Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

Σύλλογος Διαβητικών Π.Ε. Κοζάνης «Διαβητική Πορεία» Πρόληψη και ενημέρωση μπορούν να αντιστρέψουν τα νούμερα του διαβήτη

«Διαβητική πορεία»: Πρόληψη και ενημέρωση μπορούν να αντιστρέψουν τα νούμερα του διαβήτη

DSC00957
Δωρεάν μετρήσεις σακχάρου, διανομή ενημερωτικού υλικού και παροχή συμβουλών, ήταν μερικές από τις δράσεις, που πραγματοποίησε και εφέτος με αφορμή την 14η Νοεμβρίου, Παγκόσμια Ημέρα του Διαβήτη, ο Σύλλογος Διαβητικών Π.Ε. Κοζάνης «Διαβητική Πορεία», μπροστά στα γραφεία του στην Πτολεμαΐδα.
Με στόχο να ενημερώσουν και να ευαισθητοποιήσουν τους πολίτες, αλλά και να εκπαιδεύσουν τα άτομα με διαβήτη, τα μέλη του συλλόγου παρουσία και του Προέδρου Αθανάσιου Πετκίδη ήρθαν σε επαφή με πολλούς πολίτες, οι οποίοι στη συνέχεια υπεβλήθησαν σε έλεγχο σακχάρου από τις νοσηλεύτριες του προγράμματος «βοήθεια στο σπίτι», που προχώρησε ο Δήμος Εορδαίας.
Δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στην ΠΡΟΛΗΨΗ η αντιπρόεδρος του συλλόγου Ουρανία Βασάκη, κάλεσε τους πολίτες να τους επισκέπτονται για πληροφορίες και να προβαίνουν στον προληπτικό έλεγχο, τονίζοντας ότι δεν υπάρχει πλέον “ταμπού” για τους πάσχοντες, ενώ ευχαρίστησε το Δήμο Εορδαίας για τη συμβολή του στην διοργάνωση της εκδήλωσης.
Να σημειωθεί ότι μεγάλο ήταν το ενδιαφέρον των πολιτών, που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συλλόγου για δωρεάν εξέταση του σακχάρου, καθώς και για την προμήθεια του ενημερωτικού υλικού.
Πάντως με πρόληψη και σωστή ενημέρωση μπορούν να αντιστραφούν τα νούμερα του διαβήτη, να αλλάξει το μέλλον του, που εν έτει 2013 θεωρείται το πιο σοβαρό χρόνιο νόσημα στην Ευρώπη, ενώ στις Η.Π.Α. χαρακτηρίστηκε ως το πιο επικίνδυνο μαζί με την υπέρταση και τη στεφανιαία νόσο.

ΚΟΥΛΑ ΠΟΥΛΑΣΙΧΙΔΟΥ
DSC00959