Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012

ΓΙΟΡΤΕΣ ΤΗΣ ΓΗΣ ΣΤΗΝ Τ.Κ ΒΛΑΣΤΗΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ - 12 ΕΩΣ 15 ΙΟΥΛΙΟΥ

η αφίσα του 2012


Το αναλυτικό πρόγραμμα

Πέμπτη 12 Ιουλίου 2012
Los Mujeros (9.30 μ.μ.)
Mια swing-balkan collectiva με ισχυρές επιρροές από τον παραδοσιακό, πολυεθνικό ήχο των νότιων Βαλκανίων, "χειροποίητη" μουσική, συγχρονισμένη στα δεδομένα του 21ου αιώνα.
Συναπάντημα λύρας (Κώστας Παναγιωτίδης - Κώστας Κυριτσάκης) (11.30 μ.μ.)
Δύο δεξιοτέχνες λυράρηδες, στην ποντιακή λύρα ο πρώτος, στην κρητική ο δεύτερος, μαζί με νταούλι και λαούτο, σε ένα κεφάτο πρόγραμμα που αναμιγνύει χορούς και παραδόσεις.

Παρασκευή 13 Ιουλίου 2012
Soup (9.30 μ.μ.)
Μια νεανική μουσική παρέα από την Κοζάνη, με grunge, funk και reggea ήχο που δένεται με rock διάθεση. Η ένταση, η ζωντάνια, ο ρυθμός και η μελωδία είναι στοιχεία που σιγο-βράζουνε μέσα σε αυτή την σούπα.
Balkan Colla (x cabaret Balkan) (10.30 μ.μ.)
H Balkan Colla δεν είναι αναψυκτικό! Eίναι 5 μουσικοί που έχουν αποκωδικοποιή-σει τις Balkan διαθέσεις των ACDC, Black Eyed Peas, Metallica κ.α. Βγαλμένοι μέσα από την Rock-Punk-Pop σκήνη των Balkan Beat Box, Gogol Bordelo και Shantel, επιστρέφουν κατασταλαγμένοι με απώτερο σκοπό να σας propabantisoun!
· Yacine & The Oriental Groove (Ισπανία) (12.00 μ.μ.)
Ένα γκρουπ γεμάτο ενέργεια, ηλεκτρικό αλλά και παραδοσιακό αραβικό ήχο, ρυθμούς που μπλέκονται μεταξύ τους, μουσικές καινοτομίες και απρόσμενες εναλλαγές! Δεν πρόκειται για άλλη μια φορά για ένα "fusion" ή για μια αναζήτηση του εξωτικού ηχοχρώματος. Οι Yacine & The Oriental Groove αναπαράγουν τον νέο ήχο της urban μουσικής της Μεσογείου.

Σάββατο 14 Ιουλίου 2012
Koco King Agusevi Orkestar, Celal Agusev (FYROM) (9.30 μ.μ.)
Σ' αυτή τη γωνιά της γης τα χάλκινα πνευστά ζεσταίνουν την ψυχή του πληθυσμού της και η τρομπέτα είναι αναμφισβήτητα το κορυφαίο όργανο, που παραδοσιακά συνοδεύει κάθε σημαντικό γεγονός. Δεν θα μπορούσαν να λείπουν και από τις Γιορτές της Γης. Φιλοξενούμε λοιπόν, φέτος την Koco King Agusevi Orkestar, του Celal Agusev από την Στρούμνιτσα της γειτονικής μας FYROM.
BAiLdSA (10.30 μ.μ.)
Ένα γκρουπ από τη Θεσσαλονίκη που συνδυάζει βαλκανικούς ήχους και τσιγγάνικες μελωδίες με post punk αισθητική. Το ύφος της μπάντας τροποποιήθηκε σταδιακά μπολιάζοντας με νέα στοιχεία ska, reggae, rap το ήδη υπάρχον βαλκανικό γυφτοπάνκ υπόβαθρο.
· Tarantavirus (Ιταλία) (12.00 μ.μ.)
Οι ΤarantaVirus, είναι ένα project της μουσικής κολλεκτίβας 11/8 Records και του κορυφαίου τρομπετίστα Cesare Dell' Anna (τους γνωρίσαμε και πέρσι όταν συμμετείχαν στις Γιορτές της Γης με ένα άλλο project, τους Opa Cupa). Εκπροσωπεί την "μείξη" του μεσογειακού πνεύματος και των νέων ηλεκτρονικών τεχνολογιών, δημιουργημένη για ένα νεανικό και underground  μουσικό γούστο. Οι ενορχηστρώσεις τους ενσωματώνουν την επιρροή της world μουσικής και τον ρυθμών της, έτσι ώστε να ανανεώνουν την παραδοσιακή μουσική του Salento με τζαζ και ηλεκτρονικές αναζητήσεις.

Κυριακή 17 Ιουλίου 2011
Γλέντι στο δάσος (2.00 το μεσημέρι)
Έχει καθιερωθεί πλέον, κάθε χρόνο το διονυσιακό γλέντι της Κυριακής, μέσα στο δάσος είναι το χαρακτηριστικό των Γιορτών της Γης. Γι' αυτό μην ξεχάσετε να φέρετε μαζί σας το όργανό σας, θα χρειαστεί για το ατέλειωτο τζαμάρισμα που θα ακολουθήσει. Φέτος πάντως το γλέντι αρχίζει με τα χάλκινα της Koco King Agusevi Orkestar. Και οι χοροί θα κρατήσουν μέχρι τελικής πτώσεως.