Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

«Ζωντάνεψε» το έργο του Κ. Καβάφη στην Πτολεμαΐδα από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του Δ. Εορδαίας

WWW.EORDAIA.ORG


«Ζωντάνεψε» το έργο του Κ. Καβάφη στην Πτολεμαΐδα από το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του Δ. Εορδαίας

DSC01393
Με μία ιδιαίτερη παράσταση γεμάτη ποίηση και μουσική, που δόθηκε στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας, το ΝΠΔΔ ΚΟΙΠΠΑΠ του Δήμου Εορδαίας, τίμησε το έτος “Καβάφη”.
Ο πολυτάλαντος ποιητής, συγγραφέας, Θεατρολόγος και Δημοσιογράφος Γιώργος Χρονάς με ένα ιδιότυπο μονόπρακτο, δημιούργησε μία ξεχωριστή ατμόσφαιρα καθηλώνοντας το ακροατήριό του.
Με την ποίηση και τη μουσική να εναλλάσσονται ο Γιώργος Χρονάς στο ρόλο του ρεσεψιονίστ στο μοναχικό Ξενοδοχείο Βαλκάνια – φανταστικό, υποδέχεται σο δωμάτιο 17 τον Κωνσταντίνο Καβάφη, ένα χώρο που φωτίζει μόνο ένα κερί και όπου ο ποιητής ακούει τον υπάλληλο του Ξενοδοχείου να διαβάζει ποιήματά του.
«Επέλεξα να κάνω κάτι ιδιαίτερο για να τιμήσω το επετειακό έτος Καβάφη, με ένα μύθο, ένα μονόλογο πλεγμένο από πέντε τραγούδια και έρχομαι με πολλή αγάπη στην πόλη σας να παρουσιάσω το έργο μου» επεσήμανε ο γνωστός δημιουργός με την πλούσια δράση του.
Δίνοντας το παρόν η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου θεώρησε ιδιαίτερα σημαντική την εκδήλωση μέσα από την οποία αναδεικνύεται το πλούσιο λογοτεχνικό έργο του τιμώμενου ποιητή, ενώ εξήρε τις πρωτοβουλίες του Νομικού Προσώπου για την παιδεία, τον πολιτισμό και την τέχνη.
«Ως Ν.Π. και ως Δήμος οφείλαμε να τιμήσουμε τον σπουδαίο ποιητή Κωνσταντίνο Καβάφη, με κάτι εφάμιλλο της αξίας, του έργου του και της παγκόσμιας προσφοράς του στον πολιτισμό και τα ελληνικά γράμματα και έτσι επιλέξαμε το καταπληκτικό μονόπρακτο του Γιώργου Χρονά» διευκρίνισε η Πρόεδρος του Νομικού Προσώπου του Δήμου Θεοπίστη Κρυσταλλίδου.
Μεγάλη στιγμή για την περιοχή χαρακτήρισε την παρουσία του μεγάλου πνευματικού ανδρός Γιώργου Χρονά ο Συγγραφέας Ιορδάνης Κουμασίδης, αναφερόμενος γενικότερα στο ποιητικό και συγγραφικό έργο που συνθέτουν την πλούσια συλλογή του.
Στο τέλος της παράστασης η Δήμαρχος Εορδαίας απένειμε τιμητική πλακέτα στον Γιώργο Χρονά για την προσφορά του στην τέχνη και τα ελληνικά γράμματα, ευχαριστώντας τον που έστρεψε το βλέμμα του στην ακριτική περιοχή μας.
ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