Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 5 Αυγούστου 2011

ΠΡΑΞΕΙΣ ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΥ: ΚΙΝΗΜΑ ΕΘΕΛΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ ΕΟΡΔΑΙΑ : ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΡΙΨΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ



ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΣ ΑΠΟ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΟΥ ΣΤΙΒΟΥ ΡΗΞΕΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΑΥΛΕΙΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΟΥ ΠΡΩΗΝ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ
Μιλούν Στο Video
Σωτήρης Μπιλιούσης
Μέλος Συλλόγου Δρομέων Εορδαίας
Αθανάσιο Στογιάννης
Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Εορδαίας
Χρήστος Κεσκερίδης
Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Εορδαίας
Αναστασία Λάτσιου
Μέλος Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Εορδαίας



  Όλο και περισσότερες γίνονται οι εθελοντικές προσπάθειες στην Πτολεμαΐδα που σκοπό έχουν την βελτίωση της εικόνας της πόλης. Έτσι μετά το καθαρισμό του σιντριβανιού από τους Kalairistas που πρώτοι έχουν δώσει το παράδειγμα ήρθε η εθελοντική προσπάθεια του συλλόγου δρομέων και του παλαιστικού κέντρου Εορδαίας οι οποίοι σε συνεργασία με το Δήμο καθάρισαν την περασμένη Τετάρτη τον αύλειο χώρο του πρώτη οικοτροφείου Πτολεμαΐδας και του γηπέδου ρίψεων.
  Ο Σωτήρης Μπιλιούσης Μέλος Συλλόγου Δρομέων Εορδαίας μίλησε για αυτή τη προσπάθεια « μαζευτήκαμε σήμερα εδώ για να καθαρίσουμε το χώρο από τα κλαδιά και τα άχρηστα αντικείμενα. Είναι μια πρωτοβουλία από το σύλλογο δρομέων Εορδαίας σε συνεργασία με το Δήμο και γίνεται για να έχουμε την πόλη μας καθαρή, όπως και οι χώροι άθλησης που ελπίζουμε να είναι καθαροί και να γίνουν περισσότεροι. Γιατί η πόλη μας χρειάζεται τον αθλητισμό και ελπίζω να έχουμε μεγαλύτερη συμμετοχή σε κάθε προσπάθεια που κάνει ο δήμος. Αυτές οι προσπάθειες αφορούν όλους τους πολίτες και για να μιλήσουμε για το δικό μας το σύλλογο ο οποίος ασχολείται με τον ερασιτεχνικό αθλητισμό θέλω να πω τους συμπολίτες μου ότι είναι θέμα υγείας και ζωής και να συμμετέχουν σε ότι προκύπτει στη πόλη τους, να μην αδιαφορούν και να συμμετέχουν και στον αθλητισμό».
  « Ανταποκριθήκαμε στο κάλεσμα που μας έκανε ο κ. Κεσκερίδης και ο δήμος για να καθαρίσουμε τον συγκεκριμένο χώρο. Σίγουρα θα χρησιμοποιηθεί για καλό σκοπό και ήμαστε διατεθειμένοι σε όλες αυτές τις προσπάθειες να βοηθάμε σε ότι αφορά θέματα του Δήμου. Έχουμε στο σύλλογο μας έντονα αναπτυγμένο το αίσθημα του εθελοντισμού και για αυτό ανταποκρινόμαστε σε τέτοια αιτήματα. Εμείς σαν σύλλογος ασχολούμαστε με το τρέξιμο αλλά περνάμε και τέτοια μηνύματα μέσα από το σύλλογο. Επειδή υπάρχουν ελλείψεις προσωπικού στο δήμο μας προσπαθούμε και εμείς από την πλευρά μας να προσφέρουμε ότι είναι δυνατόν» δήλωσε ο Αθανάσιο Στογιάννης Πρόεδρος Συλλόγου Δρομέων Εορδαίας.
  Ο Χρήστος Κεσκερίδης Πρόεδρος Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Εορδαίας τόνισε από την πλευρά του « πήραμε μια πρωτοβουλία με την διοίκηση να καθαρίσουμε τους χώρους που θα παραχωρηθούν στην καινούρια κοινωφελή επιχείρηση, σε συνεργασία με τους δρομείς και το παλαιστικό κέντρο Εορδαίας. Ήταν μια απόφαση δικιά μου επειδή είμαι στο χώρο του αθλητισμού και επειδή μαζί με όλους τους δημοτικούς συμβούλους και τη δήμαρχο αποφασίσαμε ο καθένας στο τομέα του να φροντίσει να κάνει κάτι για την καθαριότητα, μιας και υπάρχει και έλλειψη προσωπικού. Ο κόσμος βλέπει ότι ο δήμος κάνει μια προσπάθεια και κάθε μέρα βλέπω ολοένα και περισσότεροι να συμμετέχουν εθελοντικά στις προσπάθειες αυτές.
  Τέλος η Αναστασία Λάτσιου Μέλος Δ.Σ. Κοινωφελούς Επιχείρησης Δήμου Εορδαίας τόνισε ήταν μια απόφαση του προέδρου και του Δ.Σ. να καθαριστεί αυτός ο χώρος ο οποίος αν διαμορφωθεί μπορεί να χρησιμοποιηθεί για πολλές δραστηριότητες και ότι η καθαριότητα είναι θέμα παιδείας και όλοι πρέπει να συμβάλουν.