυρόμενοι για την απόφαση του Υπουργείου Υγείας σχετικά με την αναδιοργάνωση των νοσοκομείων Πτολεμαΐδας - Κοζάνης.
Την αίθουσα του διοικητικού συμβούλιου κατέλαβαν συμβολικά για μια ώρα πέντε περιφερειακοί σύμβουλοι (Πλακεντάς, Νίκου, Κιοσσές, Παπαδόπουλος και Τσότσος), εκπροσωπώντας όμως δώδεκα, οι οποίοι ζήτησαν από την διοικήτρια Αναστασία Μπουρτζου να μην εγκρίνει την πρόταση του υπουργείου που ορίζει στο οργανόγραμμα του νοσοκομείου 59 γιατρούς και 84 στο Μαματσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Το παρών στη συμβολική κατάληψη έδωσε και η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου.
Ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτης Πλακεντάς δήλωσε «βρισκόμαστε σήμερα εδώ για να διαμαρτυρηθούμε και να κάνουμε μια συμβολική κατάληψη στο Δ.Σ. του Μποδοσάκειου. Ζητήσαμε από τη διοικήτρια και τα μέλη του Δ.Σ. να σταματήσουν και να μην αποδεχτούν την πρόταση από την Υ. Π. Ε. που ουσιαστικά ναρκοθετεί το μέλλον του νοσοκομείου και να κάνει αποδεκτές τις προτάσεις των διευθυντών των κλινικών όσο και των εργαζομένων που κινούνται σε διαφορετική κατεύθυνση ανάπτυξης του νοσοκομείου. Είναι δεδομένο ότι αυτοί εφεύραν νοσοκομεία με περισσότερες κλίνες, με ταχύτατες διαδικασίες η κυβέρνηση του μνημονίου προσπαθεί να δημιουργήσει πρόβλημα στην υγεία του λαού της Δυτικής Μακεδονίας. Το αρτιότερο νοσοκομείο παροχής υγειονομικής φροντίδας στους πολίτες στη περιοχή δυστυχώς βάλετε ακόμα μια φορά. Υποχρέωση όλων εμάς και των υπόλοιπων συναδέλφων στο περιφερειακό συμβούλιο είναι να υπερασπίσουμε το συμφέρον αυτό για τους πολίτες της Δυτικής Μακεδονίας. Θα ήμαστε εδώ θα παρακολουθούμε τις εξελίξεις και ζητάμε να μην γίνει αποδεκτή η πρόταση της 3ης ΥΠΕ».
Η δήμαρχος Εορδαίας δήλωσε με την σειρά της τόνισε «βρισκόμαστε σήμερα εδώ όπου το Δ.Σ. καλείται να κατανείμει τους γιατρούς και τις κλίνες με βάση την πρόταση της Υ.Π.Ε. . Εμείς δεν αποδεχόμαστε τις κλίνες και το λέμε από την αρχή ότι με τα επιχειρήματα δεν μπορούν να τεκμηριωθούν οι 200 κλίνες. Δεν αποδεχόμαστε το οργανόγραμμα και τον οργανισμό όπου υπάρχουν μόνο 59 γιατροί και προτείνουμε να αλλάξει έτσι ώστε οι γιατροί να είναι ανάλογοι με τις ανάγκες του νοσοκομείου. Ως εκ τούτου από την στιγμή που δεν δεχόμαστε τις 2 προηγούμενες προϋποθέσεις δεν μπορούμε να δεχτούμε μια πρόταση Δ.Σ. που να τις νομιμοποιεί και οι οποίες είναι άδικες και υποβαθμίζει το Μποδοσάκειο. Καλούμε τους εκπροσώπους των φορέων και της τοπικής κοινωνίας που βρίσκονται στο Δ.Σ. να εκφράσουν την αντίθεση τους και να μη ψηφίσουν την πρόταση γιατί έτσι τη νομιμοποιούν. Όταν μια πόλη διαμαρτύρεται δεν μπορεί ο Δήμος και το Δ.Σ. να νομιμοποιούν τέτοιες αποφάσεις. Εμείς αγωνιζόμαστε βήμα- βήμα ώστε να αλλάξει αυτή η απόφαση και δεν πρόκειται να δεχτούμε καμιά άδικη απόφαση».
Ο περιφερειακός σύμβουλος Παύλος Τσότσος δήλωσε με την σειρά του «ήρθαμε σήμερα εδώ από το μεγάλο ενδιαφέρον μας για την υγεία των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας. Δεν αντιδικούμε με καμιά πόλη ή νοσοκομείο αλλά αυτό που μας ενδιαφέρει είναι η καλυτέρευση της υγείας των πολιτών στην Δυτική Μακεδονία. Αυτό που θέλουμε είναι γίνει σωστή κατανομή για να έχουν οι πολίτες καλύτερη παροχή υγείας. Θα πρέπει αυτό να γίνει κατανοητό σε όλους ότι το ενδιαφέρον μας είναι μόνο η υγεία των πολιτών».
Ο Γιώργος Παπαδόπουλος με τη σειρά του δήλωσε «κατανοούμε τις αιτιάσεις των εργαζομένων και την αντίθεση τους στα σχέδια του υπουργείου να υποβαθμίσει για μια ακόμα φορά το Μποδοσάκειο, φέρνοντας το στο σημείο να μη μπορεί να παρέχει υγεία αντάξια των κατοίκων. Ήμαστε εδώ για να συμπαρασταθούμε σε αυτούς, εμείς η ομάδα των 12 και θα υπάρχει και συνέχεια».
