Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 4 Αυγούστου 2011

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 6-8-2011



Μιλούν Στο Video
Παρασκευή Βρυζίδου
Δήμαρχος Εορδαίας
Αντωνία Ορφανίδου
Μέλος Δ.Σ. Σωματείου Εργαζομένων «Μποδοσάκειου» Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας
Χρήστος Κατσίνας
Αντιπρόεδρος Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας

Το σωματείο εργαζόμενων του Γ.Ν. Πτολεμαϊδας «Μποδοσάκειο»   και η Δήμαρχος και το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Εορδαίας οργανώνουν κοινή εκδήλωση (σύσκεψη φορέων) το Σάββατο 6/8/2011 και ώρα 10.30 στον χώρο του Αμφιθεάτρου του Νοσοκομείου καλώντας όλους τους εμπλεκόμενους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας
για να συζητήσουν υπεύθυνα και τεκμηριωμένα το ζήτημα που προέκυψε μετά την απόφαση του Υπουργείου Υγείας για κοινή Διοίκηση των Νοσοκομείων ¨Μαμάτσειου¨ και  ¨Μποδοσάκειου¨, που έχει σαν αποτέλεσμα την αλλαγή του καθεστώτος Διοίκησης του μεγαλύτερου νοσοκομείου της Δυτικής Μακεδονίας με ότι συνεπάγεται από αυτό, όπως και τη μείωση των κλινών του Νοσοκομείου της Πτολεμαΐδας  κατά 50.  


ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ

Η κοινωνία περιμένει εξηγήσεις για την απαξίωση του Μποδοσάκειου νοσοκομείου
Να πάρουν θέση οι βουλευτές και όλοι οι αρμόδιοι φορείς στο θέμα υποβάθμισης του Μποδοσάκειου νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, ενός νοσοκομείου που ανεγέρθηκε για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής, που στηρίχθηκε από την τοπική κοινωνία και κατόπιν αγώνων εξοπλίστηκε και βοήθησε ανθρώπους και έσωσε ζωές.
Τα παραπάνω τόνισε η δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου κατά τη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου που έδωσε το μεσημέρι της Τρίτης με εκπροσώπους των εργαζομένων στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο Πτολεμαΐδας, θέλοντας να απευθύνουν και δημόσια πρόσκληση σε όλους τους ιθύνοντες και τους φορείς της Δυτικής Μακεδονίας στη σύσκεψη που συγκαλούν το Σάββατο 6 Αυγούστου και ώρα 10.30 το πρωί, στο χώρο του Αμφιθεάτρου του Μποδοσάκειου νοσοκομείου.
Δήλωσε ότι η υποβάθμιση αυτή αποτελεί γενικότερη υποβάθμιση της περιοχής και υποτίμηση της βούλησης και της νοημοσύνης των κατοίκων της, διότι «δεν μπόρεσε με επιχειρήματα, με καμία αιτιολογία να εξηγηθεί γιατί ενώ μικρότερα νοσοκομεία έχουν πολύ μικρή μείωση κλινών ή και καθόλου, άλλα νοσοκομεία να έχουν αύξηση κλινών, άλλα νοσοκομεία με τις μισές κλίνες να διατηρούν τις διοικήσεις τους, και πολύ καλώς έγινε, ενώ το νοσοκομείο στον τρίτο μεγαλύτερο δήμο της Βορειοδυτικής Ελλάδας να έχει υποστεί αυτή τη μείωση κλινών (200 από 250) και να μένει ακέφαλο. Θεωρούμε λοιπόν ότι ακόμη και στα ‘χαρτιά’ αν γίνονται κάποιες αυξήσεις κλινών, αφού αυτές δεν μπορούν να υπάρξουν στην πραγματικότητα, κατά μία έννοια φαίνεται ότι γίνεται κάτι θετικό επί της ουσίας όμως εμπαίζουμε την Υγεία».
Θα πρέπει, τόνισε η κ. Βρυζίδου, να αλλάξει η απόφαση του υπουργού Υγείας, κάνοντας διορθωτικές κινήσεις ώστε «να αρθεί η αδικία και να νοιώσουν ασφάλεια οι πολίτες για τον ευαίσθητο χώρο της υγείας». Σε διαφορετική περίπτωση, είπε, «δεν έχουμε άλλο περιθώριο παρά τις κινητοποιήσεις», επισημαίνοντας ότι εάν μέχρι αύριο το απόγευμα δεν κλειστεί ραντεβού της επιτροπής φορέων της Εορδαίας με τον υπουργό Υγείας θα ξεκινήσουν από την Κυριακή κινητοποιήσεις διαρκείας.
Ευχαρίστησε δημόσια δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας, όπως τον δήμαρχο Αμυνταίου, που δηλώνουν δημόσια τη στήριξή τους στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο, καθώς και τον μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Θεόκλητο ο οποίος δημόσια αλλά και με επιστολή του στον υπουργό Υγείας εξέφρασε τη στήριξή του στο Μποδοσάκειο και τον κάλεσε να αλλάξει την απόφασή του.
Την αποφασιστικότητα των εργαζομένων στο Μποδοσάκειο νοσοκομείο να υπερασπίσουν με κάθε τρόπο την μεγαλύτερη και πιο σύγχρονη νοσοκομειακή υποδομή της Δυτικής Μακεδονίας και το ρόλο του ως «κεντρικό νοσοκομείο αναφοράς στη Δυτική Μακεδονία», εξέφρασε η εκπρόσωπος του συλλόγου των εργαζομένων Αντωνία Ορφανίδου. Χαρακτήρισε «απαράδεκτη» την υποβάθμιση του Μποδοσάκειου, τονίζοντας ότι υποβαθμίζοντας το Μποδοσάκειο και περικόπτοντας τις κλίνες του πάνε χαμένα τα εκατομμύρια που δαπανήθηκαν για τον εξοπλισμό του, «πάνε στον κάλαθο των αχρήστων τα χρήματα που δαπανήθηκαν για το Μποδοσάκειο».
Κάλεσμα στη σύσκεψη του Σαββάτου απηύθυνε κι ο εκπρόσωπος των γιατρών του Μποδοσάκειου και αντιπρόεδρος της Ένωσης Νοσοκομειακών Ιατρών Δυτικής Μακεδονίας Χρήστος Κατσίνας, προς όλους τους αρμόδιους φορείς, τους βουλευτές της Δυτικής Μακεδονίας, τον περιφερειάρχη, τους περιφερειακούς συμβούλους, όλους τους δημάρχους της Δυτικής Μακεδονίας, διότι, «πρέπει αυτοί που άπτονται των αρμοδιοτήτων να μας εξηγήσου γιατί οδηγείται το νοσοκομείο σε μείωση των κλινών του, με τι κριτήρια παίρνουν αυτές τις αποφάσεις. Αυτό θέλουμε να το ακούσουμε πριν περάσουμε σε αγωνιστικές κινητοποιήσεις, και νομίζω ότι οφείλουν να παραβρεθούν να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο παίρνονται τέτοιες αποφάσεις που έχουν αρνητικό αντίκτυπο στην κοινωνία μας και στην παροχή υγείας των κατοίκων της ευρύτερης περιοχής».
Ρόη ΒΑΣΒΑΤΕΚΗ - ΠΤΟΛΕΜΑΙΟΣ