Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 26 Απριλίου 2012

ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΗΣ Δ.Ο.Υ. ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ

Δείτε τη δήλωση της Δημάρχου Εορδαίας :

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG

ΠΗΓΗ VIDEO WWW.EORDAIA.ORG


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +302463350112
Website: http://www.ptolemaida.gr/


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Ενημέρωση της Δημάρχου Εορδαίας για τα θέματα της ΔΟΥ Πτολεμαϊδας

Η Δήμαρχος Εορδαίας Παρασκευή Βρυζίδου και οι αντιδήμαρχοι Στέφανος Μπίγγας και Σοφοκλής Σιδηρόπουλος σε μια προσπάθεια στήριξης των αγροτών της περιοχής και προώθησης των αιτημάτων τους, επισκέφθηκαν τη Δ.Ο.Υ. Πτολεμαϊδας, προκειμένου να επιταχυνθεί η διαδικασία των ελέγχων και της απόδοσης του Φ.Π.Α. στους αγρότες, ενώ επανέφεραν και το φλέγον ζήτημα της κατάργησης των υπηρεσιών της ΔΟΥ Πτολεμαϊδας.
Τους εκπροσώπους του δήμου υποδέχθηκε η προϊσταμένη της ΔΟΥ κ. Δάγκαλη και τους ευχαρίστησε για την έως τώρα συνεργασία, ενώ υποσχέθηκε την προώθηση των θεμάτων των αγροτών.
Όπως τόνισε η κ. Βρυζίδου σε ότι αφορά στο θέμα της κατάργησης της ΔΟΥ Πτολεμαΐδας «η πορεία των εξελίξεων, η δυσλειτουργία και η ταλαιπωρία των πολιτών δικαιώνει περίτρανα τις διεκδικήσεις του δήμου Εορδαίας και τις αποφάσεις του δημοτικού συμβουλίου προς την κατεύθυνση της διατήρησης των υπηρεσιών. Ο δεύτερος μεγαλύτερος δήμος της Δυτικής Μακεδονίας είναι αυτονόητο ότι θα πρέπει να διατηρήσει τη ΔΟΥ για το κράτος, τον πολίτη και τον επιχειρηματία». Όπως τόνισε η κ. Βρυζίδου «μετά τις εκλογές θα παρέμβουμε για να καταθέσουμε τα επιχειρήματα μας και ευελπιστούμε ότι θα υπάρχουν ανοιχτά μάτια και αυτιά για να ακουστούν όλα αυτά και να στηρίξουμε τον τόπο και τη χώρα που υποφέρει από τον τρόπο που λαμβάνονται οι αποφάσεις».
Η διευθύντρια της υποδιεύθυνσης φορολογίας της ΔΟΥ Τζένη Κατσιάνα σε ότι αφορά στην επικείμενη κατάργηση της ΔΟΥ Εορδαίας στις 31/12/2012, όπως ορίζεται βάσει του μνημονίου, τόνισε ότι «η Πτολεμαϊδα έχει ισχυρή επιχειρηματική τάξη, και μια  ισχυρή ΔΟΥ στην οποία υπάγονται πολλές επιχειρήσεις» και κάλεσε τους τοπικούς παράγοντες να συμβάλλουν στον αγώνα για τη διατήρησή της.
Από την πλευρά του ο αντιδήμαρχος Αγροτικής Ανάπτυξης Στέφανος Μπίγγας για το θέμα των αγροτών τόνισε ότι «προσπαθούμε να στηρίξουμε τους αγρότες στη γενικότερη κρίση και για το λόγο αυτό κάναμε την επίσκεψη στη ΔΟΥ  για να δούμε σε ποιο σημείο βρίσκεται το θέμα», ενώ ο αντιδήμαρχος Σοφοκλής Σιδηρόπουλος δήλωσε πως «υπήρξε δέσμευση σύντομα να εξυπηρετηθούν οι αγρότες με απόδοση ΦΠΑ κάτω από 10 χιλιάδες ευρώ και να επιταχυνθούν οι έλεγχοι, ενώ κάλεσε τις ενώσεις να φέρουν τα σχετικά τιμολόγια».