Ο περιφερειακός σύμβουλος Φλώρινας Γιάννης Κιοσσές με την σειρά του δήλωσε « εκπροσωπώντας την περιφερειακή ενότητα Φλώρινας, κυρίως τον αντιπεριφερειάρχη Φλώρινας κ. Ηλιάδη  και κυρίως τους υπόλοιπους περιφερειακούς συμβούλους, θέλω να μεταφέρω την αντίθεση στις προσπάθειες υποβάθμισης του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου, τη στήριξη στα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων και την στήριξη στην αύξηση των κλινών και των γιατρών.
Θέλω να πω ότι στην ιστορία μένουν αυτοί που στέλνουν κάποιους στο εκτελεστικό αποσπάσιμα και όχι το αποσπάσιμα που εκτελεί».
Τέλος ο Αντώνης Νίκου δήλωσε «η σημερινή μας απόφαση για κατάληψη της αίθουσας όπου θα γινόταν το Δ.Σ. του Μποδοσάκειου με θέμα την αλλαγή του οργανογράμματος είναι λόγω του ενδιαφέροντος μας να μπουν σε άλλη σκέψη και κατεύθυνση το θέμα της υγείας στην περιοχή. Η απόφαση του υπουργείου που είναι προαποφασισμένη και κατευθυνόμενη νομίζω ότι δεν θα βοηθήσει τα θέματα υγείας και θα υποβαθμίσει το Μποδοσάκειο. Η λογική που πρέπει να επικρατήσει είναι σε συνεργασία με τους εργαζόμενους και την τοπική κοινωνία είναι να εξεταστεί το οργανόγραμμα και να μπει σε ένα πλαίσιο λειτουργικότητας και βελτίωση της υγείας της περιοχής».
Τέλος η υπέρ-διοικήτρια των δύο νοσοκομείων Τάσα Μπούρτσου δήλωσε με την σειρά της «σήμερα θα συνεδριάσει το Δ.Σ. του νοσοκομείου με 3 θέματα στην ημερήσια διάταξη με πιο βασικό την μετατροπή του οργανισμού με βάση τα δεδομένα που έχουν προέλθει από τις τελευταίες υπουργικές αποφάσεις για τον αριθμό των κλινών και των γιατρών σε κάθε νοσοκομείο. Δηλαδή 200 κλίνες εδώ και με βάση τον οργανισμό του νοσοκομείου που έχει 59 εγκεκριμένες θέσεις με αντίστοιχα ΦΕΚ που διαχρονικά έχει αποκτήσει το νοσοκομείο. Οπότε καλούμαστε εμείς σε ένα προσχέδιο της 3ης Υ. ΠΕ. που προτείνει εσωτερικές συνενώσεις και διάφορες κατανομές να τροποποιήσουμε τον οργανισμό του νοσοκομείου με βάση τη δική μας πρόταση. Δηλαδή θα αλλαχθεί έχοντας λάβει όλες τις εισηγήσεις και του επιστημονικού προσωπικού και των διευθυντών (όσων ανταποκρίθηκαν πάντως), αφού γίνει μια ουσιαστική συζήτηση και με βάση τους στόχους που θέλουμε να πάμε αύριο το νοσοκομείο. Προγραμματίζουμε σε μια μικρή χρονική βάση τηρουμένων των δεδομένων και της δύσκολης κατάστασης της χώρας αλλά και στη πορεία, επειδή είναι ένας δυναμικός οργανισμός του Μποδοσάκειο και εξελίσσεται στην πορεία του χρόνου και έτσι όταν στο μέλλον κατασκευαστεί και η ογκολογική πτέρυγα με 4000 τ.μ. θα υπάρξουν και άλλες αλλαγές. Αλλά με βάση τα σημερινά δεδομένα και σύμφωνα με το ισχύον πλαίσιο θα κάνουμε αυτό που είναι σωστό και θα προτείνει τις δικές της επιλογές για την λειτουργία του Μποδοσάκειου. Καμία θέση του οργανισμού δεν μειώνεται και στους γιατρούς και στο προσωπικό. Από εκεί και πέρα και οι οργανικές θέσεις παραμένουν αλλά και εμείς διαπιστώσαμε το εξής οξύμωρο. Σύμφωνα με το προεδρικό διάταγμα που αφορά τους συντελεστές που καθορίζουν τον αριθμό των οργανικών θέσεων σε ένα νοσοκομείο, το Μποδοσάκειο με τις 250 κλίνες που είχε μέχρι πρόσφατα θα έπρεπε να έχει 330 οργανικές θέσεις νοσηλευτικού προσωπικού. Στον οργανισμό όμως είχε 210.
Η σημερινή συγκυρία οδηγεί σε συρρίκνωση οργανισμών. Εδώ όμως παραμένουν ως έχουν. Αυτά  έπρεπε να γίνουν τα προηγούμενα χρόνια όταν επιτρεπόταν από τις συνθήκες και να είχαν αυξηθεί και ο αριθμός των γιατρών αλλά και του νοσηλευτικού προσωπικού και των άλλων θέσεων. Δυστυχώς αυτά δεν έγιναν και έτσι αυτά που είναι δεδομένα σήμερα είναι ψηφισμένα με ΦΕΚ και με βάση αυτά θα κάνουμε ότι καλύτερο ως διοίκηση για το νοσοκομείο».   

