Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 9 Δεκεμβρίου 2011

ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΕΛΑΒΕ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΩΝ ΔΗΜΩΝ




ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου πραγματοποιήθηκε λόγω των εξελίξεων που φαίνεται πως έχουν δρομολογηθεί στον τομέα της ενέργειας. Ουσιαστικά πραγματοποιήθηκε για όσα έχουν δρομολογηθεί για τις λιγνιτικές περιοχές, χωρίς να έχουν ερωτηθεί ή έστω ενημερωθεί οι τοπικές κοινωνίες, που πλήττονται εδώ και χρόνια και θα πληγούν σοβαρότερα.
Στο Διοικητικό Συμβούλιο συζητήθηκαν εκτενώς τα ενδεχόμενα συμβολικών και οριστικών καταλήψεων μονάδων παραγωγής ενέργειας από λιγνίτη. Τελικώς αποφασίστηκε η πραγματοποίηση σειράς επαφών των μελών του Δικτύου Ενεργειακών Δήμων με τον Υπουργό Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, κ. Παπακωνσταντίνου, τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης και Υπουργό Οικονομικών, κ. Ευάγγελο Βενιζέλο, τους Αρχηγούς των Κομμάτων και ενδεχομένως τον Πρωθυπουργό, κ. Λουκά Παπαδήμο, πριν την πραγματοποίηση δυναμικών κινητοποιήσεων.
Στη συνεδρίαση συζητήθηκαν τα πάγια αιτήματα του Δικτύου, όπως η αντίθεση στην ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ, η κατανομή του Τοπικού Πόρου, η επιβολή του λιγνιτοσήμου, η επαναπόδοση των εκτάσεων των ανενεργών ορυχείων, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η ευρωπαϊκή επέκταση του Δικτύου. Τέλος, υπήρξε ομόφωνη απόφαση συμπαράστασης στο Δήμο Μεγαλόπολης που αντιδρά στη χωροθέτηση από την Κυβέρνηση Χώρου Διαχείρισης Βιομηχανικών Αποβλήτων, ο οποίος θα υποβαθμίσει περιβαλλοντικά και αναπτυξιακά την περιοχή του Δήμου Μεγαλόπολης.
Τις επόμενες ημέρες θα πραγματοποιηθούν επαφές για την πραγματοποίηση των συναντήσεων με τους αρμόδιους υπουργούς τους αρχηγούς των κομμάτων και ενδεχομένως και τον Πρωθυπουργό.

Γραφείο Τύπου
Δικτύου Ενεργειακών Δήμων