Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Τρίτη 3 Απριλίου 2012

ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΥΡΟΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΑΝ ΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΟΙ ΦΟΡΕΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ




Συνεδρίαση η Πολιτική Προστασία του Δήμου Εορδαίας εν όψει της αντιπυρικής περιόδου
Σύσκεψη με όλους τους εμπλεκόμενους φορείς για τον καλύτερο συντονισμό εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, πραγματοποιήθηκε την Τρίτη το πρωί στο Δημοτικό κατάστημα Εορδαίας.
Η έναρξη των εργασιών έγινε από τη Δήμαρχο Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου, η οποία ζήτησε από όλους τους φορείς πολιτικής προστασίας, να βρίσκονται σε ετοιμότητα για την αντιμετώπιση συμβάντων κατά την θερινή περίοδο.
«Το Τοπικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Εορδαίας συγκάλεσε την σύσκεψη προκειμένου να ακουστούν οι προτάσεις των αρμοδίων φορέων, να γίνει ανταλλαγή απόψεων και ενημέρωση των πολιτών, ώστε να αντιμετωπιστούν μέσα από ένα πολύ καλό συντονισμό τα τυχόν συμβάντα» επεσήμανε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Στέφανος Μπίγγας.
«Με την προσπάθεια όλων των εμπλεκόμενων φορέων θα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της θερινής περιόδου και με την συμβολή των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων αλλά και εθελοντικών ομάδων» υπογράμμισε ο Αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Γιώργος Καραϊσκος.
«Πρέπει αν ληφθούν όλα τα προληπτικά μέτρα για την περιοχή της Εορδαίας, στη σημερινή σύσκεψη εξετάσαμε, μέσα σε ένα πολύ καλό κλίμα, τους τρόπους με τους οποίους θα ανταπεξέλθουμε σε οτιδήποτε χρειαστεί» δήλωσε στον «Π» ο Αντιπύραρχος και Διοικητής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Πτολεμαϊδας Άγγελος Κυρίτσης.
Από την πλευρά του ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος και Αναπληρωτής του Διευθυντή της Α.Ψ. Πτολεμαϊδας Γιώργος Αδαμίδης, επεσήμανε ότι δόθηκε ιδιαίτερη έμφαση στην πρόληψη και στην καταστολή πυρκαγιών και προσδιορίστηκαν οι ρόλοι όσον αφορά την αντιπυρική προστασία.
Στο μεταξύ σε ετοιμότητα βρίσκεται και όλος ο εξοπλισμός των μηχανημάτων της ΔΕΥΑΠ, εν όψει της αντιπυρικής περιόδου, σύμφωνα με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. Δημήτρη Τσαγκαλίδη, ώστε να μην υπάρξει κανένα πρόβλημα στο Δήμο Εορδαίας.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η Διευθύντρια των Περιβαλλοντικών Υπηρεσιών του Δήμου Εορδαίας Φωτεινή Αγγελίδου, εκπρόσωποι του Στρατού και της Δημοτικής Αστυνομίας και Πρόεδροι Τοπικών Κοινοτήτων.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ

www.e-ptolemeos.gr