Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 30 Ιουνίου 2011

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΓΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΣΕΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΑΡΠΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΓΩΓΗ, ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΜΗΛΟΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΕΣ ΤΗΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ


«Πρέπει να αποζημιωθούν άμεσα οι μηλοπαραγωγοί της Εορδαίας αλλιώς θα εγκαταλείψουν τη γη τους» δήλωσε ο αντιδήμαρχος Εορδαίας Σοφοκλής Σιδηρόπουλος, κατά τη διάρκεια της σύσκεψης στο δημαρχείο της Πτολεμαϊδας το μεσημέρι της Πέμπτης, με θέμα το πρόβλημα της ακαρπίας που αντιμετωπίζουν οι παραγωγοί της Εορδαίας. Λόγω των πολλών βροχοπτώσεων η ακαρπία στον κάμπο της περιοχής έχει χτυπήσει περίπου το 60% της παραγωγής και οι καλλιεργητές βρίσκονται σε απόγνωση.

«Είναι ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα και η δημοτική αρχή προσπαθεί να κινητοποιήσει την πολιτεία να κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποζημιωθούν και να ενισχυθούν σε αυτή τη δύσκολη οικονομική συγκυρία που διανύουμε» δήλωσε ο αντιδήμαρχος της Εορδαίας Σοφοκλής Σιδηρόπουλος.
«Το θέμα είναι να αναδείξουμε καλύτερα το πρόβλημα για να πετύχουμε αποζημιώσεις για τους παραγωγούς της περιοχής οι οποίοι δεν ξέρουν τι να κάνουν» δήλωσε χαρακτηριστικά ο αντιδήμαρχος αγροτικής ανάπτυξης της Εορδαίας Στέφανος Μπίγγας.
Στη σύσκεψη συμμετείχε ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Πασχάλης Χαρούμενος, εκπρόσωποι των συνεταιρισμών μήλων Πύργων, Μεσοβούνου και Μηλοχωρίου. «Το πρόβλημά μας είναι μεγάλο και η ακαρπία έχει χτυπήσει μεγάλο μέρος της φετινής παραγωγής» δήλωσε ο εκπρόσωπος του συνεταιρισμού των Πύργων Ιωάννης Ταγγίδης. Ο ΕΛΓΑ έχει διαπιστώσει το πρόβλημα στις καλλιέργειες. Ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου Μηλοχωρίου Νίκος Φουρκιώτης δήλωσε πως «πρέπει να ενταχθούν οι παραγωγοί στις αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ ή από το ΠΣΕΑ ούτως ώστε να βγάλουν οι παραγωγοί τα έξοδά τους».
Τέλος ο αρμόδιος αντιπεριφερειάρχης Πασχάλης Χαρούμενος, τόνισε πως η περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας κάνει ενέργειες για να αποζημιωθούν οι αγρότες από τα ΠΣΕΑ όμως, όπως πρόσθεσε, η διαδικασία είναι χρονοβόρα αφού ο σχετικός φάκελος παραδίδεται από τον ΕΛΓΑ στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εκεί υπάρχει η καθυστέρηση.



ΠΗΓΗ WWW.KOZANI.TV