Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 24 Ιουλίου 2012

ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥΣ ΟΙ ΔΗΜΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΥΝΕΧΕΙΣ ΠΕΡΙΚΟΠΕΣ ΣΤΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΤΟΥΣ. ΟΙ ΔΗΜΑΡΧΟΙ ΑΠΕΙΛΟΥΝ ΜΕ ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ

 

Τι λένε οι δήμαρχοι της περιοχής
Για άλλη μια φορά μέσα σε ένα χρόνο οι δήμαρχοι κρούουν στην πολιτεία τον κώδωνα του κινδύνου ότι έχουν φθάσει στα όρια τους, λόγω των συνεχών περικοπών που τους επιβάλλονται.
Περίπου 300 εκ.ευρώ οφείλει η πολιτεία στους δήμους από τα παρελθόντα έτη, ποσό που θα δώσει σημαντική ανακούφιση και θα βοηθήσει στην έναρξη αναπτυξιακών έργων, όπως υποστηρίζουν οι δήμαρχοι.

«Έχουμε φθάσει σε κατάσταση απελπιστική, ενώ υπάρχουν πλέον πάνω από πενήντα δήμοι που δεν μπορούν να πληρώσουν το προσωπικό τους. Επίσης, τέθηκε στη συζήτηση στην ΚΕΔΕ το θέμα της απόφασης ομαδικής παραίτησης των δημάρχων της Ελλάδας, διότι δεν ξέρουμε πραγματικά τι άλλο να κάνουμε με αυτό το δυσβάσταχτο φορτίο που είναι στις πλάτες μας»
τόνισε η πρόεδρος της ΠΕΔ και δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου
που ήταν παρούσα στην τελευταία συνάντηση του αυτοδιοικητικού οργάνου με τη νέα ηγεσία του υπουργείου Εσωτερικών.
Η κ. Βρυζίδου πρόσθεσε ότι «αυτή είναι η τελευταία παράταση που δίδεται, καθώς ανέλαβε νέος υπουργός».

Τα προγράμματα δημοσίων επενδύσεων στερούνται χρηματοδότησης, η ΣΑΤΑ είναι περιορισμένη όσο δεν πάει και καθυστερεί, ενώ πόροι από το πρόγραμμα ΘΗΣΕΑΣ δεν έχουν ακόμη καταβληθεί. Αυτή είναι το σκηνικό που αντιμετωπίζουν οι δήμοι με αποτέλεσμα σε συνδυασμό με τη συγκυρία να υπάρχει τεράστια δυσλειτουργία δήμους, ελλείψεις σε προσωπικό και μια σειρά καθημερινών προβλημάτων.
«Ζητούμε να γίνουν σεβαστές οι δεσμεύσεις, καθώς οι δήμοι δεν τα βγάζουν πλέον πέρα» τονίζει ο δήμαρχος Κοζάνης Λάζαρος Μαλούτας. Οι δήμαρχοι εκφράζουν φόβους πως η πολιτεία θέλει να τους εξαναγκάσει σε απολύσεις μόνιμου προσωπικού, αφού δεν καταβάλλονται τα οφειλόμενα
«Από 1/1/11 έως 31/3/12 η χρηματοδότηση είναι μειωμένη κατά 27%, οπότε καταλαβαίνει κανείς πόσο δύσκολο είναι να δουλέψει ένας δήμος με τόσο περιορισμένη χρηματοδότηση» λέει ο δήμαρχος Σερβίων-Βελβεντού Βασίλης Κωνσταντόπουλος.
Όλοι τελούν εν αναμονή των αποφάσεων πλέον των κεντρικών αυτοδιοικητικών οργάνων που θα φέρει ένας δύσκολος Σεπτέμβρης.
Σωκράτης Μουτίδης-www.kozani.tv