Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Σάββατο, 24 Μαΐου 2014

"Κάλεσμα ενότητας και μήνυμα νίκης έστειλε η Παρασκευή Βρυζίδου στη συγκέντρωση του συνδυασμού της" (www.e-ptolemeos.gr)_23/05/2014

Κάλεσμα ενότητας και μήνυμα νίκης


Έστειλε η Παρασκευή Βρυζίδου στη συγκέντρωση του συνδυασμού της

Μήνυμα ενότητας απηύθυνε η υποψήφια Δήμαρχος Εορδαίας, Παρασκευή Βρυζίδου, στο λαό της Εορδαίας, που έδωσε το βράδυ της Παρασκευής μαζικό παρών στην τελευταία προεκλογική συγκέντρωση του συνδυασμού «Δημιουργική Ενότητα», κατακλύζοντας την Κεντρική Πλατεία της Πτολεμαΐδας, καλώντας τους πολίτες του να ενώσουν όλοι μαζί τις δυνάμεις τους για να κάνουν όλοι μαζί πράξη τον ισχυρό Δήμο Εορδαίας.
Στην ομιλία της η κ. Βρυζίδου ανέφερε μεταξύ άλλων:
Η καθαρότητα είναι αλήθεια είναι το φώς που διαλύει το σκοτάδι.
Πολίτες της Εορδαίας, πολίτες της Πτολεμαΐδας, όλων των Δημοτικών Διαμερισμάτων, μαζί βήμα βήμα πορευθήκαμε μέχρι σήμερα και καταφέραμε να ενώσουμε δυνάμεις άξιων ανθρώπων και να ξεπεράσουμε ανυπέρβλητα εμπόδια για να μπορεί η Πτολεμαΐδα, η έδρα της ενέργειας, και όλος ο Δήμος της Εορδαίας ισχυρός να διεκδικήσει όσα δικαιούται και οργανωμένος να καταφέρει όσα επιβάλλεται.
Είμαστε ο ανεξάρτητος συνδυασμός που αποδεσμευτήκαμε από κόμματα για να ενώσουμε όλους τους πολίτες και ξεκινήσαμε ανεξάρτητα σε μία εποχή που οι κομματικές στηρίξεις ήταν ισχυρές και καθοριστικές για την εκλογή ενός συνδυασμού και όχι σαν άλλους που σήμερα τους βόλεψε και θυμήθηκαν την ανεξαρτησία.
Η αυτοδιοίκηση έχει ιστορία και γράφεται βήμα βήμα και κανείς δεν μπορεί άλλα να πράττει και άλλα να δηλώνει.
Οι πολίτες της Εορδαίας είναι ελεύθεροι, περήφανοι και ζητούν μία αξιοπρεπή πορεία χωρίς εξαρτήσεις, χρέη, δάνεια, δεσμεύσεις που οδηγούν στην ανασφάλεια, την αβεβαιότητα και πρόσθετους φόρους.
Είμαστε ενάντια σε κάθε δέσμευση- μνημόνια που μπορεί να μας οδηγήσει κάποιο δάνειο και να μας εξαναγκάσει η οικονομική αστάθεια. Γι’ αυτό αποπληρώσαμε όλες τις οφειλές του πρώην Δήμου Πτολεμαΐδας που λίμναζαν από δεκαετίες και πρώτη φορά ο Δήμος και οι επιχειρήσεις μας είναι απαλλαγμένες από βαρίδια οφειλών, ισχυρές και έτοιμες για την εξυπηρέτηση του πολίτη και την ανάπτυξη.
Η εξυγίανση των οικονομικών στο σύνολο τους και χωρίς διακρίσεις είναι η πραγματική δίκαιη στήριξη των πολιτών, της τοπικής αγοράς και η μόνη επιλογή που μπορεί να εγγυηθεί μείωση φόρων ,όπου και το πράξαμε τρία χρόνια με την αφαίρεση της επαύξησης έως 80% στην τιμή του νερού, με αποτέλεσμα να μειωθεί σε κάθε νοικοκυριό 30% ο λογαριασμός του νερού.
Μείωση των τελών καθαριότητας, κατάργηση των τελών στάθμευσης και κάθε φόρων για ελάφρυνση και διευκόλυνση των πολιτών και διατήρηση της φθηνότερης πανελλαδικά τιμής της Τηλεθέρμανσης.
Είμαστε ο συνδυασμός της διαφάνειας της καθαρότητας και αποδεικνύεται καθημερινά και από το σύστημα διαύγεια, που εφαρμόζεται από το 2011 στην αυτοδιοίκηση, και εμείς κρινόμασταν και ελεγχόμαστε διαρκώς ενώ προηγούμενες Δημοτικές Αρχές, με απόλυτη αδιαφάνεια, οδήγησαν σε δυσβάστακτα αδιέξοδα τον Δήμο και καλούμαστε σήμερα να λύσουμε γόρδιους δεσμούς ,όπως την πράξη εφαρμογής της επέκτασης λόγω παράτυπων διαδικασιών.
Βρέθηκε η λύση μέσω της δικαστικής οδού, η οποία θα δώσει τέλος , απλώς μας καθυστέρησε, χωρίς να έχουμε την δυνατότητα να κάνουμε κάτι νωρίτερα.
Είμαστε ο συνδυασμός της διεκδίκησης γιατί χαρακτηριστήκαμε η Δημοτική Αρχή των αγώνων και στους δρόμους και στα υπουργεία και με την ισχυρή φωνή του Δήμου και την ενωμένη, ακλόνητη δύναμη των πολιτών καταφέραμε να κρατήσουμε το Νοσοκομείο και επί των ημερών μας να γίνει επέκταση της νέας πτέρυγας, το ΙΚΑ, την Εφορία, το τμήμα του ΤΕΙ Μαιευτικής, την Μονάδα Χημειοθεραπείας και είμαστε έτοιμοι για νέους αγώνες γιατί δεν είμαστε ικανοποιημένοι
Δικαιούται πολύ περισσότερα η Εορδαία.
Αγωνιστήκαμε και συνεχίζουμε να το πράττουμε για την άμεση κατασκευή της Μονάδας 5 για τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΗ, των νερών, της καθαριότητας, των συντηρήσεων.
Την ίδια στιγμή θέτουμε τους κανόνες της τοπικής κοινωνίας με την ΔΕΗ, κανόνες που ποτέ δεν διεκδικήθηκαν και δεν οριοθετήθηκαν.
Επί των ημερών μας ελέχθηκαν παραβιάσεις περιβαλλοντικών όρων και δικαστικά διεκδικήθηκε η επαναπόδοση των εδαφών, όταν επί 8 χρόνια συνυποψήφιοι μας, πρώην Δήμαρχοι διεκδίκησαν μόνο λεκτικά, χωρίς αποτέλεσμα, με διαρκείς επισκέψεις στην Αθήνα και αντί να απολογηθούν για την τουριστική πορεία τους σήμερα ασκούν και κριτική.
Είναι γνωστά τα πρόσωπα και τα συμφέροντα που πρωταγωνιστούν στον αντίπαλο συνδυασμό μπροστά και πίσω στα τραπέζια των διαπραγματεύσεων.
Δεν θα δώσουμε ρόλο στους εμπνευστές, καθοδηγητές και συνεργάτες των υπέρογκων χρεών, που με θυσίες ξεχρεώσαμε , στους πρωταγωνιστές που βάλτωσαν το ΒΙΟΠΑ και για να ακολουθήσει το φαινόμενο ΑΕΒΑΛ.
Τα ίδια πρόσωπα βρίσκονται και πίσω από την ΑΝΔΕΠ, μελετητική Εταιρία, που εγκλώβισε δεκάδες μηχανικούς στην πράξη εφαρμογής και χωρίς κανόνες, νόμους, διαδικασίες, καταστρατήγησε τα πάντα, χρεώθηκε με 1,5 εκατομ. ΕΥΡΩ και το καλοκαίρι του 2014 δρομολογήθηκε πάλι από εμάς η οριστική επίλυση και αποκατάσταση του ζητήματος.