Τρίτη 27 Σεπτεμβρίου 2011

ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ Ο ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ




  Με ποδηλατοδρομία για μικρούς και μεγάλους ο δήμος Εορδαίας συμμετείχε και φέτος (για 4η χρονιά) στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Μετακίνησης σε συνεργασία με την Τροχαία, τη Δημοτική Αστυνομία, την Πυροσβεστική, το ΕΚΑΒ και τους Εθελοντές διασώστες της Πτολεμαΐδας. Στόχος του δήμου ήταν να ευαισθητοποιηθούν τα παιδιά και οι μεγάλοι ώστε να χρησιμοποιούν τα ποδήλατά για τις μετακινήσεις μέσα στην πόλη καθώς η Πτολεμαΐδα είναι επίπεδη και προσφέρεται για τη χρήση του ποδηλάτου ενώ παράλληλα πρέπει να αναπτυχθεί συνείδηση πάνω σε θέματα περιβάλλοντος και στη μείωση των εκπομπών διοξειδίου του άνθρακα που προκαλεί η χρήση του αυτοκινήτου.Είναι υπόθεση όλων μας να υιοθετήσουμε το ποδήλατο ως τρόπο μετακίνησης, με στόχο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και να αλλάξουμε τη φυσιογνωμία της. Ο ποδηλατικός γύρος Πτολεμαΐδας είχε ως αφετηρία το πάρκο εκτάκτων αναγκών ενώ ο τερματισμός έγινε στην κεντρική πλατεία Πτολεμαϊδας. Στους συμμετέχοντες ποδηλάτες κληρώθηκε ένα ποδήλατο και παράλληλα απονεμήθηκαν αναμνηστικοί τιμητικοί έπαινοι.
  ΠΗΓΗ WWW.EORDAIA.ORG

