Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 7 Φεβρουαρίου 2012

ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΙΚΑ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ, ΣΙΑΤΙΣΤΑΣ & ΑΜΥΝΤΑΙΟΥ - ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΠΕΔ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗΣ ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΣΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ


Κοζάνη 6-2-2012
ΠΡΟΣ
Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων
κ. Γ. Κουτρουμάνη
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Διοικητή ΙΚΑ-ΕΤΑΜ
κ. Ρ. Σπυρόπουλο

Kύριε Υπουργέ,
Με αφορμή την πρόσφατη επιστολή του Διοικητή του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ για το νέο οργανωτικό μοντέλο του ιδρύματος, διαπιστώνουμε με έκπληξη ότι μέσα στις προθέσεις του Υπουργείου σας είναι να καταργηθούν τα υποκαταστήματα του ΙΚΑ Πτολεμαϊδας, Σιάτιστας και Αμυνταίου υποβιβάζοντάς τα σε απλά «Γραφεία Κοινωνικής Ασφάλισης». Παράλληλα, εξαφανίζεται από το χάρτη των υπηρεσιών κοινωνικής ασφάλισης το Τοπικό Παράρτημα Σερβίων. Και όλα αυτά, τη στιγμή που οι συγκεκριμένες δομές εξυπηρετούν χιλιάδες ασφαλισμένους και εργοδότες, συμβάλλοντας ουσιαστικά στην αντιμετώπιση της μάστιγας της εισφοροδιαφυγής.
Θέλουμε να γνωρίζετε κύριε Υπουργέ ότι εάν οι αποφάσεις αυτές υλοποιηθούν, θα είναι για τις περιοχές μας η χαριστική βολή σε όποια προσπάθεια καταβάλλουμε για τη συνέχιση παροχής ζωτικής σημασίας υπηρεσιών στον πολίτη κοντά στον τόπο της κατοικίας του.
Για τους πολίτες δε που θα κληθούν να υποστούν μια νέα υποβάθμιση της ποιότητας ζωής τους με το κλείσιμο μιας ακόμη δημόσιου χαρακτήρα υπηρεσίας, να είστε βέβαιος ότι θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της υπομονής τους.
Θέλοντας να πιστεύουμε ότι τελικά θα επικρατήσει η λογική και η σύνεση σ΄ ένα τόσο σοβαρό θέμα για την περιοχή μας, σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Με εκτίμηση
Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
ΒΡΥΖΙΔΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ
Δήμαρχος Εορδαίας