Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012

ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ !!! ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΩΤΙΑ ΤΗΣ ΡΟΜΠΟΤΙΚΗΣ ΟΜΑΔΑΣ ΤΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ‏ ΣΤΟΝ ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΪΚΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ E-SKILLS WEEK 2012 ΣΤΗΝ ΚΟΠΕΓΧΑΓΗ





Κοπεγχάγη, 30 Μαρτίου 2012: Την πρώτη θέση κατέκτησε η ομάδα ρομποτικής BeatBot του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας που αποτελείται από τις μαθήτριες 
Ζαραφίδου Αναστασία, Γκέρτση Αφροδίτη και Κοκκινίδου Ειρήνη του 3ου Γενικού Λυκείου Πτολεμαΐδας στον ευρωπαϊκό διαγωνισμό Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων e-Skills Week competition 2012 στην κατηγορία  "Κορίτσια και Τεχνολογίες της Πληροφορίας".
Ο διαγωνισμός απευθυνόταν σε νέους και νέες ηλικίας 14 έως 24 ετών που έχουν επιδείξει επιτυχή ενασχόληση με τις τεχνολογίες της πληροφορίας και των νέων τεχνολογιών τα δύο τελευταία χρόνια. Διεξάγεται από τους συντελεστές της Εβδομάδας Ηλεκτρονικών Δεξιοτήτων και στοχεύει στην ανάδειξη, επιβράβευση και υποστήριξη νέων, δημιουργικών και καινοτόμων ιδεών που θα μπορούσαν να λειτουργήσουν ως παράδειγμα καλής πρακτικής για τους συνομηλίκους τους.
Η ομάδα των κοριτσιών μαζί με τον καθηγητή Πληροφορικής του 2ου ΕΠΑ.Λ. Πτολεμαΐδας κ. Ζαραφίδη Χαράλαμπο  ταξίδεψε στην Κοπεγχάγη στις 30 Μαρτίου, για να λάβει μέρος στις δράσεις και στη βράβευση  που πραγματοποιήθηκαν στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Ψηφιακών Δεξιοτήτων 2012.
Η ομάδα ρομποτικής της Πτολεμαΐδας αποτελείται από εκπαιδευτικούς και  μαθητές από όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης. Τα τρία τελευταία χρόνια έχει επιδείξει πολλές εθνικές και διεθνείς διακρίσεις.  Στηρίζεται τεχνικά από το Κέντρο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών της Πτολεμαΐδας που αποτελεί αποκεντρωμένη δομή του Υπουργείου Παιδείας και οικονομικά από τους συλλόγους γονέων, από την ΕΛΜΕ Εορδαίας και από χορηγίες φορέων, ιδρυμάτων και εταιρειών.
Η πρωτοβουλία e-Skills Week 2012 διοργανώθηκε με πρωτοβουλία της Γενικής Διεύθυνσης Επιχειρήσεων και Βιομηχανίας της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, στο πλαίσιο της Στρατηγικής της Ε.Ε. για τις Ψηφιακές Δεξιότητες. Αποσκοπεί στην αφύπνιση του κοινού σχετικά με τη σημασία τους στο σύγχρονο εργασιακό περιβάλλον, αλλά και τον καθοριστικό τους ρόλο στην οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη. Την υλοποίησαν η DIGITAL EUROPE και το European Schoolnet, σε συνεργασία με εθνικούς και διεθνείς φορείς και εταίρους.
Στον ίδιο διαγωνισμό υπήρξε και δεύτερη Ελληνική πρωτιά!  Δέκα μαθητές του 3ου Γενικού Λυκείου Μυτιλήνης υπό την καθοδήγηση του καθηγητή Φυσικής κ. Γεώργιου Κοντέλλη κατέκτησαν επίσης την πρώτη θέση στην κατηγορία "Εξαιρετική ερευνητική εργασία"  με το έργο τους "Ικαροµένιππος CanSat".  Το βραβείο παρέλαβαν οι φοιτητές (πλέον) Νίκος Αβαγιανός και Νίκος Βογιατζής.
  
Για περισσότερες πληροφορίες, επισκεφθείτε τους δικτυακούς τόπους: