Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τετάρτη 16 Νοεμβρίου 2011

ME NEA TMHMATA ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ Η ΣΧΟΛΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ



Με νέα τμήματα λειτουργεί η σχολή ελληνικής νοηματικής γλώσσας στην Πτολεμαϊδα

Μεγάλο είναι το ενδιαφέρον των νέων της Πτολεμαϊδας, για την εκμάθηση της ελληνικής νοηματικής γλώσσας.
Τα μαθήματα του Α’ κύκλου που ξεκίνησαν πέρυσι το φθινόπωρο, συνεχίστηκαν με τον ταχύρυθμο Β’ κύκλο στη διάρκεια του καλοκαιριού και από την Τετάρτη ξεκινά ο Γ’ κύκλος με δύο τμήματα, ενώ λόγο της μεγάλης συμμετοχής θα συσταθούν και δύο νέα τμήματα Α’ κύκλου, σύμφωνα με την υπεύθυνη της ένωσης κωφών Βορείου Ελλάδος στην Πτολεμαϊδα, Αναστασία Τσισμαλίδου. 
Τα μαθήματα θα γίνονται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στο 1ο Γυμνάσιο Πτολεμαϊδας κατά τις ώρες 3μ.μ.-5μ..μ και 5μ.μ.-7μ.μ.
Όσον αφορά τις προϋποθέσεις που απαιτούνται προκειμένου να εγγραφούν οι ενδιαφερόμενοι τα εν λόγω τμήματα, είναι η υποβολή μιας αίτησης και το ποσό των 50€, που είναι τα δίδακτρα.
«Η εκμάθηση της νοηματικής γλώσσας δεν έχει ιδιαίτερες δυσκολίες, είναι όπως οι άλλες γλώσσες ου διδάσκεται κάποιος, με μία προϋπόθεση, να υπάρχει θέληση, μεράκι και αγάπη για τους ανθρώπους όπου θ’ απευθύνεται».
Σε ερώτηση του ‘’Π’’ για το τι γίνεται μετά την ολοκλήρωση των 4 κύκλων των μαθημάτων, η κ. Τσισμαλίδου επεσήμανε ότι ακολουθούν οι εξετάσεις για την επάρκεια, ώστε να μπορεί κάποιος να γίνει διερμηνέας της νοηματικής γλώσσας.
Τέλος η εκπρόσωπος της ένωσης κωφών Βορείου Ελλάδος ευχαρίστησε την δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, τον υπεύθυνο αντιδήμαρχο Γιάννη Ασπράγκαθο, τον προϊστάμενο Β’ βάθμιας εκπαίδευσης και τον διευθυντή του 1ου γυμνασίου Πτολεμαϊδας, για την παραχώρηση των αιθουσών όπου πραγματοποιούνται τα μαθήματα.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ



ΠΗΓΗ WWW.E-PTOLEMEOS.GR