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ - ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΡΟΧΑΙΑΣ ΣΤΟ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ


Παρασκευή 23 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΤΗΣΙΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΥΓΡΩΝ, ΗΛΕΚΤΡΟΛΥΤΩΝ & ΟΞΕΟΒΑΣΙΚΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΣΤΗ ΒΛΑΣΤΗ ΕΟΡΔΑΙΑΣ










ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ - ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ 
ΦΛΩΡΙΝΗΣ 
ΠΡΕΣΠΩΝ & ΕΟΡΔΑΙΑΣ 


ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ 
ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ 
ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ

ΙΕΡΑ ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ 
ΣΑΒΒΑΤΟ 
24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ  2011 




ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ 

ΣΑΣ ΠΡΟΣΚΑΛΟΥΜΕ 
ΣΤΗΝ ΠΑΝΗΓΥΡΗ  ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ 
ΑΓΙΑΣ ΘΕΚΛΑΣ ΜΗΛΟΧΩΡΙΟΥ ΤΗΝ 
24η ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2011 ΣΥΜΦΩΝΑ 
ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 


ΜΕ ΤΙΜΗ 

Ο ΕΦΗΜΕΡΙΟΣ 


ΑΡΧΙΜ. ΞΕΝΙΤΟΠΟΥΛΟΣ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΟΣ 



ΤΟ ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ 



ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ 

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 23 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 
ΚΑΙ ΩΡΑ 19.00

ΜΕΓΑΣ ΠΑΝΗΓΥΡΙΚΟΣ ΕΣΠΕΡΙΝΟΣ 
ΜΕΤΑ ΑΡΤΟΚΛΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΛΙΤΑΝΕΙΑΣ 
( ΜΕ ΠΕΡΙΦΟΡΑ ΤΗΣ ΙΕΡΑΣ ΕΙΚΟΝΟΣ )

ΣΑΒΒΑΤΟ 24 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 
ΚΑΙ ΩΡΑ 7.30 π.μ 
ΑΡΧΙΕΡΑΤΙΚΗ ΘΕΙΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ 
ΧΟΡΟΣΤΑΤΟΥΝΤΟΣ ΤΟΥ 
ΣΕΒΑΣΜΙΩΤΑΤΟΥ 
ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ ΜΑΣ 
Κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ

ΝΕΟΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΔΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΜΠΟΥΡΗΣ



Νέος Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας αναδείχθηκε ο δημοτικός σύμβουλος της συμπολίτευσης
κ. Γιώργος Καμπούρης εκπαιδευτικός.
Στην ειδική συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου,                   
που έγινε στις 22 Σεπτεμβρίου 2011 στις 20.30΄,                          
για την εκλογή νέου Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου                        
ήταν παρόντα 30 από τα 33 μέλη του Δ.Σ. Δ. Εορδαίας.
Με 28 υπέρ, 1 λευκό & 1 αποχή ο Γιώργος Καμπούρης αναδείχθηκε νέος πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Ο νέος πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας,
δήλωσε μετά την εκλογή του:                                                 
«θα ήθελα να ευχαριστήσω τη δήμαρχο για τη τιμή που μου έκανε αλλά
και όλο το δημοτικό συμβούλιο με το οποίο εύχομαι να έχουμε
μια άψογη συνεργασία.                                                              
Η τιμή είναι πολύ μεγάλη όπως και η ευθύνη.  Θα  προσπαθήσω να διατηρήσω μια συνοχή, η προεδρεία μου να διέπεται από αμεροληψία, αντικειμενικότητα και να βασίζεται πάνω στο κανονισμό λειτουργίας. Θα προσπαθήσω να συνεργαστώ με τους επικεφαλής των παρατάξεων και τους δημοτικούς συμβούλους για να πετύχουμε τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΡΩΤΗ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΗΜΩΝ (ΠΕΔ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΕΚΛΕΧΘΗΚΕ Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΒΡΥΖΙΔΟΥ





Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου εξελέγη πρώτη Πρόεδρος
της Περιφερειακής Ένωσης Δήμων (ΠΕΔ) Δυτικής Μακεδονίας.
Στην εκλογική διαδικασία που πραγματοποιήθηκε
το απόγευμα της Πέμπτης 22 Σεπτεμβρίου 2011,
η Δήμαρχος Εορδαίας έλαβε 12 ψήφους
έναντι 9 ψήφων του κ. Λάζαρου Μαλούτα Δημάρχου Κοζάνης.
Αντιπρόεδρος στην ίδια διαδικασία αναδείχθηκε η κα Άννα Νανοπούλου,
ενώ γραμματέας ο κ.Δημήτριος Καραστέργιος.
Στην Εκτελεστική Επιτροπή εκλέχθηκαν
ο κ. Μ. Μακρυγιάννης και η κα Μ. Τερζοπούλου



ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΕΙΔΙΚΗ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ





ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ                      Πτολεμαΐδα :16-9-2011
ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤ. ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ                  Αριθμ. Πρωτ. : 42146
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ                                
……                                       
ΠΡΟΣ:   
Τη Δήμαρχο και 
τα  Τακτικά μέλη 
του Δημοτικού  Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας    

ΘΕΜΑ:   Πρόσκληση   προς  τα   τακτικά μέλη Δημοτικού Συμβουλίου για την εκλογή Προέδρου Δημοτικού Συμβουλίου

Παρακαλείσθε όπως προσέλθετε στο Δημοτικό κατάστημα  στις 22 Σεπτεμβρίου , ημέρα  Πέμπτη  και ώρα 8:30 , ώστε να διεξαχθεί η προβλεπόμενη από το άρθρα 64  του Ν. 3852/ 2010 εκλογή Πρόεδρου Δημοτικού Συμβουλίου
                                           Ο προεδρεύων Σύμβουλος
                                                            Στέφανος Μπίγγας


Τετάρτη 21 Σεπτεμβρίου 2011

ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΓΥΡΟΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ




Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου προσκαλεί μικρούς και μεγάλους να λάβουν μέρος στο γύρο της Πτολεμαϊδας με ποδήλατο, την Κυριακή 25 Σεπτεμβρίου 2011 συμμετέχοντας έτσι ενεργά στις εκδηλώσεις για την ευρωπαϊκή εβδομάδα μετακίνησης.
Η εκκίνηση θα γίνει στις 11:00 στο πάρκο εκτάκτων αναγκών, ενώ ο τερματισμός θα γίνει στην κεντρική πλατεία.
Είναι υπόθεση όλων μας να υιοθετήσουμε το ποδήλατο ως τρόπο μετακίνησης, με στόχο να αναβαθμίσουμε την ποιότητα ζωής στην πόλη μας και να αλλάξουμε την φυσιογνωμία της.



Σάββατο 17 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΓΙΑΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗ ΝΕΑ ΩΔΕΙΑΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ







ΒΑΡΒΟΥΤΕΙΟ ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΩΔΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Δήμητρας 1, 50200 Πτολεμαΐδα
2463053503
vdo.weebly.com

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

   Την Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011 και ώρα 11.00 στο πρωί,  στο χώρο του Ωδείου, θα τελεστεί ο αγιασμός για την καινούρια ωδειακή χρονιά. Η παρουσία σας θα ήταν μεγάλη χαρά για μας.

Το Βαρβούτειο Δημοτικό Ωδείο Πτολεμαΐδας ξεκίνησε τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου τη φετινή ωδειακή χρονιά με τις εγγραφές να συνεχίζονται μέχρι τέλος Σεπτεμβρίου σε όλες τις σχολές και τα τμήματά του και συγκεκριμένα:
·         Σχολή πιάνου
·         Σχολή κλασικής κιθάρας
·         Σχολή βιολιού και βιολοντσέλου
·         Σχολή φλάουτου και κλαρινέτου
·         Σχολή Ανωτέρων Θεωρητικών
·         Σχολή Μονωδίας (με δυνατότητα παρακολούθησης μαθημάτων ορθοφωνίας και σωστής αναπνοής)
·         Σχολή σύγχρονης μουσικής (ηλεκτρική κιθάρα και ντράμς)
·         Σχολή Βυζαντινής Μουσικής
·         Σχολή ακορντεόν και αρμονίου
·         Τμήματα προετοιμασίας για την εισαγωγή σε ΑΕΙ και ΤΕΙ (ταχύρυθμα και ολιγομελή)

Επίσης, συνεχίζονται τα δωρεάν τμήματα μουσικής προπαιδείας που απευθύνονται σε παιδάκια από 4 ετών και πάνω, μια εισαγωγή στον κόσμο της μουσικής μέσα από μουσικά παιχνίδια και ακροάσεις έργων.






Η Δήμαρχος    

Παρασκευή Βρυζίδου


           Ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής    


     Λάζαρος Τσαβδαρίδης  


Η Πρόεδρος ΔΣ
      

    Κρυσταλλίδου Θεοπίστη       






Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΔΙΚΤΥΟΥ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ - ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΙΔΑΣ



Δ Ε Λ Τ Ι Ο    Τ Υ Π Ο Υ
ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ
Εθνικής Αντίστασης 11- Πτολεμαΐδα, 50200 - Τηλ.: 2463054420 - Fax.: 2463054423
Πτολεμαΐδα: 07-09-2011
Αρ. Πρωτ.:   4446 
Δ Ε Λ Τ Ι Ο Τ Υ Π Ο Υ

1.  Η Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.) ανακοινώνει ότι πρόκειται να επεκταθεί το Δίκτυο Τηλεθέρμανσης στο τμήμα της πόλης που περικλείεται από τις παρακάτω οδούς: Ι. Δραγούμη, Βορείου Ηπείρου, Ανδριανουπόλεως, Σουρμένων, Μανουηλαντών, Οικοτροφείου, Οικονομίδου, Λασάνη, Ελ. Βενιζέλου, Ελευθερίας, Οικοτροφείου, Γ. Καραισκάκη.
Πιο συγκεκριμένα το δίκτυο τηλεθέρμανσης θα επεκταθεί στις παρακάτω οδούς:
Ø       Οδός Ιωνος Δραγούμη.
Ø       Οδός Θ. Κολοκοτρώνη.
Ø       Οδός Γερμανού Καραβαγγέλη.
Ø       Οδός Οικοτροφείου.
Ø       Οδός Καραϊσκάκη.
Ø       Οδός Κουντουριώτη.
Ø       Οδός Ελευθερίας (από οδό Ι.Δραγούμη έως οδό Ελ. Βενιζέλου).
Ø       Οδός Βορείου Ηπείρου.
Ø       Οδός Θεμιστοκλέους (από οδό Ανδριανουπόλεως Ελευθερίας έως οδό Ελευθερίας).
Ø       Οδός Αρχιγένους.
Ø       Οδός Μαγνησίας (από οδό Ανδριανουπόλεως έως οδό Αρχιγένους).
Ø       Οδός Οικοτροφείου.
Ø       Οδός Ανδριανουπόλεως (από οδό Επιβατών έως οδό Σουρμένων).
Ø       Οδός Σουρμένων (από οδό Ανδριανουπόλεως έως οδό Μανουηλαντών).
Ø       Οδός Μανουηλαντών (από οδό Σουρμένων έως οδό Οικοτροφείου).
Ø       Οδός Οικονομίδου.
Ø       Οδός Λασάνη.
Ø       Οδός Αντιγόνου.
Ø       Οδός Φιλώτα.
Ø       Οδός Ελ. Βενιζέλου (από οδό Λασάνη έως οδό Ελευθερίας).
2.  Οι παροχές καθώς και οι σωληνώσεις από το πεζοδρόμιο ως τα λεβητοστάσια των οικοδομών θα κατασκευαστούν ταυτόχρονα με το δίκτυο ΜΟΝΟΝ για όσες οικοδομές θα δηλώσουν πριν από την έναρξη κατασκευής του δικτύου ότι θα συνδεθούν με την Τηλεθέρμανση. Για τον σκοπό αυτό τα συνεργεία της Δ.Ε.ΤΗ.Π. θα εκτελούν καταγραφές στις οικοδομές των παραπάνω οδών από την Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011 έως την Παρασκευή 18 Νοεμβρίου 2011. Έτσι εξασφαλίζεται η προμήθεια υλικών και η εκτέλεση εργασιών αποκλειστικά για κάθε σύνδεση καθώς και η καλή λειτουργία των δικτύων.
3.  Για όσες οικοδομές δεν δηλώσουν την σύνδεση τους με την τηλεθέρμανση κατά την διάρκεια των καταγραφών, η σύνδεση τους θα γίνει στο μέλλον ανάλογα με τον προγραμματισμό και τις δυνατότητες της ΔΕΤΗΠ.
4.  Η Δήλωση Σύνδεσης με την τηλεθέρμανση περιλαμβάνει τα εξής:
4.1. Την ΥΠΟΓΡΑΦΗ Υπεύθυνης Δήλωσης (του Ν.1599/1986) από τους ενδιαφερόμενους ιδιοκτήτες ή διαχειριστές ή πληρεξούσιους τους στην οποία θα δηλώνεται ότι θα συνάψουν όταν ειδοποιηθούν Συμβόλαιο Παροχής Θερμικής Ενέργειας με την ΔΕΤΗΠ.
4.2. Την ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΚΑΙ ΣΥΝΑΠΟΔΟΧΗ στα Έντυπα Καταγραφής που περιέχουν: Α) Την όδευση (διαδρομή) των σωληνώσεων (μέσα στην ιδιοκτησία τους) και Β) Την θέση εγκατάστασης του Θερμικού Υποσταθμού (Πίνακα) της οικοδομής.
5.  Με την δήλωση σύνδεσης δεν καταβάλλεται κανένα ποσόν στην Δ.Ε.ΤΗ.Π.

