Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου 2012

ΙΚΑ Πτολεμαΐδας: "Για μας είναι ένα θετικό βήμα που γίνεται, σαφώς το χαιρετίζουμε και είμαστε ικανοποιημένοι και περιμένουμε βέβαια και τις επίσημες αποφάσεις που θα κατοχυρώνουν και θα διατηρούν τα κεκτημένα. Η προσπάθεια και ο αγώνας μας συνεχίζεται...για να μπορεί να μείνει όρθια και η περιφέρεια".

ΠΗΓΗ VIDEO WEST CHANNEL



Αναλυτικά η δήλωση
της Προέδρου της ΠΕΔ και Δημάρχου Εορδαίας
Παρασκευής Βρυζίδου:

"Έχουμε επισημάνει πάρα πολλές φορές το μεγάλο πρόβλημα των περιοχών μας, κυρίως των περιοχών της Περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας όπου με την οριζόντια απόφαση του κλεισίματος των υπηρεσιών σε όλους τους περιφερειακούς δήμους και την μεταφορά τους στην έδρα των πρώην Νομών, ότι έχει δημιουργήσει μεγάλο πρόβλημα και βέβαια γίνεται μια προσπάθεια για την οικονομία όλων να έχουμε λιγότερα έξοδα σε πετρέλαια, σε ενοίκια αλλά ξοδεύουμε πολλά περισσότερα για τη μετακίνηση των πολιτών, ξοδεύουμε πολύ περισσότερα σε εργατοώρες προκειμένου να εξυπηρετηθούν και οδηγούμε τις περιοχές στην ερήμωση.
Έτσι λοιπόν κατ'επανάληψη και σαν Δήμος Εορδαίας εκφράσαμε τα παράπονά μας και τις διαμαρτυρίες μας, με αποφάσεις δημοτικών συμβουλίων, με επιστολές στους Υπουργούς και με επισκέψεις παράλληλα σε Υπουργεία, σαν ΠΕΔ (Περιφερειακή Ένωση Δήμων), έχουμε καταδικάσει αυτή τη διαδικασία, την έχουμε αναφέρει και στο συνέδριο της ΚΕΔΕ (Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας).
 Έτσι πραγματικά είναι τελείως άδικο, γιατί η Δυτική Μακεδονία έχει μακρινές αποστάσεις και δεν μπορεί να κλείνουν οι υπηρεσίες της στην Εορδαία, τα Σέρβια, το Βόιο,  στην Ορεστίδα, στο Αμύνταιο και να μην υπάρχει ένας σχεδιασμός, έστω να διατηρούνται κάποιες από αυτές.
Η τελευταία μας επίσκεψη - ενημέρωση που έγινε στις συναντήσεις μας στα Υπουργεία, δεν έφεραν τα αποτελέσματα που θέλαμε.
Εκτός βέβαια από την τελευταία  απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου και την επιστολή που στείλαμε για το ΙΚΑ της Πτολεμαΐδας, για το οποίο βέβαια η πρόθεση του Υπουργείου για μεταβολή, ήταν σε σχέδιο και δεν είχε παρθεί οριστική απόφαση. 
Οι πληροφορίες λένε ότι εξετάστηκε η δυναμικότητα του ΙΚΑ Πτολεμαΐδας, φαίνεται να υπάρχει μια μεγάλη δυνατότητα,  είναι μεγάλος ο Δήμος Εορδαίας και ως εκ τούτου πιθανότατα να διατηρηθεί ως έχει και οι προθέσεις των υπευθύνων είναι να διατηρηθεί ως έχει.
Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν έχουμε πληγεί από την εφορία, από σχολεία που έχουν κλείσει, από την εξέταση που διαρκώς γίνεται  στο τελωνείο  ή τα προβλήματα που υπάρχουν στους υπόλοιπους περιφερειακούς Δήμους, όπως συμβαίνει στα Σέρβια, όπου το ΙΚΑ φαίνεται ότι δεν υπάρχει καθόλου, τα θέματα της εφορίας στη Σιάτιστα και τη Νεάπολη, την Ορεστίδα, τη Δεσκάτη και το Αμύνταιο.
Για μας είναι ένα θετικό βήμα που γίνεται, σαφώς το χαιρετίζουμε και είμαστε ικανοποιημένοι και περιμένουμε βέβαια και τις επίσημες αποφάσεις που θα κατοχυρώνουν και θα διατηρούν τα κεκτημένα.
Η προσπάθεια και ο αγώνας μας συνεχίζεται, γιατί δεν έχει να κάνει με μια τοπικιστική διάσταση που απλώς θέλουμε όλοι μας τις υπηρεσίες μας, αλλά επιμένουμε σε έναν ορθολογικό σχεδιασμό έτσι ώστε να παραμείνουν κάποιες υπηρεσίες και να μπορεί να μείνει όρθια και η περιφέρεια".