Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 20 Ιουνίου 2011

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΤΡΙΟ ΤΗΣ ΓΕΝΟΠ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΚΑΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΑΗΣ








Σε κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην πόλη της Πτολεμαΐδας,  από την  ΓΕΝΟΠ-ΔΕΗ και   ξεκίνησαν με συλλαλητήριο στο κέντρο της Πόλης συμμετείχε, εκπροσωπώντας την τοπική κοινωνία, η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου παρουσία  των Δημάρχων Δυτικής Μακεδονίας.
Η κ. Βρυζίδου, μιλώντας στην κεντρική πλατεία, τόνισε:
«Η Δυτική Μακεδονία, η περιφερειακή ενότητα Κοζάνης και κυρίως η Εορδαία στήριξαν ενεργειακά  τη χώρα με την παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. Σήμερα, , που η χώρα βρίσκεται σε δύσκολη κατάσταση, αντί να ακουμπήσει σε μια ισχυρή δομή, τη ΔΕΗ, διαφαίνεται ότι επιτρέπει σε μεγάλα συμφέροντα να αποδυναμώσουν τον τόπο.
Θα αντιδράσουμε με κάθε τρόπο γιατί ο πλούτος της περιοχής  ανήκει στην τοπική κοινωνία και δεν επιτρέπεται να χαριστεί σε κανένα».
Στη συνέχεια η κ. Βρυζίδου μετέβη στον ΑΗΣ Πτολεμαΐδας για την συνέχιση των κινητοποιήσεων όπου μαζί με τους εργαζόμενους θέλησε να στείλει το μήνυμα :
«Βρίσκομαι εδώ ως πολίτης  , αλλά και ως Δήμαρχος  εκπροσωπώντας  την τοπική  κοινωνία, της οποίας τα συμφέροντα βρίσκονται σε τεράστιο κίνδυνο. Εκτός από τους εργαζόμενους που θα αντιμετωπίσουν προβλήματα με την ιδιωτικοποίηση της επιχείρησης, εφόσον συρρικνωθεί η ΔΕΗ θα αλλάξει ολόκληρη η φυσιογνωμία της περιοχής, γεγονός που θα σημάνει περαιτέρω οικονομική και κοινωνική  υποβάθμιση.
Εμείς δεν θα συμβιβαστούμε, και οι ενδιαφερόμενοι ιδιώτες πρέπει να το ξέρουν αυτό. Νομίζω ότι οι κινητοποιήσεις της ΓΕΝΟΠ ΔΕΗ που γίνονται παρουσία της τοπικής αυτοδιοίκησης και όλων των άλλων φορέων έχουν την έννοια να σταλεί αυτό το μήνυμα, προκειμένου η κεντρική εξουσία να μπορεί να πάρει τέτοιες αποφάσεις, οι οποίες θα στηρίξουν αυτή την επιχείρηση που ήταν και είναι οικονομικό στήριγμα της χώρας.
Εμείς θα είμαστε κοντά στους εργαζομένους και τα συνδικάτα, γιατί έχει αποδειχθεί πως από λάθος κινήσεις έχουν έρθει  μέχρι σήμερα πολλές και αρνητικές εξελίξεις».