Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο 11 Φεβρουαρίου 2012

«ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΚΑΙ ΔΟΜΩΝ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ» ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ Δ.Σ. ΤΗΣ ΠΕΔ (ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΩΣΗ ΔΗΜΩΝ) ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ






ΠΡΟΣ:
Υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης
κ. Ανδρέα Λοβέρδο 

Κοιν.:
Γ.Γ. Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας
Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας
Βουλευτές Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας


Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας το οποίο πραγματοποιήθηκε στις 25 Ιανουαρίου 2012, αποφάσισε τα εξής:

Εκφράζει την αντίθεσή του στις πτυχές του νέου σχεδιασμού του Υπουργείου Υγείας, σύμφωνα με τον οποίο νοσοκομεία και άλλες υποδομές υγειονομικής περίθαλψης υποβαθμίζονται σημαντικά.

1.Εκτιμά ότι, εάν ο σχεδιασμός αυτός υλοποιηθεί, το επίπεδο παροχής υγειονομικών υπηρεσιών των πολιτών, μιας ακριτικής περιφέρειας όπως αυτή της Δυτικής Μακεδονίας, θα επιδεινωθεί δραματικά.
2.Τονίζει ότι, η δραστική μείωση του ποσοστού κλινών κατά 30%, ιδιαίτερα του Μποδοσάκειου νοσοκομείου, είναι όχι μόνο άδικη, συγκριτικά με αντίστοιχες μειώσεις άλλων περιοχών, αλλά θα επιφέρει και αρνητικές επιπτώσεις στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Μακεδονίας, κάτι που το επιβεβαιώνει μια απλή ανάγνωση των περιστατικών που εξυπηρετεί καθημερινά.
3. Υπογραμμίζει την ανάγκη να επανέλθουν οι κλίνες του Μποδοσάκειου νοσοκομείου σε ανάλογα ποσοστά, συγκριτικά με άλλες περιοχές, προκειμένου να αρθεί το αίσθημα της αδικίας καθώς δε μπορεί ένας μεγάλος δήμος, όπως αυτός της Εορδαίας να συρρικνώνεται δυσανάλογα σε σχέση με άλλες περιοχές.
4. Στηρίζει σθεναρά τον αγώνα και τα σχετικά ψηφίσματα του Δήμου Εορδαίας και όλων των άλλων Δήμων της Περιφέρειας που αντιμετωπίζουν αντίστοιχα προβλήματα.
5. Προτείνει την ανάκληση του αναφερόμενου σχεδιασμού και την προσαρμογή του στη φιλοσοφία και την ουσία του νόμου, σε σχέση με τα πραγματικά δεδομένα και στις καθημερινές ανάγκες των πολιτών, μιας ιδιαίτερα δοκιμαζόμενης από την κρίση περιφέρειας.
6.  Τονίζει την αναγκαιότητα παραμονής του Κέντρου Αποθεραπείας φυσικής και Κοινωνικής Αποκατάστασης (ΚΑΦΚΑ) Αμυνταίου  ως ανεξάρτητη μονάδα και να ενταχθεί στο ΕΣΥ.
7. Επίσης προτείνει,  τη συνέχιση λειτουργίας στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας των κέντρων υγείας και τη στελέχωση όλων των αγροτικών ιατρείων.

Αποφασίζει 
η Πρόεδρος της ΠΕΔ ΔΜ με εκπροσώπους του Δ.Σ. να πραγματοποιήσουν επαφές με τους αρμόδιους υπουργούς για την υποστήριξη και την προώθηση των παραπάνω θέσεων, σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και τους βουλευτές.

Η Πρόεδρος της ΠΕΔ Δυτικής Μακεδονίας
Παρασκευή Βρυζίδου
Δήμαρχος Εορδαίας