Διεκδικήσαμε το Δήμο με αξιώσεις, γιατί είμαστε η Δημοτική Αρχή των έργων και η Δημοτική Αρχή των επιλύσεων των χρόνιων προβλημάτων και των ιστορικών παρεμβάσεων, όπως του Οικισμού Κομάνου, που δώσαμε τέλος σε μια Οδύσσεια και ξεκινάμε τον Νέο Οικισμό και είμαστε αποφασισμένοι να φτιάξουμε και τον Οικισμό της Μαυροπηγής, ενώ ολοκληρώθηκε η αναγκαστική απαλλοτρίωση του Πτελεώνα, ώστε να δοθούν επιτέλους και οι αποζημιώσεις όλων των κατοίκων που πολυταλαιπωρήθηκαν χρόνια.
Υποσχεθήκαμε να αποκαταστήσουμε τον τόπο, η Πτολεμαΐδα να αποκτήσει τη λάμψη του φωτός που δικαιούται και το κάναμε πράξη με την δημοπράτηση της Βόρειας και Νότιας Εισόδου της Πόλης, συνολικού προϋπολογισμού 8.000.000 € και το καλοκαίρι του 2014 η πόλη μας θα υποδέχεται τον κάθε επισκέπτη όπως δικαιούται και της αξίζει.
Η μεγαλύτερη δύναμη μας είναι η εμπιστοσύνη της νέας γενιάς , η οποία κατακλύζει το ψηφοδέλτιο μας.
Η ευθύνη τεράστια και η δέσμευση αδιαπραγμάτευτη.
Θα παλέψουμε για την αξιοπρέπεια , την περηφάνια και το δικαίωμα στην εργασία κάθε νέου και κάθε πολίτη.
Το μήνυμα των πολιτών είναι ξεκάθαρο.
Ας δώσουμε τα χέρια και ας ενώσουμε δυνάμεις.
Δεν μας χωρίζει τίποτα.
Με εμπάθειες , μίση και αφορισμούς διχάζουμε τους πολίτες και ο διχασμός ήταν πάντα η πληγή της Ελλάδας.
Το παραλήρημα του αντιπάλου μας δείχνει εκτροχιασμό και πανικό.
Τα λόγια τα μεγάλα είναι περιττά, όταν υπάρχει καταγεγραμμένη η αυτοδιοικητική πορεία και η ιστορία του καθενός.
Κανένα αναπτυξιακό έργο, κανένα έργο ενταγμένο στα Ευρωπαϊκά Προγράμματα και κανένα έργο υποδομής σε ένα ενεργειακό Δήμο με τεράστια κονδύλια από τον Τοπικό Πόρο χαρακτηρίζουν τον πολιτικό μας αντίπαλο.
Αν δεν αισθάνεται την ανάγκη να απολογηθεί για τη θητεία του τουλάχιστον ας σωπάσει.
Είμαστε έτοιμοι να ακούσουμε κάθε θετική πρόταση, αν έχουν σκεφτεί κάτι εκτός από αναλήθειες και μαύρες σκέψεις.
-Κανείς δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια γιατί είναι πιο ισχυρή από το ψέμα.
-Κανείς δεν μπορεί να παραποιήσει την πραγματικότητα γιατί τα θετικά τα βλέπουμε και τα νιώθουμε
-Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι είχαμε τις πόρτες ανοιχτές και λειτουργήσαμε ενωτικά με προστασία και αγάπη για το πολίτη.
-Κανείς δεν μπορεί να μας στερήσει την ταυτότητα μας, την καταγωγή μας , την γη που γεννηθήκαμε και μεγαλώσαμε, τον τόπο που δουλεύουμε δεκαετίες, μένουμε και προσφέρουμε, εμείς πονάμε τον τόπο των παππούδων μας και των πατεράδων μας .
Αυτή η γη ανήκει σε όσους την πονάνε και όχι σε όσους την λεηλατούν και την εκμεταλλεύονται. 
Ας ενώσουμε τα χέρια και τις δυνάμεις μας. 
Το χρωστάμε στους γονείς μας, που πάλεψαν σκληρά για εμάς. 
Το χρωστάμε στα παιδιά μας, που μας κοιτούν στα μάτια αναζητώντας την ελπίδα. 
Δεν θα τους απογοητεύσουμε.
Μια νέα ελπιδοφόρα θητεία ξεκινά.
Δέσμευση μας να φανούμε αντάξιοι της εμπιστοσύνης σας.

 http://e-ptolemeos.gr/?p=84955#ixzz32dGtCF3b