Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Ιουλίου 2012

ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΠΑΙΔΙΚΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ




ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΝΠΔΔ  «ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π»                                                       Πτολεμαΐδα 03-07-12     

                            


Δελτίο Τύπου 

Τίτλος: Οργάνωση Βρεφονηπιακού και Παιδικών Σταθμών Δήμου Εορδαίας
Ο Δήμος Εορδαίας και το ΝΠΔΔ  ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π έχει εκπονήσει ένα συνολικό σχέδιο αναβάθμισης των παρεχόμενων υπηρεσιών  του βρεφονηπιακού και των παιδικών σταθμών της χωρικής του ενότητας.
Εκμεταλλευόμενος τις ευκαιρίες χρηματοδότησης μέσα από το ΕΣΠΑ και το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας, ο Δήμος Εορδαίας έχει υποβάλει προτάσεις και είναι έτοιμος να υλοποιήσει προγράμματα συνολικής αξίας άνω των 400.000 ευρώ.
Συγκεκριμένα, έχει ήδη εγκριθεί από το ΠΕΠ Δυτικής Μακεδονίας η Δράση  «Προμήθεια Εξοπλισμού Βρεφονηπιακών και Παιδικών Σταθμών Δήμου Εορδαίας», συνολικού προϋπολογισμού 170.897,64 ευρώ. Η πρόταση περιλαμβάνει την προμήθεια εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού υλικού, τόσο εσωτερικού όσο και εξωτερικού χώρου (π.χ. αθλοπαιδιές, παιχνίδια, μουσικά όργανα, βιβλία, έπιπλα κ.λ.π.). Με τα υλικά αυτά καλύπτονται βασικές ανάγκες λειτουργίας των δομών του Δήμου Εορδαίας, αναβαθμίζοντας ουσιαστικά το επίπεδο των παρεχόμενων υπηρεσιών, τόσο για τα παιδιά όσο και για τους ωφελούμενους γονείς.
Παράλληλα, για πρώτη φορά, ο Δήμος Εορδαίας υπέβαλλε πρόταση στο πλαίσιο της δράσης «Εναρμόνιση Οικογενειακής και Επαγγελματικής Ζωής», της Ελληνικής Εταιρείας Τοπικής Ανάπτυξης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Ε.Τ.Α.Α. Α.Ε.), έτσι ώστε να παρέχει, όπως και οι ιδιωτικοί σταθμοί της επικράτειας, τη δυνατότητα σε πάνω από 90 ωφελούμενες μητέρες (αυτοαπασχολούμενες, ιδιωτ. Υπαλλήλους και άνεργες) να εξυπηρετηθούν από τις Δομές του Δήμου με παράλληλη χρηματοδότηση της δομής από το ΕΣΠΑ. Ο συνολικός προϋπολογισμός της πρότασης ανέρχεται στις 248.800,00 και η Δράση θα αρχίσει να υλοποιείται με την έναρξη του νέου σχολικού έτους (Σεπτέμβριος  2012).

Πρέπει να σημειωθεί, ότι ο σχεδιασμός και η υλοποίηση αυτών των δράσεων αφορά στο σύνολο της χωρικής ενότητας του Δήμου Εορδαίας , καλύπτοντας απόλυτα τις ανάγκες τόσο των κατοίκων της πόλης της Πτολεμαΐδας , όσο και των υπόλοιπων τοπικών διαμερισμάτων και στις 11 υφιστάμενες δομές.

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε στα γραφεία της ΚΟΙ.Π.ΠΑ.Π. (Δημαρχείο Εορδαίας) και στο τηλέφωνο 2463350119 ή στον Β’ ΔΠΣ  Πτολεμαΐδας και στο τηλέφωνο 2463024638.

                                                                                          Η Πρόεδρος

Θεοπίστη Κρυσταλλίδου