Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΟΙΤΩΝ ΤΟΥ ΟΙΚΟΤΡΟΦΕΙΟΥ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΤΟΥ 1958









 Μια συνάντηση διαφορετική θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στην Πτολεμαΐδα. Στο χώρο της σχολής δημοτικής αστυνομίας, εκεί που πριν χρόνια λειτουργούσε το ορφανοτροφείο αρρένων, θα συναντηθούν όλοι αυτοί που εκείνα τα χρόνια μοιράστηκαν στους θαλάμους του, χαρές και λύπες.

«Είμαστε απόφοιτοι του αγροτικού ορφανοτροφείου αρρένων Πτολεμαϊδας, το 1958 αποφοιτήσαμε και ζήσαμε εκεί μια οικογενειακή ζωή με παιδιά που δεν είχαν στον ήλιο μοίρα.
Μας σπούδασαν, μας μόρφωσαν, πήραμε σωστά εφόδια και βάσεις για να βγούμε στην κοινωνία. Δυστυχώς όμως δεν μπορέσαμε όλα αυτά τα χρόνια να βρεθούμε και γι αυτό ξεκίνησε αυτή η προσπάθεια και πιστεύω πως θα πάει καλά» δήλωσε ο κ. Θεόφιλος Μιχαηλίδης ο οποίος πήρε την πρωτοβουλία να διοργανώσει τη συνάντηση.

Η πρώτη συνάντηση των αποφοίτων του 1958 από το ορφανοτροφείο αρρένων Πτολεμαϊδας, έγινε πριν από 3 χρόνια με πρωτοβουλία του κ. Μιχαηλίδη. Μόνο 30 άτομα κατάφερε να εντοπίσει μετά από τόσα χρόνια αλλά φέτος ευελπιστεί πως θα συγκεντρωθούν πολλοί περισσότεροι.
«Ήμασταν στο ορφανοτροφείο περίπου 80 παιδιά και 140 στη Φλώρινα απ όπου τελειώσαμε το δημοτικό και πήγαμε σε τεχνικές σχολές. Πήγαμε σε ένα ίδρυμα που μας έδωσε θαλπωρή και ζεστασιά και εφόδια για να βγούμε στην κοινωνία και αυτό το Σάββατο θα ξαναθυμηθούμε εκείνα τα χρόνια» δήλωσε συγκινημένος ο κ. Μιχαηλίδης.
Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 8 Οκτωβρίου στο παλιό οικοτροφείο της Πτολεμαϊδας στις σημερινές εγκαταστάσεις της σχολής δημοτικής αστυνομίας, στις 4 το απόγευμα. Στο χώρο θα τελεστεί μνημόσυνο για τους τρόφιμους και δασκάλους που δεν βρίσκονται στη ζωή και θα ακολουθήσει παραδοσιακό γλέντι.
ΠΗΓΗ WWW.KOZANI.TV