ΚΟΣΤΟΣ ΤΕΛΩΝ ΣΥΝΔΕΣΗΣ


1.  Τα Τέλη Σύνδεσης υπολογίζονται με τιμολόγηση ανά τετραγωνικό μέτρο μικτής επιφανείας και  είναι ενιαία σε όλες τις ζώνες της τηλεθέρμανσης.
2.  Το Τέλος σύνδεσης καθορίζεται σε 12,55 € πλέον ΦΠΑ 23% δηλαδή 15,44 € ανά τετραγωνικό μέτρο μικτής επιφάνειας.
3.  Ελάχιστη καταβολή ανεξαρτήτως εμβαδού 1.544 €, που αντιστοιχεί σε διαμερίσματα-καταστήματα μικτού εμβαδού έως 100 τ.μ.
4.  Εγγύηση : 100€ ανά αυτόνομο διαιρετό χώρο, που καταβάλλεται με την υπογραφή των συμβολαίων.
5.  Η εξόφληση των Τελών Σύνδεσης γίνεται εφ’ άπαξ ή με δόσεις , ως εξής :
α.   Εφ` άπαξ εξόφληση Τελών Σύνδεσης με έκπτωση 10%. Ομοίως έκπτωση 10% επί του υπολοίπου ποσού, όταν εξοφλούνται 4 δόσεις και άνω.
ή
β.    Προκαταβολή του 20% των Τελών Σύνδεσης και του ποσού της Εγγύησης με την υπογραφή του Συμβολαίου και 10 ισόποσες μηνιαίες δόσεις.

Πληροφορίες και διευκρινίσεις για τις προϋποθέσεις και τις διαδικασίες σύνδεσης δίνονται από το Γραφείο Κοινού της Δ.Ε.ΤΗ.Π. τηλ.: 2463055743 και 2463054420. 

Σ Α Σ    Ε Υ Χ Α Ρ Ι Σ Τ Ο Υ Μ Ε
ΓΙΑ ΤΗΝ Δ.Ε.ΤΗ.Π.

 

Η ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