Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου 2011

ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΙΔΙΚΟ ΤΕΛΟΣ ΑΚΙΝΗΤΗΣ ΠΕΡΟΥΣΙΑΣ





ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
Κοζάνη, 14-12-2011

ΨΗΦΙΣΜΑ
για το Ειδικό Τέλος Ακίνητης Περιουσίας

Σε μια δύσκολη, σκληρή και παρατεταμένη περίοδο οικονομικής κρίσης στη χώρα μας, ήρθε να προστεθεί και το Ειδικό Τέλος Ακινήτων.
Το ΔΣ της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας εκφράζει την πλήρη αντίθεση του στη λογική είσπραξης του φόρου αυτού μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ, τη στιγμή μάλιστα που η συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών αδυνατούν να ανταποκριθούν πλέον οικονομικά σε βασικά είδη ανάγκης.
Το μέτρο αυτό είναι άδικο γιατί πλήττει κυρίως αδύναμες και ευπαθείς ομάδες της ελληνικής κοινωνίας (χαμηλόμισθους, χαμηλοσυνταξιούχους, ανέργους, απόρους, πολύτεκνους, ΑμεΑ), για τους οποίους θα πρέπει να ληφθεί ειδική μέριμνα και να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής.
Είναι απαράδεκτο ένα κοινωνικό αγαθό όπως είναι το ρεύμα, να μετατρέπεται σε μέσο πίεσης και εκβιασμού των πολιτών με την απειλή ότι σε περίπτωση μη πληρωμής του φόρου θα διακόπτεται η ηλεκτροδότηση.
Τέλος καλείται η ΔΕΗ να μην προχωρήσει σε διακοπή ηλεκτροδοτήσεως κανενός ακινήτου, γιατί θα πληγούν, για άλλη μια φορά , κυρίως οι αδύναμοι και εξαθλιωμένοι πολίτες αυτής της χώρας.